Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2008.06.28 0 0 649
" 3-4 ezer éve intézményesített nácizmusnak ???"
Ezt ha kifejtenéd, mert nem igazán érhető!

" ez olyan, mint amikor az amerikai őslakos a fehér embert szídja... ez is nonsens... nem a fehérember kergette el földjeikről, nem a fehér ember írtotta őket... hanem az angolok meg a spanyolok meg a portugálok... kikérem magamnak mint fehér ember, ... magyarok, románok, oroszok, svédek, norvégok, albánok, tótok stb stb stb nem vettek részt ebben..."

És ez mennyire állja meg a helyét?
Amerika milyen nemzetiségekből is honosította magát?

Nos kikérem az angolok nevében és a portugálok nevében, a franciák nevében, a hollandok, írek, skótok, németek nevében is, hogy te azonosítod egy-egy néppel azokat, akik írtották az amerikai őslakókat....., mert nem mindenki vett abba részt..... és nem mindenki helyeselte azt!

" szal ez a keresztény jelző is kb ennyire fed le egy embercsoportot..."

Mineahogyan zsidó jelző, ami igazából gúnynév.....

" más népeket is ért szenvedés, rágalom...még sem illeti meg őket az a kivételezett állapot, amit a zsidók élveznek manapság...a töblett jogok, előjogok stb stb..."

Nos én nem soroltam fel azokat a népeket, akiket tiszeltem valami tetükért....., de esetünkben éppen a zsidó nép volt a porondon, így hát ezzel kapcsolatban fejtettem ki a nézetemet!

A zsidók nem élveznek kivételeséget, ezt csak rosszindulattal hangoztathatod azokkal a szeélsőségekkel, akiknek nem tetszenek a zsidók!

De, volt idő, amikor semmilyen joguk nem volt a keresztény birodalomban! Hány ezer éven át?




Előzmény: Törölt nick (648)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 647
Nyilvánvalóan cikinek lenni a legIGőbb... :-D
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.27 0 0 646
Ha a fantáziánkat elengedjük akár a kereszténység, akár a zsidósg terén és minden eddigi nézet, vélemény szerepel benne, mint reánkható megyőző erő, akkor igencsak elveszítenénk a lényegest, a valóságost és az igazságra rámutató irányt!

Zsidó testvéreink?
Érdekes pl. ezt egy kereszténytől hallani, aki mindenáron megszeretné téríteni őket Jézus egyféle szindrómába..., főleg a maguk elképzeléseik igazolása gyanánt...., pedig ez olyan hamisan, felhanggal hangzik tőlük, nem?

Én tisztelem ezt a népet, akik annyi szenvedés és rágalom, megpróbáltatás ellenére még mindig emberibbeknek, igazabbaknak, jobbaknak, szeretetebbeknek látszanak, pl. a keresztényeknél...., akik a szemedbe mondják mennyire szeretnek és a szájukkal tisztelnek, de belül....., hogy mikre gondolnak, ga egyáltalán nem üressek.....?...

Előzmény: Törölt nick (645)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.27 0 0 644
Ez tény és nem csőlátás kérdése...., sem pedig elfogultságé, ilyen a kereszténység történelme, csak át kellene nyálaznod!
Előzmény: Törölt nick (643)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 642
Mit jelent hogy égő egészen pontosan? Szubjektív vagy objektív fogalom? Nem égő véletlenül..? :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 639
A gyönyör szabadsága?

Mi köze az ateizmusnak a gyönyör szabadságához?
A gyönyör képességét - ha tetszik isten adta az ő teremtményeinek, a hülye dogmákat már az ember tette hozzá.

A valóság az,hogy az ateista nem fordulhat senkihez bünbocsánatért.

Ezért van egy elv,ami egyszerü szavakkal annyit tesz,hogy ne kövess el bünöket, ha mégis megteszed téged terhel a felelősség,nem hárithatod át másra,ezért élj felelősen és a szabaságodat csak addig terjesztheted ki,amig az mások szabadságát nem sérti.
Más szavakkal:viselkedj ugy,ahogy, ahogy másoktól te is elvárod.

Ez egyébként minden vallás kulcsüzenete is.

Előzmény: Adamkertesz (628)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.26 0 0 637
Nos, maga a kereszténység az egyik legnagyobb akadája emberségességnek, a humánumnak, a szeretetnek, a jóságnak, a megértésnek, az emberi méltóságnak.......!
Tehát a mai kereszténység minden formája egyáltalán, hogy úgy fejezzem ki magam, mintha Jézus mondatná; NEM BIBLIKUS!

A bibliai alapelvek nem HITRE épülnek....., hamár hitről van szó, az már gyanús!
Ha valaki elhagyja hitét és egy másikat vesz fel, arra mondják, hogy csöbörből-vödőrbe esik!

" Adventistákat már én is látogattam meg, egy ismerősöm révén. (Már hívő voltam, tehát éreztem hogy nem evangéliumi, legalábbis az a nap biztos nem arról szólt. Inkább az egészséges életmódról szólt.)"

Nos az adventisták ugyan olyan evangéliumi, mint bármelyik keresztény egyház, gyülekezet, felekezet, szionte kivétel nélkül, beleértve a Hgy-t, a pünkösdieket, a nazarénusokat, a katolikusokat, az evangélkusokat, a jehovistákat, az unitáriusokat is......, stb............., hisz ugyan azt a biblát étrtelmezik, akár gélre, de egyik sem mondhatja el magáról, hogy igazabb a másiknál!, avagy hívőbb!

Itt a lényeg nem az evangéliumiság, hanem az emberiesség!
A dogmákat meg ki kell hajítani a külső sötétségre, úgy ahogyan azt egyre csak bővítgetik!

Nos, hogy a zsidó hitközségbe eljárhattam, nagy megtiszteltetés volt tőlük....., sok emberrrel megismerkedtem és miután a feszültségek oldódtak......., szeretettel voltak irányomba is, bár nemcsak én voltam az egyedüli keresztény... Ami pedig a keresztények előítéletét, vér/vádjait, uralkodásos pénzmogulságoságaikat illeti, el kell, hogy mondjam róluk, hogy nincs igazán alapja....., csak annyiban, hogy nem hagyták abba a zsidó gyülőlködést, az ellenségeskedést és sajnos ez annyira beleivódott a kereszténységne, hogy már megtérésük pillanatától kezdve az addigi szunnyadó parazsat tova izzasztja!
Én nem tartotom hiábavalóságnak, hogy ott voltam köztük, sőt minden kereszténynek ajánlanám, hogy tőltsön el egy pár évet velük!

A Talmud nem vallás.... ás most mondok neked egy érdekeset, azok a rabbik is voltak olyanok, mint Mózes, avagy akárki próféta, hisz Isten népe közül valók voltak, akik megírták a Talmud könyveit! Nem kell terelni itt a lényeget, mert Hillélhez pl. egyetlen apostol sem ér fel, de említhetném akár Jézust is, aki valójában a zsidóságért semmit nem tett!

A sorscsapásokról annyit, hogy szerintem mindenkinek megvan a maga úgymond keresztje, nekem is.... Szüleimnek is megvolt és még azt mondanám, hogy örülj, hogy csak annyi a bajod....., már megbocsáss!
Előzmény: Adamkertesz (628)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.25 0 0 636

Természetesen a szisztéma visszafelé is igaz. attól még hogy valami abnormális vagy destruktív még lehet menő vagy kifejezetten "trendi".

Minden szubjektív, de nem minden használ. ;)

Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.25 0 0 635

Hát nézd. Nyílván benne van a gyerekkor varázsa is. De ha csak a jelent veszem is, mi van most? Van egy tulliberalizált közgondolkodás. Ha kimész az utcára, hogy te most megéled a nemzetiségedet, akkor vagy alaposan leegyeztetsz a közbiztonsággal, vagy hazavágnak.

Régebben, mivel minden tervszerűen ment ez sem volt gond. Ha kimentél az állam akaratából mentél ki, ezért olyan gyönyörű békében vonulhattál fel hogy még. Etted a virslit, felnőttként sört ittál, én lufit fogtam. :)

Ma meg. Hogy az embernek szabadsága van a szerveződésre, meg kell ijedni, nehogy valami normális, etikus, vagy netalán nemzeti színezetű dolog jegyében gyűljél össze, mert azt mindjárt mindenki rossz szemmel nézi! :)

Mi nem ciki manapság? Annak ciki aki szégyenli. A tinédzser pl bemajrézik ha az anyja belecirógat a hajába a haverok előtt. De később ő az aki megpuszilja az anyját akármilyen a társaság, mert megtanulja felvállalni az érzelmeit! Csak az a ciki, amit az ember tart annak, de attól még hogy ciki, bőven lehet természetes, vagy normális!

Előzmény: Iván Gábor (633)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 634
Adamkertesznek igaza van, és amikor az ember gyerek,baromira nem érdekli,hogy az ami boldoggá teszi, milyen történelmi előzményekből táplálkozik, sőt az sem, hogy mi a célja.
Előzmény: Iván Gábor (633)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.06.25 0 0 633

Pedig hülye egy szokás volt. A kiscserkészek lemásolása és átértelmezése.

Ha mást tettél volna akkor, akkor másra emlékeznél ilyen szépen.

Előzmény: Adamkertesz (632)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.25 0 0 632

Én büszke voltam rá hogy kisdobos lettem! Nem az én saram volt a rendszer bűne, és szerettem az indulókat! :) "Mint a mókus... stb."

 

Tudod mit mondok? Még ma is előttem van ahogyan a lányok fehér ingben, kék nyakkendővel körbenállnak és éneklik a "Körben áll egy kislányka, lássuk ki lesz a párja..." gyerekdalt, és a kör közepén lévő lány vagy fiú behúzhatta a kör közepére azt a fiút, vagy lányt (akkor még értelemszerűen) aki szimpatikus volt neki!

A bazinagy szabadság egy csomó salakot is behozott a társadalomba, az iskolákba is. Valahol eltűnt a naivitás. Megszünt a fegyelem kényszere.

Ma már nem látnék egy ilyet sem az iskolákban. Pedig volt valami szép, valami igéző ebben a rendben, ebben az idillben ha a háttér mesterséges volt is. Mégis, azok a dalok, azok az érzések valódiak voltak! :)

Előzmény: Iván Gábor (631)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.24 0 0 628

"Senkinek nem okoztam kárt ezzel és nem azért mentem el, mert valaki megbántott volna, hanem a hazugságok, a mellébeszélések, a visszaélések részese nem akartam már lenni!"

 

"Nem az egyház tesz valakit kereszténnyé, avagy igaz hívővé......, sőt inkább hátráltatója!"

 

A te esetedben, és sok más esetben ez így igaz. A kereszténység nem azonos a felekezethez való tartozással. Akár vannak, akár nincsennek abban a felekezetben mellébeszélések, és visszaélések.

Ha az én gyülekezetemben visszaélések lennének, nem a hitemet hagynám el, mivel az nem azonos a gyülekezetiségemmel. Nyílván a közösséget hagynám ott.

Adventistákat már én is látogattam meg, egy ismerősöm révén. (Már hívő voltam, tehát éreztem hogy nem evangéliumi, legalábbis az a nap biztos nem arról szólt. Inkább az egészséges életmódról szólt.)

Zsidó hitközösségbe szintén nem mennék, mert a zsidó vallás az a tóra és én nem akarnék senkit sem megkövezni, meg régóta nem láttam főpapot sem. A Talmud egy újkeletű vallás amely nem Isten prófétájától Mózestől, hanem rabbiktól származik, és nem értelmezhető "kinyilatkoztatásnak". Tulajdonképpen kultúrvallásról van szó. Nemzetiségi dolog, nem internacionális. (Vagy csak én nem érzem annak.)

 

A sorscsapásról csak annyit, hogy én "csonkabonka" vagyok. Mozgásszervi rendellenességgel születtem. A jobb kezem rövidebb a balnál, és görbe.

És? Semmi gond, ilyen és kész. Nem a te problémád, és én sem csinálok belőle problémát, és nem teszem akadállyá köztem, és Isten közt. Minek feküdjek az Ördög giotinjára, ha már Isten szeretetében sem bízhatnék nemigaz? Optimistán gondolkodom, és ez jellemzi a hitemet is. szerintem az ateizmus egyben egy nagyon pesszimista életszemlélet is. Persze abban legalább ott van a gyönyör szabadsága vígaszdíjként. Nekem így olcsó lenne, bár nem mondom hogy nem komoly kísértés, sőt... de akkoris olcsó, ha kifizetem akkoris. Voltaképp ingyen adnám.

Előzmény: Paleokrites (626)
prophet1 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 627
János első levele 2. rész 19. vers:

"Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felõlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók."
Előzmény: Adamkertesz (625)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.24 0 0 626
Nos, nem vagyunk egyformák, érzelmeink sem ugyan arról a tőről fakadnak, de gondolatiságaink sem!

Te az én döntésemet sem igazán értheted, hogy miért hagytam el az egyházat békével, közös megegyezéssel!

Senkinek nem okoztam kárt ezzel és nem azért mentem el, mert valaki megbántott volna, hanem a hazugságok, a mellébeszélések, a visszaélések részese nem akartam már lenni!

Majd 15 év pünkösdi gyülekezet aktív tagja voltam...., előtte Németh Géza gyülekezetébe jértam, és annak előtte katolikus voltam! Jártam közben egy adventista felekezetbe, szabad főiskolájukat koptattam egy ideig...., de eltőltöttem majd 4 évet egy zsidó hitközösségbe, ahol Hébert, vagyis Ivritet tanultam!
12-14, vagy ki tudja hány keresztény felekezet teológiáján rágtam át magam.....,hogy megismerjem lényegi tanításaik különbségeit!

Nem az egyház tesz valakit kereszténnyé, avagy igaz hívővé......, sőt inkább hátráltatója!

Sorscsapásokat eleget tapasztaltam a volt felekezetembe....., és más dolgokat is!
Ha Isten nincs ott....., akkor minek legyek én is ott?



Előzmény: Adamkertesz (625)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.24 0 0 625

Nem azt kérdeztem, hogy mit gondolsz most, hanem azt hogy gondoltad-e másképp régen?

Ha nem, akkor voltaképp sohasem voltál keresztény. Esetleg templomba jártál, engedtél a szülők, vagy valamilyen más emberi elvárásnak és ennyi. Ez nem kereszténység. Az egy sokkal mélyebb megtapasztalás/vagy döntés amit te vagy nem értél el, vagy megtagadtál, aminek sokkal inkább a bűn az oka, mint az igazságosság érzése, (mert úgy gondolom nem személyes fájdalom vagy sorscsapás miatt döntöttél így) Vagy mégis? Mert akkor még meg is értenélek.

Előzmény: Paleokrites (323)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.24 0 0 624
Talán Káin volt az első.. :)
Előzmény: Iván Gábor (322)
malachy Creative Commons License 2008.06.24 0 0 623
oké, akkor égek
bolond,) Creative Commons License 2008.06.24 0 0 622

rajtam ne múljék...

 

,DDDDD

Előzmény: Törölt nick (621)
bolond,) Creative Commons License 2008.06.24 0 0 620

eccer már megmutattam..

 

,)

Előzmény: Törölt nick (615)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.24 0 0 619
egy kis franciás sex...... :)
Előzmény: Patandzsali... (616)
Patandzsali... Creative Commons License 2008.06.24 0 0 616
 A sex nem bűn!!!
Előzmény: Törölt nick (597)
bolond,) Creative Commons License 2008.06.24 0 0 614

te csak 2 dimenzióban tudsz gondolkodni, mint egy szent jános bogár?

 

,))))))

Előzmény: Törölt nick (611)
miszne Creative Commons License 2008.06.24 0 0 613
:DDD

ja
Előzmény: Törölt nick (609)
miszne Creative Commons License 2008.06.24 0 0 610
nincs akkora, szerintem, na bocs de most mennem kell...

röviden: mittudomén! ;DD
Előzmény: Törölt nick (606)
bolond,) Creative Commons License 2008.06.24 0 0 608

nincs... mert az írások szerint az állatokat Isten nem zavarta ki a Paradicsomból...

 

,)))))

Előzmény: Törölt nick (606)
miszne Creative Commons License 2008.06.24 0 0 607
arra volt hasonlat, hogy a kevesebbet feladni a többért......

de pasiknak ez lehet hogy nem jó hasonlat....

,DD
Előzmény: szenyor Lakatos (604)
szenyor Lakatos Creative Commons License 2008.06.24 0 0 604
ebbe a hasonlatba mejik az isten?
Előzmény: miszne (601)
miszne Creative Commons License 2008.06.24 0 0 603
szeretnél kutyává változni?
Előzmény: Törölt nick (594)
bolond,) Creative Commons License 2008.06.24 0 0 602
,)
Előzmény: miszne (601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!