Tudnak az ilyen jószágok egyenesen menni? Az én CLK-mon kicseréltettem már mindent a futóművön elöl-hátul (kivéve kerékcsapágy, ami morog, de nem lóg), két műhelyben is beállíttattam, de nem akar rendesen egyenesen menni (225/45 R17 gumikkal). Főleg jó úton tökéletes, de amikor az út gyűrött vagy oldalra lejt, váratlanul szinte kirántja a kezemből a kormányt, még lépésben gurulva is. Van, amikor egy ideig erővel kell tartani középen, aztán utána megint hibátlan, pont így.
Én már teljesen kétségbe vagyok esve, tudja valaki a lelkisegélyszolgálat számát?
Az uzemi hofokot eleri a motor???? Lehet, hogy irtad de nem lattam. A futescsap a motorterben van ha szembe allsz vele a bal oldalon a "sarokban" fent. Sokszor eleg csak az elektromos csatit megmozgani es lesz futes.
üdv! a mágneses vezérműállítónak mi a funkciója! mia tünet ha rossz? miért olajos az enyém? a tömités jó! állitólag az elektromos csatitol folyik az olaj!
üdv! Elvileg a vezérmű tengely jeladóból elég jól szivárog az olaj! (nem a tömítésnél hanem ahol az elektromos csati rá megy!) hogyan lehet javítani ill. milyen irányba induljak el! w124 2.8 benzin 95 évj,
Sziasztok! Tudnátok ajánlani W245 gyári fejegységhez hozzáértő szerelőt? A Bluetooth része felejti el a telefon párosítását leállításkor. Erről a típusról van szó:
A gyertyákat eddig a BOSCH szerviz adta, ahová hordom az autót javításra, és úgy emlékszem, hogy olyan 8000 körül adják darabját. A kisöreg pedig általában hatezret szokott kérni egy kiszedésért, de az utolsót kb. 4 éve kellett kifúrni. Úgy hallottam, hogy azóta már nyugdíjba ment, és nem vállal ilyen munkákat.
Az itteni Mercedes márkaszervizben csak hengerfej levétellel vállalják, és az náluk 100 ezer fölött van.
De nekem azt mondták a Mercis haverjaim, hogy ha egyszer leszedik a hengerfejet, az a motor, már soha nem lesz olyan, mint előtte.
Nem igazán értem ezt a megrökönyödést az izzítógyertya cserével kapcsolatos elgondolásommal. Persze nem kell hogy egyetértsünk de szerintem ez reális. Szerintem nem összeg 20-30ezer Ft 50ezrenként ha meg lehet vele előzni egy komolyabb beavatkozást.
Lehet hogy vannak szakik akik a beszakadt izzítót ügyesen tudják orvosolni, de ha véletlenül egy olyat fog ki az ember aki csak próbálkozik akkor még nagyobb kárt is tehet. Aztán széttárja a kezét és azt mondja ez van, a delikvens meg ott marad egy szétgányolt blokkal.
Értelmetlennek tartom olyan dologhoz hasonlítani ezt az elgondolást, aminek a cseréje nem igényel szaktudást és/vagy fillérekből megoldható a javítás/csere ha szaktudás nélkül valaki mégis szerelésbe fog.
Nekem már 3 gyertyát fúrással szedtek ki. Az OM606-os motorban nagyon hosszú gyertyák vannak, és a kiszedési próbálkozásnál sokszor leszakad a feje. Ilyenkor csak kifúrással lehet kivenni. Itt Debrecenben van egy öreg szaki, aki már háromszor kiszedte nekem, hengerfej levétel nélkül. Saját maga által készített kiszedőkészlete van, és soha nem hullik be a fémforgács. Sőt, ha tönkremegy a hengerfejben a menet, arra is van valami menetpótló" varázsszere."
Ezt az autót Németországból hoztam, és már itthon derült ki, hogy az egyik gyertya bele volt szakítva, és az idióta német behegesztette a lyukat, hogy ne fújjon ki. Azt is az öreg szedte ki, és akkor mondta, hogy ezeknek a hosszú gyertyáknak a menetét berakás előtt be kell zsírozni, és úgy mindig kijön majd. Akkor szorul be sok év használat után, ha nincs bezsírozva, mert a korom bekúszik a menetek közé, és ott bekeményedik (beüvegesedik).
Egyébként én eddig Bosch gyertyákat használtam, de itt az előző hozzászólásokban említették a márkatársak, hogy a BERU az nem beszakadós, úgyhogy legközelebb azt fogom kipróbálni.
Amúgy én sem szoktam egyszerre mindet cseréltetni, csak azt, amelyik tönkremegy, mert ez nem a 3000 forintos kategória, és 6 db van benne. Általában 2-4 évig jó egy-egy gyertya.
Az autósok nagy többsége amúgyis olyan hogy nem cserél semmit addig amíg rossz nem lesz, max. motorolajat. Vagy azért mert nem ért hozzá vagy azért mert úgyis elmegy az még. Pl. Fékfolyadékot sem hiszem hogy akár a fórumról itt sokan megfelelő időközönként cserélik.
Rossz példát könnyebb már sajnos találni, mert "senki" nem követi az előírtakat.
Sziasztok! Tanácsot kérek. Adagoló fejszelep tömités csere óta (W210 300D) csattog a motor hidegen szépen indul ezekben a mínuszokban is. Ahogy melegszik a motor elkezd csattogni. Voltam vele már hosszú uton talán egy kicsit simábban jár, de fejszelep tömités csere előtt sokkal szebben járt. Mit tegyek? Vettem üzemanyag tisztítót talán jobb lesz. Vélemények? Tapasztalatok?
Te sem ma kezdted, nem relécserével kezded, hanem kiszeded, és megnézed, mit "tud" a gyertya.
Nagyon sokan csak autózni akarnak, és szivesen hallgatják a szerelőtől, amit hallani akarnak. Na, ez kerül majd sokba később, de ezt Te is nagyon jól tudod.:-)
Az átlag használónak meg "jobb", ha kiégett, mert az ki is fog égni, hamarosan.
Ha időben? Az mit jelent? Akkor is kicseréled, ha még jó, jók? Nemáááár.....:-) Hány autós csinálja így?? :-))
A beszakadás a CDI-kre jellemző, a régi dieselekből simán kijön. Egyébként meg nekem tök mind1, ki mit tesz bele, én csak a tapasztalatom miatt írtam, amit. (Szívjon más is, ha azt kívánja.....):-)))))
...és ezt visszatennéd nyugodt szívvel? Naugyehogy nem. :-)
-20 ban ez már lótúrót sem ér, pláne ha egész nap, v. éjjel kint volt a kocsi.
Zoli (Smafu) mondjuk azért is kinevetett engem, hogy ha veszek 1 autót, nálam alap, hogy felújíttatom az önindítót, generátort. Az izz.gyertyákat is mind cserélem, én ilyen vagyok.:-) Tudod elég sz@r érzés lehet, ha mennél haza mondjuk este, -15 fok van, és nem indul az autó 1 ilyen "spórolás" miatt. Nekem nem ér annyit!
Előbb halnak meg a gyertyák, mint a relé! 4 gyertya cserével sem nyúltál volna mellé, legalább évekig nyugodt lehettél volna emiatt. Ha újra jelez a "sárga kukac", majd elalszik, az bizony izzító gyertya baj!
A meghibásodás ezeknél annyi, hogy kiég, és kakukk, csere. Én most cseréltem ki mind az ötöt, még a hidegek előtt, mert az egyik kiégett. Nem várom meg, míg sorban megadja magát mindegyik, mert utána ez jön!
Nyugodtan cseréltesd ki mind a 4-et, és ne Bosch-ra!!! Beru a nyerő! :-)
Csak a nagyságrend miatt, infók: S210, de 2.0K benzin, első tárcsa/betét gyári MB ár (Pappas): 22.910/db, 27.475 (szett), hátsó: 22.130/db, 31.065 (szett)
Segítsetek !!!!! W124 Diesel vákum gondjaim van, nem akar leállni....az adagolótól a tűzfalig, a vákum csatlakozás jó. Onnan a gyújtás kapcsoló irányába keressem a hibát???
Illetve ki tud ajánlani valakit aki az egész vákum ellátás átnézné, bele értve a műszerfal alatti részeket is (vákumbox stb)
Ha szükséges, vagy ha hamarosan az lehet, akkor nyilván igen. De csak azért, mert szét van szedve, nem kötelező mindent kicserélni.
A 124-esemet miután megvettem, szétszedtem az indítóját, csak hogy nehogy meglepetés érjen (olyan 18-20 éve). Minden jó volt benne, kitakarítottam, összeraktam. Tavaly szedtem szét újra, akkor koptak el a kefék. A bendix egyszer úgy 6-8 éve egy -20 fok alatti indításnál megcsúszott, azóta se, azzal adtam el nemrég. És rengeteget indítottam. :)
A behúzó a legdrágább ezek közül, de az viszonylag ritkán kell (illetve szinte soha, ahhoz is van javítókészlet fillérekért). A perselyek is rengeteget elmennek. A kefék meg a bendix így 20 év után viszont már lehet, hogy cserére szorulnak. :)
Persze nálunk is elment egy legutóbb. Fasz voltam hogy nem mértem meg a sorban a betétet hogy 8mm-es furatot elbírna e,bár ha csak 1-2 menet halott azokat még meg lehet kukacolni,mindegyik már lehet veszteséges lenne😋.
a benedeczki-ék vér profik! meg várható a javítás! elödtem szedték szét ill javították a trasitom adagoloját közben folyamatos tájékoztatás! a végén a nagy csattanó nem volt nálam elég pénz! benedeczki úr adott egy rózsaszínű csekket és mondta ha a kedves ügyfélnek lesz pénze akkor ide befizeti! durván korrekt!!!!!!!!!!!!!!
Ez a leveteles dolog erdekes am! Az amelyiket eloirt nyomatekkal huztam meg az is "csattan" levetelkor... A gyengelkedoket meg menetrogzitovel raktam be es igy nem lazult meg eddig. A vege ugy is a menet perselyezes lesz... :(
Én eddig úgy véltem lejön,de jólesettt részemről is a megerősítés.
Látom a szívósor itt is bajos,sajnos annak ellenére kijön a menet hogy viszonylag jó hosszan fogja az a sok csavar,talán a 20,más program szerint 25nM nem betartása okozza a menet gondokat. A sajátunk síkját megnéztem és abban volt egy kicsi hullám,lehet ez is lehet gond. Amikor először levettem azt hittem eltörik a torx úgy meghúzta az előző okos(elmondása szerint alapos) tulajdonos,a csavarok felét ki kellett cserélnem mert a kulcsnyílás is ki volt forgatva.
Koszonom! Nagyon nem mindegy! Szerencsetlen szivosor mar futtyszora lejon annyiszor vettem mar le amikor uza gondjaim voltak. Egyik masik menetet mar igencsak megviselte a hengerfejben a hadjarat es nem szeretnem feleslegesen nyuzni. Egyszercsak majd pedig le kell venni mert zavar, hogy nem mind 100%-os.
Egy Mercedes E 210-es autóm van 2.2-es szívó diesel motorral. És mint egy hete kiderült egy szuper lucas adagoló van rajta :) . Az a problémám, hogy csöpög az adagolóból az üzemanyag, könnyen indul, a fogyasztása ugyan megemelkedett kissé, de még így is 5.8-6l / 100 km, a csöpögés előtt 4.8-5.2 volt. A szerelőm egy endoszkóppal átnézte az adagolót, és azt lokalizálta, hogy tömítéseket kell cserélni benne. Gondolom olyan nagy probléma nem lehet az adagolóval, mert az autó pöcre indul, egyenletesen üzemel teljesítménycsökkenést, vagy bármi más rendellenességet nem tapasztalok az üzemanyag szivárgáson kívül. De mivel nem bosch ezért nem nagyon vállalja senki a tömítéskészlet cseréjét.
Tudna esetleg valaki ajánlani egy olyan műhelyt, ahol csináltak már ilyet és tudják ezt vállalni. Esetleg valami tanács vagy tapasztalat ilyen hibával.
Ma reggelre W211-es mercim bal hátulja teljesen le volt eresztve. Korábban nem tapasztaltam semmi ilyesmit csak most, hogy kint kellett töltse az éjszakát a -20 fokban. Beindítottam az autót ezek után fel is emelte a kérdéses oldalt, aztán hazaérve garázsba parkoltam. Most ismét lent van a kocsi bal hátulja bár nem annyira mint reggel. Hibajelzés nincs. A kompresszort nem hallom folyamatosan menni. Ismer valaki valamilyen módszert esetleg hogy miként lehet megállapítani, hogy egyáltalán a légrugó ereszt vagy az ahhoz tartozó tartály. Ki kellene deríteni mielőtt még feleslegesen nagy költségekbe verném magam.
Ugye biztos hogy gyári,így annak a felújítása lenne a legjobb,nehogy bele fuss egy csere darabos fosba amit legközelebb lehet nem fognak csere darabnak elfogadni. Egyébként mindkettő jól ellátott alkatrész szinten,nem lesz itt baj.
Sajnos bosch vagy valeo is lehet rajta. Lehet hogy vázszàmra kiderül,az önindító állorészébe be van ütve az indító szám középen(0001 ...stb)az alapján könnyű kikeresni.
Ha szembe allsz a motorral akkor ott ahol a hengerfej veget er a jobb oldalon ott van mogotte. Kisse szar helyen de nem ordongos a csere. Inkabb turelemjetek. Vagy nezed vagy csinalod. Persze ez testtartas kerdese. :)))
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy hany fogas onondito kell nekem? Kezdi eldobalni magat es mielott leveszem erdekelne mit is keressek. W202 250td om605960 es 722.697 a valto. Koszonom!
Valaki meg tudja mondani hogy a képen bejelölt faudi csukló hoz hasonló csatlakozást (gömb és ellendarab) lehet-e venni külön? Bowdent szeretnék készíteni hozzá.
Első teszt reggeli kb 0foknál 1 óra alatt 42fok a hengerfej oldalán mérve. Az ablakról is leolvadt a jég a levegőfújó nyílásoknál. Nekem van felragasztva egy fűtőpárna az olajteknőre is, egy T dugó és mindkettő működik. Annak a teljesítménye csekélyebb, 2óra alatt kb20fokosra melegíti az olajat.
Piros színű kell bele kb. 2 dl. Kormányművön található csavaron leengeded az olajat feltöltöd a szervótartályt jăró motornál jobbra ěs balra tekered a kormányt így légteleníted. Kb. ennyi de Smafu vagy Csabais az igaz szakik ha rábólintanak az a tuti . Én így csináltam mert nekem eltűnt a szervóbol az olaj. Meglazult a kormányművön található csavar azóta tökéletes :-) :-) :-) :-) :-)
210-esbe milyen szervóolaj való? A hideg max álláson van melegen. Vettem egy doboz ATF II-t amire szervó és váltóolaj van írva és piros színű. Ami a kocsiban van annak meg inkább sárgás színe van. Van itthon gyári merci automataváltó olajam is. Melyiket öntsem bele? Lehet keverni?
hú de jó!!!!!!!!!!!!!! nem írtam de a 93évj is autó mata! mégy 1 kérdés a 2.5 kombi dizel hátsó dobja felfogatás szinten kompatibilis az én benzines kombiméval!
Köszönhetjük azért az autónak is, mert a másik autó ami ugyanakkor , ugyanott 5 perccel hamarabb csinálta ugyan azt a bravúrt és egy "Astra" VOLT az totál kár. Szerencse, hogy nem volt nagy sebesség
Karosszéria elemekre( sárvédő, ajtó,motorháztető,ventilátorok) illetve a motor részből , hűtőkre, intercoolerra, lökhárítóra van szükség, és egyéb ilyen apróságokra.
Új vagyok ebben a topikban, de sajnos az élet útjai kiszámíthatatlanok.
Van egy 290 TD-nk amivel a múltban balesetet szenvedett a nejem. Felmértük a károkat sajnos nem kevés de ennek ellenére személyi sérülés nem történt. az autó bal első sarkára támaszkodva landolt egy árokban amint a mellékelt fotók is mutatják.
Találtam egy komplett autót motor és váltó nélkül , de számomra ezek nem fontosak, karosszéria elemek kellenek, de ami számomra nem tiszta, a mienk az Avangard, ez pedig Elegance, vannak különbségek a két karosszéria elem között.Véleményem szerint w210 , csak a felszereltségnek kellene változni csak a kaszninak nem, de erősítse meg valaki ezt a tényt nekem ha pontosan tudja
BUÉK mindenkinek!!!! Mostmár kijelenthetjük,hogy a hülyék is elkerültek minket évvégén...Visszaemlékeztek tavaly meg azelött is megtaláltak itt bennünket az "okosok":-) :-) :-)
Sziasztok! Valaki találkozott már olyan problémával, h W210nél folyamatosan megy az ABS szivattyú? Vezérlőegységét már kicseréltem, egy darabig jó is volt az autó. Rá 1 napra megint bedobta az ABS ESP BAS hibaüzenetet. Felmérgelt, és ott hagytam az autót.. lezárt állapotban hallom valami berreg a motortérben, a vissza szállító szivattyú levett gyújtás mellett folyamatosan ment... Van valakinek valami ötlete, h mi okozhatja ezt a hiba jelenséget? Előre is köszönöm! BÚÉK
Nem feltétlen rossz jel ez, lehet csak volt már kiszedve az adagoló, és a középpontosításra nem figyeltek visszarakáskor, és így adta ki a 14-15 fokot.
Velem is fordult már elő, hogy vissza kellett vennem az adcsit, mert nem voltam elégedett a túlzott dőléssel. Ha így minden rendben amúgy, csak akkor foglalkozz vele ha esztétikailag zavar.
Láncnyúlást ellenőrizzétek, és a szelepfedélen a kartergáz kivezetést, nincs e eldugulva. Ha ezek rendben, lehet tovább lépni, veszteségmérést csináltatni, és lehet hengerfej tömcsi hiba is. Full minuszos hidegben indul rendesen?
Szintezős 210-es hidrogömbjével kapcsolatban kérnék szépen egy kis okosítást.
Feltűnt már vásárlás után, hogy rohadt kemény a hátulja, de betudtam annak, hogy 17-es felnik vannak rajta, meg hogy a szintezős biztos ilyen, már kezdtem megszokni. Aztán tegnap véletlenül olvastam valahol, hogy a rossz gömbök pont ezt okozzák. Meg hogy ha csavarhúzóval megpettingelem, és nagyon bemegy, akkor az rossz. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor ellenállás nélkül beesik a csavarhúzó, vagy hogy kis erővel be tudom nyomni a membránt?
Ha cserélni kell, akkor párban? Újat, vagy bontottal is érdemes lehet foglalkozni? Ha újat, akkor milyen gyártmányt/milyet semmiképp? Ha bontott is jó lehet, akkor a csavarhúzós módszerrel jó eséllyel kiszűrhető a selejt? Mennyiért mennek ezek, esetleg valakinek van is eladó?
Sonderklasse, mondja a német a Mercedes-Benz legnagyobb autójára, amelynek újgenerációs képviselője a W140-es típus volt. Idehaza Bálnaként, vagy nagymerciként elhíresült autó méltán vált világszerte népszerűvé és egyben megalapozta a modernkori S-Klasse máig tartó[...] Bővebben!Tovább »
Akkor tényleg a webshop a megoldás. Ezek szerint Szegedről biztos,de Kecskemétről is lehet rendelni. Gondolom az ország több pontján is forgalmazzák,majd látod neked honnan praktikusabb rendelni. Hi!
Megnéztem a kis csövet nincs eldugulva. Viszont teljesen levegős a rendszer, a számmal próbáltam kifújni a kiegyenlítőnél,Jelenleg van fűtésem is de még nem az igazi,esetleg tudnál adni tanácsot,hogy kell lelégteleníteni?
Üdv. ML 270CDI re keresek küszöb fellépőt mind 2 oldalra. Ha valakinek van,esetleg tud valahol bontott,de nem behorpadt darabokrol,nagyon meg köszönném a lehetőséget. Újat horror árban gyártanának:-)
Lehet rosszul írtam ahol eltört az a bakelit cső összekötő ott megy fel a radiátorhoz a hűtővíz az utolsó izzító gyertya alól jön gondolom a hengerfejből a víz. A hűtőnél viszont csak felül meleg a hűtő,olyan mintha a termosztát nem engedné át a vizet de az lett nézve cserélve is.
Van egy 1996-os w202 c220 D autóm. Némi segítségre lenne szükségem.
Kb. három hete az autó lenyomta a homlokfalnál lévő víz csövet az autópályán, vissza raktam feltöltöttem de haza érve ismét lenyomta. Észleltem, hogy amire a cső rámegy egy bakelit összekötő letört egy része valószínűleg belekerült a rendszerbe, ezt kihelyettesítettem egy vízcsővel ami után nem tudta lenyomni újra. Viszont a kiegyenlítő tartálynál túlnyomás keletkezett így levettem a kiegyenlítő tartály sapkájáról a gumit ezek után kinyomta a tartály túlfolyóján a vizet. A teljes rendszert hálózati víznyomással átmostam hátha a letört cső összekötő darabja valahol meggátolja a víz keringését, mert azóta fűtésem sincs csak ha legalább 3000 fordulaton megy az autó de akkor meg kinyomja a hűtővizet a túlfolyón. Amit ellenőriztem( Van egy hűtővíz keringető rásegítő szivattyú működik! Termosztat jó, elektromos fűtéscsap működik) Az autó tökéletesen jár, húz nem füstöl nincsen gőz a kipufogónál. Az olaj a motorban és a hűtővíz tiszta nem olajos, nem látok buborékot a kiegyenlítő tartályban sem. Viszont a vékony cső ami a motorról jön azt gondolom valami légtelenítő cső azon nem cirkulál a víz. Vízpumpa hiba lehet vagy talán hengerfej? Ha ebből valaki ki tudna valamit bogozni hova tovább azt meg köszönném!
Sziasztok. Ismét tapasztalt szerelőket/márkatársakat kérdek, hogy mercedes w220,w211 inkább melyik diag műszer a jobb: Bosch KTS540 vagy a MB SD C4-es interfésszel ellátott szett? Pro és kontrákat várok, mert árban most szinte egyforma a két készülék. Köszönöm.
Ennek is megvan a módja. Mikor felveszem a két csomagot már ott van a kezemben a távirányító. Mindig így csináltam. Van egy női módszer is, hogy lerakom a két csomagot az autó mellé, tíz percig kotorászok a táskában, hogy hol a kulcs, amikor rájövök, hogy ott van a gyújtáskapcsolóban, az ajtó meg rázárva. Ebből élnek a zárasok. Itt Debrecenben 5000+kiszállás egy ilyen akció, és ilyenkor az ünnepek táján napi 4-5 is összejön egy ügyes zárasnak.
köszi! piroska néni t számát el kérhetem? ill. olyan érdekelne akinek van konkrét szabás minta! meg beszéljük hogy mit hogy aztán csáá! olyan nem kell a ki 2 hónapig gondolkodik utána ujabb 1 év mire el készül azt még szar is lesz! nem filléreskedek! meg fizetném a munkát!
Mercedes kárpitos Bán Zsigmond. 1046 Budapest Vadgesztenye u. 17. 233 18 13 (Van eredeti Mercedes üléshuzat anyaga is.) **** Eredeti üléshuzat anyagokat (MB, VW, stb.) méteráruként pedig itt találsz: Zwick Bt. XXIII. Bp, Templom u. 110. 286 05 53 ****
sziasztok! nem tudnátok segiteni hol tudok venni w 124 hez 95 évj valami durván jó ülés huzatot? nem az 50e forintos szar érdekel,ha nem valami igazán jó méret pontos!!!
Na, az ritkán romlik el! De azért van egy kis haszna a távirányítónak is, amikor az embernek foglalt a két keze, és csak egy gombnyomásra felnyílik a csomagtartó.
Megnéztem a videót, de idáig már én is eljutottam, hogy szétszedtem a kütyüt, és nagyítóval megnéztem, nincsenek-e laza forraszok, de nem találtam. Az én távirányítóm annyival bonyolultabb, hogy három gomb van rajta, egy nyitó, egy záró és egy csomagtartó fedél nyitó.
Miután egyik sem működik kizárható az a lehetőség, hogy mindhárom gomb egyszerre adta meg magát. Ma megpróbálom még átforrasztgatni, hátha az segít rajta.
Ha már egyszer a bicskakulcs feljött témának. Egy ilyen W202/W140 bicskakulcsnak normális esetben mennyi a hatósugara? Az enyém az autótól max 1méterre működik ha ráirányítom az infravevőre. Valami szerintem nálam sem 100-as, 2,5 éve is ugyanilyen volt amikor az autót vettem, nem az elem van lemerülve.
Nekem sajnos most egy kis bosszúságot hozott a Jézuska. Ha valakinek volt már hasonló problémája, hátha tud tanácsot adni. Valószínűleg bedöglött a bicskakulcsomban a távirányító. Nem nyit, nem zár, és a csomagtartó zár sem működik a külön kis nyitógombbal. Elemcsere sem segített. A másik bicskakulcsom már akkor sem működött, mikor elhoztam az autót Németországból. Ezért most csak úgy tudom az autót lezárni, hogy a két hátsó és az anyósülés ajtaján lenyomom a zárógombokat, a vezetőoldalit pedig kulccsal bezárom. A csomagtartó a műszerfalon lévő gombbal nyitható, tehát a hátsó ülés alatt lévő kis kompresszor működik, legalább is az a része, ami a csomitartót működteti.
Hogyan állapítható meg, hogy a távirányító a rossz, vagy a vevőrész, ami az autóban van valahol, és a két első kilincsben van az érzékelője? Van-e annak esetleg külön biztosítéka? Amikor kulccsal lezárom a vezetőoldali ajtót, annak nem kellene vezérelnie a többi zárat?
Ha valaki két töltött káposzta és beigli között tud tanácsot adni azt megköszönöm, és minden fórumtársnak további szép Karácsonyt kívánok!
Sziasztok. Boldog karácsonyt mindenkinek. Lenne egy kérdésem.Nincs valakinek eladó MB StarDiag készüléke. C4 vagy C5 kellene. Illetve kinek milyen tapasztalata van ezzel a felszereléssel? w220 2000-es évjárat csak OBD-vel lehet összekötni, vagy van más csatlakozása is? Köszönöm.
Nem tudjátok véletlen hogy pl a W202-es, vagy a többi analóg műszerfal mutatói (km óra, fordulatszám, hőfok, üzemanyag) visszajelzői milyen elven mutatják a sebességet?
Lenne egy retrofit projectem,w221 ból való éjjellátó kamera és vezérlőjének beépiitése egy másik kocsoba.Van erről valakinek kapcsolási rajza?Ennél a modellnél hol van az infravető beépiitve?
A gyári elől a csillagba, hátul a gyári vonóhorogba.
Az ajtónak kialakított mélyedésbe kapaszkodik bele ( mintha két apró egymásra mutató nyíl mutatja is a helyét elől és a hátsó ajtó nyílásában. Felül a tető díszcsíkján támaszkodik meg az ellendarab. Stabil, mint a nyomor.
Kipróbáltam a hibakód olvasót. Sajnos a 210-essel elég korlátozottan kommunikál. Viszont a 211-essel nagyon jól elboldogul, ASR-t, légzsákot, nagyon sok mindent lát. Pl. a légrugót lehet tesztelni-állítgatni, szolenoidokat tesztelni a váltóban (nem mertem kipróbálni), klímát tesztelni-állítgatni stb. Menet közben élő adatnál a váltót néztem, látni a nyomatékokat, melyik szolenoid aktív, meg egy csomó minden mást, amiről fogalmam sincs micsoda.
Valószínű autodatának igaza van, és gagyi az adapterem a 210-hez :-(
Majd rávetem magam a netre, és kérek egyet utó-karácsonyi ajándékként :-DDD
Értem a problémátokat, de ahhoz hogy a mikrokapcsolót ki tudd cserélni, valahogy hozzá kéne férni a zárhoz, az pedig szerintem csak nyitott csomagtér ajtóval lehet....
A jelzett tel. szám gazdája esetleg a széttört 124-es bicskakulcsát is meg tudná javítani? Nem érzékeli az immot, az ajtókat :-( A gép 1995-ös. Akksit cseréltünk, összeragasztottam...semmi.
Segítsetek, kérlek nekem abban,hogy szeretnék belépni az engineering mode-ba, de sajnos nem reagál a rádió a három gomb kombinációra( némítás+serv+tel.letesz) 2006 Cls!
Igen csak tanácstalan vagyok. A helyzet a következő w211 -es légrugós futóműve igen keményen reagál minden apró egyenetlenségre. Elvittem szerelőhöz aki lengéscsillapító problémára gyanakodott. El is vittem a kocsit lengéscsillapító mérésre, ahol a következő eredmény született:
Maradó talperő érték
1. tengely bal 48,4 jobb 47 %
2. tengely bal 59,8 jobb 62,2 %
Nekem leginkább a bal első érték a legfurább, mivel az alig egy éve lett cserélve. A komplett rugó. A szerelő szerint minden lengéscsillapító jó és az értékek a pneumatikus rugózás miatt ilyenek. Diagra is fel lett dugva korábban, akkor bal első gyorsulás érzékelő hibát jelzett. Ekkor megcseréltem a jobb és a bal oldali érzékelőt és a hibajel megszűnt. De ha minden jó és korábban olyan szépen siklott az úton a kocsi akkor most mi lehet a gond? Nem értem.
Sziasztok! Igaz, hogy nem vagyok aktiv tagja a csoportotoknak, de most egy kérdéssel fordulok felétek. Egy Mercedes W 124 kombi ( S124) tulajdonosa vagyok, és ugy dontottem, hogy időt, energiát és anyagiakat nem kimélve szépen renderakatom. Amivel nem számoltam, az az, hogy ez idő alatt valamivel járnom is kell. Hiába van a családban még egy autó, nem kérhetem el mindig a feleségemtől, mivel neki is szüksége van rá.
Ezért,most nagy keresésben vagyok.....
Munkám miatt sokat utazok, ezért megbízhatóság az alap. Itt a fórumon hátha valaki gondolkozik eladásról. Nekem is egyszerűbb lenne egy ismert, megbecsült előêletű autót találni.
Sajnos a Smafu által hirdetett W140 lemaradtam.....
Előre is köszönök minden segítséget!
A csendesviz@gmail.com email címre várom az esetleges leveleiteket, képeket.
Bp-en vásároltam egy sráctól (akitől a diagot is egyébként) de neki (legalábbis akkor) csak szettben volt: 7-8 féle átalakító egyben. Ez 15 e Ft volt. Ezért próbáltam meg máshonnan csak a 38 PIN-est, de, mint írtam: nem lett jó.
De ne valami kínai gagyit rendelj, mert azzal én is megjártam, visszavette az eladó, mert bizonyos funkciók nem működtek vele! Pedig ez csak egy átalakító.
Az alapjárat annyira megnőtt hogy a gázpedál lenyomása nélkül elindul 1-es sebességben. ( kuplung felengedése mellett )
Nekem egy volt OFF autom (benzin, 2.0) mindegyik sebessegfokozatban tudta ezt, 1-5ig, alapjaraton elgurult gazpedal nelkul. Kuplung felengedes utan (ovatosan csusztatva) leesett a fordulat, elindult az auto, es utanaallitott, amig alapjarati fordulatig nem emelkedett. Aztan mehetett a 2, 3, stb fokozat.
Sajnos ezt a post-ot már túl későn találtam meg a neten Ambrus Gergely-ről. Nekem többszázezer forinttal tartozik, lelépett, nem csinálta meg a munkát, hetekre eltűnt, nem tudott elszámolni. Folyamatosan hazudik. Ezt magyarul sikkasztásnak hívják. NE ADJON NEKI SENKI PÉNZT ELŐRE. Rengeteg tartozása van, a felvett pénzeket a saját dolgaira fordítja. Folyamatosan üldözik telefonon, a számát letiltatta, hamis címet mondott be... nem lehet elérni. Nem baj, majd a zsaruk megtalálják.
A leírásban az szerepel, hogy magyar nyelvű program is van a CD-n, a támogatott autók:
"Full system coverage for BMW, VAG, Ford, Peugeot, Citroen, Renault, Vauxhall, Rover, Fiat, Volvo, Mazda, Mercedes, Smart, Nissan, Subaru, Toyota, Hyundai,and so on."
Van a családban a merci mellett renault, peugeot , ford és rover is. 2-3 hibakód kiolvasás után már szinte ingyenbe lesz! Adja hozzá a generált "Free Keygen"-t is!
OBDII-es csatlakozó az egyik, USB a másik oldalon. Baromi strapabíró cucc. Program is volt hozzá, de a norvég posta lenullázta (szerintem leesett és megtaposták targoncával). Kicsit meggyűrődött a műszer is, de működik. Viszont reklamáltam, és vissza kaptam az árát, tehát ingyen van :-DDD
Hibát olvas-töröl, meg tesztelni lehet vele rengeteg dolgot (pl. a 211-esen láttam klíma, légrugó, meg egy csomó minden mást is). Még sok időm sajnos nem volt foglalkozni vele, csak egy 20 perces tesztet csináltam a 2 autón összesen.
Érdeklődnék, hátha valaki tudja. w220 mercedesben hol van az ablakmosó motor biztosíték, ill. relé. Előre is köszönöm a segítséget. A motor zárlatos, vettem újat, de jelenleg nem kap áramot ha működtetném a kormánykapcsolóval.
Itt van a lakásban a diffi, szóval elvileg van lehetősége megszáradni. Fekete lesz, csak a festék milyensége kérdés. Nem tudom mekkora hőt kap. Nem szépség a lényeg, hanem az időtállóság.
A korant érdekes szer,leírás szerint majdnem mindennel átfesthető. A baj,hogy próba festést nem tudsz végezni,hisz az ember nem passzivál minden héten difit magyar csodaszerrel. Remelem megszárad ilyen időben rendesen. Simán átfújnám több vékony soron matt feketével,ami hő és egyéb vegyi dolgoknak ellenáll,ez a szín talán a leg gyáribb kinézet.
Differenciálmű házat rozsdátlanítottam mechanikusan, valamint Korrant-tal átkentem, most szárad. Hőálló festékkel un. féknyereg festékkel érdemes kenni a tartósság jegyében, vagy alvázvvédővel, esetleg sima festéket ajánlotok? Előre is köszi a választ!
Ha nem működik, akkor is meleget fúj 7 km után, legalábbis nálam. Viszont 0 fok alatt kb. 25 km-t kell mennem, hogy 80 fölött legyen a víz. Bár ebben az is közrejátszhat, hogy szinte nem kap terhelést a motor (állandó 60-70 km-es sebesség)
Ha jól működik, akkor -5-10 foknál is nagyon hamar el kell érje a 60 fokot (néhány km-en belül). Van mellette egy elektromos keringető szivattyú, azt sem árt leellenőrizni, hogy működik-e (nekem az is kuka volt).
Szédszedtem a fűtőt, ha nem felejtem el, teszek fel képeket. Nálam a vezérlő panelje van szétégve, mint ahogy csabais mester megjósolta. Ha van jobbfajta hibakód olvasód az kiírja, ha nem működik.
Bocs, de ezek tények, nem az ismerősöm szomszédjának a veje hallott ezekről a dolgokról.:-) Személyesen ismerem őket, ők meséltek el mindent, hááát, nem voltak boldogok.
Én nem ajánlottam semmit! :-) Csak azt mondtam, hogy inkább megmarad az én öreg Mercim, most volt 16 éves!;-) Van "C" típus is a családban, az is 16 éves.:-)) A 203-as kicsit hisztisebb, de abban már több mint 270000 van! Azért az is marad...;-)
Odafigyelek az autókra, nekem ne zörögjön, ne csöpögjön, egyik sem, meghálálják.
Ha már E-ben gondolkodsz, előbb találsz szépet a 211-esek között, annyira még nincsenek lepukkanva, szépek is, és egy 320CDI már szedi is a lábát.;-)
Hangos és lusta a Toyota. Mondjuk 2.0 motorról van tapasztalat. Meg fog halni a befecskendező rendszer valószínűleg. Legalábbis számíts rá. Japánok valahogy nem nagyon tudnak jó és modern dízelt összehozni.
Köszönöm a részletes válaszodat. Nekem kb 1 éve van meg az Avensis (2.2-es 150 LE ) változat.
Kézi váltós és dízel persze.....
Kb 22 ezer km-t mentem vele nagyobb probléma nélkül, de nagyon nem szeretném, hogy valami brutális kiadásba beleszaladjak. Erre természetesen nincs pénzem és lehetőségem!
Azért vettem, mert fogalmam se volt akkor arról, hogy ez problémás motor lehet! Mert elég nagy volt hogy elférjen a család benne és autópályán elég gazdaságos is.
Ami nekem nagyon nem jön benne be, az hogy szerintem hangos a motorja, nem csak hidegen,
de hidegen nagyon.
Én is a E klasse felé hajlok csak hát abból aránylag jót nem olyan egyszerű találni. Ezért jött mellette ötletnek a C merci cdi dizele még, bár arról nem csak jót olvastam.
Mivel családi használatra tartom főleg, így a megbízhatóság kiemelten fontos nekem.
Át fogom gondolni ezt a cserét, de pillanatnyilag hajlok rá.
Ott van egy stekker jobb elöl a harang mellett, ott folyhat, és az olajteknő tömítésnél. Mondanám, hogy a léptető kilincsnél is, de ott én még nem láttam folyni 722.6-ot. Bovdenes reteszelő a 203-ban meg már nem volt, így az is kilőve :)
Ha piszok sok pénzed van, akkor D4, kézi váltóval......:-)
Két ismerősöm is befürdött velük, nagyon sokat költöttek rá, min. mint amit Zoli is írt, és még így sem lett jó egyik sem, úgy adták el.
Azért az vicc, hogy veszel egy ilyen autót, és kell még tartalékba legyen 1M. Ft. az ilyen csacskaságokra........akkor inkább marad az "öreg" Merci! ;-)
Nem méregettem eddig, csak a termosztát kapcsán jutott eszembe, hogy van benne. Hamar löki a meleget, úgyhogy akár jó is lehet, csak az a fura, hogy kapcsolgatásra nem venni észre semmit. Ahogy láttam, ujjnyi vastag kábel megy rá, jókora áramfelvétele lehet, ilyesmi már általában megdolgoztatja a generátort annyira, hogy észlelhető a ki-bekapcsolása.
Ülésfűtést akarom jövő héten bekötni, ha megjön a kapcsoló. Vágott már ki valaki kapcsolóknak plusz lyukakat a fabetétre? Mivel?
ALAPSZABÁLY, hogy minden "ilyen" dolgot lecserélünk vásárlás után, még akkor is, ha Zeuszra is megesküdött az eladó! ;-) (Persze kivétel, ha pl. Anyukádtól vetted meg, mert ő tuti nem akar mégtöbbet keresni a "bóton".):-)
Nagyon gyorsan cseréld le az olajat, ha nem akarsz magadnak még több bajt! Természetesen a szűrőket is!!
"Azt mondta azért ingadozik a fordulatszám alapjáraton mert sokat állt a kocsi és a benzin is régi benne".........Te meg elhitted. Jaj.........
Máskor vigyél magaddal 1 "független szakértőt" is, aki érzelem nélkül nézi meg a kocsit, és nem haragszol meg rá, ha le akar beszélni! ;-)
Az egyik kereskedő ismerős szlogenje:nekem az a legjobb autó amin a legtöbbet keresek!,így azokat inkább ne kérdezzük...
A lényeget biztos tudod,az avensis:szíjas,kézi valtósban méregdrága a kuplung-lendkerék kombó és a cseréjének munkadíja sem csekély,az automata sokáig csak 4sebességes volt,a denso befecskendezők a tulajok pénztárcáját kivégzik,ott a 70000Ft-os fűtés doboz probléma amin csak a manuális megerőszakolás segít bontott úgysem lesz,többi része egész átlagos,itt már nem igaz a régi duma hogy jaPPPánt ne vegyél kisfiam...
Mercedes:láncos vezérlés,remek automaták,kéziben nagyon takarékos kicsit a múltat idéző kapcsolásokkal,itt sem olcsó a kuplung lendkerék de legalább hamar lent a váltó,nagyrészt Bosch rendszer csak előny lehet a densóval szemben,itt sincsenek egekben az árak hiába is oltanak a vw-konszernesek. Volna még tovább is,de arra ott a népítélet és társai.
Én nem kapcsolgatom, télen-nyáron működik, előbb eléri a víz az üzemi hőfokot, mert ugye besegít a melegítésbe.
Ha nem megy 70 fölé, termosztát csere.
Onnan is tudod,-azon kívül, hogy a motortérben is rá tudsz mérni-hogy működik az a "fűtés", kb. 7km után már meleget kell fújnia az utastérbe télen. (De akár nyáron is.):-))
A szűrő amit vissza kaptál betét vagy feltekerős volt(él a gyanú bennem,hogy csak papíron történt meg az az olajcsere művelet). A többi apróság is utal erre.
Kicsit részben márkaidegen kérdést tennék fel, de remélem kapok rá olyan választ, ami a segít nekem.
Jelenleg egy 2005-ös Avensisem van 2.2 dizel, a gyengébbik 150 LE.
Hallottam erről a motorról jót is de elég sok rosszat is. Van valakinek akár ismerős körben tapasztalata a D4-es dizel Toyotákról, amit megosztana velem. Akár kereskedőtől is esetleg tapasztalat?
Elgondolkoztam, hogy esetleg lecserélem esetleg egy 1995-96-os E klasse kombira vagy egy 2002-2004 közötti C merci kombi dizelre.
Tudom a két típus között korban és méretekben is van különbség, de mellettük tenném le a voksom.
Kéziváltost keresek bízva abban, hogy a valamivel gazdaságosabb.
Nem tudom biztosra... Akitől tavasszal vettem elvileg cserélt olajat és szűrőket miután lefoglalóztam a kocsit. Nem láttam a saját szememmel, de a régi szűrőt és az üres kannát és az ezek megvásárlásáról szóló számlát átadta nekem.
Persze ettől még kételkedek a szavahihetőségében azok után, hogy a légtömegmérőben konkrétan benne sem volt a szenzor és a hibavisszajelző lámpa ki volt kapcsolva szoftveresen, nehogy lássam, hogy baja van.
Azt mondta azért ingadozik a fordulatszám alapjáraton mert sokat állt a kocsi és a benzin is régi benne.
Van az autónkban ez a "heater booster" , a váltókarnál egy kapcsoló, amivel ki lehet kapcsolni. Olvasom, hogy 8 fok alatt aktív, amíg el nem éri a 70 fokot a víz. Miből lehet tudni, hogy ez működik. Nem veszek észre semmi változást, ha kapcsolgatom.
Sziasztok! Valakinek esetleg volt hasonló problémája? A tünet a következő a klímavezérlőben lévő mini ventillátor ami a belső hőmérséklet szenzorra szívja a levegőt SOHA nem áll le, bezárt autóban is az akksi haláláig megy,sokáig nem is jöttem rá mi az az alig hallható apró nesz,de ő a bűnös. Klímavezérlőt és első sam modult már cseréltem,de ugyanaz a hiba. Az alany egy w209 05'. Köszönöm
Remélem válaszol valaki nekem is, mert sokadszorra nem kapok választ a kérdéseimre ebben a topikban. Pedig az A160 is Merci még ha kicsi is :)
Szóval 1.6 benzines a kocsi, de fura ketyegő hangja van beindítás után, néhányan azt mondják, olyan dízeles a hangja.
Tiki-tiki-tiki, ezt mondja pár másodpercig majd pár mp-re elhallgat és újra Tiki-tiki-tiki. Ezt egy pár percig csinálta indítás után, majd eltűnt menet közben. De amióta hidegek vannak már nem nagyon hallgat el csak nagyon későra, ha egyáltalán.
Jó estét! Új vagyok ezen a fórumon, segítséget kérnék vagy inkább tanácsot mercedes a170 cdi autómata váltósat szeretnénk a nejemnek vásárolni. Mennyire megbízható ez a váltó olvastam róla sok rosszat, hogy ez a gyengéjük . mennyire igaz ez?
A gyári 13 vagy 16E,a többi mind egy árban van,totál hullámzó minőségben. Eldönti majd a szerencse meg hogy az a cégcsoport melyik gyártótól vette át és dobozolta be a saját arculatátra.
Sziasztok. Csak ne dobja messzire a gyarit! Elsonek beraktam a FEBI-t kb 3 honapig birta. Jott cserebe helyette az ESP-FACET. Ket honap. Meguntam, elokerestem a gyarit, szetpattintottam finoman megcsiszoltam az erintkezoket es visszaraktam a helyere. Ez akkor volt ---kb fel eve--- amikor a beallitasrol volt szo. Azota szep csendben hibakodmentesen teszi a dolgat. Pedig kap boven a varosi araszolasban az automata valto miatt.
Akinek van bármilyen csúnya, homályos, karcos, esetleg csak az üvegénél törött 124-es első lámpája, indexekkel (leginkább facelift előtti, nem E-class), az szóljon, vevő lennék rá! Érdekelne még első hardy, izzítógyertya és kombi hátsó lámpa is.
Csere is érdekel (201 és 124 alkatrészekre), de kp is lehet.
Egy apró tipp: bármilyen elektromos melegítőt veszel, célszerű egy távirányítós konnektorba dugni, akkor nem kell kimenni (wifi-s vagy sima), ha be akarod kapcsolni :-)
Nekem a 320CDI-n 1 órát szokott menni, annyit melegít, hogy langyosat fúj a klíma, mikor beindítom kisebb motornál biztos hatékonyabb. Nem emlészem hány wattos, itteni (norvég) autósboltban vettem.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy hova vigyem az autót átvizsgálásra mielőtt megvásárolnám? Budepest és környékén aki tényleg tudja mit kell nézni.
Egy olyan kapcsoló vadiújan kb 5000. De maga a hiba sok rétű lehet, Az ml-nél a kábelköteg az egyik lámpa alatt megy el egy perem alatt, ami faszán ki tudja dörzsölni a drótokat.De ez menetközben jön elő véletlenszerűen. De szerintem, ha a hiba mindig a pedál lenyomásával jelentkezik, akor ott kéne keresni a hibát. Ha nem kapcsoló, akkor a környező kábeleknél. Teljesen amatőr vagyok, de ezen az úton indulék el.
Minden szépen és jól működik, féklámpa is. Csak néha gondol egyet és megjelenik ESP/BAS, de teljesen véletlenszerű, van hogy sima egyenes menetben is, fék nélkül, de leállítás majd indítás és volt nincs. Egy darabig....
A kapcsoló motorkód független? Mert bontanak egy benzinest itt a környéken.
De, ha jól értem itt nem a féklámpa fényéről van szó, hanem bas/esp hibáról. Egy szinte létfontosságú rendszert egy világításkapcsolón keresztül táplálnak ? Végül is minden minennel összefügg, tessék új mercit venni :-)
A féklámpa kapcsolón azt az egységet érted amit a fékpedál lenyomásával hozol mozgásba ? Mert az ML-emnél van ilyen kapcsoló,de az nem csak a féklámpa bekapcsolására való.
Az általam említett alkatrésznek a meghibásodása tud az általad felsorolt hibajelenségeket okozni. S igen, én már találkoztam is ilyen hibajelenséggel, nem egy és nem két Mercedes esetében, melynél a világításkapcsoló volt hibás.
Google barátunk pedig képeket is tud mutatni a gyanúsítottról.
Nem neztem meg meg de akkor nekem is valsz ez, mert most jut eszembe, hogy csak jobbra kanyarodasnal csinalja, mikor ugye befele nez a kerek. Lehet log vagy valami, de nem csinalja nagyon regota. Gyari 16-os felni.
Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy 98-as 160CDI félautomata, BAS hibával ki lett olvasva C1201. Be-be dobálja a BAS/ESP hibát, ami idegesítő hogy nem mindig, valamikor első pedál érintésre valamikor 10.-re, ha motort leállítjuk majd újra indít ismét eltűnik. Keresgéltünk neten és írták lehet akku miatt is, az szar is volt indításnál beesett 7,5V-ra, kicserélve új Varta. Nem szűnt meg, következő lépés a féklámpa kapcsoló kicserélve újra, sajnos ez sem segített. Motortérben a fékrásegítőnél az összes kontakt, meg ABS kockánál a nagy csati meg lett takarítva, járatva.
Találkozott már valaki hasonlóan idegőrlő problémával? Ha igen mit lehet tenni?
Oké, de most a bakcsere miatt gondolom megemelték a motort, aztán nem tudom mit állítgattak alul. Mert mi lehet még ? Ha fel van kapcsolva a világítás, akkor a kulisszán levő fény is hol elmegy, hol visszatér. Határon van.
Sziasztok. Egy kis segítség kellene. Ma motortartóbakot cseréltek az autómon. Hazafeléjövet egyszer csak olyan furcsa hangja volt az autónak. Ránézek a fordulatszámmérőre, hát 7000-en pörög a motor. A váltó D-ben megállt az egyik fokozatnál. Mikor megálltam azt vettem észre, hogy ha d-be rakom, akkor igazából N és D közt van. A kart át sem tudom húzni az 1-2-3 fokozati részbe. A váltónál lehet állítani a rudazaton, vagy fent a kulisszánál?
Audio 10 CD ki- és visszaszerelés után minden esetben kér kódot, vagy csak ha idegen autóba kerül? Jelenleg be van szerelve, működik, de ki kellene vennem, és nem találok a papírjai között semmit, ami rádiókód lehetne. Mit kellene keresnem, valami kártyán van? Ha nincs meg a kód, van rá valami megoldás?
Nagyon leragadtál ennél a szelepnél. Van pár százmillió autó, ahol folyamatosan áram alatt vannak relék menet közben.
De beépíthetsz egy gombot is leállításhoz.
Nekem eredetileg a gyújtáskapcsolóban van a beépített szelep, de pár éve már az áram alatt lévő szolenoid biztosítja, hogy a gázolaj bejusson az adagolóba. És még egyszer sem volt vele bajom.