2007-es cee'd-em csinált reggelre velem egy olyan viccet, hogy gyújtás ráadás után egy rövid csippanás a hangfalban (eddig ilyen sose volt gyanús is lett), majd pedig semmilyen gombra (kormányon lévőkre sem) reagál a CD/rádió, csak a két tekerős gombra. Magyarul hangot tudok meg frekvenciát a jobb oldali tekerővel váltani, illetve kiadja/beveszi a CD lemezt, és ennyi... Járt már így valaki esetleg? Annyi előzménye van a dolognak, hogy néha (már az előző tulajnál is) csinált olyat, hogy se kép se hang, nem lehetett bekapcsolni, a biztosítékát egy pillanatra ki kellett húzni, majd lehetett kapcsolni be a zenét. A bizti jó, elvileg semmi extra sem történt vele, csak előjött ez a hiba...:(
Kombi Kia Ceed vásárlását tervezem Ausztriából. 133e km van benne, első tulajtól venném, végig márkaszervizben javított kocsi, nagyon szép állapotban van.
Mit nézzek meg rajta, ami márkaspecifikus hiba lehet?
Azt olvastam, hogy 135e-nél kell egy nagyobb karbantartást kell végezni rajta, ez kb. milyen költséggel jár ?
Most tervezem Kia Ceed SW vásárlását, de eddig csak elég viharvert külföldről behozott, és hazai volt céges autókat láttam.
Mennyire jellemző a rozsdásodás ezekre a járművekre?
Mert láttam már olyat, aminek a csomagtér ajtaja volt rozsdás, aztán olyat is, aminek az alváza, sőt olyat is, aminek a motorterében a zárszerkezettől kezdve, az összes bilincsig és csavarfejig minden rozsdás volt!! (osztrák és holland kocsik)
Sajnos nem találtam listát melyik felszereltségben mi van benne, ilyen nincs valahol? 2008-as nem facelift-es, de amúgy még 16-os gyári alufelnije van, meg talán fűthető tükrök, de ebben sem vagyok biztos.
Felszereltség függő a funkciójuk, a jobb oldaliban általában a digitklíma érzékelője van, a bal oldaliban a gyári riasztó visszajelző LED-je. Ha valamelyik extra nincs a kocsiban, akkor az adott gomba nem csinál semmit.
Megtudnátok nekem mondani, hogy 1-es Ceed-ben a szélvédő aljánál van két kis félgomb, az egyiken piros led villog, a másikon nem láttam hogy villogna valami.
Ezek mire szolgálnak? Leírásban csak annyit említenek róluk, hogy fényérzékelő, de az enyémben nincs automata világítás kapcsoló. Mik ezek?
Az enyém 1.6 GDI. Annyit kérdeznék, hogy melyik szervizben cserélték a váltót ill. mennyi ideig kellett nélkülöznöd az autót. Az autóm nem mindig produkálja a hibát de sikerült rögzítenem telefonnal a hangot.
Érdekes, nekem pont ugyanezt csinálta, mint amit te leírtál, bár az enyémben 147.000 van. Váltó nyelestengely csapágyra gyanakodtak a szervizben, ezért levették a váltót és szétszedték. Két kúpgörgős csapágy volt benne rossz, valamint az egyik fogaskerékről le volt törve egy fog. Garanciában kicserélték a váltót egy újra. Azóta nincs az a hang.
Én innen www.autoszonyeg.info rendeltem a szőnyegeket és a csomagtértálcát is. Igen tetszetős és méretarányosak. A csomagtértálcából a szilikonosat ajánlom ami egy kicsit drágább, de megéri.