A helal műtétttel kapcsolatban szeretnék információt kérni. Az ortopéd orvosom szerint nem mindenkinél válik be ez a műtét. Kaptam már szteroidos injekciós kezelést kétszer, lökéshullám terápián is voltam. Egyedi talpbetéteket használok, mégis állandóan fájnak a talpaim. Erősen foglalkoztat a műtét gondolata. Sajnos kevés információt, tapsztalatot lehet találni a neten a műtéttel kapcsolatban. Köszönöm szépen a válaszát előre is!
Bandolesa. Köszi az infót. Tegnap műtöttek Helal módszerrel, rá kellene állni, és ma a nővér olyan csúnyán leteremtett hogy nem kell nekem segédeszköz menjek a sarkamon, nem vagyok én öreg. De egy párszor majdnem elestem ma. A doki meg a másik nővér azr mondja keretet használjak. Tényleg szégyen ha segédeszköz kell nekem. 44 éves vagyok, el nem hagyom magam mert van 3 pici lúrkó otthon, de biztonságosabban érzem ha használom.
Egy ismerősömet műtötték,de a Helal műtét helyett aWeilt alkalmazták. Erre ortopéd orvos tud válaszolni,ez újabb technológia már a Weil.
Gyakorlatunkban korábban az úgynevezett Helal, jelenleg inkább a módosított Weil műtétet alkalmazzuk. A Weil műtét során a lábközépcsontot egy ék resektiojával tetszőlegesen emelhetjük, rövidíthetjük és forgathatjuk, ezáltal megszűntethető a terhelési talpi fájdalom, talpi bőrkeményedések, cipőviselési panaszok, valamint a láb ortop-esztétiakilag is harmonikusabb lesz.
Szia! Érdekelne, hogy mi lett veled? Műtét, vagy sem? Én is hasonló dilemmában vagyok: két ortopéd dokinál voltam: egyik azt mondja műtét, másik azt, hogy nincs értelme...
Szia! Nekem is köhler II van. Már kis gyerekkorom óta (kb 30 éve) éreztem a 2. lábujjamban egy csont-csomót, akkor meg is röntgeneztek, de akkor még nem találtak semmit, így hát nem lett kezelve. Egészen idáig nem okozott problémát, nem is foglalkoztam vele. Aztán 2 éve elestem, azt hittem, hogy eltört a lábujjam, mentem hát a sebészetre röntgenre, és ekkor mondták a diagnosist, hogy Köhler ii. (törés nem volt). Azóta viszont fájdolgál: hol jobban, hol kevésbé. Kaptam talpbetétet. Hezitálok, hogy megműttetsem-e vagy se. Neked hogy van a lábad? Jobb lett a műtéttől? Köszi!
Szia! Mackóbogár jól írta, hogy valakit műtöttek Köhler II-vel. Én voltam az, még fotót is tettem be a megműtött második lábujjamról. Nemrég üzentem is neked, hogy majd jelentkezem, most vendégek vannak. De ha gondolod, írj az e-mail címemre.
Ennyit mondott az orvos miután egy a talpamban érezhető reccsenés és az utána jelentkező fájdalom (ami miatt rá állni sem tudtam) miatt végigjártam a:
háziorvosi vizsgálat, sürgősségi rtg, és ortopédiai szakrendelést útvesztőit. És semmi többet.. Hogy legyen e műtét vagy sem azt döntse el maga, magával. Tette hozzá.
Az hogy: Hogy miért? Mit csinálnak ez alatt a műtét alatt?, Milyen következménye lehet?, vagy mi ez a betegség? Arról szó sem esett.. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy ha valakinek volt már része hasonlóban, hogy mi a módja ennek az egésznek.
-érdemes e a műtétet választani? -mennyi idő a felépülés (álló munkába visszatérni) ? -Van e valami hátrány? Bármi ami csak lehet :) Amit érdemes tudni, hogy jobb láb 2. ujj a problémás, és ezen kívül semmi más panaszom nincsen. És amit még tudok, hogy ez egy kamasz korban kialakult csontelhalással össze kapcsolható deformítás. És pont ezért nem friss kialakulásról van szó mert most már 25 vagyok. De eddig semmi említésre méltó nem volt a talpammal ami bármiben is meg akadályozott volna. Köszönöm a figyelmet :) Szép napot!
Én álló munkát végzek. Korábban pincérkedtem is, és a lapostalpu bőrcipők rendre kikészítették a talpam.
Haránt boltozat sülyedésem van.
Időnként jön elő akkor jó pár hétig tart.
Én egy "Sidas Gel 3D 2012" tipusú talpbetétet használok a legtöbb futó sport boltban kapható. Ez enyhíti a talpamra jutó terhelést mert ilyen gél párnák vannak benne.
Vettem egy textil converse cipőt (klasszikus tornacipő) és egy hét hordás után már fáj tőle a talpam, több helyen nyomott. Tettem bele betétet most már csak a sarkamnál nyom. Most hogy nincs rajtam cipő most is érzek olyan kissé kellemetlen vmit, de nem mondanám hogy mezítláb fáj a talpam, vagy nem tudnám mozgatni, lábujjhegyre állni, stb, vagy ha rá állnák akkor fájna a sarkam.
Sikeresen elolvastam a sarkanytúról és egyéb finomságokról a dolgokat itt a neten és most beparáztam :(
bár ha nyomkodom a sarkam akkor nem fáj, simán ráállok, akár deszkán, parkettán is, járkálok, semmilyen fájdalmat nem érzek. De ugyanakkor a sarok előtt a talpam közepén, illetve a szélén érzem, hogy van talpam (jobban nem tudom leirni) illetve a talpam széle ég. Ez lehet vmi gyulladás is? Ha ülök és nem terhelem akkor is érzem. De ez csak olyan kellemetlen érzés. Ha beleteszem elég meleg vizbe a lábamat, akkor olyan mintha belül is égne :(
Jóideje deszkás cipőket hordok, felváltva, sohasem csak egyet hónapokig, amik kellőne párnázottak, a sarokrésznél csillapítással, rezgéselnyeléssel, soha ilyen panaszom/problémám eddig nem volt, csak most hogy megvettem ezt a keménytalpú cipőt. (a deszkás cipőim nem nyomnak sehol) Ha ebbe zselés talpbetétet teszek szerintetek a Converse utána hordható vagy felejtsem el örökre? Mikor menjek orvoshoz? Ha sehogy se múlik a panaszom? Millyen házilagos kezelést javasoltok