thank you very much for all the infos. I still need for infos about the missing registration documents. The owner is now on holiday : (
I have some experience with non usual cars, from 2003-2022 my wife and I were driving ARO (240 from 1976, 244 from 1976 and latest 244 from 2001). In Austria it was not possible to buy a single sparepart, I got parts from Slovakia, Czechia, Romania and Germany - but I think it was much easier finding parts for ARO than for the Korando K9. The last two years I have Mitsubishi L300 from 1988 which I´m restoring now for holiday-camping-travel (should be finished in autumn) and my daily car is a Citroen AX Diesel from 1989.
I really fell in love with the look of the K9 and also my wife really loves the look.
Parts like breaks, clutchdisc, breakhose, shocks,... are also hard to get? I found a few of them in standard onlinestores, but the questions is if they fit?
This are photos from the K9 we are interested in, is it looking good/worse? How much do K9´s cost in Hungary about?
Szia, nálam van egy elfekvő SSangyong Korando váltó (K4-ből mentett), de csapágyhibás. A 3. fokozatnál lévő csapágyat darálta be. 150.000 km van benne. Jelezd, ha érdekel.
I can assure you it's gonna be a great fun to own a K9 Korando. Certainly you must know that the car you wanna buy is at least 30 years old, so it will have its own challenges. One of our top challenge is the lack of appropriate spare parts. So before investing into these beautiful dragons, you need to understand this car is nothing like owning an old Jeep or other old-timer cars. Original new parts does not exits in the EU neither in Korea anymore. You can find some used ones from donors, or we can help you to get some substitute parts. Korando is really special, so your hands are gonna be dirty and just by that you will like your car much more than any others :)
Let us know if you bought the K9, upload some picture here (so we can enjoy it too) and surely we'll provide you with information, advice and contacts how to take care of it.
I´m David from Austria, I hope it is OK to write in english. At the moment I´m in discussion with a seller of a Korando K9 which I want to buy. But it is a little difficult at the moment because of missing registration documents and I´m not sure if the owner of the K9 really whats to sell it. I hope it turns out good because my wife and I really like the look of the K9.
I found a link for a parts cataloge here in this forum but it is not working anymore. Does anybody has a working downloadlink? Also, does anybody has a second row seat for the K9 for sale, it is missing in the K9 which I want to buy.
Sziasztok. Elnézést, hogy nektek írok, de más fórumot nem találtam ami aktív. Facebook-om nincs.
A kérdésem az lenne, hogy van egy 2006-os Kyronom. Lehet a központi zárat valahogy programozni, hogy záráskor felhúzza az ablakot illetve nyitáskor lehúzza?
Köszönöm a segítséget és mégegyszer elnézést a trollkodásért.
Felteszek ide néhány képet vászontetőkről amit Koreában Kim bácsi készít a Korandókhoz. Kim bácsi közel 80 éves, végtelenül szerény és ma is aktívan dolgozik kis műhelyében Seoul északi részén. Nem tudom látszani fog-e a képeken, de én elképedtem milyen minőségben készíti ezeket a tetőket.
szia Hörömpöli! Meg kellett vennem a sablont,és a sàrvédőt arra készitette ugyanaz az üvegszàlas poliészterrel foglalkozó cég. A kèsz sàrvédő viszont a leszerelt darab külső A belső részt a hegesztéseknél le kellett venni és àtcsavarozni,ragasztani az Üpe külső részre. Koràbban raktam fel képet a sablonról, később tudok felrakni képet az eredményről. Üdv.
Ez a teljes alkatrészkatalógus, nyitott és zárt Korandókhoz, termékkódokkal együtt. Pdf formátumban van, ezért keresni nem egyszerű benne, de ha rájöttök a rendszerre, hamar megérthető.
Töltsétek le, kb 100 mb. Remélem sokatoknak segít majd.
Amit tudunk az az, hogy a hátsó híd Dana 44, amivel számos amerikai típust, illetve azok licencszelt változatait szerelték. Meglehet, hogy a te K9-esedet már valamelyik pl. Jeep modellből pótolták. De a Korando csonkállványai, csonk, fékrendszer, az koreai ugye.
Tudsz olyan képeket küldeni a hátsó hidakról amelyekből az említett különbségek megérthetők?
Éppen Koreában vagyok, találkozom veterán Korandósokkal a hétvégén. A listámon lévő sok kérdés alá ezt is odaírom, hátha kapok értékelhető választ.
Sajnos, féltengelyt hozni magam nem tudok, de a behozatal megszervezésében szívesen segítek.
Az előző hsz-ben leírt saját/donor Korandot hazahoztam Debrecenből.
Nem volt zavartalan az út, 55 km után eltört a féltengely.
Teljesen nem lepett meg, mert az eredetivel ez már megtörtént cirka 16 évvel ezelőtt.
A szervízben ahol foglalkoztak Korandókkal, volt egy másik is.
Ez tehát eddig három.
Mikor kiszereltük az út szélén, kiderült, hogy ez már egyszer törött volt...
Ez tehát most már negyedik!
Mindegyik a bal hátsó volt, nagyjából ugyanott, a csapágy mellett.
Ebből típushibára gondolok.
Másnak volt ilyen esete?
Hogyan oldottátok meg?
Ahogy írtam az előzőben, összesen három K9-ből próbáltam összehozni ezt az egyet.
Most, hogy így együtt vannak és szerelni kényszerültem, kiderült, hogy a 3 hátsóhíd háromféle.
Kettő még látszólag egyforma is, de csak látszólag, és nem cserélhetők benne a féltengelyek, és ennek folyományaként a fék is. A harmadik teljesen más.
Szeretjük a kihívásokat.
Annak idején, amikor folyamatosan használtuk az eredetit, csak az a féltengelyes gondunk volt, tehát nem kellett belemélyedjek. A közhasználat lepusztította, és most iszom a levét.