Aki M42, M39 és egyéb menetes obikat szeretne adni - venni, és a többi obitesztes és egyéb topikot nem akarja zavarni... Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
A 70-200(210) kategóriából a Vivitar Series 1 a top (van is szép irodalma, olvass csak utána), de már régen láttam eladót. Jó még a Tokina 80-200/f4. Lehet hogy olyat találsz canon bajonettel is.
Kérdés milyen makró témákat akarsz fotózni. Már a fix 135-öknek is legalább 1.5m a közelpontja, leginkább mozgó témákra jók, amiket nem lehet túlságosan megközelíteni. Ha közgyűrűzöd, akkor a közelpontja közelebb fog esni, a képminőség pedig nem romlik.
Köszönöm a tippet! :) Akkor inkább az átfogás a fontos, úgy fogalmazok, és nem a makró. Előtét lencsén, ami +3, vagy 4 dioptriát javít még lehet lapul valahol a fiókban. de attól sem lehet csodát várni. lehet ha majd makrózni akarok, veszek egy spec lencsét rá, vagy ahogy te is írtad közgyűrűsort. Most ez egyelőre utcai fotózáshoz, portré fotózáshoz kellene.
A macro leginkább a feliratban van ezeknél, a leképezés szerintem 1:3-nál semelyiknél nem jobb (bár nekem van egy Tokina tolózoomos telém, ami közel 1:1-et is tud, de az K bajonettes). Jobb szerintem ha makró előtétlencsét, vagy közgyűrűt használsz.
Keresek középátfogású tolózoomos telét, M42-es menettel 70-150, vagy 70-200 mm körüli átfogással, nagy fényerővel f3.8, f4 (esetleg f4.5), soklamellás változatban. A legjobb Vivitar, vagy Tokina lenne (amiben macro is van), de bármi szóba jöhet ami por, karc, és gombamentes lencséket tartalmaz. Lehetőleg első hátső sapkával!
És/vagy keresek soklamellás fix objektívet 135 mm-est szintén nagy rekesznyílással f2.8, (vagy 3.5) Pentacon, Meyer, vagy régi orosz lencsék (Jupiter, Tair), de itt is bármi érdekel, ha szép állapotú.
Olvassad el a topikleírást, itt kicsit feljebb. Vastag betűkkel van kiemelve az ármegadás kötelezősége. És ezt nem én találtam ki, hanem korábban az itt fórumozók ötlete, kérése volt. Így vált szabállyá.
Eladó Jupiter 9. Karc és kopás mentes. Egy kis kosz szemcse a lencsék közt, de a képékén nem látszik, valamint a szűrőmeneten apró hiba. Ezen kívül finoman teszi a dolgát. Kipróbálni Budapesten a Jászai tér közelében lehet.
"A moderátor személyes megjegyzése: Ármegadás kötelező."
M42 menetes, kiváló minőségű Jupiter 37A 3.5/135 teleobjektív első - hátsó porvédő kupakjával, tokjával eladó. Adapterrel digitális gépen is használható. Ára: 15000 Ft.
Hali! Helios M42 obik eladól-44-2 tipus? 2/58. Kettő darab. Sapka csak egy van de az egyikhez jár Egy Zenit TTL is minek nem jó a fénymérője. Az obik szépek, normál használati nyomokkal. Kinek mennyit ér? Egybe is vagy külön-külön eladók.
Esetleg érdekelne PRAKTINA bajonettes adapter M42-es obihoz. Illetve EOS adpter a praktina bajonettes obikhoz.
Nem tudom, hogy a Praktina bajonett ugyanaz mint a kései Praktica? Fotón másnal látszik
Többen kerestek a Rodestock TV-Heligon 0.75/50mm-es objektívekkel kapcsolatosan. Szeretném jelezni, hogy az objektívekben nincs rekeszállítás (külső rekeszgyűrűvel megoldható), és nincs élességállítás. Róluk van szó:
A Biotar objektív sajnos gombásnak találtatott, így visszaküldik nekem. Ha valakit így is érdekel, kérem keressen meg.
Hali! Helios M42 obik eladól-44-2 tipus? 2/58. Kettő darab. Sapka csak egy van de az egyikhez jár Egy Zenit TTL is minek nem jó a fénymérője. Az obik szépek, normál használati nyomokkal. Kinek mennyit ér? Egybe is vagy külön-külön eladók.
Egyben 7000. az obik drabonként 3500.
De valhogy megegyezünk biztos.
Esetleg érdekelne PRAKTINA bajonettes adapter M42-es obihoz. Illetve EOS adpter a praktina bajonettes obikhoz.
Nem tudom, hogy a Praktina bajonett ugyanaz mint a kései Praktica? Fotón másnal látszik