Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2020.03.30 0 0 98886

No, most többszörösen eljött a tavaszi fogyasztás, takarékosság szezonja.
Érdemes belemászni a mélyhűtőkbe, és a tavaly lefagyasztott bogyósokat előszedegetni.
Unokák rácuppantak a fagyasztott, magozott meggyre...
Szilva már nem annyira kelendő, de begombócolva nyelik, mint kacsa a noklit.
Ribizli az nem köll, de sült csirke mellé jó átpasszírozva mártásnak.

Csak 1* sikerülne végre saját kenyeret sütnöm!
A gép évekkel ezelőtt megnyekkent, nem is kellett, mert míg működött, gond volt a túlsúllyal. Most hiányzik a legalább 2-3naponta friss buci.

joy Creative Commons License 2020.03.25 0 0 98885

Pedig érdemes egy méretes tormát kis-reszelőn lereszelni kézzel a Húsvét előtti takonykóros időben.
:o)

Előzmény: yüz karasi (98883)
joy Creative Commons License 2020.03.25 0 1 98884

Ya. Addig ne végy levegőt...
:o)))

Ami eddig bevált, az a rendesen megélezett kés volt, csak néha(gyakran) lazul az ember, és akkor jön rá, hogy elkapkodta, amikor már csavarja.
:o)

Előzmény: yüz karasi (98882)
yüz karasi Creative Commons License 2020.03.25 0 0 98883

Tormával még nem próbáltam, nem is tudom miért,,,

Viszont azt nem reszelem mert hosszadalmas, húsdarálóval sokkal gyorsabb.

Előzmény: yüz karasi (98882)
yüz karasi Creative Commons License 2020.03.25 0 0 98882

Te is megúszhatod, 2 módszer is van: A hagymát aprítás előtt alaposan lehűtöd, vagy vizet veszel a szádba és addig benntartod amíg az aprítást befejezed.

Előzmény: joy (98879)
joy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 98881

Most lehet túrázni!
Mármint a konyhában.
Essen mindenki a maradékoknak, semmit ne dobjatok ki, ami valami módon használható!
Pölö:
Száraz kenyér fölhasználására tökéletes a panír, vagy a Máglyarakás, utóbbihoz több cukrot/édesítőt kell használni a kenyérmaradványhoz!

joy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 98880

Bocsi, de nekem nem is lesz dolgom velük, míg a víziszörnyek nem sörben nőnek...
:o)

Előzmény: Beer Monster (98876)
joy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 98879

Jó neked, én még sosem úsztam meg hagymaaprítást, és tormareszelést könnyek nélkül.

Előzmény: yüz karasi (98875)
Boarhunter Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98878

Én rendszeresen sütök mirelit heket. Azt a kiszerelést, amelyikben egyenként is be vannak kék nylonba csomagolva. A feleségem jobban szereti, mint a kárászt vagy a csukát amelyekből komoly fagyasztott készleteim vannak, így meg szoktam venni egy-egy csomagot amiben hét vagy nyolc haltörzs van aztán két-három alkalomra elég. Le kell pikkelyezni mert azt slendriánul(vagy sehogy) csinálták de amúgy a minőségével semmi baj.

Előzmény: nagypapi51 (98877)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98877

Sütöttem már mirelit heket, semmi baját nem éreztük.

Előzmény: Beer Monster (98876)
Beer Monster Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98876

Akkor a mirelit hekkel senkinek nem volt tapasztalata? Vagy csak a keserűvel nem?

yüz karasi Creative Commons License 2020.03.17 0 0 98875

A "bőgés/könnyezés"-től eltekintve szinte ugyanígy csinálom.:-)

Előzmény: joy (98868)
Csimpolya Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98874

A közepe pedig mandula, legalábbis az én példányomnál. Igaz, erre a célra sosem használtam. Nem volt rá alkalmam.

Előzmény: joy (98872)
Boarhunter Creative Commons License 2020.03.14 0 1 98873

Ráadásul pillepalack makacs kupakjának a letekerésére is kiváló.

Előzmény: joy (98872)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98872

!!!
Valóban jól műxik. Kicsi mogyorózó, nagyobb diótörő.

Előzmény: Csimpolya (98859)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98871

Gyanítom, hogy fajtafüggő, hisz már túl a télen megcsipkedhette a tököt a dér - ha akarta...
:o)))

Előzmény: ZsuR (98858)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98870

Igen, mi is így teszünk évek óta, bejött ez a "lezsírozás". :o)

Előzmény: öreg_néne_b (98852)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98869

Húúú!
Még jó, hogy épp kész a vadasom.
:o)

Előzmény: ZsuR (98848)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98868

Jó kérdés, kavics a tóba, gyűrűzik sokáig...
:o)))

Sztem boros gazda találmánya: 

Előkészíti a hanymát -bőg, lenyomatja 1/2 pohárka borral, szalonnát olvaszt-pörcöt kajál friss kenyérrel -megint borocska kell-, húskockázás-hagymafonnyasztás-megint könnyezés, újabb borcsa, húspirítás, fűszerezés, fölöntés -éppcsak ellepje vízzel!!! -újfent kortyocska borocska szükségeltetik- hosszú várakozás -1-2-3 borban az igazság- lassan megpuhulva a literes borosflasában még leledzik 3-4 ujjnyi nedű. Jönnek a szagra szájtáti okoskodók, kérdik minek a vörösbor... csöppnyi borkóstolás, és a maradék decinyi megy a kondérba.
Már kész is a vörösboros marhapörkölt!!!
:o)

Előzmény: VBL (98834)
Beer Monster Creative Commons License 2020.03.08 0 0 98867

Üdv, Mirelit hekket vett már valaki? Amit én kaptam, az szó szerint keserű. Hol lehet a hiba?

sickamic Creative Commons License 2020.02.26 0 0 98866

Gazdikereső befőttes és paradicsomos üvegeim vannak. Lakásfelújítás miatt sürgősen elvihetők. 

Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98865

Nagyszerű! Miután rajongok a konyhai kütyükért, érdemes fontolóra vennem.

Előzmény: öreg_néne_b (98864)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98864

A "dugattyúval" szemben van egy csavar, azzal állítható, hogy mekkora hely maradjon.

Előzmény: Csimpolya (98862)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98863

Miután féltem a körmömet, nem kalapáccsal, hanem mogyorótörővel dolgoztam. Ez összeszorítja a szemeket, én mg kaparászok a romok között. No de sebaj, évi egyszer csak-csak kibírom.

Előzmény: homerx (98860)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98862

Köszönöm! Ez a dióhoz megfelel, bár szörnyű a hangja, de szerinem a mogyoró simán átesik rajta, főleg a kisebbek.

Előzmény: öreg_néne_b (98861)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98861

Géppel. A gép nem üti, hanem nyomja, beállítható, hogy meddig.
A legegyszerűbb gép videón (azért vannak ennél sokkal profibb készülékek, de azt nem látjuk, hogyan működik):

https://youtu.be/dII_GLYiA8A

 

Előzmény: Csimpolya (98859)
homerx Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98860

egyszeru, tul nagyot utsz :)

Előzmény: Csimpolya (98859)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98859

Töredelmesen bevallom, ha közparkokban, utakon törökmogyorót látok a földön, nem tudok ellenállni neki, és fölszedem. Valahová jól elraktam azt a kb. harminc dekát, amit gyűjtöttem (talán mókus voltam ezelőtt) aztán csak egy hetet találtam meg. Nosza, nekiálltam feltörögetni, de elég nehezen sikerült, mert nem csak a héj vált le, a mag is darabokra tört. Sebaj, mert amúgy is meg akartam darálni, de azóta is őszinte csodálattal nézek a boltokban látható, guszta mogyorószemekre. Vajon hogy csinálják?

Egyébként a daráltat a lekváros palacsintához használtam fel, és az íze ellen nem volt kifogásom.

ZsuR Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98858

Ki kellene probalni,  hogy egy nap a hutoben mit segitene az izen.

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98857

...meg a hagyma is...

Előzmény: többnapmintkolbász (98856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!