Én mindig a felültöltős mosógépeket részesítettem előnyben. Volt is egy nagyon jó kis masinám ami 17 évig szolgált a kötelékben, de sajnos tönkrement. A testvérem mondta, hogy nézzem meg a Media Markt online újságját (http://hir.mediamarkt.hu/flyer/MM_fly3r_k3l3t_0121-0201/). Megfogadtam a tanácsát ahol azzal szembesültem, hogy most 0%-os THM-re tudok mosógépet venni. Hát vettem is egy felültöltős Whirpool mosógépet.
Ahogy beleolvastam a fórumba szerencsés vagyok. 10 éves a Zanussi TE 855 felültöltős gépünk. (van egy 99' körüli Zanussi Muteromnál is) Elégedettek vagyunk vele, viszont most nagyon hangos lett (surlódik) forgás közben, mintha csapágyas hangja lenne.
Érdemes-e, lehet-e javítani? Mennyibe fájhat egy 10 éves szerviz hogy megint tovább működjön heti 4 mosással. Mit érdemes cserélni ilyenkor a csapágyon kívül? Köszi előre is. ;)
Sziasztok van egy Samsung wf0502nuv tipusu mosógépem előltőltős kb 4-5 éves és mostnában elég dúrva hangja van én a csapágyra tippelek. A kérdésem a következő hány darab csapágy van benne? Mert találtam egy oldalt ahonan meg lehetne rendelni de ott ehez a tipushoz két darab csapágy van és nem tudom hogy az a kettő egyfòrma csak a minőségük miatt más az áruk vagy kettő kell a gépbe?
Nekem az a srác mondta akitől a gépet vettem, de neked készséggel elhiszem. De miért is tesz jót neki? (a ruha miatt nem érdekel, mert nincs olyan ruhaneműnk amit jó szívvel betennék a miele-be "főzőcskézni" de a gép szemszögéből nagyon is érdekel. Ha, másért nem, hát azért, hogy másnak ne adjak rossz tanácsot! ;-)
Értem én, hogy neked (meg nekem, meg sokaknak) nem teszik a tervezett élettartam, de ez nem jelenti azt, hogy tönkremenne a gép attól, hogy üzemszerűen, 95°C- on használod...
És igenis jót tesz a gépnek, hogy magas hőmérsékleten futtatod. Mintahogy a fehérítésre váró ruhának is... ;-)
...qrva index, hogy nem lehet szerkeszteni a hozzászólást...
De ha azt kérdezed, hogy van-e olyan gyártó aki szándékosan beépít a gépekbe olyan alkatrészeket amik élettartama... hogyan is fogalmazzak... meglehetősen szűken van számolva, akkor a válaszom: igen! Van olyan gyártó!
Bocsi, 600 az a 800, de most végzett, és mindent végig csinált...
22 perccel a program vége előtt rövid centrifuga, aztán öblítés, megint centrifuga, majd öblítés és kb 7 perccel a vége előtt centrifuga kb 4-5 percig két részletben... a dobban láthatóan nem maradt víz...
Az öblítő rekeszéből egy szifonos megoldáson keresztül ürül az anyag. Ez egy viszonylag szűk valami és könnyen beleszappanosodhat a cucc. Szét lehet szedni és ki kell pucolni időnként.
A nevezett szerszámokat végszükség esetére mondtam.
Amennyiben szerelek valamit, én is a megfelelő célszerszámokat használom, ha nincsenek, inkább el se kezdem a műveleteket.
Egyébként cseréltem már csapágyat vésővel, kalapáccsal, csavarhúzóval, abroncsok szereléséhez való feszítővasakkal, az út szélén, valamikor a '80-as évek elején, amikor a kölcsön-Dacián azonnali hatállyal felmondott a hátsó kerék csapágya és a kocsiban csak ezeket a szerszámokat találtam.
Hiába, a szükség nagy úr, kreatívvá, találékonnyá teszi az embert... :)))
Csá sleek! :) Nekem volt LG is, az olcsóbb fajtából, most AEG van, a drágább fajtából. Az LG is, most az AEG is, tökéletesen működnek. Ha nem kellett volna a nagyobb kapacitás, meg a kicsit "okosabb" programozhatóság, talán még mindig az LG lenne. 6 vagy 7 évesen adtam el, hibátlan állapotban.
Köszönöm Neked is,de ha komolyan mondod azt a vésőt,kalapácsot,akkor tényleg kuka lesz,és nincs ember ki összerakja.
A nevezett szerszámot víz-,villanyvezeték véséshez szoktam használni.Csapágyat általában lehúzóval,vagy kiemelő célszerszámmal illik kiszedni.Attól függ hol,és miben helyezkedik el a csapágy.De vannak még trükkök,de ezt Te talán jobban tudod:)))
A mosás sikerült,remélem ha ruha lesz benn akkor sem lesz gond.
Bár az elszántság nagy bennem,de szakirodalom,képek hiányában szerelőre bíznám a továbbiakat.Bár szét akartam szedni,de már a tetejét sem tudtam levenni.
Ami mégis a csináld magad mellett szól az a szerelőhiány(jött egy szerelő,de meglátta, hogy miele és ez elég is volt neki)és miele szakszervíz 21+áfa kiszállási díja.(És akkor még csak eljöttek).
Kösz a választ. Már megoldódott a kondenzátor kérdés. Korrigáltam a bekötést.Az jó. A korábbi probléma azonban fennmaradt. Továbbra sem forgatja a dobot a motor, akkor ha ruha van benne. Csak sima vízzel semmi probléma. Tudnál, tudnátok valami megoldást erre a problémára?
Van egy vékony szuszogócső a mosószertartály, és a szennyvízkifolyó hátsó falra épített műanyag vetőcsöve között - általában fekete gumicső. Vedd le, és a csövet,valamint a lyukakat pucold ki.
Szóba jöhet még a fészek kiszerelése, a leömlő gumi, és a dobszellőző kitakarítása is...
Indesit wp100as mosógépünk csapágya eszméletlenül zörög.Levettem ma a szíjtárcsát,hogy megnézzem hányas csapágy kell bele.Nos a tárcsa felőli 6203as.Vajon a másik is az?
A csapágy cseréhez esetleg egy kis segítséget,jó tanácsot tudna valaki adni?
:) Igazad van. Butaság volt, hogy nem írtam le. Természetesen beszereltem. Vártam egy-két percet, de csak kattogott és berregett a gép. Amúgy a gépben kétsarus volt én pedig négy sarust kaptam. Jelent(het) ez valamit?
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lassulhat be a mosógép? (Zanussi FL 622C) Ha csak víz van benne, akkor simán forgatja a dobot, de ha ruha van benne csak nyög-bög. Gondoltam kicserélem benne a kondenzátort. 14 mikrofarádos volt benne, vettem egy ugyancsak 14 mikrofarádosat. Azzal meg meg sem mozdult egyáltalán. Az hogy lehet?
Igen, azzal semmi baj nincs, ha leírják, hogy át kell nézni a zsebeket. Csak láttam a leírásban egy képet, melyen egy zseb volt, mellette egy áthúzott kulcscsomó. Ennyi erővel áthúzott mobiltelefon is lehetne. De aztán rájöttem, hogy pusztán a zsebek üressé tételét akarták ábrázolni vmilyen mindenki által ismert tárggyal.
Ma ismét próba féltöltettel, eredmémy ua. Mosás közben leáll, 90 perc és intenzív lámpa most egyszerre felvillan háromszor, aztán 20 mp sötétség, aztán megint felvillannak egyszerre háromszor és ez ismétlődik.
Alul egyébként a szűrőfedél simán kijön, de a fekete szűrőbetét be van ragadva ... ez lehet ok ?
Köszönöm Zeki! Teljesen igazad van, csak ebbe nem gondoltam bele, pedig az autókban otthon vagyok. Ha egy sokmilliós járgánynál lutri a megbízhatóság, mit várok el egy mosógéptől?
Kinéztem egy mosógépet, 5 év kiterjesztett garival megvettem (rózsafüzért morzsolgatva). Az előző 16 évet ment nálam, megköszöntem neki és eladtam egy szakinak.
A 90 perces lámpa folyamatosan ég, az intenzív gomb felvillan néhányszor, aztán minden sötét. Kis idő múlva kezdősik elölről. A gél tele vízzel, program elakadt.
Sziasztok ! Van egy Candy GO mosógépünk és leáll a program, világít a 90 perces időzítő és villog az intenzív gomb néhányszor, aztán minden sötét. Aztán ismét villog a két gomb. Mi lehet ?
Ez a vízbeeresztés hibájának tűnik, esetleg az is lehet baj, hogy a mosószer fiók feletti vízbeeresztő nyílások némelyike eltömődött és így a mosószer tartó feletti nyílásokból az öblítőszertartóba fröcsköl a víz.
Érdemes a mosás elején a víz beeresztésekor kissé kihúzni a mosószertartó fiókját (felteszem elöltöltős a gép...) és megfigyelni, hogy honnan jön a víz. Ha nem látszik rendesen, akkor teljesen ki is veheted a fiókot. Ha csak fröcsköl és összevissza spriccel, akkor elég kitakarítani a nyílásokat, ha egyértelműen rossz helyről jön a víz, akkor szerelőt kell hívni.
Van egy LG Direct Drive mosógépünk. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Viszont egy ideje az öblítéssel valami gond van. Ha az elején öntjük bele az öblítő szert, akkor már a mosás elején kiüríti az öblítő tartályt és a mosás végeztével üres is marad. Ha nem öntünk bele semmit, akkor tele lesz a végére a tartály vízzel.
Sajnos úgy kell használnunk, hogy mosás után töltjük bele az öblítőt és indítjuk el az újabb öblítést.
Ha nem működik, akkor a „Múkoggy!” felszólításra mégis? Vagy ha az összes tervezőjét és kivitelezőjét visszaküldöm az édesanyjukba, akkor megsértődik, és miszlikbe aprítja a ruhákat?
Reszeteléssel sikerült az Aeg-et újra életre bírni, de biztos ami biztos vettem egy ,,Görénykét". Nem ragasztott az üstje, így a csapágyazását meg tudom oldani. :)
Sajnos ott a pont, de nekem már az is jó is lenne ha ezek a pénzek valóban az államra lennének költve... utakra, iskolákra, egészségügyre, közbiztonságra, gyors és barátságos hivatalokra, stb...
"megveszed a drágát - akár használtan is - és folyamatosan hibátlan a végeredmény..."
Tudod, hogy én is ezt a megoldást választottam, de nem akarok már itt ezzel előhozakodni, mert már kaptam párszor a képemre, hogy ez nem "hasznátmieleazisten" topik... :-)
Azonkívül, én eddig a közepes árszínvonalból vásároltam (Fagor, Whirlpool, AEG, LG, INDESIT, Electrolux, Samsung, Rowenta, stb...) nem feltétlenül mind mosógép volt, és eddig még csak a Whirlpool okozott csalódást és az sem ilyen jellegűt, amit említettél a közepesnél. Persze ezek csak egy-egy darabos minták többnyire és lehet, hogy csak szerencsém volt. :-P
Ezt hívják a fogyasztói társadalom kockázatának... A nagy piaci és tulajdonosi nyomásnak megvannak a maga kockázatai. (a beszállítók minősítését még a leggagyibb gyártó is lelkiismeretesen elvégzi, mert ezzel biztosítani tudják magukat. Más kérdés, hogy sokszor az elvárt minőséggel van a baj)
Mindig is lesznek és voltak is olcsó tömegcikkek és drága* prémium termékek is. ...és ez nem azt jelenti, hogy a prémium nem romolhat el, vagy abban nincsen esetleges gyártási hibás termék, csak azt, hogy ennél a legkisebb az esélye. Amikor esetleg beüt a krach, akkor is egy prémium márkánál szokott a legjobb lenni a támogatottság.
*: általában az élettartamra vetített költségek ennél a legoptimálisabbak.
Ez nem feltétlenül így van, ma már van úgynevezett élettartam tervezés. A berendezések élettartamát megpróbálják olyan szinten tartani ami a felméréseik szerint egy átlagos és nem feltétlenül magyar felhasználó igényeinek megfelel, hogy az ismét azonos márkára cserélje akkor amikor az még jól működik, de a tervezett élettartamának már a végén van. ...és hát ez az élettartam nem feltétlenül 10 év... ilyet csak a nagyok tudnak! Több helyről is hallottam már az 1000 ciklusos élettartamot a Whirlpool-lal kapcsolatban és ezt egy saját gépen sikerült is igazolnom, méghozzá két alkalommal is.
A fentiek miatt tehát érdemes eldönteni, hogy milyen stratégiát választ az ember. - megveszi a legolcsóbb akciós gépet egy átlagos garanciával és elfogadja, hogy kb.: max 2 év múlva kukás és jöhet a másik olcsó vacak. Ez olyan 50-60 ezerbe szokott kerülni.
- megkeresi a legtöbb garanciát adó (vagy kiterjesztett garanciával árusított) gépet és megveszi azt. Ez kb a duplájába, vagy kicsit többe kerül mint a legolcsóbbaknak, de cserébe 5-6 évente kell csak cserélni, addig biztonságban vagy. - megveszed a közismerten 20 éves élettartamra tervezett prémium német gépet, ez megint csak duplájába, vagy kicsit többe kerül mint az előző kategória, de ennél lesz a legnagyobb esélye arra, hogy addig tudod majd használni amíg meg nem unod... Fajlagosan ez kerül a legkevesebbe, viszont az is igaz, hogy ennél a választásnál kell a legnagyobb kezdő beruházás.
A mesterek sem tudnak a jövőbe látni. Tényleg nem!
A mai mosógépek rengeteg beszállítótól jött alkatrészekből vannak összeszerelve. A minőségüket a jó Isten tudná valóban ellenőrizni.
Ami elment 10 évet gond nélkül, az halálbiztosan nem kapható már újonnan.
Azt meglehet kb-ra mondani, hogy melyik a nem ajánlott márka (Whirlpool), de még ennek is van elégedett gazdája.
Szóval ki kell fogni. De hogy melyik a jó, soha senki sem tudja előre megmondani. Senki sem tud bemenni a boltba, rámutatni egy adott gépre, és azt mondani, ezt vidd haza, ez 10 évet hiba nélkül elmegy, ha mégsem,veszek neked másikat.
Ezért mondják azt, hogy azt vedd amelyik neked bejön és tudsz rá extra garanciát venni. Fullos garanciát, nem csak a motorra (az hal meg a legritkábban).
Ha a sokmillás autók is pár hónap/év múlva szervizben kötnek ki, akkor a mosógépek gondolod jobbak?
Az autókat is már úgy csinálják, hogy egyre nehezebb legyen javítani, és pláne gazdaságosan. A mosógépeket is.
Fogyasztói társadalom van. Ha minden menne 10 évig hiba nélkül, sok évig nagyon sok munkanélküli lenne.
Engem érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata erről a tipusról!
A fiamék végül megfogadták a másik topik tanácsát és nem vettek kombi gépet, majd később vesznek szárítót, de addig viszonylag erősebb centrit akartak, meg ami még fontos volt az is benne van. Állítólag elég halk. De szerettem volna hallani mások tapasztalatait, mire számítsanak, van e valami hiba, amire jó odafigyelni.
Szerintem annyira nem rossz példa, mert a megbízható szaki telefonszáma jár körbe ismeretségi körben. Régen nekünk is volt "családi mosógépesünk", még az NDK-s gépektől fogva, csak -eléggé el nem ítélhető módon- nyugdíjba ment. De ilyen például a kárpitos is. Tízévente egyszer kell, de az is "bizalmi állás", mert egy szarul tömött fotel utána újabb tíz évig keseríti az életedet.
A kiszállási díj meg -szerintem- nem ördögtől való. Ha beviszek valamit a szervizbe, megnézik és nem javítható, azon általában "benyelik" a fölös munkát a cégek. Ha viszont nem szállítod be a cuccost, hanem ő jön ki a saját munkaidejéből, benzinjéből, parkolási díjából, akkor a kiszállási költség akceptálható.
És megint egy mese a multik fasza hibakezelési-szervizelési gyakorlatából: az LG lazán kiszámlázna 7 rugót egy monitor "bevizsgálására", miközben egy mai monitor az ő olvasatukban két "alkatrészből" áll: LCD panel és táp. Ezt cserélik, ha kell, alkatrész szintű javítás számukra ismeretlen fogalom. Volt 30 darab, nem egészen 3 éves, döglött monitorunk. Ajánlat 7 rugó bevizsgálásra, vagy 30 javításra úgy, hogy ami nem javítható, ott a 7-et akkor is ki kell fizetni. Úgyhogy elvittük a monitorainkat egy kis céghez, a 30-ból 20-at megjavítottak, á 10 rugó, a többi maradt alkatrésznek. Számlával, ÁFÁ-val, tokkal-vonóval. A továbbiakban viszont részünkről ennyit az LG-ről bármilyen eszközbeszerzésnél. (100 db-os beszerzés volt, a HP ilyen mennyiségnél helyszíni garit ad. Ráadásul 30%-os "mortalitás" 3 éven belül elég durván szar minőséget jelent, felveti a szériahiba gyanúját, de ez már más tészta.)
Rossz a gazos peldad, mert a gazkeszulek bevitsgalasa, tisztitasa szukseges rossz.
Egy mosogepet nem kell felulvizsgaltatni. Ha egyszer elromlana komolyabban a cirkod, te is gondolkodnal... Az esetedben a karbantartassal nem a meghibasodast odazod el, mert a hocserelo karbantartastol fuggetlenul elobb utobb kilyukad, az csak a Te szerencsed, hogy mikor fog!
Azert nem sajnalom a posztolot, mert magyar mentalitasa szerint egy ugyfelen akarja behajtani az eves 5/10/15 rugos matricat, nem az evben sok sok ugyfelen...
1.) Akinek annyira nem mindegy az ár, hogy a 10 forintos zsömléért kibuszozik a teszkóba, és nem számolja (mert esetleg olyan kevés a pénzé, hogy nem is számolhatja), hogy az a buszozás neki "munkaórában" mennyi. Ő nem fogja akceptálni, ami azért gáz, mert hosszabb távon csak a "normális" szerelő és szerelés az olcsóbb.
2.) Aki tud számolni, és nem gondolja, hogy a szaki ingyen tankol, rokikártyával parkol és hobbiból dolgozik. És neki meg fogja érni, ha lesz egy "bejáratott" szerelője.
Újra csak példamese. Béreljük a lakást a gázosunkat "örököltük" a lakással együtt, egyébként vagy 15 éve jár ide. Évente egyszer kijön, kipucolja az öreg fali cirkót, az meg szépen elketyeg újabb egy évig. Lehet, hogy egy új cirkó 10%-kal kevesebbet fogyasztana, de ennek az ezeréves FÉG-nek az éves amortizációja, az a 7500 Ft, amit minden évben kifizetek. És azért ennyi az ár, mert a pasi megbízható, "kézről-kézre" adják a lakók a telefonját, azaz egy kiszállásból megvan 4 lakása, 30 ezer forint egy délelőtt. És mindenki jól járt.
Ennyiért per? Még az ügyvéd is kiröhög. Szerintem egy levelet nem ír meg 10 000 alatt, és az óradíja is 20 rongy körül kezdődik. Akkor jön a perilleték, pár tárgyalás, amin az alpres meg sem jelenik, még ez-az és benne vagy a néhány százezres költségben. Persze, majd egyszer, évek múlva, a bíróság megítéli neked az összes költségedet, beleértve talán a pszichológust, a ráment házasságodat, meg a munkahelyedről való kirúgást is, mert munkaidőben tárgyalásra jártál. Aztán hajtsd be, ahogy tudod. A fószer addigra a hatodik kft-jét nyúzza, neked meg maradnak a költségek. De az igazad azért meglesz!
Előre megmondta, hogy számlával 40 rongy lesz. Az több, mint egy új mosogatógép árának a fele. (alsókategóriás gép volt) Egyébként ha van egy számlám, mire megyek? Beperelem?
Azért akkoriban erősen elgondolkodtam a szívlapát alkotó alkalmazásán. De az a hülye, törvénytisztelő fejem... Szóval léteznek-e normális szerelők, vagy ma már az az állatfaj kihalt? Nem ingyenmunkát vár az ember, hanem hogy egy észszerű kiszállási díjért megmondja, érdemes-e rá költeni, és ha igen, akkor kábé mennyi lesz, vagy kuka? Vagy ez már sci-fi?
Egy ismerősöméknek megadta magát a kb. 5-6 éves Indesit mosógépük. Egyszerűen nem szivattyúz, hanem helyette a ledek villognak veszettül a panelen. Tudtok-e valakit ajánlani, aki Budapest II. kerületben ránézne nekik, és megbízható?
Én 7 éve fürödtem be egy mosogatógép javítással. A pasi kijött, megjavította, legombolt rólam egy húszast, majd távozása után pontosan 15 percig ment a gép. A programot már nem fejezte be. Mikor felhívtam, hogy esetleg visszajöhetne, pár napig hitegetett, és azóta is jön. Szóval ennyit a szaknévsor-kisokos kombóról, azóta csak a referenciákban hiszek, márpedig a törzsasztalos referenciák eddig beváltak, legyen szó autószerelőről, síboltról, vagy lomisról. :-)
BÚÉK! Kedves Sanyoo, ünnep lévén megint kellesz :-) Mosogatógép rettenetes égett szaggal tegnap, dögledezett, gondolom. Január elején szívesen látnánk! Addig is jó mulatást mindenkinek!
Szerintem nem szoftver frissítés kellett neki hanem szoftver hibája(?)* lehetett. Ha bármilyen karbantartáshoz kötnék a garanciát akkor annak le kellene írva lennie.
*: szerintem nem is szoftverhiba lehetett hanem valami kisebb szenzorhiba. Ismerve a holland szolgáltatási árakat, ez nem lehetett túl nagy hiba.
Itthon mennyire gyakorlat az, hogy a Miele szoft-frissítését kötelezően el kell végeztetni évenként (a gari miatt), és az eléggé fájós összeg...?
Egy hollandiai ismerősöm panaszkodott évekkel ezelőtt, hogy a 6-8 éves gépénél kiírta villogón, hogy szoft-frissítés kell (onnantól se kép - se hang), és közel 200 EUR-ért csinálták meg a szakszervizesek. :(
A legtöbb gyártó ráírja a csomagolásra, hogy meddig használható a terméke, garantált minőségben.
Persze, ha lejár az említett idő, attól az anyag nem "romlik meg" azonnal.
Ezek a jelölések ma már többnyire piktogramként jelennek meg. Parfümös oldalakon könnyen megtalálhatod ezeket, mellékelnek hozzájuk tanácsokat is bőséggel.
Gépész vagyok, nem vegyész, nemigen értek a kémiához, de talán léteznek stabilizáló praktikák is.
Amennyiben tehetem, - többnyire azért még tehetem -, az eredetit veszem, de vannak utánzataim is. A hamisítvány kizárt, olyat nem veszek.
Az irha, amire fújom az illatanyagot, az enyém. Csak én vigyázhatok az épségére, ergo, nem szórok rá akármit! Ez nem lehet a pénzkérdés!
Akartam már kérdezni, hogy az elektrabregenz nevezetű osztrák cégnek a gépeivel volt-e már valakinek közelebbi kapcsolata? Akár mosó, akár szárító, akár hűtő vagy bármi géppel. A honlapjuk alapján erős közép kategóriának néz ki, olyan AEG-szintűnek, vagy talán még jobbnak is. Itthon max használtan találkozok néha hirdetésekben ilyen gépekkel, rendes forgalmazójuk úgy tűnik nincs.
Nézd, mondjuk van valakinek x mosógépe, 6 éve faszántosan mos napi 10x hiba nélkül.
Mit érsz ezzel? Az a gép már úgysem kapható.
Én saját tapasztalatból a francia gyártmányú Electroluxxal voltam a legelégedettebb, de az már nem kapható. A mostani gép egy kínai Panasonic inverteres mosógép, egy szériahibás szar.
Sokszor leírták már a szerelők, minden gép elromlik. Olyat vegyél ami tetszik, ami az igényeidnek megfelel, és hosszú garancia van rá.
Ha a Mielét kiemelem NEM TUDOK ÁLLANDÓ MEGBÍZHATÓ gépet. A whirl - indesitt-ariston szétrohad, az elektrolux (zanussi aeg, stb) ameddig jó, addig hurrá, azután panelcsere horror áron - mázli, ha még gariban, a Bosch- Siemens csoportban lerohad a dobról a csillag...
Ezekhez képest a sámson, meg a lakatosgéza sem egy nagy kockázat.
Ezért írom, hogy mindegy milyen, csak hosszú gari legyen, és jól mutasson a helyén.Ha tetszik, de kicsit sz@r, az megbocsátható, de ha nem tetszik, akkor lehet akármilyen jó is a gép...
Tudtok a lentebb írt, szétrozsdásodó és 4 év alatt megpusztuló gép helyett egy márkát+típusokat mondani 100-150e között, ami tovább húzhatja és viszonylag jó minőségű?
Ha nem akkor más árkategóriából?
A két árkategóriára tudtok mondani egy várható élettartamot? Kb. Nagyságrend. Hogy 150e-ért csak olyat kapni ami 4 éven belül beszarik. A 300e-es meg 15 év.
Csak hogy tisztán lássak itt a nagy fogyasztói átverésben.
Itt is megkérdezem akkor amit a másik topicban: akkor mégis miről folyik itt a diskurzus ha semmi különbség 70-150-250e között, márkában, típusban, semmiben?
Valami érdemi választ csak tud valaki mondani, hogy mely típus, márka lehet - akkor csak egy kicsit - jobb választás.
Pl. a Whirlpool rozsdás ajtó keresőket látva itt az is elég egyértelműen behatárolható probléma... nem úgy néz ki, hogy jósnak kell lenni hozzá, hogy valaki megmondja, ez a vége 2-3 éven belül.
??
OCTI19, köszi. Végignéztem az AEG-eket is, szimpatikusak ill. amit találtam róluk azok alapján jónak tűnnek. LG-ket is.
W124E300TDT4MATIC, Nem az ecobubble tart vissza, tudom mi az, mert utánanéztem, máshol is, itt is.
Az tart vissza, hogy te írtad: ecobubble-s gépeket kerüljem (más okokból). Erre kérdeztem rá, hogy mind kerülendő-e, mert a Samsungok 90%-a ilyen.
Az ecobuborék ne tartson vissza: az tulajdonképpen egy akváriumpumpa, ami néha levegőt pumpál a vízbe...ez csak egy ficsőr.Az alap az az, hogy lötyköli a ruhákat jobbra- balra, majd öblít, centrifugál. Azt meg mindegyik csinálja...az összes többi földműves ember látáskorlátozása.
Az LG DD motoros gépeiről is jókat írnak, a Samut viszont tényleg nagyon sokan lehúzták már. Az AEG is jó és a markabolt.hu egy jó beszerzési forrás. Én is onnan vettem már pár dolgot, köztük egy AEG mosogatógépet a lentebb említett ajándék 5 éves biztosítással. A nyár elején amikor nekem kipusztult (másodjára!) a Whirlpool mosógépem, akkor sokat foglalkoztam a megfelelő utód kiválasztásával és az AEG mellett az LG DD gépek maradtak legtovább. Azután egy merész húzással egy használt Miele lett, de nem bántam meg! Azóta eldöntöttem, hogy ha bármi olyasmit kell pótolni amit gyárt a Miele is (kivéve a vasalókat) akkor csak az jöhet számításba! Ez a porszívónál már be is jött és azt sem bántam meg! Még nem láttam olyat, hogy ~3 hónap után (még jócskán a telítettségi jelzés előtt) kivettem a porzsákot amiben tekintélyes mennyiségű por volt, akkor a porzsákon kívül egy porszem sem volt!
Ecobubble-ról olvastam jókat is, rosszakat is. Azért is kérdeztem.
Sajnos ha azt kihúzom akkor a Samsung mint márka is kiesik, mert kb mindegyik gép ecobubble.
Pedig most ezekre van a legtöbb gari.
Gondoltam ilyen biztosítás-szerű megoldásra is, de beleolvastam már korábban a Groupama biztosítási leírásába és nagyon úgy tűnt, hogy kb. mindenféle hiba alól próbálják kihúzni magukat (nem rendeltetésszerű használat, stb...).
De a jó tapasztalatod most elgondolkodtatott. Köszi!
Szerintem félreértettél... vagy én vagyok eltévedve, de nem érzem extra igénynek azt, hogy:
1. Heti 3-4db mosással - ami szerintem nem sok - 4 év alatt ne sz*rjon be és rozsdásodjon szét, mint a mostani Whirlpool.
2. Hogy ennél több, kb. napi 1 mosással (ami úgy láttam visszaolvasva, hogy még mindig nem annyira vészesen sok gyerek mellett, sokan ennél többet mosnak) azt várom, hogy kicsit jobban bírja (persze több pénzért), és mondjuk a fentiekhez arányosan ne dögöljön be 2-2.5 év alatt.
Ez - ráadásul 100-150e-es kategóriában - álom lenne?
Mert akkor már ki is ábrándultam eléggé. Akkor mindenki 4-5 év lightos vagy 2 év erősebb használatra vesz gépet?
Amit te is akarsz, azaz hogy a gép évekig bírja mint atom a rengeteg mosást, talán a Miele tudja, de az 300 körül indul.
A kommersz mosógépek meg lutri.
Azt vedd, amelyikre hosszabb a gyári full garancia.
De ne valami eco bubble samu legyen, azt lehúzták ha jól emlékszem.
Amúgy vannak boltok, ahol a mosógépre lehet extra biztosítást kötni, mint garancia, ha elromlana.
Ha elromlik, a biztosító nonstop felveszi a hibabejelentésed, az első munkanap felveszi a szervizzel a kapcsolatot, aztán azok meg valamikor kiszállnak, hogy mi van. Ha tudják helyben javítják, ha nem, elviszik. Ha cserélni kell benne valamit, akkor a biztosítónak jelzik, meg hogy mibe kerülne, és ha a biztosító rábólint, akkor rendelik az alkatrészt bele.
Nekem egy AEG szárítógép lett így biztosítósan javítva, 2 dolog lett benne cserélve.
A biztosító folyamat tájékoztatott telefonon hogy mi a helyzet, a szerelés után 1 nappal meg felhívott, hogy minden rendben van-e, elégedett vagyok-e.
Naná hogy az voltam!
Le is írom, a nevét, a Groupama Garancia biztosító volt. A készülék a markabolt.hu -tól van, ahol az extra 5 éves biztosítás ajándék volt.
Whirlpool AWE 7629, 6kg, A+, felültöltős, vékony modell.
- A programjai kezdenek megzavarodni, a 2.5 órás program gyakran lejárt bő 1.5 óra alatt. Gondolom a vezérléssel lehet valami gond.
- Az ajtaja rozsdásodik. Ahogy visszaolvastam a fórumban ez típushibának tűnik...
Kérdés, hogy van-e értelme időben, pénzben ezzel foglalkozni, javíttatni vagy inkább nézzünk valami másik gépet.
Különösebb gondunk nem volt vele, de jó lenne amúgy is egy nagyobb, 7-8kg-os, elöltöltős modell. És persze strapabíróbb is kéne legyen, mert most gyerek mellett több lesz majd a mosás. (heti 3-4 biztos fel fog kúszni heti 6-7 mosásra legalább). Extraként jó lenne persze minél takarékosabb, kényelmesebben használható és halk modell. :))
- Milyen típusokat ajánlanátok? Árban 120, max 150e-ig gondolkodtam, de elsődleges, hogy bírja majd. Ha adott ársávban nem jön ki értelmes készülék akkor várom a szembesítést.
- Ami az előző gép kapcsán számomra pozitív lenne, a sok garancia. LG-kről olvastam jókat, motorikusan főleg, Samsungokra pedig ha jól látom most 5 év gyári gari jár még 2 napig, ami elég meggyőzőnek tűnik számomra. Az már elég idő ahhoz, hogy vmi gond kijöjjön.
"Nem kell csatolni a számlát, háztartást vezető családanyaként ismeri a világot. Szerintem az utánzat is egyfajta hamisítvány, de ha már meg tehetem akkor eredetit veszek. Amíg nem tehettem meg, addig is eredetit vettem, csak olcsóbbat."
Ebben egyetértek.
Vannak jól sikerült utánzatok, de akinek érzékeny az orra, kiszúrja a különbséget.
Mellesleg egy drága (15e Ft/100mL) parfümből általában egy fújásnyi is elég, ami kb. 0.1 ml; azaz 15 Ft.
"Mindenki aki tanult valaha is kémiát az tudja hogy csak nagyon ritkák a kémiailag stabil anyagok és a vegyületek egyáltalán nem tartoznak ezek közé."
Hülyeség.
"Márpedig egy parfüm az egyféle vegyület. Méghozzá több, akár sokféle illóolaj, ezeket az olajokat oldó alkohol és az oldatot hígító tiszta víz elegye."
Ezek mind vegyületek !
A víz, az illóolaj, stb. mind-mind vegyület.
"Na, mármost minden vegyületben folyamatosan reakciók zajlanak, a bennük lévő anyagok egymásra reagálnak, lebomlanak, átalakulnak. Ezeket a folyamatokat felgyorsíthatják különböző katalizátorok, főleg azok amiket Lala is említett, a hő és a fény bizonyos összetevői, de ilyen még az oxigén is, illetve a levegő páratartalma. Ez utóbbi két faktor minimalizálható a különböző zárt szórópalackokkal, de ha csak nem túlnyomásosak akkor ezekbe is bejut a külső levegő."
A parfümök "romlását" nem az alkotó komponensek egymással való reakciója okozza, hanem ha elpárolog belőle valamelyik komponens, vagy ha fény/meleg/levegő éri.
Mindenkinek, akinek sokéves és "még jó" parfüm van a birtokában. (és ígérem, hogy részemről itt az OFF vége)
Szóval: Nem véletlenül írtam idézőjelekben a "megromlik" kifejezést.
Mindenki aki tanult valaha is kémiát az tudja hogy csak nagyon ritkák a kémiailag stabil anyagok és a vegyületek egyáltalán nem tartoznak ezek közé. Márpedig egy parfüm az egyféle vegyület. Méghozzá több, akár sokféle illóolaj, ezeket az olajokat oldó alkohol és az oldatot hígító tiszta víz elegye.
Na, mármost minden vegyületben folyamatosan reakciók zajlanak, a bennük lévő anyagok egymásra reagálnak, lebomlanak, átalakulnak. Ezeket a folyamatokat felgyorsíthatják különböző katalizátorok, főleg azok amiket Lala is említett, a hő és a fény bizonyos összetevői, de ilyen még az oxigén is, illetve a levegő páratartalma. Ez utóbbi két faktor minimalizálható a különböző zárt szórópalackokkal, de ha csak nem túlnyomásosak akkor ezekbe is bejut a külső levegő. Tehát ezek felgyorsíthatóak, de nem szüntethetőek meg! Tehát mindenki biztos lehet abban, hogy a több éves esetleg évtizedes parfümöknek nem lesz azonos az illata az új parfümökével!
...és ennek semmi köze a mocsok, kapzsi gyártó haszonéhségéhez... Ez egyszerű kémia! Azonkívül, közkeletű tény, hogy az illatszerek nem csak a saját illatanyaguknak köszönhetik az illatukat, hanem a felhasználó bőrének természetes illatával keveredve, illetve annak kémiai tulajdonságára reagálva adják meg azt a jellegzetes illatot ami szinte egyedivé teszi őket.
Tehát köszönöm az ilyen jellegű hozzászólásokat de mivel én is tapasztaltam már saját parfümjeimen (férfiként nem használok napi rendszerességgel parfümöket, csak dezodort, így nagyon sokáig tartanak a parfümök) hogy bizony változik az illatuk, a színük stb... (persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem ideálisak a tárolási körülmények sem...)
Nekem 10+ éve van egy Hugo-m a Hugo Boss-tól, semmi baja. Nem hinném, hogy az általad említett tapasztalatok általánosak lennének az eredeti és minőségi EDT-kel, EDP-kel kapcsolatban.
a hamisítvány ellenőrizetlen körülmények között, ismeretlen összetevőkből készült "parfüm", amit az eredetivel megtévesztésig egyező üvegbe és dobozba csomagolnak, tehát egyértelműen a megtévesztés/becsapás/átverés a célja a "létezésének".
az utánzat egészen más, nem akar becsapni, az eredetire hasonlítani, legális kereskedelmi forgalomban kapható, ismert gyártó bevizsgált terméke, nem pedig sufnituning, mint a hamisítvány.
gondolkodnék én így, de sajnos nincs a kedvenceimnek utánzata :(
Erről jut eszembe még egy utánzat: ha van, aki szereti a Lancome La Vie Est Belle edp-t, annak is most jött ki utánzata nemrég, DM-ben bagóért kapható, Tom Tailor College Sport néven fut.
Nem kell csatolni a számlát, háztartást vezető családanyaként ismeri a világot. Szerintem az utánzat is egyfajta hamisítvány, de ha már meg tehetem akkor eredetit veszek. Amíg nem tehettem meg, addig is eredetit vettem, csak olcsóbbat.
Jól élek, de azért annyira nem, hogy az első, utamba eső helyről vegyem meg!
Már csak a megfelelő kiszerelést kell meg találni... több helyen is azt olvastam, hogy a parfümök fél, egy év alatt "romlanak meg". És hát nem nagyon szeretnék a kukának vásárolni ilyen drága árukat, azért ennyire nem vagyunk "4 csillagosak"... ;-) Meg azt sem tudom, hogy EDP vagy EDT változatot vegyek-e. Tudom, hogy a parfümvíz sokkal tartósabb mint a toalettvíz, de amit az én drágám próbált Bécsben, az "csak" EDT volt és az is nagyon tartós volt. Na, majd eldöntöm... szerintem egy nagyobb kiszerelés és EDT lesz a nyerő!
Igencsak hasonlóan gondolkodunk. Nekem is van néhány kedvenc illatom. Az eredeti különleges alkalmakra, az utánzat (nem hamisítvány!!) mindennapos használatra.
a Lidl nem akarja becsapni a vásárlókat, nem akar az eredeti utánzata lenni kinézetben, ahogy a vaterán fent lévő rengeteg hamisítvány... onnan parfümöt vásárolni TILOS, mind kamu, bár sokan elhiszik, hogy 3-4 ezer Ft-ért Chanelt, Diort, Bvlgarit, stb-t kapnak, nem is értem hogy gondolhatják.... :s
a Lidl Suddenly Madame Glamour parfüm (a Chanel Coco Mademoiselle utánzat) így néz ki... úgyhogy ha ajándékba kapná, nem is tudná hirtelen, hogy miért. :)
amúgy vannak 4 csillagos ismerőseim is, akik Chanel CM rajongók, és ennek a parfümnek is helye van a gardróbjukban, nem szégyen, ha egy jól sikerült másolat (nem hamisítvány, nagy kettő! ) is helyet kap.
én személy szerint nagyon örülnék, ha a legkedveltebb illataimnak lenne ilyen másolata, de nincs... hamisítványt viszont sosem vennék, ki tudja, milyen összetevőkből állhatnak, sosem fújnám magamra. :(
Értem... hát én magamtól nem tudhatom, "mennyire vagytok 4 csillagosak" :), ezért gondoltam, hogy megírom, van Lidl megfelelője is az illatnak, hátha "hétköznapra elmegy" parfüm lehet belőle (ezt a verziót nem ajándékba gondoltam:) ).
Ha eredetit akarsz, a következő netes parfümériákból bátran megrendelheted, mindtől vásároltam már, a legnagyobb rendben volt minden az eredetiséget, számlát, szállítást illetően is.
Érdemes mindegyiknél megnézni, összehasonlítani az árakat, hol jön ki legolcsóbban szállítással együtt (van, ahol ingyenes szállítás van már egy parfümnél is, máshol van száll. ktsg.)
Húúúú, abból lenne a baj, ha a Lidl-ből vennék parfümöt... Az elmúlt hétvégén elvittem az asszonyt Bécsbe egy kis adventi kirándulásra. Amolyan igazi "kettesben mart megérdemeljük" kirándulás volt, vonattal első osztályon, négycsillagos hotel a belvárosban, és vacsora egy jó étteremben. Na ott a ténfergésben tévedtünk be egy parfümériába és ott fedezte fel ismét ezt az illatot (korábbról már ismerte). Én meg akartam venni neki, de jött a szokásos "nem kell az, ennyiért pláne, stb..." dumákkal. Azután ahogy hazaértünk azóta azt hallgathatom, hogy neki mennyire tetszik ez az illat... Na, ezért körözöm most ezt a parfümöt. Karácsonyra már nem lesz meg, de névnapra, vagy Bálint napra megkapja.
ja, és amúgy nem tudom, hogy tudtok-e róla, de a Lidl-ben 990,- Ft-ért :D kapható Suddenly Madame Glamour parfüm (német gyártmány, csak a Lidl-nek gyártják), az a Chanel Coco Mademoiselle utánzata.
CM rajongók szerint nem is rosszul sikerült utánzat, hétköznapra sokan azt fújják a CM helyett.
Nekem az eredeti sem jön be igazán, így a Lidl-verzióról nem tudok nyilatkozni, egyszer megszaglásztam a Lidl-ben (van kint teszter mindenhol), de otthagytam... bőrön állítólag megtévesztésig hasonlít a CM-re, a rajongók szerint... nem ajándékba gondoltam, de ha nem ismeri a hölgy, esetleg illatolja meg, hátha hétköznapi verziónak bejön nála is. :)
Figyelem S.O.S! A múltkor beszélgetett itt valaki parfüm témában. Nem emlékszem már rá, hogy ki, de nagyon kellene segítség egy bizonyos parfüm beszerzésében. A keresett parfüm Chanel Mademoiselle EDP. Ha valaki tud garantáltan eredeti forrást valami kedvező áron (nem a piacos árra gondolok, hajlandó vagyok érte megadni az árát, csak keresem a legjobbat!) akkor segítsen kérem.
Azt nem tudom,de a gép teljesen stabilan áll,szinte alig lehet mozdítani rajta,rázogatni. Gumírozott padlózaton van. Teljesítményének határa közel sincs kihasználva a terhelésnél.
Most vettünk egy Bosch WAE 28425 típusú mosógépet,próbaüzem után ki akartunk próbálni élesben,de centrifugálás közben ugrál és ment el a helyéről. Nincs is benne sok ruha,1200as fordulat a progi szerint,vízszintben van mindenhol,szállítási csavarok kivéve.
Van egy electrolux ewt 10420w, ami mostanában időnként nem engedi le az öblítőt az öblítőrekeszből.
Tiszta, nincs eltömődve, egyszerűen nem enged bele vizet, hogy lefolyjon.
Az ajtózár kipeckelésével elindítottam, megnéztem, mind a két oldali fúvóka működik, az előmosós és a főmosós rekeszt is külön-külön szépen átöblíti. Nem vártam végig a programot, úgyhogy nem tudom mit csinál, mikor az öblítéshez érne, amikor, gondolom együtt kellene menniük.
Nem mindig teszi ezt, de egyre többször.
Van rá ötletetek?
Még annyi infó, hogy nyomáscsökkentő van a vízbekötés előtt, mert Érden elég nagy a hálózati nyomás időnként és nem akartam kínozni szegényt.
"10 éve el sem tudtak képzelni egy ma hétköznapi 120Mb/sec adatfolyamot."
Sajnos ma sem... nálam 10/0,5ADSL a csúcs ma is... ha valamit gyorsan és stabilan fel kel töltenem a netre akkor bekapcsolom a mobilnetet...
Pedig de jó lenne egy 50 megás net néha! de sajnos ez csak álom! (de ahhoz képest, hogy itt nálunk üzemelt a legtovább a dugdosós központ az országban, gyakorlatilag a '90-es évek közepéig és alig volt telefon a városban telefon készülék addig is, ahhoz képest nem is rossz a 10/0,5 ADSL sem!)
A mángorlót használók is így tekintenek a mosógépre. ;)
De a viccet félretéve: az utóbbi 10 évben hihetetlen fejlődésnek indult a videotechnika. A 4:3-as sd analóg adásra tökéletesek voltak anno a kis képernyős crt-k. Viszont a 16:9 és a HD korszakban sokkal nagyobb moziélményt nyújt egy 120-150 cm-es "lapostévé", plusz egy hangrendszer. a videotechnika a 8K-nál tart (ez a full HD felbontás 16szorosa). Mások a tévézési szokások, változott a nézési távolság, rengeteget javult a rögzítési minőség, a színmélység, stb. 10 éve el sem tudtak képzelni egy ma hétköznapi 120Mb/sec adatfolyamot. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Mint a mángorlót a mosógéppel. Hiába használhatta az elöbbit akár 4-5 generáció is hibátlanul. :)
E66 AEG hibakódra tud valaki megfejtést? Valahol olvastam fűtőszál hibát, de nem az a ludas, csere után is ugyan az a hiba. Elforgatom a programválasztó gombot és mikor elindítanám a gépet azt írja ki, hogy Error.
Maradjunk abba, hogy az említett márkák belépő szintű készülékeinek kis részét gyártják, a többi márkát meg hagyjuk is. A (Vestel) Orionok 1-1,5 évesen haláloznak el.
Az, hogy EU legnagyobb tv gyártója, még nem jelent minőséget, főleg, ha megnézzük, milyen szegmensben telíti a piacot. Finoman fogalmazva nem egy Miele a TV-k közt. :)))))
Nahammá TV, émmeg nembizok egyik nagy márkában sem, vettem egy tesco gazdaságost Technika tv-t 102cm eksönbe 80k helyett 60k.
Nem mos, nem okos, "csak" TV.
Szép szinek, jó betekintés, Vestel gyártmány(a vlág 3. legnagyobb, EU legnagyobb TV gyártója), ha Sharp-Toshiba-Sanyo tv-t vesztek, nagyvalószínüséggel ő a gyártó.
Ha menü gomb-4725-öt nyomtok, és előjön a szervizmenü akkor Vestel gyártmány.
A Blaupunktot megvették a kinaiak, na aztat nemszabad venni.
Én nemrégen láttam egy LG OLED TV-t és mondhatom, hogy igen gyönyörű képe volt... Olyan feketéi voltak, mint a zállat és olyan betekintési szöge, hogy csak hátulról nem látszott! Bár ívelt volt ami nekem nem annyira jön be, mint ahogyan a 3D-t sem tartom sokra, és számomra meglepő módon "csak" Full-HD felbontása volt, de olyan szép képet még ekkora méretben egy UHD felbontású készüléken sem láttam! ...és csak 4-5mm vastag volt! (jó, ez szinte csak a technomán énemnek számít, de akkor is rohadt vékony volt)
A plazma, sajnos már a múlt. Pedig nagyon szép színei tudnak lenni és fényerőben is jócskán veri az LCD-t de nagyon drága és a tartósságával is vannak gondok. Az OLED TV-ké a jövő ezt kár is tagadni, csak még nagyon drága a technológia, illetve nem is a technológia.
...az LCD-ben is van potenciál bőven és amíg azt ki nem nyerik, addig az OLED árát irreálisan magasan fogják tartani!
Ezt nem lehet ilyen kategorikusan kijelenteni. Általánosságban feketében jobb a plazma, fehérben nem.
Viszont rengeteg broadcast monitoron dolgozom, vannak köztük milliós értékűek is, plusz rengeteg nagy kontroll monitor. Valahogy egyik sem plazma.
Az sem véletlen, hogy versenyképességben elhalálozott a technológia. Szerelhetőségben sehol nincs. Egyszerűen az előnyei ellenére a hátrányai miatt elavult.
Az oled sem feltétlenül jobb. Több technológia van azon belül is, és rengeteg gyerekbetegsége van az hagyományos folyadékkristályosokhoz képest.
az attól függ, hogy mihez mérjük, de két állítás mindenképpen megállja a helyét:
- a SAMU-tó jobb - Technológiát, az árat és tudást nézve most az egyik legjobb árú és ár-érték arányú készülékek
pár éve ez inkább a SAMU-kra volt igaz, de most sajnos nem az
Pont most vettem TV-t és alaposan utánanéztem és mióta én vettem magamnak tv-t azóta csak SAMSUNG tv-im voltak, de most LG-t vettem és nem bántam meg!
Ami a SAMU-ból méretben és tudásban hasonló volt a kinézett LG-hez az egyrészt sokkal drágább volt, másrészt az IPS panellel sem volt versenyképes a "hagyományos" LED LCD panel
Sziasztok.
Felültöltős whirlpool kisebb felújításon megy keresztül. Jelenleg darabokban van, a dobot elvitték. Szerintem marha hangos gép. Érdemes lehet belülről valamiféle öntapadós zajcsillapítóval próbálkozni (pl bitumenlap?) ? Esetleg egy gumi alátét? Segítenek ezek valamit, vagy pénzkidobás?
Csak az a baj, hogy a venezuelai olaj a leggyatrább minőségű és csak az amerikai finomítók képesek ilyen gyenge minőségű nyersolajat feldolgozni... ...az amiknak meg nem igazán jön be az a kubai típusú rendszer amit a venéz politika ki akar építeni és ezért nagyon hatékony az amerikai embargós hozzáállás...
Az olajos országok ellustultak, szar a gazdasági berendezkedésük, nem olyan fejlett az iparuk. A pénzt marhaságokra költik el, nem erőteljes gazdasági fejlesztésekre.
Milyen érdekes, hogy ennyi kőolajtermelő ország megy tönkre, államcsőd, vagy polgárháború teszi tönkre őket. Csak a nagy olajfogyasztóknál stabil a gazdaság! :)))
A legnagyobb bajban Venezuela van akinek GDP arányos deficitje 17%-on áll, és a GDP 25%-a olaj és gáz exportból származik. Az 5 éves CDS értéke 2.794 bázisponton áll, ami a szeptemberi szintek duplája összehasonlításképpen Görögország 780 bázispont környékén található jelen pillanatban. A Moodys szerint elég nagy az esélye annak, hogy Venezuela a következő 12 hónapban államcsődöt jelent.
Mikor most "elpusztult" a gépem, akkor elhatároztam, hogy nem nyúlok hozzá. (érdekes, mindig hét végén történik az ilyen, mint a fogfájás, mikor nincs szakember a közelben).
Ahogy telt az idő és nőtt a kiváncsiságom, szépen kezdtem a hiba után kutatni.
Gondoltam, hogy leveszem a gép elejét, hátha szabadszemmel megtalálom a hibát.
Nem volt nehéz, mert az ékszíjj és a tárcsa le volt esve. Mikor közelebbről megvizsgáltam, akkor láttam, hogy nincs sérülés, törés, szakadás. Ez már eleve jó jel volt, hogy nem kell alkatrészt venni.
Meg is próbáltam visszatenni, de nem ment.....
Tegnap mikor a szerelővel beszéltem és elmeséltem, hogy mi is a hiba, akkor sok biztatást kaptam tőle, hogy csináljam meg én. Egy szerelő -normális esetben-i lyet nem szokott mondani, mert nem érdeke, hogy "elvegyék" tőle a munkát. Nagyon sok volt a munkája és sokat kellett volna rá várni.
Ekkor kezdődött, hogy próbáltam a tárcsát feltenni és végül is nagy nehezen sok idővel sikerült. Azt tudtam, hogy előbb utóbb sikerülnie kell, mert egyszer már feltettem. Sajnos az én hibámból eshetett le, mert biztos nem tudtam jól meghúzni a csavart.
Most azt hiszem, hogy erősen sikerült becsavarnom és sajnos ez a szerszám (kupak) rajtamaradt a csavar fején. Majdnem 1 nap kellett ahhoz, hogy levegyem.
Szerencsére lejött és most öröm van egy ideig, amg megint el nem romlik.......(remélem nem).
Türelmem szerencsére van és akaraterőm is. Gyakorlatom persze nagyon kevés. Nagy segitség mindig ez a fórum, ahol sok tanácsot kapok, legyen az mosógép téma, számítógép vagy bármi más.
Nem vagyok benne túlságosan otthon, de a 10mm az 25/64-ed inch szóval valami ilyesmi méret, de könnyen megeshet, hogy csak kopott volt a csavarfej és/vagy a 10-es fej és ez okozta a bajt. Minden esetre örülök, hogy sikerült megoldani, remélem tartós lesz!
Sikerült végre lebányásznom........ütögettem óvatosan egy villáskulccsal és egyszer csak leesett.
Most megint vissza kell tennem a vízszivattyút a helyére és a gépe elejét és lehet élesben kipróbálni a gépet. Elég sokat bénáztam ezzel a "kupakkal" de végre levettem.
Nem ennék valami jó szerelő, ha ilyen kis dolgok is ennyi időt vesznek igénybe és türelembe.
Annak több oka is lehet, hogy rászorult. Lehetséges hogy egy angol-szász méretezésű csavarfejre egy hozzá nagyon közeli, de kicsit nagyobb metrikus szabványú fejet sikerült használni, vagy fordítva. Az is lehet, hogy már eleve kopott volt a csavarfej, illetve a meghúzás alkalmával billent el rajta. Ha figyelmesen megnézed, akkor látni fogod, hogy melyik irányban "csálé" és az ellenkező irányba billentve fog lejönni. Esetleg, meg is ütheted egy nagyobb villáskulccsal, ha úgy van megbillenve, hogy hozzáférsz az ellenkező irányból.
(de vigyázz! csak billentsed és ne csavard mert akkor vagy meglazítod, vagy teljesen lesarkazod, extrém esetben beleszakítod a csavart!)
egy ilyen "kupak" van rászorulva a csavar fejére. Végre sikerült minden, de ez a szerszám nem akar sehogyan sem lejönni. Meg sem mozdul, akármerre próbálom mozgatni, feszegetni. Már egy kisebb fogót is bevetettem, de nincs eredmény. :(
Igen én is le szeretném róla szedni, mert a rezgéstől leeshet és az nem jó, ha ott lenne egy ilyen dugóskulcs vagy mi a szösz. Még nem tettem fel a gép oldalát, majd próbálom levenni.
Nagy türelemmel végül sikerült feltennem a tárcsát. Kivettem a vizszivattyút, hogy jobban hozzáférjek és legyen egy kicsit nagyobb helyem ügyködni.
A csavarra rágyógyult az a racsni ami 10 mm-es kupak alakú izé és nem birtam leszedni. Nem ütközik semmivel, elfér. Leesni nem fog mert erőszakkal sem jött le. Kalapálni feszegeni nem merem, mert a tárcsa műanyag és egyet már ugye sikeresen eltörtem mikor szétszedtem a gépet egyszer.
Visszatettem az ékszíjjat is és megy most jól a gépem.
El sem hiszem. Felhivtam a szijúcsávót, hogy ne jöjjön és megdicsért, hogy megcsináltam. Ő biztatott és ezért is fogtam neki.
Szerintem most jól becsavartam a csavart, minden erőmet beleadtam amim csak volt. :)
Jól érted: a kitekert csavarra tegyél egy anyát, avval együtt tekerd be, majd miután a csavar megszorut nagyon, akkor ráhúzod az anyát: ettől a csavar nem tud visszalazulni. Csavar szerintem (is) hosszabb kell.
Betekered a csavart a helyére, meghúzod nem kicsit, hanem nagyon, és ráhúzod az anyát, hogy ne tudjon visszalazulni. -ez jól hangzik de nem értem kristálytisztán :( Mielőtt becsavarom a kiszedett csavart, tegyek rá egy anyát? Értem, hogy hosszabb csavar kellene hozzá, ami szintén nem könnyű dolog lenne.
A megoldás egy belső kulcsnyílású csavarhúzó (hosszú) és/vagy egy műszerész dugókulcs készlet sok-sok hosszabbítóval. Ha a kontraanya nem megoldható (ahogy látom, ahhoz mindenképpen kellene egy hosszabb csavar is) akkor az alaposan megtisztított és zsírtalanított menet és egy kevés csavarrögzítő (végszükség esetén körömlakk) is elég lehet. De mindenképpen az az első, hogy jól meg kell húzni azt a csavart!
Ki kell venni a csavart, ami rárögzíti az egészet a tengelyre, arra tekerni egy anyát. Betekered a csavart a helyére, meghúzod nem kicsit, hanem nagyon, és ráhúzod az anyát, hogy ne tudjon visszalazulni. Ha rövid a csavar, értelemszerűen egy hosszabbat kell keresni.
Legrosszabb esetben kell rá egy kontraanya... -> ez a tárcsa a tengelyre megy, hová tenném a kontraanyát?
A harmadik képen, a tárcsa állása van, hogy így kellene feltennem a tengelyre. A csavar alul van, nem fér oda olyan szerszám amivel meg tudnám szoritani (becsavarni jól) a csavart. Fizikailag majdnem lehetetlen. Atomjaira meg nem akarom megint szedni. :(
Gondolkozni gondolkoztam már ezen, még akkor mikor atomjaira szedtem szét ezt a mosógépet. El is mentem keresni, de sehol sem találtam újat. Használt is aranyáron van és lutri, hogy mikor fog elromlani.
Újra itt vagyok. Szegény mosógépem megint elpusztult. Nem mos és nem centrifugázik. A vizet felveszi és le is engedi. Innen gondoltam, hogy a vízszivattyúja nem rossz.
Holnap hivom a szijúcsávot megint. Ez a szerelő már úgy jön hozzám, mintha "haza járna".
Nem birtam ki és levettem a gépe elején lévő tartólemezt.
Szerintem sikerült a baját is megállapítanom, mert le van esve az ékszíj és a nagyobbik műanyag tárcsa.
Semmi sincs eltörve se elszakadva, első látásra. Próbáltam visszatenni a tárcsát, de nem ment, pedig egyszer már feltettem, mikor legeslegelőszőr megjavítottam a gépet. Szenvedtem akkor is vele, mert nagyon rossz helyen van a csavar és becsavarni nagyon nehéz. Leesik róla a kulcs és sehogyan sem sikerül.
Kiváncsi leszek a szijúharcosnak mennyi idejébe és türelmébe fog holnap kerülni ez. Remélem, hogy csak ez a baja és nincs valami komplikáció ezen kivül. Nem értem, hogy miért rendetlenkedig ez a csóri mosógép, igazán maradhatna már nyugton ebben az évben. Amikor nem működik, mindig a szivbaj jön rám, hogy mi lehet a baja......
Nekem még nem érte el az ára a fájdalomküszöbömet, anya (a hölgyemény) meg megérdemli. Tulajdonképpen nem vagyunk illatmániások, de ezt az egyet nagyon szereti, huszonéve...
amúgy van még pár abszolút megbízható webáruház, rendelés előtt érdemes szétnézni, hol kapod meg éppen a legolcsóbban a hőn áhított illatot, mert ez mindig változó, az épp aktuális árak/akciók függvénye, és van, ahol már egy parfüm rendelése esetén sincs szállítási ktsg.
ha gondolod, megírom őket, de nem akarom itt, tényleg kidobnak, pedig még csak most érkeztem :D
mondjuk igen, annyira nem nagy szám az a kupak rajta, csak azért javasoltam, hogy kérdezd meg, mert nem ismerem a hölgyet, nehogy "megsértődjön", hogy ajándékba kupak nélkülit kap. :)
a külső doboz engem sem érdekel, de azért szívesebben fog az ember kézbe egy olyan parfümöt, ami (a dobozt leszámítva, tehát "anélkül") ugyanúgy néz ki, mint egy bolti kiszerelésű.... szerintem.
ez volt az utolsó olyan Bvlgari még, ami kupak nélkül jött... nem ajándékba vettem, így nem számított, de azért csak másabb kupakkal. egy email-t megér, én kupak nélkül nem ajándékoznám. :)
30 ml van bolti kiszerelés is, 7 ezer valamennyiért.
biztos, hogy a megajándékozni kívánt hölgy még mindig annyira szereti az illatot, hogy 100 ml-t kell venned belőle? úgy értem, a mostanában gyártott Anais-anais-t is ismeri/használja/szereti?
én tényleg másnak érzem ezt, mint anno volt régen, nehogy sok legyen a 100 ml.... de nem akarok beleszólni.
na hát nekem azért van már olyan nagy mennyiségben (lassan literszám:D) itthon parfüm, mert skót vagyok és általában tesztert szoktam rendelni, mert ha milliliterre leosztod az árat, olcsóbb, mint a nem teszter kiszerelés, kisebb kiszerelésben.
a teszter minőségben ugyanaz, mint a "bolti kiszerelés", tehát ugyanaz a parfüm van az üvegbe töltve, ezeket helyezik ki a parfümériákban, hogy a vásárlók abból tudják fújni/tesztelni az illatot.
az üveg megegyezik a "boltival", egyedüli különbség a dobozban van, az nem olyan szép díszes-mintás-színes, általában kartondobozban érkezik a parfüm.
ezek a "galambosaim", egyetlen nem teszter kiszerelés van köztük, aminek színes a doboza.
néha előfordul, hogy a gyártó a teszter parfümöket kupak nélkül szállítja. pl. a Bvlgari teszterek még pár éve kupak nélküliek voltak, szerencsére már azok is kupakkal vannak azóta.
Ha lényeges a díszes doboz, akkor ne tesztert vegyél. Ha a kupak is lényeges, akkor rendelés előtt írj emailt a boltnak (én is így szoktam mindig) és kérdezd meg, hogy a teszter kupakkal együtt érkezik-e, mert csak abban az esetben kéred a parfümöt, ha biztos, hogy rajta van a kupak. Ha azt mondják igen, akkor bátran rendeld meg. :)
Douglas-ban illatoltam, biztosan nem volt hamis. :)
Nincs sajnos nekem, nem is lesz, de érdemes lenne szétnézned megbízható webáruházakban, ott lényegesen olcsóbban tudsz parfümöt venni, mint az említett D.-ban pl... oda csak illatolni járok be, rendelni netről szoktam. :D
viszont Vatera stb. helyekről nehogy vegyél parfümöt, tele vannak hamis cuccal. :s
régen kedveltem, ma már nem igazán, és szerintem az illaton is változtattak, nem olyan, mint anno.... vagy csak az emlékek szépítik meg az illatot, azért emlékszem szebb illatra, mint amilyen most.:)
Fogynak, mi fújjuk. :D És azért fogyogat is. Azok mind sajátok, úgyhogy nem biznisz, ha visznek belőle jó, ha nem, akkor is elfogy. :) Annyiféle van, és mindig jön újabb, amit muszáj megszerezni, úgyhogy már lassan fürdünk benne, ezért adok el belőlük. Szólj, ha kell valami. : D
Szia Zeki, köszi, aranyos vagy. :) Hát, én is ritkán járok erre, lehet, hogy leszokóban vagyok? :))
néztem épp az emag-ot, nagy dolgokra hála istennek nincs szükségünk, minden ht. gép és tv, telefon köszöni jól van, a hölgyszakasznak lőttem volna parfümöt Karácsonyra, de semmi érdemleges nincs az oldalon.
Nekem is vannak még lyukak a karácsonyi listán és felnéztem az eMag-ra de az az általános véleményem, hogy van miből engedni... nem valami versenyképes áraik vannak! Az edigital-nál legalább van ami megéri, de itt olyat sem láttam amin megakadt volna a szemem. Pl.: Most vettem egy 39"-os LG TV-t, ez a méret nincs is ott, most készülök venni egy Kindle PW II e-book olvasót a fiamnak, ott ilyen nincs is, csak a sima PW és az is marha drága, vagy a nejemnek is vennék egy Lumia 730-as vagy 735-ös telót, de nem fehéret és ott csak az van és az ára sem valami barátságos, szerintem ha valami jó árat találnak ki pénteken, akkor kb.: zéró idő alatt fognak kifogyni a készletből...
Mivel állítólag nem éjféltől indul az akció, ahenm valamikor reggel.
Az edigital állítólag csak hajnali 4 és fél 6 között ment úgy ahogy. Nekem 5:50-től 6:30-ig tartott, mire megvettem anyámnak az akciós dual simes, független Nokia Lumia 530-ast 15-ért. Ma hozta a futár. Karácsonyra ezt kapja.
Még nekem kellene valami teló, meg lego a gyerekeknek. Majd kiderül mi lesz.
...remélem ők jobban bírják majd mint múlt pénteken az edigital... ott egész nap be sem lehetett lépni szinte. Állítólag ötszörös túlterhelésre számítottak és átlagosan harmincszorost kaptak, a szervereik meg szinte leolvadtak! :-)
Na akkor hiába volt a para... :-) -> szerencsémre :)
Eddig ha kinyitottam a tetőt akkor a viz addig folyt, amilyen mennyiségre állítottm (3 féle van, kevés, közepes és teli) és amig le nem csuktam a tetőt addig nem mosott.
Ha felemeltem akkor addig megállt a mosásnál. Most annyi a különbség, hogy kinyithatom a tetőt akkor is mos, nem zárja le, illetve nem blokkolja az ajtót.
Most ment el a szijúcsávó és 5 perc alatt megjavitotta a gépemet. :)
Semmilyen mérőműszert nem használt, kiszúrta egyből, hogy a kapcsoló a rossz, ami lezárja a mosógép tetejét és az indítja a mosást.
két kábelt direktre kötött, kiiktatta a kapcsolót és most működik jól a gép. Egy ilyen kütyü picit kevesebb mint 1 havi minimálbér itt 3000 Bs-ba kerülne. Mondta a harcos, hogy ha egyszer akarok bele venni vehetek, de nem szükéges. Hihetetlen, hogy ez a pasi milyen jó szaki. Jóformán nem is kért munkadíjat, csak a kiszállási költéget számolta fel nekem. Hétvégén azon molyoltam, hogy milyen sokba fog megint kerülni a gépem és 6 doboz Marlborlo ára lett csak. :)
Jó lenne, ha ebben az évben már minden maradna így és semmi se pusztuljon el. :)
Még régen rendeltem egy kocsi cementet, elkezdtük behordani, de a sofőr sietett, szokás szerint felkapott egy zsákot a vállára, egyet a másik hóna alá és befutott vele a kertbe, ott lerakta és futott vissza a második kettőért, míg el nem fogyott! Mi egy zsákkal a vállunkon idétlenkedtünk! Ja, akkor még rendes 50 kilós cementes zsákok voltak! :)
Hja, vannak még valóban kemény legények... már nem mondom meg hogy mit meg mikor láttam, de szintén valami nagy háztartási gép volt, és a boltban dolgozó eladó fogta, felemelte, és kivitte a vevő kocsijához. Csak lestem.
No meg mondjuk egy jóféle Miele mosógépet a maga ~100 kilójával... azt is tiszta röhögés lehet felcipelni mondjuk a magasföldszint kivételével bárhová...
Én sem tudom elképzelni, hogy itt 16000 Bs ami 4 havi minimálbérnek felel meg. Egy helyen találtam csak egy ilyet, ami az én gépembe való (még csak válogatni sem lehet, hogy hol olcsóbb).
Ebben is van egy rakat érintkező...talán közvetlenül indítja a motort. Ha van relé, akkor az egy gyufásdoboznyi méretű (?) műanyag kocka, amire négy, vagy öt drót megy - és ezek közül kettő vagy három a motorra van kötve.
Itt is van hasonló, csak nincs divatban. Akkor a klixon kilőve, más miatt (akár mechanikai hiba - kopás) áll meg. Ha az a tekergető az egy timer, akkor nem közvetlenül kapcsolja a motort, hanem valami relén, vagy hasonlón keresztül. Sajna ennek a kiderítéséhez is kellene műszer - meg egy csomó átgoó, nagyfelbontású kép... ;-)
A fórum olvasása közben láttam, hogy nálatok olyan mosógépeket árulnak, ami a vizet fűti (melegíti). Az enyém olyan, hogy van 2 "slag", egyik a melegvizes csapra van csatlakoztatva, a másik a hidegre. 3 féle hőfokon lehet mosni, hideg, langyos és forró fokozaton.
Sikerült telefonon elérni a harcos -végre felvette- és hétfőre igérte, hogy szakit egy kis időt rám. Azt mondta, hogy rengeteg a munkája. Már féltem, hogy hazament Ecuadorba.
A programkapcsoló nagyon drága, már nyomoztam, hogy kb. mennyibe kerül. A motor se olcsó és most kiderül, hogy melyik a hibás.
A programkapcsolót kiszerelni még én is ki tudnám szerintem, de a motorhoz már nem szivesen nyúlnék. :)
Az is lehet, hogy a prk a hibás: az indítja a motort. Ha ott elhasználódott az érintkező, akkor szintén nem mozdul. Valószínű, azért nem megy tovább, mert nem kap a klixontól egy jelet, hogy megvan a vízhőmérséklet. Ezt csak egy helyen, egyszer kell arrébbkattintani.
Errefelé azt írják, csúnya világ van nálatok, úgyhogy nem csodálkoznék, ha lelépett volna a harcos, de reméljük, hogy előkerül. Sajna a műszer kell a motorméréshez...
Sajnos nincs multiméterem -ha volna sem biztos, hogy tudnám használni - a sziúharcost próbálom előkeriteni, remélem nem ment el Ecuadorba. Telefont nem veszi fel. :(
Én valamiért a programkapcsolóra gyanakodnék, mert egy ideje kb. 1 éve olyat csinál a gépem, hogy mikor el kezdett mosni, akkor nem ment tovább a progi, mindig egyet kellett pöccnteni a programkapcsolón és akkor folytatta, leengedte a vizet öblített és csinálta a dolgát.
Mindig csak ott kellett állítani mikor a mosást befejezte, nagyjából kikalkuláltam az időt, hogy "eleget mosott már" és akkor továbbléptettem.
Ha a motor lenne a bibis, azt csak ilyen multimeterrel lehetne megnézni?
Igen, a programkapcsoló a timer. Multimétered van? (ellenállásmérő) Ha igen, fénykép kellene a motorcsatlakozóról, ha nem akkor a sziuharcost kell előkeríteni...
Nem búg, olyan mintha kikapcsoltam volna. Szóval nem akar elindulni, teliengedi a vizet és megáll. A programkapcsoló az a "timer" vagyis az az óra szerű, ahol be lehet állítani, hogy milyen programmal akarsz mosni? Kipróbáltam minden progit, de csak addig jutott el, hogy teleengedte a vizet és utána "se kép se hang". :(
Mikor feltölti vízzel, és mosnia kéne nem hallasz valami halk búgást? Ha búg, akkor nem tud elindulni (segédfázis/ kondi). ha nem búg, akkor valószínű a motortekercselés hibája - vagy a programkapcsolóé, bár ez utóbbi eléggé ritka...
A vizet vesz fel a gép a mosáshoz és utána nem kezd el mosni. Megáll........
Ha kézzel előrébb tolom az "órát" akkor sem. Ha a szívattyúzáshoz állítom akkor kiszivja a vizet és el kezd centrifugázni.
Mi lehet a baj? Valamelyik nap meg is dicsértem, hogy milyen szépen mos és boldog is voltam, hogy a gépeim működnek. Ma sajna elromlott ez a fránya mosógép :(
nincs valakinek ötlete a következőkről: Bosch Clasixxx5 mosógépünket leginkább 40 fokos mosáson használtuk, sokszor. Na, ez a program nem akar többé működni, az esetek többségében leáll. De a többi program vígan működik (más 40 fokos is pl.).
Nincs esetleg valamilyen reset kombináció, amivel észhez lehet téríteni szegény gépet?
Ma volt két jó húzásom a mosógépem körül. Először 2 futócipőt nulláztam le 60 fokon, aztán a dob körüli gumit olyan vérmesen tisztogattam, hogy sikerült a körbefutó rögzítő rugót kiugrasztani a helyéről... Bakker, vért izzadtam, mire sikerült visszaujjazni, le kellett előröl is bontanom a gumirögzítést, hogy hozzáférjek. Nem tudom innen kell-e hivatalosan szerelni, ha igen, az elég kemény, alig fért oda az ujjam, pedig nem vastag. Már nagyon szentségeltem, amivel sikeresen felhívtam 4 éves lányom figyelmét is. Röviden megjegyezte: apa, hát ez elég nagy butaság volt, de azért szeretlek téged :)
A szárító egyébként király, nagyon tetszik a családnak, a gyerek ott szárította ma a haját :)
Egyébként nem elég tiszta még ez a program rövidítéses téma számomra.
Pontosan pl a gép azt mondja hogy: igen, 1:53 percig szeretne mosni. Én ezt ugyebár tudom csökkenteni, igen ám de mi az a határ ahol még szépen mos, és jó illata is lesz a ruhának. (mivelhogy oolvastam olyat hogy a program röviditésekkel, előfordulhat hogy nem lesz öblítő szagú és hasonló...
egyébként az AED 76475 mosógépet választottuk. A kérdésem hogy milyen programon érdemes mosni, pl a vegyes ruhákat.
Fehér: atléta, póló, (van sztercses is) fehér ing,... ezt pl hány fokon és mennyi ideig milyen programmal?
AZtán a színes vegyes ruhákat, pulóver, ing, szabadidő... hány fok milyen program meddig szabad röviditeni?
Örömmel hallom, és gratulálok a géphez ! használd egészséggel :)
Remélem nálam is hasonló jó-vélemények születnek majd róla.
A 7 kg-osat rendeltem meg, most mértem le megint a fürdő bejárat szélességét, és 63 cm. Szóval befért volna a másik mosógép is, mármint a 8 kg-os, de már mind1. Megrendeltem meg a hálózati kábeljét is cseréltettem 3m-re, szóval már nem nagyon kéne visszamondani így.
Végülis mi csak ketten vagyunk. Szerintem elég a 7 Kg os is. És kevesebb vizet használ, gondolásom szerint.
Igen, mi ugyan úgy használunk öblítőt mint előtte és száradás után teljesen más illata van mint amikor csak kötélen száradt. Valahogy jobb, intenzívebb mint előtte és szerintem tartósabb is.
Menj el a legközelebbi szerelvény boltba, az eladó tudni fogja mit adjon, van Y idom erre a célra! De kis boltba menj, a multikban a minimálbéres árufeltöltők nem biztos, hogy tudnak segíteni!
Egyelőre nagyon tetszik, ez remélem, hogy így is marad majd. Nem bántam meg, hogy nem vettem nagyobbat, az eladó nagyon rá akart beszélni a 8 kg-osra. "Majd levesszük az elejét és be fog férni az ajtón..." Persze, neki eladó.
A gép jól most, a program már rövidült amikor kevesebb ruhát raktam bele. Nem gyűrte a ruhákat, a régi indesitem ugyanennyi ruhát össze-vissza gyűrt. Nem bántam meg a vásárlást. Nekem gőzprogramra nincs szükségem, nem hiányzik. Ha valamit gyorsan akarok és tényleg csak felvettem, az megy 20 percre. Remélem neked is beválik majd!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem tegnap egy aeg kondenzációs szárítót, s a fali lefolyóba szeretném vezetni vizét. Tudna valaki linkelni olyan elosztót (ha van ilyen) ami a mosógéppel együtt használható? Fogalmam sincs hogy néz ki, mi a neve, itt sem találtam a keresővel, bár biztos szóba került már, bocsi érte. Így néz ki most a helyzet, 1"nak tűnik a fali menetes aljzat, ide megy a mosógép, a szárító szilikon csöve pedig fele akkora, s őt is ide szeretném csatlakoztatni. Előre is köszönöm!
Mivel ezt innen nem lehet felelősséggel kijelenteni, ezért írtam, hogy jobb lenne ha igazi szakembert hívna a készülékhez. Ezzel akartam neki segíteni. (Lehet ott még más probléma is.)
Ohmméréssel nem lehet egy motort egzaktul vizsgálni. Ha nem a tervezett menetszámra lett visszatekercselve, azt így nem lehet kimutatni. Erre kell legyen egy tesztpad, ahogy vizsgálják, mit tud a motor.
Az egész analízis nem ér annyit, hogy mi is feltaláljuk a melegvizet...
De ha nagyon precíz akarok lenni, akkor kéne egy másik ugyanilyen mosógép is, amibe áttesszük a gyanús motort, és ha ott is ez lesz a probléma, akkor bingó!
OK, értem, csak valakinek címeznem kellett, hogy érthetőbb legyen.
Ha már gyanúba került a motor, lévén, hogy át lett tekercselve, akkor szerezni kéne egy másikat próba képpen, hogy ki lehessen egzaktul szűrni a problémát.
Csak halkan írom le, hogy nehogy abba a hibába essünk, hogy külön-külön minden alkatrész jó, mindegyik átmegy a teszten, csak éppen a mosógép nem működik normálisan. Ez akkor szokott előfordulni, amikor nem bízzuk megfelelő szervizre a készüléket, hanem magunk próbáljuk egyenként kiszűrni a hibát.
Ahhoz tudom ezt hasonítani, amikor házat építünk, de nem bízzuk rá egy koordinátorra a beruházást, hanem magunk vesződünk a különböző szakikkal, akik nem dolgoznak egymással össze. Ekkor jön az, hogy vissza kell bontani és bizony többe kerül immár a hús, mint a leves...
Persze, ha nem fontos a mosás, vagy van másik gépünk is, akkor lehet kísérletezgetni, végül is ennek is meg van az értelme, mert okosabbak leszünk.
A tekercsek szigetelését (állórész is). Test, és egymás felé nagyobb legyen 10 Mohmnál, kommutátoron egymáshoz képest pdig kisebb 1,8 ohmnál. Mindezt 1000 V-on, szigetelésvizsgálóval.
Hajdu Energomat 560 mosógép mágnesszeleppel gond van ha megnyitom a vízcsapot (2-utas szelep) a burkolathoz közelebbi szelep alján (van egy lyuk) elkezd kifolyni a víz de amikor a mosógép be van kapcsolva és mos beengedi a vizet akkor működik rendesen bemegy a dobba a víz viszont mikor vége a program azon részének és lekapcsolja a befolyó vizet akkor megint alul kezd el kifolyni.
A kérdésem a következő ezt valami egyszerű módszerrel (megkocogtatás esetleg másik mágnes ráhelyezése) lehet-e orvosolni tudom nem drága egy új szelep de addig is jó lenne még használni.
Zanussi TL522C mosógép nagyon bemozog (üresen is!) centrizés közben, mi lehet a gond szerintetek? Csapágyat nemrég cseréltem a hajtással ellentétes oldalon, a másik még jó. A 5 függesztő rugó nincs eltörve, jónak tűnik. A lengéscsillapítók (2 db) sem tűntek lazának. Ötlet?
Automata mosógépet szeretnénk vásárolni, 2-en vagyunk a családban. Szerintetek hány kg dobbal érdemes venni, azt sem szeretnénk hogy gyűrje a rohát, illetve azért valamellyes energiatakarékos is legyen. És szépen mosson, a határ 200e.
Sajnos a 60cm széles vagy mélység kilőve mert nem fér be a fürdőszoba ajtón. Csak keskenyebb.
Konkrét típus is jöhet.
Előre is köszönöm
Én ezeket néztem:
AEG Lavamat 85275 XFL
vagy
AEG Lavamat 76475 FLE
Gondolkozom azon hogy a 85275 ös lehet jobb lenne a gőz funkciója miatt.
Most arra gondolok, pl munkába fehér ingbe kell járnunk. Azonban ezt csak egy nap vesszük fel utána már mossuk. Igen ám de így meg sok gyüllik össze, így viszont lehet hogy elég lenne csak gőzfunkcióval átfrissíteni?
Mit gondoltok?
Jó mondjuk a nyakánál besárgul kicsit ugye. Hasznos lenne szerintetek?
Annak alapján, hogy a mi gépünk dobja ~50 literes, de csak 5 kg-os, úgy vélem, hogy ugyanekkora dobbal 7 kg-osnak eladni egy gépet erős parasztvakítás.
Azér' 7kg lepedőnek is van kupaca ám... szerintem azt sem lehet beszuszakolni egy gépbe úgy hogy az a mosáshoz szükséges mozgásokhoz elegendő helyet hagyjon... Én egyszer lemértem a teljes ágynemű garnitúránkat (flanel és normál lepedő franciaágyon) és az volt 3,5Kg, de még a 6,5kg-os kapacitású AWOD-6200-ba sem fért be egyszerre! Láthatóan szebben mosta, ha két adagban mostam...
A gyűrődés pedig messze nem csak a dob méretétől függ. Nem kis részben (sőt, talán legfőképp) a centrifuga működésétől, azaz hogy milyen módon éri el az adott programhoz beállított maximális fordulatszámot.
Igen, rosszul írtam. A 8 kg-os gép 60 cm mély, míg a 7 kg-os 54 cm, de a dob láthatóan nagyobb a 8 kg-osban, de én térfogat méretet sem látok vagy a kg-ra gondoltok?
Sziasztok! Miért nem adják meg a mosógépek dobméretét? Vagy a mosógép mélységéből tudok számolni? Mert látszólag nagyon sok a különbség egy 52 cm és 60 cm mélységű dob között, de nem tudom, h mennyi. Bár az egyik 7 kg, másik 8 kg-os.
Nincs szükségünk 8 kg-os gépre az egyelőre kétszemélyes háztartásunkba, de nagyon okosan pedálóztak az üzletben a dobmérettel, h a 8 kg-osban kevésbé fognak a ruhák a gyűrődni és nekem most ez a heppem, merthogy a mostani 5 kg-os indesitből olyan gyűrödten veszem ki őket, h nem győzöm vasalni...
van egy ariston margherita 2000, al129x tipusu mosogepunk, ugy nez ki meg akar halni.
ez abbol all hogy egy bizonyos ponton a program megall, a gep csak zummog, de nem "ugrik" tovabb. van amikor a programozo gombot tekeri elore megallas nelkul.
valami csatlakozo problemara gondolok, esetleg ha szetszednem , mit kellene megnezni?
gondolkodom a cseren is, de visszaolvasva nem igazan sok lehetoseg van, a vegkovetkeztetes: barmit 2-3 evre. Hej azok a regi szep idok, amikor a 10 eves bosch -t vettuk meg es meg ugyanennyit birta...
wp-nk is van, de azt mar 3x javitottak az utobbi 5 evben, elvileg 2x lett kifizetve :-(
Igen, lehet köze a korábbi motortekercseléshez: ha az öblítési ciklusban nem éri el a motor a programban meghatározott maximum fordulatot, akkor újrakezdi a ciklust.
De ha mindenáron tenni akarsz közéjük valamit, akkor vágass egy lapszabászatban egy egyszerű fehér bútorlapot, rakass rá műanyag élvédő szalagot, az aljára ragassz olyan vékony gumicsíkot amit háztartási boltokban ablakokra árulnak szigetelésre, és arra tedd a szárítót! (de ennek is csak akkor van értelme, ha a szárító lábai pont nem sík felületre esnek, hanem valami peremre a mosógép tetején...)
Nekem is mosógép tetején van a szárítógép... amikor kihalt alóla a Whirlpool és vettem helyette egy Miele-t akkor akartam közé tenni én is keretet, de mindenki azt mondta, hogy felesleges, mert nem fog mászkálni... (a Whirlpool-on mászkált, mondjuk nem olyan veszélyesen és kizárt, hogy egy mosási ciklus alatt leesett volna...) ...és amikor megjött a Miele, akkor meg is értettem, hogy miért nem mászkál, mert qrva nehéz és stabil! Meg sem rezzen amikor 1500-zal tekeri az ágyneműt...
Nem tudom, hol olvastad az erősen ajánlást, de én azt nem olvastam. Cserébe 10+ éve használom a mosógép tetején a szárítót...eddig még elmozdulás nem volt, a leesés meg szóba sem került.
AEG mosógépem Panasonic szárítógéppel szeretném toronyba állítani. Régebbi hozzászólásokban olvastam, hogy összeépítő keret erősen ajánlott a művelethez. Rákerestem a neten ( természetesen a Panasonic nem foglalkozik ilyen ügyekkel), a keretek márkaspecifikusak, illetve találtam egy univerzálisat ez az:
Gabreal1971, köszönöm a válaszod! Így néz ki egy ciklus: mosás rész rendben, tartja az időt. Öblítésnél vagy 50-szer öblít, szív és centrifgál. Szivattyüzás rendben van, nyomja ki rendesen a vizet. Tulajdonképpen olyan, mintha nem hagyná abba az öblítést. Vizet szív, öblít, leenged, centrifugál. Ez megy végestelen végig. Az időt ellenőrizve, ha azt írja, hogy 40 perc van hátra, akkor ha 40 perc múlva megnézem, 25 percet ír. Van, amikor 10 perc alatt csak 1-2 perc telik nála az időből.
Most két gombot megnyomva kiírt szerintem hibaködot EF2, és EF5. Mindjárt utána is nézek!
Egyébként üres mosgéppel a 15 perces centrifuga program lement 13, ill. 15, egyszer pedig 20 perc alatt.
Tegnap üresen öblítési programot indítottam, az is jól tartotta az 1 órás időt.
Miért baj az? A sulykoló fa sem centrizett, aztán mégis egészen jól elvoltak vele az asszonyok évezredekig! Jobb világ is volt az, csak elrontottuk, megtanítottuk a nőket olvasni-írni, szavazati jogot adtunk nekik, némelyik már internetezik is, borzalom!
Manapság a fordítottja a divat: az ÚJABBAKNAK nincs szűrőjük...
Viszont, ha nincs benne súly, akkor az nem automata, vagy hiányos. A dinamikus igénybevételt valamivel kompenzálni kell (súly). Az kevésbé tartom valószínűnek, hogy többprocesszoros elektronikus kompenzálású készülék lenne... :-))
Tisztogatás közben láttam benne egy 60-as évekbeli elkót a panelon.
Valamint a leeresztő szivattyúnak nincs tisztítható szűrője mint a W561 W861-eseknél. Ezért gondolom, hogy ezeknél korábbi konstrukció lehet. Az egész gép meglepően könnyű, kb. fele olyan súlyú mint amire számítottam. Ugyanis nincs benne súly. Kinézetre viszont teljesen olyan, mint az említett típus.
A problémám az,hogy a mosógépem újabban több, mint dupla annyi ideig mos. A mosási ciklusidőben lemegy,azöblítésnél csúszik el. Állandóan csak szív, öblít és centrifugál. Olyan hangja van, mintha ferdén állna a dob. Ma 6 óra mosás utn lekapcsoltam, mert nem bírtam kivárni a ciklus végét. Köze lehet ennek a korábbi motortekercseléshez?
A kombó sosem fogja tudni a szárítógép egyik legfontosabb tulajdonságát: a szöszmaradványok, mosószermaradványok eltávolítását, a ruhák puhaságát. A működési elve miatt. A kombó szikkaszt, a szárítógép levegővel szárít. A két gépet nem is szabad összehasonlítani. Én sem új szárítót vettem, hanem használtat. Nincs azzal semmi baj, csak lényegesen olcsóbb.
Ha komolyan használni akarod, vagy kell a szárítógépet és nem csak alkalmanként, akkor nincs mese és két gépet kell venni... Egymás tetején nem olyan vészes a helyigényük, csak max gebeszkedni kell a cuccokért amiket rápakolsz és nem árt tisztázni, hogy a konnektor és a vezetékelés bírja-e a ~20A-t
De most úgy vagyok vele, hogy jó lenne letudni a kettőt a kis hely miatt, ill. nem biztos, hogy ki tudnánk használni egy 150 ezres szárítógépet. A gépet 5 év garanciával venném természetesen.
Haha! A 12 kg max. töltetűbe ugyanúgy 2 kg gyapjú tehető, mint a mi lassan 8 éves 5 kg-osunkba. De a pamuton kívül mindegyik ilyen visszafogott.
Fabric Type Load CapacityModelWF1124
Cotton - average/lightly soiled- heavily soiled 12.0 kg
Synthetics 5.0 kg
Denim 3.0 kg
Bedding 2.5 kg
Outdoor Wear 2.0 kg
Wool 2.0 kg
A gép teljes tömege 71 kg. Vízfelhasználást nem látok ugyan, de azért bátran feltételezem, hogy 12 kg pamutanyag legalább 25-30 kg lesz a centrifugálás elején, azaz a gép tömegének 30-40%-a. Mennyire lesz ez tartós, amikor a fele ekkora ruhamennyiséget benyalók sem azok?
Mondja a mosógépszerelő szaki, hogy volt Panasonic fejtágításon, és úgy adták elő a hőszivattyús szárítógépüket, mintha az maga volna a technikai forradalom, amit ők találtak ki. Közben mások már évekkel megelőzték őket.
Szóval mindenki nyomja a parasztvakító bullshitet.
Miért olyan nagy szám az az akváriumszivattyú a mosógépben? (Túl a marketingen, a forradalmi, fantasztikus, csodálatos és egyéb baromságokon)
Szerinted forgás közben, amikor a ruhavető borda beledobja a ruhákat a vízbe, mennyi buborék képződik? ...mert szerintem a levegőpumpa ehhez képest elenyésző mennyiséget termel...
Írtam egy hosszabbat, de egy rossz kattintás miatt elveszett. Nem az a bajom, hogy mi van, mi nincs. A magyar mentalitással van a nagy bajom (csak és kizárólag a saját hasznom számít, gátlástalan megvágok-átvágok mindenkit, folyamatosan a kiskapukat keresem, nem tisztelek se Istent, de embert, nincs becsületem, nem vagyok hajlandó fejlődni, csak akkor ha rám kényszerítik, mindenkit lenyomok a saját hasznom miatt, nem tudok úriemberként viselkedni, nincs bennem gálánsság, csak a mutyi a lényeg, lényegében megyek a legkisebb ellenállás irányába, mert ha valami fogósabb, többet kell vele dolgozni, de nem lehet többet érte elkérni, akkor már büdös a munka, ha a honfitársamnak segítség kell elfordítom a fejem és nem segítek, nagyon irigy és képmutató vagyok...). Ha mindenki igaz MAGYAR lenne akkor nem lenne baj. Lenne becsület és tisztelet!
Komolyan, sokkal szívesebben kötök üzletet Románokkal (romániai magyarokkal), mert ott ha valamit megbeszélünk akkor úgy van, még papír sem kell hozzá!
Természetesen látszik valami halvány javulás, és tisztelet a kivételnek! Ugye akinek nem inge...
Nem unod még a "magyarozást" B+ ??? Mert én már marhára! (Hofi)
Tudatom veled, hogy az elektrolux-nál sincs semmi, csak rendelésre! Bár utólag gondolkozva revidiálom álláspontomat, mert pár csomag porzsák akad a raktárban! Saját tapasztalatom! :(
A gond megoldódik... bááááár... drágább mint a miele...
de addig jó lesz, amig le nem cserélem ezt a vietnámi ipari huladékot
Először is elnézést szeretnék kérni a saját nevemben illetve az áruház nevében az Önt ért kellemetlenségekért!
Felvettem a beszállító céggel a kapcsolatot porzsák ügyben és a gyári zsák újra elérhető a választékukban melyet minden valószínűséggel a szerdai napra le is fognak küldeni! 5 csomag fog érkezni, természetesen ha ez önnek megfelelő névre szólóan elteszünk annyi doboz zsákot amennyire igényt tart, elkerülve az esetleges készlethiányt, és értesítjük amint megérkezik! A gyári csomag tartalma 4 db porzsák illetve 1 db motorvédő filter!
Az ára a csomagnak 6.999 Ft lenne, viszont hogy próbáljak egy picit kedvezni, illetve az keletkezett kellemetlenséget próbáljam csökkenteni 5.499 Ft / csomag áron adnám Önnek a porzsák csomagot!
Bízok abban hogy a beszállító cég már időben tudja teljesíteni a rendelésünket!