Keresés

Részletes keresés

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.12.11 0 0 660

Ha még egy kicsit lejjebb mész az árral, akkor egy tájmseres cég nagy eséllyel megveszi és aladja ismét két milláért...

 

Kicsit komolyabban (vagy durvábban) Tenerifén a másodlagos piacon ezer, kétezer euróért már lehet kapni egy hetet.

Előzmény: RCIvictim (658)
RCIvictim Creative Commons License 2006.12.09 0 0 658

Nos kedves barátaim. Elérkezett az igazság pillanata és a puding próbája.

Ha van élő ember (beleértve az ügynököket, rajongókat és más kalandvágyókat), aki megveszi 2001-ben 2millió forintért vásárolt 500 ezer forint névértékű, és állítólag azóta többszörését érő Dobogómajori Abbázia részvényemet, itt leírom: 200.000 azaz kettőszázezer forintért, - akkor megtörlöm vérző orromat és abbahagyom a harcot. Ha ennyit sem ér, akkor további vitának nincs értelme. Akkor reszkessenek, akik ezt az undorító, mocskos játékot művelik. Tudja meg a világ, hogy miről szól itt a történet!

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.12.01 0 0 655

válasz iceride olvtársnak:

 

...hogy ha vki egy help topicot teletol rosszindulatú dezinformációval...

 

Ez nem egy help topik. A topik nyitó 5 évvel ezelőtt a pozitiv tapasztalatokat akarta összegyűjteni:

 

Üdv.!
Több topik is foglalkozik ezzel a témával. Az eddigi hozzászólások zöme bíráló.
Ezért ez a topik a pozitív vélemények és TAPASZTALATOK (ha léteznek) helye.

 

Aztán két bíráló hozzászólás után valaki (??) ezt írta harmadik hozzászólásként:

 

Nahát akkor kezdjük azzal, hogy én egy ügynök vagyok...
Szóval aki sohasem volt RCI-szállodában, ne fikázza.
Aki sohasem élvezte az előnyeit, ne hívja pénzkidobásnak.
És akinek meg nincs meg az igénye a színvonalas nyaralásra, az zárja be magát klotyóba, és ne nézze hülyének azt, akinek megvan az igénye.
Aki pozitív benyomást szeretne szerezni, az nézzen utána a kanári-szigeteki Amphi Beach Clubnak, vagy a Hollywood Mirage-nak.
Vagy említhetném a Club Holtel Eilat-ot (Izrael).
Vagy még ezer mást.
Ice, az ügynök
UI: A siófoki Serenia szálloda egyébként a konkurrenciáé...:)

Innentől már nem csak a pozitív vélemények voltak (ha volt egyáltalán) hanem egy vita a time share értékesítésről, a time share rendszerről, ahol leginkább ügynökök próbálták védeni a rendszert csalódott és/vagy felvilágosult "külsősökkel" szemben.

 

Azóta sem lett HELP topik, hanem vélemények és tények gyűjtőhelye.

Mindenki szívesen el fogja olvasni az általad már korábban beigért 3 oldalas bizonyító összefoglalást a time share előnyeiről.

 

Szeretettel várunk vissza a topikba, hogy itt mond el a panaszodat, cáfold meg az általam közölt dezinformációkat és főleg hogy leírd a TS előnyeit.

 

Üdvözlettel

 

Anti

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.12.01 0 0 654

Szia!

 

Elég pontosan fogalmazol és igazad is van, de azért egy kiegészítést angedj meg:

 

Szerintem pont ez a resz az, amit mindenki ert. Vagyis, az, aki beleugrik ilyenbe, az tudja, hogy 2 heti szallasi jogot vasarol, es ez nem tartalmazza az utazast, elelmet, es egyebeket.

 

Az értékesítésnél azért van sok ködösítés erről. Mert azt kérdezik, hogy mennyit költesz nyaralásra (telelésre) amiben ugye mindenkinek benne van a szállás, utazás, kaja egyéb és ezt hasonlítják a time share költségével. Nem úgy adják el, hogy ebben benne van minden, de a döntésnél befolyásolnak ezzel a csúsztatásos hasonlattal.

Ugyanakkor jogilag ez sajnos nem támadható - nem jogellenes ha egy kereskedő úgy ad el egy téligumit félmillió forintért hogy az árát egy autóhoz hasonlítja.

 

De az is kerdeses, hogy egyaltlan hajlandok-e a penzet visszaadni 14 napon belul (az interneten olvastam olyan torteneteket, hogy ez sem tortent meg, hiaba mentek vissza mar masnap - amerikai timeshare-rol van szo).

 

Az EU direktíva (és helyi szabályozások) miatt ez komoly törvénysértés, duzzogva de visszaadják. Próbálnak néha költségeket (pl. jogi) levonni, de megfelelő határozottsággal elállnak attól is.

 

Üdv

Előzmény: Gyorgyi (650)
Gyorgyi Creative Commons License 2006.11.30 0 0 653

Kedves Dzsana!

 

Mi a helyzet? Elmentel veluk beszelni? Drukkolok neked, de sajnos en sem sok jot latok ebbol az egeszbol.

Előzmény: Dzsana (564)
Gyorgyi Creative Commons License 2006.11.30 0 0 652

Kedves Pyrotax!

 

 Csak azt lehet vizsgálni, ami le van írva.

 

Ez szerintem nem teljesen igaz, mert szerintem a szoban kimondott dolgok is szamitanak. De ezzel sem sokra lehet menni (mint korabban irtam). Ha meg fel is vesszuk magnora, hogy mit mond az elado, akkor sem hiszem, hogy jogsertest meg lehet allapitani. Pl. amikor a timeshare-rol mint jo befektetesi lehetosegrol beszel, akkor sem garantal semmit, csak ezt a vevok nem veszik eszre, keszpenznek veszik, hogy az erteke fel fog menni. Ha az elado azt mondja, hogy "a timeshare erteke akar 30%-kal is novekedhet evente, es 3 evig jol nyaralsz, es utana eladod haszonnal, es maris nyertel", ezt nem lehet tamadni, hiszen nincs benne konkret igeret (novekedHET, stb.)  Ugyanez a cserelgetesi lehetosegekkel, stb.

Előzmény: Törölt nick (649)
Gyorgyi Creative Commons License 2006.11.30 0 0 651

Kedves RCIvictim!

 

Ezt kellene támadni, de ezerrel. Ebben van a legnagyobb disznóság. Olyasmit adnak el, amit más teljesít. Méghozzá úgy, ahogy akar.

 

Szerintem ezt sem lehet tamadni. Mert amikor megvetted az udulesi jogot, akkor tisztaban voltal (vagy nem?), hogy az RCI az egy kulon szervezet, es az udulesi joggal meg is veheted az RCI-t, meg nem is. Ez olyasmi, mint pl. mikor autot vettem. Ott ram akartak tukmalni a meghosszabitott garanciat. Amit nem vettem meg. De ezt is egy 3. fel teljesiti, es ott sem vonhatom felelossegre az eladot.

 

Amugy, szerintem valamire csak el tudod cserelni az udulesi jogodat, csak gondolom nem arra, amire szeretned. Az RCI-t akkor lehetne tamadni, ha soha semmire nem cserelhetned el az udulesi jogodat. Az pedig nem realis, hogy egy szezonon kivuli dobogomajori udulesi jogot elcsereled egy foszezonra, mondjuk Las Vegasban, vagy a francia rivieran. Az tenyleg mindegy, hogy mit mond az udulesi jog eladoja. Szerintem mondjuk a szoban elmondott dolgok is szamitanak. De meg ha fel is vetted magnora, akkor sem hiszem, hogy tudnad tamadni. Mert nem hiszem, hogy garanciat adott barmire is. Esetleg olyan kifejezeseket hasznalt, hogy "jo esellyel", "nagy valoszinuseggel" fogsz kapni egy hiper-szuper udulest a Kanari-szigeteken, stb. Ezt pedig megint nem lehet tamadni.

 

A tanulsag az, hogy mielott vesz valamit az ember, meg kell vizsgalni, hogy amit hozza mondanak, mennyire realis, es milyen haszonnal dolgozik az elado (a teljes eletbiztositast arulo uzletkotok nagyon magas haszonkulccsal dolgoznak, ezert erdekuk az ilyen tipusu biztositasok elonyeinek ecsetelgetese).

Előzmény: RCIvictim (648)
Gyorgyi Creative Commons License 2006.11.30 0 0 650

Kedves Marri!

 

Remélem, hogy az üdülési jog terméket definiálja valahogy a jog. Mert szerintem, amit e társaságok ilyen címszóval árusítanak az a legnagyobb jóindulattal is csak szállás jognak nevezhető. Pontosítva korlátozott időre és korlátozott helyre szóló szállás jog. Tehát ha a szerződés üdülési jogról szól, akkor már az ügyfél megtévesztése történik.

 

Szerintem pont ez a resz az, amit mindenki ert. Vagyis, az, aki beleugrik ilyenbe, az tudja, hogy 2 heti szallasi jogot vasarol, es ez nem tartalmazza az utazast, elelmet, es egyebeket. Ha valaki egy utazasi irodaban kiberel egy apartmantot a horvat tengerparton, az sem tartalmazza az utazast es ellatast. Teljesen mindegy, hogy udulesi jognak, vagy szallasi jognak nevezzuk.

 

Meg lehetne vizsgálni, hogy a terméknek mennyi a piaci értéke és mennyi a szerződésben meghatározott értéke. Ha itt bizonyíthatóan lényeges eltérést lehet kimutatni, akkor megint csak súlyos érdeksértést követtek el az ügyfél ellen.

 

Szerintem ez sem erdeksertes, mert a vevo a szabad akaratabol veszi meg azert a bizonyos osszegert, a sajat penzebol. Az egy kommunista gondolkodas, hogy egy arut pl. csak 30%-os haszonnal lehet arusitani, vagy ilyesmi. Annyiert lehet eladni az arut (vagy szolgaltatast), amennyiert megveszik. Nincs semmi olyan jogszabaly, hogy az buntetendo, ha valaki a piaci erteken felul ad el valamit. Az mindenkinek a sajat felelossege, hogy nezzen utana az araknak, es gondolja meg, hogy mit mennyiert vesz. (Persze, ha allami penzekrol van szo, az mas, mert itt az adofizetok penzerol van szo. Es a monopol vallalatok arai is masok, ezek az arak rogzitettek. Nem lehet pl. az aram arat a vegtelensegig emelni, stb. De ez mas tema).

 

A 14 nap eppen erre van, nem arra, hogy az ember ki is probalja az udulest. A 14 nap arra jo, hogy az ember tajekozodik, hogy mit vett meg, mennyiert, mi is ez az egesz timeshare, stb. Ez alatt az idoszak alatt az ember nyugodtan at tudja gondolni a dolgokat, nem ugy, mint az eloadas estejen. (olvastam az interneten, hogy valaki mar csak azert ment bele, mert ehes volt es faradt, es meg mindig nyomtak a szoveget). De az is kerdeses, hogy egyaltlan hajlandok-e a penzet visszaadni 14 napon belul (az interneten olvastam olyan torteneteket, hogy ez sem tortent meg, hiaba mentek vissza mar masnap - amerikai timeshare-rol van szo).

 

Javaslom pontról pontra, mondatról mondatra kivesézni a szerződést.

 

VAloszininunek tartom, hogy a szerzodest jogilag nem lehet tamadni. Egy tobb milliardos uzletagat nem fognak ugy felepiteni, hogy kimondjak rajuk, hogy torvenytelen.

Előzmény: Marri (645)
RCIvictim Creative Commons License 2006.11.29 0 0 648

Rossz úton próbálkoztok. A csere minőséget nem lehet megfogni, hisz a szerződésekben rendkívül gonoszul ki van találva, hogy "csak azt tudják adni, ami éppen van". Én egy konkrét helyre szerettem volna menni, azt mondták NINCS hely! Amikor megkérdeztem, hogy "és mikor VAN?" - erre az ő felfogásuk szerint nem is kell válaszolniuk.

Az igazán megfogható gyengéjük a szerződési kötelezettség "áttolásában" van. A Kereknap ugye "nem tehet róla", hogy az RCI mit teljesít és mit nem. Nyugodtan hazudik tovább. Az RCI rossz teljesítése miatt nem lehet az üdülő-tulajdonost felelősségre vonni, pedig az üdülési jogot csak azért vettük meg, hogy elcserélhessük. Az RCI-t nem lehet felelősségre vonni, hogy az eladó miket "hamukázik". Tehát van egy részvényünk, ami nem ér semmit. Van egy üdülési jogunk, amiért nem az eladó felel, hanem egy harmadik fél. Hogyis van ez?

Ezt kellene támadni, de ezerrel. Ebben van a legnagyobb disznóság. Olyasmit adnak el, amit más teljesít. Méghozzá úgy, ahogy akar.

Ha nem fizetem az éves felújítási díjat Dobogómajornak, akkor a Rentinvest kirúg és letiltja az RCI-t. Ha az RCI nem teljesít, - én nem tehetem meg ezt visszafelé. Mindenki mossa a kezét és röhög a markába.

Ne hagyjuk!

Marri Creative Commons License 2006.11.27 0 0 647
Az üdülés és szállás nem ugyanaz. Attól mert van valahol szállásom még nem biztos hogy oda eljutok. Másrészt nem elég csak valahol aludni, hogy ténylegesen üdüljek, kikapcsolódjak, napi szükségletek és azon felüli igények kielégítése szükséges.
Előzmény: Anti-timeshare (646)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.27 0 0 646

...úgy gondolom, hogy biztos van jogsértés a szerződéseikben

 

Valószínűleg nincsen nagyon jogsértés a szerződésben. Ezt azért gondolom, mert az EU már pár éve nagyon figyeli a tájmsér cégek működését ezért vigyáznak erre, illetve amikor dollármilliárdos üzletről van szó (nemzetközi szinten) akkor tudnak fizetni pár jogászt, akik jól teszik össze azt a szerződést.

 

Az olyan szerződés, ami súlyosan sérti valamely fél érdekeit jogilag megtámadható, semmissé nyilvánítható.

A szerződés arról szól, hogy kapsz egy hét üdülési jogot. A vevő ezt megvásárolja és a panaszok nem is emiatt vannak (tényleg el lehet menni oda, abban a hétben nyaralni/telelni).

Az hogy ez valamivel drágább, az még nem sérti súlyosan az egyik felet.

 

Azt, hogy az egyik fél miért nem vette észre a szerződés megkötésekor ezeket a sérelmeket, lehetne védeni a másik fél megtévesztő viselkedésével, félrevezető információival stb.

Pontosan ez történik, értékesítéskor sok mindent mesélnek, ami nincs a szerződésben. De ezt nagyon nehéz bizonyítani (el lehet cserélni? igen el lehet, de nem egyszerű, el lehet adni drágábban? igen, de nem neked stb.)

 

...a legnagyobb jóindulattal is csak szállás jognak nevezhető. Pontosítva korlátozott időre és korlátozott helyre szóló szállás jog. Tehát ha a szerződés üdülési jogról szól, akkor már az ügyfél megtévesztése történik.

 

Na ennyire nem vagyok képzett jogból. Egy üdülőhelyen lévő szállás miért nem tekinthető üdülőnek? Egy balatoni vityillót is üdülőnek mondanak, pedig csak egy faház két ággyal.

 

Továbbmenve én súlyos érdeksértésnek tartom, hogy egy hét szállásért éves fenntartási költséget fizettetnek meg. Ha valaminek fizetem a költségeit akkor elvárható, hogy a költségekről kimutatást kapok és a költségek bizonylatokkal is igazolhatók. Ha fizetem a költségeit akkor annak alakulásába beleszólást is kérhetek, továbbá valami hasznot is elvárhatok a költségek térítése fejében.

Az elmélet a következő: te és 5 másik barátod közösen vesz egy balatoni nyaralót és a nyári szezont szétosztjátok egymás között, mindenki mehet 2 hétig. Ehhez ki kell fizetni a nyaraló árát és szét kell osztani az éves rezsi költséget.

Ez pont olyan mint a szocializmus - elméletben jó, gyakorlatban közös lónak...

A fenntartási költségbe ehhez még beletettek egy magyar csavart is - nálunk a fenntartási költség a vételártól függ. Azaz, ha te veszel egy hévízi jogot 2 millióért akkor 10x annyi éves költséget fizetsz, mint az aki 200 ezerért vette meg (a fogyasztovedelem.com emberei szerint ez nem ellenkezik a magyar joggal).

 

Kíváncsi lennék, hogy a szerződés milyen biztosítékokat garantál, hogy az ügyfél valóban megkapja a jogot hosszú távon.

 

Ha minden igaz bejegyzik a telekkönyvbe.

 

Meg lehetne vizsgálni, hogy a terméknek mennyi a piaci értéke és mennyi a szerződésben meghatározott értéke. Ha itt bizonyíthatóan lényeges eltérést lehet kimutatni, akkor megint csak súlyos érdeksértést követtek el az ügyfél ellen.

 

Talán. Ha bíróságra mész mi alapján mondasz piaci értéket. Az itt néha megjelenő TS értékesítők soha nem írtak le egyetlen árat sem. Létezik az értékesítési piac - a bemutatók - ahol milliós árak repkednek, és létezik a másodlagos piac, ahol tízezres nagyságrendben lehet eladni egy-egy jogot.

 

Most én voltam az ördög ügyvédje, pedig nem védeni akarom őket, csak próbáltam leírni, hogy mi nem a gyenge pontjuk és mi igen.

 

Úgy gondolom, az üzleti élet megtisztításáért érdemes tenni. Ha csak egy cseppet tehet valaki azért, hogy a világ jobb legyen, azt meg kell tenni.

Ebben egyetértünk teljesen. Én a felvilágosítást látom valamennyire esélyesnek.

És talán valami drasztikus szabályozást - pl. mint a cigaretta dobozon a felírat: A TS értékesítőknek egy egyoldalas tájékoztatót kellene minden érdeklődőnek odaadni (benne a másodlagos piaci árak, árösszehasonlítás, vásárlói elégedettség). Ha kell akkor segítek egy ilyen összeállításában...

 

Üdv

Előzmény: Marri (645)
Marri Creative Commons License 2006.11.25 0 0 645
Szerencsére nekem nincs semmilyen kapcsolatom ilyen üdülési jogot árusító céggel. Azonban mélységesen együtt érzek azokkal, akik ilyennek áldozatul estek.
Mivel nagyon sok elégedetlen és kétségbeesett ügyfelük van/volt ezeknek a társaságoknak, úgy gondolom, hogy biztos van jogsértés a szerződéseikben.

Véleményem szerint alapos, jól felépített vádakkal megtámadhatók a szerződéseik.

A vádat lehetne kezdeni a szerződés szövegéből kiindulva, azt ízekre szedve bizonyítani, hogy az egyik fél (ügyfél) érdekeit súlyosan sérti. Az olyan szerződés, ami súlyosan sérti valamely fél érdekeit jogilag megtámadható, semmissé nyilvánítható.
Azt, hogy az egyik fél miért nem vette észre a szerződés megkötésekor ezeket a sérelmeket, lehetne védeni a másik fél megtévesztő viselkedésével, félrevezető információival stb.

Előző hozzászólásomban nem azt mondtam, hogy nem létező terméket árusítanak, mert ha ez így lenne már rég buktak volna ezek a társaságok. Remélem, hogy az üdülési jog terméket definiálja valahogy a jog. Mert szerintem, amit e társaságok ilyen címszóval árusítanak az a legnagyobb jóindulattal is csak szállás jognak nevezhető. Pontosítva korlátozott időre és korlátozott helyre szóló szállás jog. Tehát ha a szerződés üdülési jogról szól, akkor már az ügyfél megtévesztése történik.

Továbbmenve én súlyos érdeksértésnek tartom, hogy egy hét szállásért éves fenntartási költséget fizettetnek meg. Ha valaminek fizetem a költségeit akkor elvárható, hogy a költségekről kimutatást kapok és a költségek bizonylatokkal is igazolhatók. Ha fizetem a költségeit akkor annak alakulásába beleszólást is kérhetek, továbbá valami hasznot is elvárhatok a költségek térítése fejében.

A jogot hosszútávra árulják ezek a társaságok. Kíváncsi lennék, hogy a szerződés milyen biztosítékokat garantál, hogy az ügyfél valóban megkapja a jogot hosszú távon. Mi történik a jogával, ha a társaság idő előtt megszűnik, vagy a szálloda kilép a time share rendszerből, pl mert új tulajdonosa lesz stb. Ha erről nem rendelkezik a szerződés, akkor itt megint az ügyfél érdekeit sérti súlyosan.

Meg lehetne vizsgálni, hogy a terméknek mennyi a piaci értéke és mennyi a szerződésben meghatározott értéke. Ha itt bizonyíthatóan lényeges eltérést lehet kimutatni, akkor megint csak súlyos érdeksértést követtek el az ügyfél ellen.

Javaslom pontról pontra, mondatról mondatra kivesézni a szerződést. Én csak ici pici jogot tanultam, így sajnos ebben nem tudok segítsége lenni 
Úgy gondolom, az üzleti élet megtisztításáért érdemes tenni. Ha csak egy cseppet tehet valaki azért, hogy a világ jobb legyen, azt meg kell tenni.
Előzmény: Anti-timeshare (644)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.22 0 0 644

Szerintem ilyen piti indokokkal nem érdemes perre menni.

 

Szerintem sem nagyon lehet perelni, de a topikban voltak páran, akik nagyon határozottan akartak pereskedni.

 

14 nap nagyon rövid idő...

 

Arra elég, hogy ha elhitted, hogy az ár csak arra a napra érvényes és beleugrottál, akkor van két heted, hogy utánanézz (pl. Index Fórum) és láss másik képet is róla.

Kipróbálni tényleg nem lehet ennyi idő alatt.

 

Meg lehetne támadni, hogy amit értékesítenek, azaz egyáltalán a termék az-e, aminek állítják.

 

Termék. A jogszabály ismeri az üdülési jogot, mint értékesíthető termék.

Előzmény: Marri (642)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.22 0 0 643

Te is láttál már filmben amerikai seriffet elhadarni a letartóztatott jogait. Ha nem mondja el, akkor el sem ítélhetik.

Persze van egy rossz véleményem a magyar bíróságokról, az alapján ha a szerződésből kimarad akkor sem fognak neked igazat adni.

Előzmény: Törölt nick (641)
Marri Creative Commons License 2006.11.22 0 0 642
Szerintem ilyen piti indokokkal nem érdemes perre menni. Ha alapjaiban nem lehet megrengetni az egészet, akkor nem érdemes belevágni.

14 nap nagyon rövid idő, ennyi idő alatt ki sem derül, hogy amit megvettél működike-e vagy nem. A puding próbája az evés. Az üdülési jognál nincs lehetőség arra, hogy ennyi idő alatt kipróbáljuk. Ilyen összegű szerződéseknél már hosszabb idejű szavatosság és megfelelő mértékű garancia lenne elvárható.

Mindenkinek tudnia kellene, hogy egy szerződés kétoldalú megállapodás. Ha valami nem tetszik benne kihúzathatom. Ha nem teszik meg, nem írom alá.

Meg lehetne támadni, hogy amit értékesítenek, azaz egyáltalán a termék az-e, aminek állítják. Ha ezt nem tudják bizonyítani, vagyis hogy van e a szerződés mögött valódi érték vagy szolgáltatás, akkor az csalás.

Egyébként az üzletkötő a bevezető beszélgetés során elszólta magát. Miután megjegyeztük, hogy mi csak azt hallottuk, hogy akik vettek ilyen jogot, késöbb sokan próbálkoznak sikertelenül eladni. Ekkor megemlítette, hogy ez a termék piacképtelen, eladhatatlan. Csak megfelelő körítéssel adható el.
Ezután beszélt a visszavásárlás lehetőségről, valamint az elővásárlási jogról. Ez is megijesztett, hogy ki leszünk szolgáltatva az eladó kénye-kedvének.
Előzmény: Anti-timeshare (640)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 641
Azt hogy ki mondott meg nem az a biróságon szerintem semmit nem er mivel nem bizonyitható ellenben az irás igen .  Abban meg benne volt minden vizonnyal hogy el volt mondva.
Előzmény: Anti-timeshare (640)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.21 0 0 640

Nem hívták fel a figyelmünket a szerződéstől való elállás lehetőségére.

Akik perelni akarnak, azok ilyen esetekből megpróbálhatják felépíteni a vádat.

Az elállási lehetőséget egyértelműen kell közölni - persze azzal fognak védekezni, hogy ezt csak akkor közlik, ha valaki valóban szándékozik szerződést kötni.

 

Próbáltuk megőrizni a józan gondolkodásunkat...

Tudod milyen kevesen vagytok, akik képesek erre?

Előzmény: Marri (639)
Marri Creative Commons License 2006.11.21 0 0 639
Nem hívták fel a figyelmünket a szerződéstől való elállás lehetőségére.

De az igentől messze álltunk, a férjem 3x mondta, hogy köszöni de nem érdekel minket az elhangzott ájánlat. Én nem mondtam semmit, vártam a fejleményeket és férjemre bíztam a döntést. Valószínűleg észrevette, hogy sem a jelenlétében sem amikor magunkra hagy minket (2x elment a főnökkel tárgyalni újabb kedvezményekről) nem vitatjuk meg az ajánlatát, hagyott minket elsőnek távozni a meghívottak közül. Mindez két óra leforgása alatt történt. A férjem amúgy is fenntartásokkal van a villámajánlatokról. Úgy gondolja, ha nem adnak időt gondolkodni, ott valami probléma lehet.
Mi nem láttunk egy szerződés mintát sem. Csak egy táblázatot az üdülési jog árakról illetve firkapapíron megjelenő összegeket, amik úgy változtak, hogy szinte beleszédültem, megijedtem és elbizonytalanodtam az érték és a pénz fogalmában.

Szóval nem dicsekvésnek szántam a leírtakat és nem éreztem magam egyáltalán talpraesettnek akkor. Próbáltuk megőrizni a józan gondolkodásunkat, a tényeknél maradni és kiszűrni azt, amit csak saját képzeletünk adna az ajánlathoz, hogy elkerüljük a félreértéseket.
Előzmény: Wormie (638)
Wormie Creative Commons License 2006.11.21 0 0 638

Nagyon jó, tanulságos leírás. És gratula a talpraesettségedhez! :-)

 

Egyetlen kérdésem lenne: felhívták-e a figyelmeteket arra, hogy még "igen" esetén is 14 napon belül teljesen jogszerűen elállhattok a szerződéstől?

(sejtem a választ, de azért szeretném hallani :-) )

Előzmény: Marri (631)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.21 0 0 637
Kössszz, csak várok még egy három oldalas leleplező írásra is, akkor lenne igazán kiegyensúlyozott ez a pörgős topik.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (635)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.21 0 0 636

Na az üdülési jogot nem az ilyen "csúnya dörzsölt" embereknek találták ki, akik mindenféléket kérdezgetnek...  ::))))

 

De akkor ajánlom nektek, hogy menjetek el egy másikra. Tenerifére, Madeirara szerveznek - ti veszitek a repjegyet - ők adnak egy hét ingyen szállást, csak részt kell venni egy ugyanilyen előadáson. Ebben a topikban is olvashatsz olyat, aki részt vett ilyenen, a Ki járt már Tenerifen? topikban pedig van olyan aki szervezni szokott.

 

Üdv

Előzmény: Marri (634)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2006.11.21 0 0 635
szóltam neki, hogy ez a pörgősebb topik. :-)
Előzmény: Anti-timeshare (633)
Marri Creative Commons License 2006.11.21 0 0 634
"- az üdülési jog csak szállásra szól, semmi plussz szolgáltatás nincs benne (pl. étkezés)
Nagyon örülök, hogy ezt kihangsúlyozták. "

Nem hangsúlyozták ki. Mi kérdeztünk rá, úgy ahogy azt egy utazási iroda ajánlatával is megtennénk.

"Sok esetben a teljes nyaralás költségével hasonlítják össze."

Próbálkoztak ezzel a trükkel is, de rájöttünk, hogy az összehasonlításba az utazási irodánál beveszi a repülőjegy árát, az üdülési jognál pedig nem. Szóltunk a hiba miatt, akkor be is fejezte a hasonlítgatást.

Előzmény: Anti-timeshare (633)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.21 0 0 633

Amíg írtam, addig ide is bemásoltad.

Kösz.

Előzmény: Marri (631)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.21 0 0 632

Reagálás erre a hozzászólásra: válasz

 

- az ajánlat csak a mai napra vonatkozik, azaz nics idő gondolkozni, ma kell döntést hozni

Szokásos, tudják ha akkor nem veszed meg, akkor érdeklődni fogsz és többé nincs esélyük..

 

- az üdülő (apartman, amire az üdülési jogot megvehetjük) éves fenntartási díja kb. 300 EUR, azaz 80eFt. Ezt a jog tulajdonásának fizetni kell.

Nem szokták említeni, hogy ez a költség emelkedik (egy felmérés szerint a helyi inflációnál általában nagyobb mértékben).

 

- az üdülési jog az üzletkötő elmondása szerint jó befektetés, mert évente 17%-kot kamatozik, addig, amíg el nem éri a piaci értékét (mert ma ugyebár kedvező áron juthatunk hozzá). Ez kb. 3 év.

 

Majdnem igaz. Csak nem plusz 17% hanem minusz 70% (az általad leírt árakhoz képest).

Ebay-en láttam már 50$ plusz azévi fenntartási költségért kínált jogot Tenerifére (nem kelt el).

A piaci ár internetes oldalakon látható, az általad megadott árak tizede.

 

- az értékesítő bármikor visszavásárolja a jogot (elővásárlási joga is van rá) a piaci azaz növelt értéken.

Ezt megmutatták a szerződésben? Nagyon kétlem. Maximum akkor "veszik vissza" ha becseréled valami nagyobbra ráfizetéssel.

 

- a jog szezon típusától el lehet térni – állítása szerint – csak kellő időben kell szólni pl. egy zöld jog tulajdonosnak, hogy jusson hely a főzezonban is.

 

Ez a lottón lehet milliárdokat nyerni megfelelője.

 

- az üdülési jog csak szállásra szól, semmi plussz szolgáltatás nincs benne (pl. étkezés)

Nagyon örülök, hogy ezt kihangsúlyozták. Sok esetben a teljes nyaralás költségével hasonlítják össze.

 

- az üdülési jog 1 hétre szól, de meghosszabbítható 2 hétre felár ellenében (nem emlékszem ennek mértékére)

 

Lehetőséged van rá, ha ven éppen szabad hely. Garancia nincs - ár annyi mintha besétálnál egy utazási irodába és bérelnél egy apartmant.

 

- az üdülési jog tulajdonosa a rendszerben regisztrált más üdülőkben is eltöltheti a jogát az üdülési jog elcserélésével. Ennek felára van kb. 150 EUR, azaz 40 eFt üdülésenként.

Ez az RCI tagsági lehet. A költség az éves tagsági díj. Szintén lehetőség, garancia nincs. Függ, hogy hol van a jogod. Egy Tenerifét könnyen elcserélhetsz Hévízre, míg visszafele már nehezebb.

 

- tapasztalatból tudjuk, hogy nyaralásaink alkalmával a szállás csak kisebb részét teszi ki az árnak, jelentősebb összeg az utazás illetve az ellátás és költőpénz.

 

Látszik, hogy tapasztalt utazó vagy.

Ha összeadod az összes költséget évente (mondjuk a kezdőtőkére számíts egy 8% kamatot, amit bankban kaphatnél) és összehasonlítod egy hetes appartman bérlési árakkal (korrektség kedvéért 4 csillagos) akkor kiszámítható, hogy az üdülési jog a drágább megoldás.

 

- valójába mi egyáltalán az ajánlat tárgya?

Az ajánlat?

Valami olyasmi, hogy szabadulj meg sok pénztől és vásárolj érte sok-sok idegeskedést.

 

Köszönöm a beszámolódat.

A korrektség kedvéért olvass el olyan hozzászólásokat is, akik szerint az üdülési jog nagyon jó dolog!

 

Üdv

Marri Creative Commons License 2006.11.21 0 0 631
Sziasztok!

Múlt héten részt vettem egy ilyen előadáson. A fórum nyilvánosságát felhasználva szeretném elmondani hogyan zajlik a timeshare üdülési jogok értékesítése, mit tudnak ajánlani az ilyen társaságok. Szeretném tárgyilagosan bemutatni az ajánlatokat, merthogy több változat is elhangzott, illetve a buktatókat, amik egy képzett üzletkötővel tárgyalva nem biztos hogy észrevehetőek. Célom ezzel az, hogy ha valaki érdeklődik ilyen üdülési ajánlat iránt, fel tudjon készülni és legyen elegendő ideje gondolkodni a végső döntés meghozatalában.

Az előadáshoz való részvételre személyre szóló meghívót küldtek postán.
Az előadás helyszínén minden meghívott mellé egy üzletkötőt delegálnak. Minden egyes üzletkötő csak egy családdal foglalkozik, az üzletkötő elmondása szerint máskor előfordul hogy több család is jut egy üzletkötőre az érdeklődők számától függően (ebben kételkedem).
Az előadás elött egy kis asztal körül az üzletkötővel látszólag kötetlen beszélgetéssel indítanak. Ennek során kitöltenek egy kérdőívet az utazási szokásainkról, hogy hol és mennyiért nyaraltunk az elmúlt időszakban, illetve milyen utazási céljaink vannak. Ez kb 20-25perc.
Ezután bekísér az üzletkötő az előadóterembe. Itt egy előadó a közönség kérdezgetése közben a nyaraló tulajdonlás előnyeit és hátrányait ecseteli illetve nyaralási vágyainkat próbálja erősíteni pl. múltbeli emlékek felidézésével illetve az ajándék utalvány ecsetelésével. Ezután bemutatnak egy-egy rövid-inkább reklám-filmet az értékesítésre szánt szállodákról valamint a timesharing üdülésről. Az egész előadás illetve fimvetítés erősen marketing azaz reklám szagú, semmi konkrét információ nem kerül szóba.
Az előadást követően visszakísérnek az asztalokhoz, ahol az üzletkötővel folytatva a beszélgetést derül fény a részletekre. A lényeg a részletekben van, ezért mindenkinek ajánlom figyelmébe (elnézés, ha a pontos számokra nem emlékszem, de nagyságrendileg stimmelnek esküszöm):
- az ajánlat csak a mai napra vonatkozik, azaz nics idő gondolkozni, ma kell döntést hozni
- az üdülő (apartman, amire az üdülési jogot megvehetjük) éves fenntartási díja kb. 300 EUR, azaz 80eFt. Ezt a jog tulajdonásának fizetni kell.
- az üdülési jognak van egy vételára, ez függ attól, hogy hány személyre veszik (2-4-6 személy lehetséges), illetve mely szezonra szól (piros/fő-sárga/nem fő-zöld/utó). Pl. 4 főre árak piros 3,9 MFt, sárga 2,6 MFt, zöld 1,9 MFt. Kétfőre zöld 1,6 MFt.
- a jog 30 évre szól, örökölhető.
- az üdülési jog az üzletkötő elmondása szerint jó befektetés, mert évente 17%-kot kamatozik, addig, amíg el nem éri a piaci értékét (mert ma ugyebár kedvező áron juthatunk hozzá). Ez kb. 3 év.
- az értékesítő bármikor visszavásárolja a jogot (elővásárlási joga is van rá) a piaci azaz növelt értéken.
- a jog szezon típusától el lehet térni – állítása szerint – csak kellő időben kell szólni pl. egy zöld jog tulajdonosnak, hogy jusson hely a főzezonban is.
- az üdülési jog csak szállásra szól, semmi plussz szolgáltatás nincs benne (pl. étkezés)
- az üdölési jog tulajdonosok kedvezményt kaphatnak a szálloda egyes szolgáltatásaiból (nincs garanlált kedvezmény semmilyen szolgáltatásra)
- az üdülési jog 1 hétre szól, de meghosszabbítható 2 hétre felár ellenében (nem emlékszem ennek mértékére).
- az üdülési jog tulajdonosa a rendszerben regisztrált más üdülőkben is eltöltheti a jogát az üdülési jog elcserélésével. Ennek felára van kb. 150 EUR, azaz 40 eFt üdülésenként.
- az üdülési jog felhasználását igényelni kell a rendszerben, a lebonyolításnak díja van kb. 15 eFt üdülésenként.
Mindenkinek figylemébe ajánlom, hogy nem érdemes a kedvezőnek hangzó ajánlatokra rákapni, esetünkben több – csábítónak tűnő összeg is felmerült:
- indulás 1,9 MFt 4 főre zöld
- következőnek 1,6 MFt látszólag ugyanezekkel a feltételekkel
- ezután 960 eFt kétévente utazásra jogosító ajánlat
- 290 eFt próbatagság 3 év illetve 3 (2+1 vagy 1+1+1) hétre szóló üdülési joggal, 1 év múlva 50%-on két év múlva 25%-on beszámítják a próbatagságra kifizetett összeget a üdülési jog vételárába

Mindenezen kedvező ajánlatokat meghallgatva a helyszínen úgy döntöttünk, hogy nem kívánunk belépni a time share rendszerbe. Ennek fő okai:
- állandó járulákos költségek (felárak és egyéb díjak)
- kizárólag a szállásra kapunk jogot, ellátásra, utázásra maximum csak kedvezményt kaphatunk
- négy-öt csillagos luxus szállásokra szól az üdülési jog, az ilyen szállásokon minden szolgáltatásnál magasabb árral lehet számolni, ami a beígért kedvezménnyel együtt sem biztos hogy számunkra elfogadható kategóriába esik
- tapasztalatból tudjuk, hogy nyaralásaink alkalmával a szállás csak kisebb részét teszi ki az árnak, jelentősebb összeg az utazás illetve az ellátás és költőpénz. Az üdülési jog mellett mindezeket még elő kell tudni teremteni, ahhoz hogy felhasználhassuk esetlég még elvezhessük is a megvásárolt jogunkat.
- nagy kockázatot jelent olyasmibe fektetni a pénzt, ami állandó költségekkel jár ezért nem jó befektetés
- a jog érvényesítése is folyamatosan további tőkét igényel, ezért valójában jognak sem nevezhető
- valójába mi egyáltalán az ajánlat tárgya?

A nyeremény utálványról csak annyit, minden igaz, amit a többiek már említettek. Nem főzezon, néhány hely ingyenes csak, csak szállás és luxuskörülmények közé az avval járó magasabb költségekkel egy hétre.

Jól gondoljátok meg mielött belevágtok!

Üdv mindenkinek!
Marri
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2006.11.21 0 0 630

Van egy csaknem ugyanilyen című topik az SOS Fórumcsoportban az "EGyéb problémák" fórumban.  Abban a topikban nagyobb a forgalom, többen olvassák. Megtennéd, hogy átmásolod oda is ezt a hozzászólást? Köszi előre is.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9041079

 

Pont nemrég panaszkodott ott vki, hogy őt is kábították a növelt értéken való visszavásárlással. Csakhogy ez kizárólag szóban hangzik el, írásban sosincs nyoma.

Előzmény: Marri (629)
Marri Creative Commons License 2006.11.21 0 0 629
Sziasztok!

Múlt héten részt vettem egy ilyen előadáson. A fórum nyilvánosságát felhasználva szeretném elmondani hogyan zajlik a timeshare üdülési jogok értékesítése, mit tudnak ajánlani az ilyen társaságok. Szeretném tárgyilagosan bemutatni az ajánlatokat, merthogy több változat is elhangzott, illetve a buktatókat, amik egy képzett üzletkötővel tárgyalva nem biztos hogy észrevehetőek. Célom ezzel az, hogy ha valaki érdeklődik ilyen üdülési ajánlat iránt, fel tudjon készülni és legyen elegendő ideje gondolkodni a végső döntés meghozatalában.

Az előadáshoz való részvételre személyre szóló meghívót küldtek postán.
Az előadás helyszínén minden meghívott mellé egy üzletkötőt delegálnak. Minden egyes üzletkötő csak egy családdal foglalkozik, az üzletkötő elmondása szerint máskor előfordul hogy több család is jut egy üzletkötőre az érdeklődők számától függően (ebben kételkedem).
Az előadás elött egy kis asztal körül az üzletkötővel látszólag kötetlen beszélgetéssel indítanak. Ennek során kitöltenek egy kérdőívet az utazási szokásainkról, hogy hol és mennyiért nyaraltunk az elmúlt időszakban, illetve milyen utazási céljaink vannak. Ez kb 20-25perc.
Ezután bekísér az üzletkötő az előadóterembe. Itt egy előadó a közönség kérdezgetése közben a nyaraló tulajdonlás előnyeit és hátrányait ecseteli illetve nyaralási vágyainkat próbálja erősíteni pl. múltbeli emlékek felidézésével illetve az ajándék utalvány ecsetelésével. Ezután bemutatnak egy-egy rövid-inkább reklám-filmet az értékesítésre szánt szállodákról valamint a timesharing üdülésről. Az egész előadás illetve fimvetítés erősen marketing azaz reklám szagú, semmi konkrét információ nem kerül szóba.
Az előadást követően visszakísérnek az asztalokhoz, ahol az üzletkötővel folytatva a beszélgetést derül fény a részletekre. A lényeg a részletekben van, ezért mindenkinek ajánlom figyelmébe (elnézés, ha a pontos számokra nem emlékszem, de nagyságrendileg stimmelnek esküszöm):
- az ajánlat csak a mai napra vonatkozik, azaz nics idő gondolkozni, ma kell döntést hozni
- az üdülő (apartman, amire az üdülési jogot megvehetjük) éves fenntartási díja kb. 300 EUR, azaz 80eFt. Ezt a jog tulajdonásának fizetni kell.
- az üdülési jognak van egy vételára, ez függ attól, hogy hány személyre veszik (2-4-6 személy lehetséges), illetve mely szezonra szól (piros/fő-sárga/nem fő-zöld/utó). Pl. 4 főre árak piros 3,9 MFt, sárga 2,6 MFt, zöld 1,9 MFt. Kétfőre zöld 1,6 MFt.
- a jog 30 évre szól, örökölhető.
- az üdülési jog az üzletkötő elmondása szerint jó befektetés, mert évente 17%-kot kamatozik, addig, amíg el nem éri a piaci értékét (mert ma ugyebár kedvező áron juthatunk hozzá). Ez kb. 3 év.
- az értékesítő bármikor visszavásárolja a jogot (elővásárlási joga is van rá) a piaci azaz növelt értéken.
- a jog szezon típusától el lehet térni – állítása szerint – csak kellő időben kell szólni pl. egy zöld jog tulajdonosnak, hogy jusson hely a főzezonban is.
- az üdülési jog csak szállásra szól, semmi plussz szolgáltatás nincs benne (pl. étkezés)
- az üdölési jog tulajdonosok kedvezményt kaphatnak a szálloda egyes szolgáltatásaiból (nincs garanlált kedvezmény semmilyen szolgáltatásra)
- az üdülési jog 1 hétre szól, de meghosszabbítható 2 hétre felár ellenében (nem emlékszem ennek mértékére).
- az üdülési jog tulajdonosa a rendszerben regisztrált más üdülőkben is eltöltheti a jogát az üdülési jog elcserélésével. Ennek felára van kb. 150 EUR, azaz 40 eFt üdülésenként.
- az üdülési jog felhasználását igényelni kell a rendszerben, a lebonyolításnak díja van kb. 15 eFt üdülésenként.
Mindenkinek figylemébe ajánlom, hogy nem érdemes a kedvezőnek hangzó ajánlatokra rákapni, esetünkben több – csábítónak tűnő összeg is felmerült:
- indulás 1,9 MFt 4 főre zöld
- következőnek 1,6 MFt látszólag ugyanezekkel a feltételekkel
- ezután 960 eFt kétévente utazásra jogosító ajánlat
- 290 eFt próbatagság 3 év illetve 3 (2+1 vagy 1+1+1) hétre szóló üdülési joggal, 1 év múlva 50%-on két év múlva 25%-on beszámítják a próbatagságra kifizetett összeget a üdülési jog vételárába

Mindenezen kedvező ajánlatokat meghallgatva a helyszínen úgy döntöttünk, hogy nem kívánunk belépni a time share rendszerbe. Ennek fő okai:
- állandó járulákos költségek (felárak és egyéb díjak)
- kizárólag a szállásra kapunk jogot, ellátásra, utázásra maximum csak kedvezményt kaphatunk
- négy-öt csillagos luxus szállásokra szól az üdülési jog, az ilyen szállásokon minden szolgáltatásnál magasabb árral lehet számolni, ami a beígért kedvezménnyel együtt sem biztos hogy számunkra elfogadható kategóriába esik
- tapasztalatból tudjuk, hogy nyaralásaink alkalmával a szállás csak kisebb részét teszi ki az árnak, jelentősebb összeg az utazás illetve az ellátás és költőpénz. Az üdülési jog mellett mindezeket még elő kell tudni teremteni, ahhoz hogy felhasználhassuk esetlég még elvezhessük is a megvásárolt jogunkat.
- nagy kockázatot jelent olyasmibe fektetni a pénzt, ami állandó költségekkel jár ezért nem jó befektetés
- a jog érvényesítése is folyamatosan további tőkét igényel, ezért valójában jognak sem nevezhető
- valójába mi egyáltalán az ajánlat tárgya?

A nyeremény utálványról csak annyit, minden igaz, amit a többiek már említettek. Nem főzezon, néhány hely ingyenes csak, csak szállás és luxuskörülmények közé az avval járó magasabb költségekkel egy hétre.

Jól gondoljátok meg mielött belevágtok!

Üdv mindenkinek!
Marri
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.20 0 0 628

OFF

 

iceride!

 

tudom, hogy nem szeretsz a hozzászólásaimra reagálni, ezért javaslom, hogy egy hosszabb hozzászólás keretében (amit a Megkérdeztük a társalgási moderátort topikban említettél) sorold fel és cáfold tételesen azokat a "hazugságokat" amiket a TS ellenzők szoktak terjeszteni.

Egy kérésem azért had legyen, próbálj meg tényeket is leírni, amik itt-ott elérhetőek, ellenőrízhetőek.

 

Várom leleplezésedet és amennyiben bízonyítod, hogy hazudok, akkor hamut szórok a fejemre és itt fogok nyilvánosan meaklumpázni.

 

Amennyiben mégsem tudod cáfolni az állításaimat, akkor viszont szeretnélek megkérni, hogy a személyeskedő jelzőidet a jővőben mellőzd és fogadd el, hogy vannak olyan fórumok, ahol lerántják a leplet bizonyos dolgokról.

 

Balekok mindig születnek, mindig lesznek így a TS, MLM örökre fog élni és te sem fogsz soha munka nélkül maradni.

 

Üdvözlettel

 

Anti-timeshare

 

ON

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.11.20 0 0 627

Amikor az első telefonkártyát veszed elolvasod az apróbetűs részt is (legalább addig a szintig, hogy a kifizetett összegen felül kell-e még fizetni valami mást is.

Ugyanez elvárható amikor az első timeshare-t veszed vagy először lépsz az MLM lépcsőire.

Előzmény: Törölt nick (620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!