Keresés

Részletes keresés

Rush09 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 249

Úgy látszik már csak a mennyiség a lényeg,minőség nem.

Sokat is vártam rá gondolom nagy volt a megrendelés,ez meg is látszik a minőségén.

Előzmény: Traco (244)
Hachapuri Creative Commons License 2019.06.05 0 0 248

Még egy kérdésem lenne:

Beton térkő levágás leghatékonyabb módszere, ha csak flexem van gyémánt koronggal? (pl. 1-2mm-t körbevágni és elrepeszteni?)

Hachapuri Creative Commons License 2019.06.05 0 0 247

Kedves Profik!

Segítsetek nekem egy kicsit, hogy jól gondolom-e a dolgot?

Fedett verandán beton aljzatra Barabás antikolt téglakövet fektetnék. A beton felület sík, megfelelően simított. Úgy gondoltam flexibilis ragasztóval, 3 mm-es fugával leragasztom. A végén flex ragasztóval kevert homokkal besöpröm a fugákat és vízpermettel bemosom.

Várom mielőbbi hozzászólásotokat: Tibi

Törölt nick Creative Commons License 2019.05.30 0 0 246

Köszi az infót!

ez is közelít a 20.000Ft-os négyzetméterárhoz..

+ nálam ki kell venni egy diófagyökeret + betonaknákat.. + vasalt beton bejárót is fel kellene törni ami 15-30cm vastag :( + a szállítás..

Nem egy ideális helyszín.. 

Előzmény: adam654321 (245)
adam654321 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 245

Vas megyében szinte azonos paraméterekkel bíró munkára a térkő és a szegély árán felül 10-12e Ft/m2 + 3-4e Ft/fm áron kaptam ajánlatokat.

Előzmény: Törölt nick (243)
Traco Creative Commons License 2019.05.30 0 0 244

Király, nálam meg az említett Barabás ilyen. Mindenki szart tud csak gyártani??

Előzmény: Rush09 (241)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.30 0 0 243

Sziasztok,

szeretnék Győrben térköveztetni 100nm-t 50 méter szegéllyel

Murva + ckt alappal személygépkocsik részére lenne.

Egyszerű téglalap alakzat.

Leier Taverna térkővel..

Mennyi itt a reális anyagár + gépesek+ a munkadíj?

elég hajmeresztő árakat kaptam eddig..  23.000-30.000Ft /nm-re jön ki.

Akik mostanában csináltattak tudnátok árakat írni!

Köszi

Üdv 

adam654321 Creative Commons License 2019.05.07 0 0 242

Tisztelt Tagok!

Érdeklődnék, van-e valakinek saját tapasztalata a "Steinfix" térkőszegéllyel kapcsolatban?

Köszönöm, ha megosztja velem.

Üdv

Rush09 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 241

Kép lemaradt

Előzmény: runner 125 (233)
Rush09 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 240

Szia.

Ha még nem vettél, a Leiert nagyon nem ajánlom.

Leier tavernából nekem ilyet küldtek.Folyamatosan pattog ki belőle az anyag,szélei letöredezettek,foltokban málik szét a felülete.

Nekik ez benne van a szabványban ,ez megfelel 1. osztálynak szerintük.

milike99 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 239

Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy a Halmi térkővel kapcsolatban van-e valakinek bármilyen tapasztalata? Garázs elé szeretnénk.

Roxy75 Creative Commons License 2019.04.08 0 0 238

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e tapasztalatotok a Kovi-kő Pilis térkövével kapcsolatban. Az ára nagyon szimpatikus, de nincs tapasztalatunk a minőségével, időtállóságával kapcsolatban. Ráadásul nekünk középbarna szinben kellene. 

Ugyanakkor kérdés még, hogy a cca 30 raklap, ami feleslegessé válik majd a térkövezés után, miként lehet a legköltséghatékonyabb módon megszabadulni tőle úgy, hogy ne nekünk kelljen bajlódni a szállítással.

Őszintén remélem, hogy segítségemre tudtok lenni válaszaitokkal!

Üdv

A.

NitaSzabo Creative Commons License 2018.11.05 0 0 236

Szia!
Olvastam, hogy tavasszal készültök térkövezni, mi is így fogunk eljárni, de egyenlőre nem tudom, hogy milyen költséggel kell számolni a lerakást illetően. Tudnál esetleg segíteni, ha van már ilyen jellegű információd?

Normali Creative Commons License 2018.11.03 0 0 234

Sziasztok

Térköveztem a napokban, azt szeretném megkérdezni, elég volt e így bevibrálni a lerakott köveket.

Miután leraktam, befugáztam (teljesen) ezután széltében majd hosszában is levibráltam. Majd ismét besepertem teljesen, és újra széltében és hosszában levibráltam.

Mivel siettem ennyi volt, de olvastam helyeken hogy többször is meg kell ismételni ezt és kereszt irányban is.

Kölcsönözzem én ki ismét a vibrót és menjek végig rajta vagy megfelelő így? mit gondoltok.

Kapubejáróról van szó. Előre is köszönöm.

Előzmény: kutam (232)
runner 125 Creative Commons License 2018.10.10 0 0 233

Sziasztok,

Látom nem túl pörgős topik, de talán tudtok segíteni.

Jövő tavasszal a házunk olyan fázisba kerül, h a kertre tudok fókuszolni, le szeretnék térköveztetni 210 m2-t. 

Két féle térkő szimpatikus az alábbi színben és stílusban:

Leier Tavera Füstantracit:

Legjobb áram 3.800ft br./ m2

Barabás Somló Trió Holdfény:

Netes ár: 3.190ft br./ m2

Utóbbi térkövet kesébé ismerem, mennyire számít jó minőségnek, szabad ilyenbe beruházni? A több mint -20%-os ár is csábít.

Köszönöm!

kutam Creative Commons License 2018.08.16 0 0 232

Nem kell annak semennyi lejtés, ez a rétegrend elnyeli a vizet tökéletesen.

Ha betonra rakják, akkor kell esést adni.

Előzmény: Normali (231)
Normali Creative Commons License 2018.08.16 0 0 231

Még annyit hogy lentről felfelé haladva, talaj, törmelék (beton törmelék különböző nagyságúak) aztán sóder és erre jönne a finomsóder majd rá a térkő. Ilyen esetben nagy baj ha nincs csak minimális lejtés (mondjuk 0.5%) az udvar síkjától a k szegély tetejéig?

Előzmény: Normali (230)
Normali Creative Commons License 2018.08.16 0 0 230

Sziasztok

Szeretnék egy kis segítséget kérni:

A kapunk előtti bejáró részt szeretném letérkövezni, már a szegély kövek le vannak téve (út felől párhuzamosan a k szegélykövek is), 0.24es sóderrel fel van töltve, nemsokára megyek rá lapvibrátorral is. Szerintetek utána békázzam még pluszba le?

Mert én erre gondoltam: Lapvibrátor, aztán béka, vagy megint lapvibró, és rá a finom sóder azt lehúzom és arra a térkő.

Van egy kis gond viszont, sajnos csak úgy tudtuk megoldani, miszerint az udvarunk térkő szintje, és az útnál húzódó k szegélykő teteje egy szintben van úgy hogy még olyan 30mm rrel magasabbról is indítom a szintező zsineget az út felé, nem tudok esést csalni rá..mert akkor lesz egy huppanó a találkozásánál. Nagy baj ha nem lesz esésben a térkő? 5.5x5 területről van szó. Vagy Ti hogy oldanátok meg hogy legyen esés.
Oldal irányba sem tudom az esést esztétikusan megoldani, mert a k szegély kő szintén vízszintben van.

Eőre is köszönöm!

csipsz7 Creative Commons License 2018.07.13 0 0 229

És ha mart aszfalt kerülne alá ? az ágyazó réteg alá.. Tudom melegre olvad stb, de vajon az felmelegedhet olyan hőre, 

25cm vastagságban ?

Előzmény: pajaci (228)
pajaci Creative Commons License 2018.07.08 0 0 228

Ha lebetonozod, az nem issza el az esőt.

Előzmény: csipsz7 (226)
zgLO Creative Commons License 2018.07.08 0 0 227

Nálunk kb. 70m2-en, szintén kapubejáró készült. Zúzott beton majd ckt beton, ágyazó, térkő.

Előzmény: csipsz7 (226)
csipsz7 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 226

Sziasztok!

Kapubejáró térkövezést tervezek a közeljövőben. Kb 80nm-es területről lenne szó.

Milyen rétegrendet érdemes készíteni ?

Beton, vagy zúzott törmelék ?

leier01 Creative Commons License 2018.07.05 0 0 225

Üdvözöllek huzso1!

Érdeklődnék, hogy sikerült-e bármit elérned a reklamációddal, megoldódott-e a problémád? Ha igen, mennyi idő alatt?

A kiszállítást követő napon elmentem a tüzépre a vélt problémámmal, amit továbbítottak a gyártónak. A cserét elvileg jóváhagyták, de lassan már egy hónapja húzódik a nem színazonos térkövem (9 raklapból egy fél) cseréje. Nem nagy mennyiség, de belekeverni nem akarom a taverna melírozott mogyoróba, mert tényleg köze nincs hozzá. Szerintem bézs, vagy macchiato lehet.

Köszönettel:

Dávid

Előzmény: huzso1 (213)
cl1984 Creative Commons License 2018.07.02 -1 0 224

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Térkő kiszedő célszerszámra lenne szükségem, nagyobb méretű térkövekhez is alkalmas típusra.

A kivitelezők kőműves kanállal feszegetik fel, de rendre letördelik a térkő élét, ezt szeretném elkerülni, bár állításuk szerint mással sem lehet óvatosabban kiszedni a térkövet.

A neten sokféle célszerszámot találtam, ha van esetleg valakinek pozitív tapasztalata egy konkrét típussal, legyen szíves, írja meg.

Köszönöm!

oceanwave Creative Commons License 2018.06.19 0 1 223

Nálunk a családban három helyen is úgy csinálták, hogy lebetonoztak alatta, arra húztak egy réteg fekete apró kavicsot és abba rakták bele a térkövet. Néhány telet már kibírt felfagyás nélkül, pedig tavaly azért elég kemény volt a tél felénk. 

Előzmény: Pompiere (222)
Pompiere Creative Commons License 2018.06.16 0 0 222

Amikor térköveztem nálam így nézett ki a rétegrend a 6x4-es kocsibeálló alatt:

20-80-as kohósalak: 30 cm

11-22-es zúzottkő:10-15 cm

0-4-es poros zúzottkő: 2-3 cm

Az első réteg tömörítése talajdöngölővel, a második és harmadik réteg tömörítése pedig lapvibrátorral történt. Kulé és sóder nem megfelelő mert nem lehet normálisan tömöríteni. Az ívelt kavicsok nem tudnak egymás mellé beékelődni.

A járdámat még mesterrel csináltattam. Ő azt mondta, hogy nem szabad alábetonozni mert ez nem aszfalt amiről - ha nincs rajta repedés - lefolyik a víz. A térkő esetében bizony a fugákon leszivárog a víz ami az alábetonozás miatt nem tud elszivárogni a talaj mélyebb rétegeibe. 

Tőlünk nem messze a "mesterek" szabályos teknőt csináltak: alábetonozás és szegély. El lehet képzelni, hogy télen amikor majd a hólé a térkő alá kerül és ott éjszaka megfagy, akkor milyen is lesz a burkolat.

Előzmény: csipsz7 (221)
csipsz7 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 221

Sziasztok!

Milyen rétegrendet érdemes kialakítani térkő alá ? Kocsibeálló lenne, tehát menne és parkolna is rajta autó.

Kell betonozni ? Ha igen milyen vastagon ?

Vagy elég lehet 20-30-40 cm vastag törmelék ?

Olyan megoldást keresek, ami remélhetőleg nem fog megsüllyedni.

Előre is köszönöm.

mkgstnxh Creative Commons License 2018.06.03 0 0 220

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,az utolsó levibrált rétegnek mennyire kell egyenletesnek,pontosnak lennie? Mennyi az amit az ágyazóhomokkal lehet korrigálni? Jelenleg -2cm szintkülönbségem van.kiszintezi azt nekem az ágyazóréteg,vagy olyan lesz a kövezés mint a balaton?

pajaci Creative Commons License 2018.06.01 0 0 219

Szerintem tökéletes.

Előzmény: Normali (218)
Normali Creative Commons License 2018.06.01 0 0 218

Sziasztok

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van a kapunk előtt 40m2 területen beton, ezt a betont (ami durván 8 cm vastaf) mindenképp fel szeretnénk törni, és azt a feltört betont beépíteni a térkő alá.
Arra gondoltam hogy menne a földbe ez a beton törmelék, arra egy 5 cm vastag sima sóderágy (döngölve), majd 2 cm finom sóder, és rá a térkő.
Mondták hogy beton aljzat kéne legalulra, de szerintem a mi variációnk is megfelelő lenne, nem? Mi a véleményetek?
Egyébként csak személy autó járna be rajta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!