Keresés

Részletes keresés

Vasti Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1330

Most már nem bírom szó nélkül ;-)))

dvdcd szerintem nem reklámember... Nagyon régóta fórumozok különböző helyeken és témákban, és nem egyszer előfordult velem is, hogy elolvastam egy hosszú topicot, leszűrtem az információkat, és ezek alapján szűkítettem a kört egy adott akármivel kapcsolatban. Ha ez egy termék megvásárlása, akkor ezen információk birtokában mentem el válogatni és vásárolni.
És ami a lényeg: ha ezek után megírom, hogy pl. Canon fényképezőgépet vettem, és megosztom a pozitív tapasztalataimat, akkor ez még nem jelenti azt, hogy Canon kereskedő vagyok akkor sem, ha abban a topicban ez az első hozzászólásom.

Az meg, hogy 45 vagy 450 forint egy éjszakai alvás egy jó ágyban, kit érdekel? Van, aki borzasztó körülmények között él, de azért ki tudja szorítani a költségvetésből a napi (minimum) 500 forintot cigire, és további 300 forintot kannás borra...
Ha meg tudta venni, és jól érzi magát az ágyikójában, akkor szívből gratulálok neki. Az ember azért él, hogy boldog legyen, és ehhez sok minden apróság hozzá tud járulni, a pihentető alvás szerintem is nagyon fontos: egy rossz éjszaka után (aminek oka lehet a nyugtalanul alvó gyerek, házibuli a szomszédban, vagy a kényelmetlen ágy) az ember tényleg fele annyit tud teljesíteni a munkahelyén, vagy pl. hétvégén nincs kedve a családot kirándulni vinni, mert alig vonszolja magát.

De így látatlanban ez a "6 ember tudja a receptjét, és nem utazhatnak egy repülőn" egy nagyon béna, misztifikáló marketing szöveg ;-)
Akkor ezek szerint minden matrac / unikum / lócitrom létrehozásánál ott áll valamelyik ember a hat közül (vagy amennyiben mindegyik csak egy részét ismeri a titoknak, akkor többen is közülük), és személyesen keverik a hozzávalókat? A fenét: egy halom technikus és betanított munkás, aki gyártja a terméket, pontosan tudja, hogy mi van benne. Sőt, talán még a takarítónő is ;-) Nagyüzemi termelés folyik, gépek adagolnak / szoftverek irányítanak mindent.

Mi is matrac vásárlás előtt állunk a feleségemmel, de MOST nem fogunk tudni 100-120.000 forintnál többet adni egy komplett franciaágyért. Lakást cserélünk, van adott mennyiségű pénzünk, vannak elkerülhetetlen kiadásaink (festés, burkolás, bútorok, stb.), egy bizonyos szint alá két gyerekkel nem engedhetjük apadni a bankszámlánkat, úgyhogy mint mindenben, az ágyban is meg kell találnunk azt, ami már elfogadható minőségű, de még meg is bírjuk fizetni.

Az itt olvasottak - ajánlottak, és ismerősök tapasztalatai / javaslata alapján valószínűleg Rottex matracot fogunk venni, bár még nem értünk el egy boltba sem, hogy próbafeküdjünk ;-) Nemrég voltunk más miatt egy bútorboltban, ott feküdtünk egy kicsit rugós matracon és memóriahabon is, típusokra nem emlékszem, de a rugós egy rettenet volt, a memóriahab meg furcsa ;-) De majd meglátogatjuk az erre specializálódott üzletet, és elmerülünk a témában: egy nap szabi, és végigfeküdjük a boltot ;-)))

Ha vásároltunk és tapasztaltunk, megosztom én is veletek: de előre mondom, nem vagyok matracügynök, ne támadjatok ;-)

Üdv: Vasti


paljoc Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1329

Nekem még mindig kellemes a 10cm-es sima szivacsra tett 50kg/m3 sűrűségű Jysk-ben vett matrac! Feleségemnek meg u.ez, csak nem szivacson, hanem gagyi Rottex-en!/pur-kokusz/

Szóval nem muszáj /és nem muszály!!!/ százezreket kiadni matracra!

 

vadkaland Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1325

Én csak kapkodom itt a fejem.... Mi van veletek??! Ez a fórum azért jött létre, hogy egymásnak próbáljunk meg segíteni egy matracvásárlás kapcsán, ötletekkel, tapasztalatokkal.

Ehelyett itt 45Ft-oztok meg matematikusok és kémikusok harca folyik.

 

Kit érdekel a kamat, meg, hogy hány forintért alszom egy éjszakát az ágyamba??!

 

Engem az érdekel, hogy a fórumozók tapasztalataival, segítségével megtaláljam a számomra minőségben is, és árban is a legjobb matracot.

Ha valakinek a Tempur vált be, és megengedheti magának, miért ne lehetne ezt megírni???

 

Az utóbbi napokban nagyon kevés építő jellegű, segítő hozzászólást olvastam itt. Csak egymás szapulása, és a sárdobálás megy!!!

Komolyan azt gondoljátok, hogy ez helyes??

Sokkal szívesebben olvasnék konkrét véleményeket, tapasztalatokat, mint ezeket a nem is minősítem milyen hozzászólásokat.

 

A hozzászólásokból annyit azért sikerült leszűrnöm, hogy a Tempur egy marha drága, de szuper matrac. Én is szívesen választanám azt, ha anyagilag megtehetném, de sajna egyenlőre marad egy olcsóbb.

Jah, és nem kell irigykedni arra akinek telik rá...

 

Remélem az általam választott is be fog válni, a tapasztalatokat megírom.

 

Nyugodjatok végre meg és segítsük egymást!!!

dvdcd Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1324
Kedves Kuzo5 !

Megpróbálok neked a tőlem telhető legnagyobb tisztelettel írni (és ezt általában amíg ki nem hoznak a sodromból mindenkivel így szokott lenni). Ezt írod: "abból tudok táplálkozni, amit olvasok", hát ez esetben bizonyára elkerülte a figyelmedet az a kb 5-10 alkalom amikor leírtam nyomatékosan, hogy én NEM reklámozni jöttem és nincs közöm sem a Tempurhoz, sem egyik matracos céghez. Ennek ellenére már megint ide kötöttünk ki. Én bizony vettem a fáradtságot és az itt fellelhető összes hsz-t végigolvastam. Ha te is így teszel, akkor meglátod majd, hogy akár többszáz(!) hsz is lehet az amiben más márkájú matracokról írnak véleményeket, tapasztalatokat. Vajon ott miért nem reklamál senki a reklámozás miatt? Megmondom miért. Mert az "átlagos" user ezt nem zaklatásnak fogja fel, sőt azért jön ide, hogy tanácsokat és tapasztalatokat gyűjtsön. És nem mellesleg ez olyan qrvára messze van a spamoktól mint Makó Jeruzsálemtől.
Viszont akadnak ezen a fórumon olyan felhasználók akik az életben matrackereskedelemmel foglalkoznak és ki tudja miért hidegrázást kapnak a Tempur névtől. És egészen addig amíg a "saját" termékeik mundérját kell védeni, addig minden ok, azonban ha megjelenik a Tempur, akkor mindent bevetnek, hogy azt a felhasználót aki ki merte ejteni a száján azt a süllyesztőbe taszítsák. Na de ide nincs kiírva sehova, hogy Dunlopillo, Dormeo, Airflex stb matracok fóruma vagy, hogy 150000 forint feletti matracot megnevezni tilos.
Én idejöttem mint egyszerű matractulajdonos, aki vett egy Tempurt és mivel elég sok érdekes tanácsot olvastam előtte itt a fórumon, ezért gondoltam megírom a saját matracvásárlási kálváriámat. Örültem, hogy nekem sikerült megfelelőt választanom és nem lőttem mellé (ahogy ezt már tették itt többen is) és gondoltam ezzel talán segíthetek én is másoknak. Erre mindjárt az első hsz-m után reklámgurunak és tempur helyi képviselőnek avanzsáltak, persze nekiugrós bunkó módon. Mit kellett volna tennem szerinted? Elkullognom, vagy védeni az igazamat?
A "45 forintos ágy" :-) Ez milyen "sikert" arat itt! Igen, ezt is én írtam. Egyszerűen amikor a vásárlás előtt tanakodtam magamban, akkor végeztem egy ilyen egyszerű kis számítást magamnak. Egyszerűen elosztottam a napokat az árával és ez jött ki. Ez talán onnan született, hogy valaki egyszer itt a fórumon megjegyezte, hogy 15 év alatt kb 600000 forintot költünk kenyérre és ott mégsem vacillálunk rajta és keressük az olcsóbb megoldást. Mint utóbb kiderült, ez a számítás és szemlélet nem biztos, hogy teljesen helyes, ezt azonban megint nem a legetikusabb formában hozták a tudomásomra. Elég lett volna azt mondani, hogy kedves dvdcd az alábbi körülmények és tényezők miatt te nem napi 45 forintért alszol az ágyadban, hanem mondjuk 128 forintért. Kész. Ennyi, akkor ennyi. Elfogadtam volna, sok jelentősége úgysincs már számomra. Ehelyett jött megint a fentebb említett köcsögösködés. Itt megint megkérdezem tőled: mit kellet volna tennem? Én beismertem, hogy ez csak egy alap számítás volt saját részre, hogy a pénzügyi számítások terén nem vagyok otthon és ha nem fáradtság akkor számolják ki nekem a "tényleges" összeget (már ha ezt egyáltalán objektíve ki lehet). Jött válasz? Nem!
Akkor ezek mellé még jönnek olyan válaszok, hogy ha vártam volna még 5 évet, akkor akár 4 forintért is alhatnák majdnem ugyanebben, meg hogy többezres molekulákra húzzak fel kukoricadarát :-), meg még a tököm tudja mit. Ez már aztán óriási elferdítése az első hsz-m témájának, ami végül is az volt, hogy milyen alapon választottam magamnak matracot, miket néztem rajta, mik a tapasztalataim és végül nem mellékesen egy Tempurt vettem.
Még egyszer nyomatékosan közlöm a jelenlévőkkel, hogy semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy valaki is Tempur matracot vegyen! Nem tudok misztikus dolgokról és szupertitkos vegyi receptekről beszámolni, én csak a csupa jó tapasztalataimra hivatkozva ajánlani tudom, hogy aki teheti és szeretné érezni amiről beszéltem (és ha van rá lehetősége) az menjen és fetrengjen egy fél órát egy ilyen matracon. Jöjjön vissza és mesélje el a véleményét. De ne az áráról, mert azt mindenki meg tudja keresni a neten és el tudja dönteni, hogy megengedi-e magának vagy sem. Az érzésről, amit érzett. Legyen az jó vagy rossz.

Sok sikert!
Előzmény: Törölt nick (1320)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1322
Elfogadom a "bocsánatkérést" és az utolsó mondatodhoz hozzáfűzöm azt a javaslatot, hogy legközelebb olvasd el az előzményeket, mielőtt nekiesel valakinek.
Előzmény: Törölt nick (1320)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1319
Közgazdász létedre szép szókinccsel rendelkezel.

1. Nem írta ki, hogy ő melyik nem képviselője.

2. Ő kezdte a stílust a "Figyi, uzsgyi vissza egy kis pénzügyet tanulni" szöveggel.

3. Ugyan nem nekem írta, nem ismerem dvdcd-t, de engem sértett amilyen durván leszólta a hozzászólását.

Ilyen duma, amit megeresztett nem való egy Hölgy szájába, se tollába!
Előzmény: Törölt nick (1315)
Suneey Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1317
1680 Forintod nincs 18 km utazásra, hogy tapasztalatot szerezz. Megértem. De akkor mire alapozod a véleményedet? A matematikára? Javaslom próbálj kicsit elszakadni a számok világától. Szükség lesz rá ahhoz, hogy tovább tudj lépni az életben.

Szerintem az lenne minden embernek az egyéni érdeke, hogy ne birka módjára éljen a világban, hanem legyen megfelelő ideje és körülménye a gondolkodásra. A saját gondolatok kibontakoztatására. Az önfejlesztésre és az önmegvalósításra.

"Ha vannak álmaid, melyeket megvalósítasz, akkor vagy valaki."
Előzmény: Axióma (1309)
Suneey Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1316
Én elfogadom, hogy Te jobban értesz a matematikához, a pénzügyhöz és a banki hitelekhez, de Te is fogadd el, hogy tudhatok én olyat, amit Te nem.

Kérdéseddel feltártad számunkra, hogy nem érted miről beszélek. Ettől én még értem.

Nem attól lesz több pénzed, hogy többet szeretnél eltölteni az ágyban, ilyet én nem mondtam, tehát idézz pontosan, mielőtt kérdezel!

Ha valaki jobban kipiheni magát az éjszakai 6-8 órás alvása alatt, mint korábban, akkor az nyugodtabb, kipihentebb lesz napközben. Az alvás minőségéről, hatékonyságáról van szó. Azt mondtam, hogy aki megengedheti magának, annak jó befektetés, ha saját magára költ és minőségi termékek használatával emeli az életszínvonalát.

Tudod nem csak mennyiségtan (matematika) létezik, amit az iskolában tanítanak, így volt lehetőséged megtanulni, hanem minőségtan is. Ezt még nem tanítják az iskolában, de attól még létezik.

Nehéz olyannak magyarázni, aki abszolút nem érti miről van szó, de úgy próbáld elképzelni, mint a geometriában a dimenziókat.

Pont, egyenes, sík, tér, idő. Ezek egyre magasabb szintű dimenziók, amelyek egy más minőséget eredményeznek. Az alacsonyabb dimenzióban nem értelmezhető a magasabb. Ezért nem érted amit mondok.

Van lehetőség megismerni egy olyan alvási minőséget, amilyet még nem láttál és nem tudod elképzelni, a mibenlétét. Sohasem próbáltad, még nem is láttál ilyet, de azért hasonlítgatod a hőszigetelés vastagságához.

Nem csak konkrét és kézzelfogható dolgok léteznek. Pénz, hitel, kamat, számok, buszjegy. Van barátság, tisztesség, jóhiszeműség, szerelem. Ezek fogalmak, nem lehet őket megragadni és konkrétan leírni. Csak halvány karcolatokkal lehet megpróbálni körülírni őket.

Más példával szemléltetem a minőséget: Beleülsz egy Suzuki Swift-be, egy régi fajtába, mész vele 200 km-t. Lehet benne autópálya, város, országút.
Másnap beleülsz egy új 5-ös BMW-be és megteszed ugyanezt a 200km-t.

A különbség amit fogsz tapasztalni, (ez egy érzés lesz) az jelent egyfajta minőséget. A Suzukiban megerőltető és fárasztó lesz az út, alig várod, hogy vége legyen, a BMW-ben pedig úgy repül el az idő, hogy észre sem veszed. Csak annyit, hogy "Hoppá, már itt is vagyok!?" Nem fáradtál el, nem ért megterhelés, el tudtál merülni a gondolataidban.

De látom szegényebb családban élsz, (ami nem baj, attól még remek, értékes ember lehetsz) úgyhogy hozok olyan példát, amit már biztosan tapasztaltál:

Nyár van, 35 fokos meleg. El kell menned vonattal 120km-t. Felszállsz a jó öreg bhv személyvonatra és a tömegnyomorban fülledsz a műbőr üléseken, miközben folyik rólad a víz és ragadsz az izzadtságtól. Az összes ablak nyitva, úgy zakatol a vonat, hogy a saját hangodat nem hallod és próbálsz aludni, pihenni, mert kókadt vagy a nagy hőségtől. Amikor leszállsz úgy nézel ki, mint akit kicsavartak. 2 évvel idősebbnek tűnsz 2 óra utazás miatt.

Másnap megteszed ugyanezt a távot egy vadi új IC-kocsiban, ami ráadásul nem áll meg sehol, csak a célállomásodon. (De tartson ugyanannyi ideig az út az összehasonlítás végett!) Csend van, 20 fokos szobahőmérsékletet teremt a légkondicionáló, hő és hangszigetelt üvegek, kényelmesebb ülés. Nem leszel álmos útközben, hanem gondolkozol és ami eszedbe jut azt lejegyzeteled.
A 120km-es út alatt megfogalmazódott benned az új könyved vezérfonala, amit néhány hónap múlva kiadsz és temérdek pénzed lesz a szerzői jogokból.

A fenti ábra az utazás minőségének fontosságát szemléltette.
Hasonló minőséget nyújt a Tempur is az éjszaka 8 órája alatt. Én tudom mert azon alszom. Dvdcd tudja, mert ő is azon alszik.

Aki meg sosem próbálta, de még csak nem is látott ilyet az kiabál itt a legjobban!

Mire föl? - kérdem én...
Előzmény: Axióma (1308)
Suneey Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1313
A dunlopillo valóban egy öntött matrac. Formában öntik és a mintának semmi jelentősége nincs, inkább zavaró, hogy ott van, mert érezni a huzat alatt.

A Tempurt valóban egy tömbből vágják ki. A kettőt egymás mellé téve ki össze lehet őket hasonlítani. A Dunlopillo egy olcsón előállított matrac, tulajdonságait tekintve nem rossz (leszámítva a felesleges mintákat), de nyomába sem ér a Tempurnak. Teljesen más kategória.

Ha azzal magyarázod a csupán dizájn célt szolgáló mintákat, hogy van fejlesztőcsoport, aki kifejlesztette, akkor ez elég szemellenzős magyarázat lenne.

A Tempurnak az Amerikai Űrkutatási Hivatal a NASA fejlesztőmérnökei a fejlesztőcsoportja.

Egy formába öntött (fröccsentett) matrac eleve gyengébb tulajdonságokkal bír és kevésbé időtálló, mint egy habosított, tömbben gyártott.
Előzmény: swordmanus (1307)
Suneey Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1310
Amit írtál az egyrészt felületes okoskodás, másrészt annyira távol áll a lényegtől meg az egész témától, hogy nem lehet róla érdemi vitát folytatni anélkül, hogy csökkenne a fórum színvonala, így nem nem reagálok rá.
Elbeszélünk egymás mellett. Lehet hogy jól megállod a helyed a gyakorlati életben, értesz a kémiához, de a matracgyártáshoz és az alapanyagok áraihoz semmit. Ez leszűrhető abból amiket írsz és ahogyan írod.

Itt van egy irányvonal aminek mentén folyik a beszélgetés, ebbe mindenki be tudott kapcsolódni, Te pedig egy kitérő egyenest képezel a térben. Nincs kapcsolódási pont. Okoskodni próbálsz, de butaságokat írsz. Nem tartozik ide a mondandód és nincs is jelentősége a fórum témájának szempontjából.
Előzmény: Csavarhúzós (1306)
Axióma Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1309
A legkozelebbi kika tolunk 18 km, tomegkozlekedve (125+135+2x290)x2 jegyarakkal tudom meglatogatni. Neked ez biztos nem gond, ha a 250e-es matrac nem volt az, nekem ez nem fer bele.
Előzmény: dvdcd (1301)
Axióma Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1308
Jajj ezt a rossz dumat az eletminosegrol melyik MLM rendszerbol hoztad??? Meseld mar el, miert lenne nekem attol penzem, hoyg tobbet szeretnek eltolteni az agyban? :)
Előzmény: Suneey (1300)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1307
Kedves 5w!

Rácsot azután válassz, ha megvan a matracod (mármint ki van választva). Kabáthoz a gombot jeligére.

Dunlopillo: jellemzően fekve is kipróbálható. Sunney ugyan nem érti, mi az a minta, de sebaj! Ugyanis a Dunlopillonak VAN fejlesztő csoportja. A tempurnak tudtommal nincs. A Dunlopillo fejlesztő csapata része a Dunlop csapatának (így ismerős a név? nem kezdők és nem kicsiben nyomják a vegyipart). Szóval ha ők úgy gondolják, hogy igen, kellenek bele a minták, elhiheted, nem a design kedvéért teszik (főleg hogy a huzat alatt ebből semmi sem látszik).
Maradjunk annyiban a teljesség igénye nélkül, hogy egy teljesen más gyártástechnológiának köszönhető ez, amihez képest tudtommal a tempurt egy nagy kockából metélik ki. Emezt meg egyesével formaöntik.

Kedves Csavarhúzó! Nagyon közel jársz az igazsághoz!
Előzmény: 5w (1305)
Csavarhúzós Creative Commons License 2009.10.10 0 0 1306
>(Hozzáteszem a Tempur nem lesz olcsóbb 4-5 év múlva, ez csúcskategória mint zenében a Bang & Olufsen) Egy felső réteg, aki megengedheti magának.
-Az elképzelhető, hogy EZEN A MÁRKANÉVEN nem lesz olcsóbb, piaci szegmentáció, ugye. De más néven ugyanez az anyag olcsó lesz - feltéve ha tényleg jó, és tömegek fogják keresni a jó híre miatt. (Tényleg, 25 éve még a vízágy volt a luxus-sláger, az überkényelmes - örökegészség, azzal ma mi van? Mármint látom hogy kapható, de veszik is?)

>Ennek a technológiának és anyagsűrűségnek ennyire drága az előállítási költsége. A receptjét 6 ember tudja a világon, akik nem utazhatnak együtt repülőn. Hasonlóan a Coca-Colához és a Zwack Uniqumhoz.
-Ez ellentmondás, ha ennyi lenne az előállítási költsége, azaz a gyártás és a terjesztés költségén adnák, akkor nem érne kincset a receptje, hiszen nem termelne profitot :-) Hogy így védik a receptjét, az azt jelenti, hogy nem védi szabadalom - mert az ugye nyilvános. Akkor viszont tudományos-technikai ügyesség kérdése csak az utánzás. A különböző rugalmas tulajdonságok műanyagokkal történő megvalósítása nem igényel földönkívüli technológiát. Lehet kapni vicces dolgokat áruló boltokban mindenfélét: ami törik, de rugalmas, ami folyik, de rugalmas, stb.)

Nem ördöngösség a memóriahab. Itt látható például egy medence tele kukoricaliszt-víz keverékkel, ami hirtelen hatásokra rugalmas, de amúgy olyannyira süppedős, hogy el lehet benne merülni. Minden anyag ilyesféle, ahol hosszú gubancos molekulaláncok vannak, amik nincsenek összefűzve. Ha a láncokat kémiailag összefűzik, abból lesznek a gumiszerű anyagok. Valamennyire minden gumi olyan, hogy deformáció fenntartásához nem kell akkora erő, mint a létrehozásához. A memóriahabokban ez a tulajdonság van felerősítve. Valami olyasminek képzelem a szerkezetét, hogy vannak rövidebb (párezres) láncok, amiket hoszabb (pártízezres) láncokra fűznek fel. Utána a pártízezres láncok között hoznak létre kötést. Gyors behatások esetén a rövid láncok rugalmassága játszik szerepet - de mivel azok egymással nem, csak a fő lánccal vannak kémiai kötésbe hozva, így tartós behatás esetén a behatásnak megfelelően elcsúsznak egymáson. Marad a hosszú láncok jóval kisebb rugalmassága. Futólag rákerestem a neten, a következő linken egy fickó leírja, hogy miből is csinált ő memóriahabot - bár láthatóan maga sem érti, hogy a végtermék miért memóriahab tulajdonságú. Lényeg, hogy így ránézésre egyik alapanyag sem horror árú. (Közbevetés: mi a horror árú - ami eleve ritka, mint az arany vagy nagyon rossz hatásfokkal lehet gyártani, azaz egységi termék árába nagyon sok "hulladék" ára épül bele, pl.egyelőre a szén nanocsövek)
http://www.chemicalforums.com/index.php?topic=28194.0
Előzmény: Suneey (1297)
5w Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1305

Köszönöm szépen. sokat segítettél, majd beszámolok:)

 

 

http://www.matrackiraly.hu/index.php?mod=lista&lista=1&id=7

 

 

itt az ágy rácsokat néztem, az utólsót néztem ,szerinted megfelel a memory alá?vagy mindenképp drágábbat vegyek amit föl lehet csukni vagy mi. Mert nem tudom mért van ekkora különbség árban.

Előzmény: Suneey (1304)
Suneey Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1304
Farugós ágyrácsot mindenhol tudsz venni, az nem probléma. Az ágyrácsnak 2 részből kell állnia. 2db 80x200-as vagy 2db 90x200-as. A matrac lehet egyben és két részben is.

Attól függ mennyi a súlykülönbség köztetek.

Ha oldalt is alszotok, akkor legyen legalább 7cm memory réteg a tetején.

Nem az áruház nagysága a lényeg, hanem hogy matrac szaküzlet legyen széles választékkal.

Nézzetek be legalább 3 helyre és próbáljatok végig mindent. Javaslom a Matrac Királyt, a Kikát és a Novetex-et.

A Matrac Királynál nagyon profik, élmény velük beszélgetni!

Az Ágyak Házába is érdemes bekukkantani, náluk sok a Rottex.

A Dunlopillo márkát mind nagyon árulják, de nekem fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban. (Minek vannak benne, azok a csillagok, meg vonalak? Én úgy érzem ez kicsit rontja a felületi felfekvést. Az mondják ez csak design, de jobb lenne, ha nem lenne ott.)

Vannak bemutató darabkák, amiket kézbe tudtok venni, meg lehet nyomkodni őket.

A Novetex annyiból jó, hogy odaadják a matracot kipróbálni 1-2 éjszakára és ha nem válik be választhatsz helyette másikat. Ez lehet, hogy máshol is így van, meg kell kérdezni!

Sok tapasztalattal fogtok hazatérni. Aludjatok az egészre egyet és másnap döntsetek jól!

Sok sikert hozzá! Majd számolj be a fejleményekről!

(Ne mondj márkát az eladóknak, mert akkor arra próbálnak rábeszélni. Csak annyit mondj, hogy a férjednek fáj a háta és nagyon szeretnétek, ha megszűnne, ezért kerestek megfelelő matracot.)
Előzmény: 5w (1303)
5w Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1303

Igen felmegyünk pestre,mert nagy üzlet nincsen a közelben.

 

Én oldalt ,és háton alszom. a férjem hason, és oldalt.

 

rugós ágyrácsot milyet kell venni egy mamoryhoz általában? és kapok hozzá a rottexnél?

Előzmény: Suneey (1302)
Suneey Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1302
Kedves 5w!

A hátfájás általában elmúlik a memory-tól. De csak általában. Próbálj ki egy memory-t, legalább egy éjszakán át, hogy valóban elmúlik-e és ha igen, akkor vedd meg!

Ha háton vagy hason alvók vagytok, akkor elég 4-5cm memory réteg a tetején, de kemény fajta memory legyen.

Ha oldalt alvók vagytok, akkor 7 - 10cm memory kell a tetejére.

Próbálj ki többféle memorys matracot és azt válaszd amelyik a legkeményebb, amelyiknek úgy érzed van tartása az adott árkategóriában.

Ha két részben veszed, választhatsz két különbözőt is, ebben az esetben az ágykeretnek legyen oldala, hogy összetartsa őket.

Fontos, hogy a próba hozza meg a végleges döntést.

Ha van komoly matrac szaküzlet a településeden, akkor ott sok fajtát meg tudsz nézni, ha nincs menjetek fel Budapestre egy hétvégén vagy amikor ráértek!
Előzmény: 5w (1299)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1301
Egy biztos, hogy amikor én az első hsz.-emet megírtam, eszem ágába sem volt semmilyen ár és üzleti viszályokat kelteni, de sajnos így alakult.
Amikor próbálgattam a matracokat (és hát feküdtem jónéhányban) akkor feküdtem olcsó 30-40 ezres matracban és feküdtem 100-150 ezresben is. Volt köztük sok nagyon kényelmes is, és lehetséges, hogy azokon is nagyon jókat aludnák. Bár hozzáteszem, hogy amikor egy napi meló után lehempereg az ember egy ágyba, akkor még a kempingágy is kényelmes. De amikor a Tempurra feküdtem le, akkor tényleg az volt a legkényelmesebb. Nem azt mondom, hogy a mennyekbe repített vagy, hogy egy csodálatos érzés fogott el. Nem dehogy. De az általam felállított matracokkal szemben támasztott teszteken ez ment át a legjobban. És nem kicsivel! Valamelyik kemény hideghabos volt, de süppedős memóriaréteggel, valamelyik keménysége jónak tünt, de vékony memóriahabbal és hát úgy nem sokat ért , stb. stb.
A Tempur valahogy mindegyiknél jobbnak, illetve kényelmesebbnek tűnt. Nem azt állítom, hogy tökéletes, de azt igen, hogy azok közül amiben feküdtem ez vitte el a pálmát. Azt is elárulom, hogy ezután még néhány matracot kipróbáltam, de már ezt a szintet kerestem mindegyikben. De nem találtam. (ha esetleg valaki tud olyan márkát ami ugyanolyan keménységű, összetételű mint a Tempur és ugyanazt érzi az ember ha ráfekszik és valamivel olcsóbb, akkor azt szívesen látnám, hogy tudjam ajánlani az ismerősöknek).
Az "árharcot" ezután kellett megküzdenem magammal, de ezt már leírtam. És úgy gondolom, hogy aki nem a felső rétegbe tartozik, de megszeretne vásárolni egy Tempurt annak ezt a harcot meg kell vívnia, mert bizony ez egy drága matrac.
Egyébként nem tudom, hogy feküdtél-e már ilyenen (én eddig még soha), de ha még nem és már ennyit beszéltünk róla, akkor azt ajánlom, hogy slattyogj el pl. egy KIKA-ba és próbálj ki egyet. Feküdj rá és tedd félre (ha van) azt az ellenszenvet amit ez a néhány hsz. okozott.
És még mielőtt... ezt nem reklámnak szánom és nem rábeszélésnek, egyszerűen csak javaslom, hogy próbáld ki és mond el a véleményedet róla. Ne az áráról (hisz azt mindketten tudjuk), hanem a matracról.
Előzmény: Axióma (1298)
Suneey Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1300
Természetesen így is lehet nézni. Akinek van pénze nyáron gyümölcsre, télen korcsolyára, sakkra és tánctanfolyamra és ezen felül még marad Tempurra, az vegyen Tempurt. (Miután kipróbálta és személyes meggyőződést szerzett.)

DE, nagyon jó eséllyel megkockáztatom, hogy aki előre veszi a listán, annak hamarosan lesz pénze a többi fontos dologra is, mert egy magasabb életminőséget hoz otthonába.

Aki úgy jön ide, hogy van 50 ezer forintja egy 160x200-as matracra annak meg sem említem a Tempurt. Annak egy jó minőségű félkemény sima szivacs matracot javaslok.

Latexet azért nem, mert abból ami már jó minőség az 100 fölött van. (És az ár nem garancia, érteni kell hozzá.)
Előzmény: Axióma (1298)
5w Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1299

Köszi a választ:)

 

Akkor nem veszek fix ágy deszkát, mert nekem nem kell rugós. Olvasgattam a topikot ,és legtöbben memoryt tartják a legjobbnak. szóval most ebben godolkodom.

 

150.000ft nál nem tudok most többet költeni matracra.

 

illetve azt olvastam még,hogy a memory -tól általában elmúlik a hátfájás. Reélem ez igy van:)

 

 

Mire figyeljek ha memoryt veszek? A fölsö rétegben ,a memory milyen vastagságnak kell legalább lennie?

 

 

Előzmény: swordmanus (1282)
Axióma Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1298
Nagyon nagy csusztatast irtal le.
Ha az a kerdes, hgoy hol van jobb helyen a 250e, a bankban vagy az a'gyadban, akkro igaz lenne. De ilyen ember, akik ha barmit csinalnak megtakaritasuk keletkezik, nagyon-nagyon keves van! Irigyellek is megfeleloen erte.
A tobbsegnek ott a kerdes, hogy draga a'gyat vesz, vagy nyaralni megy a gyerekekkel. Szo szerint ertve! Tudod, hgoy mi minden jon ki a maradek 150e-bol (es akkor meg egy erosen nem gagyi nem-tempur matracot vett) egy atlagos 2-3 gyerekes csaladban??? Nyaron gyumolcs, telen kocsolyazas, sakk- es tanctanfolyam, fodrasz a nagyollo helyett. Tudod, igy is lehet szemlelni a vilagot!
A masik, ami nagyon csunya csusztatas, hogy a tempur "A" jo, mas meg csak teljesen szar, vagyis baromi nagy hatar-nyereseget rendelsz hozza. Kozben ez egeszen hasonlit a hoszigetelesre: a 2 cm-nel majdnem 2x tobbet jelent a 4 cm, de a 12 cm-nel mar csak par %-kal jobb a 24 cm. A tempur valahol a 24 korul van, de ettol meg nem er ketszer annyit, mint a nalunk levo 12 cm szigeteles (az a'gyat azert nem mondom, mert gagyi szivacsunk van, nem matracunk).
Előzmény: Suneey (1297)
Suneey Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1297
Rendben van, hogy jártas vagy a matematikában, a pénzügyben, és Csavarhúzósnak is igaza van valahol abban, hogy próbája olcsón megoldani az életét. (Hozzáteszem a Tempur nem lesz olcsóbb 4-5 év múlva, ez csúcskategória mint zenében a Bang & Olufsen) Egy felső réteg, aki megengedheti magának. Ennek a technológiának és anyagsűrűségnek ennyire drága az előállítási költsége. A receptjét 6 ember tudja a világon, akik nem utazhatnak együtt repülőn. Hasonlóan a Coca-Colához és a Zwack Uniqumhoz.

Aki 85kg/köbméter sűrűségű memory matracot akar gyártani az csak drágábban jön ki a végére, mint amennyibe a Tempur kerül. A két amerikai és a dániai gyár erre van berendezkedve.

De nem is ez a lényeg. Aki felül tud emelkedni a mai hitelvilágon - pontosabban azon, hogy az emberek 90%-a hitelből él és a kamatokat számolgatja - ki tud kerülni a piacgazdaság mókuskerekéből az érti és tudja miről beszél Dvdcd és miről beszélek én.

Az egyik legjobb helyre fektette a pénzét, hisz ezentúl minden éjszaka - élete 1/3 részében - a világ legjobb ágyán alszik, sokkal jobban kipiheni magát, mint ezelőtt bármikor. Hosszú távon ez nagyon meglátszik az életminőségén, a napközbeni teljesítményén.

Aki hatékonyan pihen, jól alszik éjjel, az teljesen máshogy érzi magát nappal. Hatékonyabban dolgozik, jobb ötletei vannak, többet keres, lassabban öregszik.

Miért élünk? Azért, hogy hiteleket meg kamatokat számolgassunk? Vagy azért, hogy saját magunkra költsük a pénzünket, kihozzuk magunkból a maximumot és megvalósítsuk önmagunkat?

Mit ér az egészség, a jó közérzet? Felbecsülhetetlen érték!

De ha nem tudunk elszakadni a pénztől és az anyagi világtól, akkor azt is számolhatnánk mennyi pénzt hoz neki 15 év alatt, hogy a legjobb matracon alhat!

Ki lesz belőle 30-40 év múlva? Egy hajlott hátú bottal járó beteges öregember vagy egy sportos, egészséges, boldog idős úr?

Pénzben mennyit ér a kettő közti különbség? Hmmm?

Természetesen nem csak a matracon múlik, de egy jó matrac választással hatalmas lépést tett ennek irányában.

Hol lenne jobb helyen a 250 ezer forintja kedves Axióma?

A matematika egy nagyon szép tudomány, de azért tegyük fel magunkban a kérdést: Azért élünk, hogy egymás tetejére rakjuk a pénzünket vagy azért, hogy jól érezzük magunkat, sikereket érjünk el és boldogok legyünk?

Nem kell megválaszolni, csak egy kicsit elgondolkozni és más szemszögből is megnézni a dolgokat...
Előzmény: Axióma (1294)
footfun Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1296

 Sziasztok!

Ma tévedtem előszőr erre a fórumra,és hasonló képpen én is segítséget szeretnék kérni tőletek.

Egy (Praktikeres ,erre futotta) :-)  fenyő ágyunk van sima,nem ívelt rácsozással. 

Benne egy Billerbeck rugós matrac,ami 2-3 éve teljesen használhatatlanná vált.

Most tervezzük kicserélni a matracot,és nem tudom,hogy rugós,vagy latex,estleg sima szivacs lenne a jobb. 160X200 a méret,és csak 50EFt.-ig tudok elmenni.

Ikeát néztem,de ezek szerint felejtsem is el?

Ezért az összegért Ti melyiket választanátok?

 

Rugós,szivacs,latex???

 

Előre is köszi!!!!! 

dvdcd Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1295
Sok jelentősége ugyan nincs, de csak úgy a kíváncsiság kedvéért (ha nem fáradtság ez neked), vezesd le ezt nekem légyszi, hogy amit vettem matracot 15 évre 245000 forintért az valójában mennyibe kerül nekem naponta vagy havonta. Kamatokat ne számolj nekem mert én sem számolok fel magamnak és egyébként használati tárgyakra sosem vennék fel hitelt.
Meg ugyan én ehhez nem nagyon értek, de úgy gondolom, hogy ez valami olyasmi lehet, mint ha pl felveszek 20 évre 10millió forint (szigorúan forintalapú) hitelt és ennek megállapítják mondjuk a havi törlesztőrészletét fix 70000,- forintra. Igaz, hogy 16.8milliót fizetek vissza, de mondjuk 10, 15 vagy 20 év múlva az a 70000,- forint nem akkora terhet tesz rám mint most. Hisz csak gondoljunk bele, hogy mit lehetett venni 20 évvel ezelőtt 70 rugóért és mit kapok most.
Na mindegy, most már kíváncsian várom a válaszodat, mert már engem is érdekel.
Előzmény: Axióma (1294)
Axióma Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1294
Matematikus vagyok... es egy keveset tanultam bankarkepzos tanfolyamon is a penzugy matekjarol. Ezert is kotottem bele. Mire vagy kivancsi - mit ertesz azon, hogy mennyibe kerul?
Amire en gondolnek ezen a cimen: ha most kifizeted a 250e-et, az napi (de legyen inkabb havi, majd visszaosztod 30-cal) milyen folyamatos kiadassal egyenrangu. Ez utobbit is lehet ketfelekeppen: vagy forintalisan ugyanannyi a kiadas (mint a hiteleknel ha annuitasos), vagy ami valoszinuleg neked logikusabb lesz, mert jobb jon ki: minden honapban azonos ertekut fizetsz bele.
Előzmény: dvdcd (1293)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1293
Kedves Csavarhúzós!

Egyébként az a bizonyos emlegetett matrac igazából 306000,- forint, csak most akcióban a 15 cm-es árán adják a 20 cm-est és az 245000,- forint. De ez most tök mellékes. Nekem most fájt minden reggel a hátam és zörgött az összes csontom és nem 4-5 év múlva. Abszolút nem vagyok mazochista hajlam, hogy még évekig sanyargassam magam még akkor sem ha mondjuk 5 év múlva ez a matrac 150000-be fog kerülni. Most volt szükségem új ágyra.
Látom nagyon kapós lett a "napi 45 forintos ágy" ezért kérem szépen ha van valaki a körünkben aki nagy tudora a matematikának az legyen szíves számolja már ki nekem, hogy végül is kb. mennyiért is fekszem én az új ágyamon naponta ha 15 éves intervallumot nézünk.
Arra meg aztán pláne nagyon kíváncsi vagyok, hogy ugyanebben a 15 évben, hogy lehet napi 4 (!!!) forintért aludni UGYANEBBEN a matracban? De ugyanez legyen ám, ne valami más.
Előzmény: Csavarhúzós (1287)
5w Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1292

Köszönöm a választ!

 

 

Szolnokon lakom,és  150.000ft ig szeretnék matracot venni.

 

Ágy rácsot még nem vettük meg ,Csak fixre gondoltam de ha nem jó NEM rugós matracra akkor veszek rugósat.

 

Rugós ágy matracot nem szeretnék venni.

 

Rottexnél melyik memory matracot ajánlod legjobban?

 

Azért vagyok nagyon bizonytalan, mert ugyan már próbáltunk matracokat az egyik üzletben  ,de nekem mind kényelmes volt és a férjemnek fáj a dereka a mostani ágytól.Szóval olyan matracot keresek ami tényleg tartja a gerincet.

 

 

azt sem tudom,hogy 2db matracot vegyek, egy ágyra ,  vagy egy nagy matracot rá.

Előzmény: Suneey (1286)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1291
:-)
Előzmény: Csavarhúzós (1290)
Csavarhúzós Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1290
-Én csak a középiskolai kémiakönyvet idéztem...
Előzmény: swordmanus (1289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!