Amikor Wesley átvette az irányítást, valószínűleg lekapcsolta a hibajelzéseket : hadd jáccon nyugodtan a helyettes főgépész az izo-lineáris chipekkel dominót. Ez reális magyarázat lehet.
b@ssza meg :(
mostanában hanyagoltam a topikot, mert a VOY nem érdekelt és nem is tudtam arról, hogy a TNG kezdik adni...
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!
na, mindegy, mától figyelem...
Azért szerencsére azt nem vették át a TOS-ból, hogy a nőket (persze tökéletes, aktuális sminkkel) elég gyakran bevágnak totálba, egy icipicit (?) homályosítva a képen az összhatás kedvéért .... szeretem TOS-t és elnézem a technikai fejlődésből adódó "másságokat", de ettől a falnak megyek.
Egyébként a gyengélkedőt hagyták még nagyon TOS-osnak, majdnem ugyanaz a monitor van az ágyak felett a villogó piros pöttyel, mint a jó öreg Bonesnál.
LaForge vak, születésétől. A vizorja az agynak közvetit közvetlenben jeleket, egy epizódban látni is fogod, hogyan. Kap jeleket a fény minden spetrumából, igy "lát" de nem mint egy normális ember. Viszont azonnal észreveszi egy falon a tulterhelés miatti hajszálrepedéseket... Tuképpen az egész nyavajgással azt mondta: kell a fenének a tökéletes spektrumu látás, azt akarom, hogy szünjön meg a vakságom! Egyszerü részeg hiszti volt :-D
Amiért a pilotban Troi miniruhában és csizmában volt, és amiért TOSos volt a kameramozgatás, meg a viselkedés... Valami összekötést akartak a két sorozat közt, de igy is bőven volt botrány belőle, hogy tul modern :-D
Csak fura volt. Worfot tudom, hogy akkor lesz bizt.f. amikor ... nem spoilerkedem, O'Brian még itt sincs. Ahogy fél szemmel+fül füllel észleltem a pilotot, ott nem O'Brianként szerepelt, hanem csak úgy XYként. Geordi volt fura, arra nem emlékeztem, hogy mindenesként kezdte. Nekem ő mindig főgépész volt/van/lesz. Amúgy a tegnapibna sztem egyedül csak Worf maradt "józan", lehet, hogy ő már immunis, egy-két vérboros tivornya után? :-)
OFF
V3 felé történt a szinkronból fakadó fikaáradatnak asszem megvan az első kézzel (pardon, füllel) fogható eredménye: a tegnapi CSI Balog-Mixes szinkronnal ment, ami igen kellemes volt, sőt jó, sőt élvezetes :-)
OFF OFF
Hadd fanyalogjak egy kicsit a tegnapi TNG kapcsán.
Azon túl hogy roppant szórakoztató volt a crew részeges halmazállapota, azért ez - szerintem - meglehetősen gyenge epizód volt a TNG egészéhez képest. Scifinek alig mondható, játszódhatott volna szinte bármilyen helyszínen, a veszélyes csillagot, a kihalt űrállomást elég könnyű behelyettesíteni ma is létező elemekkel.
Aztán a konzisztencia! Órák óta tisztában vannak a fertőzés lehetőségével, mégsem tesznek semmit, mindenki koslat körbe a hajón és hurcolja tovább a kórt. Azért ez egy értelmes emberekből álló csapatra kevéssé lenne jellemző. Furcsa az is, hogy a rendszerekért felelős csipeket csak úgy ki lehet huzingálni, és ezt nem veszik észre, csak mikor használni akarják. Az autómban, ha kiég egy lámpa, már akkor is idegesítő jelzéseket kapok.
Na mindegy, reméljük lesznek jobbak is!
Lehet anyázni :-)
Nem tagadom :-) Akik már láttuk a sorozatot (legalábbis nagy részét) és ismerjük a karaktereket,nekünk asszem jóval mókásabb volt a dolog. De ha ezelőtt nem láttad volna ... Data idétlen feje és Picard kicsit "kanoscsődörös" orrcimpa-mozdulatai Dr.Crusher felé ... sszal ezeken nem biztos, hogy akkorát röhögtem volna. Ezért jobbak a későbbi ilyen jellegű részek, sztem. De nem mondom, hogy ez nem tecc ! :-)
Az idegen fajokkal való kommunikációt megoldja az egyetemes fordító. De mi a helyzet a különböző emberi nyelvekkel? Léteznek még egyáltalán? Ha igen, akkor azok között is fordít? És mi a helyzet az írott szövegekkel? Csak azért kérdezem, mert eddig az emberi nyelvekre nem sok utalás volt, de most mintha láttam volna egy cirill betűs feliratot a Tsiolkovski fedélzetén...
OFF
Most lehet, hogy nagyon árnyékra vetődőm, de ez az "Earth 2" nem az, ami nálunk "Föld 2 - A világűr Robinsonjai" vagy valami hasonló címmel ment? Mondjuk nem láttam belőle semmit, de a cím az ismerősnek tűnik...
ON
Azért a komikus oldalát prímán megmutatta szinte mindenki: Picard belép a gyengélkedő ajtján és bohém szökkenéssel halad tovább, Data félhülye mosollyal indul szeretkezni stb. Ezek a félmásodperces részletek hihetetlenül színessé tették a tegnapi részt.
Amikor Geordi-n előrehaladottabb állapotba került a részegség, akkor elkezdett siránkozni, hogy úúúúúúúúúgy utálja ezt a vizort, és mennyire szeretne normálisan látni. Megpróbálták azzal vigasztalni, hogy így jobban lát, mint a legtöbb élőlény. Geordi közölte, hogy ő szarik bele, ő normál látást akar :-)
Sajnos a délutáni résznél nem voltam itthon, az éjszakainál meg csak fel-fel ébredtem, nem bírtam nézni mert ragadt le a szemem. Szóval, mindamellett hogy nem emlékszem miről szólt, emlékszem egy részre, de nem tudom, hogy nem-e csak álmodtam, mert korábban pont azon gondolkodtam, hogy annak a csávónak miért kell ez a fémpánt a szeme helyére, erre most valami olyan volt ebben a részben, hogy nem akarta többé viselni, erre a többiek értetlenkedtek, hogy ettől tökéletes a látása. Álmodtam vagy hogyisvoltez?? Replikátor nem túl részletes ezúttal :(
Az emlegetett epizód magasan az egyik leghangulatosab, valami hihetetlen jó, ahogy a 2 fickó egyszerűen teszi a dolgát, miközben odakint folyik a csata, mintha csak valami hétköznapi dolog lenne (ami persze a B5 környékén elég gyakran előfordult, szal hozzáedződhettek már :).
Az Earth 2-nek ott volt "vége", mikor EVE bekattan, a doktornő kiszedi a megkergült nyomkövető implantokat a legénységből, de Adair ennek ellenére beteg marad, így kénytelenek hátrahagyni a lezuhant felderítőhajó hibernátorában.
A vége azért idézőjelben, mert a sorozatot bukottnak minősítették, és abbahagyták (asszem ez volt a 2. évad utolsó epizódja). :(
Igencsak kapartam a falat, amikor a főgépész néni tanácstalan volt, Wes meg seggrészegen másfél perc alatt megoldotta a porblémát. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Nekem nagyon furi, hogy most mindeki mindenhol van, azaz pölö Geordi mi a francot keres a kormánynál? Itt még nem gépész? AMúgy jó volt ez a rész, de sztem ilyen részek inkább később érdekesek, amikorra összerázódik a csapat és kialakulnak a kapcsolatrendszerek. És ezek ilyenkor olyan jól fel tudnak borulni, mint pölö DS9-ban, amikor id. Troi meghülyített mindenkit.
cuki gyerek, cuki kutya, (cuki delfin) nálam egy módon szerepelhet egy filmben, hogy ne idegesítsen - a hős bosszút áll haláláukért :)))
Na jó ez túlzás...
De Weasely... annyira szupergyerek, meg annyira nyálas...
Naomi Wildmant akarok inkább látni, vagy O'Brian gyerekeket, azok még csöndesebbek! Sőt azon idegen gyerekek, akiknek Kirk a faterjuk, és nem is tudunk róluk, mert azokról legalább nem tudunk.
Volna egy kerdesem .... szal mikor kezdtek a TNG -t a vie3 -on ? mert eddig aszittem (keszultem is ra) hogy ma adjak az elsot ... de ez tuti nem az volt .. szoval ? :)
Ennek szerintem anyagi okai is vannak. Bármilyen más szemszögből készítenének sorozatot, a szereplők többségének maszkot kellene viselnie. Nem csak néhány fő- és mellékszereplőnek, hanem gyakorlatilag mindenkinek.
Igaz, pár színésszel megoldható lenne az egész. :)
mondjuk én nem csak lower decks-re gondoltam, hanem hogy a 7 vezérlőtermi főszereplő helyett lehetne 15-20. vezénylőtisztek, biztonságiak, tudósok, technikusok. Így mindjárt kéznél is lennének a gondolkodtató részek, mert a csoportok eltérően látnák a konfliktusokat. Ráadásul nem lenne a "hogyhogy már megint pont ezekkel történik" feeling...
amúgy TNG sokat fejlődött a pilot óta.
Színészek lazábbak, Worf maszkja és Troi szerelése is javult, a jelenetfelfüggesztős opertőrt/rendezőt is lelőtték végre!
De ez a nyálas kis zsenikölyök...
Vil-Arnis Merras is erről a részről beszélt (eredeti címe "A view from a Gallery"), ez volt SZVSZ a B5-ben az 5. évad legjobb része.
Amúgy a VOY-ban majdnem hasonló a "Good Shepherd", csak ott ugye Action Kate és a butyuta forgatókönyv miatt heveny álomba lehet szenderedni...
Bírnám amúgy az ilyen "low rank" részeket, ha rendesen kidolgoznák őket, de a magam részéről amiatt vagyok mérges, hogy szinte mindenki CSAK a csillagflotta-béli szemszöget veszi alapul. Már volt róla szó, milyen más, alternatív lehetőségek lennének:
-Vulcan vs. Romulan történetvonal (igazi agyjáratós, politikai ármánykodós felállás)
-Klingon történetvonal (akcióorientált, esetleges politikai ármányokkal)
-Bajoran/Cardassiai történetvonal (mert ebben is vannak nagy lehetőségek)
Kicsit szomorú, hogy az aprólékosan kidolgozott világnak csupán a legnépszerűbb szegmensét veszik alapul....