Az Electrolite és az E-bow The Letter el lett találva mondjuk, + bár kissé debil, de nekem tetszik a Zither is.
Melyik albumot hallgattad legtöbbször, és számszerint hányszor?
Én nem tudok sokszor egymás után meghallgatni valamit mert megunom. Ez alól csak a nagyon jó albumok kivételek néha.
Mi a többi kedvenc zenekarod?
Állítólag a két utolsó lemez keveréke... amit nem bánok akkor, ha az Up-ra hasonlít, de igen, ha a HiFi-re. Azt ugyanis életemben vagy tízszer hallgattam meg, annyira nem tetszik.
Az Up tényleg nem rossz, de szerintem össze se lehet hasonlítani a régebbi lemezeikkel. Egyszerűen egészen más. Persze, van akinek ez kell, de nekem leginkább olyan számok tetszenek mint pl. az End Of The World, Exhuming McCarthy.
Nekem ami nem tetszik az Up-ban az a dobgép+pár speciális effekt (persze valami kellett Berry helyett) lsd. Airportman.
A Hi-Fi-nél meg kicsit túlerőltették a folytonos megújulásukat.
Szvsz az Up fantasztikusan jó lemez. Amikor először meghallgattam, akkora hatással volt rám, hogy napokig nem bírtam más lemezt hallgatni. Szó szerint megríkatott. Ilyet még lemez nem csinált velem. Nem tudom, ki mit hallott ki belőle, kire hogyan hatott, de sokan hasonló véleményen vannak. Különleges hangulata van, és nagyon oda kell rá figyelni, hogy megértsd, miról szól, persze lehet, hogy akkor sem fog sikerülni. Teljesen zavarba jöttem, mert a számok más hallgatások alkalmával más érzést váltottak ki belőlem, és úgy éreztem, nem sikerül megfognom őket. A végén már azért is tettem el, mert összezavart teljesen. Egyszerűen más, mint a többi lemez. Azóta is ritkán merem elővenni...
A Great Beyond? hát... bocs, hogy ellent mondok, de kicsit csalódtam. Mit mondjak? Hogy hol a régi függetlenség és öntörvényűség? Egy filmhez írt számból mindig gyanúsan megrendelésszag árad...
Bár én nem ismerem (még) igazán a régebbi anyagaikat, a Document tetszik a legjobban, nameg persze az Automatic.
Az utolsó 2 albumuk bár élvezhető, de már nem az igazi. Sajnos öregszenek... igazán jó zenét pedig CSAK fiatalok tudnak csinálni. A Great Beyound ennek ellenére REMekre sikerült.
A murmur-reckoning lehetett a legbulisabb. Aztán utána talán még a Document. Nekem személy szerint az első lemez az egyik kedvencem, hihetetlen energia van benne. Egyébként ők maguk a harmadik nagylemezre,a Fablesre (ami Londonban készült) emlékeznek legkevésbé szívesen. Utálják Angliát...
a leggyengébb egyértelműen a shiny happy, akárhogy tetszik akárkinek. ez volt az a szám, amit – utólag bevallották – igen-igen égőnek tartottak maguk is.
Kate Piersonnal rengeteg koprodukció készült, lehet, hogy valahol van valami, majd utánanézek...de nem ígérek semmit, mert így hirtelen nem ugrik be, mire goldolsz. Talán valami feldolgozás lehetett.
burgberger, mindjárt lecsekkolom a leveleimet, aztán írok.
Sajna csak egy nagyon régi lista van begépelve, ha nem tudnál választani, előkereshetek egy újabb verziót is (egy másik gépen van). A listán van 1 csomó LP meg kazi is.
Sziasztok, REMberek!
Még csak most fedeztem fel a topicot, nem is értem rá végigolvasni az egészet...de majd törekszem rá. sok érdekes hozzászólást olvastam itten, és azt hiszem, csatlakozom a clubhoz. (Mellesleg fővárosunkban tengetem az életem.)Szóval rajongója lennék én is nékik, már több éve vagy mondjak évtizedet? Elég sok minden megvan tőlük, vagy negyven lemez(singles included)– sajnos outof előtti anyagokhoz elég nehéz hozzájutni – könyvek, fotók, interjúk, szövegek, ha valakit érdekel valami, ne habozzon, firkáljon...
Vajmi kevés újság van róluk mostanában, nem igaz?Egyébként ha valaki igazán friss hírekhez akar hozzájutni, legegyszerűbb a www.murmurs.com-ot meglátogatni, mindent lehoz, ami újdonság velük kapcsolatos... csak nem árt igyekezni, mert gyakran frissítik...
hi, üdv mindenkinek!
idekűdtek, én meg jöttem
szóval a helyzet az, hogy valaha, jó régen, cirka 10 éve láttam egy duettet (MTV-n), amit az R.E.M. énekese danolt a B-52's énekesnőjével (ez nem a happy szám) valami lírai zene volt, szinte csak egy gitárral
...álmodtam, vagy esetleg valakinek beugrik valami?
R.E.M.berek!
Holnap (lassan már ma), szombaton du 1-kor a 3Sat-on R.E.M. KONCERT!!! Az 1998-as New York-i fellépésük. Megnézni, felvenni, ki nem hagyni!
Üdv mindenkinek,
llill
Nanana... Már kaptam mailben is egy egész jelentkezést. Úgyhogy nincs okunk sírni. :-))
Írjatok csak, majd gyűjtöm, aztán ha karácsonyig összejön a megfelelő számú jelentkező, akkor... És különben is, hol a topicgazda?