Tudom, hogy bazi nagy láma vagyok, de légyszi válaszoljatok a köv kérdésre:
Miért magas a PING-em állandóan? (a honalpok is piszok lassan jönnek be, gondolom ez is ennek tudható... virus stb kizárva, most telepítettem a rendszert)
Ez most vagy vicc vagy ijesztgetés (vagy egyszerűen hétmérföldes baromság)...
ha ilyen egyszerű lenne, akkor az Államokban, ahol azért elég erős a filmgyárak, szoftverfejlesztők, stb. hasonlók, miért nem csinálták meg már rég? Pedig ott hihetetlen méreteket öltött a kalózkodás (hú, itt mi lenne, ha olyan internet-kapcsolatok lennének... :-D)
Nem hiszem, hogy megérné nekik a magunkfajtára rászállni. Az érdekli őket, ahol már tényleg nagyobb tételben űzik a dolgot. Persze ez a 'megnézem, honnan mit töltesz le' dolog azt sem érdemli meg, hogy arconokádjam a kitalálóját, egyszerűen csak elgondolkodtat, hogy milyen impotensagyúak foglalkoznak ezzel a kérdéssel.
Most nehogy már ezzel akarják megszivatni a lakosságot....
Ezt olvassátok el!!! Tele van baromságokkal az infót még nem tudom hol jelent meg ez a cikk..de ha igaz akkor megnézem ki mire használja majd az adsl-t...mert hogy levelezni meg csacsogni 10-12K-t nem ér meg az tuti!
Megújulást ígér az Audiovizuális Mûvek Szerzõi Jogait Védõ Közhasznú Alapítvány (ASVA) január 1-jén kinevezett új igazgatója, Kálmán András. Ahhoz, hogy a szerzõi jogok Magyarországon társadalmilag elismertek legyenek, több évtizedes munkára van szükség - mondja a szakember.
Rendkívül hátrányos helyzetben dolgozik minden szerzői és intellektuális jogot védő szervezet Magyarországon. Ezeknek a jogoknak a védettségét ugyanis a magyar társadalom nem ismeri el, aminek nagyon erős kulturális hagyományai vannak - kezdi a beszélgetést Kálmán András. - A gyökerek még a szocializmusban keresendők. A népművelés jegyében akkor terjedt el az a nézet, hogy a nyilvánosság elé került érték nem maradhat csak a szerzőé. A feketepiac is innentől ered. Kádár János, aki mozirajongó volt, látni akart olyan filmeket is, amelyeket idehaza nem mutattak be. A Minisztertanács Tájékoztatási Hivatala szerezte be neki, általában a Moképtől. Az élelmes felelős persze kitalálta, hogy megcsinálja a maga üzletét is - ekkor indult be az alámondásos videokazetták feketepiaca.
Kálmán András azt mondja, a feketepiac jelenleg funkcionálisan szegmentált. A tékás például a különböző adók és a tévécsatornák miatt nagyon nehéz helyzetben van, ezért - hogy boldogulni tudjon - feketézni kezd. Ez az egyszerűbb eset. Egészen más az úgynevezett televíziós jellopás. Például egyes kábelszolgáltatók aluljelentenek, azaz kevesebb előfizető után fizetik a jogdíjat, mint amennyivel valójában leszerződtek. A legnagyobb falat az internetes kalózkodás, amely felépítése szerint három lépcsőből áll. A kiskereskedők a tartalomszolgáltatók, akiknek a honlapjáról egy emelt díjas SMS fejében le lehet tölteni az illegális tartalmat. A tartalomszolgáltatókat a körülbelül ezer nagykereskedő látja el, akik a legnagyobb halakkal, az úgynevezett releaserekkel állnak kapcsolatban, ők külföldről szerzik be a kalózfilmeket és a magyar szinkront. Ezek felsőkategóriás, jó kapcsolatokkal rendelkező bűnözők, ezeket nagyon nehéz lebuktatni. Legfeljebb tízen lehetnek Magyarországon. Komoly, piramisszerű, szervezett bűnszövetkezetről van szó, és nagyon nagy pénzekről. Nem hivatalos forrásból tudni, tízmillió dollárt is fizetnek olyanoknak, akik egy hollywoodi stúdióból kicsempészik a vadonatúj sikerfilm kópiáját.
Arra a kérdésre, hogy a magyar szinkron hogy kerülhet illetéktelen kezekbe, Kálmán András tájékoztatása szerint több lehetséges válasz van. Például a mozikból vagy a szinkronstúdiókból is kikerülhet. A jövőben ezeknél a cégeknél is tart majd az ASVA ellenőrzéseket. De az is lehetőség, hogy a kalózok többször végignézik a filmet, és rögzítik a sztereó hangot, ebből később ők maguk keverik a többcsatornás digitális hangsávot.
Az ASVA első, legfontosabb lépésének Kálmán András azt tartja, hogy megteremtsék a szerzői jogok társadalmi elismertségét. Elsősorban az oktatásba szeretnének bekapcsolódni minden olyan intézményben, ahol audiovizuális és internetes tanítás folyik. Mindemellett elkezdik a párbeszédet a társadalommal, természetesen a kalózokkal is.
Hogy ezt hogyan lehet kivitelezni? A szakember azt mondja, a kalózkodásnak vannak fészkei, ahol nem a kalózkodók eleje, hanem az alsó és középső szintje van jelen. Ilyenek például az egyetemi kollégiumok. Nem véletlen, hogy az eddigi legnagyobb leleplezések is itt történtek meg. Ezek a fiatalok el vannak látva felszereléssel, és nem érzik akcióik súlyát. Egyszerűen játszanak. Tétre, persze, mert tét nélkül játszani sem érdemes. Kálmán szerint fontos, hogy elbeszélgessenek ezekkel a srácokkal. Fókuszcsoportos foglalkozásokat fognak szervezni egyetemistákkal, ami arra lesz jó, hogy megismerjék egymást. Az ASVA megismeri, hogy ők hogyan gondolkoznak, ők pedig megtudják, hogy működik ez a szakma. Ehhez az eddiginél komolyabb társadalmi párbeszédet is kezdeményez a szervezet, ezért megbíztak egy PR-ügynökséget is, hogy a sajtón keresztül tudatosítsák, a filmlopás bűncselekmény, ezért hivatalból üldözendő. Az ASVA nem hatóság, de kezdeményezhet nyomozást.
Következő lépésként tavasszal például egy pszichológussal és egy jogásszal Kálmán elmegy egy fővárosi egyetem kollégiumába - "majd a nyomozók megmondják, hová érdemes" -, és beszélgetnek öt, az érintettek által delegált emberrel. Elmesélik nekik, hogy miért kerül egy műsoros DVD annyiba, amennyi, hogy ez egy alkotói folyamat, amely során tényleg termelődik profit, de ha ez elmarad, elmaradnak majd a filmek is. Kálmán hangsúlyozza: "sokszor hallani, hogy mi Hollywood extraprofitjáért dolgozunk. Ez nem igaz, több magyar produkciónak is óriási kárt okoznak a kalózok. Egy magyar sikerfilm alkotói 20-30 millió forinttal is károsulhatnak, ha felkerülnek az internetre".
Az eljárásmód egyébként nem újdonság, a Motion Picture Association (MPA) ezt már kipróbálta Csehországban, és ott bevált. Magyarországon az a legnagyobb baj, hogy nincs párbeszéd - húzza alá Kálmán András. A kalózok úgy gondolják, ők tiszták, nem követnek el bűnt, legfeljebb valami kisebb vétséget. A másik oldal viszont azt sulykolja, hogy ez igenis bűncselekmény, és mozgósítják a bűnüldözést meg az igazságszolgáltatást. Az új igazgató elismerte, hogy az ASVA korábbi propagandája sem volt a legszerencsésebb, "nevetséges azt mondani, hogy ha valaki letölt egy filmet, akkor például az ír terroristákat vagy a gyerekcsempészeket támogatja. Nem lehet a végfelhasználót - akit a mozgókép iránti szeretete hajt - egyszerűen lebunkózni". Meg kell vele értetni, hogy miért nem jó, ha csinálja. El kell érni, hogy valaki ne azért legyen bennfentes, mert már akkor megszerez valamit, amikor még meg sem jelent, hanem azért, mert elutasítja a kalóztermékeket.
Kérdésünkre, hogy ez a változás mikor következhet be, Kálmán azt felelte: "Nincsenek illúzióim, több évtizedes folyamat lesz."
A propagandán kívül az ASVA komoly lépéseket tesz majd a bűnmegelőzés terén is. Január végére elkészül egy olyan szoftver, amely a széles sávú állomásokat fogja ellenőrizni. Kálmánék ki tudják majd listázni, hogy honnan mit töltöttek le. "Gondoljuk csak meg, a legtöbb multicégnél rendszeresen letöltögetnek. Sőt, van, ahol még filmklub is van, és a faliújságon tájékoztatják az új szerzeményekről a munkatársakat."
A feketepiac elleni harcban kulcsfontosságú, hogy mennyire számíthat az ASVA a magyar hatóságokra. Kálmán hangsúlyozta: a hazai bűnügyi és igazságszolgáltatási szerveket elsősorban a társadalmi veszélyesség, illetve annak az anticipált mértéke hajtja és motiválja. Ennek következtében az ő affinitásuk alacsony. Ha például az ASVA-hoz érkezik egy bejelentés, hogy valakinél valami van, akkor feljelentést tesznek a rendőrségen - amit az ügyészség azonnal elutasít azzal az indokkal, hogy a feljelentés nem alapozza meg a gyanút. Akkor tudnák a nyomozást elindítani, ha valamiféle tettenérésről lenne szó. De ha ki sem akarnak menni, akkor sosem lesz a kezükben semmi, és sosem lesz megalapozott a gyanú. Ilyenkor az ASVA felteszi a kezét, noha különböző együttműködési szerződésekkel is rendelkezik. "Ők sem hiszik még el azt, hogy itt szervezett bűnözéssel van dolgunk. Többet tudnak nekünk segíteni az FBI nyomozói" - jegyzi meg Kálmán András.
A hazai audiovizuális feketepiac tavalyi forgalma elérte a 36 milliárd forintot. A legális körülbelül ugyanekkora. A Népszabadság kérdésére, hogy az ASVA új vezetője mit tartana látványos sikernek, azt felelte: "ha elérnénk, hogy a kalózkodás nem gátolja a legális piac növekedését." Kálmán András
1977-től 1980-ig a Magyar Televíziónál a nézői kapcsolatokért felelt, majd az ezt követő években programszerkesztő volt. 1985-től a Közművelődési Információs Központ videostúdióját vezette. 1989-től az InterComnál dolgozott, 1997-től 2000-ig vezérigazgatóként, 2002-től 2004-ig a cég forgalmazási igazgatója volt. Intercomos pályafutása alatt egyéb tevékenységeket is ellátott, 2001-től a TV 2 Popsztárok című műsorának projektmenedzsere, 2003-2004-ben a Filmforgalmazók Egyesületének elnöke, 2002-2004-ig az ASVA felügyelőbizottságának elnöke.
Január végére elkészül egy olyan szoftver, amely a széles sávú állomásokat fogja ellenőrizni. Kálmánék ki tudják majd listázni, hogy honnan mit töltöttek le. "Gondoljuk csak meg, a legtöbb multicégnél rendszeresen letöltögetnek. Sőt, van, ahol még filmklub is van, és a faliújságon tájékoztatják az új szerzeményekről a munkatársakat."
gratulálok...4 évig tartott a beetetés most majd elvágják..sokan meg lemondják akkor az adsl-t és honnan lesz bevételük:: marhák...
nyugaton ugyanennyibe kerül egy dvd film vagy egy új játék mint nálunk csak a fizetés ott mennyi és itt mennyi...57K minimál bérnél elkérnek egy ótvaros gyűrűk ura játékért is 10-11K-t..persze hogy a netről szerzi be a magyar a filmeket és a gameket és nem a boltból..német meg francia napi zsebpénze ennyi..szarik a dc meg torrent dolgokra ha kell neki megveszi. Én is megvenném csak nem ennyiért ha érdekelne egy bizonyos film vagy játék.
Háát nekem két 120-asom van Maxtor, már több mint egy éves mindkettő.
Sőt az egyik állandóan ingázik a mobilrack-ban a munkahely meg az otthon között és semmi gond velük. Mellesleg nem hiszem ezt az egy évesra van kihegyezve (nemtom már ki is írta).
Más. Nekem még semmi bajom nem volt szláv nyelvterületen, sőt már voltam román szerveren is. (bár ott nem hangoztattam, hogy vissza Erdélyt :)) de mindíg ott a nevem mellet a HUN. a GáborÁllat[HUN]
Nekem is van DVD íróm, de ha DVD-t nézek, akkor pl Vinyóról nézem. És az avi-kat is csoportosítva írom ki, így több olyan könyvtáram van, ami 3 Giga, és már csak 1 film kéne bele.
Lehet. Most van egy 40-esem (10-en Linux van) meg egy 80-asom kétfelé osztva. Ez elvileg Rack, de másodlagosnak használom. Ha megveszem a másikat, cserélgetni fogom őket. Egyiken lesznek a játékok, a másikon meg a filmek meg műveleti terület. A C-n meg lesz vagy 6/8 GB szabad hely, ami amolyan "adatzsilip"-ként fog működni.
Nem volt csalás. A Varsói pályán-aszem az a railyard - a ruszkik a há emeleti ablakaiból lőtték a síneket. Én bementem, és lelőttem hatot. Itthon az első neszre legalább 5 megfordul, és jó ha 2-3-at lelövök, de ezek a marhák nem reagáltak arra, hogy épp 3 méterrel mögöttül nyomom a sorozatot a mellettük térdelő csapattársukba, csak néztek kifelé. Még tárat is cserélhettem. Szóval kinyírtam őket, erre kiszavatak. A fegyver sem lehetett gond, mertott is vegyese nvoltak a cuccok (PPS is volt, karabély is meg távcsöves is). Szemét kis köcsögök. Ha valami profi hacker volnék, telenyomnám vírussal a szaros kis szervertüket...
ne vegyél 80-ast, 160-ast vagy 200-ast tervezz mert csak néhány ezressel drágábbak és nagyon megéri, hidd el egy 160-as winyo sem bírja 2 hónapnál tovább üres hellyel... és akkor még sztem sokat is mondtam
mert ha azt mondják csíter vagy 2/3 fragnél még nem látni..de 6-7 után már gyanússá válhat a killcamből nézve. én ha azt látom hogy valaki engem gyanúsan lőtt le (aki régóta játszik és tudja mit csinál a kezdő illetve a profi csíter)annak könnyebb kinyomozni hogy valóban csíter vagy csak mákja volt.
próbálj keresni skandináv szervert..finn és svéd szerverek közt van tört is ..nem sok de akad mindig.
német,usa,francia..ezekkel ne is próbálkozz ha nem eredeti a gamed.
tippeket meg nem mondok mi különbözteti meg a lúzer csítert a profitól...se progikat.
angolul is beszéltél vagy csak magyarul? :) mert ez utóbbi esetén nem meglepő :)
német,finn,svéd szerveren ez a baj...csíterek ellen tanultam meg codozni ott meg nem dívik a csíterkedés..ezért gyengébbek is és soxor tényleg úgy tűnik hogy aki betéved magyar szerverről oda mintha csíter lenne pedig nem.
Szia Nicko! A tanácsodra visszaraktam a 4.11 es drivert. Néha egy kicsit beszagattott a COD de már nemvolt vészes. De van egy ilyen téren nagy ujságom!!. Remélem h más is tudja hasznosítani:) A TechConnect magazin oldalárol letöltöttem az Nforce 6.31 Remix Drivert, és a legujabb Catalystra épülő TC drivert. Ilyen simán, szépen és gyorsan a Cod még soha sem futott!!!! Uh lehet a TC sek tudnak valamit.???
cod-ot 1x gyenge 1x megközép erősen toltam végig, az UO-t az uccsó pályáig vittem csak.
multi rlz! :)
szerintem a single része annyira rövid és a gép annyira buta (mindig mindent úgyanúgy csinál a németek mindig ott jelennek meg) hogy ez a game a netre született.
single része a hangulata miatt veri a konkurenseket szvsz..
Hát...bánhatod. Az alap MoH meg a Spearhead hihetetlen jó, a Breakthrough rókabőr, kicsit az UO-hoz hasonlítanám, de még annál is silányabb. Én nyáron vittem végig a hármat egymás után (mindegyiket másodszor). A Spearheadet szerintem mindenképpen csináld végig, nagyon hangulatos (Gary Oldman narrátor!!!)
Jaj, bocs, félreolvastam... egyéni módban szerintem is ez a kettő a legnehezebb. Sőt, az UO-ban is vannak iylen "tartós" küldetések, és ott is azok a legdurvábbak. Szerintem...
Nekem mostanában Pavlov a kedvenc pályám (mindig változik, melyik a kedvencem, de persze van egy pár darab, amik közül kerülnek ki az aktuális kedvencek). Oroszokkal nagyon szeretem, szerintem ha csak egy kicsit is ügyes a banda, nagyon könnyű bevédeni.
Németekkel viszont elég kemény dió.
A Hurtgen-t nem szeretem, szerintem az a legkeményebb pálya. Kevés fedezék, rossz látási viszonyok, jól álcázott németek (fehér egyenruha). Nem is tudtam rendesen játszani rajta soha (nem igazán szeretem az ilyen nyitott pályákat... Brecourt és Bocage még elmennek, de Hurtgen-t és Rocket-et kifejezetten rühellem. Ez is jó az OBI szerverben... :-D Ott eközül a 4 közül csak Brecourt van.)
nem tudom mert ugyen mind megvan kivéve ami most jelent meg, de még az alap játékot se vittem végig :)
COD-ban a Hurtgen pálya lesz majd...a holnapi 7. rész :) érdekes anno még az 1.1 patch idején megutáltam a pályát mert akkor az volt a legnagyobb a szervereken mindig belaggolt és csak a kempelés ment rajta...azóta megbarátkoztam a pályával de nem lopta be magát a szívembe. Nem egy pörgös map :)
Amúgy szerintetek a sima alapjátékban, egyéni módban melyik a legkeményebb pálya? Szerintem Pavlov, amikor tartani kell a házat. Aztán meg amikor a hidat kell tartani.
Én csak azt vettem észre, hogy folyton fagyott a szerver. Este fölmentem OBI SD-re, ott meg pocsékul ment. Harbor-on sikerült egy 4-11-es statot produkálnom :-( Mondjuk ez 0-7-ről már kifejezetten jó volt :-)) Utána Pavlovon kezdtem belejönni, sőt, már tök jól ment, erre az is kifagyott... :-)
Amelyik a Callofduty.hu felsősarkában van. Mondjuk az ASE azt írja ki, hogy hibás a cím, mert hogy dinamikus az IP. De hogy ne kelljen kersgélned: 195.228.155.36:28963 :)
a hét képe alatt katt az archivumra és után az uccsó oldal..a 2003-ast dobja fel ezért kell az uccsót keresni.
akartak videjót készíteni a hidas páyáról hogy mindenki leugrik egyszerre de a hülye jenkik képtelenek voltak megérteni és lelőtték azt aki ment volna a híd közepére. ;)
változtattak tegnap és az új map bekavart rendesen...ejtőernyővel spawnoltunk (csináltam képet róla de úgy látszik nem az f12-t nyomogattam) :)az elején ami nem új dolog csak valszeg hibás a cucc...2x annyira kifagytam az adminnal egyetemben hogy kiírta:
az uomp.exe hibát észlelt ezért leáll, kérjük igyon meg 2 sört Bill Gates-el és utána üsse le...blablabla.. :)
Ja, és a Frag kikapcsolás előtt 1,5-ös patch-al ment, most meg azt írják az oldalon, hogy megint csak 1,4-essel. Visszatértek volna? És ha igen, mit tehetek, ha már telepítettem az 1,5-öst?
Kösz neked is... rájöttem, mikor letöltötte automatikusan az egész 37,5 megás map packet, és utána nem lépett be (úgy néz ki, server restart volt), majd mikor újra beléptem, kezdte újra letölteni... :-O
Hehe... láttátok már a callofduty.hu-n a bob által beküldött "hét képét" (címe: Mátrix effekt, 2004.12.13 a dátum). Épp én lövöm le a srácot rajta... :-)))
Csak nekem uj volt a zsák a sima cod után, aztán vagy magamat, vagy senkit nem robbantottam föl vele. Volt egy időszak, mikor direkt arra mentem, hogy a tömegbe dobjak egy tarisznyát, de max két ember jött össze egyszerre, engem viszont annál többször lőttek le.
Egyébként mennyi a Cod szerverek létszámkorlátja? Csak mert a Bas módot a nagy pályákon, járművekkel szerintem pont ekkora létszámmal lenne igazán élvezetes játszani, mégis szenvednek a béna 20 fős szervereken...
ezt az oldalt ha megnézed röviden leírja melyik módban mit kell csinálni..a BAS-ban ha a bázidt kilőtték utána ugyanúgy kell bombát lerakni a pincében mint az sd modban
Én egyébként a PGL-en szoktam lenni. Tőlem lehet HQ is, de ott nem ismerem a "mozgást". Csak S&D-ra nem akarok menni. Nem szeretem a befekszek az ajtó elé/lépcső mögé/... hülyeségeket.
Most sima CoD-ban van egy rifle only (28slot!):), meg UO-ban 1-2 tdm.
jó mikor tévedjek és melyikre? :) nem ragaszkodom a tdm-hez...a hq jobb csak az uo szervereken jobbak a mapok. A régieket már unom bár a rocketen már régen jártam.
Te meg néha betévedhetnél egy CoD-os szerverre, ha lehet TDM, és akkor találkoznánk. Múltkor láttama neved UO-s BAS szerveren, be is mentem nézelődtem picit, de nagyon nem vágtam a témát ugyhogy hagytam a fenébe.
ha erre a szerverre tévedtek és fullon van, ne használjatok mg34-et mert hamar -15 lesz a frag ahogy nekem is :D de aztán elkezdtem rohanni...kár hogy a végére elfogytunk mert induláskor fullon volt az OM..36 user..hiába no fárasztó 1:35 órán keresztűl hentelni :)
A katonák voltunknak igazi háborús hangulata volt. (mondjuk még nem voltam háborúba), és a "másik oldalt is többé-kevéssé ábrázolta.
A Hart háborúját meg lehet, hogy éppen jó kedvemben láttam, de eddig csak nekem tetszett az ismerőseim közül. Na ez hülye mondat, de a lényeget értitek.
azért jöhetne egy küldetés lemez,csak éppen német oldalról,micsoda botrány lenne és kasszasiker,mert ilyen még nem volt:))))))))))))
ma csupa idótával voltam egy csapatban az obi n,németként,3-9 re kikaptunk,majdnem üvöltöttem,hogy ne szaladjanak előre,de csak szaladtak,hiába irtam,persze a lényeget képtelen voltak megvédeni.
hurtgen uo hq,rifle only, fenomenál ja volt zöld ruhában rohangálni, kar os németek játszva nyertek 450 -35 re:)))))))
távol keleti hadszintér nem érdekel, japcsi nem akarok lenni:((
Igen, értettem. Csak arra céloztam, szerintem egy ilyen film kiadása elég erős ellenállást, kritikát váltott ki.
Mondjuk aki azt hiszi, hogy a németek voltak kegyetlenek, olvasson egy kicsit bele, mit csináltak a japánok a szövetséges hadifoglyokkal... csak olvastam róla, de úgy is rosszul voltam tőle... :-/
Jut eszembe, a távol-keleti hadszíntérről is készült 1-2 érdekes alkotás. Pl. a Nap birodalma az egyik kedvencem, bár nem kimondottan háborús film. Windtalkers (a fegyverek szava) + Thin red line (az őrület határán) nekem nem igazán tetszettek...
Európába visszatérve, a Memphis Belle pl. egy magamfajta repülőgép-buzinak kihagyhatatlan... kár hogy ilyen témában nem készültek még igazán színvonalas alkotások. A Pearl Harbor-t inkább nem számolom a repülős filmek közé... Inkább az iszonyatosan gagyisztikus filmek közé! :-)
Más: Voltam ezen az OM szerveren, és tényleg ász, pedig nem is csípom a TDM-et! ;-)
Nem azt mondtam, hogy egy hitleri gondolkodást dicsőítő filmet akarok, hanem egy olyat ahol bemutatják, hogy a német katonák is emberek voltak. a csatamezőn pedig az életükért és a bajtársaikért küzdöttek.
Sztálingrád. Ez mondjuk német film, tehát érthető... :-)
Egyébként az újabb filmek szerintem már nem olyan egyoldalúan mutatják be a dolgokat a háborúról, mint a 70-es évekbeli amcsi alkotások.
Másrészt, nem csoda, hogy a német hadsereg 2. VH-s ténykedését dicsőítő alkotások nem nagyon készülnek, és jól is van ez így. Hiszen mindannyian tudjuk, mit is képviseltek, miért is harcoltak a szembenálló felek... aki esetleg nem értené, ajánlom a BoB 9. részét!
De most komolyan. A németek kis géppuskása elvileg a thompsonnal kéne, hogy egy szinten legyen, de ahhoz képest SZART SEM ér.
Ha már itt tartunk. Tudna valaki olyan filmet ajánlani, amben nem debil, agyatlan céltáblák a német KATONÁK, hanem tényszerűen mutatja be a háborút? Kicsit elegem van az amerikai nézőpontból.
Szerintem az is rusholás, amikor a carentanon tdm módban az amcsik a szaros kis thompsonjukkal hajtják a németeket. Nem azokra vagyok olyankor mérges, akik az amerikai csapatban vannak, hanem a játék készítőire, hogy ez nem jött elő teszteléskor. Eddig nem jött össze olyan jó német csapat, amelyik az amerikaiak ilyen "taktikája" ellen győzött volna, mikor én játszottam. Egyszer idegességembe be is írtam, hogy kár hogy a thompson nevű BUG bennmaradt a játékba, erre az amcsik legjobbja, aki más pályákon örül, ha "nullszaldósan" teljesít (ott éppen kb 80-30on állt) visszaszól, hogy kár, hogy nem tudod használni. Még büszke magára, én meg leokádom a monitort...
MP44-et azért is szeretem, mert nem lehet vele rusholni.:)
Másik hasonló hely volt még a Brecourt, amikor BARral hajtottak a disznók, de őket 1-2 KAR98-as (esetleg sniper)le tudja szerelni.:))
tegnap mondta az admin, hogy pénteken indította újra a szervert ezért nem látszott az ASE-ban eddig :) de azt ő se tudja hogy ha valaki az uo-s szerverekben a tdm listán keresi ott miért nem jelenik meg. Vagy az összes magyar listában vagy at other részben látszik csak.
Na most nem emlékszem hogy korábban volt-e carentan azon..
Ész nálkül rohanás és támadás. Magyarul kb. (eszement) rohamozás. Az én szótáramban szinoníma az öngyilkosságra... :-) A legrosszabb, ha a védők csinálják... szóval a rusholás gyakorlatilag a kempelés ellentéte... :-)
1: ritkán sd-zek
2: a játékban SS-ToTeNKoPF>>Andrei vagyok :PPP
PanzerMeyer az más a cod-ban, nem én :(
de sebaj, most kicsit megszuperáltam a 9700-es Radeonomat, kivágtam a ragasztót a gpu és a hűtés közül és megkentem fehér hővezető pasztával, most megnézem mit tud a gpu aztán go game :)
Szóval csíter klán... :-/ Ismerek még ilyet :-((((((
Egyébként az előbb együtt nyomultunk OBI SD-n, csak nem ez volt a nevem. Egyszer le is lőttelek Pavlovon... :-)
Jól ment ma, 15-2vel fejeztem be Pavlovot (nem mintha ez számítana :-D), de Railyardon elfogyott a türelmem...
Meg előtte Harbor-on illedelmesen szóltam (kétszer), hogy valaki védje be az alagutat, mert rusholnak PPSH-val én meg szemben ott vagyok az ajtóban kar98-cal, és már harmadszor hentelnek le (még azt is hozzátettem, hogy "légyszíves"), erre valami tapló beszól, hogy "védjed te bazmeg". Na nem hagytam magam, visszaszóltam neki, és még engem b...gattak, hogy mit ellenségeskedek. Imédom, mikror csapatmunka zéró, már harmadszor rusholnak le vagy negyedszer lőnek hátba... :-(
Másik: Pavlovon leteszik a bombát (orosz vagyok, de már halott), az életben maradt csapattárs elkezd mindenfele menni, kivéve amerre a bomba van. Mondom, biztos láma, és nem találja, hát istenem, én is voltam kezdő... De nem ám, nézem, és neki van a legtöbb fragje! A fragvadászokat is imádom... :-(
nem, csak amikor sorozatosan meglépi azt hogy pisztollyal ölsz buzievagy szitut, amikor 2 pisztolygolyobol neki 1 tuti fejes, ezt EGYMÁS UTÁN 4X MEGCSINÁLJA FÉL PÁLYÁN KERESZTÜL CARENTAN-ON akkor a nyaki erek dagadásnak indulnak és az öklök a billentyűzet felé lendülnek
miután jó volt a diagnózisom a callofduty.hu oldalon ott van:
2005 január 8. a PunkBuster anticheat gárda kiadta a legújabb frissítését a programhoz.
Server oldali verzió száma: 1.123
Kliens oldali verzió száma: v1.130 A1342
Megkérjük a server adminokat, hogy minél hamarabb frissítsék a servereken PB-t. Bővebb információ a frissítésről itt olvasható.
Biztos sok embert zaklatt a PB mostanság WARNING üzenetekkel, egész pontosan iylenekkel:
*WARNING* : PunBuster Reports PB Server Runing Old Version C1.124
Nos ezt azért irja, mert a klinens PB verziója frissebb mint a serveren lévő és a lusta serveradmin még nem fríssitette a serveren a PB-t. Ilyenkor ha lenyítod a konzolt (alapértelmezésben a 0, de nem a numerikus KeyPaden) és beírod, hogy /pb_security 0 akkor békén hagy és nem fog kirúgni
javaslom az ellenség a kapuknál c. film megtekeintését. :)
menni kell a katona mögött majd be a házba ott pár németet lelőni fel az emeletre, mesterlövész puskával a német tiszteket lelőni (asszem 3 vagy 4-et) aztán vissza lemenni ahol bementél meghúzodni a többit a ruszki tüzérség elintézi.
Nem... egyszerűen bugzik egy picit a program: másodszor nekikezdtem, akkor már a megtalált katona a teherautónál nem állt meg, hanem jött utánam a köv. fedezékbe, kilőtt egy rossz helyen álló németet és máris minden rendben volt. :-)
Még az eredeti játéknál tartok. Leningrádnál járok, egy partraszálló hajóról kellett kiszállni 5 tölténnyel, fegyver nélkül (????).
Feladat: keressek valami tapasztalt katonát aki segít. Találok egyet, elküld egy teherautóroncs mögé, utánamjön, elküld egy másik roncs mögé és ettől kezdve csak a lövöldözés folyik körülöttem. Az iránytű szerint épp megfelelő helyen vagyok, de kb. 5-10 percnyi várakozás után sem történt semmi.
Ha kibújok a fedezékemből, pillanatok alatt kilőnek.
Merre tovább?
Go to Control Panel, Remove software?
(egyébként is erősen vonz ez a lehetőség, mert eléggé egysíkúnak érzem, az egyetlen ami visszatart, hogy hamár belekezdtem, legalább lássam a végét)
korábban volt az ordo malleus igazi agyatlan TDM UO-s szerver ahol meglepő de néha ott ragadtam 2 kör elejéig (ez 3 órát jelent!!) már régóta nem látom az ASE-ban..gondoltam beírom az ip címét hogy most milyen más szerver megy helyette erre itt a döbi:
német nyelvűvel németként kell írtanod és nem jenkiként azért nyavajog ;)
a pb akkor csinál ilyet ha a szerveren van régebbi pb és az usernél frisebb. Biztos hogy ezért vág ki? Ha sikerül a frissítés nálad az tuti nem régebbi mint a szerveri.
Szerintetek miért vág ki minden server azzal a felkiáltással, hogy a PunkBuster régi? (talán azt írja: 1.124?) A pweb-alkalmazással frissítettem, az rendben le is fut, ha újra futtatom, már nem változtat semmit, mert az legújabb fájlok léteznek a pb alkönyvtárban.
Lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy a játékom full német nyelvű? Teljesen legális, Bécsben vettem.
Apropó, hogy lehetne angolosítani, mert elég kiábrándító, hogy pl. on my way helyett is nach mir-t hallok?
IC7 volt nekem de garis lett az újak meg valami szar szériák nem akarta a vinyómat szeretni csak vadiújat!!visszaléptem az IS7-re és simán megformázta az xp a vinyót :)
nakem mindig elszállt a szerverre lépést követően 1x de volt hogy 2x is..3 hónapig tűrtem de aztán megelégeltem és vettem kártyát.
nem tudom milyen alaplapod van nekem abit és abba egy szar régi hangchip van integrálva.
Kénytelen leszel venni mert NINCS rá más megoldás vagy bele törődsz ebbe. Multi közben ha elment a hang csak úgy tudtam visszavarázsolni ha kiléptem a szerverről, de mire vissza mentem volna már fullon volt.
Én először is driver gondról beszéltem és úgy tűnik az lesz az.
Mint mondtam multi közben az eltelt 1 év alatt elég sok mindent olvastam mikor beírtak gondokat. Nekem is volt az integrált hangkártyával (játék közben elment a hang)azt mondták valamelyik szerveren hogy vegyek bele normális kártyát. Vettem 6K-t egy sb live 5.1 mezei kártyát és azóta nincs is gondom vele.
Mások szintén ati kártyások ugyanazt írták mint te játék közben, ezért tudtam mi lehet a gond.
A C meghajtó meg hardver hiba az a végső megoldás csak...
Na az a helyzet h ujraraktam az XP-t. Helyem van, Hardvergondot azert nemhiszem mert a többi gamejol fut. Az alaplapi drivert kicsereltm, egy nforce os betara (6.14)
És ezzel majdnem tökéletes. Néha egy picit beszaggat de az mar közel sem az elozo szint. A gecube.com on van is egy picit modositoo 4.12 beta driver. kiprobalom azt. es köszi mindent
Sziasztok ! A segítségeteket kérném! Van egy Gecube9600XTG-s videokarim. Semmi gondom vele a Call Of Dzty kivételével. Néha tökéletesen megypár hétig, aztán meg a elkezd szaggatni. Megáll a kép és közben az emberem megyovább előre, de én azt a képet látom amelyiknél megfagyott a kép, majd ujra jó lesz csak mondjuk a folyosó végén találom magamat. Álltalában ilyen 80 és 250 közöt mozog az FPS em, de amikor ez a fagyásos dolog van, akkor leugrik ilyen 10-20-30 körüli értékre. Mi lehet a gond. A legujabb Omega driver van fent jol beallitva
Csak a Cod csinalja, de szinte csak azzal meg a RTW vel jatszom.
Te azért nem sokat játszol egy nap. Tegnap vadásztam a neved UO-s szervereken de nem tűnt föl. HQ-t meg TDM-et figyeltem. Ha véletlenül bekerülnék egy HW gamebe, hogy te is ott vagy, majd utánad megyek tapasztalatszerzés céljábol. Csak hogy ne lepődj meg, ha valaki folyanatosan a seggedből figyel.:)
a tüzérségi támogatást akkor kapod meg ha a bal oldalon megjelenik egy ágyú lövedék és ki írja neked középen. Olyankor távcsőt előveszed (nem tudom hanyas bill nekem az egér 3 gombja is jó) megnézed amit kell majd nyomsz egy bal gombot és meghúzod magad. 1x van lehetőséged erre 1 élet során de ha már egy bajtársad épp bombázik akkor te nem tudsz várnod kell.
nem elég a negyven pont , meg az hogy kaptál távcsövet. Játszál tovább és majd ki fogja írni a képernyőre hogy most mát tudsz légicsapást kérni. De azt lődd is el mert ha meghalsz elveszik és megint várnod kell egy kicsit. A tankban mikor benn vagy nyomd meg azt a gombot amivel puskatussal tudsz ütni és az lesz a géppítyu. pá
A játékban láttam, hogy sokan úgy tűzelnek tankkal, géppuskával, hogy nem jönnek ki a tankból. Én ha arra váltok, akkor a tank tetején találom magam, hogy lehet ezt kivédeni? A másik: tüzérségi támogatásnál: O.K. tudom, legalább 40 pont, messzelátóval kijelölni a helyet, de aztán mivel kell elrendelni, aktiválni ? nekem legalábbis még sosem írt ki semmit, lehet, hogy ez így természetes?
A dedicated az valami olyasmi, hogy ha on akkor a gép csak szolgáltatja a játékot, játszani nem lehet vele.....szerintem. De hallottam olyan infót is, hogy netre való. Lanon nora kapcsoljuk az tuti.:)
De ha adedicatedet sinem-re állítom akkor csak helyi lanon eresztül tudnak elérni nem? Én meg azt szeretném ha interneten keresztül tudnék szervert csinálni. Az meg arra való hogy helyi hálón játszunk nem?
ezt írja ki a szerever mikor megpróbáltak belépni. Nekem ki volt kapcsolva a punkbesterem meg úgy is megpróbáltuk hogy neki is.
Client 1 connecting with 0 challenge ping from 193.6.61.102:28960 Going from CS_FREE to CS_CONNECTED for Toki HUN (num 0 guid 0) Sending heartbeat to coduomaster.activision.com
a szerver már megy most már nem az a baja hanem az hogy azt írja ki nekik hogy nem tiszta szerver. Azzal mit tudok csinálninem tudod. Meg az hogy én beléptem és semmiylen fegyverem se volt.
ahogy bako oldalán levan írva a tíltás azt megkell csinálni a zone alarmban...aztán az xp tűzfalát kikell kapcsolni valamint a za-ban a biztonsági csuszkát high-ról mediumra kell levinnei. Már ott is voltak.
6-an tudnak kapcsolódni állítólag az 1024-es adsl-re.
NA most már tisztább a kép tudok is csinálni szervert meg látnak is kintről de nem nem tudnak bejönni mert azt írja ki a cd kulcs használat alatt van. Ha kicseréltük a cd kulcsot akkor is ezt írta ki. Én viszont a magam által indított szerverre be tudok lépni.
amennyit én tudok erről az annyi hogy kell egy crack dolog a szerverhez hogy fénymásolt gammel is tudjanak játszani.
saját gépeden elindítod a multit abban van olyan hogy szerver indítása...megadod a játék tipusát, mennyien lehetnek és egyébb dolgokat. megadod az ismerőseidnak az ip címed és már mehet is a hent.
Teganp itteni tanácsra bementem a www.callofduty.hu fórumára hogy megkeressem hogyan is tudnék szervert csinálni, de sajna én ott nem nagyon találtam használható infót. HA valaki tudna ebben segíteni vagy adni egy linket amiben ez le elnne írva azt nagyon megköszönném. 100Mb/100Mb kapcsolatom van és fix az IP-m is. Előre is köszönöm.Addigis játszok egyet.
nem adsl-em van hanem 100MB/100MB es kolikapcsolatom, így szerintem a sebességgel nem lenne gond, ha így tudok lécci valaki segítsen nagyon jót tenne velem.
nem tudsz szervert csinálni a saját gépedből és egy adsl-ből. pl. Ha így teszel azt jelenti, hogy 2.8 ember tud nagy laggzások nélkül játszani..majdnem 3 :))
Ha a CoD menüjéből indulok ki én annyit csinálnék, hogy 'dedicated'-et bekapcsolnám és IP cím alapján lehetne csatlakozni. Szerintem ennyi a lényeg. De az is lehet, hogy hülyeséget mondok, mert még nem csináltam netes gémet.
Hogyan tudok egy szervert csinálni ha megvan hozzá a gépem a sebesség meg minden ami kellhet, lényegében egy magánszervert szeretnék csinálni mivel nem vagyok tagja egyik klánnak sem.
Lehet ilyet csinálni hogy az ismerőseim be tudjanak lépni rá neten keresztül nem akarom jelszóval levédetni mert csak játszani szeretnék. AVgy ez mindehopgyan pénzbe kerül nekem.
miután ez fél éve készűlt valszeg cod-hoz lett gyártva, de mivel custom map tök mindegy...a lényeg a szerver adminjától függ és hogy ez s&d map, te hiába töltöd le ha ő nem rakja be.
Egy jó hangulatú multiplayer S&D map, ami egy orosz városban Kijev-ben játszódik. 30 férőhelyes, bátran ajánlom publikra is, mert mérete tűrhető.
Ez egy kitalált történet, de még sem nevezhetem el a mapot valami névtelenre Majd még lesznek csiszolások a mapon, meg javítások, 1 hónap múlva tervezem a kiadást a végleges javított verziónak, amiben bevetek majd minden olyan dolgot, amit akkor még nem tudtam amikor ez a map készült, ugyanis ez a map már lassan fél éves. /pHo3n!X/Cl. WildLiba
Én mondjuk Duke Nukemmel kezdtem két gépen (!). Na annak volt poénja az biztos. Aztán volt blood is. 1nél több ellenféllel a MoH-ban találkoztam először, de azt csak LANon nyomtuk. Interneten nekem is a CoD az első. Nemsokára megint LANozunk, ugyhogy lehet kipróbálom ezeket a modokat is, mint a SD. Annyira nem lehet rossz.:)
Múltkor voltam egy MoH-ból átkonvertált pályán...játszhatatlan volt, de lehet hogy az is közrejátszott, hogy Rifleonly szerver volt.
mert azt ismerték már sokan a mohaa-ból..én meg a cod-al kezdtem a multizást lehet ezért utáltam meg mert jóval gyengébb voltam azoktól akik már mohaaztak.
a bas lényege hogy szétkell lőni az ellen 3 bázisát majd lemenni a pincébe és időzíteni a bombát mint az s&d modban.
Szétlőni csak tankokkal vagy flakkal lehet. Itt 2x is igaz a csapatmunka bár aki ügyes egyedűl is szétlőhet és felrobbanhat egy bázist.
Azért nincs magyar bas szerver vagy csak 1 mert erősen zabálta azokat. Amióta viszont kijött a patch hogy ezt orvosolja azóta meg szerver nem indult. :) :(
minden ilyen tipusu modban ahol a csapatjáték és a cél fontosabb mint az egyéni frag lista, ott például a rádió éelesítést, bázis robbantást stb. több fraggel is díjazzák.
Ezeket a respwn-nál lövöldözőket én se díjezom..főleg ahol a csapatsebzás aktiválva van..még alig kezdtem el már a fele életem lement. Fejbe verem az illetőt ezután vagy egy tárat beleeresztek, hogy leszokjon róla. Nem tudom miért csinálják.
Nekem az ilyen összedolgozós modokkal (sd,hq, bas (ezt nem ismerem, de ugy hallottam ez is ilyen)) az a bajom, hogy egyikkel sem nyomtam még nagyon. Mikor ki akartam próbálni, nem ismertem az egészet és eléggé aszinkronban mozogtam a többiekkel. Azok meg néha kezdésnél fejbelőttek pisztollyal meg ilyenek (én meg ezek után sem kezdek TK-zni, csak nagyon kivételes esetben). Eléggé fönn hordták az orrukat -nem tudom mire alapozták-, de lehet hogy ez csak kivételes eset volt.
az sd nekem túl lassú nem pörgős..nincs hozzá elég türelmem :)
Nálam BAS, HQ, CTF, TDM, DOM modok jönnek be kb ebben a sorrendben is. Amit kimondottan rühellek az a deathmatch ezt nem is játszottam már lassan 1 éve.
anno mikor 1.2 és 1.3 patch volt még csak TDM majd HQ-n játszottam...az új uo modok jobban tetszenek és azt nem mondom, hogy minden map is de van benne néhány ami igen.
én meg a rohangálos,tunkolos, gépfegyverrel rohanok,aztán meghalok dolgot nem csipem, s miután a tdm ben az "élet" nem sokat ér,ezért kedvelem inkább az sd-t,ahol van értelme vigyázni az életünkre.
hurtgen pl sd ben nem olyan rossz,bár zöld ruhában szaladgálni a havon,nem egy élmény.
az az sd szerver a jó,ahol van térfélcsere,bár a taktikát sokan nem értik, s néha baromi idegesitő.
nekem egyértelmű,ha védő vagyok,akkor védekezek,ez nem kempelés.
pavlovon németként nemárt várni a rusholo oroszokat leszedni:)
tdm rifle only,nos?
nem nagyon kedvelem a tommygunnos,ppsh -s rohangálós dolgokat.
Ez LOL lehetett. :-))) Asszem Ponyri a neve a mapnak.
Mikor nyugodtabb kedvemben vagyok, én is jókat mosolygok, mikor pl. megkérdezi valaki, "miért kell letenni a bombát?" :-)) Ez a HQ-lekemperezés nem semmi... :-)
Meg egyébként is már jó régen betett valaki egy kis képregény-szerűséget jó szövegekkel, azóta én is cappolom és gyűjtöm a (szerintem) vicces beszólásokat, helyzetek képeit.
Erre a brecourt-os dologra én is felfigyeltem. A Frag-en szinte mindenkinek valamilyen gépfegyvere volt, és ment az agyament gyilkolászás meg a gránátdobálás a bunkerekbe:) De szerintem a sniperkedés is élvezetes:) Jobb, mint amikor félpercenként lelőnek.
Ami még jó, az a ship, a bocage és pavlov. Hurtgenen is van egy jó helyem. Mondjuk sok találatom nincsen, de engem is nehéz észrevenni. Persze ha egy mesterlövész nem változtatja a helyét, elég hamar ofdamegy valaki bosszíút állni. Ezért én ha sniperkedem, mindig beszerzek valami gépfegyvert önvédelmi célra. Van is meglepetés, amikor puskatussal akarnak agyonverni, de én előtte leszedem őket mondjuk egy géppisztollyal:) Amit nem szeretek, az a Rocket.
Camperrel én is találkoztam. Párszor kinyírtam, de sajna ő is. A haverom is nagyon jó, ő SpiderZoli. A Fragon együtt voltunk, de ami óta az nincs, nem volt közös meccs.
jó persze írhattam volna minden modra példát de a HQ-nál van az hogy soxor a védőket lekemperelik közben fingjuk sincs a játék értelméről.
Volt már ez a verzió is régebben a csapatsebzésre beállítva de a TK-zók ellen talán ez a legjobb megoldás...viszont ezt alkalmazták a BAS modnal is...egyszer valamelyik tankos mapon nem a khursk nem foy hanem a harmadik :) beragadtunk németek a respawn házba mert egyikünk az ajtóban megállt és ott hagyta a gépet a szerver meg nem vágta ki. na most hiába lőttük nem halt meg csak mi. Dobáltunk gránátot is erre csak meghaltunk mindannyian de akkor is ott keltünk életre igazi LOL volt. A csattanó meg hogy a ruszkik közben megnyerték a csatát mi meg ott szívtunk az uccsó 1,5 percre. :D
sőt csinálták azt is hogy mikor kezdett a map ejtőernyősként érkeztünk...fenn is akadtunk a fán LOL korábban erről beraktam képeket. Az is jó csak nem ott ahol fákra érkezhet az ember. :)
Szerintem SD-n se baj a kempelés a védő részéről. Neki az a feladata, hogy megvédje az ojjektumait. Viszont ha valakinek támadnia kéne, és ott gubbaszt, az nagyon öl tud hergelni. Főleg ha még neki áll feljebb, ha szóvá teszem.
Pavlovon (kedvenc pályám, szovjetekkel szoktam lenni) csinálják azt sokszor a csapattársak, hog átrusholnak a németek házába. Csakhogy ezalatt ők átszivárognak a mienkbe tömegével, leirtják azokat, akik tényleg védik, és lerakják a bombát. Szerintem a rush alapban is agyatlanság SD-n, hát még ha a védekező csapat csinálja...
Sok láma nem érti meg, hogy ez taktika. Együtt kell működni, hogy a társamat ne lőjék hátba és ne irtsanak le minket...
Más: mi a véleményetek a teamsebzés-modellekről? OBI-n álltak most át arra, hogy ha csapattársat lősz, az csak neked magadnak árt, neki nem. Hatalmas ökörségnek tartom. 100% valószerűtlen. Persze az kell, hogy ha csapattársat lősz, te is sebződj, ellenkező esetben tömeges lenne a TK (egyébként is van olyan, hogy 1-1 vagy több játékos folyamatosn ordenáré módon szídja egymást és egymás felmenőit).
Mostanában a Brecourton is a Sniperkedést élvezik sokan. Én inkáb rohangálok az MP44gyel az árokban aztán hátbatámadom őket (vagy ha van egy-két hozzám hasonló, akkor velük is meg kell küzdeni). Erre kiírja az egyik, hogy baszki mér nem tudsz te is ugy játszani, mint mi, tönkreteszed a játékot. Onnantól kezdve extra sebbességi fokozaton csináltam tovább ugyanazt.:)
Van egy arc, az a neve, hogy The Camper. Az nem semmi, amit az bármely map-on lezavar...
Tegnap történt: Pavlovon megint mesterlövészkedni akartak. Az oroszok a szélső házból akartak tüzelni (amihez az árok vezet). Én kapásból arra mentem MP44-gyel és leirtottam őket. 5 perc alatt 33-3. Mindenáron ott akartak maradni, de csak egynek volt annyi esze, hogy PPSh-t vegyen elő... 33-3-nál aztán ki is léptem.
a TDM meg a rohanásról szól...nem sokat ér a legtöbb pályán ha snipert használsz..hurtgen kivételével (nem is szeretem azt a mapot) ott csak azzal lehet statot javítani ha tdm szerver.
Ezért a legtöbb szerveren kivették a snipert csak a puskák maradtak helyettük. Most azt látom visszarakták...
Nos, a sniper pályákon én is ezt csinálom, bár azok TDM mecsek, és mivel jó a mérlegem, csak segíteka csapatnak!:) Mellesleg a ship-en mindig a fedélzeten maradok!
beállsz egy helyre vagy feküdsz stb. és onnan lövöldözöd az ellent. nem törődsz az adott játék tipus lényegével csak azzal hogy az ellent lelőd így növelve a fraged.
de van egy mod ahol ezt a fogalmat mindig keverik.
HQ modban a rádiót kell megvédeni illetve elfoglalni. Na most a védő feladata bevédeni tehát ez elvileg a kemp mivel valahol a közelében rejtőzik nem mozdul és onnan lövi a támadókat, de mivel azt teszi hogy védi ott kell lennie a rádiónál így ez nem számít annak. De ha a támadó nem támad nem megy a rádióért hanem a rádió ellentétes oldalánál keresi a védőket ő a frag vadász vagyis kemp. Ha a védő nem védi a rádiót hanem szintén a pálya ellentétes oldalán keresi az ellent szintén frag vadász.
Vagy mikor a rádió helyén kérdőjel van és az illető baszik érte menni csak lövi le az ellent az ablakból, messziről sniperrel stb. ő az igazi kemp.
De ez más pályákon is akár sd modnál...valahova megy egy sniperrel és onnan nem mozdul csak lövi az ellent. szerver függően nem nagyon tolerálják a folytonosan kempelőket. HQ-ban soxor bannolták az ilyet mert nem törődött a játék lényegével.
ha már frag lista...itt volt egy igazi agyatlan hentelős szerver :)...ordo malleus 30 slotos. Kár hogy nincs már.
1:40 órát ment egy-egy map!!!! és valamikor az idő közepén léptem be a szerverre..volt persze ettől jobb helyezésem meg fragem is de ha azt nézem hogy egy szar PII-vel nyomtam amin legtöbbször az embernek olyan érzése van hogy mindent később vesz észre a másikhoz képest és hogy állandóan laggzik a 30-as ping ellenére..azt mondom nem rossz. :) Persze tojt mindenki a kempelésre rohantunk mint az örültek..igaz néha elővettem az mg32-t lefeküdtem szembe a ruszkikkal és adtam nekik. :)
Nekem a frag-rekordom ez (DS-ről van szó). Érdekes, hogy tartozik hozzá 11 halál is. Hiába, én csapatjátékos vagyok. Ha a csapatérdek úgy kívánja, átmegyek kamikázéba, és bevállalok elég nyaktörő akciókat is... :-) Ezért is idegesít - mostanában elég sokszor előfordul - hogy valaki nem teszi rendesen a dolgát, és ezzel a többi játékosnak is betesz.
Pl. Railyardon tegnap már harmadszor fordult elő, hogy én nyomultam előre letenni a bombát A-ra (a csarnok elé). Eközben a csarnok hátuljánál lévő ajtót senki nem fedezte, be is jöttek a nácik, és ki is nyírtak. Erre mondom a csapattársankan, hogy kéne ott is védekezni, mire az egyik f...láma: "mé nem mész te?" Ja, akkor meg lejárna az idő, mert azt sem tudják miért/hogy/mikor/hova kell lerakni a bombát... :-(
Na mindegy, a kép:
És mégegy, amire büszke vagyok (a többiek eredményeit is nézzétek). Na, gondolhatjátok, hogy csítereztek ebben a szituban... :-)
Nekem a ship-en volt egyszer egy 24/0-m és bocage-ban egy 19-0-m kb 3/4 hete a Frag-en. Azok jók voltak!:) Főleg ha azt vesszük, hogy csak november óta nyomom.
Hát ez pech. De sajna az amcsik bevették magukat a géppuskás ablakna, és elég jól védték. Sajna az enyémek nem jó taktikával támadtak. Bár ahhoz is idő kell, hogy az ember megszokjaon egy új társaságot. A Frag-on ált 10-ből a 3-ba bent voltam, rendszeres plusszos mérleggel, sniper-es pályákon néha brutálisan jóval. Itt meg az elején keményen negatívban voltam. Mostanában már egál körül teljesítek (a mostanábant úgy értem, hogy kb 1 hete voltam a PGL-en először), de gondolom itt is leszek még jobb. De meg kell szokni az itteniek eltérő szokásait.
Tarzaan. Fönt voltam a PGL-en, de elég kevesen voltak, ráadásul carentanban jól kifogtam, úgyhogy nemrég leléptem. T-19 ott volt, rá emlékszem. Amúgy nekem a ship a kedvenc pályám, de sokan utálják. Ti hogy vagytok vele? Sajna a PGL-en nem nagyon megy ez sem, meg bocage-sem.
Csakis TDM. T-19-el tegnap is egy szerveren voltunk. Javaslom a PGL Team szerverét, mert ahhoz nem kell kulcs, csak PB. A Frag még most sem megy. Vagyis tegnap nem ment.
1x összekéne jönni valamelyik szerveren a topicoloknak játszani.........
igaz én délelőtt tudnék csak,mert az otthoni gépem (még) nem alkalm a cod hoz.
Amikor még telepítettük, akkor az SP ment, az MP-nek. Utánna az MP-hez kaptam egy új exe-t, beraktam, azóta az megy, az SP nem. Most megpróbáltam crackelni az SP-t, de nem vált be, maradt minden a régiben.
kb 2 hónap után most próbáltam először UO-zni, bemegyek, cheat nincs, cdkey be van nyomva, PB kibasz, na ennyit ér ez az egész szar
hagytam a picsába...
szerintem nálad valami beállítási gond lesz mert ahogy leírtam a cod és uo telepítésnél mit kjell tenni, ott elég 1x onlinében futtatni a PB-t és engedélyezni a multi optionsban.
Nálam elős futtatásra (ez pár másodperc) telepít egy PB-sec HTML-fájlt, második futtatásra-níyilván ennek segítségével-kb egy percig csekkol bitonyos dolgokat. Mivel nekem minden kikapcsoláskor eltűnik ez a HTML-fájl, ezért kell mindig kétszer futtatnom. összesen kb 1 perc az egész.
"Miután telepítetted a CoD-on belül a PB- könyvtárba, a pb exe-t gyakorlatilag minden bekapcsolás után futtatnod kell, méghozzá kétszer. Persze csak ha hálón akarsz menni."
Akkor ezt hogy érted? Nem tiszta, hogy miért kell kétszer futtatni...
700 eredeti és 400 gumiből készűlt fegyvert használtak a forgatáskor.
Felépítettek 4 db II. vh-s tankot. felhasználtak modernkori T-34-es tankok vázát és a brit hadsereg csapatszállító járműveit alvázként.
A Bastogn-i erdőt (6-7 részek) egy reptér hangárában építették fel ami 4 hétig tartott, igazi és épített fák felhasználásával. a film 120 millába került ebből az építési költségek 12 millát tettek ki.
a statiszták napi 150 dollárt kerestek..... az alakulat a háborúban 50 dollárt/fő/hó és az életükkel fizettek.
Az a vadászpárduc valóban gyönyörű volt! :) Viszont a Tigris itt is, meg a Ryan-ben is csak egy kitűnű utánzat volt. Az igazi tigrisnek ugyanis átlapolt futógörgői voltak, ennekmeg ha jól néztem hagyományos.
honnan szedtek ezek működő Jägdpanthert?
amíg a tank benn állt a ház mellett és le volt takargatva műlevéllel, tényleg azt hittem hogy Tigris, utána már nem nagyon mutogatták
Nekem ez se tetszett igazán, de a pofátlan m1esek tényleg döhítőek. Azt hittel csak az Rtlklubnál tépik le a filmek végét (vagy belőlük jeleneteket)...
Ismerem a sztorit, láttam én is vagy tízszer... :-)) De ha nem látta az ember, akkor is feltűnő volt! Közvetlenül utána felhívott egy haverom, aki még nem látta a BoB egyik részét sem (az első kettőt sem a tévében), hogy meséljem már el neki, mi a vége a Carentan-nak...
csak 8 percet vágtak le..igaz ebből 3 perc a felirat na de a többi?? marhák!
ahol jött a snitt....utána van még egy kis hülyülés Angliában és bejelentik az easynek hogy mennek vissza francia honba és már nem jönnek angliába. Malarky elmegy a tisztítóba a ruhájáért és megkéri a nő hogy vigye már el a többiekét is..akkor döbben rá mennyi bajtársa halt meg. ..Albert Blith akit a végén nyakon lőttek (meg megvakult egy időre)sohasem gyógyult meg és 1948-ban halt meg. Mire az Easy századot június 29-én kivonták a frontról 65 embert vesztett.
kurvajó hogy lemaradtam az elit alakulatról, ez a kurva carentan érdekelt a legjobban
odakapcsolok fél 9-kor, mondom biztos nem ma van mert multkor is 8-tol kezdődött, most meg vmi hülye csávó dumál, visszajöttem gépezni és most mondják hogy mi fasza volt
Telepítened kell egy Punkbuster nevű alkalmazást. Én a callofduty.hu-ról szedtem le, de az most nem megy. Próbáld meg a Google-al megtalálni. Miután telepítetted a CoD-on belül a PB- könyvtárba, a pb exe-t gyakorlatilag minden bekapcsolás után futtatnod kell, méghozzá kétszer. Persze csak ha hálón akarsz menni.
Fnn van a COD+ 1.5 patch. ASE állandóan kidob valami punkbusterre és cvar rate 5000-re hivatkozva. Mit kell beállítanom, hogy működjön a dolog? A konzolba kell valamit beírni esetleg? Vagy talán az a baj, hogy trial az ASE?? Segítsetek légyszi mert megőrülök.
puff,berlin az egyik kedvencem
dehát nem vagyunk egyformák
nekem inkább a tankosok nem jönnek be - foy- ha tankozni akarok,akkor bf1942
a cod maradjon a gyalogságnál:)))
egy darabig én is így bohóckodtam a 40 gigás vinyóval..jó találmány a 120 gigás de mikor a 120 és a 40 is fullon van elgondolkozik az ember vajon a 2x 160-as vinyó megoldaná a problémát? :)
nem lehet hogy keversz valakivel? mert nagyon gyengén ment nekem..oka a gépemben van mert gyengusz :( laggzok állandóan miközben 40 körüli a pingem..szerencsétlen 850-es cerka megfekszik egy ilyen hentelés alatt meg a Ge2, de majd pénteken visszakapom a PIV-t és majd akkor! :)
Dietrich néven nyomom...és láttalak sniperrel kempelni kaptál is egy mesés fejest mellettem :)
Nem fog! Valóban lehet valami gáz. Viszont a 22-est próbáld meg! Folyamatosan próbálkozva 3/5 perc alatt mindketten bent leszünk! Pár ember tutira leválik ennyi idő alatt.
Na, simán 1,5-el nem jött be, a játék kedvenceként nem jött be, viszont ha az ASE-ban beírom a Server-résznél az Add favouritees-be manuálisan, úgy oké !:) Viszont biztos 1,5-ös mert akkor nem is tudtam volna fellépni-és korábban is néztem minden patch-nál. Szóval fel tudok már rá menni, csak nincs rajta senki. A 22-es PGL-t megpróbáljuk?
Fogadjunk, hogy 5 perc alatt mindketten bejutunk, ha próbálkozunk., max először ne ma kívánt oldalon leszünk. A Frag is mindig tele volt. Szóval nekilátunk? Amúgy a 18-as megy, nemtudom miért jelez akkora pinget.
nálad kb. 300 szerver nem jelenik meg a kiírás szerint..náalm 800 egynehány van. Most már csak azt kell kitalálni hova tűnik el annyi köztük ez a merciless magyar szerver. :)
nálam ennyi cod szerver összesen köztük kb 100 magyar van.
Feljössz valamelyik PGL-re? Csak hogy "megnézzük" egymást. Te döntöd el, hogya 22-essel, vagy a 18-assal próbálkozunk. Én ha tudok, akkor a németekkel vagyok.
jó én nem tudok többet segíteni..képekkel is megmutattam..de azért nyomj egy olyat amin látszik az összes magyar szerver is vedd ki a pipát a merciless-ből.
Volt, hogy nálunk is lagolt a szerver, ez benne van a pakliban. Főleg, ha az a szerver nem csak játékra van kitalálva. Ilyenkor tenni kell ellene, nem a user-t banolni.
Én levettem a maxclients-et. Érdekes ez is, mert még az 1.2-es idejében volt, hogy jó sokan voltak fenn, mégsem lassult be.
Akik adminolnak ilyen szervert, azok jól tudják, hogy nem egyszerű dolog...
multkor bannoltak gnr-ék a szerverükről mert úgy laggolt mint a disznó én meg szóvá tettem
aszondja várj megcsinálom, mondom csináld, aszondja karácsonyi ajándék, látom pb hardware ban from this server na mondom kapjátok be
2 perc múlva átmentem hwlt-re és nem laggolt, ennyit erről
Hát nekem nem hozta be! Csak a Cod és az a Merciless Mod van kipipálva -egyéb szűkítés nincs -de nem jön be. Ha a mod-ot sem pipálom ki, akkor sincs a találatok közt.
Értem. Az eddigi szervereken, ahol az otthonival voltam, nem lehetett "baráti tűzben" meghalni, és bármennyi sniper lehetett. Bár egy havernál voltam egy szerveren, ahol csak puskát és piszolyt lehetett használni, és ott egy gyereket mindig lelőttek:(
Carentan mapon bejött 2 tag (asszem spanyolok) még az UO megjelenése elött az volt a dilijük hogy TK-tak. nem vicc -15 volt a német oldalon lévőnak és valami -18 a jenki oldalon lévőnek a fragje. Sajna admin nem volt akkor este hogy kivágja őket a francba.
Ilyenkor 2 dolgot lehet tenni:
a; otthagyni a szervert
b; azzal szórakozni hányszor tudja az ember az ilyen lúzert fejbe verni pisztollyal.
azért rühellem a snipert ha csak 1-1 darab van engedélyezve mert bizonyos pályákon esélyed sincs ellene. Meg se látod aki lő már hulla vagy.
TK = Team Killer
aki szándékosan lelövi, leüti, felrobbantja a csapattársát.
Van vétlen TK is de az elkövetője olyankor beírja hogy bocs vagy sorry vagy röviden: sry
Ha valaki lő az ellenre és a társ a csöve elé ugrik ez vétlen TK
ha valaki eldob egy gránátot és az megöl 1-2 társat is de nem látta őkat (bár dühítő, hogy van mikor orrba-szájba hajigálják feleslegesen) ez is vétlen TK.
De az mikor respawnol valaki (újjászületik a pálya adott pontján) és ott fejbe veri a társa vagy bele ereszt egy tárral vagy a pálya bármelyik más pontján ezt hívják TK-zónak.
Belehet állítani a szervert hogy 3 TK után kirúgja az illetőt de mi van azzal aki tényleg 3x vétlen volt? Ezért anno ezekkel a beállításokkal felhagytak.
Nekem ezek a rekordjaim:
1 gránáttal megöltem 6 jenkit és kettőt lelöttem ahogy menekültek a gránát elöl miközben a rádiót telepítették (HQ mod)
viszont 4 társat is elintéztem 1 gránáttal... (szintén HQ)
mert épp respawnoltam többed magammal miközben láttam hogy kezdik elszedni a ruszkik a rádiót stalingrad mapon. Rohantam és dobtam a gránátot...de sajna közben odaértek a társak akik kinyírták a ruszkikat viszont a gránátom meg őket.
Kaptam hideget, meleget, beszólást meg vigyort mert a társaság kb. 20 user ismerte nagyjából egymást. :)
Miért baj, hogy a sniper engedve van? Az a legjobb ! :) Amúgy én hiába írom be a kedvencekhez, nem veszi be. Az Eye meg nem találja. Apropó: tud valaki az eye-hez egy crack-et vagy egy szériát? Vaqgy ami azon a letöltési linken van, az teljes?