Ráadásul az a helyzet, hogy a "sima" 206 -hoz a háromféle lehetséges lámpához egy féle tömítés garnitúra létezik, ebben benne van mindkét oldali tömítés.(cikkszáma:6350FP).
Ugyanakkor a 206+-hoz nem készletben, hanem oldalanként lehet tömítést rendelni, mégpedig -elvileg- két féle létezik -ami azért érdekes, mert lámpa viszont egyféle van.
A lehetőségek:
Jobb oldali: 12620 DAM számig: 6351KL, 12621 DAM számtól: 1607386080
Bal oldali: 12620 DAM számig: 6350KL, 12621 DAM számtól: 1607386180
A DAM szám -ha nem tudnád- a járgányod egyedi azonosítója és megtalálod a bal első ajtónál levő matricán, az alsó rész legfelső számsorának első öt számjegyeként.
A kuplungbowdenen érdemes utánállítani,hamár nagyon fent fog,vagy fölösleges ? Emlékeim szerint az enyémben nem önfeszítő szerkezet van. Az lehetséges ?
A "sima" 206 -os hoz -cikkszám szerint- 3 féle létezik, a 206+-hoz egyféle, de ennek a cikkszáma nem egyezik a 206-os lehetséges cikkszámaival. Tehát nem valószínű.
1.) Az akkumulátort én innen kizárnám. Ha gond van vele, akkor azt az indításnál éreznéd.
2.) A jelenség azzal függ össze, hogy a klíma illetve ventilátor elindulása terhelés növekedést jelent a motor számára, amit a központi egység többlet üzemanyag befecskendezésével kompenzál. Ha nem teszi, ennek két oka lehet.
a.)az információ a terhelés növekedésről nem jut el a vezérlőhöz. Ezt okozhatja valamelyik érzékelő hibája - fojtószelep környékén, de okozhatja a lendkerék érzékelő hibája is- vagy vezeték hiba.
b.)az információ eljut, de a gyors reagálást a rendszer nem tudja végrehajtani, a gyujtórendszer (gyertyák, trafó, kábel) vagy a befefecskendező rendszer elemeinek (fúvókák) hibás működése miatt.
Tudom jobb lenne ennél konkrétabb válasz, de itt végig kell menned egy kizáró úton.
Nem sajnos, menetközben is érezhetően meghúzza a motort. Tegnap kiszereltem a folytószelepet, kitakarítottam de nincs változás. Meleg motornál gyakrabban csinálja. Illetve ilyenkor eltárol 3 hibakódot P1517,P0170,P0338. (Lexia adapterrel nézem)ezek ha nem tévedek keverékképzés gondok. De nem állandó hiba mert nem tárolja, csak akkor tudom kiolvasni amíg nem veszem le a gyújtást. Esetleg lehet hogy gyenge az akksi? vagy valamelyik szenzor a folytószelepnél? esetleg előtétellenállás?
Valaki tud abban segíteni, hogy mitől lehet hogy egy 2006-os (50.000km-el) 1,4 benzinesnél hidegen megtorpan a gáz? Olyan mint ha egy bizonyos fordulaton nem kapna üzemanyagot vagy kihagy a gyújtás. Elindulásnál ez sokszor lefulladáshoz vezet, ha nem pörgeti az ember a kritikus fordulat fölé. Előre is köszönöm a segítséget!
Most mért mondod, írta: 1.1 benzin csak egy óra, nekem meg 2000 HDI, szintén csak egy óra. Legegyszerűbb változatok ezek szerintem, 4 vezeték megy bele, egy piros egy fekete és kettő szürke.
Intel 80386
Kevés feltekerni a fényerőt, az volt az első, nappal bekapcsolt lámpával semmit nem látni, most már igen és este sem vakít el.
2000 HDI-nél miért mehet fel menet közben az alapjárat 1500-ig, mikor beindítom 800-on szépen ketyeg, semmi gond míg nem megyek vele pár 100 métert, ezután már furán jár, nem lehet vele szép lassan menni, ha hozzáérek a kuplung pedálhoz és a holtjátékon nyomom úgy viselkedik mint a gázpedál.
Lekaptam a kuplung pedálról valami 2 utas csatlakozót, azóta szépen megy lassan is nem dadog, és nem akar gázpedál lenni, de az alapjárat az 1500-on marad sajna.
Ez amit kiiktattam mi a bigyó lehet, valamint mi miatt mehet fel az alapjárat ennyire? Másnál volt ilyesmi?
Pont tegnap csináltam, de ne vágd el a drótot, szed ki, széthúzod a csatit, kinyitod a csati másodlagos reteszét (kis csavarhúzóval) oldalt, majd megnyomod az érintkezőt ahol látszódik a pöcök és kihúzod, már nem tudom melyik volt a kettő vékony szürke vezeték közül az egyik, másodikra találtam el.
Problémám a következő: adott egy 2000es évjáratú 1997ccm-es benzines 206-oskám. Amikor a hűtőventillátor bekapcsol (vagy a klíma vagy a víz miatt) elég gyakran leáll a motor. Újraindítom nincs gond. Csak ez így elég kellemetlen és ha az asszony vezeti, őt eléggé zavarja. Esetleg találkoztatok hasonló hibával? Hol kezdjem a hibakeresést?
Sziasztok. Peugeot 206 -nak a hatso futomuve lathatoan lent van akkor is ha nem ul senki hatul illetve nincs is telepakolva a csomi.mi lehet az oka? Valaszokat elore koszi
A középső kijelző elhalványodik ha a villágìtást ráteszem. Ez ugye normális csak nem látszik az òra, f astránál elvágtunk 1 kábelt ami megoldotta hogy ne vegye le a tápot. Ezen valaki esetleg tudja melyik kábel lehet a kijelzőnél? 1.1 benzin csak òra.
2.) A hőérzékelő szenzor a rajzokon szereplő 5-ös tételszámú alkatrész.
3.) Ebből a szenzorból létezik összesen 3- féle, különböző a cikkszámuk. Ebből kettőnek két érintkező tűje van, egynek három. Más a színük is. A zöld és barna színű 2 érinkezős, a kéknek 3 érintkezője van.
4.) Hogy neked melyikre van szükséged, azt csak az alvázszám -vagy a DAM-szám- ismeretében lehet megmondani. Ezzel kezdtem egyébként.