Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2024.02.03 0 0 154888

Főleg szárítmányt gond nélkül teszek el egy éven túlra is, lezárt üvegben sokáig eláll és helyet sem foglal a fagyóban. Én nem tudok mindig pont jó helyen lenni a jó időben, rosszabb években a régebbi zsákmányt használjuk.

Előzmény: homerx (154887)
homerx Creative Commons License 2024.02.03 0 1 154887

en nyugodt szivvel tulpakolom. ha ugy akad, hogy felesleg kepzodik, sorban allnak erte az ismerosok :)

Előzmény: ColorLacko (154885)
néhai0 Creative Commons License 2024.02.03 0 0 154886

Köszi :) tudatosan biztosan nem fogjuk keresni, azt sem tudom hol kellene kezdeni, kirándulások alkalmával talán ha 1-2 kucsma gombával találkoztam amióta az eszemet tudom. Az is igaz, hogy március-április előtt nem igen járjuk a természetet, a téli időszak a termál fürdőzéseké, egy-egy séta ha jó az idő akkor az belefér ott ahol éppen pihenünk, de alapvetően a látvány a kellemes levegő és madár ének miatt megyünk kirádulni ha nem gombázunk.

Előzmény: Tharkus (154858)
ColorLacko Creative Commons License 2024.02.02 0 0 154885

Pár év túlpakolt kamra és totál telepakolt fogyasztó után, úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy limitáljuk az eltett dolgokat. Nem csak gombát, de birsalma chatnit, barack lekvárt, fagyasztott apróra vágott medvehagymát stb. Annyit teszek el, hogy mire az új szezon jön, addigra teljesen elfogyjon. Most aztán kevés volt. Alulterveztük. 

Előzmény: Tharkus (154884)
Tharkus Creative Commons License 2024.02.02 -1 0 154884

nálunk az utolsó adag pkg fogyott el és fogott rajtam beetee átka: második napon már alig bírtam megenni... betegek vagyunk épp, szóval még várok bármiféle ítélettel, ráadásul nagyon ígéretes, sztyeppe jellegű, ideális tájolású, nem csak "kiszállok a kocsiból és ott legyen a gomba" típusú domboldalakat találtam gúgelföldjén.

 

a pkg-n kívül hatalmas készletek vannak még, pont azt számolgattam, hogy képtelenség lesz szezonra betermelni. nscs, varesz, öszl, ebből az nscs lassan egy éves lesz, szóval gombát-gombával innentől. :)

 

a met.hu modell szerint elég meleg napok jönnek, sok széllel, enyhe hajnalokkal...

Előzmény: ColorLacko (154883)
ColorLacko Creative Commons License 2024.02.02 0 0 154883

Tegnapelőtt a mélyfagyasztóból kikerült az utolsó adag őszi gomba gyűjtés. Egy 2 személyes rántott őzláb vacsora. Eddig tartott ki az, amit 2023-ban sikerült felhalmozni. :)))

Tharkus Creative Commons License 2024.01.30 -1 0 154882

emlegetett szamár jeligére megettük a maradék pkg-t. hát, én idén is szednék belőle azért...

nagypapi51 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 154881

Ha nem tudnám, hogy nem horgolt, nippnek gondolnám a virágváza alá... :)

Előzmény: cc (154879)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.30 0 0 154880

Én is szeretem így használni, nekem tetszik.

Előzmény: cc (154879)
cc Creative Commons License 2024.01.30 0 2 154879

:) pedig kifejezetten szép és esztétikus látvány. sajnos, ételfotóval nem szolgálhatok.

 

Előzmény: homerx (154872)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.30 0 0 154878

Nyilván kinek, hogy, de amikor a régi árak után nosztalgiáznak, elfelejik, mennyit is kerestek akkor.

Előzmény: nagypapi51 (154877)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 154877

OK, de a bér-ár olló azóta nem hogy szűkült, vagy nem változott, de inkább nyílt :(

 

Előzmény: öreg_néne_b (154876)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.30 0 0 154876

A 2008-as árakhoz a 2008-as bérek tartoznak. Ki szeretné ma a 2008-as fizetését?

Előzmény: nagypapi51 (154874)
Tharkus Creative Commons License 2024.01.30 -1 0 154875

nem hittem volna, hogy a gomba felszeletelési módja ilyen energiákat szabadít fel :D

 

az első adag idei pkg-t neked dedikálom és keresztben fogom felszabdalni :) (vagy ne igyunk előre a medve bőrére?)

Előzmény: cc (154868)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 154874

A ciikkben szereplő 2008-as árakat visszasírjuk, manapság a pacal 2500ft/kg,

libamájat le sem merem írni, 15-20eFt/kg

Előzmény: nagypapi51 (154873)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 154873

Miki forog a sírjában... :(

ha már kucsmagomba: hamis pacal

Előzmény: homerx (154872)
homerx Creative Commons License 2024.01.29 0 0 154872

nyilvan izles kerdese, de en sosem vagnam olyan karikakra.

Előzmény: morel_whisperer (154871)
morel_whisperer Creative Commons License 2024.01.29 -1 0 154871

Én is úgy szoktam, hogy jól lemosható legyen (annyira szedem csak szét), és lapjára pakolom, amennyiben olyan ételről van szó. De szerintem a nagy üreges kucsmáknak jól áll a fogaskerék alakzat is. De pörköltbe is tettem már így.

Előzmény: homerx (154869)
morel_whisperer Creative Commons License 2024.01.29 -1 0 154870

Ja, a következő étel hasonló lesz. Hozzám vágtak néhány szelet vaddisznó tarját. Azt is kucsmával fogom megcsinálni, de szerintem szimplán összesütöm őket, mártás nélkül.

Előzmény: cc (154868)
homerx Creative Commons License 2024.01.29 0 0 154869

yayyy, neee! kucsmagombat nem szeletelunk karikara! csak siman felezd vagy negyedeld merettol fuggoen.

Előzmény: cc (154868)
cc Creative Commons License 2024.01.29 0 0 154868

én legutóbb egy burgundiasan elkészített vadmalac comb mellé tettem pkg-t és azt is igen jól viselte, szépek voltak a sűrű paradicsomos-vörösboros mártásból felbukkanó fogaskerekek.

Előzmény: morel_whisperer (154865)
homerx Creative Commons License 2024.01.29 0 0 154867

en egy ilyen enyhe lecsos valtozatban is megennem. tehat tobbsegben a gomba. ezt hivhatnank akar pizzafeltetnek is.

Előzmény: morel_whisperer (154865)
Tharkus Creative Commons License 2024.01.29 -1 0 154866

az a helyzet, hogy még ott is működik, pár hete teszteltük is. a receptre már nem emlékszem, de hkg, kevés szalonna, paradicsom volt az alap, és igazából csak összehajigáltam őket, mert nem volt időm és tele voltunk gombával. aztán meglepően jó lett. annyira, hogy az oldalbordának jobban bejött, mint a sherry-tejszín-kucsma vonal.

Előzmény: morel_whisperer (154865)
morel_whisperer Creative Commons License 2024.01.29 -1 0 154865

Remélem, nem trollkodtok. :D Csak mert gondolatban annyira összeférhetetlen számomra... hogy még nem mertem kipróbálni. Pl. pizzán a paradicsomos alap, sonka, vargánya jó trió. Kucsmával elképzelni sem tudom, hogy működhet. De egye fene, legközelebb elkészítem.

Előzmény: nagypapi51 (154864)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.01.29 0 0 154864

Tejszín helyett paradicsom, ennyi :)

Előzmény: morel_whisperer (154863)
morel_whisperer Creative Commons License 2024.01.29 -1 0 154863

Kérnék szépen paradicsomos kucsmás receptet. Unom már folyton tejszínnel elkészíteni...

Előzmény: Tharkus (154861)
Tharkus Creative Commons License 2024.01.29 -1 0 154862

roppant nyugodt vagyok: miután a vasárnap elment melóval, ma szabit vettem ki és cazador88 nyomdokain haladva fantasztikus élőhelyeket találtam. ideális most, a talaj még épp kemény, de már nincs hó, szépen látszik minden.

Előzmény: nagypapi51 (154860)
Tharkus Creative Commons License 2024.01.29 -1 0 154861

háát, a pkg nálam top3 mindenképp, az íkg sincs sokkal mögötte. tejszínnel megunhatatlan, de a paradicsomos hkg-s vonal is pazar volt. de persze nem zárhatom ki, hogy idővel mégis kiszeretek belőle, még ha most elképzelni sem tudom.

Előzmény: beetee (154859)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.01.29 0 0 154860

Rólad, ill. a várakozásodról a bika család vicce jut eszembe... :))

(ld. a bemutatkozásom)

Előzmény: Tharkus (154842)
beetee Creative Commons License 2024.01.29 0 0 154859

majd elmúlik. :)

Volt mikor én is elindultam kucsmáért hasgombász okokból. Mára ez elmúlt. 

Előzmény: Tharkus (154858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!