Keresés

Részletes keresés

footfun Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1296

 Sziasztok!

Ma tévedtem előszőr erre a fórumra,és hasonló képpen én is segítséget szeretnék kérni tőletek.

Egy (Praktikeres ,erre futotta) :-)  fenyő ágyunk van sima,nem ívelt rácsozással. 

Benne egy Billerbeck rugós matrac,ami 2-3 éve teljesen használhatatlanná vált.

Most tervezzük kicserélni a matracot,és nem tudom,hogy rugós,vagy latex,estleg sima szivacs lenne a jobb. 160X200 a méret,és csak 50EFt.-ig tudok elmenni.

Ikeát néztem,de ezek szerint felejtsem is el?

Ezért az összegért Ti melyiket választanátok?

 

Rugós,szivacs,latex???

 

Előre is köszi!!!!! 

dvdcd Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1295
Sok jelentősége ugyan nincs, de csak úgy a kíváncsiság kedvéért (ha nem fáradtság ez neked), vezesd le ezt nekem légyszi, hogy amit vettem matracot 15 évre 245000 forintért az valójában mennyibe kerül nekem naponta vagy havonta. Kamatokat ne számolj nekem mert én sem számolok fel magamnak és egyébként használati tárgyakra sosem vennék fel hitelt.
Meg ugyan én ehhez nem nagyon értek, de úgy gondolom, hogy ez valami olyasmi lehet, mint ha pl felveszek 20 évre 10millió forint (szigorúan forintalapú) hitelt és ennek megállapítják mondjuk a havi törlesztőrészletét fix 70000,- forintra. Igaz, hogy 16.8milliót fizetek vissza, de mondjuk 10, 15 vagy 20 év múlva az a 70000,- forint nem akkora terhet tesz rám mint most. Hisz csak gondoljunk bele, hogy mit lehetett venni 20 évvel ezelőtt 70 rugóért és mit kapok most.
Na mindegy, most már kíváncsian várom a válaszodat, mert már engem is érdekel.
Előzmény: Axióma (1294)
Axióma Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1294
Matematikus vagyok... es egy keveset tanultam bankarkepzos tanfolyamon is a penzugy matekjarol. Ezert is kotottem bele. Mire vagy kivancsi - mit ertesz azon, hogy mennyibe kerul?
Amire en gondolnek ezen a cimen: ha most kifizeted a 250e-et, az napi (de legyen inkabb havi, majd visszaosztod 30-cal) milyen folyamatos kiadassal egyenrangu. Ez utobbit is lehet ketfelekeppen: vagy forintalisan ugyanannyi a kiadas (mint a hiteleknel ha annuitasos), vagy ami valoszinuleg neked logikusabb lesz, mert jobb jon ki: minden honapban azonos ertekut fizetsz bele.
Előzmény: dvdcd (1293)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1293
Kedves Csavarhúzós!

Egyébként az a bizonyos emlegetett matrac igazából 306000,- forint, csak most akcióban a 15 cm-es árán adják a 20 cm-est és az 245000,- forint. De ez most tök mellékes. Nekem most fájt minden reggel a hátam és zörgött az összes csontom és nem 4-5 év múlva. Abszolút nem vagyok mazochista hajlam, hogy még évekig sanyargassam magam még akkor sem ha mondjuk 5 év múlva ez a matrac 150000-be fog kerülni. Most volt szükségem új ágyra.
Látom nagyon kapós lett a "napi 45 forintos ágy" ezért kérem szépen ha van valaki a körünkben aki nagy tudora a matematikának az legyen szíves számolja már ki nekem, hogy végül is kb. mennyiért is fekszem én az új ágyamon naponta ha 15 éves intervallumot nézünk.
Arra meg aztán pláne nagyon kíváncsi vagyok, hogy ugyanebben a 15 évben, hogy lehet napi 4 (!!!) forintért aludni UGYANEBBEN a matracban? De ugyanez legyen ám, ne valami más.
Előzmény: Csavarhúzós (1287)
5w Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1292

Köszönöm a választ!

 

 

Szolnokon lakom,és  150.000ft ig szeretnék matracot venni.

 

Ágy rácsot még nem vettük meg ,Csak fixre gondoltam de ha nem jó NEM rugós matracra akkor veszek rugósat.

 

Rugós ágy matracot nem szeretnék venni.

 

Rottexnél melyik memory matracot ajánlod legjobban?

 

Azért vagyok nagyon bizonytalan, mert ugyan már próbáltunk matracokat az egyik üzletben  ,de nekem mind kényelmes volt és a férjemnek fáj a dereka a mostani ágytól.Szóval olyan matracot keresek ami tényleg tartja a gerincet.

 

 

azt sem tudom,hogy 2db matracot vegyek, egy ágyra ,  vagy egy nagy matracot rá.

Előzmény: Suneey (1286)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1291
:-)
Előzmény: Csavarhúzós (1290)
Csavarhúzós Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1290
-Én csak a középiskolai kémiakönyvet idéztem...
Előzmény: swordmanus (1289)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1289
A szintetikus, kőolajból készült latexről beszélgessünk? :-)
Természetes latexnek azt nevezik, ami természetes kaucsuktejből készül.
Nem mélyednék bele, de a dunlop vegyészmérnökei szépen kikupáltak. Ja, meg GAMF, műanyagipari technológiák...
Előzmény: Csavarhúzós (1288)
Csavarhúzós Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1288
>A latex az meg nem más, mint gumi. A gumi az bio?
-A latex ami a gumifából kicsorog. Savval kicsapatva lesz belőle a kaucsuk tömb, kénnel vulkanizálva a gumi. Szóval a latex az bio, de az folyékony :-)
Előzmény: Suneey (1286)
Csavarhúzós Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1287
Egyet értek az okfejtéssel, annyival egészíteném ki, hogy a matracok ára, mint minden technikailag új innováció ára nem nő az inflációval, esetleg nominálisan csökken is.

Tehát érdemes inkább megvenni a még megfelelőt, aztán pár év múlva már sokkal olcsóbb a most negyedmilliós matrac. (Ami akkor véve pár évvel tovább is tart)

Ugyanis nem aranyból van. Még ha licenc-monopólium is védi (nem tudom), egy idő után telítődik a piac, azaz elfogynak azok a vevők, akik hajlandók 250eFt-ot adni a matracért, így lejjebb viszik az árat. Bőven van tere az árcsökkentésnek, mert semmilyen ritka alapanyag nincs benne, azaz a gyártás volumenfüggő költsége kicsi.

Tehát a "megér nekem napi 40 Ft-ot" -hoz hozzá kell gondolni, hogy "miközben más napi 4Ft-ért alszik UGYANABBAN". A többletet szemléletesebb arra az időre elosztani, amíg a memóriahabos matrac a luxuskategóriába tartozik. Addig van nekem olyanom, ami amúgy nem lenne.
Előzmény: Axióma (1265)
Suneey Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1286
Kedves 5w!

Hadd kérdezzek pár dolgot és úgy könnyebb lesz segíteni:

1. Melyik településen laksz?

2. Mennyi pénz szántál matracra?

3. Milyen méretű matracot szeretnétek venni?

4. A fix ágyrács mit jelent? Egybe lap, vastag deszkák fix rögzítéssel, vékony enyhén hajlított farugók fix rögzítéssel vagy ugyanez gumi foglalatban?

A fix ágyrács nálam alapból annyit jelent, hogy nem állítható (emelhető) sem kézzel, sem motorral. De attól még sokféle lehet.

A szellőzés miatt fontos, hogy ágyrácson legyen a matrac, a fa vagy műanyag rugók pedig az erőteljesebb mozdulatokat csillapítják. (Pl.: amikor lehuppanunk az ágyra.)

Ha személyesen ismernénk, akkor sem lehetne pontosan megmondani, hogy "Neked ilyen és ilyen matrac lesz a jó, tehát ilyet vegyél!"

Tanácsot tudunk adni, hogy milyet ne, de a végső és konkrét döntést Neked kell meghozni. Ahhoz, hogy ezt a döntést meg tudd hozni tapasztalatokat kell gyűjtened.
A tapasztalatgyűjtés legjobb módja, hogy elmész legalább 3 különböző komoly matrac szaküzletbe és ott végigpróbálod a matracokat. Addig fekszel rajtuk, ameddig akarsz. Az eladó fog segíteni, fog ajánlani és új ismeretekkel fog elhalmozni.

Amikor már mind a három szaküzletet végigjártad, az összes matracukat kipróbáltad - csak nyugodtan, azért vannak ott - , kaptál árajánlatokat, ajánlásokat, akkor menj haza, aludj egyet rá és másnap már el tudod dönteni, hogy melyik volt a legkényelmesebb + árban megfelelő.

Rá kell szánni egy hétvégét, végig kell járni ezt az utat és akkor bizonyára jól fogsz dönteni! Utána még mindig feltehetsz itt kérdéseket.

Ha egy rövid előzetes tanácsot kellene adnom, akkor én azt mondom, hogy:

Rugós matracot egyáltalán nem javaslok, a latex határeset, a sima szivacs matrac olcsó megoldásnak jó, memóriahabos alakfelvevő matracot javaslok, de csak nagyon jó minőségűt.

Más téma:
A "Bio"-szónak matrac vonatkozásban semmi értelme. Marketing elnevezés csupán.

Azért mert valahol Afrikában a kókusz fán termett, de utána átesett egy csomó vegyi eljáráson (pl.: atkamentesítés) és beszorították két latex közé, ezért ebben semmi bio nincs.

A latex az meg nem más, mint gumi. A gumi az bio?

Az a bio, amikor a pajtában lefekszünk a friss szénába vagy szalmába, vagy a réten a fűbe.

Előzmény: 5w (1278)
Suneey Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1285
A dupla matracra van 50 ezer Ft összesen? Mert akkor csak valami nagyáruházi gazdaságos jöhet szóba.

Minden nagy áruház hasonló elven működik: Egy áruházláncot fenntartani horribilis pénzbe kerül. Csak akkor éri meg, ha nagyon jó haszonnal tudnak dolgozni. Tehát amelyik áruházlánc működik, az nagy haszonnal árul.

Nagy haszonnal úgy lehet árulni, hogy vagy nagyon drágán adja azt ami jó, vagy olcsó cuccokat forgalmat de azt fillérekért szerzi be nagy mennyiségben.

1. A Metró Tv-shopos Dormeo memory matraca és párnája, egy Kínában nagy mennyiségben legyártott kb.: 50kg/köbméteres vattához hasonló anyag, amin alig-alig lehet felfedezni valami halvány memory tulajdonságot.

2. Rottex memorys matracnál láttam a héten, hogy van egy 10cm-es hideghab réteg és azon egy 5cm-es memory réteg. Kész a 15cm-es matrac. A memory réteg rengeteg összeragasztott memory hulladék darabkából állt, mint az OSB lap, ami faforgácsból van összepréselve. Gyártás és szabás során keletkezett hulladékot hasznosítva (ami szinte ingyen van) csinál egy matracot. Viszonylag keményre sikerült, de a ragasztástól rugalmasság vált és alig fedezhető fel benne a memory tulajdonsága.

3. A Dormeo Tv, rádió reklámai mennyibe kerülnek? Rengeteg millióba! Miből lehet ezt finanszírozni? Abból, hogy ezáltal ismertté teszik a márkát és ezután bármilyen ócska sz**t el tudnak adni Dormeo címkével.

4. A Matterasso reklámjait ugye mindenki hallotta már a rádióban? Szexuális töltetű, viszonylag hosszú mesével csábítják a vásárlókat. Azért, mert kitalálták a "Termopur" márkát, és TEMPUR -két próbálják eladni. Így van rajta haszon, marad pénz reklámra is.

Ez nem vicc! Bemegy hozzájuk az ember és nem győzik magyarázni a Termopur matracokra, hogy így a Tempur réteg, úgy a Tempur réteg benne milyen vastag, meg egyebek.
Ezt sokan megeszik! Tapasztalatlan vásárló, akinek sürgősen kell a matrac, nincs ideje körülnézni és próbálni, bemegy, rádumálják és simán elsiklik a két betű eltérés fölött.
A Termopur előállítása fillérekbe kerül a TEMPUR - hoz képest az ára viszont nem sokkal kevesebb.

Az Egyesült Államokban a memória habos matracok szabbványa minimum 70kg/köbméter. Ez alatt nem lehet forgalomba hozni memory-s matracot az USA-ban. Nem véletlenül.
Előzmény: Normogo (1280)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1284
Az Ikea 25 éves garanciájával kapcsolatban érdemes elolvasni a részleteket, az apróbetűs részt, mert számtalan vásárlóval találkoztam már, aki panaszkodott, hogy nem vették vissza az Ikeában a 25 év garanciás matracát, mert szinte semmire nem vonatkozik a garancia.

Az egyik eset konkrétan, hogy egy Ikeás rugós matracban leültek a rugók 3 év után és visszavitték. Az Ikeában megkérdezték mit csináltak a matraccal? Ők csak aludtak rajta - válaszolták. - Na, azt nem kellett volna! - válaszolta erre az ügyfélszolgálatos.

Valami agyament dolgok vannak leírva a garanciális feltételekbe, úgysem olvassa el őket senki. Nincs olyan ember aki 24 év után visszavinne egy matracot. Az egy fél emberöltő. Kicsit ez olyan nesze semmi fogd meg jól 25 év garancia.

A személyi igazolványunkat nem őrizük meg 25 évig, nemhogy egy blokkot a matracról.

1. Legkésőbb 5 év után eltűnik a blokkról a tinta és semmi nem fog látszani.

2. Ki mondta, hogy 25 év múlva is lesz Ikea?

3. 10-15 évente egészséges lecserélni a matracunkat bármilyenről is legyen szó.

Szóval matrac esetében a garancia inkább arra vonatkozik, hogy ha valamilyen gyári hibája van, akkor az 1-2 héten belül kiderül, és akkor cserélik. De a természetes használat következtében való elhasználódásra semmilyen garancia nincs.
Előzmény: Normogo (1280)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1283
Szia!
Használt matracot, mint ahogy használt bugyit, nem érdemes venni.
Matracnál az a gond, hogy nem tudod az előéletét, lehet hogy a gyereke ott trambulinozott rajta hetekig (ezt úgyse vallja be) , az meg ugye nem nagyon növeli a matrac élettartamát.
Jysk és Ikea irreálisan hosszú garanciája: arra alapoznak, hogy 15-25 év múlva már nem tudsz felmutatni számlát, garancialevelet, illetve érdemes elolvasni a garancia levél apróbetűs részét! ;-)
Rottex: mivel mindenfélét gyárt matracfronton, így jó esélyed van arra, hogy találsz neked megfelelőt.
Egybe vagy külön: ha a ráfekvéses próbk során találtok olyat, ami mindkettőtöknek jó, akkor érdemes ezen gondolkodni. Ha nem találtok, akkor meg tárgytalan.
Az a két fél mellett szól, hogy alattad hamarabb használódik majd a matrac, mint a párod alatt, DE! ha forgatjátok, ahogy kell, akkor egy egybematrac esetén is egyenletes lesz az elhasználódás.
Előzmény: Normogo (1280)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1282
Szia, azt hittem olvastál Rejtőt, és ismered a Törögg Szultán nyelvezetét. :-)

Rottex és Novetex.
Én a Rottexre szavazok, Magyarország legnagyobb matracgyára, nem pedig manufaktúra...
Bio matracot (latex-kókusz) NEM rakunk merev deszkákra. Feleződik a matrac élettartama, marha kemény lesz, és a garanciádnak vége. Ha mindenképp a merev rácshoz ragaszkodsz, vegyél rugós matracot.
Előzmény: 5w (1278)
Axióma Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1281
Sunney: nem vagyok se profi se semmi, foleg matracban nem.
dvdcd: nem vagyok ur sem, es nem mondtam semmi matracos tutit.
Amugy minden mas stimmel...
Normogo Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1280

 

Köszönöm a gyors választ!

Még homályos maradt, hogy kettőnknek egy nagy matracot, vagy erősen eltérő súlyunk miatt két különbözőt ajánlasz, illetve bonell-táska rugóst, vagy szivacsmatracot ajánlasz?

Benézünk ma egy szakboltba, kipróbálunk pár matracot. Nekem első blikkre, netes infógyűjtés alapján a Rottex jön be leginkább, de majd meglátjuk.

Jyskkel kapcsolatban, nem hinném, hogy mindegyik típusuk gyenge lenne, lehet 10 ezerért venni matracot náluk, de lehet 100-ért is. A drágábbakra 15 év gari van, Ikeánál ez 25.

Még valami, előfordul néha jó állapotú alig használt matrac a neten, sajnos múlt héten pont lecsúsztam egy pár hétig használt Rottexről, ha az ember használtat vesz mire figyeljen? 1-2 éves matracot még érdemes megvenni?

dvdcd Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1279
Szia!

Úgy látom igazad van. Mindegy, hogy többször is leírom, hogy nem vagyok matracos és semmi érdekem reklámozni, elmegy a fülük mellett. Ilyen egy szemellenzős, fafejű figurákat. Biztos savanyú nekik a szőlő. Lehet ki kellene találnom valami olcsóbb matracos sztorit és beírni ide, hogy kicsit visszabillenjen a lelkük. És akkor talán nem vádolnának reklámozással sem.
Na mindegy, lexarom. Többet nem referálok erre a témára, mert igaz, hogy én voltam ott amikor egy csomó matracra ráhemperegtem és én voltam ott amikor megvettem ezek ellenére a Tempurt, mégis ők mondják a tutit.
Uraim mindenki vegyen amit akar! A témát én teljesen lezártam.
Előzmény: Suneey (1277)
5w Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1278

oké:)

 

 

akkor így kérdem:Jelenleg két gyártó, a Rottex és a Novetex, latex-kókusz-latex matracaiban gondolkodunk fix ágyrácsra.

 

 

latex-kókusz matracon kívül szerinted mi lenne még a jó? esetleg memory foam?

 

 

Suneey Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1277
Szerintem csillapodjunk le, mert ennek így nincs vége!

Kedves Dvdcd! Én tudom, hogy egy felhasználó vagy és tudom, hogy őszintén és jóhiszeműen írtad le a véleményed. Kiolvasható abból amit írtál + tudom, hogy nem én voltam + nekem is ugyanez volt a tapasztalatom alapos körülnézés és próbálgatás után.

Aki nem akarja elhinni az nem is fogja, de nem célunk, hogy őket meggyőzzük. A legjobbat választottad, gratulálok hozzá, aludj jókat rajta és ne vedd fel a kesztyűt a hamisan vádolókkal, elég ha Te tudod mi az igazság.

Kedves 5w! Swordmanus általában nagyon türelmes és segítőkész, de most kissé felhúzta magát a képzelt "tempur reklám" miatt, ezért rossz napot fogtál ki, de ne vedd a szívedre!

Amúgy igazából hülyeségeket kérdezel - már ne haragudj - ilyen kérdésekre nem lehet értelmes, használható választ adni. Gondolkozzál egy kicsit mielőtt kérdezel, mert így a legnagyobb jóindulattal sem tudunk segíteni:

Ha azt mondjuk, hogy a rugós matracokat viszik jobban, akkor neked is az kell? - mi ez a baromság?

A Dormeo matracokat viszik a legjobban, mert azt reklámozzák a tévében és a sok birka, aki látja megy a nyáj után és nem néznek se jobbra se balra.

Javaslom olvasd el a fórumot visszamenőleg és választ fogsz kapni a kérdéseidre! Ha írsz, vagy kérdezel ügyelj a helyesírásra! - Ha beszélgetünk adjuk meg a módját!

Kedves Axióma! Elhisszük, hogy profi vagy és sokmindenhez értesz, de ezúttal tévedsz, ha azt hiszed, hogy reklám. Én tudom, hogy valódi, igaz történet és ártatlan tapasztalat megosztás.

Szerintem térjünk vissza lassan a normális kerékvágásba és segítsünk ahol tudunk...
5w Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1276

Nem értem mért kell a másikat piszkálni!!!

 

Veszekedni akarsz?Mondtam nem érdekel a helyes írás!!!!

Előzmény: swordmanus (1274)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1275
Üdv!
ÁÁÁÁÁ, engem nehezen győzöl meg, ekkora marketingdumát tempuros oktatáson hallottam legutóbb, csaxólok! :-)
Egyébként meg: ha csak egy márkát árulsz, akkor valszeg elfogult vagy. Ha többfélét is, akkor már kevésbé.
Előzmény: dvdcd (1271)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1274
Szi A

éN edj mdratzz szag Bótba d Ógozomm. Vedjeshem zogTák vini. :-)
Előzmény: 5w (1273)
5w Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1273

szia!

 

 

Nem a firefoxot használom!

És a helyes írás nem érdekel itt a neten.

 

Köszönöm szépen a tanácsot.Egy matrac szaküzletben dolgozol?

Általában melyik ágyat veszik a rugósat,vagy a szivacsosat?

Előzmény: swordmanus (1268)
Axióma Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1272
Eleg megemlitenem, hogy en programozo vagyok? Es ezt eleg egyszeru le is ellenorizni... nem kell 3 hetig a netet bujni:)
Innentol kezdve az erveid fele egybol megdolt, a masik felet meg megdonti a tapasztalat. Szerinted aki reklamoz, az nem allitja defautlban magarol, hogy aaaa, o nem reklam, o tenyleg "csak" vasarlo? Tehat tolem irhatod, hogy nem igaz, de nekem meg jogom van elhinni.
Előzmény: dvdcd (1271)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1271
Tisztelt Axióma és Swordmanus!

Értsétek már végre meg, hogy nem vagyok egyik matracos cég embere sem! Amikor leírom, hogy most vettem életem első matracát és még csak közöm sincs a matracbizniszhez, akkor miért akarjátok belémmagyarázni ennek az ellenkezőjét? Melyik szavamat nem értitek? Melyik mellé kell még külön magyarázat? Egyszerűen leírtam, hogy én hogy vásároltam matracot, miket néztem rajta és mik alapján döntöttem és végül mit választottam és mi róla a véleményem. Ennyi. Hogy miért gondoltok ebbe reklámot ezt nem értem. És nem szándékozom innen lelépni, mert nincs miért lelépnem. A fórumozás szabályait nekem igazán nem kell elmagyaráznotok, mert egy másik nagy magyar fórumon (teljesen más beállítottságú) már régóta aktív tag és moderátor vagyok, szerencsére a felhasználók megelégedettségére. De mindegy, ez nem ide tartozik. És ha már azon lovagoltok, hogy miért mindjárt a véleményemmel kezdtem az első írásomat: mielőtt "fekvésekbe" kezdtem 3 hétig csak az internetet bújtam és tapasztalatokat és tanácsokat gyűjtöttem. Ezt a topikot is az elejétől a végéig végigolvastam. Mindent megtudtam amit szerettem volna és leszűrtem a számomra megfelelő tanácsokat. A legfontosabb: végigpróbálni mindent! És én így is tettem. Vajon minek kérdeztem volna meg bármit is amit már előttem jópáran feltettek és választ is kaptak rá? Azért mert valaki nem a matraciparban dolgozik attól még nem hülye és elboldogulhat az életben nélkületek, a véleményetek és az engedélyetek nélkül is.
És ami végképp qrvára érdekes, hogy ebben a topikban többszáz postban említenek meg különböző márkájú matracokat akár jó, akár rossz fényben tüntetve fel őket. Ezek egyikénél sem kiabáltátok, hogy REKLÁM, REKLÁM! Azonban amint szóba kerül az én álltalam is választott matrac agyből farkast kiáltatok és moderátorokkal fenyegetőztök. Az meg már pláne komédiába illő, hogy egyetlen "átlagos" felhasználó szemét nem bántja ez, csak az "olcsóbb" (ami persze azért még lehet jó) matraccal kereskedőkét. Hát szerintem ez a szánalmas és nem az, hogy én leírtam az esetemet. Nem értem, hogy egy tisztességes kereskedőnek miért kell a "konkurens" cég termékeit lefikázni. Ráadásul szerintem az általatok forgalmazott termékek nem is egy kategória az általam választottal. Sem árban sem minőségben. Ez olyan mintha egy Opel szalonban azt mondaná a kereskedő, hogy ne válasszon Mercedest, mert igazából annak csak neve van és semmivel sem jobb az Opelnál, sőt talán szarabb is. Ez önminősítő és röhejes. Nem értem ezt a viselkedést de igazából le is szarom. Mint mondtam semmi közöm egyik matracárushoz sem (ahogy látom szerencsémre) és úgy ölitek egymást ahogy akarjátok.
Azt meg egy szóval sem említettem, hogy ilyet vegyetek mert csak napi 45 forintba kerül! Én ezt így számoltam ki MAGAMNAK és ha tévedtem vagy becsaptam magamat akkor mi van? Semmi. Mint mondtam a vásárláskor ezzel nyugtattam magam, mert azért ez nem kevés lóvé, de most már marhára nem érdekel mennyibe kerül egy éjszakám. Én nem bántam meg, hogy a Tempurt választottam, mert azóta nagyon jókat alszom. Csak más hozzám hasonló "laikus" matracvásárlónak szerettem volna segítséget nyújtani azzal, hogy leírtam én mire figyeltem. De igazából mindenki azt vesz amit akar, nekem olyan mindegy mint a szélső háznak.
swordmanus Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1270
Szia!
Nos, én a 102 kilód alá semmilyen gazdaságos matracot nem kockáztatnék. Főleg, ha tartós megoldásra vágysz.
Ugyanis nem érdemes 30 ezerért venni egy olyat, amit jövőre cserélned kell... Akkor inkább idén vegyél egy jót. A Jysket nagyáruháznak tartom, ahol gazdaságos matracok vannak... Szakboltokat ajánlanék szíves figyelmetekbe!
Előzmény: Normogo (1269)
Normogo Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1269
Sziasztok,

 

Tanácsot szeretnék kérni matracvásárlás terén.

Beleolvastam a fórumba, és úgy látom, hogy világosan 2 pólusra tagolódik (Tempur hívők és akik nem azok). Én inkább arra teszem a voksom, hogy ahány féle testalkat, testsúly, életkor, ízlés, annyi féle matrac lesz valakinek az ideális. Nem hiszem, hogy van egy mindnenvivő, mindenki számára tökéletes matrac, bár nem próbáltam a Tempurt.

Úgy látom, hogy a hiper-szuper marketek matracaitól óva intitek az egyszerű halandókat, én mégis azon agyalok, hogy a Jysk-ben vegyük meg az új matracot. Kipróbáltunk még nyáron párat, és volt egy igen kényelmes, de leginkább az zavar, hogy ez az 5-10 perc, amit a matracon eltöltöttem kevés a döntéshez, illetve a fórumon repkedő százezrekhez képest egy igen olcsó matracról van szó.

Ezért megkérdezem, mit ajánlanátok.

Feleségem 62, én 105kg vagyok, tehát már az is kérdés, hogy érdemes –e egy 180cm-es matracot venni, vagy külön-külön vegyünk más típusút. Ő fázós, én egyáltalán nem, de a meleg sem zavar. Mindketten hanyatt és oldalt fekve alszunk, szerintem inkább a kemény, félkemény matrac lenne jó nekünk.

Lehet olcsón jót venni? Ami megtetszett elsőre, lehet hogy jó lesz (nem emlékszem, melyik volt, de holnap, vagy holnapután megyünk újra)? Milyen kialakítású, típusú, méretű matracot ajánlanátok? Van olyan Jysk matrac, ami szakértő szemmel is jónak mondható?

Árban nem szeretnénk 50 ezernél többet kiadni.

Előre is köszönöm a jó tanácsokat!

swordmanus Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1268
Üdv!

A firefox böngészőprogramban van beépített helyesírás ellenőrző, most úgy írsz, mint a Törög Szultán. :-)
Annyi időt töltesz el, amennyit akarsz, persze záróra után fetrengeni tényleg nem illik, kivéve, ha zsebből fizeted a túlórát. Amúgy meg addig próbálgassatok (mindketten) amíg biztosak nem vagytok a döntésetekben.
Előzmény: 5w (1266)
Axióma Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1267
Igen, elso hsz-kent tuti az Airflex nemtudommi reklamjanak nezem. Az nem velemenycsere, hogy beregisztral elmondani egy sztorit, aztan - legalabbis legkesobb mikor lecseng a szorosan hozza tartozo thread - lelep! Ez konkretan bujtatott reklam, reklamfobia nelkul is. Nyissa ki a penztarcajat az, aki reklamozni akar!!!
A tortenetet akkor hittem volna el, ha mar 3 honappal ezelott megjelenik itt ez az arc, megkerdezi hogy mi az a memory es milyen agyracs valo ala, olvasgat (gondolom nem 1 nap mig a netet felturja, es egy valodi erdeklodo nem ezt az egy index topikot olvassa el, foleg ha elotte nem volt itt torzstag), egy honap mulva arversenyt hirdet, majd beszamol hogy mit vett meg, es tovabbi 2 honap mulva, mikor valakinek eszebe jut hogy o itt volt, visszakerdez konkretan ra, de legalabbis a konkret termekere, akkor leirja a sztorit. Igy viszont elefant a porcelanboltban.
A napi osszegre bontas ugy baromsag, ahogy van. Eleve havi osszeget erzel csak, mert kiadasaid havonta, es nem naponta vannak. Masreszt nem mindegy, hogy mi helyett fektetsz be plusz 150e-et: a bankba raktad volna be, vagy a gyereknek vettel volna rajta egesz telen gyumolcsot es vitted volna a Balcsira nyaralni, vagy emiatt egy evig sirsz minden rokonnak, hogy nincs penzed (konkretan van ismerosom, akinek soha semmire nincs penze, 3 gyereket egyedul nevel, de maganak 70e-ert vett matracot - lehet barmilyen jo, en meg orvosi javaslat eseten se adok igazat ennek a megveteleben!)
Előzmény: Nalcthoe (1262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!