Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

gaborosszo Creative Commons License 2015.05.08 0 0 39831

Szia!

Ebben teljesen igazad van.Ehhez hasonló eset már velem is megtörtént! És pont ezért kérdeztem amit! Hátha mégis csak van elvétve még becsületes szerelő! Egyébként én is lemondtam már ilyenről, Kisebb javításokat megcsinálom magam is,de egy kuplung cserét azt már nem tudok, És pont most ez lenne az esedékes! Köszi!

Előzmény: svgyula (39829)
poomah Creative Commons License 2015.05.08 0 0 39830

😁 igen, ezért van a kipénzű autósoknak sajàt műhely felszerelésük a csomagtartóban. Sokszor jóljött már, sok autó tipusnàl.

Előzmény: svgyula (39829)
svgyula Creative Commons License 2015.05.08 0 0 39829

Szia! Azt is tedd hozzá, hogy még sokszor egy nagyon közeli ismerősben sem lehet biztos az ember!

Nekem a 120-as úgy hoztam el a műszaki vizsgáztató műhely-ből, ahol a tulajdonos a volt osztálytársam, hogy minkét oldalon a hátsó fékdob el volt repedve!!!!! Rosszul tették be az éket és elrepedt az agy! Amikor hazamentem és éreztem a kotyogást, levettem, visszamentem gyalog! Megmutattam az volt a reakció, hogy hozott 2db másik dobot szabályozatlanul!! Majd annyit mondott bocs. Na azóta nem kell nagyon beszélgetnünk...........

Nos egy idegenben pedig nem kell a megbízhatóságról álmodni sem! Ha értesz hozzá és ott álsz mellette akkor sem biztos az, hogy rendesen dolgozik! Nálunk ez nem divat!

Előzmény: poomah (39828)
poomah Creative Commons License 2015.05.07 0 0 39828

Szia. Szerintem ilyen nem létezik az orszàgban. Mi lenne a javítani való, hàtha úgy jobban megy.

Előzmény: gaborosszo (39827)
gaborosszo Creative Commons License 2015.05.07 0 0 39827

Sziasztok!

Valaki tud a IV. vagy a XV: ker-ben megbízható ,korrekt áron autószerelő műhelyt?

Köszi a segítségeteket!

hupiapu Creative Commons License 2015.05.07 0 0 39826

Skodálatost mindenkinek.

bocs ,hogy belegagyogok de ami a fogyasztást illeti( 1,3 mpi 97es) nekem mákom van 5,8 / 6,3 között ingadozik rendszeresen igaz én kb 20km város 60km bundesz vagy pálya max 100-as tempó szerintem ez

faja :-) apró gyerekbetegségeket leszámítva megyeget ill tavaly közel 60000km mentem vele komolyabb szerviz nélkül hát jó vitatkozást kinek jobb az autója 

Laci

Fejérmegye Székesfehérvár

zotya41 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 39825

Teljesen igazad van abban amit leírtál. Annyit tennék még hozzá,hogy ugyan nem sok,de van 1.9D ferdehátúban is. Egyszerű VW szívódízel  motor. Nem egy verseny autó,gyorsulásban a benzines társai állva hagyják.Ellenben a megfelelő karbantartás és értelmes vezetés mellett képes 5 liter alatt enni,városban sem megy 6 - 6,5 liter fölé.Pályán 120-125-ön érzi jól magát,de  tartósan 130 felett kissé megugrik a fogyasztása olyan 6,5-7 liter környékére. (attól függ milyen nehéz a talpam) Rendszeres karbantartás a titka (mint minden autónak) és kimegy a világból.

Előzmény: mzts (39799)
zotya41 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 39824

Sziasztok! Látom zajlott az élet míg nem voltam. )))))))))))) Én úgy gondolom,hogy nem szégyen tanulni másoktól,akik tapasztaltabbak a tipus terén. Volt,hogy félig hülyeséget írtam én is de kijavítottatok.Ezer köszönet érte ))) Emiatt nem illik megsértődni. Vitatkozni meg végképp nincs értelme. Ugyan mi dízelesek kevesebben vagyunk,de vannak dolgok amikben szinte alig különbözik a benzinesektől. További sok sikert.......nekünk ! DDDDDDDDDDD

Apropó! A skodri felka taliból lesz valami?

További szép napot mindenkinek...........

mzts Creative Commons License 2015.05.07 0 0 39823

Ment alább a vita a fogyasztásról. Nem akarok belefolyni ebbe, de csak hogy a tényeknél maradjunk, ennyit fogyaszt egy 1.6-os kombi 50% országút, 40% város, 10% autópálya mellett:https://www.spritmonitor.de/en/detail/692855.html

Városban 60, országúton 100, autópálya 130, viszonylag dinamikus vezetéssel. 

(Volt Favoritom 8 évig, a családban 50kw-s felicia is, hát nekem nem jött be, mivel nekem nem városi 1-2személyes bevásárlós szaladgálóautó kellett.  Gyerekkel iskolába menni, teszkóba menni, munkába járni tökéletes az 1.3, de  4 személlyel utazni már kevés, kombihoz már kevés, megrakott utánfutóval menni nagyon kevés: padlógáz, üveghang, folyamatos kapcsolgatás harmadik negyedik között... Én 500-600 kg-val megrakott utánfutót is húztam, miközben az autó is plafonig volt rakva motoralkatrésszel. Persze, nem erre való ez az autó, de az 1.6 a +30%nyomatékkal ezt jobban tolerálja.mert nem a 7 ló a lényeg, hanem a 135 Nm Nekem az volt a fontos, másnak más. Ízlések és pofonok.)

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39822

Svgyula Köszi a tanácsot, tényleg a trafó volt a baja. Ki lett cserélve, aztán be is indult.

Előzmény: svgyula (39782)
kisnovi79 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39821

Szia! Az egy Map szenzor. (levegő nyomás mérő: legalább is azt mondják). Nekem elromlott 11 litert evett 100-on. Bontóban vettem másikat,takarítás majd lement 7,8-ra csak városban használva.

Előzmény: mozis66 (39819)
kisnovi79 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39820

Sziasztok! Normális hogy a 68Le-s Feliciám araszolgatás közben kb 110 C Fokig melegszik(müszerfali óra szerint). Ventilátor elindul,majd megáll. Vagy csak csal a műszerfali óra? Köszi előre is a választ.

mozis66 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39819

Tisztítottam a csatlakozó érintkezőket! Amit bejelöltem, annál az egy csatlakozónál (amit nem tudom, hogy mi! Mi célt szolgál! )találtam oxidációt a benne levő négy érintkezőből egyen!  Finom tűreszelő - óvatos takarítás – kontakt spray!  Kíváncsi leszek az eredményre! A későbbiekben is jelzek, írom a tapasztalataimat! Még egyszer, köszi, az tanácsot!

Előzmény: mozis66 (39818)
mozis66 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39818

Tisztítottam a csatlakozó érintkezőket! Amit bejelöltem, annál az egy csatlakozónál (amit nem tudom, hogy mi! Mi célt szolgál! )találtam oxidációt a benne levő négy érintkezőből egyen!  Finom tűreszelő - óvatos takarítás – kontakt spray!  Kíváncsi leszek az eredményre! A későbbiekben is jelzek, írom a tapasztalataimat! Még egyszer, köszi, az tanácsot!

Előzmény: ms1964 (39739)
Adm Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39817

A távgyógyítást még nem találták ki, max a Budapest Tévén láthattál valami ilyesmit Gyurcsok Józseffel. Ha nem mondták meg a tutit, annak csak az az oka, hogy nem akartak elküldeni az erdőbe.Mondjuk a hibaleírásod is hagyott némi kívánnivaló maga után, mert az hogy üvölt a motor, de nem megy, nem valami egzakt leírás.

És a számítógép se csodaszer, csak egy mankó, de ezt se érted, a diagnosztika nem arról szól hogy kapunk egy hibakódot, és kicseréljük az adott alkatrészt, nagyon nagyon nem. Nem márkaszervízbe kellett volna vinned, hanem normális gondolkozó szerelőhöz, aki nem csak a vállát vonogatja mint a tiéd.

Elég gáz azt olvasgatni, nem csak itt, rengeteg helyen, hogy mindenki cserélgeti csak az alkatrészeket, ahelyett hogy gondolkoznának.

Előzmény: Törölt nick (39814)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39816

Ha valakinek hülye tippekre van szüksége, hogy autóbalesetben hunyjon el, mert sz...rt írtak neki tanàcsnak, csak szóljon nyugodtam. Megyek is bezsírozom a féktàrcsàt hogy ne nyikorogjon a kanyarok előtti vészfékezéskor 5.ben padlógàz utàn, mert úgy zavar...na jó offolom magam, had örüljön a kolléga, jó volt veletek. Aztàn ér g...nyóskodni fotelfizikus!

Előzmény: Törölt nick (39814)
joevagyok68 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39815

Mennyiket tankolsz ? Tele ?

2004 óta

87 tankolás

mindíg "tele" (első kattanásig)

átlag fogyasztás 7,6 liter/100km

A legnagyobb 9,5 liter volt ! 1x ....., akkor szart be asszem a termosztátnál/környékén lévő hőmérséklet jeladó ( 2005-ben volt, ezért már lehet rosszul emlékszem )  /ezért IS jó a teli tankos tankolás..  Ha csak "kétezrekért" tankolnék, lehet még mindíg annyit fogasztana../

Városban télen, 5km -alatti távolság , 8-8,5 liter

Legkevesebb - hossz-ú/abb távon, nyaralás balaton/horvátho. ált.100 - 120 (130) - 6,2 liter/100km.

Előzmény: Törölt nick (39810)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39814

Te csak tudod, te "fotelfizikus"....mire gondolsz. Az orrmotoros fórumon lövése sem volt senkinek, mi lehetett a baj, csak a flancos màrkaszervízre volt rágerjedve...ja, azóta megvan a hiba oka, lehet nem kell szakszervíz? Olyan baja volt amire tuti nem böktek volna rà, skodàs szerelő is csak a vàllàt vonta, mert szàmítógépen sem dobott rà eltérést, pedig próbàlt varàzsolni. De a kocaszerelőfotelfizikust nem hagyta nyugodni, és csak meglett a hiba oka. Felit nem azért vàlaszt valaki, hogy màrkaszervízbe hordja., 100-150.000- forintos kocsit? Azon az óradíjon? Inkàb irkàljuk a sok hülyeségünket, plàne én, és a félrediagnosztizàlàsunk ellenére megjavítjuk a fűnyírónkat. Mert sajnàlunk, nem tudunk órànként 5,6,7000 forintit a tippelgetésre költeni. Ilyenek vagyunk mi itt. Hülye csóró fotelfizikusok! De mi akiknek van feliciàjuk, mi innen nyerjük az infót. Hiàba, veszélyes a net......

Előzmény: Adm (39813)
Adm Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39813

Nézd, semmi közöd nincs hozzá, hova irogatok. Ha pedig valaki valótlan dolgokat ír, hozzáfűzöm a véleményemet.

Veszélyes dolog az internet, amikor a fotelfizikusok elküldik az erdőbe a gyanútlan információt kereső embereket.

Ha pedig mér elkezdtél személyeskedni, írtál már elég hülyeséget régebben is, orrmotoros topikban is bizonygattad a hozzá nem értésedet :)

Előzmény: Törölt nick (39812)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39812

Miért nem làtogatsz màs fórumot inkàbb, úgy sincs feliciàd? Cöh-cöh....boldogítsd a biztonsàgosabb újabb autós tàrsaidat.

Előzmény: Adm (39811)
Adm Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39811

Sportlégszűrő, cöhh-cöhh, egyre mókásabb dolgokat írsz. Egyél meg inkább egy sportszeletet, több haszna van :)

Előzmény: Törölt nick (39810)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39810

Télen 7,5 vàrosban kis tàvon, 10 km alatti tàvok, kihűlt motorral. Na igen télen hihetetlen hamar kezd fűteni, 1-2 perc, és lefújta az ablakot. Ilenkor kevesebb a vàrosi, 7 alatt van. Nyàron 100-110-ig gyorsítva orszàgúton 5,6-5,7 megpakolva, tetőcsomagtartóval (ezért nem vàltottam diesel felire). 5 személy nyàron autópàlya 130- as tempóval (néha felette)7-7,5 max. De akkor màr nem kímélős a kigyorsítàs. Az előzésnél sem kell rettegni...ha rugalmasabb gyorsítàst akarsz sport légszűrő. Nem emeli a fogyasztàst, de rugalmasabb a motor.

Előzmény: joevagyok68 (39809)
joevagyok68 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39809

"2 literrel többet eszik, ne is próbáld magyarázni, több 1.6-os feliciással is beszélgettem, többet eszik, főleg városba."

Most kíváncsivá tettél..

Neked mennyit eszik - ezek szerint az 1,3  - városban ??

Előzmény: Törölt nick (39806)
Adm Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39808

Fenéket eszik többet két literrel, decikben mérhető csak a különbség.

Úgy látom szövegértelmezési gondjaid vannak, essél neki mégegyszer ennek a plussz 7 lóerőnek meg annak a jó pár Nm nyomatékkülönbségnek. Na meg az sem árt, ha négy személlyel is lehet vele előzni, illetve akkor is ha megy a klíma. Szervízköltségben pedig az a 60ezrenkénti vezéréscsere nagy dolog ám, javaslom, közlekedj biciklivel, az még olcsóbb.

Nem az 1.6-os motor miatt adtam el a Feliciát, hanem mert egyszerűen nagyobb, újabb és biztonságosabb autóra volt szükségem.

Előzmény: Törölt nick (39806)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39807

A map szenzor hibanál nehezen indul, torpan, nő a fogyasztás, volt hogy nem indult minden henger, nem pörög fel a motor, lefullad. A lambda is növeli a fogyasztást, ha halott, elég drasztikusan, és kormol mint egy 1.9 tdi golf.... Nem úgy megy ahogy kell. Ha kiolvasod a hibakódokat megtalálod, ha hibás. A lambda hibát hamar visszadobja. Ha van valakinek vag-com kábele nézzetek rá. Ha nagyon muszály szervzben olvastasd, de egy olvasás árán kapsz kábelt, progit is ad aki segítőkész eladó. A hibát mindig töröld újra olvasás előtt.

Előzmény: skodásati (39804)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39806

Az 1.6 ugyan az a fűnyíró!( egy vágókés az aljára, és mehet a parkba :) ) csak 2 literrel többet eszik, ne is próbáld magyarázni, több 1.6-os feliciással is beszélgettem, többet eszik, főleg városba. Ha meg szuttyog vele az ember, hogy ne fogyasszon annyit, akkor minek az a hatalmas plussz hét! (Wow) lóerő?. Ha annyira tuti az 1.6 feli, minek adtad el? A sógort az összes volkswagenes szerelő az 1.4-es motorral szererelt golfra terelte, mert nem annyira jó az 1.6 mint azt reklámozod, csak többet eszik. Neked az volt, de nem jobb a fogyasztást, a szervíz költséget, és a teljesítményt összevetve. Az is egy ősi fejlesztés mint az 1.3 skoda blokk. 

Előzmény: Adm (39805)
Adm Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39805

Szamárság. Az 1.6 AEE motor az egész konszerben egy kedvelt motor, megbízható jó darab. Igaz, hogy teljesítményben "csak" 7 lóerő a különbség (az itt kb 10%), de nyomatékban sokkal több. Inkább az 1.6 mint az 1-3-as fűnyíró.

Előzmény: Törölt nick (39803)
skodásati Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39804

Szia . Kérdeznék én is. A map szenzort hogyan tudom meg vizsgálni? A lambda szonda honnan tudom hogy nem jó? Köszi.

Előzmény: Törölt nick (39802)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39803

Na igen az 1.3-as làncos! Csöröghet. Ha nincs hangja akkor az a tuti. Ezzel nem kell vezérlés cserére rohanni. 100-150.000 kmt is elvisz. Az 1.6 szíjas, vàsàrlàs utàn mehetsz is a szerelőhöz. Bocs az 1.6- os kollégàknak, de azt még a golfoknàl is kerülik...

Előzmény: Törölt nick (39802)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39802

Szia. Amire figyelni kell, az valóban a kasztni. A kipufogó könyen lerohad, ha vàrosban hasznáták. Mindig nézd nétd meg akipufogót, nem szabad kormolnia, ha igen akkor valai nem kerek, lambdaszonda, vagy map szenzor. Pròbáld ki a váltót! Hajlaosak a gazdik nem tenni bele olajat. Az ötödik hajlamos fütyülni, minden fokozatotszépen kell vennie, és halkan jàrnia. A futómű hajlamos kopogni, a szilentek miatt. Igazàból minden olcsón javítható. Ja, az elektromos ablakot inkàbb felejtsd el, mindig meghal. Motorból az 1.3 mpi 68 lóerős vàltozatàt ajànlom. Jól megy, csak 7 lóerővel gyengébb az 1.6-tól, de jóval kevesebbet fogyaszt! Az 1.3-al is lehet 150 felé menni, de minek, szóval nem egy lomha autó.

A beàzàs nyomait keresd elől a szélvédő alatti szivacsot megfogdosva, a gumiszőnyeg aljàt nézd meg! Ott nyoma marad, illetve korrodàl az ülés sín alja, ha beázik. Nézz be a pótkerékhez is nem vizes-e a csomagtér, víznyom a csomagtartó szőnyeg pozdorjàjàn. Az első totornyokat is nézd meg. Ha lehet 2-3 ezret szànj ràrà vàsàrlàs előtt egy független szerelő nézze àt, ha nincs rutinod. Nagyon megéri!

Előzmény: tamvarga (39798)
gyvelholm Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39801

OK!  Így gondoltam én is. Még egyszer köszi a válaszodat!

Előzmény: arthur877 (39800)
arthur877 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39800

Nem veszted el, lejár a nyáron, Te írtad. Ha érvényes műszakival vonatod ki, csak újra forgalomba helyezed és mész vele amíg le nem jár az érvényessége.

A kivonás időtartama alatt is "ketyeg az óra", ez nem hosszabbítja meg a műszakit.

Előzmény: gyvelholm (39797)
mzts Creative Commons License 2015.05.06 0 0 39799

Ha veszel, akasztnira érdemes nagyon odafigyelni, az a gyenge pont: küszöbvégek, hátsó sárvédőívek, első sárvédők felső pereme, csomagtérajtó... Beázás lehetséges szélvédőnél, ajtóknál, oda kell figyelni, szőnyeg alá nézni,, az belülről tud vicces dolgokat csinálni.

Érdemes lehet külföldről behozott autókat nézni, azok normális felszereltségűek, itthon az 1.3 fapad kivitel a jellemző.

Tény viszont, hogy az osztrák sózási szokások miatt a kasztnira jobban oda kell figyelni.

Én a 8évig használt elődöt, egy Favoritot cseréltem le tavaly efy osztrák 1.6-os kombira. Forgalomba volt helyzve egy éve itthon, plusz téligumiszettel volt 230 ezer. Kint vezetett szervizkönyv, számlák hozzá újkorától. Normális felszereltség (ABS, 2 légzsák, szervó, tetőablak, ülésfűtés, stb). Az 1.6-ost ajánlani tudom,  bár skodában kevés van itthon, de amugy gyakori VW motor,egyszerű, olcsón fenntartható ez is mint az 1.3.

Előzmény: tamvarga (39798)
tamvarga Creative Commons License 2015.05.05 0 0 39798

Sziasztok!

Felicia vásárlása előtt állok, soha nem volt még ilyen autóval dolgom, és ismerősi körben sincs ilyen.

Abban kérem a segítségeteket, hogy milyen dolgokra kell oda figyelni egy ilyen kocsi vásárlásakor, mik a típus hibák, és hol lehetnek kellemetlen meglepetések?

Azon kívül nektek mennyire jött be a kocsi?

Előre is köszi a segítséget!

gyvelholm Creative Commons License 2015.05.05 0 0 39797

Köszönöm "arthur" a válaszodat! Én csak arra gondoltam, hogy az adó is egy éves meg a biztosítás is, így talán érdemes az őszig tartani és év vége felé lemondani. A nyáron még el cirkulálnék vele a faluban, meg a környékén. A forgalomból való kivonással elveszíteném a műszaki érvényességét is? Az két évre szólna, úgy gondoltam, így bármikor vissza lehetne venni a forgalomba, nem kellene még a műszakiztatás cécója.

Előzmény: arthur877 (39796)
arthur877 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 39796

Ideiglenesen lehet forgalomból kivonatni 6 hónapra 2.300-Ft és ezt kell megismételni amikor lejár!

Jó hír, lehet ügyfélkapun keresztül is otthonról, de akkor az illetéket is online kell fizetni netbankból.

Hogy mikor vonod ki az tök mindegy, ha lejár a műszaki, úgyis vinni kell vizsgázni ha újra üzembe helyezed.

Viszont a kivonás idejére nem kell fizetni a súlyadót és a kötelezőt, de be kell jelenteni a biztosítónak!

Előzmény: gyvelholm (39795)
gyvelholm Creative Commons License 2015.05.05 0 0 39795

Kár érte! Nekem a Felicsita csak éppen, hogy van, mert ezen a télen is csak a Pátyon lévő garázsban állt. Bár nagyon szeretem, annak ellenére, hogy szervója sincs. Egy évben, jó, ha 5-800 km-t megyek vele. Most azon filózok, hogy ideiglenesen kivonnám a forgalomból egyéb okok miatt is. Július  elején lenne esedékes a műszakija. Nem tudom, hogy érdemesebb kivonni a forg-ból, levizsgáztatva vagy hagyjam a vizsgát? Vizsgáztatva bármikor vissza lehet venni a forg-ba. Adó és kötelező biztosítás szempontjából az év melyik hónpajában érdemes kivonatni (1-2 évre), jártas valaki ebben a témában?

Előzmény: Felícia Color line (39793)
hupiapu Creative Commons License 2015.05.05 0 0 39794

Skodálatos szép napot

SVGYULA 39745 re visszatérve  minden csati kipucolva a tünetek maradtak a régiek,asszem az volt a baj,hogy csak

kis üveges söröm van otthon és a vezetékek kimérésére ez nem volt elég  :-)  de még próbálkozom 

Felícia Color line Creative Commons License 2015.05.05 0 0 39793

Most láttam a bejegyzésed.Az enyém volt a HBD-473 rendszámú Felícia Color line.De több mint két éve sajnálatos módon totál kárra törte.!

Előzmény: gyvelholm (16685)
herbák györgy Creative Commons License 2015.05.05 0 0 39792

üdv skodások!!

évek óta fennálló problémát szeretnék megoldani.
kis fordulaton torpan a kocsi. például lámpánál elindulok nagy gázzal betorpan kicsit fentebb engedem a gázt máris elindul. nagyon kellemetlen már ez. lenne tippetek mire nézzek rá????

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.05 0 0 39791

Nézz át szó szerint minden kábelt, és csatlakozót is. Nekem többet javítani kellett, pont a jeladókêt, azóta megszűnt a torpanás. Csak a keresés segít, kizárni egyenként a hibákat.

Előzmény: zoy1991 (39787)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 39790

Kõszi az õtleteket mindekinek azt hiszem elvågom a guminål és forasztom szigetelem.kõszi mégegyszer.

Előzmény: svgyula (39785)
bgombas Creative Commons License 2015.05.04 0 0 39789

Az injektorsor végén a képen a bal oldalon. De 100%-os ötletet nem hiszem, hogy bárki tud adni, mert egy halom dolog okozhat hasonló problémát, a holtponti jeladótól a "légtömegmérőn" és a benzinszűrőn át a benzinpumpáig.

Szerintem első körben hibakód olvasás, utána érdemes lehúzkodni és megtisztogatni a csatlakozókat a jeladókról,

szikra és 2-3 bar üzemanyagnyomás megvan-e, benzinszűrő nincs-e eltömődve.

Előzmény: zoy1991 (39787)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.04 0 0 39788

Köszi a segítséget, utána nézek, hát ha a kettő közül valamelyik.

Előzmény: svgyula (39782)
zoy1991 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 39787

Sziasztok!!! Kis segitséget szeretnék kérni!!! Nem rég érdeklődtem itt a forumon h 1.3 hengerenkénti inyektoros felicián hidegen nehezen indul meleg pedig rángat és nem akar menni!! Hőgombát ugye cseréltem már ami a termosztátház tetején van de nem javult meg!! Dtatok még egy ötletet h TÚLNYOMÁSSZELEPT nézem meg!! Az lenne a kérdésem h azt hol találom és hogyan nézz ki?? HA esetleg még valakinek valami ötlete h mi lehet baj!! Előre is köszönöm!!

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39786

Én tegnap csinàltam meg. A vezetéket ahol a csatik voltak elvàgtam. Csere után forrasztottam, szigeteltem. Egy óra volt az egész. Nem kell ennyire ràparázni. Én is halogattam, mert macera meg nehéz bla bla bla. Vissza gondolva rég meg kellett volna csinâlnom, mert nem nehéz. Ott ahol a gumi van kb az összes kâbelem szigetelése ki volt repedve! Mindenképp àt kell nézni. Nekem is zàrlatolt.

Előzmény: svgyula (39785)
svgyula Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39785

Szia! A harmonika gumit egyik sem fogja meg az teljesen biztos! Talán a pillanatragasztó, de kérdéses

hogy össze tudod-e úgy illeszteni a felületeket, hogy ne legyen lik? Mert ha nem akkor ugyanott vagy ahonnan elindultál! Ha ennyire macerás akkor miért nem veszel 8 pár csúszósarut és elvágod a vezetéket (előtte feliratozod) és azzal kötöd össze? Én biztosan nem szaroznák bele! Zsugurcsövet is lehet fillérekért kapni még zárlatot sem csinálsz! 

Előzmény: felicia 55555 (39784)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39784

Kőszi hogy leirtad ázon gondolkozok kettê vägom az âtvezető gumit slicerel hoszâba ēs a vezetękek belerakàsa utân szilopasztal össze ragasztom,vagy gumiåmal.egyet beâldozok kiprobãlom.

Előzmény: Lötschberg (39777)
svgyula Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39783

De ez a hang mindig kanyar után vagy döccenő után jön? Ha igen akkor nem a fékszerkezettel hanem a betétekkel van gond! Pontosabban egyszerűen szorulnak és nem mennek vissza és a kerék holtjátéka elég ahhoz hogy finoman elérje és ez nyikorog.

Előzmény: Csabacsap (39781)
svgyula Creative Commons License 2015.05.03 0 1 39782

Szia! Első lépésben trafó, aztán a 0 pont jeladó! Azt azért nézd meg, hogy van-e szikra! Ha nincs legalább 1cm-es akkor cserés a trafó!

Előzmény: Törölt nick (39780)
Csabacsap Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39781

Hali szeretnék segitséget kérni,van 2001-es felim a bal első fékem egy idő után fémes csikorgo hangot ad de nem lessitja az autó közlekedését valami surlódhat de nem tom hogy mi  aféket már szétszedtem de nem látok semmi furcsát rajta.elöre is köszi Tatyi

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39780

Sziasztok!
Van egy 1996-os évjáratú 1.3-mas Skoda Feliciám. Menet közben hirtelen leállt, azóta se kép se hang (nem indul be). Gyújtáselosztó fedél, rotor most lett kicserélve teljesen újra, a kábelek és a gyertyák pár hónaposak (jó állapotban vannak). Levegőszűrő le lett szedve és lehet látni, hogy kap benzint. Az aksi fel van töltve.
Valakinek valami tippje lehet, hogy esetleg mi lehet a hibája?

bgombas Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39779

Nem gondolnám, hogy bármi gond lenne vele, ha ugyanannál a sebességnél ugyanakkora fordulatszámot mutatnak. Az enyém még életében nem pörgött 4500 fölé, szóval a 7000 egy picit túlzásnak tűnik. Egyébként nekem 70 körül pörög 2000-et ötödikben, 105-nél 3000-et mutat, 140-nél éri el a 4000-et.

Előzmény: skodásati (39778)
skodásati Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39778

Igen. De ez baj? Valami tapasztalatod van? Szivesen venném! Jó rossz is jöhet.

Előzmény: bgombas (39770)
Lötschberg Creative Commons License 2015.05.03 0 0 39777

Szia felicia 55555!

A csatlakozóról a képeket azért raktam fel, hogy szemléltessem mennyi vezeték megy keresztül az átvezető gumin. Az átvezető gumin összesen 8 db vezeték halad keresztül igaz az egyik képen a csatlakozóban csak 6 db érintkező található de kettő (pót féklámpa) külön megy. Én már kétszer cseréltem átvezető gumit. Mind a két alkalommal a csatlakozó felől húztam ki a vezeték köteget de előtte meg felelő helyeken elvágtam a ( ablaktörlő motor csatlakozó és az ajtó kapcsoló csatlakozó) vezetékeket. Első alkalommal a testvezeték (vastag barna) elszakadt és ez miatt kellett teljesen ki húzni az egészet. Második alkalomnál amikor megint elszakadt az átvezető gumi megint elvágtam a vezetékeket és felrakta 2 db autós gyors csatlakozókat így legközelebb csak szét húzom a gyors csatlakozókat és csak az átvezető gumiig húzom ki a vezetékeket. De ha netán a két csatlakozó között szakad el a vezeték akkor csak megint szétcsatlakoztatom és a gyors csatlakozó házból ki húzom az érintkezőket és utána kint nyíltabb helyen jobban hozzá férve kilehet cserélni a sérült szakadt vezetéket. Ezzel a módszerrel csak két vissza behúzó vezetékre lesz majd szükség.

Üdv.:Lötschberg.     

Előzmény: felicia 55555 (39773)
Benzacsaba Creative Commons License 2015.05.02 0 0 39776

Sziasztok!

Egy rövid kérdésem volna. 1,3-as MPI szervós hűtő különbözik-e a nem szervóstól. (folyik és már nem szertném forrasztatni).

Köszi a válaszokat. 

Andras 777 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 39775

Sziasztok!

Ma sikeresen átcseréltem a pick up elejét az újabb típusra,kellett dolgozni vele egy két átalakítás,módosítás,főleg úgy,hogy a régi típusú lökhárító maradt fent,de egész jó lett.

Lényeg,hogy megmaradt a két régi típusú lámpa,és a motorháztető.

Ha Valakinek kell,fel tuja használni,akkor pár ezer Ft-ért elvihető.Nekem nem kell,nem a profitálás a lényeg,hanem ne porosodjon a műhelyben,és ne foglalja a helyet.

A géptető gyári fehér,persze már elég matt,nem horpadt,nem karambolos,viszont a bal elején,ahogy leívelődik a lámpához,ott van egy kis felületi sérülés,kicsit kiütött itt a rozsda,de nem lukas meg ilyenek...

A lámpák teljesen épek,minden fül megvan,nem kavicsfelverődött,nincs megflexelve,stb.

Zárókupakok vannak hozzá,de égők nincsenek benne,mert a újabba át kellett tennem.

A hely,ahol átvehető,Bp.VIII.ker.

30-5048592

Üdv.,

Andras

svgyula Creative Commons License 2015.05.02 0 0 39774
Előzmény: Csabinu1980 (39771)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 39773

Szia Lötschberg!Még egyet szeretnék kérdezni ez a csatlakozó amit feltöltőtél ide nem itt húzod ki  a vezetéket ?hanem kikötöd a rendszám villágitás és az ablaktörlő motor saruját és az ablak fütését leszeded a sarukat utána vissza forrasztód?A csomagtér ajtóba kötök rá visszahúzó vezetéket?tehát csak a csomagtér ajtó felől húzom ki?de ott azt a csatlakozot mért kell szétkötni?

Előzmény: Lötschberg (39756)
tobell Creative Commons License 2015.05.02 0 0 39772

Üdv.

néhány hete vett,1999-es klímátlan 1,3-as feliciát lehet-e és ha igen mennyiért klímásítani?

Szeretném(?) megcsináltatni,ha elviselhető összegből lehet.

Csabinu1980 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 39771

Sziasztok,

Skoda Felicia (2000-es kiadású) makettet keresnék ajándékba egy rajongónak. Tudom, nem feltétlen ebbe a topicba tartozik, de sajnos már más ötletem nincs... ha tudtok segíteni légyszi segítsetek :) köszi!

bgombas Creative Commons License 2015.05.02 0 0 39770

Belemegy, valószínűleg gond nélkül működik is, ami más a két verzióban, hogy a benzinesnek a számlapon zöld az ideális fordulatszám tartomány 2000-től 3500-ig, és 7000-ig van skálázva.

Előzmény: skodásati (39769)
skodásati Creative Commons License 2015.05.02 0 0 39769

Na még egyszer. Tehát nekem benzines az autóm, és dizelböl let ki szedve a fordulatszám mérős óra csoport. Eddig minden rendben van. Bocs az elöző fére beszélésért.

Előzmény: skodásati (39768)
skodásati Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39768

Benzines és dizel fordulatszám mérős óra csoportot raktam be és eddig zsir.

Előzmény: svgyula (39760)
skodásati Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39767

Igen .egymás után fínoman. De egy kis szilikon, vagy nyál kell jobban csuszik. Kicsit szükös de nem lehetetlen.:-)

Előzmény: igh5 (39761)
Lötschberg Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39766

Szia felicia 55555!

De sajnos le kell venni vagy legalábbis azon a részen igen mert a csatlakozót szét kell húzni.

Előzmény: felicia 55555 (39764)
Los_M Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39765

Köszönöm a tanácsot, legközelebb megpróbálom Én is így!

Üdv!

Előzmény: stemplis (39762)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39764

Szia koszonom a segitseget,neki kell fognom mert nagyon szet van szakadva es beazik meg egy kerdes az ablak torlomotort  kikotesehez nem kell ugye az ajto belsõ oldalàn a karpit alatt lévő vizarot leszedni?

Előzmény: Lötschberg (39756)
Lötschberg Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39763

Szia mzts!

Nekem is 96-os Feliciám van de nem kombi. Amennyire a képen látható ez gyári csatlakozó. Úgy látszik ezek szerint vannak eltérések évjáratokon belül is sima és kombi között. Hát ez van.

Előzmény: mzts (39759)
stemplis Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39762

Olajcserénél kiszoktam venni a gyertyákat, és leeresztés után megforgatom a motort önindítóval, így az olajszivattyúban és a szívócsövében megrekedt olaj is ki tud folyni.

Az új olaj feltöltésénél is így csinálom, így amikor visszarakom a gyertyákat és elindítom a motort, akkor már fel van töltödve a rendszer és nem megy "szárazon" a motor.

A csomagtérajtó átvezetőgumi csere nekem is esedékes lenne, de még nem volt lelkierőm belevágni a munkába. Már gondolkodtam rajta, hogy hogyan lenne a legegyszerűbb... ha meglesz, majd leírom.

Visszatérve a ventillátorkapcsoló-gombára, (a múlt héten volt téma). 79-88 fokosat vettem bele, az eddigi tapasztalatok szerint városi forgalomban többet kapcsol be a venti, sőt olyan is előfordul, hogy araszolgatás után leállítom a motort és akkor kapcsol be 2-3 percre. DE előnye, hogy az eddigi 100 -105 fok helyett 92 foknál nem megy feljebb a vízhőfok.Teljes lelki nyugalommal lehet a legnagyobb dugóban is türelmetlenkedni ;) 

Annyit még hozzá kell tennem, hogy lehet, hogy elég lett volna egy kb. 84-92 fokos kapcsoló is, de épp, akkor nem volt olyan... Arra leszek még, kíváncsi, hogy a 35 fokos melegben mit fog produkálni?!  

Előzmény: Los_M (39749)
igh5 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39761

A csatlakozók átférnek az átvezető gumin?

Előzmény: skodásati (39757)
svgyula Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39760

Szia! Ha neked diesel van nem fog működni! Csak akkor ha jeladós a generátorod! De ott a motortérben van a vezetékek között különbség. Ha benzines akkor működni fog! Bár nekem a légzsák visszajelző égőt ki kellett vennem mert folyamatosan világított(nincs zsákom-bákom). Meg a fékfolyadék szint visszajelző égőjét is. Kimértem mindent a visszajelző kapcsolója tökéletesen működik a szint évek óta nem változik de amikor cseréltem a visszajelző mégis világított. Mondjuk ezt egy srác angol bontóból hozta és lehet, hogy azért volt ilyen mert azoknál minden fordítva működik ah..... korcs egy nemzet

Előzmény: skodásati (39757)
mzts Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39759

Igen, berakható, csak arra figyelj, hogy olyan motorú autóból legyen bontva mint a tied (1.3/1.6/1.9D). Simán plug&play, régi ki, új be, működik.

Lötschenberg: 2 hónapja cseréltem átvezetőgumit, nekem nem volt ilyen csati bent (96os kombi)

Előzmény: Törölt nick (39758)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.01 0 0 39758

sziasztok

az lenne a kerdesem,hogy olyan feliciaba amiben nem fordulatszammeros az oracsoport, beszerelheto-e a fordulatszammeros,persze ugy hog tokeletesen mukodjon.

skodásati Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39757

Szia. Arra a négy lábú valamire gondolsz, amin vezetékek vannak?

Előzmény: svgyula (39717)
Lötschberg Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39756

Szia felicia 55555!

Én most nem rég cseréltem átvezető gumit. Ha jól emlékszem nyolc darab vezetéket kell áthúzni az átvezető gumin.

Ezek a vezetékek:

Test vezeték (közös vastag barna)

Rendszámtábla villágítás

Csomagtér villágítás

Ablak fűtés (1db vastag fekete vezeték)

Ablaktörlő motor

Pót féklámpa

Itt van két kép a csatlakozóról amit a csomagtartó baloldalában a bal lámpatest környékén találod meg.

Ebben a csatlakozóban nálam csak hat vezeték van a pót féklámpa két vezetéke nálam külön van behúzva de keresztülmegy az átvezető gumin. Egyébként a munkálatok szívatós rész az átvezető guminál van mert nem egy sima gumiról van szó hanem a gyűrűs kialakítása miatt és a keskeny belső keresztmetszet miatt már nyolc vezetéket nehéz át húzni elakadás nélkül.  A vezetékek kihúzásakor mindenhol használjál vissza húzó vezetéket ez lehet egyszerű vezeték is de megfelelő hosszban, hogy mind két oldalon lóg jón ki.

Üdv.:Lötschberg

Előzmény: felicia 55555 (39741)
Lötschberg Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39755

Szia felicia 55555!

Én már cseréltem és sajna minden elektromos dolgot ami a ötödik ajtóban található azt mid kikel kötni és a sarukat lehúzni. Viszont mielőtt az összes vezetéket kihúzod vezeték behúzót kösd rá valamelyik vezetékre mert vissza húzásnál szívni fogsz de nagyon.

Előzmény: felicia 55555 (39741)
Los_M Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39754

Tiszteletem!

Minden jónak tűnik, csak a 4 litert keveselltem. De így érthető! Sebaj, maradt egy bontatlan literes flakon olaj. Jó lesz az még szűkebb időkben!

Köszönöm!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (39753)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39753

Ha nívò szerint jó, nyomás jó, akkor jól csinàltad.

Előzmény: Los_M (39752)
Los_M Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39752

Tiszteletem!

Egyszerre nem tudok mindkettőtöknek válaszolni, ezért írok így!

Természetesen szűrőt is cseréltem, és légszűrőt is. A B***i alkatrészboltban ajánlottak ALCO szűrőket. Rákérdeztem MANN-FILTER-re de azt mondták, teljesen felesleges. Olajat is akartak ALCO-t adni, de annak már nem dőltem be! Maradok a Castrolnál.

A szűrő pozíciója miatt nem tudtam feltölteni olajjal(úgyis kifolyt volna még betekerem), de azt mondták az eladó srácok, hogy nem is kell, mivel pár másodperc után az olajnyomás kiépül és megtelik "magától".

Olajleeresztő csavart is vettem tartaléknak(ha elgurul, stb... véletlenre nem adok, meg amúgy is jó ha van), persze nem jó méretet kaptam... :-)

Jól be volt szorulva a csavar, majdnem azt hittem, balmenetes... Koszos is volt a menet, gondolom az előző csere alkalmával nem takarították meg rendesen. Megpucoltam szépen, a beöntőnyílás környékét is.

Üdv!

svgyula Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39751

Szia! Olajszűrőt is cseréltél? Nekem ilyenkor a 4 liter olaj a 3/4 felett áll meg, de nem lesz tele.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39750

Ennyi normális. Teljesen nem tud lecsorogni. A 4,5 liter nekem teknő csere utàn ment bele. Azért ugye szűrőt is cseréltél? Csak mert nem írtad. Az olaj tökéletes.

Los_M Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39749

Tiszteletem Skoda-kollégák!

Ma megtettem az első olajcserémet a Feliciámon.

1996-os gyártású 1.3 LX, MPI 135M motoros. Az ajánlásokban 4,5 liter olajat láttam mindenhol, de 4 liter beöntés és bejáratás(néhány perc alapjárat, majd kb 15 km városi út) után pont a maximum vonalon van az olajszint. Baj van, vagy ez ennyi és kész? 3,5-4 liter között jött le a régi olaj, pedig volt ideje csurogni...

Amúgy az ajánlások szerinti, Castrol Magnatec 10W40 került bele. Jól megy, normális a hangja, semmi problémát nem tapasztaltam.

Köszönöm!

Üdv!

skodásati Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39747

Szia. Én nem rég cseréltem hátsó ajtó, meg voltam ilyedve, mert kezdö vagyok. Nem ördöngös adja magát.

Előzmény: felicia 55555 (39738)
svgyula Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39746

Leveheted, ha nagyon félted. Én nem szoktam. A tisztítást én egy kis ecsettel csinálom, nem csak befújom hanem azzal át is dörgölöm és utána kifújatom a felesleget levegővel. Ez lehet egy pumpa is.

Előzmény: hupiapu (39745)
hupiapu Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39745

ahha nekiállok hátha beválik + próbálom kicsengetni a vezetéket is hátha ott van a ludas.

Csatikat wl50 -el (hasonlit a wd40-re) fújhatom vagy valami mással próbálkozzam,ill ha

széthúzók bármílyen csatit az aksi sarut levegyem vagy nem kell?

Előzmény: svgyula (39744)
svgyula Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39744

Szia! Ez a hideg mizéria a dúsítás hiánya-hőfokjeladó betegsége okozza! Nem biztos, hogy maga a jeladó hanem az oda vezető kábelek hibája is csinál ilyet.

Ha nem pörög ki melegen sem a végéig, akkor érdemes a túlnyomás szabályzót, gyertyákat, üzemanyag szivattyút megnézni. Valamikor talán 1-2 éve egyetértésre jutottunk itt, hogy az érintkezéseket/csatlakozókat legalább évente ki kellene takarítani! Ez nem egy nagy munka ha van egy söröd, meg 1/2óra ilyen tevékenységre alkalmas időd. Nagyon sok kellemetlenséget megold..........

Előzmény: hupiapu (39743)
hupiapu Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39743

Sziasztok tanácsot szeretnék kérni 97-es 1,3 mpi 136b motorral szerelt atomon kb 2 hete jelentkeztek a tünetek

-alapjáratot hidegen melegen eldobta leált  kitisztitottam o.k ez JÓ

-hideg motornál indit -leáll 4x5 ugyan ez ha elindul első kis gázadásra lefullad 

3-4 perc (melegítés után) minden o.k az autó megy nem rángat egyenletes minden

elvittem 1 ismihez az alábbi fent emlegetett tünetekkel

-laptop alapbeállítás +történt 

pár 100 hibakód kiütve

mondván pár 100 km-után ok lessz minden

azóta 1000 km semmi nem válozott 

HELP HELP

5let valakinek

Laci

arda06 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 39742

Sziasztok. Olyan gondom lenne , hogy van egy karburátorral szerelt feliciám Pierburg 2E3 és azon gondolkodom hogy milyen karbival lehetne ezt a vákumos elektronikás (szart) helyettesíteni mert már nagyon nem boldugolok vele. Lehet nem pont ide tartozik mert mpi meg központi ill. dieselek vannak ez még régi technika de csak az üzemanyag ellátásában.

ha valaki tud 1 jó tippet azt megköszönném.

felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 39741

köszönöm keresem a leírást.

Előzmény: ms1964 (39740)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 39740

A pótféklámpa és az ablaktörlő is azon megy át! Régebben volt itt erről szó, keress rá az "átvezető gumi" szóra!

Arra emlékszem, hogy behúzó szállal lehet visszahúzni az új kábeleket. Vagyis a régivel kihúzáskor behúzol egy akármilyen vezetéket, majd azal behúzod az új kábelt.

Előzmény: felicia 55555 (39738)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 39739

Várjuk a visszajelzést!

Tegnap nem akartam rád hozni a frászt, de a folytószelep hibája is okozhat ilyen jelenséget. Egyik kolléga az elmúlt hónapban írt erről. Sajnos ott nem létezik gazdaságos megoldás, cserélni kell. De várjuk meg a tisztítás eredényét!

Előzmény: mozis66 (39737)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 39738

Szeretném kérdezni aki cserélt már csomagtér összekötő  gumit hány db kábel megy benne mert ha jól látom 4db a rendszám világítás és a hátsó szélvédő fűtés mikor kikötöm kihúzom de kötök rá drótot hogy vissza tudjam húzni ,nehéz egyébként cserélni?

mozis66 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 39737

Köszönöm a tanácsot! Hétvégén Kontakt spré tisztítás! Jelzek ha lesz valami változás!

Előzmény: ms1964 (39735)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 39736

Egyik haveromnak nem volt rajta,holott kellett volna,hogy legyen.Valamelyik  exszerelője kicserélte a féltengelyt,amivel nem is lett volna gond,ha a dízelbe nem a benzinesét teszi röpsúly nélkül. A benzinesé vékonyabb.Akkor láttam először elgörbült féltengelyt........

Előzmény: ms1964 (39725)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.28 0 1 39735

Vélhetően úgy érzi a vezérlés, hogy dúsítani kell. Ellenőrizd a termosztát tetején lévő hőfok jeladót, különös tekintettel a csatlakozások tisztaságára. 4 érintkező van benne, 2-2 a motorvezérlés illetve a hőmérő számára. Régebben valaki még azt is megadta, milyen hőfokon hány ohmnak kell lennie. Szerintem ez kontaktus hiba lesz, készülj egy spray-el, multiméterrel. Ja, a gond nem csak a hőfok jeleadónál, hanem a vezeték másik végénél, a vezérlés százlábú csatlakozójánál is lehet. 

Aztán írjál, döglenek-e még a libák, mert rengeteg jó ötletem van még!

Előzmény: mozis66 (39727)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39734

www.kulcsoki.hu

Vecsés.

Ha az immot nem másoltatod, akkor olcsóbb. A kopott kulcsból az immo átszerelhető.

Előzmény: tobell (39731)
tobell Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39733

Köszönöm,ez kicsit jobban hangzik.

Előzmény: Victor86 (39732)
Victor86 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39732

Én ősszel csináltattam 18. kerületben 10.000.- HUF és 3 perc alatt kész volt!

Nála:

http://www.autokulcsmasolo.hu/kapcsolat

Előzmény: tobell (39731)
tobell Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39731

Az nekem nem megoldás.Nem szokásom elveszíteni,de arra az esetre akarok egy másolatot.

Előzmény: nagyg80 (39728)
tobell Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39730

Köszönöm,ha megkérded.Én Pesten X.ker. élek.Érd még beleférhet.

Előzmény: nagydajab (39729)
nagydajab Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39729

Érden egy Jumpy hoz immo chippel mondtak 10-et rá ez egy keresztprofilu kulcs. Ha elérhető a távolság neked akkor rákérdek valamelyik nap hogy felihez mennyi lenne

Előzmény: tobell (39726)
nagyg80 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39728

Szia

Masoltass egy chip nelkulit toredek aron es fuzd melle a karikara a kopott chipest.Elvileg igy is menni fog.

Előzmény: tobell (39726)
mozis66 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39727

Sziasztok! Tanácstalan vagyok, tudna valaki segíteni vagy tanácsot adni! 1.3 as feliciám van,néha olyan dolgot művel amire nem tudok rájönni. Következő a jelenség: szépen megy az autó 20-50-100kilómétert  is, semmi gond  de néha csinál olyant hogy ha motorfékezek, érzem hogy a motor fogja az autót,lassul ,a pedálokhoz nem nyúlok de mégis hirtelen felpörög a motor mintha a szivató kapcsolna be . A pedálokhoz nem nyúlok mégis pörög a motor! Ezt olyan 5-10 másodpercig szokta csinálni,utána megint kilométereket napokat elmegy hibamentesen. Egyszer olyant is művelt,hogy a piros lámpánál szépen jár a motor alapjáraton és hirtelen felpörög, úgy hogy semelyik pedálhoz nem nyúltam .Itt pl lealítottam majd újra indítottam és semmi gond nem volt ezek után. A szervizbe azt mondták,hogy ha nincs meg a hibajelenség nem tudnak vele mit kezdeni! Tudna valaki segíteni vagy tanácsot adni! Előre is megköszönném!

tobell Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39726

Tanácsot kérek:hol tudok csipes kulcsot másoltatni emberszabású áron?A kocsit 115-ért vettem,nem szeretnék(nem tudok) 15-18-at költeni a nagyon elhasználódott kulcs pótlására.

ms1964 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39725

Mivel ez forog a tengellyel együtt, fura lenne, ha hozzárögzítenéd a kasztnihoz.

Két félből áll, azt kell a tengelyre rátenni, és megcsavarozni. Nem lötyöghet, ez a lényeg. Ha hiányzik, vagy elmozdul, a féltengely szétveri a két végén a csapágyakat (idővel).

Előzmény: skodásati (39724)
skodásati Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39724

Ez rajta van rendesen, de nincs semmihez rögzitve. Sehová sincs rögzitve, ez csak úgy ott van a féltengelyen. Na arra gondoltam,hogy ezt nem kell rögzíteni valahová? Akár a kasztnihoz,akár a motor blokk aljához, vagy akárhová.

Előzmény: zotya41 (39723)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39723

Szia! Bár nekem dízel van,de a jobb féltengelyen nekem is van egy súly. Ha ez alól elkopik a gumi szilent,akkor produkál ilyeneket. Az nem jó ha a féltengelyen ez elkezd "sétálni" menetközben.A jó hír,hogy nem drága és nem bonyolult kicserélni.Nálam a két felét két 5-ös vagy 6-os imbusz csavar fogja össze.

Előzmény: skodásati (39722)
skodásati Creative Commons License 2015.04.28 0 0 39722

Igen ott van egy súly.De ez nálam is szabadon van. Ezért kérdezem, hogy ennek a súlynak nem lenne szabad szabadon lennie?

Előzmény: ms1964 (39721)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39721

A jobb oldali féltengelyen (anyós pajtás ülése oldalán, a hosszabbik féltengelyen középen) gyárilag van egy súly. Rá kéne nézni, nem szabadult-e el. Esetleg lötyög, csúszkál. Szélsőséges esetben le is eshet.

De te inkább rögzítsd, mert szükség van ott rá.

Előzmény: alvin86 (39719)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39720

Amikor száraz a trafó, fújd be szilikon spray-vel. Ez taszítja a párát, nedvességet, nem lesz zárlatos a víztől. Ha ettől megjavul, akkor is cserélni kell idővel, de legalább tudni fogod, mit kell venni.

Előzmény: skodásati (39711)
alvin86 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39719

Sziasztok!

Régen jártam már erre, de szeretnék megosztani Veletek egy tanulságos esetet. Kb. fél éve kezdődött, hogy a Skoda Felica Sport 1.3 MPI motoros autóm hirtelen gázadásra szaggatással, rángatással reagált, mivel azonban csak néha fordult elő, így nem is igazán foglalkoztam vele, sőt, kezdetben inkább az üzemanyagra gyanakodtam. Mivel azonban csak jobb nevű benzinkutakon tankolok, így ezt a lehetőséget szépen lassan kizártam. Egyik reggel aztán indítás után néhány másodperccel az autó lefulladt, és nem indult be, míg a gyertyákat ki nem cseréltem. Ekkor még azt hittem, hogy ezzel minden megoldódott. A hiba azonban újra jelentkezett, szerelőhöz fordultam, ő azonban azt tanácsolta, hogy mielőtt bármire is költenék, próbáljam meg "vízteleníteni" a tankot, öntsek bele néhány deciliter denaturált szesz (tél volt). Ez látszólag/időszakosan megoldotta a problémát, pontosabban ezt gondoltam, azonban a hiba újra jelentkezett. Mivel a benzinszűrő még nem volt közel négy alatt cserélve, így kicseréltettem, a probléma azonban így sem oldódott meg, kaptam azonban egy olyan tippet, hogy próbáljak meg egy üzemanyagrendszer-tisztító adalékot, hátha az segít. Hát ezen a problémán az sem segített. Ma reggel aztán munkába menet már úgy szaggatott az autóm, hogy alig tudtam haladni, így rövid fórumozás után megállapítottam, hogy a sortrafó is lehet ludas, így hát felhívtam a közeli bontót. Jelentem a probléma megszűnt, a régi darabról pedig csatoltam egy képet, így azt javaslom, hasonló tünetek jelentkezése esetén ellenőrizzétek Ti is először.

Maradt még azonban egy problémám, amivel kapcsolatban a segítségeteket kérném. A jobb első kerék irányából (ebben nem vagyok teljesen biztosan, néha olyan, mintha középről jönne) hallok tompa kopogást, puffogást, olyat, amit eddig még senkinek sem sikerült beazonosítania. Cserélve lett már kerékcsapágy, toronycsapágy, lengéscsillapítók, ellenőrizve lett a kormánymű, valamint műszakin sem tapasztaltak eltérést, a rendkívül idegesítő zaj azonban megmaradt. Leginkább akkor hallani, amikor egyenletlen útszakaszon közlekedek, ahol sűrűn, azonban nem mélyen hibás a burkolat. Például földúton autózva rendkívül élénk a zaj. Van esetleg tippetek ezzel kapcsolatban?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv.,

Alvin86

NYISZI2 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39718
Köszönöm a válaszod!
Előzmény: tysonkacsa (39712)
svgyula Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39717

A tetején ahol a váltó és a blokk találkozik a blokk felüli oldalon.Tulajdonképpen a lendkeréken van bemarás és ez arra reagál. Felül van könnyen hozzáférsz.

Előzmény: skodásati (39716)
skodásati Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39716

Köszi. A váltó mögöt? Milyen irányban? Bocs de sajna kezdö vagyok.:)

Előzmény: svgyula (39715)
svgyula Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39715

Szia! A főtengelyen a jeladó szokott még ilyen tünetet produkálni. Ezt a kuplung mögött találod. Meg az elosztó fedelet lehetne még cserélni nem egy nagy összeg. A hajszálrepedést nemigen lehet meglátni. Nekem csak akkor csinál ilyet egy igen rövid ideig amikor lemosom a motort! Persze csak nyáron és olyankor lekötöm a sarut és mosás után le is fújom levegővel a vizet. De az első üzemi hőfokra melegedés után már semmi gond nem szokott lenni. Mondjuk azért az elektromos csatlakozókat nem szoktam nagyon locsolni:-) vagy ha rámegy akkor egy kontakt tisztítást is megejtek ha mát egyszer lúd legyen kövér:-))

Előzmény: skodásati (39714)
skodásati Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39714

Igen csak külsöt mosom, a motorteret nem. Ja nem MPI a motor. Akkor a trafot cseréljem? Köszi a választ.

Előzmény: arthur877 (39713)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 39713

Ez a trafó repedés tipikus jelentkezése, de nem hiszem, hogy a motortérbe locsolod a vizet...

Elvileg egy külső mosásnál slaggal sem tudsz olyan helyre belocsolni, ami árthat, hacsak egyenesen a hűtőn keresztül spricceled le a sortrafót... :D

Előzmény: skodásati (39711)
tysonkacsa Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39712

Szia,90-nél  kb. 2500-2600, 130-nál 3600-3700f/p

Előzmény: NYISZI2 (39697)
skodásati Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39711

Sziasztok. Segitsèg kellene.A felim 96' LX 1.3 benya.Miért fullad le autó mosás után , mig gondolom ki nem dolgozza a párát? Addig egyfolytában le fullad, ingadozik az alapjárat, szaggat a motor. Nem tudom mit tegyek. Előre is kösz a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39710

Sikerült kitisztitani, koszi a segitseget! A hiba elmult, es mint varhato volt, neha magas az alapjarat, de majd meglesz az a bizonyos alapbeallitas.

Előzmény: bgombas (39709)
bgombas Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39709

A SOF műhelytitkokban volt valamikor, de most már én is csak így találtam meg:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=58237596&t=9015819

Előzmény: Törölt nick (39708)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39708

Visszaolvastam, googleztam is, itt a fórumon találtam egy linket a tisztitasrol, de mar nem el, valaki azt meg tudná adni?

Előzmény: ms1964 (39706)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39707

Köszi! Mindenkepp utannanezek!

Előzmény: ms1964 (39706)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39706

Nem kell aggódni, egyszerű hiba. A Fojtószelepet kell megtisztítani. Kell pár csavarhúzó, tiszta rongy, féktisztító spray  - vagy WD40 - és minimális műszaki affinitás.

Hátrébb ezer helyen le van írva a folyamat, keress rá.

Utána egy kis idő, mire megtanulja az új helyzetet, vagy kellehet neki egy alapbeállítás.

Előzmény: Törölt nick (39703)
stemplis Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39705

Hát az biztos, hogy a 92 fokos jobb lett volna, de nem volt, ezért vettem meg ezt. Majd tesztelem a jövőhéten és megírom a fejleményeket. :)

De még mindig jobb mint, 100 fok feletti vízhőfoknál ülni  a dugóba és maximális fokozaton nyomatni a fűtést, mint ahogy lentebb írta valaki.

Az igaz, hogy gyárilag - elvileg a pirosig felmehet a mutatója a vízhőfokmérőnek, de én nem tartom túl motorkímélő megoldásnak. A múltokorában úgy jártam, hogy -dugó, -vízhőfok fel, -venti bekapcsolt, -vissza  is hűlt szépen, csak utána már az egyik injektor nem működött. A "nagy felmelegedésben" megadta magát... utána még 40 km kellett mennem 3 hengerrel.

Még annyit, hogyha a termo nyit 88 foknál, mire a víz átmegy a hűtőn és a kapcsolóhoz ér, addigra a menetszél simán lehűti annyira, hogy nem kapcsol be a venti. Város araszolgatáskor meg inkább menjen, mint, hogy túlmelegedjen a motor.

De, amint írtam majd tesztelem a dolgot :)

Gondoltam kézi kapcsolásos megoldásra is, mert a 120-asban nekem is úgy volt, de ez egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnt. Ráadásul annak az a hátránya, hogy mindig figyelni kell az órát, ha meg úgymarad, akkor leszívja az akkut. Jártam úgy egy párszor :D

Előzmény: WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 (39700)
WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39704

Az aluhengerfejes farmotoros 135/136os hátul  favorit termot (88 fok) ès elöl pedig szintèn favorit hőkapcsolót(97 fok) kapott illetve erősebb kiegyenlítőtartàly sapkát.Sose forrt fel.Se a feliciàm,se a fabiàm.

Előzmény: svgyula (39702)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39703

Hello Újként irok ide, de már nagyon régen olvasom a fórumot és nagyon sok hasznos tanáccsal, megoldással találkoztam.1.3as feliciám van, de most jelentkezett egy olyan probléma amirol eddig itt nem olvastam (persze több mint valószínű volt már róla szó)Szoval az elmult hetekben a feli ekezdte azt csinálni hogy egyszerűen eltűnik az alapjárat.. Elsősorban ha állok vele és üresbe kap egy gázfröccsöt késön reagál és amikor visszaesik a fordulat van hogy le is áll.Ugyanez menetkozbe váltásnál amikor kinyomom a kuplungot es visszaesne alapjaratra annyira leesik hogy vilagit a toltes es az olajszint jelzo lampa es van hogy ott is leáll

előre  is köszönöm a segítséget!További szép napot!

svgyula Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39702

Szia! A motor alapból 88-90c° KELL! hogy működjön akkor lesz megfelelő az alkatrészek tömítettsége!

A vízhőfok nekem dugóban simán felmegy a piros határáig ott meg is áll! Az, hogy a te "műazered" :-)) kiakad az simán lehet rossz mérés! A "zörgés" a motortól pedig abból ered, hogy nem megfelelő az olajad! Ez teljesen mindegy milyen "szuper márka" mert azon a hőfokon már nem  megfelelő a viszkozitása. Az enyém akkor sem "zörög" ha a piros alatt van a mutató. Az 5W-40, 10W-40 nem nyári olaj. Az ország ahol ezt kiadták nem igen ismeri az árnyékban 35c° meleget, vagy csak évente 2nap amikor ilyen meleg van. Pontosan úgy mint az olasz autókon a műanyag alkatrészek azok meg a hideget nem bírják azért porlanak szét pár év alatt.:-))Az alacsonyabb hőfokú gombával csak a generátorodat terheled pluszban. A "vas" hengerfejes régi skodriban azért volt alacsonyabb a kapcsolási hőmérséklet mert a motor hátul volt és a keringési idő hosszú. Azonkívül az öntvény hengerfej érzékenyebb a hirtelen hőtingadozásra. Nálam az sem forralta dugóban a vizet. Ha felforralta a hengerfej hiba miatt a vizet akkor lehetett akár 0c° is nem számított a külső hőmérséklet!

Gondod akkor lenne ha a motorban a meleg miatt öngyulladás indulna el, de ez 110c°on nem lesz:-)

Előzmény: WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 (39700)
bubedli Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39701

Sziasztok! Ismét egy sokak számára egyszerű kérdéssel jöttem. :)
Hogyan kell a Felicia II-ben első ködlámpa izzó cserélni?

Addig eljutottam, hogy a lökhárítóból kipattintom a fekete ködlámparácsot. A ködlámpán magán hátul találok egy fedelet, azt kipattintom. De egyik oldalon sem tudom kihajtani, mert valamilyen akadályozó tényező mindig akad (pl. szemből nézve bal oldali ködlámpa hátulját ha kipattintom, kb fél centi múlva egy lemez akadályoz meg, hogy  tovább hajtsam).

Vagy ki kell venni a ködlámpát? Annak hol találom a csavarjait és hogyan lehet hozzáférni?

Köszi a válaszaitokat! :)

WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39700

Ebből is làtni mennyire univerzàlis a dolog.A skoda vashengerfejes motorja 80 fokos termoval van megàldva,mìg az aluhengerfejes 87-89 fokossal.Tehàt a favorithoz full alkalmatlan a 79 fokos visszakapcsolàs.Nyàron fullon fog menni a ventillàtor,imàdni fogja :)

Ezeket az univerzàlis kapcsolókat meg lehet venni,többféle értékkel.Ha vettèl volna egy 92fokosat,mèg nagy hibàt el se követnèl.De 88assal èrtelmetlen.

Előzmény: stemplis (39699)
stemplis Creative Commons License 2015.04.26 0 0 39699

Ma tettem be a 88-79-es venti kapcsolót, még csak az udvaron próbáltam ki, de úgy tűnik jó lesz :) 90-92 foknál nem engedte a vizet feljebb. Holnap fogom élesben tesztelni. Egyébként a csomagolásán azt írta, hogy Skoda 100, 120, Favorit, Peugeot 205,305,404, Renault Fuego,R9,R18, Citroen bx, Yugo 311.Cikkszám, nincs, csak annyi, hogy Hárosi Művek készítette.

Az ára pedig 1350 Ft volt.

Még annyit, hogy "hülyeség" hogy a motor 115 vagy akár csak 105 fokon is normálisan működik. Régebben volt olyan, hogy nekem is felment a normális érték felső határára, de olyankor bizony már elég zajos volt, és szerintem az olajnak sem használ a túlmelegedés

Előzmény: Törölt nick (39687)
stemplis Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39698

Csak arra nem gondolsz, hogy a hőfokmérő jeladója a hengerfej tetején van, a venti kapcsoló gomba pedig  a hűtő alján. Tehát, ha ott 95 fokos  a víz, akkor a motorban már javában 100 fok felett van. 

Előzmény: WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 (39684)
NYISZI2 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39697
Sziasztok! nincs fordulatszámmèrő a kocsimban. valaki megtudná mondani,hogy a 68 lóerős lxi felibe mennyit forog a motor 90- nèl ill.130-nál?
felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39696

Köszönöm be fogom kötni remek ötlet ,köszönöm a pontos tájékoztatást.

Előzmény: arthur877 (39695)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39695

A hűtőn lévő kapcsoló gomba két pólusára rákötsz egy kéteres0,75-1,0 mm2-es(sodrott réz)kábelt, bevezeted az utastérbe és egy minimum 1,5-2 Amperes terhelhetőségű kapcsolót rákötsz. Ez a fapados verzió.

Persze ezt meg lehet csinálni relével, spéci kábellel, minden a kivitelezésen múlik, de vagy visszajelzős legyen a kapcsoló, vagy valamelyik "üreset" használd a műszerfaliból, de valamilyen világító visszajelzésed legyen, hogy ne felejtsd el kikapcsolni a meleg nyári belvárosi araszolás után a nagy zajban...

Előzmény: felicia 55555 (39694)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39694

Szia ha már a hőfokról beszélgetek én is Pesten küzdök a forgalomban  araszolva ezzel a témával  direktre úgy tudom kötni hogy a hő érzékelő két sarúját összekötöm ?

zotya41 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39693

Szia! Csak tippelgetni tudok. Ha van elegendő mennyiségű hűtőfolyadék akkor lehet,hogy a vízpumpáddal lesz a baj,bár abba nem nagyon van ami tönkremenjen előjel nélkül. De lehet,hogy egy termosztát csere megoldja a gondodat.

Előzmény: Victor86 (39676)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39692

köszi

Előzmény: Törölt nick (39691)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39691

Egy nagyobbacska fogóval, vagy egy csavarhúzóval kifeszíted. Nem baj, ha kicsit kinyitod.  Visszatétel előtt összébb lehet kalapálni.

Előzmény: felicia 55555 (39690)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39690

hogyan jön ki a zéger

WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39689

Te ha jó a rendszer akkor 115 fokig minden ok.Zárt rendszer és fagyálló kb 28 fokig.

Farmotoros 135ösömbe eredeti wahler 88 fokos termo van elöl pedig eredeti 97 fokos.Azt fel nem forr.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39688

Pontosan. A zéger nélkül elhagynád idővel.

Előzmény: felicia 55555 (39686)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39687

Mond ezt bpesten a dugóban mikor 35 fok van árnyékban, te pedig araszolsz a tűző napon, ezerrel megy már a fűrés is, mert a hőfok mutatója fel van tapadva a maximumra. Soha többet ezt az élményt, inkább hadd járjon. Inkább 5000- ért cserélem évente, ha behal.

Előzmény: WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 (39685)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39686

Szeretném megkérdezni a kipufogó tartó felfüggesztő gumikat hogyan kell cserélni?látom nagy zéger fogja azt ki az uj gumit be?

WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39685

95 fok alattit nem sok értelme van berakni

WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39684

Mondjuk elég furi ha a termosztát 87-89 fokos és az utángyártott gomba meg 88-79.Folyamatosan megy szinte a venti

Előzmény: WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 (39683)
WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39683

Gondoltam nem eredeti,mert az eredeti favorit 97 fokos és a felicia is.

Előzmény: Törölt nick (39682)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39682

01-1993-08-1995  SKODA Favorit OHV - 1289ccm ( 4cyl ) 781136I50 [50kW]

Cikkszám:

142254

Internetes ár:

2 360 Ft

KOSÁRBA 

Autó/Cikk megjegyzés:

;A/F Size: 29; M22 x 1.5; Láb: 2 ; Temp °C: 88-79

Megnevezés:

Intermotor Ventillátor kapcsoló

Előzmény: WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 (39680)
vismajor1 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39681

sziasztok feli kombi hatso  fekdobra valakinek jo otlete? a wika(sz.r) 5000 ft,,mas?:))

WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 39680

Az eredeti favorit gomba 97 gokon kapcsol,mint a felicia.Valaki fotozza már le,hogy ki milyen favorit gombáról írja hogy alacsonyabb hőfokon kapcsol.Az eredeti gomba könnyen felismerhető hiszen a saruk egy kis tégelybe csatlakoznak amibe zsír van

Csordás József Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39679

köszi a segítséget :)

Előzmény: zotya41 (39671)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39678

Én màr pròbàltam. Koràbban kapcsol. A mostaniban is cserélni fogom. Màr meg is van.

Előzmény: stemplis (39677)
stemplis Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39677

Normálisnak tűnik. Én pont ezért, éppen ma vettem bele Favorit hőgombát, holnap fogom kicserélni,ha érdekel, akkor beszámolok az eredményről.

Előzmény: Victor86 (39669)
Victor86 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39676

Hali,

A mai esetnél konkrétan nem kapcsolt még a venti, de tegnap igen. 2-3 perc alatt így felmelegszik, ez nem túl jó igaz?

Előzmény: zotya41 (39672)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39675

Csak annyi, hogy a favoritét vedd, és kérj porvédő gumit is!

Előzmény: zotya41 (39671)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39674

Igazad van bocs ))))

Előzmény: deejayflex (39665)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39673

Értem....tehát nem írtam akkora marhaságot,mint amit az első,nekem szánt kommentedben sejtettél velem. Am szerintem,ha újat vesz az ember akkor a boltban úgy is megkérdezik mibe akarod rakni vagy elkérik a forgalmit. Bontókban nem hiszem,hogy így rendszereznék,ahogyan Te le írtad nekem. Ahogy nézegettem 20-50kg különbség van az egyes rugók között,ebből kaptam tőled leckét,de nem baj,mert tanulni nem szégyen egy veterántól )))))))

Előzmény: Szkotti1 (39664)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39672

Szia! A ventillátorod elindult?

Előzmény: Victor86 (39669)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39671

Szia! Nem vészes csak fetrengeni kell alatta,ha nincs aknád. A kulissza rúd vége,ahol csatlakozik a váltóhoz gyárilag van egy stift,amit akár egy 25-ös szöggel ki lehet kopogtatni.Ezután le húzod a rudat a váltóról. Lapos csavarhúzóval ki piszkálod a szimeringet. (Ez egy "vállas" szimering,ha megveszed az újat meglátod.) Egy tiszta ronggyal megtörölgeted a szimering,hogy nem maradjon alatta semmi. Vissza rakod a kulissza rudat és kész. ))))))

Remélem segítettem ))

Előzmény: Csordás József (39670)
Csordás József Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39670

helló, volna egy kérdésem a feliciám váltójánál ahol a váltórúd bemegy a váltó házba a szimering engedi a váltó olajat,nehéz lehet kicserélni a szimeringet ?

Victor86 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 39669

Halihó!

Ma 10km megtétele után, járó motorral várakoztam, kb. 2 perc után 100 fokosra felment a víz, majd elindultam és a menetszél visszahűtötte 90re. Normalis ez?

ms1964 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39668

Nincs mit köszönni. Gyere máskor is!

Illetve szervezünk egy Felicia találkozót is : eddig 4-en vagyunk. Csatlakozz, hogy érdemes legyen megtartani!

Link e feliratkozáshoz lejjebb!

Előzmény: gaborosszo (39667)
gaborosszo Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39667

Szia!

Köszönöm a segítségedet,illetve a tanácsaidat!

Előzmény: ms1964 (39666)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39666

Az ablakletekerő kart le kell szedni.

A zár úszóját le kell csavarni.

Van pár csavar, azokat ki kell tekerni. (Kis műanyag ablak takarja a fejet.)

Ezek után egy lapos tárggyal be kell nyúlni a kárpit és az ajtó fém része közé, és feszegetni kell a patenetket.

Jó pár patent van körben, egy része el fog törni, de kapható. Javaslom előre megvenni.

Amikor már körben lefeszegetted, az úszó fém rúdjáról le kell emelni a kárpitot, és lerakni tiszta helyre.

Az ajtó belső felén lesz egy műanyag áttetsző fólia, erre vigyázni kell. Ha szakad, meg kell ragasztani széles szalaggal.

Óvatosan lefejted, alatta lesz az ajtó belsejében a zár motorja.

Visszafelé ugyanígy.

Előzmény: gaborosszo (39662)
deejayflex Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39665

Zotya, én a rúgóról érdeklődtem, nem a gátlókrók :) Itt a kérdés az volt, hogy maga a rúgó eltér-e benzines és diesel között (ami egyébként sok más autónál eltérő, mert a diesel motor nehezebb sokkal).

Előzmény: zotya41 (39658)
Szkotti1 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39664

Alapvetően valóban a normál/kombi/praktik kivitel a döntő, mert bontottként nem hiszem, hogy oroszországi, vagy kínai kivitellel talákoznánk.

16 6U6511115A coil spring/ FELICIA

(16) 005055544 coil spring/ COMBI

(16) 6U9511115B coil spring
(16) 6U6511115D coil spring/ "CN","RUS": FELICIA

(16) 6U9511115C coil spring/ "CN","RUS": COMBI

(16) 6U9511115A coil spring / for models with heavy duty suspension/ PRAKTIK

Előzmény: deejayflex (39649)
Szkotti1 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39663

Moment bitte.

A hajtáslánc nagyon nem mindegy az önsúly (és így a felfüggesztést terhelő súly) szempontjából sem.

Az online alkatrészkatalógus például az alábbi különböző rugókat határozza meg:

2 6U0411105D coil spring / for models with reinforced body / for models with anti-lock brake system -abs-
0-575KG / FELICIA 1,3 COMBI 1,3

(2) 6U0411105E coil spring / for models with reinforced body / for models with anti-lock brake system -abs- / 02.95 - 10.95
576-605KG / FELICIA 1,6 COMBI 1,6

(2) 6U0411105E coil spring / for models with reinforced body / 11.95
576-605KG / FELICIA 1,6 COMBI 1,6

(2) 6U0411105F coil spring / 11.95 -
605-635KG / FELICIA 1,9 COMBI 1,9

(2) 6U0411105G coil spring / 11.95 -
636-665KG / FELICIA 1,9 COMBI 1,9

(2) 6U7411105B coil spring / for models with heavy duty suspension
575--605KG / FELICIA 1,3 COMBI 1,3

(2) 6U0411105H coil spring / for models with heavy duty suspension
/ FELICIA 1,6 FELICIA 1,9 COMBI 1,6 COMBI 1,9

Ezek alapján nem volt akkora hülyeség, amit a szerelő mondott.

Nyilván az történhetett korábban, hogy mittomén, eltört a rugó, csóka bement a bontóba, kért 1db "Felicia első rugót", és kapott 1db "Felicia első rugót".

Hogy benzines, dízel vagy erősített futóműveshez valót kért és kapott-e, ez gondolom egyik félnél sem merült fel kérdésként.

Előzmény: zotya41 (39658)
gaborosszo Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39662

Sziasztok! Kérdésem a következő lenne hozzátok! A hátsó ajtó központi zár motorját nehéz kicserélni? Köszönöm a segítségeteket!

Lászlo Lacko L Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39661

Meg anyit szeretnek kerdezni hogy elogyujtast betudom enis alitani vagy szakembernek kel 

Előzmény: Lászlo Lacko L (39660)
Lászlo Lacko L Creative Commons License 2015.04.23 0 0 39660

Szevasz koszi az infot szejel szetem megneztem es konyen jar csavarban a szelep ...most csak kivancsi vagyok hogy a kolega mejek csavara gondolt a tanktol

Előzmény: zotya41 (39648)
stemplis Creative Commons License 2015.04.22 0 0 39659

Majd gondolok rátok,  mert én júli 6.-ai vagyok ;)

Előzmény: wille.e (39653)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 39658

Szia! Általában a kocsi felépítményétől és teherbírásától függ a lengéscsillapító nem a hajtás lánctól. Hülyeséget mondtak neked. Vannak jellemző jelek arra,hogy gatya a lengéscsillapítód.Például megálláskor hintázik az eleje,borulékonyabb kanyarokban vagy olajsáros az oldala. Lengéscsillapítót csak úgy mint a csapágyakat a futóműben párban cserélünk. Az olajost ajánlom,mert konfortosabb,ráadásul valamivel olcsóbb is.A gázos ugyan feszesebb,de szerintem azokat nem a magyar utakra találták ki.

A felemást lehet,hogy arra értette, egyik gázos a másik meg olajos nem?

A hátsó rugó az attól függ,hogy kombi-e vagy nem.

Remélem segítettem ))

Előzmény: deejayflex (39649)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 39657

Szia! Nem nagyon vágom a szakszavakat alkatrész terén. Ezért van,hogy ilyen puritánul fogalmazok. Amiket írok azok tapasztalatból írom. Egyszer kicseréltek egy márkaszervizben egy gázolajszűrőt "mindössze" 10 darab ezresért,de a dízel csak nem lett jobb.Sőt4 nagy nehezen hazajöttünk vele aztán irány az akkori szerelő. Ő akkor elegánsan kicserélte ezt és mosolyogva elrakott 5 ezret,persze haveri alapon! Azóta foglalkozom az öreglánnyal kicsit komolyabban. Tudod ezzel az autóval dolgozunk,mert van egy kis kétszemélyes vállalkozásunk és a kocsi nélkülözhetetlen. Ha megáll akkor nincs pénz és ez nem jó. Évi 70-100 ezret fut,így a szíj meg az olajcserék során a munkadíjjal megsporolt pénz az mehet a kopó alkatrészekre. Nagyon szépen köszönöm,hogy - valószinüleg - érthetőbben leírtad. Tanulni nem szégyen ))))))))))))

Előzmény: skodris (39650)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 39656

Köcsög index levágta a kép széleit...

Előzmény: arthur877 (39655)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 39655

Becopizom a leírását(én is innen "loptam") meg egy rajzot is hozzá, ez alapján ki lehet cserélni!

Nem kell semmit sem kötözgetni, csak a régiből kihúzod a stekkereket, és bedugod az "újba"!

Egy a lényeg, ha 1,3-as benzinesed van, akkor olyat vegyél bele, mert a diesel-én nem ugyanolyan a fordszám. kalibrálás.

Skoda Felicia Műszerfal kiszerelés

Igen, a csavarokat ott kell kivenni, ahogy az a 651-es hozzászólásban van. De az órákat nem kell külön kivenni. Én már szereltem ilyet, többször. Ha csak a háttérvilágítás égett ki, tehát nem látod a számot vagy számokat vagy csak az egyik fele nem világít, azt csináld hogy:

1. 651-es szerint csavarokat eltávolítani

2. óvatosan pattinsd ki a középső (dupla) melegítő rácsot (ebből jön a meleg levegő ha fűtesz) és húzd ki, ez kb. 6-8 centire lóg be a műszerfalon, tedd félre, így könnyebben tudsz majd manipulálni vele.

3. kicsit húzd ki jobban és egyenként vedd le a kapcsolók csatlakozóját hátulról, húzd le róla mindet (duplaindex, hátsó ködlámpa, hátsó ablakfűtés, +ha még van más is, és a bal felin a 2 db. lámpa kacsolóját is).

4. az egészet bátran húzd meg még jobban, nem fog semmi szakadni, kb. 5 centit fog engedni, ha ezzel megvagy, fordídts az egészet enyhén a jobb válad felé, nyúlj a műszerfal mögé, ott 3 darab patent 3 kül. színű csatlakozás van, mérete egynek kb. 1 centi x 4 centi. mindjárt az elsőt látni is fogod az a jobb szélén van, a két szélét benyomva ki tudod húzni, aztán a közepén és a bal szélén is, ezután kapcsold le a tachométerről a sprirált úgy hogy megfogod és lesz rajta egy kis pöcök, azt nyomd a sprirál fele, hogy kikapcsolódjon, és erősebben nyomd előrefelé.

5. ha megvan, ezután kiemeled a műszerfalat úgy hogy kicsit fordítasz rajta, és jobb felé emeled ki, szűkösen de ki fog férni.

6. a hátulján van sok kék és más színű 6 szögletű mütyür, ezek a kis égők hátuljai, patetnok, egy hegyes szájú fogóval ki lehet venni úgy hogy csavarsz rajtuk egyet amerre engedi, de téged csak a világoszöld fog érdekelni, a tachó mögött 2, az óra vagy fordulatszám mérő mögött szintén 2 darab van, ezek világítják meg este. Sikeres javítást kívánok.

7. visszaszerelés ugyanúgy mint a szétszerelés, de ha sikerül, akkor már úgyis látni fogod.

Előzmény: Rallyman81 (39654)
Rallyman81 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 39654

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Hogy lehet Feliciában kicserélni a régi órás km-órát fordulatszámmérősre? Valaki letudná írni hogyan lehet bekötni? Mit kell pluszban módosítani ha kell? Várom mielőbbi válaszotokat esetleg fotós segítséggel kiegészítve! Üdv: Feri

wille.e Creative Commons License 2015.04.21 0 0 39653

A találkozó jó lenne de július 7.-ére vagyunk kiirva.Igy nem hagyom itt az asszonykámat.De szerintem  a hely jó.

svgyula Creative Commons License 2015.04.21 0 0 39652

Lehet cserélni külön az órát is! Nem egyszerű, és nem 5 perces mutatvány de megoldható. De ha bontóból szerzed be akkor inkább egy fordulatszámmérőset vegyél és azt rakd be egyben menni fog!

Előzmény: Czaki85 (39651)
Czaki85 Creative Commons License 2015.04.21 0 0 39651

Köszi a segítséget,akkor beszerzek egy trafót!!
Az oké hogy az egyik csővőn visszafolyik az üzemanyag a tankba,csak múltkor azon a csővőn nyomta volna felfelé a szivattyú,mert a szivattyúnál vettem le a csövet,nekem ez volt a furcsa.
Még egy gond a kilométer órám vagy is a megtett km számláló hol mér hol nem. Az csak óra cserével orvosolható? A bontós srác legalábbis azt mondta. A km/H -t tökéletesen méri!!
Köszi és bocs a sok nyűgért!

Előzmény: svgyula (39644)
skodris Creative Commons License 2015.04.20 0 0 39650

Hello Zotya41!

Szerintem Te az un. nyomástartó szelep hibáját próbáltad leírni s a Kollégának és aránylag elég jól leírtad a dolgokat. Ez a szelep gondoskodik az un kisnyomású (2bar) üzemanyag rendszer működéséről. Általában az adagoló közös tüzelőanyag csatornán szokott lenni. Ha ez alá a szelep alá kerül kosz akkor a motor leáll. (le levegősödik) És amíg ki nincs tisztítva addig el sem indul. De előfordul olyan is,hogy a nyomórugó eltörik, elgyengül illetve a szelepben levő golyó is sérülhet. Az üzemanyag tanktól kell indulni a hiba kereséssel a szívó oldalon, de általában a tanktól jövő "ELSŐ" áteresz vagy ÜREGES" csavar szokott eldugulni és az okozhat némi üzem zavart.

Előzmény: zotya41 (39648)
deejayflex Creative Commons License 2015.04.20 0 0 39649

Üdv!
Ismét hozzátok fordulok segítségért. 1.9D Felíciának tényleg más az első lengéscsillapító rúgója a benzineshez képest? Akitől van az autó, azt mondta  hogy erősebb a dízelé és hogy felemás van az autóban ezért majd cseréljem ki, kollégám pedig azt, hogy hülyeség.
A bal hátsó rúgóm pedig törött, ezért inkább ezt is megkérdezem, hogy az megegyezik a benzinesével, vagy az is erősebb?
Előre is köszi!

zotya41 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39648

Szia! Az adagolón,ha szembe állsz az autóval van két beömlő csavar.Ide futnak be a szűrőröl a csövek. Pontosabban egy beömlő és egy visszatérő. A visszatérőt csavard ki. 17-es kulcs fogja.Óvatosan szedd ki,mert alatta ás felette van két réz gyűrű és lehetetlen helyekre tud be esni.A csavar oldalán van két-két lyuk egymással szemben és egy a végén.A két-két lyuk között az a különbség,hogy az egyik pár vastagabb. A csavar belsejében van egy rugó által működtetett szelep.Ez szokott be vagy fel ragadni.A csavar végén lévő lyukon keresztűl tudod egy vékony csavarhúzóval mozgatni.Ha könnyen jár,akkor nem ott van a probléma,ha csak egy picit akad akkor motor mosóval át kell mosni,ha nincs akkor jó a tiszta gázolaj is. A motormosó után érdemes átmosni gázolajjal,hogy a motormosó ne tegyen kárt az adagolóban.

Ez a szelep gondoskodik az egyenletes járásban,hogy a megfelelő nyomás megmaradjon az adagolóban.

Ez a probléma akkor jön elő,ha valahol sikerül betankolni valami szutyok parafinos gázolajat.Ez lerakodik a szelepnél és akadályozza annak szabad mozgását. A lerakodott parafinnak olyan gyantás színe van.

Ezután érdemes gázolajszűrőt cserélni. Ha kicseréled ne felejtsd el gázolajjal feltölteni az újat,különben szívni fogsz )))))

Bocs,hogy ha szakmaiatlanul fogalmaztam,remélem azért a segítettem. )))))

Majd írd meg,hogy mi lett a vége.....

Előzmény: Lászlo Lacko L (39643)
Lászlo Lacko L Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39647

hideges is meg melegen is ugyan aszt csinaja ..es nemvolt hoza nyulva 

András52 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39646

háát itt elég kevés aD-es.  Azért írhattad volna részletesebben, pl: hidegen, melegen, álló helyzetben gázt adva, is csinálja. Volt mostanában szerelve,alkatrész csere?!

Előzmény: Lászlo Lacko L (39643)
mzts Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39645

Köszi! Tegnap mentem még bő 150km-t, olajszint rendben, víz szintén, füst nincs, szóval megúszta a technika. 

Bakot majd kikísérletezem, állítok rajt ide-oda, és ahol a leghalkabb, úgy marad.

Találkozó: mennék szívesen, akár valamilyen tópartra, akár camponához, de biztosat még nem tudok, nyáron költözünk, előtte az új házban némi felújítás, úgyhogy nagyban függ az időponttól, tudok-e menni, ezért egyelőre nem regisztrálom magam.

Előzmény: zotya41 (39640)
svgyula Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39644

Szia! Ezek után kizárásos alapon csak a trafó lehet az oka! Azt én sem tudtam kideríteni, hogy mi ment benne tönkre. De ugyanezt csinálta egészen addig amíg már egyáltalán nem indult el! De sajnos csak akkor derült ki az igazi ok:-(( egészen addig nem mertem vele elmenni 20km-nél messzebbre! Az, hogy miért nyomja álló helyzetben a visszafolyó ágon, nagyon egyszerű mert elérte a maximális nyomást! A túlnyomás szelepen keresztül visszafolyik a tankba a benzin! De ez azt is mutatja, hogy nincs semmilyen dugulás az üzemanyag rendszerben. Amúgy azért van 2db üzemanyag cső mert egy oda egy pedig a feleslegnek vissza.

Előzmény: Czaki85 (39637)
Lászlo Lacko L Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39643

hello mindenkinek van egy feliciam 1.9D es egy bizonyos fordulat szamnal szaggad nekem ez aszt jelenti h 1000 tol 1500 igy szaggat asztan megyen simn az auto, viszavaltasnal szinten beszagat milehet a baj elore is koszi

zotya41 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39642

Egy kompresszió veszteség méréssel meglehet tudni,hogy valóban kopott - e a motor. Egyszer nekem elmagyarázták,hogyan csinálják. Minden hengert egyenként felvisznek a sűrítési holtpontra és leolvassák az értéket.Majd egy adott idő után újra leolvassák és ha  a kettő között 23 vagy annál több %-nyi a különbség akkor kezdik el keresni a hibát.

Én a helyedben a szelepszár szimeringek cseréjével kezdeném.És ha utána nem változik jöhet a mérés ))))

Előzmény: johannes. (39630)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39641

SKODA FELICIA TALÁLKOZÓ!

Tegyünk egy próbát, lenne-e igény egy Budapest/Campona találkozóra egy szép nyári vasárnap délelőtt.

Itt tudtok előzetesen jelentkezni:

http://doodle.com/3zq3iikn4w7sygtm

Beírjátok a nick nevet, kipipáljátok a jelentkezést, és (elvileg) láható lesz a jelentkezők száma, személye.

Ha összejön egy népesebb gárda, akkor megrendezzük. Ha nem, akkor újabb szavazást indíthatunk más helyszínnel vagy dátummal.

A Camponában vasárnap is el lehet tölteni egy napot, családal is érdemes felutazni még vidékről is. ( Tropicarium, mozi, fagyi, stb. )

Előzmény: Törölt nick (39639)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39640

70 km alatt/után azért már mutatkozna,ha valami gebasz lenne hengerfej fronton. Tapasztalatom szerint előszőr a szelepszár szimering "szokott haza érni" (fogy az olaj,füstöl). A kapcsoló az jó ötlet,nekem is van egy a dízelben,rég nem kellett használni,de ott van ))))) Szerintem nem kell aggódj a motor miatt. De hogy ha biztosra akarsz menni,talán érdemes lenne később egy veszteség mérést megejteni.Ebből megtudod milyen bőrben van a dög, megér az pár ezer forintot )))))

A bakhoz nem tudok mit szólni vagy tanácsot adni,mint írtam nekem dízel van és nem tudom,hogy mennyire egyezik az 1,6-ossal....

Előzmény: mzts (39633)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.19 0 0 39639

Igaz...pl.én borsodi vagyok, de Bp-en vagyok a munkahely miatt, most a műszaki is foghúzós, de ha tudok ott leszek a talàlkozòn, ha lessz egyszer.

Előzmény: stemplis (39638)
stemplis Creative Commons License 2015.04.18 0 0 39638

Igen, a miskolci (volt) Cora-parkolós találkozónál több szempontot is figyelembe vettünk:

1. A város szélén van, így minden irányból jól megközelíthető, és aki nem ismerős miskolcon, annak sem kellett magát átverekedni a városon.

2. A parkoló ingyenes, és mindig van benne szabad hely.

3. Ha netán esett volna az eső, akkor is lett volna hová bemenni, beülni (igaz, autó nélkül :)

4. Akkor még nyitva voltak az üzletek vasárnap is, tudtunk venni kaját-piát és a lényeg, hogy van WC is...

5. Voltak akik családdal jöttek, és utána tartottak egy nagy bevásárlást is, hogy anyagi értelemben ne legyen az út "ráfizetés".

6. A Felicia tényleg nem Jaguár kategória, ez a különbség tükrözi a pénztárcáink vastagságát is (tisztelet a kivételnek :), tehét -érthető módon- voltak akik nem jöttek el, mert a dunántúlról nem kis összegbe került volna a kiruccanás.

7. Voltak akik eljöttek kisebb-nagyobb esetenként kb. 100 km-es távolságból is, annak ellenére, hogy az autójuk műszaki állapota az a saját elbeszéléseik alapján nem igazán volt rendben (esetenként ránézésre is látszott). Tehát tudták volna mire költeni a találkozóra szánt pénzt.

Utólag, mégegyszer külön köszönet nekik, hogy mindezek ellenére eljöttek, ott voltak!

Még annyit, hogy ez a fórum nagyrészt a Felicia javításról szól. Nem a tuningolásról, és nem arról, hogy szórakozásból ki mennyit tud még rákölteni az autójára, hogy minnél egyedibb legyen.

Itt csak arról van szó, hogy mindenki megpróbálja az autóját a lehető legtovább "életben tartani".

Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy egy egri vagy egy ceglédi Nagy Autós Találkozóra egy lyukas hátsó-sárvédőíves, vagy egy szétrohadt, de házilag befoldozott csomagtérajtós autóval nem biztos, hogy megfog jelenni az, aki egyébként el tudna jönni...

Előzmény: ms1964 (39634)
Czaki85 Creative Commons License 2015.04.18 0 0 39637

Köszi,lehet trafó de már semmiben nem vagyok biztos.
Reggel volt kis időm kerültem vele egyet,gyorsan le is állt. Haza vergődtem neki álltam a szivattyút kivenni,de előtte ráadtam a gyújtást és a visszafolyó ágon nyomta ki az üzemanyagot. De hogy miért az itt a kérdés.
Ráhagytam volt elintézni valóm,most délután próbáltam és jó ágon nyomta,szivattyút kivettem de kosz nem igen volt. Visszatettem most kb 20km-t mentem vele megállás nélkül. Jó lenne rájönni a nyűgjére.mert kezdenek az ősz hajszálaim szaporodni miatta.

Előzmény: svgyula (39609)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.18 0 0 39636

Januárban jártam ott. Nem fizettem.

De valóban, márciustól fizetős lett. Akkor ez törölve.

http://albaplaza.hu/rolunk/parkolas/

Van még Bdapesten a CAMPONA bevásárlóközpont, ahol ingyenes a parkolóház, de a mélygarázs is.

Eső esetén kiváló helyszín, nem ázunk meg!

http://www.campona.hu/

Mivel vasárnap a TECSO meg az üzletek zárva vannak, rengeteg hely van a parkolóban.  Az ételudvar, tropicárium, a mozi,  és az épület nyitva van.

Mit szólnátok ehhez?

Előzmény: bgombas (39635)
bgombas Creative Commons License 2015.04.18 0 0 39635

Régen járhattál a fehérvári pláza tetején, mert egy ideje már fizetős, csak az első óra ingyenes. Viszont azóta legalább mindíg van hely odafenn. :)

Előzmény: ms1964 (39634)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.18 0 0 39634

A Velencei-tóval, mint helyszínnel annyi gond lehet, hogy a nyári időszakban a parkolók fizetősek. ( Ha jól tudom. ) A nemrég átadott "Velence kapuja" és odébb, Agárdon is a szabadstrandnál több száz Ft /óra a díj, és ha kijössz-bemész, mindig pengetni kell.

DE egyéb szempontból valóban szép és alkalmas hely: van étel és ital, fizetős WC, és egyéb látnivaló is a családnak.

A múltkori ( Miskolcon) és nagyáruház parkolójában vot megrendezve, nyilván ilyen szempontok mentén.

Még egy elvetemült ötlet: Székesfehérvár, Alba Pláza tetőparkoló. Ingyenes, alatta a pláza minden kommunális lehetőséggel. ( Ételudvar, fizetős WC, a környéken látnivaló az asszonyoknak, fagyizó a gyerekeknek, stb.)  

A tetőn elfér pár száz autó, de egy kanyargós felhajtón keresztül lehet megközelíteni, és nem biztos, hogy a csoportképhez be tudunk állni egymás mellé. Gyorsulási vesenyt sem tudunk tartani.

Vélemény? 

Előzmény: mzts (39627)
mzts Creative Commons License 2015.04.18 0 0 39633

Sokat nem mentem vele melegen miután észrevettem, egyből rávágtam a teljes fűtést, meg felgyorsítottam 50-re, egy perc alatt lement a hőfok miután lett hűtés. Azóta mentem 70 km-t, olaj nem taknyos, víz sem fogyott :) Ahogy tapasztalom, a ventilátor működése az 1.6-os motor rákfenéje. Ide is fogok bekötni egy kapcsolót, hogy kapcsolhassam a ventilátort, mint a favoitban. Bár a favoritban 5 év alatt talán 1x indítottam el 20 perc dugóban állás után, az 1.6 pillanat alatt képes felmelegedni: üzemmeleg motornál míg megállok a ház előtt, kiugrok kinyitni a kaput, visszaülök, elkezdek tolatni, és addigra már megy a ventilátor. A vízszintesnél 2mm-el magasabb mutató állásnál indul a ventilátor. Ez a családban lévő mindkét 1.6-osnál így van. 

Motortartóbak: a fent lévő bak volt fellazulva, simán lehetett vagy 2 cm-t mozgatni a motort előre-hátra (terhelésváltáskor koppanó hang forrását kerestem és ez volt). Favorit-Felicica javítókönyvek írják, hogy a bak megbontása előtt a bakon megbontás előtt meg kell jelölni, hogy milyen pozícióban volt rögzítve a motor, mert gyárilag elő voltak feszítve a tartóbakok, hogy a menetközben terhelés hatására jelentkező erőket kiegyenlítsék, és így kevesebb zaj jöjjön át a kasztnira. Ez szép és jó, de mi van ha már volt egy motorcsere (nyilván kicsit más méretek adódnak), na meg azon kívül is nem tudni, hogy milyen pozícióban volt (a fellazulás miatt mozgott ide-oda, kifényesedett, a korábbi rögzítés nyoma eltűnt), azaz fene tudja, mennyire volt előfeszítve. Találomra rögzítettem, de mind menet közben, főleg motorféknél sokkal több motorhang jön be (biztos emiatt, mivel más nem változott). 

Előzmény: zotya41 (39629)
svgyula Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39632

Szia! Nekem pont ezt mondta az első szerelő! A másodikkal kicseréltettem a szelepszár szimeringeket és megállt az olajfogyasztás! Persze az enyémben még "elméletileg" nincs annyi km. Bár ha 100-at tekertek vissza mielőtt megvettem akkor ez is ott van. De a lényeg az, hogy ha az autóban van erő és megy akkor nem a gyűrűk koptak el! Az olajfogyasztást az okozza, hogy a szívószelepek mellett a szárra ráfröcsögtetett olajat beszívja. Az olajsarat pedig a kipufogó szelep sziemring hibája okozza azzal, hogy a szár mellett benyomja a füstöt. Ez rendesen látszik is ha leveszed a szelepfedelet. A szimering cseréhez nem kell a hengerfejet levenni! Nekem ~1,5 hónapja csinálták meg azóta áll olajszint! Ennyi km-hez már legalább 2-3L ment volna bele. Én azért nem újíttattam fel mert ez volt a gyanúm és ennek a cseréje a töredéke lett mint a teljes motor generál és ha nincs más baja felesleges szétszedni!

Előzmény: johannes. (39630)
wille.e Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39631

Hali mindenkinek.Az Egri tali nekem ok.Mondjuk csak a hétfői napra megyünk.Az augusztus kilőve,igy ez marad.Remélem jó időnk lesz.

johannes. Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39630

sziasztok

Adva van egy 96-os nem MPI, 1.3-as felicia 230 ezer km-el, elméletileg.

Mindig eszegette az olajat de mostanában túlzásba viszi ,-)...a szerelő kapásból, látatlanba mondta, hogy a henger kopott, 70.000 ezer,-

Mi a tapasztalat ?....szelepszár szimmering okozhatja az ilyen mértékű fogyasztást?....miből állapítható meg a kopás, szétszedés nélkül ?...gondolom még kompresszió méréssel....?

zotya41 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39629

Ha nem mentél sokat vele úgy hogy pirosban voltál,és utána nem eregetett fehér füstöt és nem szaporodott az olajad,akkor nem hiszem,hogy baja lett.Nyilván nem örült neki )))A csörgés meg valószínüleg a forró olaj miatt lehetett,mert ugye minél melegebb az olaj,annál kisebb a viszkozitása. Ird majd meg,hogy mi lett a vége )))

Melyik tartóbak? Az alsó vagy a motor felöli?

Előzmény: mzts (39627)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39628

Nekem tetszik az ötlet.A helye nekem igazából indiferens. Amit írtam csak egy ötlet volt. Persze,hogy nem vagyunk tele pénzzel,de ha úgy csinálnánk,hogy a lehető legolcsóbban kihozzuk a szállást meg a költségeket,akkor járható út lenne. Megnéztem az országos skoda talit Egerben....hát nem tudom.......Ha az asszonnyal megyek,akkor 33 ezerbe fájna plusz az uti költség. Kicsit sokallom. Lehetne ezt kempingben is megoldani. Biztos,hogy van csak kutakodni kellene.

A jaguár klub? :D Hidd el azok tizede ennyit foglalkoznak a vassal,mint mi. De ahogy írtad legyen az az ő bajuk. Nincs miért szégyenkeznünk,mert mi olyat teszünk,amit ők talán soha. Munkával keresünk pénzt,hogy aztán e cseh remekre költhessük egy részét s amikor kész és jó,koszosan,olajosan bambán vigyorogjunk: "Megcsináltam!" Na ezt az érzést nem fogja egy milliomos sem átélni ))))))

Előzmény: ms1964 (39625)
mzts Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39627

Mennék szívesen én is találkozóra, bár nekem a velencei tó partja lenne szimpatikusabb (Tapolcától a másik helyszínek elég messze vannak). De majd meglátjuk...

Tegnapelőtt szívatott kicsit a felicica, elmentem vele menteni (lerobbant WagonR-t 180km-ről hazavontatni):

-elromlott a világításkapcsoló (ideiglenesen megoldva: vezetékkel áthidalva a stekker lábai, gyári új kapcsoló megrendelve...),

-forralta a vizet (2km macskaköves úton egyesben araszolva vettem észre hogy már pirosban a mutató, sosem volt még vele ilyen gond. kiderült, hogy 3 hete kuplungozáskor lecsúszott az egyik vezeték a hűtőn lévő hőgombáról)

Túlmelegedve nagyon durva kopogó csörgő hangja volt, ez elmúlt, de a vizet, olajat egy ideig figyelnem kell majd...

De amivel megakadtam: 1.6-os motornál a motortartóbakot hogy kell beállítani, előfeszíteni? Fel volt lazulva, meghúztam, de ugye csomót lehet állítani rajta, most nem igazán jó a pozíciója, sokkal több zaj jön be mint normál körülmények között...

wille.e Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39626

Jó vicc. :)

Előzmény: ms1964 (39623)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39625

Régebben márt volt egy FELI találkozó Miskolcon. Nem voltam ott - csak lélekben - állítólag jól siekrült. Csomó fénykép is készült, valahol alább talán fellelhető.

Irigykedem a Skoda 110 Coupé fórumra, nagyon összetartók és soxor találkoznak is. Ismerik egymás autóit is.

Valami ilyesmi kellene.

Gond, hogy mi azért nem pénzes autósok közül vagyunk, egy miskolcinak, nyíregyházinak nem biztos, hogy lesz 20-30 ezre erre a napra (autópálya + benzin).

A Jaguár klubban könnyebben lehet találkozót szervezni, akár a tengerhez is.

De mindez nem a mi szégyenünk!

Előzmény: zotya41 (39624)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39624

Szia! Miért ne teremtsünk tradiciót ebből mi? Az a véleményem,hogy ha létre jönne először is megismernénk egymást,egy fajta "kapcsolati tőkét" teremtve plusz tapasztalat csere esetleg alkatrész csere/eladás. És ez csak a mi gyerekünk lenne )))) A Szelidi tó szinte az ország közepén van tehát két óra alatt szinte bárhonnan ott vagy.Na jó Nagyváradról kicsit több,de ott lennék ))) Ez csak az én véleményem,remélem nem alszik el a dolog )))))

Előzmény: ms1964 (39619)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39623

Remélem Felivel mész.

Előzmény: wille.e (39622)
wille.e Creative Commons License 2015.04.17 0 0 39622

Hello.Igen meló.Egy hónap.Kis pènzkereset.

Előzmény: Szkotti1 (39618)
csoki46 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39621

Nekem a ceglédi tali is megfelel, Kecskeméten járok suliba innen egy köpés :)

Előzmény: Tweekz (39620)
Tweekz Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39620

A Ceglédi időpont elméletileg 2015. 08. 20-23.

Előzmény: ms1964 (39619)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39619

FELICIA TALÁLKOZÓ

Amennyire emlékszem, a Szelidi-tó partján van egy "Szittyó-tér" nevű hely, ahol lehet enni-inni, van egy kis bolt, és egy szabadtéri strand.

WC-re nem emlékszem, de kellene!

Nyilván egy szombati napra lehetne tervezni, így nem kell kimaradni a munkából.

Ha valaki vn a környékről, megnézhetné, milyen lehetőségek vannak!

Kérédés, hogy hányan tudnának megjelenni közülünk. (Amennyire érzékelem, a tagok nagy része Borsod-megyei.)

Másik lehetőség, hogy ráakaszkodunk a SKODA találkozóra.

Egerben lesz pünkösd hétvégéjén:

http://www.skodacoupe.fw.hu/news.php?readmore=8

Vagy lesz egy nemzetközi tali is Cegléden (időpont nem ismert)

http://heyevent.com/event/1694764627417164/xv-nemzetkozi-skoda-talalkozo-es-racing-day-2015-cegled

Ne hagyjuk elaludni az ügyet!

Előzmény: csoki46 (39617)
Szkotti1 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39618

"irány kazahsztán"

Az derék. Meg szabad kérdezni, mit csinálsz ott? Gondolom munka ügyben mész...

Előzmény: wille.e (39614)
csoki46 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39617

Szelidi tóra én is el tudnék menni. +1 szavazat! :)

Előzmény: zotya41 (39610)
svgyula Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39616

Szia oda én is szívesen elmennék!

Előzmény: zotya41 (39610)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39615

Igazad van, nem tudom miért gondoltam, hogy MPI mikor írja a központit...

Előzmény: svgyula (39613)
wille.e Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39614

Hali.Egy taliban èn is benne lennèk.Igaz nekem csak hètvège jó,mert egy darab szabim nincs már.Az augusztus is kilőve mert irány kazahsztán.De ha tudok megyek majd. :)

svgyula Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39613

Szia! A központis "elméletileg" egy trafós és elosztós. A hengerenkéntinél van sortrafó és ott a vezérlés is más.

Előzmény: arthur877 (39612)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39612

És egyszerre áll le mind a 4 henger? A sortrafón egyesével szoktak behalni...

Előzmény: svgyula (39609)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39611

Sziasztok! Szeptemberben viszem az öreglányt műszakira és rendbe akarom tenni a fékeket.Fékcső csere,betétek cseréje.Átöblíteném a teljes fékrendszert.Na ehhez kellene tanács,hogyan fogjak hozzá? Köszönöm előre is a segítségeteket )))

zotya41 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39610

Szia! Szerintem a Szelidi tó.Csendes ,nyugodt hely és az árak sincsenek elszállva.Nem voltam még,de ha lesz megyek )))))

Előzmény: ms1964 (39604)
svgyula Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39609

Szia! Meghalt a trafód! Nekem pontosan ugyanezt csinálta és egészen addig, amíg végleg kilehelte  lelkét nem találtam a hibát. Kétszer húztak haza otthon pedig pöccre indult! Kicsit hülyének néztek, hogy haza húzattam magam amikor jó az autó. A csere óta megy rendesen (~3éve)  Az üzemanyag szűrőtől nem áll le csak rángat ha kevés az anyag.

Előzmény: Czaki85 (39607)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 39608

Én első körben az üzemanyag szűrőt cserélném ki, mert az pont ezt tudja produkálni.

Az állás alatt újra át tud szivárogni az üzemanyag az addigra leülepedett kosztól...?

Előzmény: Czaki85 (39607)
Czaki85 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 39607

Jó estét!!
Néhány hónapja került birtokomba egy Felicia 1,3 központi injektoros gép állat. :-)
Van vele egy nagy bajom. Menet közben leáll, kiszámíthatatlanul volt,hogy egy nap többször is de volt,hogy hetekig egyszer sem. Leállt,egyből indult is,nem rángatott semmi,ment tovább.
Két napja bekomolyodott a dolog,mert néhány km megtétele után leáll,tekeri az önindító de nem indul be,kb 15-20 perc pihi után beindul,majd néhány km után ismét leáll. Gyertyák őz barnák,mikor leáll akkor kormosak. Néztem üzemanyag jön a tankból,szikra is van!!!
Mi lehet a gond??
Felső holtpont jeladó kb 1ezer km ezelőtt lett cserélve.
Gondoltam hengerfej problémára is de a víz nem fogy,nem erőtlen és kipörög az autó. Mikor leáll akkor csak simán leáll nem rángat semmi ilyesmi!!!
Ha volna valakinek ötlete azt megköszönném!!
ELőre is köszönöm segítségeteket, és bocsi a hosszú szövegért!!
Üdv Czaki

svgyula Creative Commons License 2015.04.15 0 0 39606

Szia! Én próbáltam nagy léptékbe de a szomszédnak piros az autója és nem engedte zöldre festeni :-(

Előzmény: Törölt nick (39603)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 39605

Mi történt veled? Beszipóztad a hígítót?

Előzmény: Törölt nick (39603)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 39604

Sziasztok skodások!

Tél végén szóba jött az idei Felicia találkozó. Miben is maradtunk?

Jó lenne egy megfelelő helyszínt találni. A múltkor Borsodban volt, akkor talán most egy másik téjékon kellene rendezni.

Mit szólnátok egy Velencei-tó, vagy Szeleidi-tó, vagy Szolnok/Tiszaliget helyszínhez?

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 0 0 39603

Ne javítsatok autó festés kis légtérbe 😆

svgyula Creative Commons License 2015.04.15 0 0 39602

Szia! Ez típus függő. A központi rendszernél közvetlen az injektor mellett 3db csavar tartja a helyén a fedelét. A hengerenkénti rendszernél a sor végén a visszatérő cső előtt (logikusan). Nem tudod nagyon eltéveszteni mindegyiknél van egy bemenő üzemanyag és egy visszatérő. A szelep a visszatérő csatlakozása előtt van. Lehet az elégtelen üzemanyag oka még a szűrő is. Ezt a tank mellett találod a bal oldalon a hővédő lemez alatt. A csere értelemszerű, bilincs le, szűrő csere, bilincs fel, csavarok vissza.

Előzmény: zoy1991 (39600)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 0 0 39601

A hőgomba vezetékei épek? Nekem az szakadt el. Cserélhettem 100 szor akkor sem volt jel ☺ csak ötlet.

Előzmény: zoy1991 (39600)
zoy1991 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39600

Túlnyomásszelepet hol találom??

Előzmény: svgyula (39599)
svgyula Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39599

Szia! Az üzemanyag nyomással lehet gond. Ezt a szivattyú, vagy a túlnyomásszelep okozza. Nincs megfelelő mennyiségű üzemanyag. Ezért hidegen igaz! dúsít de nem eleget mert nem kap! Melegem meg egy-egy gázadásnál elfogy a "csőbül" és azért rágat:-)

Előzmény: zoy1991 (39597)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39598

Akkor Vendi77 kollégának van még egy gyanusított alkatrésze. Gondolom,a potméter külön nem cserélhető? Hol jön ki a jel róla? Ott egy kontaktus tisztítást meg lehetne próbálni.

Előzmény: svgyula (39590)
zoy1991 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39597

Sziasztok!! Segitséget szeretnék kérni! Skoda Felicia 1.3 benzin hidegen nehezen indul, ha el is indul nincs benne erő nem akar huzni amig egy kicsit be nem melegszik!! Ha bemelegszik föleg nagy melegben nyáron rángat nem akar kipörögni!! mindenki azt mondta h termosztátház tetején lévő hőgombát cseréljem ki!! Vettem bele először egy utángyártotat azt mondták az nem jó gyárit vegyek vettem gyárit és semmi változás!! Mi lehet gond?? Mivel probálkozak tovább??Köszönöm elöre is!!

klrz Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39596

Ezer köszönet!!!!!

Előzmény: Victor86 (39595)
Victor86 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39595

Ő a vaterás Kuzbi:

Autóalkatrészek kedvező áron!

3529 Miskolc, Petneházy Dávid u. 13.

Nyitva tartás: h-p. 9.00-17.00, szo. 8.00-12.00

Üzlet (

Mobil (

E-mail *

06-46-367-637

06-20-462 30 37

autosbolt@atw.hu

Várom érdeklődésüket!

Tisztelettel:

Kiss Csaba

boltvezető

Már nem egyszer vásároltam tőle, többek közt hátsó dobot, és teszi a dolgát!:)

Előzmény: klrz (39594)
klrz Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39594

Sziasztok!

A Felibe ('98.15) középső és hátsó kipuffogó dobot kell cserélnem!

Namost a Vaterán találtam elég jó áron középső dobot, Link: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/motorikus_alkatresz/kipufogo_katalizator/skoda_favorit_felicia_kozepso_kipufogodob_2065702664.html

Erről a lengyel gyártmányú dobról van valakinek valamiféle tapasztalata, vagy inkább vegyem meg ezt: http://skodapatika.hu/spd/6U0253401J/Skoda-Felicia-katalizatoros-kozepso-kipufogo-dob

A hátsó dob az Paragi "tipusdob" lesz...

Sajnos Vatera regem nincs igy esetleg nem tudja valaki az Eladó telszámát?

Köszönöm!

feliciás Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39593

Ezeket még nem néztem, de akkor sort kerítek rá...

Előzmény: Szkotti1 (39592)
Szkotti1 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39592

2 év hosszú idő, nem zárnám ki a lengéscsillapítót (pl. felső gumipogácsák rendben vannak?). Szilenteket, gumielemeket mindenképpen megnézném hátul...

Kipufogó nem lóg?

Előzmény: feliciás (39591)
feliciás Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39591

Sziasztok!

Köszönöm a vezérléscserére adott válaszokat!

Most olyan problémám van, hogy a csomagtér felől iszonyú hupogás hallatszik amikor gödörbe vagy kátyúba megyek. 2 éve cseréltettem ki a 2 hátsó lengéscsillapítót, szóval az nem lehet ludas. A csomagtér elválasztó alá szivacsot raktam, a csomagtérajtó gumijait pedig jobban kicsavartam, de így is ugyanúgy zörög valami.

svgyula Creative Commons License 2015.04.14 0 0 39590

Szia! Nincs mikrokapcsoló. A fojtószelep végén van egy potméter. Annak az állása alapján mozgatja motorvezérlő az alapjárati motort a fordulat függvényében. Ez csak pár milliméter de üresben simán felkúszik a fordulat 2000f/min fölé. Ha koszos akkor nem megy át megfelelő mennyiségű levegő és fulladozik. Mivel az állást a vezérlő rögzíti a takarítás után meg túl sok lesz a nyitás. Ezért kell alapbeállítás.

Előzmény: ms1964 (39589)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.13 0 0 39589

Igen, jogos az észrevétel. De szerintem csak az alapjárat környékén szabályoz.

Eddig csak olyasmit tanácsoltam a kollégának, amit méréssel, tisztitással, szemrevételezéssel  meg tud oldani.

Mivel vezérlőt már cserélt, a következő "legrosszabb" eset a fojtószelep cseréje lehet. Tudtommal horror az ára, úgyhogy ezt a végére hagynám. Előbb járjuk körbe.

Az említett mikrokapcsoló hol van? Hátha mérhető kívülről.

Előzmény: bgombas (39584)
vendi77 Creative Commons License 2015.04.13 0 0 39588

köszönöm a tanácsot kipróbálom.

Előzmény: ms1964 (39581)
Kolja987 Creative Commons License 2015.04.13 0 0 39587

Sziasztok!

Megválnék 1998-as 1.3 MPI Feliciámtól, 2016 májusig műszaki van rajta, műszakilag tökéletes, esztétikai hibák vannak rajta (rozsda az  5. ajtón és a hátsó kerékjáratnál - javítóelemmel javítható simán, ezen kívül a két első sárvédő cserélve volt így árnyalatnyi színeltérés van stb.). 

Ugyanitt egy szett nyári gumitól is megválnék, egy nyarat használt 165/70r13-as felicia felnin. Kumho Solus KH17 gumik. 

További infó: marcell.szuts@gmail.com

arthur877 Creative Commons License 2015.04.13 0 0 39586

Akkor most kezdhetitek újra!

Hengerfej le, elvinni síkoltatni egy gépműhelybe(3-4.000-Ft) majd a motortömböt is szépen letakarítva új tömítéssel összerak! Új kipufogó és szívó sortömítés, termosztátház "O" gyűrű is fog kelleni hozzá

Előzmény: FeniX- (39583)
tysonkacsa Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39585

a VAG-COM win7 alatt nem működik, a microsoft honlapjáról le kell tölteni egy virtual xp-t. Le kell tölteni a virtual PC-t is. Mind a kettő ingyenes. Ha ezen belül nyitod meg a programot, akkor működni fog.

http://www.microsoft.com/hu-HU/download/details.aspx?id=8002

Előzmény: ms1964 (39582)
bgombas Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39584

Nagyon nem értek hozzá, de úgy tudom, hogy az összes alapjárati motorral szerelt fojtószelepű autó tudja szabályozni a fojtószelep állást és ezzel a fordulatszámot. Így működik az alapjárat szabályzás, ha nem nyomod a gázpedált, kapcsol egy mikrokapcsoló és indul az alapjárati léptetőmotor, ha nyomod a gázt, akkor a mikrokapcsoló leállítja ezt a léptetőmotort.

Szóval szerintem simán lehet, hogy ez a kapcsoló sérült meg, és nem veszi észre, ha nyomod a gázt és ezért közben beleszabályoz a léptetőmotor is. Úgy tudom, hogy ez a fojtószelep nem javítható alkatrész, szóval kellemetlen, de csere lehet.

Mindenesetre érdemes lenne ötletszerű cserebere előtt megnézetni, mert egy szerviz valószínűleg olcsóbb nála.

Előzmény: ms1964 (39581)
FeniX- Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39583

Sziasztok, olyannal valaki találkozott már közületek, hogy hengerfejes volt a gép ( csak a vizet ette, ment bele az olajba szépen ) és miután ki lett cserélve a rossz tömítés ( 2-es, hármad henger között volt elszakadva ), nagyon erőtlen a motor, és padlógáznál írtózatos szívóhangja van? Szentendrén természetesen az összes lámpa emelkedő tetején van, és alig akar indulni a szekér.

Köszi!

ms1964 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39582

WIN7, simossal még nem próbáltam. Gondoltam a CD-n lévő programmal is mennie kell a kapcsolatnak

Előzmény: tysonkacsa (39575)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39581

Magától gázt ad? Érdekes. Utoljára KIT tudta ezt a TV-ben.

Viccen kívül: mivel a fojtószelep a pozícióját nem tudja magától változtatni, csakis a dúsítással lehet baj. Szerintem nem érzékeli a motor pontos hőmérsékletét, hidegnek hiszi, ezért ráadja a szívatót. Ettől felpörög a motor.

Ez a hőmérséklet érzékelő a termosztát tetején van. ( 2 db érzékelő valójában, az egyik a hőfokmérő műszernek van, a másik a vezérlésnek adja a hőmérséklettel arányos jelet. Emiatt a csatiban 4 lábat látsz majd.)

Javaslom a csatlakozó levételét, a kontaktusok megnézését, esetleg tisztítását. Elvileg lehet mérni az ellenállást is rajta, régebben írtak erről mások, keress rá a pontos értékekre.

A jelenségből kontaktus hibára gyanakszom.

És mégvalami: alaposan megtréfálja az embert ( mármint skodást) az elektromos rendszerek rakoncátlankodása, ami soxor egyetlen kontakt hibára vezethető vissza: az akku testkábele a kasztnihoz egy kb. 25-30cm.es kábellel történik az akku - pontjáról. Rángasd meg, elég jó-e az érintkezés. Ez más jelenséget is előidézne ugyan (indítás, világítás, stb.), de gondolom, ártani nem árhat ránézni.

Előzmény: vendi77 (39579)
svgyula Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39580

Szia! Négy hozzászólással lejjebb olvass pont reggel írtam!

Előzmény: Krixti313 (39578)
vendi77 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39579

gyertyát üzem anyag szívagyút motor vezérlést cseréltem csak nem szűnik a rángatás és még az is a probléma hogy emeli a gázt magától 0-rol 3000-ig majd vissza 0-ra és ezt ismétli egy. darabig.  

Előzmény: ms1964 (39572)
Krixti313 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39578

Sziasztok!

Ért valaki az üzemanyag mérőhöz? A hiba úgy kezdődött, hogy az összes óra hol mért, hol nem. Jellemzően hidegen nem mértek, majd mikor el kezdett menni a fűtés, és az utasfülke bemelegedett, megjavult. Néha mikor rácsaptam a műszerfal tetejére, akkor is jó lett. Gondoltam kontakthiba, ezért szét szedtem a kontaktokat megtakarítottam. Minden helyrejött, csak a benzinmutató nem. Azt ahogy rárakom a gyújtást, felugrik maxra. Érdekes módon a narancssárga rezerva visszajelző tökéletesen működik. A benzintartálynál és a műszerfalnál a vezetékeken ugyan azt az ellenállást lehet mérni. A kérdés tehát, hogy lehet megjavítani, vagy lecserélni a mérőt? 

gdzsozy Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39577

Üzemanyagszivattyu meghalt

Előzmény: vendi77 (39571)
bgombas Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39576

Sok sikert, pár éve én is ez meg a 651-es kép alapján szedtem szét. :)

Előzmény: Bo10 (39573)
tysonkacsa Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39575

Milyen operációs rendszer van a laptopon? A simos manager felismeri?

Előzmény: ms1964 (39570)
svgyula Creative Commons License 2015.04.12 0 0 39574

Szia! Nekem is ezt produkálta! Már ott tartottam, hogy jön a balta:-))  De megtaláltam a hiba forrást.

A műszer egységben ez a mérő 2db tüskére van rádugva és azok "csak" szegecselve" a panelra! Azokat forrasztottam körbe és láss csodát megszűnt a hiba azóta is jó! Próbáld ilyenkor befele megnyomni az óra állító rudat vagy megütögetni. Ha elkezd mutatni akkor ne keresd tovább a hiba forrást.

Előzmény: felicia 55555 (39561)
Bo10 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39573

Köszi a gyors választ, de most nem tudtam vele foglalkozni, összegyűltek a dolgok. És közben találtam 1 nagyon régi bejegyzést, ami alapján megpróbálom szétszedni. Be is illesztem, hátha valakinek segít rajtam kívül :)

Műszerfal szétszerelés by arthur877 #12764

"Igen, a csavarokat ott kell kivenni, ahogy az a 651-es hozzászólásban van. De az órákat nem kell külön kivenni. Én már szereltem ilyet, többször. Ha csak a háttérvilágítás égett ki, tehát nemlátod a számot vagy számokat vagy csak az egyik fele nem világít, azt csináld hogy:

1. 651-es szerint csavarokat eltávolítani

2. óvatosan pattinsd ki a középső (dupla) melegítörácsot (ebből jön a meleglevegő ha fűtesz) és húzd ki, ez kb. 6-8 centire lóg be a műszerfalon, tedd félre, így könnyebben tudsz majd manipulálni vele.

3. kicsit húzd ki jobban és eggyenként vedd le a kapcsolók csatlakozóját hátulról, húzd le róla mindet (duplaindex, hátsó ködlámpa, hátsó ablakfűtés, +ha még van más is, és a bal felin a 2 drb. lámpa kacsolóját is).

4. az egészet bátran húzd meg még jobban, nem fog semmi szakadni, kb. 5 centit fog engedni, ha ezzel megvagy, fordísd az egészet enyhén a jobb válad felé, nyúlj a műszerfal mögé, ott 3 darab patent 3 kül. színű csatlakozás van, mérete eggynek kb. 1 centi x 4 centi. mindjárt az elsöt látni is fogod az a jobb szélén van, a két szélét benyomva ki tudod húzni, aztán a közepén és a bal szélén is, ezután kapcsold le a tachométerről a sprirált úgy hogy megfogod és lessz rajta egy kis pöcök, azt nyomd a sprirál fele, hogy kikapcsolódjon, és erősebben nyomd előrefelé.

5. ha megvan, ezután kiemeled a műszerfalat úgy hogy kicsit fordítasz rajta, és jobbfelé emeled ki, szűkősen de ki fog férni.

6. a hátulján van sok kék és más színű 6 szögletű mütyür, ezek a kis égők hátuljai, patetnok, egy hegyes szájú fogóval ki lehet venni úgy hogy csavarsz rajtuk eggyet amerre engedi, de téged csak a világoszöld fog érdekelni, a tachó mögött 2, az óra vagy fodulatszámmérő mögött szintén 2 darab van, ezek világítják meg este. Sikeres javítást kívánok.

7. visszaszerelés ugyanúgy mint a szétszerelés, de ha sikerül, akkor már úgyis látni fogod."

Előzmény: bgombas (39450)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.11 0 1 39572

Szép sorban haladj:

1. Ha üzemanyagellátási gond, akkor emelkedőn rosszabb lesz. Ez esetben lehet benzinszűrő, vagy AC pumpa.

2. Ha gyujtási gond, akkor először a csatlakozót nézd meg a trafón. Aztán a gyertyákat, miközben szilikon spray-vel fújd be a trafó testét a hajszálrepedések miatt.

Aztán írjál, mert rengeteg kiváló ötletem van még! 

Előzmény: vendi77 (39571)
vendi77 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39571

sziasztók feliciá menet közben erősen rángat valaki tud segíteni? köszi

ms1964 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39570

Valaki leírná pontosan, hogyan lehet illeszteni az autót a VAG COM KKL for 409.1 kábellel? A drivert telepítettem, be is jön az installált VAG-COM program, de ott az OPTIONS ablakban nem tudom beállítani a portot.  A csatikat egy féle képpen lehet bedugni, a motor feszültség alatt van, a laptop USB portjai működnek, valamit nem tudok?

Előre is köszi!

arthur877 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39569

Az csak 4.700-Ft/óra, de fél órás egységekben mérik, és ha ott helyben megcsináltatod velük, akkor nem számít, hiszen már fel van emelve, csak ki kell cserélni a kérdéses cuccot, gyakorlatilag a megnézésre eltöltött 5-10 perc növeli az időt, viszont mivel erre vannak ráállva, pikk-pakk rendbe tesznek mindent

Előzmény: gabe96 (39559)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39568

Szia! Van azért egyszerűbb módja is,ha nem szakadt el a kábel. A műszerfal alatt a nyitókar mögött egy csípőfogóval megfogod a kábelt és húzod míg nem kattan. Nincs túl sok hely.Ha szakadt a kábel,akkor marad az aknás verzió.Sok sikert ))))))

Előzmény: vendég_vagyok (39566)
Bombyna Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39567

Aknabol vasruddal fejlampaval nagy szenvedessel. De ahhoz le kell venni meg a motor aljan a takaro vaslemezt is.

Előzmény: vendég_vagyok (39566)
vendég_vagyok Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39566

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni. A Skoda Feliciámon (1,9 D 2000-es évjárat) nem tudom felnyitni a motorháztetőt. Az utastérben levő kart ha meghúzom, nem nyitja a zárat. Hogyan tudnám mégis felnyitni?

Köszi a segítséget.

felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39565

Köszi megnézem köszi.

Előzmény: zotya41 (39562)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39564

Szia! Nem fogtál egy gödröt mostanság? Miután gumit cseréltél nem vitted el beállíttatni a kerékösszetartást? Ha valami gebasz van ott kiderül és néhány ezer forintért meg van. Toronyszilent miatt nem "sétál" az úton, max befelé kopik a gumid meg nehezebb kormányozni.

Ha a lengéscsillapító oldalán van olajfolyás,akkor annak vége. Bár szerintem azt észre vetted volna,ha hintázik az eleje. Csak találgatok,nem biztos,hogy igazam van. Rendes szerelő rázópadra teszi először,hogy kizárjon meghibásodásokat ))))))))))))

Előzmény: gabe96 (39559)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39563

Ez így van.Most küzdök én is hasonló tünetekkel. Én a gumikkal kezdem. Ha 0.3 - el kevesebb a nyomás az egyik kerékben a másikhoz képest,akkor már produkál ilyen tüneteket. De tapasztaltam olyat is,hogy egy vagy két szál eldurrant a futó felületen,amit ugye csak egy idő után lehet észre venni a kopás után. Ha a gumik rendben vannak,akkor jönnek a féltengelycsillagok. Több szerelőtől hallottam már,hogy ha a elöl a futóműben nem jó,akkor rázza magát és ez tipus hiba.... Hát nem tudom,valami lehet benne )))

Előzmény: ms1964 (39545)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39562

Szia! Valószínűleg kontakt hiba,korrodálódás lehet az üzemanyagtank jeladójánál. A hátsó ülés alatt van egy szerviz nyílás, ott kezdj el kutakodni.

Előzmény: felicia 55555 (39561)
felicia 55555 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39561

szeretném megkérdezni valaki tudna segíteni  mostanában az üzemanyag mérő a műszerfalon olyan dolgot produkál mikor beindítom a kocsit lent marad nem mutat semmit aztán egy jó idő múlva mutatja az üzem anyag pontos állását a tankba.de néha elmehetek 100km is akkor se mutat semmit mi okozhatja ezt?

gabe96 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39560

Mindkét esetben, de gázadásnál olyan érzésem van, mintha még inkább balra akarna kitérni.

Előzmény: ms1964 (39530)
gabe96 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 39559

Rángatták ezt talpon is, fel is emelték, de nem találtak semmit. A toronycsapágyak szilentjére mondta azt az egyik  szerelő ott a műhelyben, hogy esetleg az lehet, mert befele áll a 2 torony alap állásban, de ő se volt túl magabiztos.

Gondoltam rá, hogy elviszem a skodapatikásokhoz, csak hát az a 6000Ft-os óradíj, az valahogy még kicsit visszatart.

Előzmény: svgyula (39529)
stemplis Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39558

Ha még nem csináltál, akkor egyedül ne kezdj bele. A csere nem bonyolult, de ha nem figyelsz, vagy nem tudod mire kell figyelni, akkor el lehet téveszteni az új felrakását.

Én akna nélkül szoktam cserélni, felemelem, alábakolom és mehet a csere. Kicsit tovább tart, de két délután alatt simán meglehet csinálni. Egy alatt is meglehetne, de nincs kedvem egyszerre annyit bújkálni ;) 

Előzmény: feliciás (39549)
skodásati Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39557

eattilazoli@gmail.com

Előzmény: skodásati (39556)
skodásati Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39556

Email- küldj már fotot. Leirást. Ismerösöm gondolkodik feliben.

Előzmény: Bombyna (39555)
Bombyna Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39555

170re gondoltam

Előzmény: skodásati (39554)
skodásati Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39554

Szia. Mennyiért kinálod a Felit?

Előzmény: Bombyna (39547)
svgyula Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39553

Szia! Azt azért érdemes elmondani, hogy az első esős napig jó! Mert az ott ahova rakták simán átázik és utána szépen páradús levegőt nyom a szélvédőre. Nekem is azóta nincs amióta meg kellett állnom mert nem láttam ki a szélvédőn és kidobtam a francba..... inkább porszívózom kicsit sűrűbben :-)) Valahogy egy kanyart be kellett volna rakni hogy ne essen pont a "szűrőre" az eső. Mert az a hülye víz mindig csak lefele akar esni:-))

Előzmény: arthur877 (39541)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39552

Az 1,3-on nem kell kivenni a motort, de ha nincs aknád vagy csápos emelőd, otthon, nem fogod megcsinálni! Ékszíj le. olaj le, főtengely ékszíjtárcsa le, karter le, vezérmű dekli le, motortartó bak leköt, motor leenged, vezérmű csere, mindent takarítás, új főtengely szimering, mindent össze és kész.

Ez fő vonalakban, de azért el lehet simán szarozni vele 4-5 órát is és a karter csavarokhoz nem lehet hozzáférni csak úgy alányúlva...

Előzmény: feliciás (39549)
mzts Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39551

Szép nyilvántartás!

Én a spritmonitor.de-n csinálok hasonlót, tankoláskor a telefonomba beütöm, ha wifit lát, akkor meg feltölti az adatokat a szerverre. 

https://www.spritmonitor.de/en/detail/670529.html

Csinál látványos grafikont, elemezne költségeket (meg lehetne adni a tankolások költségeit, valamint a javítási és karbantartási költségeket, de azzal nem foglalkoztam, a javításokat füzetbe írom.)

Előzmény: uncle sam 2 (39548)
prohunter94 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39550

Üdv! egy email elérhetőséget kérhetnék? lenne egy két kérdésem skodával kapcsolatosan! köszönöm

Előzmény: Haugland (19702)
feliciás Creative Commons License 2015.04.10 0 0 39549

Sziasztok!

Ki szeretném cserélni Feliciámon a vezérműláncot. Ki kell szednem hozzá a motort? Van esetleg leírás hozzá?

Üdv.

uncle sam 2 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39548

2013-as átlagom. Mindig ugyanannál a kútnál volt a tankolás.

40kW-os a gép, benne van mind a 4 évszak, normál használattal közúton 90-100-as tempó vegyesen főút-város.

Előzmény: Csordás József (39537)
Bombyna Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39547

Ejj ejj latod inkabb vetted volna meg az enyemet. Eladom a feliciam ha valakit erdekel szoljon. Sotetkek kombi 1.3 mpi 50 kw

Előzmény: tobell (39546)
tobell Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39546

apas,ms1946

Kösz a tippet.Majd beszámolok.

ms1964 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39545

Nézz be a motortér alá. A jobb oldali féltengely (anyós felől) közepén kell lennie egy középre tett súlynak. Ha hiányzik, az csinálhat ilyet.

Ha megvan, akkor gyanusítható a kerék/gumi is, ezt cserélgetéssel tesztelheted. ( Tedd hátra az elsőket.)

Aztán számolj be mi volt, hogy okuljunk!

Előzmény: tobell (39543)
apas. Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39544

Hali, több mint valószínű, a féltengely belső csuklói a bűnösök!

Előzmény: tobell (39543)
tobell Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39543

Tanácstalan vagyok ,egy hete van 1,3-as ,50kw feliciám.

Elmúlt hétvégén mentem ki először a városból és próbáltam a 90-es tempót tartva haladni,de 85-től olyan rezgésbe kezdett a kocsi,hogy az anyósülés felül 5 cm-re kilengett jobbra ,balra.Tovább folyamatosan gyorsítva 100 körül majdnem nullára csökkent a rezgés.

Tudnátok segíteni,hogy mi okozhatja?

gretzki12 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39542

Sziasztok?

Kb. mit kérnek most egy komplett kuplung cseréért? 2000-es évjáratú 1,3-as..

arthur877 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39541

Én 6 literrel járok el vele(igaz a nagyja azért országút)

A pollenszűrőt azt a motortérben a levegő beömlő nyílásra/rácsra helyezve találod meg, de gyakorlatilag csak akkor van bennük, amikor a gondos gazdi vesz bele ezer Forintért egyet...

http://skodapatika.hu/spd/6U0819071X/Skoda-Favorit-Felicia-pollenszuro

http://skodapatika.hu/Skoda_Favorit_Felicia_filtron_pollenszuro

Előzmény: Csordás József (39540)
Csordás József Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39540

Én ritkábban járok városba vele,de akkor a 6-6.5 L normális fogyasztás.Ja és lenne még egy kérdésem a pollen szűrő hol van a Felíciában? köszi a választ :)

Előzmény: kisnovi79 (39538)
kisnovi79 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39539

Köszönöm válaszod

Előzmény: wille.e (39536)
kisnovi79 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39538

68 Le. 7,8l/100km nagyrészt városban használva.

Előzmény: Csordás József (39537)
Csordás József Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39537

helló. Csak kíváncsiságból kérdeznék egy dolgot hogy akinek 1.3 MPI Felíciája van,és mennyi az átlag fogyasztása? Nekem kB 6-6.5 L dinamikusabb vezetési stílussal.

wille.e Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39536

Hali.Nekem elöl 16cm hangszórók vannak csipogóval.Hátulról kivettem a mélyládát mert kellett a hely.Az erősítő ott maradt és mi húztunk hátra vezetéket.Nekem nem volt gyárilag hátrahúzva,de ha van is az nem sok mindenre jó.Normális vezetéket tegyél bele.A kalaptartóba most nekem van két ovál és mind a 4 hangszórót az erősítő hajtja.Ha kiveszem a kalaptartót az elsők akkor is szólnak.Annyi hogy két csatlakozó kell.Mondjuk  ha most csinálnám akkor a kalaptartóba egy pár 20 cm szettet tennék.de igy is elég.Szépen szól és ez a lényeg.

Előzmény: kisnovi79 (39527)
svgyula Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39535

Bontóban a "gyári" alkatrész lehet, hogy annyiba kerül mint az autód értéke. Vagy

https://www.google.hu/#q=skoda+felicia+l%C3%A9gt%C3%B6megm%C3%A9r%C5%91

így típus szerint.

Előzmény: skodásati (39533)
bubedli Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39534

Hali!
1.3 vagy 1.6?

Előzmény: skodásati (39533)
skodásati Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39533

Sziasztok. Tud valaki tippet adni hol vegyek Felibe légtömeg méröt? Meg bizható helyről, nem arany áron. Köszi előre is.

skodásati Creative Commons License 2015.04.09 0 0 39532

Köszi. Tényleg kellenek.

Előzmény: svgyula (39531)
svgyula Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39531

Szia! Menj el az alkatrészekért nyugodtan lemondok a cuccokról! 

Előzmény: skodásati (39508)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39530

Tudni kellene, hogy gázadásra húz-e félre, vagy üresbe téve lendületből haladáskor is?

Előzmény: gabe96 (39525)
svgyula Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39529

Szia! Én a gólyalábakra tippelnék! Pontosabban a felső csapágyak hibája is okozhat ilyen tüneteket. Persze ha felemelitek az autót és rendesen meg van rángatva akkor azért meg lehet látni. Azt a szerelőt aki odamegy és a talpán rángatja az autót vagy csak rugdalja a kerekeket kerüld el messzire.:-)

nagyg80 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39528

csak egy tipp,de szerintem nezd meg a kormanymu felfogatasanal a gumikat es a csavarokat.ha nem jok vagy lelazult  azt fentrol is latni talan.

kisnovi79 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39527

Szia! Még egy kérdés. A vezeték el van húzva hátra?

Előzmény: wille.e (39523)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39526

Féltengelyek? Át kellene nézni a futó, es a kormányművet is egy megbízható, nem lehúzós szerelővel.

gabe96 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39525

Elég érdekes probléma lépett fel nálam.

Elég rendesen kopott téli gumik voltak az autón, és azt a hibát produkálta, hogy jobb kanyar után jobbra húzott, bal kanyar után egyenesen futott.

Azt mondták nekem, hogy biztosan a gumik.

Le lettek cserélve, nyárira, most jobb kanyar után marad egyenes, bal kanyar után balra húz.  Itt a helyi szervizben azt mondták, hogy nem tudják, mi a baja, fel kéne újítani a komplett fútóművet, de konkrétan nem tudják, hogy mi a baja...

Esetleg valami elképzelés?

kisnovi79 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39524

Szia! Köszönöm a segítséget!

Előzmény: wille.e (39523)
wille.e Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39523

Hali.Első ajtóba 16cm.Azonkivül ha a kalaptartót nem akarod kivágni akkor a hátsó ajtóba,a csikktartó helyère kèt kis ovál ès a csomitartóba egy mèlyláda De a kalaptartó is jó megoldás.

Előzmény: kisnovi79 (39506)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39522

A Glicosam Alu teljesen jó. Én akkor szoktam venni, amikor 2.500-Ft alatt van a kannás kiszerelés. Az 4 vagy 5 liter(nem emlékszem) és azt hígítom fel.

A termosztát helyzete nem érdekes a feltöltéskor, de én mindig megvárom utána, hogy kinyisson és csak akko van a végső szint ellenőrzés, és már említettem, mindig marad a rendszerben leeresztés után is...

Előzmény: Fischi (39521)
Fischi Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39521

Természetesen a műveletet gondolom hideg motorral kell elvégezni. Nem gáz hogy ilyenkor a termosztat be van zárva!? 

Ha jól emlékszem 6milla liter kellene bele de igazából alig 5 litereket tudok csak bele erőszakolni. Gondolom evvel te is így vagy? 

Előzmény: arthur877 (39519)
Fischi Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39520

Köszönöm a választ!  

Alul a szijtarcsanal sajnos nincs burkoló lemezem jó lenne ha valahol tudnék szerezni mert nagy esőben meg szokott csuszni az ekszij mikor sok vizet kap. 

Fagyállóból milyet használsz? 

Már markara. Ebből is van minőségi meg rosszabb gagyi,  mint az olajokból? 

Vagy a Glicosam alu elég jó minőségű?  

Egyáltalán megéri a 2-3 ezer ft per liter áru fagyálló koncentrátumokat megvenni?? 

Előzmény: arthur877 (39519)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 39519

Nem kell akna, akár az utcán is meg tudod csinálni. Alul a főtengely ékszíjtárcsánál van egy vascső darab amin a hűtővíz leeresztő csavar van. Na azt kivesz és belefolyat egy edénybe. Ha a jobb oldalon megvan mindkét burkoló lemezed, akkor a hátsó miatt nem férsz hozz, le kell venni előtte. Gyakorlatilag az a legalsó pontja a rendszernek, de magában a motortömbben azért marad belőle, ami nem baj. G12 rózsaszínű(általában) alubarát fagyállót keverj hozzá, minimum -25-30°C-ra beállítva. Magától légtelenedik, de segíthetsz neki a hőgomba kikapásával pár pillanatra, illetve emelt fordulaton való eléréssel...

Előzmény: Fischi (39518)
Fischi Creative Commons License 2015.04.07 0 0 39518

Sziasztok markatarsak! 

Ki hogy cserél Hűtővizet a felin!?  Minden második évben én cseréltem eddig, de mindig el is felejtem hogy kell. 

Valaki próbálta már akna nélkül csak simán egy lavorba vagy edénybe leengedni a kocsi alatt a régit? 

Kivitelezhető!? 

Mert akkor nem kellene kuncsorognom aknaert ismerősöknél... 

Ki milyen glikolt rak a desztvizhez? 

Én évek óta a glikosam alut használom. Ez is jó vagy inkább jó nagy sz.. re?? 

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!!! 

skodásati Creative Commons License 2015.04.07 0 0 39517

Köszi

Előzmény: Bobíta*90 (39516)
Bobíta*90 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 39516

Szia Skodásati. Az email címem foldito@gmail.com. így könnyebb beszélni.

Előzmény: skodásati (39501)
skodásati Creative Commons License 2015.04.07 0 0 39515

Köszi ezt még nem probáltam. A tisztitásnál totál szét szedtem,csisz papirral és kontaktal be fujtam .A fütő szálakat is meg pucoltam.

Előzmény: svgyula (39514)
svgyula Creative Commons License 2015.04.07 0 0 39514

Szia! Mivel én még nem szedtem ezt szét csak ötlet! Az előtét ellenállás melegedése miatt valószínűleg szegecseltek érintkezői és a szegecseknél az érintkezés az idő vasfoga miatt tönkrement. Javítani úgy szokták ha kiveszed és a szegecseket a kontakt tisztítás után megütögeted kalapáccsal, vagy még egy körbeforrasztás is jó lehet mert az is javít az érintkezésen.

Előzmény: skodásati (39513)
skodásati Creative Commons License 2015.04.07 0 0 39513

Sziasztok. Tanácsot kérnék.  Az elötét ellenálásom a feliben olyanokat csinál, hogy sokáig tökéletesen müködik aztán gondol egyet és valamelyik fokozat nem megy. Meg piszkálom a csatit akor jó.Pár hónapja szét szedtem , meg takaritottam kontakt sprayval be fujtam. Kérdés: vegyek bele újat? 

skodris Creative Commons License 2015.04.06 0 0 39512

Igen, tudjuk (20Nm és még 2x90 fok. Fábia ugyan ez). De már kész is. Erős fél óra volt csak.

Előzmény: WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 (39511)
WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 39511

Itt nem nyomatékra van húzva hanem szögre.Ellenőrizni így nincs mit

Előzmény: skodris (39509)
skodris Creative Commons License 2015.04.06 0 0 39510

Viktor Reinz volt minden tömítés amit vettem a Hf tömítés cseréhez. A Hf csavarok pedig AJUSA márkájúak.

Előzmény: gyvelholm (39507)
skodris Creative Commons License 2015.04.06 0 0 39509

Csak ellenőrzés! De egyébként amikor az 1,4-es MPI motoros Fábiánkon lett hengerfej cserélve azon is 1000km után lettek ellenőrizve a Hf csavarok. Fater és én  megcsináljuk, ez biztos. Azon fél -egy órán nem múlik.

Előzmény: WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 (39505)
skodásati Creative Commons License 2015.04.06 0 0 39508

Igaz teljesen igazad van.

Előzmény: svgyula (39503)
gyvelholm Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39507

Érdemes betartanod a márkatársak által már javasolt dolgokat. Mindenképpen új csavarokat használj, hf tömítésre ELRING gyártmányt javasolnék, cikkszáma 825.257 ami 1,3 -as motorhoz jó.

Előzmény: Csordás József (39494)
kisnovi79 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39506

Sziasztok! Feliciámba hová tudnék rakni hangszórót az első ajtón kívül?  Kalaptartóra nem akarok,mert nem biztonságos szerintem. Vagy hogy lehetne biztonságossá tenni?

WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39505

Mi ez 120as skoda hogy utánhúzod a csavarokat?

Előzmény: skodris (39498)
gabesz781 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39504

Szia haldoklik termosztáton a jeladó gyárit vegyél bele 2500ft és egy alapbeállítás nekem is ezt csinálta és utána jó lett.

Előzmény: a_kis_donatellácska (39478)
svgyula Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39503

Háát elnézve az alkatrészeket jobban jársz ha elmész érte. Ismered a postai árakat? Az egészet jó ha 20eft-ért elvinnék neked:-)) A szeged-pécs 189Km a kirándulással együtt 10eft-ből megúszod.

Előzmény: skodásati (39502)
skodásati Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39502

El is mennèk èrtük de szegedi vagyok.

Előzmény: skodásati (39501)
skodásati Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39501

Szia én nem vicceltem. Tényleg postát állom, ha kell előre utalom a pénzt.Azokból az alkatrészekből nagyon sokat tudnák használni.Sőt az ősszeset szinte.

Előzmény: Bobíta*90 (39492)
skodris Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39500

Szia!

Pót féklámpád nincs? Az érdekelne ha volna.

Előzmény: Bobíta*90 (39499)
Bobíta*90 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39499

Képek a könnyebb érdeklődés érdekében. II. Egy alapos tisztítás mindennek elkel az már biztos.

skodris Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39498

Hello!

Van ám. "svgyula" kollégánk már adott tippet. Én is mondanék egyet. egy 2-3mm-es lemez darab egyik oldalát élezzed meg és az élezett felével kaparjad le a ráégett tömítést. Fater pl. egy éles késsel szedte le a tömítés darabokat a hengerfejről és blokkról is egyaránt és utána csiszoló papírral csiszolta meg óvatosan a blokkot. A hengerfejet pedig elvittük síkolni. Új csavarokkal lett össze rakva és némi rézpasztával a csavarok mente megkenve. A blokkból a menetekből kompresszorral lett kifúvatva trutyi.(ezt ki ne hagyjad) holnap lesz az 1000km-nél esedékes HF csavarok ellenőrzése(után húzás) nyomatékkulccsal.

Bobíta*90 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39497

Bobíta*90 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39496

Képek a könnyebb érdeklődés érdekében. I.

svgyula Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39495

Szia! Éles, széles lapos véső!Nem számít ha megkarcolod csak ne belevéssél a felületbe. De ilyenkor meg kellene nézni mennyire lett hullámos! Egy "szaki" ajánlotta nekem még a 105-ős korszakban, hogy a leszerelés mindig fordított sorrendben legyen. Ha forralta esetleg a vizet akkor nem biztos, hogy elég a tömítés csere. Viszont ha mát lent van akkor a szelepszár szimeringet érdemes cserélni mert sokkal könnyebb és nekem pár hete volt 200Ft/db.ja és a hengerfej csavarokat is érdemes cserélni mert ha a menet megnyúlik a blokkban is kinyírja a menetet ls az már szar dolog.......

Sajna azt nem tudom ajánlani, hogy kézzel hónóld le mert ehhez azért komoly tudás és felszerelés kell. De ha van forgácsoló ismerősöd az könnyen síkba csiszolja.Megéri mert ha deformálódott, amit nem is látsz! akkor újra szedheted szét................

Csordás József Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39494

helló a feliciámon hengerfej tömítés kell cserélnem és a régi pár helyen rá égett és az lenne a kérdésem van e valami jó tipp a leszedésére,elkezdtem lapos csavarhúzóval de kicsit karcolja szerintem az nem a legjobb.

svgyula Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39493

Szia! Ha megírod a címet....... Természetesen ha neked gond akkor privátban ide svgyula@gmail.com aztán egyeztetünk időpontot. Van pár műanyag alkatrész amire nekem is szükségem lenne de nem kell postázni. A haveromat meglátogatom és akkor útba tudom ejteni. A listát azért megköszönném!

Előzmény: Bobíta*90 (39492)
Bobíta*90 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39492

Sziasztok

Egy kupacba van rakva még nem túrtam bele, de talán máma sikerül egy kis listát írni mik bújnak meg a kupacba. Kíváncsi voltam egyáltalán valakit érdekelne e.

Nekem tényleg csak nyűg.

Ha valaki fizeti a postaköltséget megbeszélhetjük a postázást is.

ms1964 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39491

Kardánbox van-e köztük?

Előzmény: Bobíta*90 (39489)
skodásati Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39490

Szia postára is adod? Fizetem a postát és a fáradságod .

Előzmény: Bobíta*90 (39489)
Bobíta*90 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39489

Sziasztok.

Számomra fölösleges Felicia alkatrészekre ( ülések, műszerfal, belső műanyagok/kárpitok...) bukkantam a padláson.

Nem voltak elcsomagolva így a por belepte őket. Elvileg ezenkívül állapotuk jó.

Ingyen viheti bárki aki eljön érte!!!(Pécstől pár km-re) 

kisnovi79 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 39488

Sziasztok! Feliciámba hová tudnék rakni hangszórót az első ajtón kívül?  Kalaptartóra nem akarok,mert nem biztonságos szerintem. Kellemes húsvétot mindenkinek!

ms1964 Creative Commons License 2015.04.04 0 0 39487

Én inkább arra tippelek, hogy a szilentek kiszáradtak, attól van egy kis nyikorkás terhelésváltáskor. Nekem is ilyen, de gondot nem nem okoz. H zavar, egy kis WD-40-et vagy olajat juttass a szilentekhez.

Persze lehet, hogy Nálad a kuplung csúszik meg, nem hallok oda.

Előzmény: Tweekz (39484)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.04 0 0 39486

Nàlam is előfordul. Nem nevezném normàlisnak. Nekem tuti a vàltòbòl jön. Olaj nélkül hasznàltàk.valszeg meghaltak a csapàgyak miatta. Màr megvan a cserevàltòm is...

Előzmény: Tweekz (39484)
skodásati Creative Commons License 2015.04.04 0 0 39485

Szia. Az enyémben sem fordulatszám mèrős volt. Hát elmentem a bontóba ès vettem egyet. 3000 ft volt. Ki is cserèltem , müködik is rendesen. Utolag derűlt ki , hogy amit vettem az diesel- è volt. De semmi god vele.

Előzmény: Rosamester25 (39472)
Tweekz Creative Commons License 2015.04.04 0 0 39484

Sziasztok, Gáz elvételkor és néha ráadáskor hallatszódó nyekkenő, nyikorgó rövid hang normális? Esetleg a vezérműlánc megnyúlását jelentheti? Alapjáraton  csörgő hang hallható amely nyilván a lánc lehet szerintem.( 99' 1.3 MPi 50kw )

Zotya41:

Igazából én sem, az összerakásnál meg már végképp.. A kilóméter spirál a legkisebb igazgatásra is kicsúszik az órából ami már a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető mókásnak :D

Előzmény: zotya41 (39481)
bgombas Creative Commons License 2015.04.03 0 0 39483

Fojtószelep rendetlenkedésnek tűnik, esetleg meg kell tisztítani óvatosan, és utána adni neki egy alapbeállítást a simos manager programmal. De lehet, hogy elég egyből a programmal kezdeni. Ez az: http://www.motordiag.cz/msm

Előzmény: a_kis_donatellácska (39478)
Bigzee0917 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 39482

Fénykürtöm van. Villanó és tartós is.

Előzmény: zotya41 (39477)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 39481

Szia! A fene tudja,én nem röhögtem olyan nagyon először! ))))))))))))))))))

Előzmény: Tweekz (39448)
svgyula Creative Commons License 2015.04.03 0 0 39480

Szia! Utána néztem a vezetékek ellenállásának. Amit én mint "gyári szénszálas" kábelszettet vettem annak az ellenállása 750ohm-1300Ohm-ig (1-4 henger) változott. DE ez az ellenállás már rendesen észrevehető volt a motor teljesítményén a normál egyenként beforrasztott réz belsővel szilikon külsővel elkészített saját kábelszettel szemben! A fém burkolat a másik nyalóka a dologban! Soha nem lehet tudni mikor húz át valahol. A ráírt 5Kohm nem lehet, hogy a pipában levő ellenállásra vonatkozik? Nálam meg egy csomó más autónál nincs is semmilyen ellenállás a pipában csak egy rápattanó csatlakozó. A régi skodrinál volt ilyen gyertyapipa amit lecseréltem mert ott is szarakodott. A hevenyészett számolással felezi az 5kohm a gyújtófeszültséget. Ha beleszámoljuk azt is, hogy a rotorban is van egy akkor hááát...............

Előzmény: djgod (39463)
zotya41 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 39479

Szia! Kihajtod a kerékcsapágy csavarját,majd a külső csapágy belső részét (ami kúpos )kiszeded. Ha nincs válla a dobnak,akkor forgatással le tudod húzni.Ne kalapáld,nem mész vele semmire. Ha van akkor már kicsit cifrább. Forgasd a dobot úgy,hogy az egyik kerékcsavar lyuk kb két óránál legyen.Egy vékony csavarhúzóval bele nyúlsz a lyukba és megkeresed a hézag szabályzót ( nem tudom jól írtam-e,ez szabályozza,hogy a fékbetét kopása után megfelelő hézag maradjon a fékbetétek és a dob között ),egy rugó van az alján.Ha meg van akkor megpróbálod feljebb tolni,ettől a húzó rugók miatt nagyobb lesz a távolság a dob és a betétek között és szinte leesik a dob.Amikor rakod össze ne felejtsd el újra zsírozni a csapágyakat. Remélem sikerült érthetően leírnom......Sok sikert ))))

Előzmény: skodásati (39458)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2015.04.03 0 0 39478

Üdv Mindenkinek.

Van egy 1.3-as MPI Felicia a családban, ami a következő hibákat mutatja. Kocsi pöcc-röff indul. Aztán kb. 4-5 perc elteltével leejti az alapjárati fordulatszámot addig míg majdnem lefullad, de sosem áll le. Ez tart kb 1-2 percig. Ezt minden indulásnál el kell játszani. Ilyenkor nem reagál a gázadásra csak kínkeservesen.

Út közben meg felragasztja a fordulatot kb 2000-es szintre. Onnan úgy lehet leszedni, ha az ember ráugrik a gázra, akkor visszamegy normál alapjáratig. Az utóbbit rendszeresen csinálja út közben. Találkozott már valaki ilyennel?

zotya41 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 39477

Szia! Leírásom az nincs,de ezzel a problémával küzdöttem én is a minap.Ha nem szól a kürt és nem világít a ködlámpa akkor fénykürtöd sincs.Ha jól emlékszem akkor balról a 15. biztosíték lesz az. (nem jegyeztem meg,bocs,de körülötte keresd :) ) Egy 25 amperes kell bele,ha kisebbet raksz akkor elfingathatja.....

Előzmény: Bigzee0917 (39466)
skodásati Creative Commons License 2015.04.03 0 0 39476

Köszi a segitsèget. Igy már magyarúl irva értem. Részletesen irtad köszi.

Előzmény: svgyula (39473)
bgombas Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39475

A csere nem bonyolult, a csatlakozók ugyanazok mindegyiknél, 5-6 csavar, a fekete műszerfalrész kiszedés, utána csak ki kell cserélni egyik műszeregységet a másikra. Amire viszont figyelni kell, hogy a dízelbe csak a dízel, az 1,3-hoz meg az 1,3-as jó, mert mások a fordulatszámmérő osztások.

Előzmény: Rosamester25 (39472)
bgombas Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39474

Lehet, hogy tényleg nem kap elég üzemanyagot, az MPI-nek nagyobb nyomás kell, mint a központisoknak,

nekem a benzinpumpa csere oldotta meg a hasonló gondomat.

De volt akinek simán a közös cső végén a nyomásszelep volt rossz.

Méress valahol benzinnyomást a közös csőnél.

Előzmény: jerzo (39471)
svgyula Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39473

A légszűrőt le kell venni és szembe a torok belső oldalán van a légtömegmérő. A csatlakozója pedig közvetlen a hát mögött. DE nézd meg elöl a túlnyomásszabályzót is! az pedig az a lemezfedél amit 3db csavar fog le a torok felőled eső részén! Ha az nem tartja a nyomást a helyzet ugyanaz. Ha visszaolvasol tettem fel képet is az átalakításáról. Nekem akkor is ilyet csinált amikor túlságosan levettem a rendszer nyomását. Más szóval ha átenged a szelep...........

Előzmény: skodásati (39470)
Rosamester25 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39472

Sziasztok!!

Csak érdeklődés szintjén...vennék egy 97-es Škoda Feliciát....a bajom az, hogy a műszeregysége nem fordulatszámmérős... hanem analóg órás...bonyolult dolog kicserélni ford. mérősre...és ki lehet egyáltalán cserélni rá???

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv: Rodamester!!!

jerzo Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39471

Sziasztok

1.3-as 2001-es évjáratú Feliciámban fojtószelepház csere után is gyakran rángat és mint,ha nem kapna üzemanyagot az autó nem húz. Másodpercekig esik a fordulat hiába adok gázt neki. Mi lehet a probléma? Valaki találkozott már hasonlóval?

Válaszokat előre is köszönöm. (Fél éve vásároltam első autónak, nem igazán értek hozzá)

skodásati Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39470

Nem mpi. Lègtömeg mèrő az hol van? Milyen csatlakozot kell nèzzek?

Előzmény: svgyula (39461)
nagyg80 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39469

A haynes manualban van elvileg.Par oldallal ezelott vki tett fel linket hozza ha nem lenne meg

Előzmény: Bigzee0917 (39466)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39468

A fekete gyújtógyertyák okát ki kell nyomozni. Remélhetőleg a rángatás is megszűnik akkor.

Ha elfogadjuk a gyertyakábeleket jónak, akkor a benzin a sok a motornak.

Az 1.6 motrot nem ismerem olyan mélységben, hogy tanácsot merjek adni, de majd más segít.

Előzmény: djgod (39463)
nagyg80 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39467

szerintem az max a lucas adagolót birizgálja...a csati megvan és táp is van rajta ,mert probaltam kiolvasni belole.valahol a neten talaltam anno egy tablazatot ,hogy milyen protokolok vannak a skodrikban es ott az 1.9d-nel N/a volt.

Előzmény: Bigzee0917 (39465)
Bigzee0917 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39466

Következő kérdés. Van valakinek 1,9 d biztitábla leírása? Egszerre halt meg a duda és a hátsó ködlámpa... A kapcsoló benyomásakor nem világit, viszont gyujtás nélkül szól a kis zümmögő a müszerfaból.

Bigzee0917 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39465

Obd csati van. És valami motorvezélőnek csúfolható fekete doboz a motortérben szemből nézve jobb oldalon a toronyhoz rögzítve.

Klasszikus értelemben vett 100 lábú Ecu valóban nincs. Ennek olyan 15-20 "tüskéje" van talán.

Előzmény: nagyg80 (39464)
nagyg80 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39464

Szia!

Amennyire en tudom az 1.9d-ben nincs ecu(Az en pick upomban biztos nincs).Tehat nincs kiolvasó sem hozza.

Előzmény: Bigzee0917 (39456)
djgod Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39463

Kábeleket megnéztem 5 kohm mind és a fém kupakra is 5 kohm van írva :/  A hőfok jeladó most lett cserélve 1 hete de az sem segített neki :( Minden csatlakozott amit tudtam be fújtam kontakt javító sprayel. 

Üzletben is 5kohm kábeleket árulnak hozzá. 

Előzmény: svgyula (39454)
arthur877 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39462

Leveszed a tengelycsonkot takaró kupakot, kiveszed a sasszseget, meglazítod az anyát, meglazítod a kerékanyákat, felemeled, kerék le, tengelycsonk anya le(itt innentől óvatosan, mert a kúpgörgős kerékagy csapágy már kijön és beleeshet a koszba) és lehúzod a dobot ami egyben van az aggyal! Ha kopott a dob, akkor a "válltól" nem akar simán lejönni, így be kell nyúlni a nyíláson és az automata utánállítót "kinullázni" hogy nem nyomja szét a pofákat!

Összerakásnál a tengelycsonk anyával vigyázni, nehogy túlhúzd, mert megöli a csapágyat akár egy óra alatt is!

Előzmény: skodásati (39458)
svgyula Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39461

Koszos légtömegmérő csinál ilyet mert nem érzékeli a hirtelen lehűlést ezért nem dúsít a rendszer. De lehet, hogy csak a csatlakozó oxidos és nem úgy veszi a fordulatot ahogy kell. Ha ott minden rendben és még csinálja akkor én a benzinnyomásra gyanakodnék. Azt nem írtad, hogy hengerenkénti vagy központi?  

Előzmény: skodásati (39459)
MG Petimester Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39460

Áldott Ünnepeket kívánok minden topik Társnak és Felicíás kollégáknak. Szív. üdv.

(majd benézek Húsvét után...)

skodásati Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39459

Sziasztok. Mèg egy kèrdès.Felim 1.3 benzin, mièrt csinál olyat, hogy akár melyik sebessègben megyek ha le padlozom dadog ès nehezen  gyorsul.Ha csak kicsit nyomom, vagy csak fèlig a gáz pedált akkór rendesen gyorsul, megy rendesen. Mi lehet a gond?

skodásati Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39458

Sziasztok. Segitsèg kellene, hogyan tudnám le venni a hátsó dobot a Felimen? Csak kiváncsi vagyok milyen állapotúak a fèkeim hátul. Köszi a választ.

djgod Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39457

Köszönöm a válaszokat :) Megnézem a kábeleket akkor.

Mikor a szerelőhöz vittem le futtatta a hibakeresőt és ezeket dobta ki amiket cserélt eddig. :(

Bigzee0917 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39456

Sziasztok. Kérdésem az, hogy 1.9D hez hol kapok OBD kiolvasót? Nem tudom melyik típus kell hozzá, hogy biztosan kommunikáljon. Szeretnék komolyabban bele túrni, nem csak hibakódokat olvasni. Tettem bele légzsákot (utas+kormány) és elvileg a computert rá kell programozni hogy lássa a légzsák modult. Javítsatok ki, ha rosszul tudom.

mzts Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39455

Pár gondolatot, tapasztalatot leírnák a hozzászólásoddal kapcsolatban. Nekem is 1.6-osom van bő fél éve.

Mindenképp hibakódolvasással kezdenék.

A gyárilag is használt gyújtókábeleket nem érdemes cserélni, ha egyébként nincs bajuk. Gyakori hiba viszont, hogy a vezeték végén egy stekker van ami be van dugva a gyertyapipába. Ha józsibácsi meghúzza a vezetéket mikor lehúzza a pipát, a stekker szétcsúszik, de ez szemmel nem látható, mivel a szilikon szigetelés eltakarja. Nekem két pipámnál is volt ilyen hiba, alapjáraton okozott rángató motorüzemet. (a gyertyapipa fém árnyékolását szétpattintva, a gyújtókábel csatlakozóját a pipába visszadugva, és újra összeszerelve javítható a dolog. A hiba egyébként multiméterrel kimérhető a kábel mozgatása mellett (érdemes a pipánál finoman ki-be húzogatni a mérés közben a kábelt)  

Rotor, elosztófedél ellenőrzés (ha még gyári akkor csere is) javasolt. Mindenképpen a gyárihoz hasonló, fém sapkával árnyékolt fedél kell (vagy a gyári árnyékoló sapkát az új fedélre átmókolni)

Érdekesség: mikor megvettem az autót, rossz volt a lambdaszonda. 6-6.6 közötti fogyasztással közlekedtem. Vettem bele új szondát, azóta fél literrel többet eszik, 6,5-7,2 között. (viszont mikor megvettem az autót, katalizátor sem volt benne, kapott műszakira katalizátort, de hogy ne hogy ne nyírjam ki a katalizátort, jött egy lambdaszonda is) 

Előzmény: svgyula (39454)
svgyula Creative Commons License 2015.04.02 0 0 39454

Szia! Ha a gyertyák feketék, de nem eszi az olajat akkor az autód dúsított keverékkel jár. Azért rángat mert nem tudja elégetni.Ha jól emlékszem az 1,6-os is elosztós gyújtású. Annál a rotorhelyzet, a rotor-ban az ellenállás elégése, az elosztófedél hajszálrepedése, okozhat rángató hibát. DE a gyertyák állapota arra is utal, hogy nincs megfelelő nagyságú gyújtás. Érdemes lenne a gyújtókábeleket egyenként megmérni! Ha az ellenállásuk nagyobb 1kohm-nál akkor annak is örülni kell, hogy megy az autó! Ha esetleg a szénszálas "gyári":-(( van benne akkor no komment........ Ha kell adok egyet ingyé:-))) Kölcsönbe egy másik trafóval kipróbálni!

Motorvezérlő.

A hőfokjeladó, lambda, hiba is okoz ilyet. A leírás szerint a motorvezérlő ha nem kap jelet valamelyik egységtől akkor átvált "vészhelyzeti" üzemre. Tehát nincs megfelelő érzékelés a hideg-meleg indításnál(hőfok jeladó) A lambda szabályozás hiánya a zsigulikat megszégyenítő fogyasztást hoz.

A helyedben egy hibakód olvasást megejtenék! De előtte az összes csatlakozót rendesen letakarítanám, ehhez nem kell szerelő DE a szerelő nem is fogja megcsinálni! Mivel neki az az üzlet ha sűrűen hordod szervizbe a autót ha csak kintről integetsz neki az nem játszik.:-))

Előzmény: djgod (39452)
apas. Creative Commons License 2015.04.01 0 0 39453

Nekem a váltó tetején, a meglazult felső holtpont jeladó okozott hasonló tüneteket. Durrogott és megtorpant ilyenkor

Előzmény: djgod (39452)
djgod Creative Commons License 2015.04.01 0 0 39452

Köszi a választ :)

Néha jó, pl ha hosszan megy 4 es 5ös ben akkor jó aztán valamikor elkezd rángatni, le akar fulladni.

Gyertyákat néztem feketék mind.

Jöhetnek még  ötletek :)

Előzmény: ms1964 (39451)
ms1964 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 39451

Ha csak közvetlenül indítás után csinálja, és aztán rendben húz a motor, akkor leginkább az üzemanyag ellátás lehet bibis. Talán nem tudja felépíteni a nyomást az AC. Ki kellene próbálni emelkedőn vagy pályán, amikor a legtöbb üzemanyagot használja, ha rángat, akkor AC. Ha módodban áll, ezt a próbálgatást kiválthatod üzemanyag  műszeres nyomásvizsgálattal.

Mielőtt AC-t cseréltetsz, előbb egy tiszta üzemanyag szűrőt tegyél bele.

Ha folyamatosan, - tehát nem csak indításkor-  rángat, akkor a gyujtás probléma is lehet. Ha trafót már cseréltél, akkor marad a gyertya, a trafóhoz vezető kábel csatlakozója (kontakt spray!).

Ha kiveszed a gyertyákat, a színük elárulja, melyik henger nem dolgozik.

Hirtelen ennyi, de remek ötleteim vannak még! :)

Előzmény: djgod (39447)
bgombas Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39450

Nekem két dolog miatt szokott megakadni:

A kormány mögött nagyjából középen a kilométeróra spirál nem engedi, ha a motortérben kiakasztom a műanyag vezetőből, akkor kijjebb jön 1-2 centivel, és a patent kis nőgyógyászkodással kiakasztható.

A másik a tetején lévő két fém csat, ami be tud akadni, az a két csat tartja össze az átlátszó plexi burkolatát a műszer résszel.

Alul van két műanyag tüske, szóval először a tetejét kell kibillenteni, és utána felfelé emelni egy picit.

Ha nagyon nem boldogulsz, akkor a kormánykereket is le lehet venni, csak figyelni kell visszarakáskor a helyzetére.

Előzmény: Bo10 (39444)
vismajor1 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39449

szeva nekem stuttgart loosdorf 630km re szokott 36 litert elfogyasztani 120km nal

Előzmény: svgyula (39419)
Tweekz Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39448

Szia, ebben a pillanatban szedtem le én is a donor feliről a burkolatot. Felül patent tartja. A mókás része a kilóméter óra kiszedése. 

Előzmény: Bo10 (39444)
djgod Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39447

Űdv!

Van 1 Skoda Felicia 1.6 mpi kombi  2000 es évjáratú kocsim ami mostmár 4x volt szervízben azzal a problémával, hogy indítás után rángat fullad a motor. ( Hidegen, melegen is )

eddig ami cserélve lett, fojtószelep, trafó, gáz jeladó, 1 es henger befecskendező szelep. És még mindig nem jó :(

Ha valaki tudna erre mondani nekem valamit azt meg köszönném! :)  

skodris Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39446

Hello!

Az én Felimen 0,20-ra van állítva a szívó és kipufogó szelep hézaga egyaránt.

Előzmény: Csordás József (39445)
Csordás József Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39445

helló azt szeretném kérdezni hogy mekkora a szelephézagokat kell állítani az 1.3 MPI motoros feliciának? válaszokat előre is köszönöm :)

Bo10 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39444

Sziasztok, nagyon régen jártam a fórumon, de most az utóbbi pár napban keresgéltem a bejegyzések között, mert itt a tavasz és kicsit szeretném bütykölni a kis Felimet.

Ködlámpát és nappali LED-es menetfényt szeretnék a kocsiba beépíteni. Hétvégén gondoltam csak próbából leszedem a műszerfal burkolatot, mert ott is bütykölni kell. Neki is láttam, megtaláltam mind az 5 csavart is, de amikor ki akartam a helyéről szedni akkor valami nem engedte a kormány fölötti részen. A jobb oldal elvált, a bal oldal elvált, ott viszont valami tartotta. Inkább nem erőszakoltam, nehogy eltörjek valamit. 
A kérdés az hogy ott is csavar van, vagy valami patentos megoldás? Ebben tudtok segíteni? Előre is köszi.

ms1964 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39443

Vizsgáld meg az 5. ajtóba vezető kábelköteget. Ez az ajtó zsanérjánál található, felül. Egy köteg kábel van benne, egy közös gumi átvezetőben. Sanszos, hogy a használattól, becsípődéstől összeérnek benne az erek, ezért van időnként zárlat. 

Előzmény: Törölt nick (39442)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39442

Sziasztok. Lassan rászánnám magam, hogy megkeressem miért nem tudom használni a átsó ablaktörlőmet. De nem zudom honnan kezdjem. A hibajelenseg: ha bekapcsolom a hátsó ablaktörlőt kiveri a 20 ampares biztit. Ha kiveszem a hátsó ablaktörlő relét akkor ok, csak hat így meg vegképp nem működik. Az 1, 2 csatlakozó, a fekete-sárga, és a barna között zárlatot mérek. Nem tudom ez jó-e így. Merre keressem a hibát. Lehúzott csatlakozóval is csinalja, szóval nem a motor.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39441

Szivesen válaszoltam volna én is, de még csak videón làttam tàrcsàsítàst ☺. Sajna soha nem mertem belevàgni, pedig az előző autómhoz, ami f astra volt létezett gyàri tàrcsàs hàtsò híd, és kispénzért àrultàk. Tényleg segîtünk ha van tapasztalatunk v.miben. De ha sikerült a tàrcsàsítàs, és nem okoz megàllàsi problémàt, akkor tőled is lelkesen vàrjuk a munka, és a felhasznàlt alkatrészek teljes leîràsàt!

Előzmény: meszpeti (39440)
meszpeti Creative Commons License 2015.03.31 0 0 39440

Szia.

Igazából csak 2 alkatrészt kerestem amire csak egy ember probalt Normálisan válaszolni.Azért köszi a hozzászólásokat.

Előzmény: stemplis (39439)
stemplis Creative Commons License 2015.03.30 0 0 39439

Igen, ez elég kényes téma. Mert a hátulja könnyű... vészfékezéskor, ha az megcsúszik, akkor könnyen átdob a másik sávba és ha ott épp egy kamion robog, akkor nem sok fog maradni belőled.

De bizonyára lehet szabályozni is valamilyen módon, mert ugye vannak gyári tárcsafékes autók is..

Egy ilyen átalakítás nagy kihívás, és úgy látom megvan hozzá a kellő lelkesedésed is! "Sajnos" mi itt jónéhányan túl vagyunk ezen a "korszakon" . Nekünk az autószerelés már inkább a biztonságról, megbízhatóságról és a (feleslegesnek tűnő)  anyagi kiadások minimalizálásáról szól.

Szóval ne keseredj el, ha nem mindig azt a választ kapod, amit hallani szeretnél :)

Előzmény: meszpeti (39436)
NYISZI2 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 39438
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
ms1964 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 39437

Minek egy Feliciába hátra tárcsafék? A dobfék is blokkolja a kerekeket - még a legjobb gumival is. Fékezéskor a súlypont előre tolódik, ott kell megfogni, a hátsó fék hatásossága max. 1/3-a az elsőnek. Ha motoroztál valaha, akkor ezt könnyen kitapasztalhatad a saját "testeddel" is. Ugyanakkor rögzítőféknek sokkal jobb a dobfék.

Én ezt a pénzt egy korrekt gumiszettre költöttem volna, lehet, biztonság tekintetében is jobban jártam volna.

Ennek ellenére, ha készen van, várjuk a beszámolókat a viselkedéséről, a fékpadon mutatott értékekről!

Előzmény: meszpeti (39433)
meszpeti Creative Commons License 2015.03.29 0 0 39436

Köszi a segítséget, majd átgondolom a kérdést.

Amúgy nem eladásra szánom az autót.

Azért szeretem ezeket a fórumokat,mert olyan sok segítséget kapok.

Előzmény: svgyula (39435)
svgyula Creative Commons License 2015.03.29 0 0 39435

Szia! A kérdésem az lenne mivel ez a biztonsági rendszer módosításának minősül, hol fogod vizsgáztatni? Én is nézem az "amerikai" filmeket ahol beraknak ezt azt az autókba aztán eladják. De mivel a vizsgáztatás nem egy "ÁKCIÓ" ezért az mindig kimarad a hírekből. Meg az is hányszor buknak meg a "tuning" verdák. A másik kérdés az mivel fogod a fékek közötti (első-hátsó) kiegyenlíteni? Ha az üres hátsó rész alatt az egyforma fékerőtől egy kicsit nedves úton keresztbe állsz ki lesz a hibás? Ezt nem lehet "megszokom"-al magyarázni. A német forgalmikat elnézve az ilyen átalakításokat bele is vezetik SŐT ott a könnyűfémfelni méretét is beleírják ha eltérnek a gyáritól. Nem olvastam olyat (lehet hiányosak az ismeretein) hogy a felikből adtak ki olyat aminél elől-hátul tárcsafék volt beépítve....................

Nem kioktatásnak szántam hanem egy gondolat volt. Csak arra gondolj amikor ilyet csinálsz, hogy nem repülőtéren hanem közúton mész vele ahol mindenki (van kivétel!) haza akar érni, és nem mindenki versenyző. 

Előzmény: meszpeti (39433)
meszpeti Creative Commons License 2015.03.29 0 0 39434

Szia!

Köszönöm a segítséget.

Előzmény: nagyg80 (39432)
meszpeti Creative Commons License 2015.03.29 0 0 39433

Szia!

A féknyergeket meg a tengelycsonkokat egy haveromtól szereztem 10.000- ért, sajnos le voltak homokszórózva ezért hiányzik róluk az a két alkatrész amit keresek.A féknyereg felújító készletek meg a festék került kb.: 5.000.- be.

A féktárcsák lesznek úgy 10.000-be (darabjuk), a fékbetétek újabb 10.000.-

Ja és a lényeg ami nem annyira drága,de sokat kell majd méricskélni hozzá az a kézifék bowden ami kb.2-3 ezer

A szerelést magam végzem, legalább az nem kerül pénzbe csak a sok idegeskedés :-)

Tehát összességében nem a legolcsóbb, de legalább biztonságosan meglehet majd vele állni.

Előzmény: Digweedson (39431)
nagyg80 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39432

Szia!

nezd meg itt hatha talasz szamot a hianyzo alkatreszekhez:

www.partscats.info

Előzmény: meszpeti (39425)
Digweedson Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39431

Mennyibe fáj ez a hátsó tárcsásítás???

Előzmény: meszpeti (39425)
svgyula Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39430

Szia! Hát az a helyzet, hogy még a cseheknél sem nagyon láttam! Volt egy Prága után "üldözött":-)) egy darabig. Ez egy metal barna volt bár azt nem tudtam eldönteni amikor kikerültem, hogy hol kezdődik a szín a rozsda után a hátsó íveken egyenesen be lehetett látni! Viszont lipcsében alig mentem pár métert és volt 2db a parkolóban az egyik cseh rendszámmal. Aztán hosszú hosszú szünet mert ugye Ingolstadt környékén csak audi van meg pár diverzáns aki BMW-t hajt, Stuttgart környékén meg hát ugye a csillagos autó na meg a porsche........

Viszont éppen amikor jöttem az osztrákoknál sem találkoztam felivel.

Németben rengeteg a skoda! Megkockáztatom azt is, hogy átvette a népautó szerepét a VW-tól. De már a fabia is ritka mármint a régi ott csak az octavia meg a superb. De hát nekik fussa...............

Előzmény: ms1964 (39423)
mzts Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39429

Azért a 15w40 eléggé fáj a motornak, főleg télen. Anno a Favoritba is csak 300ezer km után kezdtem 10w40et használni, addig 5w40et kapott, ahogy a feliciám is mióta megvan. 15w40et csak a szép emlékű, 8000 ft-ért vett zsigulimba öntöttem bele, lassan 20 éve már... 

Előzmény: brumi_68 (39426)
nagydajab Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39428

Így érthető. Sokszor a posta többe van mint magában a termék, hátha meg utazni is kell érte :( 

Nekünk szerencsénk van kb 1,5 km-re van egy kisöreg kulcsos, ezt jó árban mondta, bár egy simson kormányzár kulcsra meg 3000-ret mondott :( A felimben mikor be eset a gyújtáskapcsoló kis védő lemeze, (persze nem vettem észre csak mikor betoltam jó mélyre a kulcsal) Akkor 1500-ért pucolta ki. 

Előzmény: bgombas (39421)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39427

Ez durva kijelentés volt :) 10W40-et még majd 300.000- nél sem cseréltem 15-re. Nem munkagép ez. 10W40-től ha sűrűbb kell, akkor valaki rendesen kivégezte a motort 180.000-nél! Hacsak nem lett megfőzve, nem kell a 10W40-nél sűrűbb. De akkor meg fel kell inkább újítani.

Előzmény: brumi_68 (39426)
brumi_68 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39426

Az is lehet hogy vékony az olaj mert alapból 15W40es kell bele

Előzmény: NYISZI2 (39412)
meszpeti Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39425

Sziasztok!

Hátsó tárcsaféket szeretnék a pick-up-omra, már megvannak a golf 3-as féknyergek és a kerékcsapágyak, fel is újítottam őket, viszont 2 alkatrész hiányzik róluk.A képen feketével bekarikáztam.

Esetleg valaki tudna benne segíteni, hogy honnan tudom beszerezni?

A Porsche Pestet már hívtam, ott azt mondták, hogy csak a féknyereggel együtt adják.(de az elég húzós lenne egy rugóért és a rugó kitámásztóért.)

Előre is köszi a válaszokat.

meszpeti Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39424

Szia!

Nekem is ezt a jelenséget produkálta a pick-up-om 170000 km volt benne.

Én is az olajgomba cserével kezdtem (nem segített), aztán kicseréltem a főtengely csapágyakat (1-2 hétig megszűnt a gond aztán megint előjött), utána jött az olajpumpa csere (100-200 km után elmúlt a jelenség, aztán kb 500km után megint előjött). Végül vettem a pro-long által forgalmazott motorolajadalékot és azóta nincs problémám.

Nem azért írtam, hogy reklámozzam, én sem hittem benne, az autószerelő ismerősöm ajánlotta.

Lehet, hogy neked nem kell végig próbálnod az összes dolgot amit én müveltem.

Üdv:Peti

Előzmény: NYISZI2 (39420)
ms1964 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39423

Sok Felicia járja még a német utakat?

Én inkább Ausztriában láttam sokat. Úgy használják arrafelé a népek, mint mi a bicajt. (sokadik autónak, a kutyát elvinni az orvoshoz, kocsmába járni, stb.)

Előzmény: svgyula (39419)
ms1964 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39422

Mielőtt vennél bármi költségeset az autóhoz, javaslom, az olajszűrő cseréjét. Az is tud ilyen jelenséget produkálni, főleg az olcsóbb kivitelek. Az olajat felfogod, a szűrőt kicseréled egy másmilyen típusra, majd az olajat visszatöltöd.

Aztán megírod mi lett, mert rengeteg ötletem van még!

( Ha mégsem jön be, a szűrőt még felhasználhatod a következő cserénél.)

Előzmény: NYISZI2 (39420)
bgombas Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39421

Az lehet, csak itt vidéken nem minden sarkon akad immo-s kulcsmásoló, ha meg elmegyek érte a nagyfaluba, akkor elautózom a különbözetet. Úgy alakult, hogy a kulcsmásoló csak kulcsot csinált 5000-ért, a szaki meg rendelt egy írható chipet 8000-ért és 4000-ért két nap múlva megírta. Gyári szervizben anyósnak a seat-hoz 30-ért adtak pótkulcsot, na ehhez képest volt olcsó. :)

Mondjuk ugyanebben a gyári szervizben akartak az 550.000-et érő kocsijára 600.000+munkadíjért új váltót tenni. Bontottat adtak volna rá 200+munkadíjért, márkafüggetlen szerviz meg megcsinálta 60-ból.

Előzmény: nagydajab (39414)
NYISZI2 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39420
Köszönöm a választ! A motorba "még csak" 180000km van, nem hiszem, hogy nagyon kopott lenne. Ahogy írtad, kezdem az olajgombával.
Előzmény: arthur877 (39413)
svgyula Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39419

Tisztelt Uraim!

Elfelejtettem! Megkerültem Németországot kevesebb lett mert a Hamburg-i út elmaradt:-) Így "csak" 2600Km volt. Az autó tökéletesen elvitt mindenhova. Igaz volt pár emelkedő ahol sajna vissza kellett váltani. De hát nem egy versenyautóról van szó. Egyenes szakaszon viszont szinte mindenhol 130km/h kint Németországban volt ahol kicsit több. Nem akartam kitaposni a lelkét ezért csak rövid úton mentem vele 145km/h csak azért mert kíváncsi voltam. Ja a sebesség értéket nem a kilóméter óra szerint hanem a GPS szerint értendő. A fogyasztásra most mondhatnék bármit. Amit tankoltam az 500km/31-33l ezt mindig hozta. Az olajszint amikor hazaértem nem változott amint megnéztem még mindig nem nagyon koszos az olajcsere(3500km) óta. Most azonkívül, hogy kaptam egy kavicsot a szélvédőre elégedett vagyok......................

svgyula Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39418

Na nem bakker olvastam teljesen vissza.:-(

Előzmény: Tweekz (39416)
svgyula Creative Commons License 2015.03.28 0 0 39417

Szia! Ha átkapcsolod gáz üzemre akkor lekapcsolja a helyesen bekötött vezérlés a benzinpumpát. Ha ezt nem kapcsolja vissza amikor visszaváltasz "benzin" üzemre nemigen fog a motor működni. És ennek lehet semmi köze a immo-hoz.

Előzmény: Tweekz (39416)
Tweekz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39416

Az érdekessége az a dolognak, hogy csak Benzinen nem megy e miatt az autó, gázon tökéletesen működik... gondolom a gáz üzem nem áll kapcsolatban a benzin gyújtással, ami immo nélkül ugye nem megy.

Előzmény: Törölt nick (39415)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39415

Vontatni az autòt a műhelyig, és még màsoltatni, vagy venni gyújtàs szettet berakni és menni. Ez itt a kérdés!

Előzmény: nagydajab (39414)
nagydajab Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39414

Az nem épp olcsó mert nálunk a kulcs chippel együtt kerek tizes igaz ez egy Jumpy-é de az meg nem lapos hanem csillag (kereszt) kulcsos

Előzmény: bgombas (39411)
arthur877 Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39413

Emelkedő sorrendben a teljesség igénye nélkül:

Elkoszolódott az olajgomba

A sok kilométertől kopott motor már nem tolerálja a 10W-40-es olajat

Az olajpumpa fogaskerekei/meghajtása megkopott

A főtengely csapágyaknál akkora már a hézag, hogy alacsony nyomásnál elszökik az olaj a rendszerből

Kezd az olajgombával! Lehet tisztítani is ügyesen gyufával és féktisztítóval, de egy csere sem drága!

Előzmény: NYISZI2 (39412)
NYISZI2 Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39412
Sziasztok! Alapjáraton bevillog az olajnyomás lámpa. Ha van fordulat nem csinalja. Olajcsere óta 6000km ment, Selenia 10w40 olajjal. Mitől lehet? Köszönöm előre is a válaszokat!
bgombas Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39411

Gondolom úgy csinálja, hogy kiszereli a másik kocsiból az immo egységet is, így az esetleg tanítás nélkül is megy a saját kulcsaival, ha ráköti a vezérlőre. Nem tudom mennyibe kerülhet egy ilyen móka, de nekem múltkor állítólag olcsón (12.000,-) másoltak chipet a pótkulcsomba (5000,-), de ehhez kellett az egyik eredeti chip.

Itt egy példa:

http://zegzugbt.hupont.hu/24/skoda-immobilizeres-kulcs-baranya-megye

Előzmény: Tweekz (39410)
Tweekz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39410

Esetleg egy új immo chippet beszerezni es azt betanottatni az autó val az nem lenne egyszerűbb / olcsóbb?

Előzmény: Törölt nick (39409)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39409

Az óraegység mögött.

Előzmény: Tweekz (39408)
Tweekz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39408

Remek.. Az immo boxot hol találom? Koszi a segítséget.

Előzmény: Törölt nick (39407)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39407

Kell az immo box és a motor vezérlő is a gyújtáskapcsolóhoz.

Előzmény: Tweekz (39405)
DEM992 Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39406

De ha megtolod egy kicsit a motortér felől a spirált, még könnyebben fog engedni. 😊

Előzmény: zotya41 (39397)
Tweekz Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39405

Teljesen ugyanolyan Feliciából persze.

Előzmény: Tweekz (39404)
Tweekz Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39404

Sziasztok.

Elhagytam az immobilizert az után gyártott gagyi bicskakulcsomból. Másikat természetesen nem adtak hozzá. 

Ha egy másik autóból kiveszem a gyújtáskapcsolót és beszerelem akkor indulni fog az ahhoz való kulccsal vagy a régi immo adataira lesz szüksége továbbra is?

Atesz8 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39403

köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (39395)
bgombas Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39402

Az is lehet, meg lelazult, korrodált csatlakozó és még egy halom dolog, mondjuk az enyém olyan jó turbósan sípolt is közben. Mindenesetre érdemes a generátor táján ellenőrizni a dolgokat.

Előzmény: zotya41 (39398)
nagyg80 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39401

Sziasztok!

Nincs valaki észak Buda/Pest vonzáskörzetében aki tudna egy kiolvasást illetve alapbeállítást csinálni egy 1.3Mpi-n?Drága műszaki antitalentum kollegának kéne help.Köszi

senior59 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39400

Köszönöm a gyors és részletes választ.Sokat segítettél.Így már valószínűleg menni fog.Üdv!

Előzmény: zotya41 (39399)
zotya41 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39399

Ja majd elfelejtettem! Lehet,hogy nem hollanderes van a kocsidban,hanem patentes.Ebben az esetben a spirált ki tudod húzni a kűlsőből és az újat vissza a motortér felöl. Én már beleszaladtam......

Előzmény: senior59 (39396)
zotya41 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39398

Szerencsésebb esetben csak a szénkefe kopott.....

Előzmény: bgombas (39392)
zotya41 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39397

Üdv! Mivel gyakorlatilag nincs különbség a dízel és a benzines műszerfal között ezért sajnos ki kell szedni az óra egységet.6 db csavar fogja.1 a bal felső sarokban,kettő a világítás kapcsolók mellett,egy a középső légbeömlőnél és kettő a középső légebömlő alatti kapcsoló sor két végén.A csavarokat takaró elemeket egy lapos csavarhúzóval ki lehet pattintani.A légbeömlőnél a csavar a két rács között van.Amikor ez megvan akkor ki kell húzni az összes csatlakozót.Ezek különböző színüek,össze sem lehet keverni,már csak a kábelek hossza miatt sem.Óvatosan ki fordítod és hozzá férsz a spirál végéhez.Nem lesz sok hely.Alulról meg sem próbáld,nincs hely. Remélem segítettem,sok sikert )))))

Előzmény: senior59 (39396)
senior59 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 39396

Üdv mindenkinek!

Felícia 1.3 Lx-nél kilométer spirált szeretnék cserélni.A műszerfalnál hogyan lehet hozzáférni a km óra spirál műanyag hollanderéhez a legkönnyebben?Köszönöm a segítséget.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.25 0 0 39395

Vezeték nélküli obd2-es, ezt nem fogod tudni a felivel hasznâlni, csak az újabb tìpusok ismerik. A felihez az egyes kell, sima vezetékes.

Előzmény: Atesz8 (39394)
Atesz8 Creative Commons License 2015.03.25 0 0 39394

Sziasztok van egy ilyen kis szerkentyűm és az istenért se jo eggyik programmal se és egyik gépről illetve telefonrol sem! Van ötletetek?

Rallyman81 Creative Commons License 2015.03.25 0 0 39393

Sziasztok! Skoda Felicia Pick-Up-ot keresek megvételre, 1.3as benzines érdekel csak! Ajánlatokat fényképpel-árral e-mailben várom a kferi110r@freemail.hu e-mail címre! Előre is köszönöm! Esetleg Feliciámat cserébe feltudom ajánlani a Pick-Up-ért, amit az autómról tudni érdemes, 2000-es évjárat 1.3 MPI 54LE 163000km-rel. Bővebb infó e-mailben

bgombas Creative Commons License 2015.03.25 0 0 39392

Ettől még vidáman diódahidas lehet a generátorod,

az enyém fél évig elment parázsló visszajelzővel mire kicseréltettem.

Előzmény: wier (39391)
wier Creative Commons License 2015.03.25 0 0 39391

Üdv!

Ujra 1.3as feli :-D

Jelez a töltésjelző halványan, mintha nem lenne töltés... amikor felpörgetem a motort, akkor erősebben világit! De van töltés folyamatosan, mert rámértem!

deejayflex Creative Commons License 2015.03.25 0 0 39390

Azt írtam, hogy ez teszi ha NEM kettős tömegű lendkerék van benne :)
Köszönöm mindenkinek aki segített!

Előzmény: Szkotti1 (39385)
zotya41 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 39389

Szia! Zárolajozó,fékolaj (egy fecsivel bele tolhatod),lánc tisztó-kenő spray (a Bergernek van ilyen,ami sztem jó).......válassz. Ha egyikkel sem működik,akkor csere.

Előzmény: tomvargas (39348)
zotya41 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 39388

Szia! Ha nem tudod milyen volt benne érdemesebb volna lecserélni.Nem kell bele 1 liter s legalább tudod milyen van benne....Ha mégis után töltöd,akkor inditsd el a vasat és ha habzik akkor marad a csere.

Előzmény: dízelfelícia (39375)
zotya41 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 39387

Good Yeart vagy Continentalt használok én is hozzá.60-65 ezernél szoktam cserélni.Olaj csere 8-10 ezrenként,ahogy írtad.Rázkódás problémám nekem is volt,ami a váltó felöli és az alsó bak csere után megszünt.

Előzmény: nagyg80 (39386)
nagyg80 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 39386

Szia!

Én 8-10 ezrenként cserélek olajat,de az is hozzá tartozik ,hogy rendszerint kis távokat megyek.Annyira nem nagy kiadás ,hogy ne érje meg.15w-40 kell bele.Ha most vetted én mindenképp cserélném.Szerintem MANNOL-ra gondolt az előző tulaj.Hidegen tényleg tud rázkódós lenni,de ezt így messziről senki nem mondja meg,hogy mennyire rázkódhat.Jó öreg olajkályha.Cserébe viszont a világból kimegy feltéve ha már az adagoló Boschra van cserélve ,mert a Lucas az gyenge pont.Nekem Good year szíj készlet van benne ami elvileg 50-et megy el.Kb. 15K volt.

Előzmény: deejayflex (39384)
Szkotti1 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 39385

Höhöhö.

Hát, ha kettőstömegű van benne, akkor durva lehet a Felicia az 1.9PDTdi-vel :o)))

Egyébként nem az van benne.

http://www.briskoda.net/forums/topic/105441-felicia-2-0-engine-transplant-thread/page-3

(lap alján)

Az olajcsere intervallumára (ha kímélni szeretnéd a gépet) én a 10 ezres periódust javasolnám. A szíjra majd mond valaki egy gyári ajánlást, előttem most nincs kezelési könyv.

A rángatásra több megoldás is lehet, a motortartó bakoktól a kuplungtárcsa csillapítórugóin át, a féltengelyekig sok minden....

Előzmény: deejayflex (39384)
deejayflex Creative Commons License 2015.03.24 0 0 39384

Üdv!
Úgy hozta a sors, hogy egy 19.D Felíciával hozott össze.
Kérdés az lenne, hogy mennyit mennek el ezek a motorok egy olajcserével? Azt hiszem valami német olajat mondott az előző tulaj, hogy az van benne. Mann talán, de nem biztos. Vagy Ti mennyinél szoktátok cserélni, mennyinél érdemes? 10.000 kilométerenként?
Másik a vezérműszíj. Típusát ennek sem tudom. De beszéljünk egy olcsóbb kategóriáról. Mennyit mennek el ezek a szíjak, mennyinél érik csere?
Harmadik dolog, hogy tavaly lett kuplungozva a szekér. Nem tudom hogy azóta-e, vagy már azelőtt is csinálta, de a lényeg hogy az autó elindulásnál és hátramenetben eléggé rázkódik. A tulaj elintézte annyival, hogy ezt teszi hogy nem kettős tömegű lendkerék van benne. De nekem valami azt súgja hogy ez így akkor sem oké. Érdekessége a dolognak, hogy hidegben és hidegen sokkal jobban rázkódik, remeg a kaszni, de ha melegebb van, vagy bemelegszik valami, akkor már kevésbé. Lehet hogy a motortartó bakok vannak kikeményedve, vagy azok rosszak? Vagy mi okozhatja még ezt?
Előre is köszi!

Bombyna Creative Commons License 2015.03.24 0 0 39383

Sajnos nem mert a masterral voltam ott :D

Előzmény: Digweedson (39382)
Digweedson Creative Commons License 2015.03.24 0 0 39382

Az nemsemmi! világot látott a felicsitád :D

Előzmény: Bombyna (39381)
Bombyna Creative Commons License 2015.03.23 0 0 39381

Nekem multkor a portugal utam csak oda 3200 km volt.

Előzmény: ms1964 (39376)
Skodabajnok Creative Commons License 2015.03.23 0 0 39380

Én úgy tudom , hogy G 002 000 jelű olajjal vagy VW TL52146 jelű olajjal szabad működtetni a szervó kormányát ...    úgy tudom , hogy ez ásványolaj ( hidraulika olaj )

Állítólag az ATF olaj nem jó megoldás hosszú távon ...

Előzmény: dízelfelícia (39375)
N.21 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 39379

Köszi szépen, ez nagyon hasznos, elmentve. :)

Előzmény: dlaci82 (39372)
Atibiza Creative Commons License 2015.03.23 0 0 39378

Köszönöm szépen a válaszokat! 

Benzin szűrő cserére gondoltam én is elsőre! 

Általában kevés benzin van benne, arra is gondoltam a tank alján nincs-e valami kis cső,  ami miatt nem folyik le olyan helyzetbe helyzetben a benzin! 

Előzmény: stemplis (39366)
svgyula Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39377

Szia! körbejárom németországot.................

Előzmény: ms1964 (39376)
ms1964 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39376

Moszkvába mész? Vagy Irkutszkba? Azok sincsenek 3500 km-re!

Előzmény: svgyula (39374)
dízelfelícia Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39375

Sziasztok! az 1.9 D felibe mijen fajta servo olaj kell? most minimum szintnél van és szeretném utántölteni.felönthetem akár mijennel?

svgyula Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39374

Tisztelt Uraim!

Pár gondolatot megosztok veletek. Megvolt a szelepszár szimeringek cseréje, vezérlés csere, főtengely szimering csere, meg egy plusz vízcső. Az eredmény halkabb lett nem csepeg, nem fogy az olaj! Durván  ~1000km után vagyok de eddig úgy néz ki minden OK! Holnap egy kicsit hosszabb útra indulok ~3500km remélem meghálálja a gondoskodást:-))

klrz Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39373

Átnéztem,multiméterrel megvizsgáltam,de szakadást nem találtam sehol!

Akkor valszeg csere lesz ebből...

Esetleg nem tudsz ajánlani valami szondát,mert a gyári az horror áron van! (30-37k)

Előzmény: Törölt nick (39365)
dlaci82 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39372

Szia!

A hozzászólásban linkelt kép szerint a 22-es.

Előzmény: N.21 (39371)
N.21 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39371

Sziasztok!

Tudtok abban segíteni, hogy melyik a szivargyújtó biztosítéka egy 2000-es Skoda Feliciában?

ms1964 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39370

Én jártam már itt:

http://csepelinfo.hu/page.php?72

Ne várj gyári szervizt, egy poros udvar, de van festő üzem, szerelő műhely, stb.

Nem rettenetesek az árai, de nem sufni szerviz szintűek.

Ha van tapasztalásod vele kapcsolatban, írd meg itt!

Előzmény: Digweedson (39368)
Wapetya Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39369

Sziasztok! Van valakinek pótféklámpája 1999es feliciához? 

Digweedson Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39368

Ez engem is érdekelne, Csepelhez közeli jómunkásember!

Előzmény: joevagyok68 (39367)
joevagyok68 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39367

Udv!

Hasznaltam a keresot , de majd mindig fenyezessel egyutti arak vannak...

Erdekelne, hogy mennyibe kerulhet/mennyi a realis ara felicia kombinal 1db jobb hatso sarvedoiv cserének / csak lakatoskodas munkadij / ?

Illetve tudtok ajanlani 'normalis' lakatost  Godollon...esetleg kornyeken , aki ilyen 'kis melot' is elvallal ?

Elore is koszi !

stemplis Creative Commons License 2015.03.22 0 0 39366

Nekem így kezdődött a benzinpumpa halála. Túlmelegszik és nem bír annyit nyomni, amikor gáz nélkül gurul, akkor visszahül és egy ideig újra nyom jól. 

De próbáld meg előtte a benzinszűrő cseréjét.

Mennyi benzinnel szoktál járni?

Előzmény: Atibiza (39364)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.21 0 0 39365

Nézd át a kábeleket egész a computerig. Nekem a csatival voltbibi. Kicsúszott a csati tüske a motorvezérlőnél. Ha így se, akkor bizony csere. Ha van multimétered nézd meg van-e kontakt.

Előzmény: klrz (39363)
Atibiza Creative Commons License 2015.03.21 0 0 39364

Üdv néktek! 

Hengerenkénti befecskendezéses, 68 lovas!

A probléma a következő: leginkább enyhe emelkedőn csinálja úgy vettem észre, hogy megyek szépen, és egyszer csak minden előjel nélkül fullad a motor!

Ha továbbra is tartom a gázt nem hagyja abba, lassul tovább, ha pár másodpercig hagyom gáz nélkül gurulni utána megy tovább rendesen! 

Mi lehet ez? 

Kosz van a benzinszűrőben, dugulás? 

A másik gondom a szivargyújtó nem működik! Biztosítékot nem találtam kimenve, most vettem egy másikat azzal sem működik!

Van valami ötletetek?

klrz Creative Commons License 2015.03.21 0 0 39363

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék!

Ezt irja a VAG-COM progi:

00525 - Oxigen sensor (G39)

05-10 -  Input Open - Intermittent

Valami ötlet? Még holnap átnézem a csatlakozásokat,vezetékeket!

Remélem nem kell cserélnem szondát!

Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget!

gabor1954 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 39362

Szia!

Hát én így jártam az egyik műanyag fül eltörött,és a termosztát szétesett a házban! Mikor szétszedtem,hogy kicseréljem a termosztátot fedéllel együtt azt tapasztaltam,hogy az eredeti cseh termosztát alakja sem olyan mint amit nálunk lehet kapni! Leginkább az a bajom ezzel.hogy a letört darabkát nem találtam meg. Félek,hogy rosszabb esetben a vízpumpában kötött ki. De az új termosztát tökéletesen működik. Igaz csak tegnap cseréltem ki. Ja még egy vékony kb 2mm-es csapot is találtam a házban,és azt nem tudom,hogy hova tegyem. Mármint elméletben! Attól félek,hogy esetleg még valami oda nem illő dolog jutott a vízpumpába.

Küldök egy képet ha lefelé gördítesz meglátod? Én úgy engedtem le a hűtővizet,hogy először a vastag csövet húztam ki utána a vékonyabbat a kiegyenlítőtartályából. Jól csináltam?

http://www.vezess.hu/hasznalt-auto/skoda_felicia_hasznaltteszt/47040/ Köszi a válaszodat!

Előzmény: skodris (39361)
skodris Creative Commons License 2015.03.21 0 0 39361

Hello!

Nem lehet a gyári (Cseh)  házba betenni a Lengyel utángyártott termosztátot. Azért mert a gyári 2db műanyag füllel van rögzítve a házba, ami ha eltörik akkor kuka és nincs is a Seeger gyűrűnek horony hagyva a gyáriban. ( Fábiában 1,4MPI, ugyan ezen megoldással van) Ha Lengyel utángyártott kerül rá az már Seeger gyűrűvel van szerelve, ezért ha legközelebb cserélni kell, akkor csak szét szed, Seeger gyűrű le, új termosztát betét be, Seeger gyűrű vissza, össze szerel fagyállóval feltölt indítás (légtelenítés), ha minden jó akkor öröm és boldogság, mehet a kicsi kocsi.

Előzmény: gabor1954 (39360)
gabor1954 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 39360

Sziasztok!

Kérdésem a következő! Az eredeti cseh termosztát házba be le tenni a a lengyel utángyártott

termosztátot? Az eredeti gyári cseh termosztát miben különbözik a nálunk kapható utángyártott termosztáttól? Válaszotokat köszönöm!

stemplis Creative Commons License 2015.03.21 0 0 39359

Nem akarok bele szólni, de ezt írtad;"... kimentem a garázsba, töltöttem bele ,5l váltóolajat, jobb..."

De az 1,7 liter sem jó adat, az meg kevés...

Előzmény: Sysykeee (39352)
stemplis Creative Commons License 2015.03.21 0 0 39358

Köszi mégegyszer! Rendeltem egyet a megadott címről, 3800 volt a komlett sor futárköltséggel együtt. Ha lesz egy kicsit több időm, majd megpróbálkozom a tisztítással is... csak ki kell építenem hozzá a szükséges "rendszert" ;)

Előzmény: Törölt nick (39323)
Sysykeee Creative Commons License 2015.03.20 0 0 39357

:) Neked is köszi. 7főn minden el lesz hárítva, m ma rendeltem meg a komplett kuplungot :P

Előzmény: balasig (39354)
Sysykeee Creative Commons License 2015.03.20 0 0 39356

Köszönöm szépen, majd utána járok, h a Mladá Boleslavaiak mit mondanak. Biztosra kell mennem ;)

Előzmény: svgyula (39353)
Sysykeee Creative Commons License 2015.03.20 0 0 39355

Szia. Köszönöm szépen :) 7főre itt a kuplung :P

Előzmény: svgyula (39351)
balasig Creative Commons License 2015.03.20 0 1 39354

A kuplungkinyomó csapágy letörése is okozhat szorulást. Letörik a rögzítő része és nem emel ki rendesen. Fater autójával is így jártam, vettünk komplett kuplungszettet, szétszerelés után derült ki hogy "csupán" az volt a gond. De a váltót akkor is le kell venni.

Előzmény: Sysykeee (39350)
svgyula Creative Commons License 2015.03.20 0 1 39353

Szia! Kevés az 1,7L olaj a váltóba az 5. sebesség és a kuplung oldali csapágy nem kap rendesen olajat és zörögni is fog! Mivel a váltó elég magas az említett részek egy kis csatornán keresztül a fogaskerekek által felvert olaj keni rácsepegve. Ha kevés az olaj akkor vagy oda sem ér a csatornában vagy csak igen kevés ér oda! 2,4-2,5L kell bele.

Előzmény: Sysykeee (39352)
Sysykeee Creative Commons License 2015.03.20 0 0 39352

1,7 l kell a váltóba! S nem lesz már semmi baja a kuplungnak, m már akkor rossz volt, mikor lehoztam a kocsit s meg is adta magát tegnap...
És nem 5l-t írtam....

Előzmény: arthur877 (39342)
svgyula Creative Commons License 2015.03.20 0 1 39351

Szia! Sokan nem tudják azt ha a kuplung ne emel ki rendesen akkor is szorosnak érezni a váltást!

Nem véletlen az sem, hogy leállított autónál sem lehet sokszor a sebességet berakni csak ha nyomunk egy kuplungot. Ha valakinek szorul és van olaj a váltóban akkor a kuplungnál kell keresgélni nem mindjárt a rudazat. A rudazat inkább a következménye az egésznek.

Előzmény: Sysykeee (39350)
Sysykeee Creative Commons License 2015.03.20 0 0 39350

Szia.

Tegnapelőtt este feltöltöttem, (majdnem) minden fasza, erre tegnap haza kellett hozzam a kocsit, m már erőszak ideje jött újra, alias nem vette be a sebességeket, mehettünk a Pezsivel, ami amúgy katasztrófa.
Este neki ugortam...de minek?! Én nyárra vártam az, h a kuplung behal........deeeee ennek most jött el az ideje, úgyhogy a kuplung lamelláknak csááááá. Ma veszek új kuplungot, le lesz a gond róla egy jó pár évre. Tegnap elhoztam a Keresztapám combi, diesel Feldáját.
Amúgy én 80W 90-es váltó olajat nyomtam bele, kicsit szorul az egyes, de most ez nem is érdekel, legyen kész a kuplung, aztán a váltórudazaton cserélek gumit is, m az kuka. A kulissza már át van csinálva, s amúgy az is ezerrel ki volt lazulva, plusz folyik a leengedő csavar mellett, a váltóba menetnél az olaj.

Nagyon szépen közönöm a válaszodat! 

Előzmény: Demcar (39338)
tomvargas Creative Commons License 2015.03.20 0 0 39349

WD40 megoldotta. :)

Előzmény: tomvargas (39348)
tomvargas Creative Commons License 2015.03.20 0 0 39348

Sziasztok! 2000. évi Skoda felicia. Hátsó ajtó zárat ha bezárom a kulcsot nem tudom kihúzni... Van erre valami házi praktika vagy cserés a zár?!

stemplis Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39347

Azzal nem értek egyet, hogy olcsó, hagyományos olaj kell a váltóba. Én mindig 75W-90-es szintetikust teszek bele. A hagyományos  ásványi olajok télen a hidegben úgy besűrűsödnek, hogy alig lehet sebességet váltani, arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy eljut időben a kenési helyekre.

De abban igazad van, hogy abba a lestrapált autóba már felesleges a drága olaj.. Ez nem minősítés, hanem tény, abból kiindulva amit leírt az új tulajdonos.

Előzmény: Demcar (39338)
vitatka Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39346

Megpróbálom még egyszer. Jelzem mi az ábra. Addig is köszönöm.

Előzmény: ms1964 (39345)
ms1964 Creative Commons License 2015.03.19 0 1 39345

Ha csak hidegen fullad, akkor a dúsítással lesz a gond. Van egy hőérzékelő a termosztátnál, az küldhet rossz adatot a vezérlésnek, ami szabályozza az üzemanyag mennyiségét ( vagyis a szívatót).

Első körben ennek a hőmérőnek a csatlakozását vizslasd meg. A termosztátnál van,le lehet róla húzni a csatit. Jó eséllyel oxidos belül a fémes kontaktus. Kapirgáld meg, fújd be kontakt spay-vel, aztán próba.

Ha nem segített, akkor cseréld ki a hőfok jeladót. Van egy kis színes gyűrű rajta (sárga vagy kék), könnyen cserélhető, olcsón kapható.

pl. itt:

http://skodabolt.unas.hu/spd/357919501A/Skoda-Felicia-homerseklet-jelado-termosztathazba

Van, aki trükközik, és nem belevalót tesz bele, ezzel rövidíti a dúsítási időszakot - spórol a benzinnel - tégy belátásod szerint.

Ha ez sem segít, gyere vissza, temérdek brilliáns ötletem van még. ( Csak a libák ne döglenének.....)

Előzmény: vitatka (39339)
skodásati Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39344

Sziasztok. Azt meg tudná valaki mondani, hogy a gyujtás elosztó rotorháznál van e gumi gyürű? Mármint mikor a rotorház tetejèt le veszem ott van e valami szigetelő gumi gyürű?

skodásati Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39343

Köszi. Most nèztem, hogy a bovden vègèn lèvő menetes szár külső egy negyed vègènèl van. Ha azon mèg be fele tekerek akkór nem fog annyira lent fogni ugye?

Előzmény: arthur877 (39341)
arthur877 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39342

Demcar elég jól elmondta a dolgokat, de a váltóba 2,7 l olaj kell.

A beletöltött 5 litert azonnal engedd le, mert csak kinyomja a szimeringeket a sok olaj, és ha beömlik a kuplung csészébe, cserélheted ki kompletten a kuplungot is!

Előzmény: Sysykeee (39337)
arthur877 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39341

A kuplungbowden végén lévő anyát "meghúzás" irányába tekerd kicsit, de tapasztalatból mondom, ez már nem sokat fog segíteni, itt a kuplungcsere ideje...

Előzmény: skodásati (39340)
skodásati Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39340

Sziasztok. Szerintetek merre állitsam a kuplung bovdent, hogy ne fogjon bent( vagy is teljesen le nyomott pedállal.).

vitatka Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39339

Sziasztok!

Problémám a következő. 1,3 MPI feliciám hideg motorral indítás után gázadásra lefullad. Alapjárat 3-4 másodpercenként emelkedik ,de egyből vissza is áll. Fordulat 1000-ről 1200ra. Jeladókat már végig próbáltam, mert egyszer már segített hasonló helyzetben.  Akkor a fordulatszám érzékelő volt a rosz. Most nincs ötletem. Ha bemelegszik a motor akkor megy rendesen.Ötlet valakinek?

Demcar Creative Commons License 2015.03.19 0 1 39338

Szerbusz, A váltóba az olajszintet onnan tudod meg ha kiveszed a kilóméteróra spirálját, azt egy darab pléj tartja és 9-es kulcs kel rá és ott ha ellepte a spirált hajtó műanyag fogaskerék belülőjét, akkor van meg benne az elegendő mennyiségű olaj. Ez alap esetben olyan 1,5-2L olaj száraz váló esetében. Nem ajánlatos spéci drága váltóolajat használni mert rosszabb lesz mint volt, a hagyományos PP80 vagy PP90-es olajat ajánlatos használni. Ha ezáltal se javul a szorongása, akkor a sebességváltó karon lévő kulisza lesz a hibás, az nem nagy tétel ajánlatos a csere mint javitása, és ha ez se megoldás akkor szintén a váltó karon ahogy rögtön lejön az utastérből, van alulról a egy csavar keresztbe ami a váltó rudat nyomja azt szokták a szervizbe túlhuzni szintén, szorulást okoz, és még megnézheted szintén a válókar alján egy ilyen gumival lezárt csészécskébe hogy mi a helyzet mert szokása belefojni a viznek, annak teljesen teli kel lenni tavatával. HA ezeket a hibákat (ha netalán van) elháritottad és még mindig szorul akkor a váltóba van a hiba.

Remélem tudtam segiteni.

Előzmény: Sysykeee (39337)
Sysykeee Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39337

Sziasztok.
Nekem olyan nyűvöm van, amit kérdés formájában írnék :P
Honnan tudom meg, h hány lityi olaj van a Feldám váltójában? S konkrátan mennyinek kell lennie?
A story, h 6 és fél hete vettem h*gyárt-f*sért, egyes kasztnis, motorja nagyon jó állapotú 215 800 van most benne, február elsején vettem, 6 ezret futottam rá (tegnap fordult át), a váltója mindig kicsit szorult, de húztam-halasztottam, de tegnap amikor anyum elvitte picit a dédihez a Kislányomat, haza már alig tudtak jönni vele, egyszerűen nem akarta bevenni, amit beadtak neki :D aztán este full beteg vagyok, kimentem a garázsba, töltöttem bele ,5l váltóolajat, jobb a helyzet, de nem tökéletes...ezért tettem fel a kérdéseimet, m engem így nagyon irritál...előző Feldám az kettes volt, rozsda mentes stb (jah, m ezen a kasztni csupa rozsda, vagyis a rozsdán van egy kis ép elem), abban cserélni kellett az olajat, és az a gebasz, h ez pont annyira szurul, mint anno a PirosÖrdögben.
Aki tud nekem a kérdésekre választ adni, az kérem ne tartsa magában, számomra nagyon fontos s hasznos lenne!
škodálatos napot mindenkinek!

Üdv: Silvia

Demcar Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39336

Üdv, mindnekinek.

Hoztak nálam egy feliciát 1,3-as, még a legelső model központi befecskendező.

A hiba jelensége hogy egyszer megy egyszer nem. Tehát begyul kedvetartja bedöglik, utána már nemgyul, aztán megint begyult járhatok vele egy órát is minden rendben aztán megint leáll, néha beszaggat. Mi lehet a hiba? Az ehhez tartozó dolgokat már minden cserélve lett,(üzemanyagszivattyú, üzemanyagfilter, Gyertyák, gyertyára a vezetékek, a gyujtáselosztó, a gerjesztőtekercs, minden hibátlanul müködik) de az autó még mindig csinálja a sszagatást.

Elvittem a szervizbe, rátették számitógépre semmi hibát nem irt a gép. A szerelő azt mondta hogy itt valami a vezérlőegységbe van, szerintem a immobiliser okozza a galibát.

Kérdésem hogyan tudnám kiiktatni az immobilisert?

A segitséget előre is köszönöm.

skodásati Creative Commons License 2015.03.19 0 0 39335

Köszi. Hát ahogy le irtad szerintem menni fog.

Előzmény: Törölt nick (39334)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.18 0 0 39334

Mindenképp alá kell feküdni. A hátsó dob hővédő lemeze felett van. Leakasztod a dobot, lecsavarod a lemez 3 csavarját, majd leveszed a lemezt, ne zavarjon. Kicsavarod a bilincset a szűrőn. Az üzemanyag csöveket kikötöd, csere, majd minden vissza. Én a szivattyúról, lehúztam a csövet, hogy könnyebb legyen, majd mikor ráraktam a szűrőt vissza feldugtam a tank mellett. Nem túl nehéz, adja magát.

Előzmény: skodásati (39329)
Törpe 68 Creative Commons License 2015.03.18 0 0 39333

Sziasztok!

1,3-as Felicián eléggé fent fog a kuplung,azon még lehet állítani vagy szett csere?

Előre köszönöm a hozzászólásokat!

stemplis Creative Commons License 2015.03.18 0 0 39332

Köszönöm!

Még egy tisztítási próbát csinálok,de nem sok reményem van hozzá. Nna meg arra is gondoloni kell, hogy mi lesz, ha egy másik is  tönkremegy?! Vagyis, ha csoda nem történik, akkor valószínűleg fel fogom hívni a megadott telószámot.

Előzmény: Törölt nick (39323)
stemplis Creative Commons License 2015.03.18 0 0 39331

Köszi az ötletet. A videót megkerestem, de nekem nem nagyon akart sikerülni. Nem hogy porlasztott, de alig ment át rajta 1-2 csepp. Na meg valahogy kevés volt a két kezem hozzá :S

Majd gyűjtök egy kis lelkierőt és egy próbát még csinálok.

Előzmény: füstölgö (39322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!