Magyar építőipar nem egyenlő mai magyar hajóipar. A Kossuth/Petőfit - főleg az utóbbit- most is meg van a lehetőség ,hogy úgy építsék újjá, hogy méltó legyen az egykori MFTR rangjához. De- nem kockáztatok nagyot- jelenlegi tulajdonosánál ez nem fog megtörténni. Vigyázott rá, az állapotát is igyekezett őrizni, de eltelt 16 év. Ha mégis megújulna én örülnék neki a legjobban hogy tévedtem.
Nem tudom megfelelő út-e, de amikor palotákat építettek újra a várban (és még fognak) modern technológiával, eredeti külsővel, talán bekerülhetne a listába ez a hajó is?
Ez az egy az igazán reprezentatív úszó palota. Az akkori építés csúcsdarabja. De talán a világ legszebb ilyen hajója. (nem talán, biztos!) Ez is érvként szólhat mellette. Ellene szól, hogy befogadóképességéhez képest nagy és drágább üzemeltetésű. A Kossuth/Petőfi jóval gazdaságosabb lenne, de kevésbé reprezentatív.
Próbálkozz szakikám! /arról nem beszélve , hogy ez a gőzgép AZ eredeti/
Nézz már körül , mit lehet ma hazánkban ilyen méretekben elkészíteni, és mennyiért. Választ csak ajánlatokkal (kovácsolt főtengely, hatókar, henger stb.) együtt fogadok el.:-)
Örülök, hogy visszadhatom a hited egy részét. A menthető részek megmaradhatnak. Ez az állapot kellett ahhoz hogy olyanok kezébe kerülhessen a hajó, akik megpróbálják menteni ami még menthető. Öröm volt Vele utazni !
Szerintem úszott volna az eddig is, ha nem lett volna benne víz. Kikötni meg amúgy is ki kell, szóval ez a hír - így -nem új. A kérdésed alapján a válaszra alighanem sokan kíváncsiak lennénk...:)
Kiemelték a Szőke Tisza maradványát. Sőt... Úszóképes állapotba hozták és kikötötték. (Vajon mire föl épp most ennyi idő után és mit akarnak a rommal?)
Leírja, hogy átgondolt a koncepció, hogy hány helyen feszül még a rendszer, hogy stratégia szerint hová mikorra kell megérkezni, stb., majd miután nem tud belekötni, azt mondja, hogy "nem értem".
Hajóbaleset Dunapatlagnál: PRINZESSIN ISABELLA [MT] kabinos mint völgymenő; BLUE STAR I. [PA] tengeri áruszállító mint hegymenő. Helyi idő szerint 08:23, 7 kabin roncsolódott, 2 utas kórházba került.