Keresés

Részletes keresés

Endorfin Creative Commons License 1999.02.09 0 0 196
Az Ördög nem alszik .......
Előzmény: Endorfin (195)
Endorfin Creative Commons License 1999.02.09 0 0 195
Egy történet azoknak,
akik biztosak akarnak lenni a női hűségben.

Volt egyszer egy ember (férfiember),
aki biztos akart lenni a felesége hűségében.
Álmában megjelent neki az Ürdög, és azt mondta:
--No te ember, fogd ezt a gyűrűt, és húzd az
ujjadra. Amig ez a gyűrű az ujjadon van, biztos,
hogy nem tud megcsalni a feleséged.

Az ember ekkor felébredt,
és lám, minden álomnak van reális alapja, az
álombeli figura igazat mondott, a gyűrűt ott találta
az egyik ujján.

Találós kérdés: hol volt az ember keze ébredéskor ?

Endorfin


Katica2 Creative Commons License 1999.02.09 0 0 194
Sziasztok!
Tetszik a tema es a hozzaszolasok is.
Szerintem mindenkinek igaza van valamilyen mertekben.
Szerintem a huseeg attol fugg, hogy milyen melyek az erzesek. Ha egy kapcsolatban nincs meg az osszhang az erzelmek erosseegeeben, akkor csak ido kerdese a csalodas.
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.02.09 0 0 193
Kedves lufi!

Általában elég kevés hűséges természetű ember van. Talán van örökletes alapja is (ezt nem tudom), viszont a neveltetés / nevelődés bizonyosan döntő. Aki a kritikus korban a hűség értelmetlenségét tapasztalja, az hűtlen típussá válhat, aki pedig az értelmességét, az hűségessé, akkor is, ha ez későbbi élete során időnként értelmetlennek tűnő viselkedésre is sarkallja.

Aszexuális példával élve: mi éri meg jobban? Hősiesen / hűségesen a végsőkig védelmezni egy várat, vagy pedig egy kevés arany fejében a megszállók kezére játszani azt?
A hűség nem így mérlegel. Hanem úgy, hogy számára abszurd és elfogadhatatlan, hogy eláruljon valakit, aki őt nem árulta el. Ez megmutatja azt is, hogy mi a puritán módja a hűséges kapcsolatok megszületésének.

"Nyereséseg" dolog-e a hűség? Rövid távon szinte sosem, hosszabb távon viszont annál inkább. Pontosan azért, amit már írtam: komoly dolgot csak hű emberek közössége tud teremteni. Hűtlen embereket azonnal meg lehet vásárolni egy pitiáner külön előnnyel, sőt, ami Magyarországon szokás: a hűtlen ember maga ajánlkozik a hűtlenségre. Pedig aki hűtlen, arra nem szabad építeni. Nem teljes értékű tagja az emberi közösségnek. Egy 2 főből álló párkapcsolatnak sem.
Előzmény: lufi (191)
lufi Creative Commons License 1999.02.09 0 0 192
Chrys! Tudom, tudom, tudom! Ezt az egesz kategoriasdit csak bedobtam, nem varom en, hogy taglald. Mindenki taglalja a magaet. En is taglalom a magaet (:-)) Mondtam, hogy csak okoskodas a reakciom, ugyhogy erre ne szanj vedekezo-energiat. Itt mindenkinek igaza van, aki nem hazudik. Summazva: Igen, a tet nagy, es turpissag nem tortent. Igazabol bocsit se akartal te kerni, mert sejtetted, hogy nincs is miert. En most akkor is lefekszem, es a huseges parjaimrol almodok, ha van egy kis szerencsem...ciao
Előzmény: Chrys (189)
lufi Creative Commons License 1999.02.09 0 0 191
DcsabaS! Akihez egyebkent is a leginkabb kedvunk van, ahhoz nem kell "kunszt" husegesnek lenni-mondtad. Yes!
Hagy tulozzam el: Minnel cikibb a parod, annal nagyobb kunszt hunek lenni hozza...
nem biztos, hogy mindenki a huseg-kunsztokra menne...
Indiszkreten azt kerdeznem, hogy lehet eldontenil, hogy ki eri meg a huseg-kunsztokat? hogy aztan nagy dolgokra legyunk kepesek (in desszert)
Előzmény: DcsabaS_ (186)
lufi Creative Commons License 1999.02.09 0 0 190
Nana irta: Valasztas kerdese. Kinek mi fontosabb? a folyamatos szerelemelmeny, vagy egy szerelemre epult, nagyon eros szeretetben mukodo kapcsolat, ami tamasz is es biztonsag.

Nana beletrafalt? Naná.
Nana es mindenki! Azt, hogy kinek mi fontosabb a fentiek kozul, az hogy alakul ki? Kibol valik kereso es kibol huseges hajlamu vagy hozzallasu ember ? Ha ez csak egy lufit erdekel, nyugodtan fujja mindenki a magaet...

Előzmény: Nana (185)
Chrys Creative Commons License 1999.02.09 0 0 189
Kedves Lufi!
Nem a hűség kategóriáit taglaltam, hanem egy kérdésre próbáltam válaszolni. Még pedig, hogyan élném meg, ha (véletlenül) mégis szerelmes lennék, hogy lehet ezzel a tudattal együtt élni? – kérdezte Jégcsákány-
Nem azt írtam le, hogy én hogy élném meg, mert azt nem tudom. De szerinted a hűségnek, hűtlenségnek, nincs ekkora TÉTJE?
Visszatérve a vétkemhez! Nem szántam turpisságnak, nem kívántam emelni a tétet, szerintem a tét, amúgy is nagy! Azért remélem, megbocsátod!  Üdv. Chrys.
Chrys Creative Commons License 1999.02.09 0 0 188
Kedves Nana.
Pont ezért gondolom én is úgy, hogy aki a szex miatt nem válik hűtlenné, az a szerelem miatt sem fog, mert ahogy te is ki fejezted, nem ad rá esélyt. Tehát, jó esetben nem kerül olyan közeli kapcsolatba, amiből szerelem szövődhet.
Kedves Jégcsákány, Lufi
És jogosan fel lehet tenni a következő kérdéseket: Biztos, hogy jól döntöttem amikor (megállapodtam)? Biztos, hogy nem fosztok meg magamtól valami jót (mást)? Biztos, hogy nem csesztem el az életem? És biztos, hogy a nagy Ő-vel élek? Szerintem, azok akik hűek, HISZIK, TUDJÁK, hogy IGEN.
Hogy ezt jól teszik vagy sem, majd kiderül. Ismerek embereket, akiknek sikerült. És nem érzik úgy, hogy kihagytak valamit. Üdv. Chrys.

lufi Creative Commons License 1999.02.09 0 0 187
Tisztelt Chryst! Ma 22.59-kor On osszekevert egy lufit egy jegcsakannyal! Gyakori ez ?(Mindegy, Jegcsakany meg nem eszrevetelezte)
Te Chryst!
Ertem amit irtal
- "tobb kell, az erzelem" -
ezert mondom: at is erzem.

Nem vitazok, ha most mondok is barmit, azt vedd annak ami: okoskodas a huseg kategoriakert. Az amirol te irtal, a titokban ellopott pasztor orak, a csalad magasabb rendu erdekei, stb. az nem ket ember husegerol szol szorosan veve. Emeltel a teten a hozzaallasoddal, es a huseg topicot a csalad es a gyerekek bekejenek szentsegehez "emelted fel". A huseg-kategoriacskak vedelmeben kenytelen voltam eszrevenni ezt a "turpissagot"

DcsabS azonban gazdagitott az osszkepen. Lassuk akkor, mibol elunk:

Huseg1: /beletorodes-huseg/ Nem keresek tovabb, paromnal jobbat ugyse kaphatok
Huseg2: /spontan huseg/szerelem/ Parom a legjobb, nincs jobb, eszembe se jut eselyt adni masnak
Huseg3:/elhatarozas huseg/ Parom az eddigi legjobb, ha eszembe is jutna kivancsiskodni, nem adom meg az eselyt, hogy osszezavarjanak.

Hat eddig tartottak az un. "elerheto -legjobbat kereso" hajlamuak huseg kategoriai.
DcsabaS-fele Huseg4/ viszonzott huseg / Tudom, hogy parom nem az elerheto legjobb, de halas vagyok neki a belem vetett bizalmaert es husegeert, ezert ezeket az ertekeket husegemmel viszonzom.

Neil, Te verbeli romantikus. Szamodra csak a Huseg2 huseg es szerelem letezik. Ha jatekbol nem jott volna ram ez a kategorizalasi roham, azt mondanam: igazad van, ne bonyolitsuk agyon az eletet.
viszonzasul
Előzmény: lufi (174)
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.02.08 0 0 186
Kedves Neil!

Mondjuk azt, hogy aki a (mindenkori) szerelméhez hűséges (de ahhoz igen), az nemigen fogja megtapasztalni az egy életen át kitartó (igazi) hűséget. Azt is mondhatnám, hogy e kétfajta hűség antagonisztikus ellentmondásban van egymással. Romantikus történetekben (különösen, ha nő a szerző) a szerelem szinte mindig győz, a hűség meg elbukik, majd pedig "boldogan élnek, amíg meg nem halnak" - amiből persze semmi sem lesz igaz.

Az emberre egyik legjellemzőbb dolog, hogy mennyire hűséges. Nem ahhoz, aki egyébként is leginkább a kedvére van (ahhoz ugyanis nem kunszt!), hanem ahhoz, aki szintén hűséges hozzá. Aki hű, az semmiképp sem csalja meg a másikat, amíg a másik meg nem csalja őt. (De talán még azután sem.) Igazán nagy dolgokra csak hűséges emberek képesek.
Előzmény: Neil (182)
Nana Creative Commons License 1999.02.08 0 0 185
Ki szeretném fejezni egyetértésemet Chrys korábbi hozzászólásával, arról, amit a megállapodásról mondott. Nem hiszem, hogy mindig jöhet jobb. Vagyis jöhet, de ha én nem vagyok befogadóképes, márpedig azt még meg tudom tenni, hogy amikor valaki el kezd tetszeni, elzárkózom előle, akkor nem feltétlenül kell egy új szerelmet feláldoznom. Hiszen a szerelem, legalábbis az én számomra, nem avval kezdődik, amikor meglátom a másikat, akkor még csak a szerelem lehetősége villan fel. Ezt el lehet utasítani. Választás kérdése. Kinek mi fontosabb; a folyamatos szerelemélmény, vagy egy szerelemre épült, nagyon erős szeretben működő kapcsolat, ami támasz is, és biztonság.

Üdv:
Nana
Chrys Creative Commons License 1999.02.08 0 0 184
Kedves Jégcsákány, az előzöt elszúrtam, neked szántam. Lufi, bocs.
Chrys Creative Commons License 1999.02.08 0 0 183
Kedves Lufi.
Azt hiszem félreértesz, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, megpróbálok korrigálni.
Megállapodok, mert megtaláltam azt, akit szeretek, aki jó, stb. Tehát nem keresgélek tovább! Így értettem a megállapodást. És persze, hogy nem egyszerű, én azt sose mondtam. Sőt!
Szerelem és hűség kioltja egymást? – Ha erre következtetsz az írásomból, akkor nagyon elszúrtam. Bocs.
És te, hogy értelmezed a hűséget? Egyáltalán lehet helyesen, mindenki számára elfogadhatóan értelmezni?
Üdv. Chrys.



Neil Creative Commons License 1999.02.08 0 0 182
Kedves DCsabaS_

Bevallom, nem teljesen értem a reagálásodat.
Abban egyetértek Veled, hogy a szerelem múlik, bár, szerintem nem törvényszerűen. És az ember addig hűséges, míg ez megvan. És ha talál olyat, akit jobban tudna szeretni, akkor az már az előzővel nem szerelem.
Szia
Neil
Előzmény: DcsabaS_ (181)
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.02.08 0 0 181
Kedves Neil!

Szerintem meg inkább az a fajta hűség nem létezik, ami a szerelmen alapulna. Hiszen a szerelem menthetetlenül elmúlik, amikor jön egy újabb (de lehet, hogy még előbb). Aki tehát a (mindenkori) szerelméhez próbál hűséges lenni, az végül is nem lesz hűséges, és hozzá sem lesznek azok.
Előzmény: Neil (179)
neduddgi Creative Commons License 1999.02.08 0 0 180
Nagyon azok. Meg a nogyogyaszukat sem csaljak meg...
Neil Creative Commons License 1999.02.08 0 0 179
Kedves lufi!

Azt írtad, a hűség romantikus. Valóban. Mivel szerintem szerelem nélküli hűség nem létezik, és a szerelemnél nem nagyon van romantikusabb dolog.
Ami a többi fajta hűséget illeti, amit írtál, szerintem olyanok nincsenek. Elhatározásból lehet, hogy egy ideig hűséges valaki, de csakis addig, míg nem talál egy nagy Ő-t, aki nagyobb Ő, mint az eddigi. Elhatározni nem lehet.
Beletörődni pedig senki nem fog abba, hogy hát, ugyan lehetne jobb is, de itt van ez, ez tuti. Szerintem ilyen nincs.
Csak azért mondom, mert voltam már "kereső" és "kereső" által megcsalt is, úgyhogy, én így látom a dolgokat.
Szia
Neil
Előzmény: lufi (174)
jégcsákány Creative Commons License 1999.02.08 0 0 178
Kedves Chrys!
Már megint meggyőzően szépeket írtál.
" Mert a hűség, megállapodás."
Ilyen egyszerű lenne?

Mert én a hűség ilyen értelmezését már a szerelemmel egyenértékű, egyenrangú lelkiállapotnak éezem, csak ellentétes előjellel.

Szerelem és hüség kioltja egymást?

Szerelem + hűség = Zérus (???)
Előzmény: Chrys (177)
Chrys Creative Commons License 1999.02.08 0 0 177
Kedves Jégcsákány, DcsabaS_, Lufi.

Nincs az a jó kapcsolat, partner, aminél nincs még jobb! Amit ma a legjobbnak hiszünk, arról holnap kiderülhet, hogy ugyan jó volt, de mégis jobbat akarunk, vagy mást. És nem biztos, hogy ő vagy a vele átélt kapcsolat fakult, lehet, hogy épp a mi igényeink változtak. Tehát, a keresgélés, soha nem érhet véget, ha ezeket a szemszögeket vesszük alapul. Viszont, ha megtaláltuk azt, akit először (spontán hűség alapon) legjobbnak hiszünk, majd ráébredünk, hogy (hűség 4 alapon) elfogadjuk őt, akkor érdemes megállapodni. Mert a hűség, megállapodás. És ebben az esetben, tudatosan ki lehet kerülni az olyan helyzeteket, ami egy idő után nem kívánt szerelemhez vezet. Hisz úgyis kiderülne az új mindent elsöprő szerelemről, hogy utána is jöhet jobb, vagy más! Ez a hűség érzelmi, és (kézben tartható) oldala. Persze megtörténhet, hogy a dolgok ki csúsznak a kezünkből, és szerelembe esünk. És hogy hogyan lehet ezzel együtt élni? Van, aki úgy, hogy alig várja azt a pár lopott órát, amit új szerelmével tölthet. És ugyan csodálatosak ezek az órák, de utána haza kell mennie a (szürke hétköznapokba), ágyba kell bújnia a férjével, akitől közben elhidegült, de mi mást is tehetne, hisz ott a gyerek, a válási procedúra, stb. Szenved, mert mást szeret, de a gyerek miatt egybe kell maradnia a családnak, és a szerelme sose teljesedhet be igazán. Van, aki úgy, hogy a lopott órák után, boldogan siet haza a családjához, nagy türelemmel segít a gyereknek megoldani a matek leckét, és miután ismét remekelt a konyhában, férje külön örömére remekel az ágyban is. Kivirul, hisz van egy jó férje, szép és okos gyereke, és visszatért az életébe a szerelem… Nem árt vele senkinek, és mindenki boldog! Van, aki ott hagy férjet, gyereket, megszökik a szerelemmel, hisz neki is kijár a boldogság, csak egyszer élünk, és az is rövid, a férje ugyan kicsit szomorú, de majd ő is talál magának mást, a gyerek, pedig most végre kinagymamázhatja magát. (Tudom, hogy durva volt, de van ilyen. Mellesleg ne felejtsük el, hogy a szerelem vakká tesz.) Van, aki elmegy az első randira, majd könnyes szemmel elmondja a szeretett férfinek, hogy ezt mégsem teheti meg a társával, bármit is érez, nem lehet az övé, ne keresse többé…. És még ezerféleképp lehet megélni, és lehet egy új szerelemmel együtt élni. Egy biztos, semmi nem lesz a régi! Aki a szex miatt nem válik hűtlenné, valószínűleg, az új szerelemért sem, mert a szexre az alkalmat, és a partnert, nem kell különösebben keresgélni, a szerelemhez viszont igen. És miért keresné valaki a szerelmet, ha egyszer már megtalálta! Üdv. Chrys.


DcsabaS_ Creative Commons License 1999.02.07 0 0 176
Kedves lufi!

Hűség4:
Tudjuk, hogy NEM ő az igazi. Tudjuk, hogy NEM ő a legjobb. Tudjuk, hogy jöhetne helyette újabb. Tudjuk, hogy lehetne helyette jobb. De nem hagyjuk el és nem is csaljuk meg, mert ő éppen eléggé jó, és szintén hűséges hozzánk. Megbízhatunk benne, és becsülhetjük őt. Ha megcsalnánk, azzal magunkat tennénk tönkre. Ahogy a történetben Te magad is elmesélted.
Előzmény: lufi (174)
jégcsákány Creative Commons License 1999.02.07 0 0 175
Ügyes! Jól összefoglaltad. Én is ezekre a kérdésekre várom a választ.
Előzmény: lufi (174)
lufi Creative Commons License 1999.02.07 0 0 174
Újlány vegre huseges lett, aztan megeis..spontán husege keves volt. Vege lett az addigi legjobbal. Lenyeg, hogy epuljunk, es konkretizaljuk a lenyeget. Let's try:

Huseg1: Nem keresek tovabb, ennel jobbat ugyse kapok
(beletorodes-huseg)
Huseg2:Ez a legjobb, nincs jobb, eszembe se jut eselyt adni, hogy valaki bebizonyitsa, hogy esetleg jobb lenne
(spontan huseg / szerelem/)
Huseg3: Ez eddig a legjobb, es ha eszembe is jutna tovabb kivancsiskodni, nem fogom megadni az eselyt, hogy osszezavarjanak
(elhatarozas huseg)

Sose tudhatjuk biztosan, melyik husegeset kaptuk magunk melle.

Újlánny kereso tipus volt, aztan amikor megtortent vele a csoda (spontan), talan kiderult, hogy a masik is kereso. Keresok atka, ha erzik, hogy jo, de ime van meg jobb, meg annal is jobb...legalabbis ujabb (újlányabb :-))

A legjobbat keresni olyan romantikus. A huseg olyan romantikus.De a keresgeles meg a huseg nincsenek egy szerszamos taskaban...( Pucros Macko orulne egy ilyen godeli analogianak, ha idetevedne)

Kerdesek:
Kb. hany alternativa utan valaszthato ki a legjobb?
Ha a keresgeles, vadaszgatas vege, tudjuk ki a legjobb,: a mi legjobbunk biztos, hogy meg rank var? Biztos, hogy nem csesztem el az eletem?
Veget erhet-e a keresgeles, avagy eszreveszem-e, ha mar az orokvadaszmezokon jarok?
újlány Creative Commons License 1999.02.07 0 0 173
Bocsika, de csak egy részét olvastam végig. viszont a téma rettentően izgat. ugyanis én egy (Endorfin) szexcentrikus nő vagyok, aki (MrSpock!!!) kívánja és élvezi a szexet.
De a megcsalás kérdése az egy furcsa dolog. Imádom a szexet, és olyan férfival még nem találkoztam, akivel nem élveztem volna. Volt néhány felszarvazott pasim. de aztán jött valaki, aki (Gangster) mindent megadott, amire vágytam, jó volt velem és nagyon szerett, a legjobb volt az ágyban, és IGAZI szerelem volt. Na, őt sosem csaltam meg. Aztán vége lett...És a következőt újra megcsaltam. Pedig szerettem őt is. csakhát nem úgy...
Szóval talán mégis van valami köze a nők hűségének a szerelemhez. de már ebben sem vagyok biztos.
lufi Creative Commons License 1999.02.07 0 0 172
Teccik nekem ez a kerdes:
Elhatarozas kerdese a huseg? Igaz valaszok :1. Nem, belulrol jon es kesz.
2. Vegul is igen.
A huseg energiat takarit meg.( Tul sok a hőség? Kell egy kis hűség.)

Jégcsákány! Ilyesfajta gondolatokkal bomlasztotta a lelket egy baratom evekig egy bombanak, aki 8. eve volt eppen hu a parjahoz..A lany lelke megbomlott, a huseg 12. eveben robbant a bomba...Azota vege a lany szilard vilagkepenek, es a baratom se biztos benne, hogy jot tett...
Előzmény: jégcsákány (170)
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.02.07 0 0 171
Kedves Chrys!

Csatlakozom jégcsákányhoz, ugyanis nekem is nagyon tetszett, amit a női hűségről írtál, és remélem tényleg vannak más nők is, akik hasonlóan gondolkodnak (:-)))!
Előzmény: Chrys (168)
jégcsákány Creative Commons License 1999.02.07 0 0 170
Kedves Chrys!
Igazán öröm volt olvasni soraidat, az ember tisztábbnak érezheti ezek után a világot és saját magát. Ez már olyan szintű elhivatottságra vall, ami egyfajta vallásos elkötelezettségre utal.

Irigyelni való a férjed helyzete, hogy egy ilyen nőnek lehet a társa, illetve ilyen hatással van feleségére. Teljességgel meggyőztél gondolataid komolyságáról, így nincs is vitám veled.

Egy dolog azért a továbbiakban is foglalkoztat. Mi van akkor, ha egy általad nem nagyon szorgalmazott kapcsolat során kiderül, hogy az többbet vagy mást nyújt neked, mint amit a férjedtől kapsz, ill. vele együtt megélsz, És itt ne korlátozódjunk kizárólag egy szexuális eseményre, hanem az történik, hogy egyszerűen eluralkodik rajtad a szerelem.. Ezen a ponton talán elrugaszkodhatunk saját életedtől és férjedtől is, mert még gondolatban sem kivánom megcsalatását.
Szóval mi van akkor, ha egy mindenféle oldalról kipróbált és bevált, ezenkívül örömteli kapcsolatba véletlenszerűen belép a harmadik. Hogyan lehet ezzel együtt élni? Csupán elhatározás kérdése a hűség?
Föláldozhatod-e saját és ezen keresztül szeretteid boldogságát azzal, hogy elfojtod magadban érzelmeidet?
Vagy tudatosan ki lehet kerülni az olyan helyzeteket, ami egy idő után nem kívánt szerelemhez vezethet? Nem hiszem, mert sok emberrel kerülsz huzamosabb kapcsolatba életed során, például munkahelyen, iskolában stb.
Ebben az esetben is a hűség az első? (persze a gyerekek érdekeit is szem előtt tartva)

Mi erről a véleményed?
Előzmény: Chrys (168)
lufi Creative Commons License 1999.02.07 0 0 169
Nem olvastam vegig, bocs, csak dolgozom a 30-on. Allitasok:
- A nok egy hajszalnyival hajlamosabbak a husegre tinedzser kortol 24-25 éves korukig, aztan hirtelen tores, es sokkal hajlamosabbakka valnak.
- Minel vonzobb a no, relative (!) annal husegesebb.
- Egy ponton tul a huseg hulyeseg, es ebbe a kis hulyesegbe a nok konnyebben beleesnek, ami egyszer's mind ba'jos es varazslatos. A ffi varazslok trukkje a huseg latszatanak barni aron valo fenntartasa, az akrobatikus kimagyarazasok. A no, ha egy kicsit is szeretne elhinni, elhiszi.
Chrys Creative Commons License 1999.02.07 0 0 168
Kedves Jégcsákány!
Természetesen minden nőnek jól esik, ha megtetszik más férfiaknak is. Én ebben az esetben, jólesően nyugtázom, hogy az illető kitüntetett a figyelmével, és ebben ki is merült a (kaland). Mert mi is történne, ha tovább mennék? Részem lenne, egy szexuális élményben, ami lehet akár nagyon jó is, és rendszeres is. Hogy megváltoztatná-e a kapcsolatunkat nem tudom, de úgy gondolom, hogy igen. Először is nem hiszem, hogy tovább tudnék vele élni hazugságban, ebből következik, hogy valószínűleg, nem lennék képes eltitkolni előtte. Ezért úgy gondolom, hogy a kapcsolatunk rossz irányba változna. És a belém vetett bizalma, visszafordíthatatlanul csorbulna. De nem ez az oka annak, hogy nem csalom meg, hanem az, hogy nincs okom megcsalni őt. Tehát mit veszítenék a hűtlenséggel: a bizalmát, a hitét bennem, a hitemet magamban, vagy akár a házasságomat. És mit kapnék: Szexet. talán jót, vagy jobbat, vagy akár mást. Ha mindezektől eltekintek, akkor sem hiszem, hogy megerősítené az iránta érzett szeretetemet. Azt pedig semmiképp nem gondolom, hogy több lennék, vagy többet kapnék az élettől, ha lefeküdnék mással is. Arra volt elég időm, mielőtt úgy döntöttem, hogy összekötöm vele az életem. Szó nincs arról, hogy rózsaszín ködben élek, ez 11 év után természetes. De ha sikerült jól kifejeznem magam, akkor érted, hogy egy-egy kihagyott lehetőség után, miért nézek boldogan a szemébe. Ilyenkor kicsit a köd is előjön.
Nagyon sok nő van, akik ha nem is pont így, de hasonlóképpen gondolkoznak. Akik hűek maradnak, azokat is különböző okok inspirálnak a hűségre. Akik viszont félrelépnek, azok a legkülönbözőbb okokból teszik.
Boldog lehet az ember így is, meg úgy is, a kérdés csak az, kinek mit jelent a boldogság.
Chrys.
originalqszi Creative Commons License 1999.02.06 0 0 167
Minden körülmények között azok!!!!.-))))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!