Keresés

Részletes keresés

Manipura Creative Commons License 2019.02.07 0 1 8137

Jó utat! Ha emeletes ATVO busz van, menjetek fel, klassz ahogy megpillantod a vízzel körbevett Serenissimát. 

Előzmény: erikanyu (8134)
vélemény Creative Commons License 2019.02.05 0 0 8136

Én pont Velencében csináltam azt, hogy az érkezés utáni első két nap kirándultam Padovaba és Vicenzaba, akkor ott laktam az állomás közelében.Érkezés napján megnéztem a gettót, vezetéssel a zsinagógákban, a közelben levő San Alvise és Madonna del Orto templomokkal. Utána jött a két kiránduló nap. Vicenzából visszajövet   összeszedtem a csomagot a szállodában és bevaporettóztam a másik szállodába, egészen közel a San Marcohoz.

Előzmény: Manipura (8135)
Manipura Creative Commons License 2019.02.05 0 1 8135

2 ingyenes vasárnapon láttam az Accademiát, bevált hogy nem sokkal nyitás után érkeztem. (Most 10.35  kilépési időt határoztam meg magamnak. A 12.00-es reptéri buszra volt foglalásom, de még visszamentem fizetni, poggyászt lezárni a szállodába.) Kifelé jövet 2 csoport érkezett, bent nem volt sok ember, plusz eloszlott a nagy térben.  

A központhoz közeli szállás és a 7 órás reggelizés megnyújtja az amúgy rövidebb velencei nyitvatartásokat, a korai kezdés ad egy jókora előnyt. Gondoltam Rád sokszor. Igazat adtam, és értettem miért választod a vasúthoz közelebbi szállást ha kirándulsz, és az is jól jött, hogy érkezéskor érdemes megvenni a vonatjegyet. 

A magasított gyalogúton is eszembe jutottál, először fura volt, de nem okozott semmi problémát, praktikus, biztonságos. A fellépéskor kell odafigyelni, amúgy nincs mitől tartani.

 ---

A Zattere sétányon a Conad nagyon jó, nagyrészt onnan oldottam meg az ebédet, ásványvizet, Aperol spriz-t. A Guideccán a Zitelle rakparton jó kis bárt találtam a Salute a Dogana és a Campanile látványában gyönyörködve ebédeltem. 

Jó volt belehallgatni és-látni a helyi vendégek kvaterkájába. Nem tolongtak a turisták sem. 

--

Padovában a Duomóban körbejárva mise hangjait hallottam. Mosolyogtam, amikor odaértem a főoltár közelébe, és a mikrofonnnál egymással szemben álló két atyát megláttam. Először arra gondoltam, hogy milyen lelkesek, hívők nélkül is celebrálnak. Majd megálltam, jobban figyeltem, és azt láttam, hogy vezényelve segíti a padsoroknak háttal álló a másikat, és a hangsúlyt, a jellegzetesen éneklő beszédstílust és kiejtést gyakorolták. Ettől az amúgy kissé szürke hely is szebbé vált a lelkemnek.

---

Csütörtökön a Dalmaták scuolájától visszafelé egy asztalosműhelyt fedeztem fel. Bementem, engedélyt kértem és kaptam fotózni.  Az egész műhelyt valami leírhatatlan hangulat uralta a fa illatával a sok "kinccsel' és  ahogy a mester gondos, tapasztalt mozdulataival megmunkálta az evezőlapátot.

---

A Zaccharia vaporetto megállótól a gyalogoshídon át láttam, hogy a Dózse oldalában lévő padokon van hely, odasütött a nap, elindultam hát oda. A híd tetején sokadalom, fotóz ezerrel mindenki. 8 tagú stáb asszisztál egy szépségnek, 2-en fotózzák amint szandálban csíkos trapézszárú nadrágban vonul egy rojtos-bojtos színes stólával. Ingyenes utcaszínház. :)

---

A Zaccharia alsó temploma több mint 1,5 m víz állt. 10-kor nyitna, de bemehettem 9,50-kor. Első vevőt nem engedünk csak úgy el. :)

---

A San Marco Bazilika előtti magasjárdán senki nem állt 1/2 1-kor, ennek megörültem és bementem. Szokatlanul kevesen voltunk bent is. Pontban 3/4 1-kor a szigorú őr No foto! kiabálás közepette hátat fordított és a főoltárnál lekapcsolta a kivilágítást. Közben mindenki fotózott.   

 

 

Előzmény: vélemény (8133)
erikanyu Creative Commons License 2019.02.05 0 0 8134

Figyelek,olvaslak ám, csendben a háttérben. Pénteken ott vagyok :)

Előzmény: Manipura (8130)
vélemény Creative Commons License 2019.02.05 0 1 8133

Egyszer ott kezdtem reggel, az első fél órában egyedül voltam, utána pedig végig a tömeg előtt. Amikor kijöttem, már állt a sor.

Előzmény: Manipura (8132)
Manipura Creative Commons License 2019.02.05 0 1 8132

Megnéztem a kiírásról készült fotót. Az van rajta, hogy az első szinten a VI-XI. termek reataurálás miatt zárva vannak. Sajnos a Lakoma Lévi házában sem látható.  Nagyon ütős a Gallerie dell' Accademia anyaga. Legközelebb a földszinten kezdek majd. Mindig sok újat fedezek fel, most  a kedvencek  mellett a kéz ábrázolásának finomságát  a mozdulatok szimbolikus változatosságát  is figyeltem. Különösen a 3  Vivarini ( Alvise, Antonio Bartolomeo) képei fogtak meg. 

Előzmény: vélemény (8131)
vélemény Creative Commons License 2019.02.04 0 1 8131

Az Accademia már 2016-ban is szét volt szedve, és nem úgy nézett ki, mintha csak az előző héten szedték volna szét.

Előzmény: Manipura (8130)
Manipura Creative Commons License 2019.02.04 0 1 8130

Igen, már tervezés-készülődés közben erre jutottam, hogy Padovában kellene megszállni köv. alkalommal. Van Trevisóból transzfer is. 

Az Accadémia továbbra sincs kész, megkeresem majd a fotót, mintha 2017 április 2019. Októbert írtak volna. A Carpaicco Szent Orsolya képek sem láthatók. 

Az Accademia vaporetto megálló eredeti helyén csak a Rialtó felől San Marco irányba közlekedő hajók állnak meg, a Ple Roma irányába indulók a C jelű megállóból indulnak, ami kb. 5 perc sétára van a régi helyétől. A C. NuovaSan Agnese sétányon át a kicsi hídon a Campo San Vio  felől lehet megközelíteni. (Erika, és akik mostanában utaznak és esetleg járnátok arra.)

Előzmény: vélemény (8128)
vélemény Creative Commons License 2019.02.04 0 0 8129

Accademia kész van már?

Előzmény: Manipura (8127)
vélemény Creative Commons License 2019.02.04 0 0 8128

Szóval Padovába is vissza kell mennem. Sőt lehet, hogy ott kellene megszállni.

Előzmény: Manipura (8126)
Manipura Creative Commons License 2019.02.04 0 0 8127

Most látom, hogy kihagytam, hogy az Accadémiát ismét megnéztem a hó első ingyenes belépés keretében, a Corrert a 2017. szeptemberben vásárolt 24 eurós városi múzeum pass 2 évig érvényes részeként láttam. Utóbbi a Venecia Unica Cardos csomagban csak 1/2 évig érvényes.

A Presepék mindenhol szépek, kettő különösen nagy hatással volt rám: az Eremitani templomé és a Frari oldalbejáratánál külön kápolnában berendezett csodálatos kompozíció. 

Előzmény: Manipura (8124)
Manipura Creative Commons License 2019.02.04 0 1 8126

Palazzo delle Zattere, Zattere sétány a Zattere vaporetto megállótól a kis híd utáni épület: A V-A-C alapítványi szervezésben a , DK Zattere" (dom kultury) progamja. Ezek a 20-as  években amolyan hibrid  (hobby, közösségi, kultúra, mozi) rekreációs központokhoz hasonló elvű helyek voltak.  Van bent kisebb modern művészeti kiállitás, jógázáshoz meditációhoz alkalmas hely, egy közösségi üzenő fal, olvasószoba, dokumentumfilm különböző téma köré csoportosítva, büfé és pl. ingyenes Wc. :) 

Fáradt lábak, időjárási hatások miatt egy kellemes pihenésre be lehet térni. 

A Palazzo Zuckermann Padova városi múzeumai közé tartozik. Érvényes rá a Scrovegni jegye is. Gazdag  művészeti és applikációs dekorációs gyűjtemény több évszázados tálalási eszközök, bútorok, ékreszek, ruhák. Csodaszép tájképes festett porcelánok vannak. A másodikon egy családi gyűjtemény, a Museo Bottacin értékes történelmi érmék kincsestára, fegyverek, családi festmények, bútorok és dísztárgyak szobrok porcelánok. A Corso Garibaldin az Arénával szemben található, megtekintésre érdemes.

 

Előzmény: vélemény (8125)
vélemény Creative Commons License 2019.02.04 0 1 8125

A Palazzo Zattereről és a Palazzo Zucchereről még csak nem is hallottam. Pedig aVelence könyvem a National Geographic nagyon részletes könyve.

Te most közvetlenül a karnevál előtt, én 3 éve közvetlenül utána. Valószínűleg ekkor lehet olcsó szálloda árakat találni.

2001-ben amikor még nem ilyen kényelmesen/lassan utaztam, lenyomtam egy napot úgy, hogy reggel indultam Velencéből, Padovában leraktam a csomagot az állomáson, megnéztem a várost, múzeumban nem voltam, Scrovegnit tatarozták, összeszedtem a csomagot, tovább mentem Vicenzába, leraktam a csomagot, megnéztem a várost, bent voltam a Teatro Olimpicoban, összeszedtem a csomagot, továbbmentem Veronába, becsekkoltam a  szállodába és még aznap megnéztem a San Zenot. Most ezt már nem csinálnám.

Előzmény: Manipura (8124)
Manipura Creative Commons License 2019.02.04 0 2 8124

Sziasztok!

Szerdától vasárnapig voltam Velencében. A szállás az Accademia hídtól és a Zattere rakparti sétánytól 200 méterre, igazi velencei pompával berendezett (színes virágos muránói csillár, szövettapéta, festett szekrények) pici szoba volt. Svédasztalos reggeli volt, most megfizethető ára volt a holtszezon miatt.

Sokat gyalogoltam sikerült megnézni több mint 12 templomot, a Dalmaták (€6) és a Carmini (€7) scuoláját, valamint a Correr múzeumot a gyönyörű könyvtárral, barangoltam a Guidecca szigeten, voltam az ingyenesen látogatható Palazzo Zattereben. A karácsonyi fények még kint voltak, ami nagyobb meglepetés, hogy a presepe is mindenhol kivilágitva mozgásban lévő életképekkel mutatta be a csodát igy február elején is. Talán a a kínai újévet is megvárják.  

Az eső és acqua alta ellenére nagyon jól sikerült. Padovában a Musei Eremitanit, az Eremitani templomot a Scrovegni-kápolnát a Palazzo Zucckermant, a Duomót a Battisterójával a Palazzo Bo egyetemi fő épületet a Santót, a Piazza Erbét és Fruttét valamint az Urak terét és a Prato della Vallét a Caffé Pedrocchit és a Piano Nobilén lévő szalonokat és Risorgimentó kiállítást néztem meg. Tetszett a sok hasznos árkáddal díszes város, gazdagok a múzeumok, elképesztőek a freskók, kedvesek és segítőkészek az emberek.

 

Ha valakinek kérdése van szívesen segítek. 

vélemény Creative Commons License 2019.02.02 0 0 8123

Velencében szerintem mindenki foglal előre szállást, ott pedig fizetni kell az idegenforgalmi adót. Fejenként és naponta. 3 éve 48€ volt a szobám reggelivel és 4€ az adó.

Előzmény: tefi (8121)
Manipura Creative Commons License 2019.02.02 0 0 8122

Aki Velencén száll meg, fizetnie kell idegenforgalmi adót, plusz a helyieknek forgalmat/bevételt generál étkezéssel belépőkkel közlekedési bérlettel, wc-jegyekkel. Korábban is cikkeztek látogatási díjakról, de eddig elmaradt. 

Előzmény: tefi (8121)
tefi Creative Commons License 2019.02.02 0 0 8121

Igen,így érthető! 1 mondaton átsiklottam,ezért értetlenkedtem! :)

 

Mentesül a díjfizetés alól mindenki, akinek akár csak egy éjszakára szóló szállásfoglalása van Velencében.

 

Így már akár Punta Sabbioniban is hozzácsaphatják a hajójegy árához, akinek nincsszállásfoglalása!

Aki meg Velencében akar majd szállást foglalni, így járt, 1 napot fizethet.

Előzmény: vélemény (8114)
vélemény Creative Commons License 2019.02.01 0 1 8120

Nagyon örülök, hogy a körülmények ellenére jól sikerült. Én nagyon szeretem a kisebb olasz városokat.

Furcsa lehet állandóan együtt élni egy ilyen dologgal, mint az aqua alta, vagy Nápolyban a Vezúv vagy akár a japánoknak a földrengés. Mi nem is fogjuk fel, hogy milyen szerencsénk van  természettel

Előzmény: Manipura (8119)
Manipura Creative Commons License 2019.02.01 0 2 8119

 

 

Tegnap reggel 8-kor és este 6-kor figyeltem az Accadémia híd mellett a vízállást. A reggelhez képest kb. 60 cm-t ment vissza a víz szintje. A  Santa Luciából a vapotettóhoz menet rájöttem, hogy hibát követtem el, mert tegnap csak este néztem  és csak a Zattere megállót.  A Ferrovia megállóban viszont az egyik monitoron ugyanazt a grafikont mutatták, amire előző hsz.ben utaltam. Ma este 7-kor 68 cm, 11-kor 120 lesz. Elég dúrva 4 óra alatt. A sirocco okozza, és elvileg holnap reggel 9 körül lesz még nagyon magas, és lassan rendeződik. Szóval meg kellett volna  nézni valamelyik  fő vonalon vagy a csomópontokon, és megkérdezni a szállodában, hogy járnak-e a vaporettók zavartalanul. Reggel egy helyi signora mondta el, hogy Tronchettón mindenki leszáll, és másik vaporettóval lehet átmenni de csak a Ple Rómára. A helyiek büszkén mondták, hogy ez Velence, a Serenissima ebben is unicum, aki nem itt él, nem ismeri a helyi sajátosságokat. 

Jól sikerült a nap, nem időztem sokat a múzeumokban, de szinte mindent megnéztem amit terveztem. A két foglalás és a későbbi érkezés miatt újratervezés és gyorsított menet volt, sajnos a csendes de kitartó eső miatt a város igazi hangulatát kevésbé fedeztem fel. A Battistero és a Scrovegni kápolna elképesztő, és a Santo is tetszett. Lejártam a lábam, de örülök neki. :)

Előzmény: vélemény (8116)
erikanyu Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8118

Javítom saját magam. Az febr.2.-a 9 óra. Azért folyamatosan nézegetem az oldalt.

Előzmény: erikanyu (8117)
erikanyu Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8117

Sziasztok! Februrá. 8.-i hétvégén megyünk. Ha jól olvasom Manipura által feltett oldalt. Magas vízállás várható febr.9.-én is. Izgalmas lesz. Akkor gumicsizma. :)

Előzmény: Manipura (8115)
vélemény Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8116

Gondoltam rád egész nap, hogy mennyire rendeződik a helyzet, mire visszaérsz. A helyiek gondolom nyugodtan veszik tudomásul.

Padova milyen volt? Ülsz a vonaton?

Manipura Creative Commons License 2019.02.01 0 1 8115

Az előrejelzéseket néztem az ilmeteo és commune.venezia oldalakon is, ott jelezték hogy 1 és e között lesz a csúcspontja. Azt ott nem irtak tegnap hogy a vaporettók közlekedését hogyan befolyásolja majd. A városi weboldalon a passerelléket/ gyalogos emelt járdás utakat/ is mutatják térkpen, a szirenajelzést is bemutatják. Hamarosan eldől hogy  milyen kitédővel jutok vissza. :)

 

Előzmény: vélemény (8113)
vélemény Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8114

Velencét elég kevés belépőponton lehet megközelíteni. Vasútállomás, buszállomás,  kívülről érkező hajók állomása, Tronchetto parkoló. Szerintem hozzáadják a busz, vonat , hajójegy és a parkoló árához.

Előzmény: tefi (8112)
vélemény Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8113

Biztonságosabb a későbbi foglalás. 

Tegnap még nem jelezték, hogy magas víz lesz? A szirénázás is idegesítő lehet.Én rettegnék, nem mernék végigmenni azokon a pallókon.

A szállodát azért este meg tudod közelíteni?

 

Előzmény: Manipura (8111)
tefi Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8112

Vajon hol fogják szedni a belépőt?

Felállítanak kapukat és csak úgy tud átmenni a turista ha fizet?

Előzmény: csapa (8110)
Manipura Creative Commons License 2019.02.01 0 1 8111

Gyönyörű volt a scuola. Tegnap 2 napra tervezett kürt sikerült futni. Most éppen kihúzott velem a vonat Padova a cél. Acqua Alta 3/4-es riasztás, szirénák kb. 10 percenként szólnak. A kis hajók nem járnak, a nagyobb vaporettók is eltéritett útvonalon. Az 5,2-es nem jár, a 2-es Tronchettóra vitt, onnan kisebb hajóval a Piazzale Romára, gyalog át a hídon a S. Luciára. Látszólag alig esik, de a kabát átázott. Velencében minden  egyedi. A Scrovegni foglalást először 10-re terveztem, de valamiért újragondoltam és 11.40-re tettem. Előbbit lekéstem volna. 

Előzmény: vélemény (8108)
csapa Creative Commons License 2019.01.31 0 0 8110
Manipura Creative Commons License 2019.01.24 0 0 8109

Köszönöm mindkettőtök válaszát. A Dalmát lenne az igazi vágyam, de valahogy eddig nem volt szerencsém Velencében a Carpaccio képekkel. A tervben továbbra is szerepel, remélem, végre szerencsés konstellációban lesz minden hozzá. 

Az emlitett templomokat 2 kivételével láttam, a Zacchariába mind a két úton bementem, egyik kis kedvencem. 

A Gesuati valamint a sant Agnese karnyújtásnyira lesz a szállástól, a Frari pedig 4 látogatás után is hívogat. Csak Dorsoduróban 16 templom van, nem mindig sikerül ám pont azt megtalálni amit eredetileg terveztem. :) Sokkal több a terv és vágy, mint ami belefér a kötelező helyek és eltévedések mellett a 2 este és 2 teljes napba. :)

 

vélemény Creative Commons License 2019.01.24 0 0 8108

Én ezt hívom San Giorgionak, de tényleg az a hivatalos neve, amit te megadtál

Előzmény: onlyread (8107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!