Keresés

Részletes keresés

Simonffy Éva Creative Commons License 2014.01.15 0 0 348

Sziasztok!

Olvastam több negatív véleményt is a Zuglói Állatorvosi Rendelővel kapcsolatban. Nekünk nem voltak előítéleteink feléjük, mert már 1 éve oda járunk, mióta Zuglóba költöztünk. Erre a fórumra csak most akadtam rá, és igen elcsodálkoztam. A környékbeli macskások szeretik őket, oltatni viszik oda a cicákat, meg ivartalanítani is. Nem hallottam olyat, hogy gond lett volna. Az én hófehér cicámat is ott műtötték, az ára nagyon kedvező volt (benne vannak a műtét utáni injekciók is, ezt a rejtett költséget sok rendelőben nem is mondják, csak a műtét után kérnek el 4-5ezer forintot plusszban!!!!!, itt viszont benne van az árban!), és nem volt komplikáció, szépen ébredt a cica (pedig fehér, náluk nagyobb a rizikó)!! Én csak jókat tudok mondani, és öröm megfigyelni, hogy mennyit fejlődött a rendelő az utóbbi időben (pl. kisteknősök, szép új akvárium, új mérleg). Nincs kórház hangulata, a gyerekek is mindig menni akarnak, hogy megnézhessék a kisteknősöket, amiknek nevük is van!!!! Gery a kedvencük!  

86c Creative Commons License 2013.08.26 0 0 347

köszönöm a válaszodat eddig a fiastyúk utcába hordtuk szabó orsolyához akivel teljesen meg voltunk elégedve. ő otthagyta a rendelőt és nem tudom hol  rendel most és nem tudtam kideríteni sem. ő helyette keresek valakit.

Előzmény: Milibindi (345)
oncogito Creative Commons License 2013.08.24 0 0 346

Az orvos valóban elítélendő, sőt kerülendő.

De nektek sem lett volna szabad ebbe belenyugodni.

Ha kéritek, kötelessége röntgent, ultrahangot csinálni. Ha nem teszi, elviszitek másik állatorvoshoz.

Családtagnál is ilyen könnyen belenyugszotok az orvos közönyösségébe?

Előzmény: ionvagau (343)
Milibindi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 345

Bocsi a Te kérdésedre írtzam az előző hozzászóládst csak ctrc .zni kelett ,mert sokáig írtam és nem figyeltem hogy válaszként menjen újra.

Előzmény: 86c (335)
Milibindi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 344

Én Újpesten nőttem fel , 8 éves korom óta van kutyám.Inkább  abban tudok segíteni hogy kit kerülj el messzire!

Tehát kerüld: Tóth Szilviáékat a Petőfi utcában! Egy-két pl. egy idős bácsi vitt hozzájuk egy huskyt, heregyulladással kezelték hetekig már ki akarták herélni , amikor az utcán összeesett a kutyus a bácsi bepöccent és elvitte a Rákos útra . Kiderült nem here , haem bélgyulladás ! Hónapokig kezelés speciális táp stb  hetekig tartó kezeletlenség miatt! A másik itt dolgozó hölgy Tompó Veronika meg fél az  állatoktól! A szomszéd kisfiút elkísértem anno a papagájával még fióka volt. Meg sem merte fogni! Egy kis Judy nevű kutyustól úgy vett vért, hogy félre szúrt ömlött a vér a kutyából. Barátnőm a kutyáját sánítással vitte hozzájuk előszőr a talpára adtak kenőcsot aztán megröngenezték csak a lábfejét!!! Végül kiderült másik dokinál bicepsz ingyulladás. stb

Templom utca: Tisztán emlékszem gyerekkoromból egy Döme nevű kutyusra agogy dőlőngélt összevissza. Horváth László tudőgyulladással kezelte ,mire elvitték másik dokihoz késő volt szopornyicás volt a kutyus. Gyerekek bevittek hozzá pici cicát egy lány mesélte ő volt az egyik és állítólag (ezt nem tudom igaz-e a többi igen amiket írtam erre nem mondom hogy 100%) lehúzta a wc-n. A fiai állítólag jobbak , de inkább nem javaslom.

Rex: róluk csak annyi , hogy nem szeretrik a macskákat és lkezelően bánnak velük . Innentől kezdve én kutyát sem vinnék hozzájuk!

Akit javasolnék egyszer-kétszer jártam nála ő lelkiismeretes barátnőm szeint is. Nem tudom, hogy a Lehel úton van- még Bende Balázsnak hívják a dokit!

  Természetesen azért nem tudok bővebben segíteni, mert volt évekig egy nagyon jó állatorvosunk a Lehel úti állatkórházban és én mindennel még az oltással is  csak hozzá voltam hajlandó menni és inkább több órát vártam őrá ,mint hogy bemenjek a másik ügyeletes dokihoz (akit nem ismertem  nem tudtam milyen) Több mint 20 éve vagyok kutyatartó és elmondhatom nála lelkiismertesebb, szakmailag ennyire hozzáértő állatorvossal még nem találkoztam! Sajnos azóta az Egyetemen dolgozik és csak a szakterületével foglalkozik az ortopédiával. Ipolyi Tamásnak hívják. Őt nem tudom sajnos ajánlani mostmár.

Ha a Lehel útra mész nézd meg ki az orvos Tallodi Györgyöt kerüld messzire! (Ha még rendel mert pár éve is elég idős volt már), sokan panaszkodnak Hargitay Andrásra  személyes véleményem az , hogy szakmailag nincs vele probléma de a stilusával annál inkább!

 

Pár éve Esztergomban lakunk .Azóta sem találkoztam Ipolyi Tamáshoz hasonló állatorvoshoz sajnos! Itt nincs is állandó dokim.  Van cicám is a szomszéd kutya megharapta elvittük itt az Állatkórházba Lakatos Tibor volt benn . Lelkiismeretésségben van olyan ,mint Ipolyi doktor de szaktudásban meg sem közelíti. A cica napokig dőlöngélt mint a részeg , az volt a szerencsénk hogy benn volt egy terhes doktornő civil ruhában is megnézte a cicát és rájött hogy idegrendszeri tünet, kapott gyógyszert infúziót estére jobban lett. Aztán lukak lettek a cicán a kutya fogai ahogy hozzáértek és genny folyt ki belőle. Lakatos doktor mindig alaposan kitisztította kapott gyógyszert. Fizethettünk részletre ,ha nem lehetett volna hát nem tudom mi lett volna a cicával :S Szerencsére meggyógyult. A Lelkiismeretesség itt maximálisan megvolt!

 

Ha talász egy jó dokit én is azt tanácsolom utána mindig menj hozzá mindennel! Én"visszasírom" mindig a dokimat ,mert nem taláklok hozzá hasonlót sem :(

ionvagau Creative Commons License 2013.08.24 0 0 343

A cicánk 3 hete kiesett az első emeleti ablakon. Voltunk vele 4-szer a KŐBÁNYAI ÓHEGYI ÁLLATORVOSI RENDELŐBEN. Minden alkalommal azt mondták, nincs komoly baja, nem csináltak sem ultrahangot, sem röntgent.

Pedig zihálva vette a levegőt és feldagadt a hasa.

Hiába kérdeztük, hogy nem kéne megnézni, van-e a zuhanástól belső sérülése? Kicsit jobban lett, majd újra rosszabbul, a végén azt mondták, azért nem eszik és van rosszul,mert szőrgombóc van a gyomrában,adtak erre egy szert.

A cica másnap elpusztult! Nagyon nagy a szomorúság, és a harag, hogy ilyen orvosok praktizálnak.

 

 Szakmailag csúnyán leszerepeltek.SENKI NE VIGYE ODA BETEG ÁLLATÁT!

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 342

....HAMARJÁBAN nem tudok olyat, hogy végrehajtandó büntetést kapott volna valaki az elmúlt 3 évben, de a törvényi feltételei megvannak az ilyesminek, s ez fontos lépés! elsőként ezt kell megteremteni, erről beszéltem...

 

...az olcsóság relatív, mindig szakmacsoporton belül értelmezendő, ezzel szemben én általánosan magas, pofátlan és lehúzós rendelési díjakról szóltam....amiket ugye a defacto felelősség teljes hiánya mellett kell kifizetnünk..(persze mi nem drága manapság - dehát ez nem megközelítés ..)

 

a foglalkozásom: diplomás úriember vagyok, lehet találgatni:))

 

az ember a baj bekövetkezte nélkül nem TART csak úgy orvost, mint baromfit, autót, s ha nincs rá szüksége, akkor nem tud hová fordulni sebtiben, legfeljebb tájékozódik a neten, vagy hallomás alapján...az állatorvos nem fodrász, cipész, vagy háziorvos, akikre mindig szükség van, ezenkivül a helyzet amikről itt szó esik (felelősség, gondatlanság, vagy lehúzás témában) akkor sem változik, ha akad állandó orvos, mert ez szakmai-morális probléma....

Előzmény: oncogito (341)
oncogito Creative Commons License 2013.07.21 0 0 341

Kedves, tud olyant, hogy valakit is letöltendő börtönnel büntettek állatkínzásért?

Ha igen, ossza meg velünk a jó hírt!

 

Egyébként mutasson egy hivatást, ahol jól dolgoznak és olcsón.

Önnek egyébként mi a foglalkozása?

 

Tudja, aki kutyát tart, hosszabb évekre tervez. Kell keresni jó és megbízható orvost és nem akkor kapkodni fűhöz-fához, ha baj van.

 

Előzmény: Törölt nick (340)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.21 0 0 340

az állatdokik elkanászodtak, az árak nivellálódtak, nincs olcsóbb s drágább: mind elég magas áron dolgozik - most kellene NYUGATOSODNI s pereket inditani, beleverni a NÓZIJUKAT a FELELŐSSÉG keserű megtapasztalásába...

1. elmarasztalás esetén pénzbüntetés

2. elmarasztalás esetén időszakos eltiltás

3.kamarai áraszabás szigorú időtarifás előirásokkal, s ezek betartatása

4.ellátások internetes osztályozása, fórumok elaszaporitása, reklámozása, támogatása, nevesitésekkel(pozitiv s negativ példák kiemelése)

5. felelőtlen ellátás esetén, ha bebizonyosodik, akkor 3 csapás: utána végleges eltiltás

 

az állatkinzást szerencsére már büntetik, szabadságvesztéssel. a diplomás állatgyógyászok pénzéhségét, itt tisztelet a kivételnek, ugyanigy meg

kellene fékezni jogi eszközökkel. itt az ideje!

oncogito Creative Commons License 2013.07.18 0 0 339

Csak azt tudom mondani, hogy saját és más kutyás érdekében nem lenne szabad annyiban hagyni a dolgot. Kellene belőle ügyet csinálni, akár ember- akár állatorvos ilyen felelőtlen és nemtörődöm. Biztos van felettes szerv, ahol panaszt lehet tenni, jogi fórum, ahol kártérítési perrel lehet élni.

Nem azért, hogy nyerészkedjen az ember, hanem azért, hogy féljenek ilyen hanyagok lenni.  És főleg, hogy nyilvánosságot kapjon, hogy más tapasztalatlan kutyás ne járjon ugyanígy.

Előzmény: H.J (337)
H.J Creative Commons License 2013.07.17 0 0 338

Elnézést a helyesírási hibákért. Már késő van és alig láttam a billentyűket.

H.J Creative Commons License 2013.07.17 0 0 337

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Néhány éve szintén egy állatorvos pénzéhsége miatt vesztettem el szeretett Dobermannom.

Akkor még nem tudtam mi az a gyomorcsavarodás.

Az esti etetés utáni reggel kimentem a kertbe és láttam szerencsétlen kutyámat.Alig bírt menni,

a hasa hordónyira fel vplt dagadva és kőkemény volt.Felhívtam Érden -Sólyom Ferenc állatorvost.

Elmondtam neki a tüneteket.Azt válaszolta semmi gond ,dolga van ,majd ha végez eljőn.

Két óra múlva a kutyám felbukott az udvaron.Amikor ismét felhívtam az (urat) mondta hogy még dolga van de ha akarom

vigyem be az érdi állatkorházba.Ezt elötte csak azért nem tettem mert nov 7.-e volt és nem tudtam rendelnek e.

Valamint hittem a doki szavainak.A korházba érve a kutya már kómában volt.Egy kedves orvosnő közölte velem ,hogy

gyomorcsavarodás esetén NÉGY ÓRÁN múlik a kutya élete.Megműti a kutyámat de csupán 10 % esélyt ad az életben maradásához.

A műtét sikerúlt, a kutyám élni akarásának köszönhetően visszajótt a kómából.

Estére viszont borzalmas szenvedések után végleg elment.

Ennyit egy lelkiismeretlen állatorvosról.Valószinűleg a négy órás túlélési időről ő is tanúlt.A kutya tüneteit érthetően elmondtam.

Nem tudom él e még az öreg doki,de kívánok neki is hasonló szenvedést ha eljön az ideje.

Ha akkor csak annyit mond -" nincs időm-azonnal vigye el a kutyát a kórházba mert minden pillanat számít"-de ő inkább

a zsebére hajtott-semmi gond ,majd jövök ha végeztem- mel halálra itélte a kutyámat.

Szerintem ezt lehet etikátlan viselkedésnek nevezni.

Ugyanezt el lehet mondani egy (Varsó utcai -Zuglói állatorvosról is.) kb 14  éve történt az eset.

A kutya ugyanaz. Ivartalanítás.

A mútét után a kutya heréje folyamatosan gennyesedett. Én rendszeresen vissza vittem a kutyát kezelésre és rendszeresen fizettem is.

Mígnem egyszer elvittem a kutyát egy másik orvoshoz is,aki csak egy pillantást vetett a kutyára és már mondta is a diagnózist.

A pénzsóvár kollegája kemény műanyagos cérnával varta össze a kutya műtéti (belső varrat) hegét.Ennek még hagyott egy 6-8 mm-es

csonkot is.Nem vágta el a csomó felett a cérnát.Ez a két kis kemény tüske a kutya belső részét folyamatosan szurkála. Ez okozta a folyamatos gyulladást. Mint megtudtam,ez az  a az orvosnak nem nevezhető tetük kedvenc módszere.

A másik doki elöttem szedte ki a varratot a kutyából!! Szegény pára érdekes módon gyorsan meggyógyúlt..

 

 

 

 

 

Szepi bá Creative Commons License 2013.07.16 0 0 336

"Az orvos egy ellátás során mindig a megfelelő ellátásért felel, és nem a sikerért."

Ez egy hüje duma ! A megfelelő ellátás = SIKER ! Nem megfelelő ellátás esetében jön a süketelés a tudományosan megmagyarázom . A becsületes állatorvos ha nem tud tökéletesen diagnoztizálni és vannak kételyei az adott esetben azt elmondja a gazdinak és megbeszéli a lehetőségeket a vele járó költségekkel eggyütt . Sikertelenség esetében egyértelmű , hogy nem a leg megfelöbb ellátásban részesűlt a beteg .

Előzmény: Wet RinR (333)
86c Creative Commons License 2013.07.14 0 0 335

sziasztok

az az eredeti kérdésem lenne hogy tudnátok-e olcsó újpesti, angyalföldi orvost ajánlani rutin dolgokra, oltás stb

savage123 Creative Commons License 2013.06.19 0 0 334

Szerintem ideje volna az orvosmorálnak felzárkóznia korunkhoz, s egy akkora UGRÁS-t megtennie, amekkorát léptünk  pl a számitástechnikában vagy azt megelőzően pl a légiközlekedésben vagy mégazelőtt pl a vegyiparban....vagyis: a bizonyitási kényszer, ha az állat majdnem meghal s elfertőződik a sebe -  ugyan forduljon már meg!

Bizonyitsa az orvos az ilyen tragikus esetben, hogy az ellátás szakszerű volt, s ne csak foghegyről vesse oda, hogy "biztos egyedi allergiás tünetekről lehet szó". Ez így nincs rendjén.

Hiszen én bizonyitottam a pénzemmel, az állat a szenvedésével. s a történetek pedig bizonyitják, hogy valamiféle gondatlanságról is szó lehet. (ha nem egyedi allergiáról, amit ugye csak oda lehet kenni az ügyfél fejéhez)

Tehát korszakváltást az orvosmorálban, bizonyitsák ők a baleset bekövetkeztekor, hogy az valóban baleset volt, s ilyen esetekben ijedjenek már meg kellőképpen: igazolják az allergiát, igazolják a higiéniai ellátás szinvonalát, igazolják a vétlenségüket. Ne a páciensnek, vagy a gazdinak kelljen birkóznia velük egy egyenlőtlen szituációban, ahol még a maffiaszerű összefogásukkal is meg kell vivni a szakvélemények dzsungelén át, esetleg urambocsá az etikai bizottság álcájába bujtatva e furcsa bajtársiasság ellen....

Különben legyen már oda a jóhirük, s kopjon már fel az álluk ebben a piaci környezetben, ahol mindenkinek felkopik hasonló helyzetben: autógyártónak, asztalosnak, kereskedőnek, stb.....

Ugye igazam van Wetriner?? Tehát én nem a kialakult s megcsontosodott helyzetről vitázom, én egy váltást szorgalmazok, ami elsősorban a piaci fogyasztó és az állatok érdekét segiti érvényesülni, megaztán megtisztitja a szakmát...Mert ami rossz, az nem maradhat rossz az idők végezetéig....

Előzmény: Wet RinR (333)
Wet RinR Creative Commons License 2013.06.19 0 0 333

Nem hallgatok, csak dolgoznom kell, nem érek mindig rá fórumozni. Mérges vagy gúnyos (nem tudom, minek vegyem az utolsó megszólalásod) pedig ne rám-velem legyél, én csak segíteni próbáltam.

Kiegészítő vizsgálatot a második kollégától kérhettél volna, jelezve, hogy nem vagy megelégedve az első orvos munkájával. Nyilván ezen már túl vagyunk, csak másoknak szolgálhatunk tanulsággal.

A garanciához: Az orvos egy ellátás során mindig a megfelelő ellátásért felel, és nem a sikerért. Vagyis, ha bizonyítani tudod, hogy felelőtlen, vagy hanyag munka történt, akkor kérhetsz garanciális ellátást, vagy kártérítést, különben nem. De ha a saját esetedben szó nélkül hagyod, hogy se számlát, se megfelelően dokumentált kezelést nem kaptál, akkor garanciáról beszélni csak vágyálom lehet.

szs

Előzmény: savage123 (331)
savage123 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 332

...bizony-bizony, jobb is ha hallgatsz....:/

savage123 Creative Commons License 2013.06.13 0 0 331

..na most akkor lassítsunk:)

kórlapokat kaptam,(szlát persze nem)  de hiányosak, s mint kesernyés hangvételemből kiderült: nem jogositanak fel semmire, magam is tudom....

bakterológiai-szövettani vizsgálatot hol, mennyi ideig a műtét után lehet kérni? (a 10-es bagatell az eddigi költségekhez képest.)

 

"Csak arra vállalhatunk garanciát, hogy a műtétet megfelelően elvégezzük, a sikerességre nem. Az, hogy egyesek hajlandók sikertelenség esetén ingyen, vagy csökkentett áron újabb beavatkozást elvégezni, inkább tekinthető emberiességi, vagy menedzselési szempontnak, mintsem elvárható minimumnak."


Kérdésem: miért nem vállalható garancia? Ez is csak egy szolgáltatás. Nyilván nem a műtét eredményességére kell garanciát vállalni, hiszen élő anyagról van szó, annál inkább kellene garancia a megismételt beavatkozásra.A dokumentálhatóan előirásosan és minőségileg hibátlanul elvégzett munkára. Hiszen az illető orvost választottam, biztam benne, oda vittem a pénzem, pedig állatorvos annyi van, ha eldobok egy követ, biztosan eltalál egyet :) (ezt ne vedd sértésnek, nem rajtad akarom kidühöngeni magam,a válaszokért inkább hálás vagyok....)

Vagyis: az emberiességi szempontok, az orvosi eskű és a marketing meg piaci szempontok  miatt igenis kell vállalni garanciát és ennek a kikövetelését el is fogja végezni a fogyasztótudatos magatartás, ezt én garantálom. Tehát a garancia mint a felelősségvállalás manifesztuma nem csak úgy "szempontok", hanem szerintem szolgáltatási minimumnak kell lenniük. Hiszen ha nem igy lesz, akkor a műhibákat továbbra is az élő szövet egyedi tulajdonságaira lehet fogni, s az előre leszögezett garanciamenteség mögé lehet rejtőzni. Fontos dolog ez, benne van korunk egyik keletajrópai rákfenéje, a felelőtlen társadalom egyik alapjelensége: csak álom az amerikai (akár humán)orvos magatartása, aki barát-kollegája ellen is tanuskodik egy műhibaperben, lelkiismereti, objektiv alapon.

 

Amit Te kimondasz, hogy garancia nincs, az nagyon sok orvos szájából hangzik el, méregdrága humánorvosi beavatkozások előtt, én mérhetetlenül morbidnak érzem. A közeljövő spontán feladata lesz, hogy ez megváltozzon. Ahogyan az eddig akár önkényességet rejtő bírói itéleteket is lehet vitatni a neten, s azoknak hosszabb távon s nagyobb esetszám alapján ki kell állniuk a nyilvánosság próbáját! Erről eddig szó sem lehetett. 

 

Nem hagyományos garanciavállalásról, hanem a felelőtlen vagy hanyag munka következményeinek a társadalmi önvédelem okán történő kiköveteléséről: ehhez kell megtalálni a formákat, a számonkérés, a kártalanitás módozatait s ez nem is biztos hogy az orvosok feladata. Majd kiforrja magát.

Előzmény: Wet RinR (330)
Wet RinR Creative Commons License 2013.06.13 0 0 330

Az alapkérdésed az volt, hogy kihez fordulhatsz panasszal, és hogyan lehet felelősségre vonni a kollégát: szerintem ezt konkrétan megválaszoltam.

Amit jelezni próbáltam, hogy a laikusok számára egyértelműnek látszó tények orvosilag messze nem azok, és egy bírósági perben sem állják meg a helyüket. A gennyesedés: ez lehet helytelen fonalválasztás, a fonal anyaga iránti túlérzékenység, a sterilitás hiánya, vagy a nem megfelelő műtéti technika miatt. Ennek eldöntéséhez bakteriológiai és szövettani vizsgálat kellene (a kettő együtt alaphangon kb 10 ezer forint). Ezt neked kellene kérned és kifizetned, csak ezek birtokában igazolhatóak az állításaid.

Garancia pedig az általad használt értelemben NINCS. Csak arra vállalhatunk garanciát, hogy a műtétet megfelelően elvégezzük, a sikerességre nem. Az, hogy egyesek hajlandók sikertelenség esetén ingyen, vagy csökkentett áron újabb beavatkozást elvégezni, inkább tekinthető emberiességi, vagy menedzselési szempontnak, mintsem elvárható minimumnak.

Amire igazából fel szerettem volna hívni a figyelmet, az a kórlap fontossága. Egy ekkora műtét után adni ÉS kérni kell a beavatkozás pontosan dokumentált leírását: enélkül esélytelen kívülállónak megítélni, hogy ki hibázott!

szs

Előzmény: savage123 (329)
savage123 Creative Commons License 2013.06.13 0 0 329

persze, Wet okosabb lettem kicsit, de nincs még kedvem feljelentgetni....a dolog egyértelmű: elvállal valaki egy kutyát, amelyiknek leállt az anyagcseréje, mert lenyelt egy zacskót, mint később kiderül, majd a varratszedéskor az is látszik, a seb elgennyesedett, de akkor már nem húzza be a saját "belét", hogy a kutyát megműtse, hanem egy kezdő orvosra (ha az egyáltalán, mert semmilyen papiron nem szerepel a neve) bizza a korrekciót...a műtét 30 százalékkal több mint jelezte előre, a korrekció nem garanciális, hanem egyedi érzékenységre hivatkozva ismét az eredeti műtét árának 40 százaléka, az előre jelzettnél kb 30 százalékkal több....a kutya 2 nap múlva megint hány, akkor már másik klinikára kell vinni, ahol súlyos elfertöződést állapitanak meg, s ismét egy nagyműtét árát kell az embernek nincs gusztusa az eredeti helyen reklamálni, mert tudja hogy semmi nincs a kezében.

Miért nincs? Mert az eset utólag bizonyithatatlan, az hogy fertőzést kapott az állat mondjuk rossz higiéne miatt vagy a fonal miatt allergiás reakció lépett fel, az bizonyithatatlan. Persze olyan zárójelentést sem adnak ki, amivel mehetnék a kamarához. (holló-hollónak nem vájja ki a szemét, s ez orvosberkekben pláne igaz, sajna a humándokiknál leginkább)

 

s hogy mi itt a felelőtlenség? az hogy nem kell felelni a műhibáért. számonkérhetetlen, meg a felelősségvállalás hajlama eleve hiányzik. akad klinika ahol ezt a második műtétet garanciában végezték volna, s az eredeti orvos ki nem engedte volna a kezéből, nemhogy egy kezdőre bizza....

 

 

 

s hogy mivel lettem okosabb? a kérdéseiddel, amik eleve nem válaszolhatóak meg egyértelműséggel, de hát ezt a feltételükkor Te magad is tudta:/ holló-hollónak...???

Előzmény: Wet RinR (328)
Wet RinR Creative Commons License 2013.06.12 0 0 328

Egy kicsit több adat kellene, mert így nehéz lesz segíteni. Méregdrágán - ez mit jelent? Az állatorvosi tevékenység szabadáras, vagyis egy állatorvos annyit kér el, amennyit akar. Ezt csak a piac szabályozza, mint általában mindenhol. Ezért szoktuk általában előre megbeszélni a felmerülő költségeket, és jelezni az esetleges komplikációkat. Ez nem történt meg? Kértél előre árat, vagy csak a végén csodálkoztál? Kértél a műtétről kórlapot, részletes árszámítással, vagy csak fizettél, és csodálkoztál?

És a felelőtlenül mit jelent? Egy állatorvosi diplomával a zsebemben a nyúl körömvágásától az elefánt császármetszéséig mindent elvégezhetek. Azt, hogy ezek közül melyiket vállalom, a gyakorlatom és a vállalkozó kedvem határozza meg. Felelősségem abban van, hogy a szakma szabályai szerint járok el, követve az általánosan elfogadott alapelveket. Például egy szuka kutyánál a petefészek elkötése hibának számít, míg a petefészek eltávolítása helyes. Miben volt felelőtlen a kolléga?

Általános útmutatóként csak annyit tudok mondani, hogy mindent dokumentálni kell (kórlap, számla, stb.), és ha valóban alá tudod támasztani az állításodat, akkor az Állatorvosi Kamara illetékes bizottságához fordulhatsz szakmai értékelésért. Ha ezt nem fogadod el, természetesen bírósági úton is megpróbálhatod felelősségre vonni.

szs

Előzmény: savage123 (327)
savage123 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 327

sziasztok, kihez fordulhatok panasszal, ha egy állatorvos a kutyámat méregdrágán, s felelőtlenül megműtötte? hogyan lehetne felelősségre-vonni?

oncogito Creative Commons License 2013.05.26 0 0 326

Kedves Bebetta, a kókler te vagy, hogy tenyésztesz, amikor cicák ezrei élnek nyomorúságban, sintértelepen, kóbor életben!

Te az állattartók szégyene vagy!

Minek szaporítani?

A cicákból akarsz megélni? Tudod, vannak akik azért élnek, hogy ilyen szerencsétleneket mentesenek és áldoznak rá, nem jövedelmet szereznek!

Minden jóérzésű ember inkább kihoz innen és ivartalanít, semmit szaporít!!!!!

Az állat nem státusz szibólum, nem megélhetés, hanem családtag!

Vajon az agyonelletett mamacicának mi a sorsa? Vajon arra menyit költesz, mennyit nem sajnálsz rá? Miért nincs állandó, megbízható orvosa az állatoknak, ha rendszeresen szaporítasz? Sajnálod rá?

 

Innen lehet menteni macskát, aki nem akar szaporítót gazdagítani:

http://ebtelep.hu/macskak

 

 

 

Előzmény: Bebetta13 (325)
Bebetta13 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 325

Sziasztok, Gondoltam megosztom mindenkivel a történetet mert nagyon mérges vagyok. Pár éve elkezdtünk cicákat tenyészteni de mivel külföldre kellett költöznöm sajnos nem tudtam minden cicát magammal hozni egy albérletbe, így anyukámnál maradt pár hobbycicánk, akiket ő szeretne megtartani és a tenyészkandúrunk. Pár hónapja az egyik lány cicánkat is hazavittük "nászútra" a kandúrunkhoz és megkértem anyukámat, h mielőtt visszahoznánk nézesse meg állatorvossal, hogy lesznek e kiscicák. Így aztán levitte a pomázi "állatorvosi rendelőbe", - ami a HÉV megállónál van - ahol 3500 ft ellenében közölték a jó hírt, hogy jönnek a picik. Szóval mindenki happy volt de a cicán nem látszott semmi hetek elteltével sem így újra megnézettük. Az "orvosnak" volt pofája elkérni újabb 5500 forintot! azért, h közölje a cicának most van peteérése! Most akkor pontosan mire is kellett kifizetni 9000 forintot? Arra, hogy az orvos egy kókler és nem ért egyáltalán a dolgához vagy arra, hogy szélhámosságból vizsgázott?

oncogito Creative Commons License 2012.01.24 0 0 324

Szerintem nagy tanulság, hogy akkor is kell fogadott orvos, ha a kutya  nem beteg. Mert a betegség bármikor beüthet.

Azonk kívül a sok pénz nem feltétlen rablás. Egy jól felszerelt rendelő életet ment.

Olcsó orvosnál hallottunk itt olyat, hogy ivartalanításkor úgy adták ki a kutyát, hogy szinte ki volt forulva a bele és ömlött belőle a vér.

Szóval igaz, hogy méregdrága, de ha az orvos jó és a körülméynek is jók, akkor az a kutya gyors gyógyulásának biztosítéka.

Az emberorvos sem olcsó, de aki egészséget és életet akar, bizony fizet.

jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 323

Mi nálunk úgy volt, hogy hasra ütöttek és mindig más összeget fizettünk, pedig a kezelés úgyanaz volt :( Iszonyat, hogy mit meg nem tehetnek ezek!!!!!

Előzmény: Büfés74 (322)
Büfés74 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 322

Belépsz és már 6000

Előzmény: jaca11 (321)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 321

Teljesen egyetértek veled!!!!

Előzmény: Büfés74 (320)
Büfés74 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 320
Sok orvos sak a kasszát tudja kezelni. De azt nagyon. Akinek nem inge....
Előzmény: jaca11 (319)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 319

Szia,

 

Az első vérkép szerint tényleg hasnyálmirigy gyulladás volt a tűnet, így azért nem keresetem egyből másik orvost, viszont a következő lelet, már nem bizonyította rendesen, hisz minden jó volt. Sajnos naivak voltunk és bíztunk az orvosba és minden nap reménykedtem, hogy javulni fog a kutyusom!Természetesen másik orvoshoz vittük, ahol sikerült őt megmenteni :) Nekünk is sokba került ezek a kezelések, de nekünk ő minden pénzt megér :) Viszamentünk a dokihoz aki kezelte 3 hétig, de még elnézést se kért csak a kollégája ( mivel 2 orvos is vizsgálta azon a helyen ), Ennyit erről, tanultunk az esetből!!!! Mostmár találtam egy tényleg jó orvost, aki tényleg szereti az állatokat!!!!!

Előzmény: Sorsi86 (315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!