Keresés

Részletes keresés

vidi313 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 724
Nem vettem cseszegetsének, és nem is azért írtam a kicsinyes jelzőt. Akiknek száz milliók vannak a zsebeikben, azoknak ez az egész érvelés esetleg kicsinyesnek tűnhet, de hát azok vannak kevesebben.

Tegnapelőtt visszalapoztam ennek a topiknak az elejére, és azt olvastam, hogy ez a pozitív vélemények fóruma. Sajnos a sors nem így hozta. Igen - igen elégedett, és boldog lennék, ha pozitív dolgokat írhatnék ebbe a fórumba, mert az azt jelenthetné, hogy jó helyre tettem a pénzemet! Sajnos erről nem tudok beszámolni.

Nem olvastam végig mind az 582 db. hozzászólást, így lehet hogy ismétlésekbe bocsátkozok. Maga a perről szóló megnyilvánulásom nem jogsértő, hanem publikus, és rajta van a Gazdasági Versenyivatal honlapján, mindenki által hozzáférhető módon. Egyébként 4 évig tartott, és amilyen szövevényes labirintus módjára épül fel az egész time sharing - et értékesítő szervezet, (ami már egymagában is a manipuláció benyomását kelti), ugyanilyen az ítélet is. 8,5 es pici betűnagysággal 7 teljes A4 - es oldalt tesz ki! Jelen szervezet felépítése olyan, hogy a szerződést megkötött vásárló végül már nem is tudja, hogy az 5 egymással átláthatatlan szövevényes kapcsolatban álló kft. közül most tulajdonképpen melyikkel is kötött szerződést, melyikkel is van kapcsolatban? Persze erről az értékesítő konzultációk alkalmával nem esik szó.

A befizetett összeg, tehát az 1 millió, vagy 4 millió stb. a szerződésben részvényként szerepel. A részvényeknek viszont mint értékpapír, sajátosságai vannak. Többek között olyan mint osztalék, stb. A részvényesek részére a vagyonukat kezelő szervezet köteles számot adni a gazdálkodásáról, a vállalat eredményeiről, az évenkénti osztalék mértékéről, tehát mindenről ami a befektetők pénzével kapcsolatos stb. stb. Az eltelt 6 év alatt ennek nyomát sem tapasztaltam.

A szerződésen viszont úgy szerepel a befizetett összeg, mint elsőbbségi részvény. Ennek egy olyan sajátossága van, hogy a részvénytulajdonos valamilyen előnyök fejében, valamely más jogáról lemond. Pl. egy kölcsönösen megállapodott, a gazd. szervezet eredményeinél magasabb osztalék fejében a szavazati jogáról lemond, stb. Itt semmilyen feltételekről megállapodásról szó sem esett, csak hatalmas csend üli körül az egész ügyet.

A részvényekkel egy összehasonlítást teszek: 2000 - ben, (tehát 1 ével korábban, mint amikor beszélltam ebbe a "buliba") a cénél ahol akkor dolgoztam, vásároltam dolgozói részvényeket. Ezek értékesítése nem történt nagy "csinnadrattával" , sőt az előnyeit sem magasztalta senki sem az égig. Meg kell mondanom, hogy minden évben a bruttó osztalék a vásárolt részvények összegének 100% a volt! Vagyis olyan, mintha a bankban a pénzemért évi 100% - os kapmatot kapnék! Sajnos a cég 2007 - ben megszűnik, éppen ezért minden részvénytulajdonost körlevélben kiértesítettek erről a tényről, meg arról is, hogy ennek következtében minden részvényt a befizetett összeg 500% - os értékében visszavsárolnak.

Kedes embertársaim: hasonlítsuk már össze ezt a két esetet........

Előzmény: Anti-timeshare (723)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.02.14 0 0 723

A "kicsinyes és anyagias" érveid annyira igazak, hogy nincs olyan számítás ami szerint olcsóbb lenne a szállás timeshare-rel, még akkor sem, ha ingyen kapod a jogot.

 

Nem is téged cseszeglek itt, hanem azoknak szól a hozzászólás, akik még nem gondolták végig az egészet.

 

Üdv

Előzmény: vidi313 (722)
vidi313 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 722
Megírtam kicsinyes és anyagias érveimet, többet erről már nem akarok beszélni, ismételgetni magamat az átvágásos értékesítési formát ecsetelgetve.

Azt, hogy ez az értékesítési módszer valóban a vásárlók megtévesztését okozhatja, ezt a Fővárosi Ítélőtábla

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

a Proinvest kft. és a vele szövevényes kapcsolatban álló társai ellen a 2. Kf. 27. 279/2005/9. számon meghozott ítéletében pontosan a Dobogómajorban értékesített ingatlanokra ki is mondja, a Gazdasági Versenyhivatallal szemben folytatott perben. Tehát ez továbbá nem csak a mi vagyis az itteni fórumozók felfedezése.
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.02.13 0 0 718

Igazad van teljesen, az eladókon kivül másnak nem éri meg.

 

Azért engedelmeddel egy megjegyzés. Minden üdülőhelyen lehet heti 50 euróért is és heti 500 euróért is bérelni nyaralót. A különbség is lehet látni - tengertől való távolság, felszereltség, méret stb. Tehát lehet minőségibb, ha többet fizetsz, de nem szükséges bármilyen fejpénzt adni vagy jogot vásárolni.

Ezt azért írom, mert az értékesítők egyik hülyítő szövege ez, hogy minőségi nyaralást fogsz kapni. Valóban jobb minőségű egy lepukkant apartmannál, de hasonló minőséget simán lehet bérelni utazási irodán keresztül is összességében olcsóbban.

Előzmény: vidi313 (715)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.02.13 0 0 717

Szia!

 

Szinte kizárt, hogy el tudnád adni, hacsak nema  vételi ár töredékéért.

 

A másodlagos piac az eredeti ár töredékén mozog. Azaz egy eredetileg 10-20 ezres jog a másodlagos piacon pár száz és 1-2 ezer Euróért kel el.

Csak szinte nem létezik másodlagos piac (mert senki nem ad el szívesen 500 Euróért egy jogot amit 15 ezerért vett meg)

 

El tudod adni..?

Szerinted nem lesznek igen-igen sokan, akik szintén el szeretnék adni..?

 

Hát igen, nagy hazugság az értékesítőktől. Persze értékesíthető a hét, csak nehezen. Akinek nincs utazási irodája, hirdetési kapacitása az nagyon nehezen fogja megtalálni azt a személyt aki éppen azon a héten éppen ott akar apartmant bérelni és hajlandó annyit fizetni is.

 

Üdv

Előzmény: Wild_Bear (714)
Wormie Creative Commons License 2007.02.13 0 0 716

Kinek üzelt ez???

 

Annak, aki árulja. :-D

Teljesen jó a gondolatmeneted, nem véletlenül csinálják hozzá a "fesztivált", ha hagynák gondolkozni az embereket, senki nem venne ilyen marhaságot.

Kivéve azokat, akik szeretnek proccolni az ismerőseik/kollégáik előtt, hogy nyaralójuk van mittudoménhol. Pedig egy frászt van nyaralójuk! :-D Van egy v. két hetük egy közös lovon. :-))))))))))) Aminek ugye a mondás szerint is túros a háta....

 

Nemrég hallottam valakitől, hogy ajánlgattak neki átvételre spanyol (ibiza??) egy hetet, mert a tulaj nem tudta igénybe venni. Csak a fenntartási költségeket szerette volna viszontlátni. Egy hét (5 szem. apartman) talán 6 v. 700 Euroért. Ráadásul kiderült, hogy nem is a tengerparton van, hanem a puszta közepében, valami hiperszuperluxus védett, sokmedencés lakóparkban. Tengerpart 15 perc autózásnyira. Ennyi pénzért szerintem egy 4-5*-os szállodában kapok helyet, úgy, hogy a lábam a teraszról a tengerbe lógathatom...

Előzmény: vidi313 (715)
vidi313 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 715
Nézegetve ezt a kalkulációt (800 Euro 2 hétre) annyit tudok mondani, hogy akinek jó és meg van vele elégedve, ám tegye, használja boldogan. Sajnos egy gyenge pillanatomban 2001 - ben elbizonytalanodtam, és bedőltem annak a szövegnek hogy csak most, és csak önnek hatalmas kedvezmény, jó üzlet, haszonnal kiadhatom, eladhatom, vagy visszavásárolják, stb. Nekem ez az egész nem felel meg!!!!! Hogy miért??? Sokat jártam Olaszországba Ausztrián át, és Ausztriában ahol fáradtnak éreztem magam, vagy éppen ahol kedvem tartotta, találomra megálltam valamely látókörömbe eső szállodánál. Tiszta szívvel állíthatom, hogy nindenhol ahol megálltam megszállni, kaptam 25!!!! euróért 1 éjszakára szobát! Rendezett , kényelmes tiszta szobát, 90% ban két ágyasat, pedig csak egyedül voltam, jó bútorzattal, aminek a konfortszintje nekem megfelelt, zuhanyzó, WC, televízió stb. Kérdezem én mitől lesz minőségibb egy olyan szállás, ahol 3 milliót befizetek a "mint fejpénzt" és ezen felül még minden igénybevett hét további kb. 400 Eurómba kerül? Az említett módon 6 nap csupán 150 Euró, és még a 3 milliót is mársra tudom fordítani. Kinek üzelt ez??? Most komolyan!!!!
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.02.12 0 0 713

Szia!

 

Köszi a választ, ha megengeded néhány megjegyzés:

 

Pl. Tenerifen a regency nem 30 meg 99 evre adja, hanem orokre.

Szerintem az üdülési jog soha nem örökös (de a 99 év számunkra már azt jelenti)

 

Raadasul a bonuszhet is felhasznalhato ra. Es 100-150 EUR-ba kerul csak a bonusz het.

Ez az aranykoronás dolog kicsit ködös. De a bónusz hét után nem kell fizetni fenntartási költséget? (ha nem neked, akkor kinek?)

 

azt amennyiert megvettem kb el is tudom adni par ev mulva

 

Nagyon pang a másodlagos piac. Ezzel szerintem ne is számolj, valahol olvastam egy statisztikát, hogy 1 vevőre 50 eladó jog van (nem véletlen, hogy a vételár tizedéért sem tudnak kilépni a páciensek)

 

Fizetni kell evente fenntartast: kb. 300 EUR
RCI tagsag: 40 EUR
Nem realizalt kamat a befektetes utan: pl: 25.000 Ft = 100 EUR
Szamoljuk ra a ket bonuszhet igenybevetelet: 250 EUR
valamint meg azt is, hogy mindig cserelni akarok. Kb. 100 EUR
Osszesen 800 EUR mondjuk ket egzotikus tengerparti hetert, valamint egy luxushajoutert.

 

Bocs, de ez sem teljesen érthető számomra. Ha jól értem, akkor veszel egy hét jogot a Tenerifén. Azért kapod azt a hetet valamint 2 bónusz hetet (ez pontosan mit takar?). Ez három hét. Fenntartási költséget 1, 2 vagy 3 hétre kell fizetni? (a 300 Euró egy hétnek tűnik 2 vagy 4 személyes apartman esetén) Vagy a 250 Euró a bónusz hétért fedezi a fenntartási költséget is?

RCI tagság 100 Euró szokott lenni (igaz sokszor adnak kedvezményt a "csak-ma-csak-önnek-csak-itt" előadásokon).

De mindegy a 800 Euró lefed 3 hét szállást szerinted, ebből kettő egzotikus tengerparti helyen egy hét pedig luxus hajón.

 

Szerintem az valahogy úgy néz ki, hogy 300 Euró fenntartási költség, 100 Euró RCI tagság, 100 elmaradt kamat és 100 Euró csere díj. 600 Euróért kaphatsz egy hét szállást valahol szép helyen.

A bónusz hetet kaphatod, de adtak garanciát is rá, hogy valóban mindig megkapod? Annak a cseréjéért nem kell csere díjat fizetni? Azért a hétért nem kell fenntartási költséget (fenntartási költség elvileg az éves fenntartási költség elosztva 52-vel)?

A bónusz hét olcsóbb lesz mint 600 Euró, de nem sokkal.

 

Heti 5-600 Euróért már elég szép apartmanokat lehet bérelni bármerre. 3 csillagos helyen, már félpanzió is belefér ebbe az árba.

 

Német utazási irodában már 800 Euró körül adnak 2 hetet Tenerifére négy csillagos szállodába félpanzióval repjeggyel.

 

Olvass utána, hogy kinek milyen szerencséje volt a cserékkel (ne a marketingos szöveget, hanem valódi tapasztalatot), mennyire könnyen tudta értékesíteni a saját hetét és mennyibe kerülnek az apartmanok 1-1 hétre (csak szállás) azokon a helyeken, ahova a következő években mennétek.

 

Ha még mindig érdekel, akkor indíts egy negatív licitet, hogy ilyet vennél, lesz érdeklődő, aki szívesen el fogja adni alacsony áron.

 

Üdv

 

A-t

Előzmény: zsorda (712)
zsorda Creative Commons License 2007.02.12 0 0 712
Szia!

Koszi, megnezem majd a linkeket.
Nekem a vateran hirdetettek nem tetszenek, mert magyarok.
Pl. Tenerifen a regency nem 30 meg 99 evre adja, hanem orokre.
Tovabba mivel aranykoronas nem 1, hanem 2 bonuszhetet kapok.
Valamint szinten az aranykorona miatt jar I.C.E. tagsag is.
Ugyanaz mint az RCI, csak luxushajokkal. Az ertekesito ugy magyarazta, hogy annak akinek hajora van udulesi joga uncsi mindig hajoznia, es annak akinek a szarazfoldre uncsi mindig a foldon lenni, es a ket klub szovetkezett, igy RCI-n keresztul cserelhetok.
Raadasul a bonuszhet is felhasznalhato ra. Es 100-150 EUR-ba kerul csak a bonusz het.

Tehat engem az gyozott meg, hogy ha sikerulne vennem olcson, akkor azt amennyiert megvettem kb el is tudom adni par ev mulva. Legyen pl. 500000 Ft a befektetes.
Fizetni kell evente fenntartast: kb. 300 EUR
RCI tagsag: 40 EUR
Nem realizalt kamat a befektetes utan: pl: 25.000 Ft = 100 EUR
Szamoljuk ra a ket bonuszhet igenybevetelet: 250 EUR
valamint meg azt is, hogy mindig cserelni akarok. Kb. 100 EUR
Osszesen 800 EUR mondjuk ket egzotikus tengerparti hetert, valamint egy luxushajoutert.
Es ha eppen nincs kedvem vagy idom elmenni, akkor el tudom adni mondjuk 800 EUR-ert a hajoutat, es akkor ingyen volt a masik ket nyaralasomon a szallas.

Varom a cafolatot!

Marcsak azert is, mert komolyan erdekelne a TS, es nem tudom mi tevo legyek.
Epp most hallottam az eloadast Tenerifen. Tetszettek az elhangzottak, de 3 Millat nem er az tuti. Meg nem tetszett a modszer se. Ne gondolkozz rajta, en is akkor vettem mikor olyan fiatal voltam mint te, nekem se volt idom gondolkodni, ez csak most csak nektek. Ir igazgato bacsi csak nektek kedvezmenyt ad. Eppen jott vissza par apartman, holnap mar keso, stb...

Viszont a lenyege tetszett a dolognak.

Szoval ki mit mond?







Előzmény: Anti-timeshare (705)
vidi313 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 710
100.000 ért én is odaadom. Nekem eddig sem kellett, ezután sem kell, és nem is használtm. A 600.000 Ft különbözetet+ infláció+fenntartási költség lenyelem. Kész.
Üdv.
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.02.12 0 0 709

3 milla ?!?!

Százezer forint.

 

Engem azért érdekelne, hogy mi alapján döntött, hogy venne.

Előzmény: Wild_Bear (707)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.02.12 0 0 708
Bocs, a smile lemaradt.
Előzmény: Wild_Bear (706)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.02.12 0 0 705

Szia!

 

Hol lehet venni:

 

1. Nézz körül az interneten, főleg angol nyelvű oldalakon (de soha ne fizess előre semennyit!)

http://www.atresorts.co.uk/topgear.htm

http://www.aberfoyleholidays.com/regencytenerife.htm

http://www.aberfoyleholidays.com/tenerife.htm

http://www.timetravellers.co.uk/new_page_8.htm

http://www.timeshareshopresales.com/

(ezeket mint biztos viszont eladókat hirdetik)

 

2. Nézd meg az előtted levő hozzászólást

 

3. Ha még lejjebb mész, akkor vedd fel Sharedtime nickkel a kapcsolatot

 

Viszont leírhatnád azt is, hogy szerinted miért érdemes venni?

 

Üdv

Előzmény: zsorda (701)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.02.12 0 0 704
A licitek száma nagyon durva...
Előzmény: Wild_Bear (700)
vidi313 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 703
2001 ben váltottam 99 éves üdülési jogot Dobogómajorra. Sajnos elég meggondolatlan lépés volt, és úgy érzem becsaptak, amire persze szerződéskötés után jöttem rá. Egyetlen egyszer nem vettem igénybe a 700.000 Ft ért vásárolt bérletet ez idő alatt, ki sem adtam a szobát senkinek sem, mégis a fenntartási díjat, ami egyre magasabb, minden évben bírósági fenyegetésekkel behajtották rajtam. Visszavásárlási kérelmemről hallani sem akarnak. A beetető szöveg, és kedvezmények lélektana ugyanaz volt 2001 ben is mint most.
zsorda Creative Commons License 2007.02.11 0 0 702
Szia Zoldfeju!

Veletlenul nem Lajosnak hivtak az ertekesitotoket?
Egyebkent ugyanez volt a szitu nalunk is, talan annyi kulonbseggel, hogy a nagyfonokot nem francianak mondtak, hanem irnek.

Udv!
T.
Előzmény: zöldfejű (534)
zsorda Creative Commons License 2007.02.11 0 0 701
Szia Anti Timeshare!

Es hol lehet ennyiert megvenni?
Mert nekem szerintem annyit megerne.

Mi is most voltunk ezen a "beetetesen", tetszik a rendszer, de 3 millat nem er.

Koszi.

Tibor
Előzmény: Anti-timeshare (517)
vhenrietta Creative Commons License 2007.01.27 0 0 699
Sziasztok!Most találtam rátok és nagyon örülök! Bennünket 1 hét mulva hivtak egy bemutatóra .Ha elmegyünk kapunk garantáltan egy luxusapartmant egy hétre ajándékban.2007 évben lehet beváltani. Nagyon érdekelne,hogy valakinek sikerült-e beváltani ilyen utalványt, sikerült-e elutaznia valahova annak ellenére ,hogy nem vett üdülési jogot./megkapta -e egyáltalán az utalványt?/ Mi biztos ,hogy nem fogunk venni.Minden választ nagyon megköszönök!!! /elmennyünk egyáltalán???/Köszi Heni
habibibi Creative Commons License 2007.01.27 0 0 698

2 éjszaka ajándékot kaptál, ugye?

Nos, amikor én voltam egy ilyen előadáson, ugyanilyen ajándékot kaptam, de az csak hétköznap volt felhasználható. :) Nem mentünk el.

Előzmény: GABEboy (695)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.01.26 0 0 697

Talán nem. Ismerősök és topik írók Tenerifén voltak és általában nem panaszkodtak. Keszthelyről nem olvastam tapasztalatot, de ha elmész írd már ide.

Üdv

Előzmény: GABEboy (695)
Szkapi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 696

Szia!

 

Közben megjött az emailed, csak most én nem voltam számítógép közelben.

Mindjárt írok!

Előzmény: Anti-timeshare (694)
GABEboy Creative Commons License 2007.01.26 0 0 695
Hello! Akkor ezek szerint érdemes elmennünk erre a keszthelyi "ajándék" appartmanos bulira? Nem a szálláson kívüli egyéb szolgáltatásokon próbálnak majd minket lekopasztani? Köszi
Előzmény: Anti-timeshare (693)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.01.26 0 0 694
Most éppen publikus a mail címem.
Előzmény: Sharedtime (691)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.01.26 0 0 693

Lehet másik oldalról is nézni - egy hét ingyen szállás Tenerifén vagy Madeiran (tényleg ingyenes, mert 10 ezret sem kell fizetni) nem rossz. Ha megmondod az értékesítőnek (mert az előadáson ott kell lenni), hogy éppen építkezel, gyereket szülsz, drága iskolába jársz, akkor hamar békén hagynak.

Viszont NEKIK pénzbe került, ha meglévő tájmsér tulajdonos szervezett be akkor többe (mert a beszervezésért is fizetnek). Ha te mész, akkor elveszed olyantól a helyet, aki esetleg ott hall először a dologról és könnyebben beugrik - azaz tovább csökkented a profitjukat. Képzeld el milyen jó lenne, ha egy szezonban csak Marri típusú "érdeklődők" jelennének meg...

Előzmény: Marri (692)
Marri Creative Commons License 2007.01.25 0 0 692
Mi nem fogjuk felhasználni az 'ajándék utalvány'-t. Meg se próbáljuk, mert véleményem szerint csak az időnket rabolnák tovább.

A nyaralásunkat megoldjuk másképp, nem fogok hozzájuk kuncsorogni és egy fillért sem vagyok hajlandó fizetni nekik semmilyen címen.
Előzmény: GABEboy (687)
Sharedtime Creative Commons License 2007.01.24 0 0 691

OK, lehet hogy csak freemail lassú valamiért...

Előzmény: Anti-timeshare (690)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.01.24 0 0 690
Oda, most mennem kell, pár nap múlva leszek megint akkor újra próbálom.
Előzmény: Sharedtime (689)
Sharedtime Creative Commons License 2007.01.24 0 0 689

Még nem jött meg a mail, megnéznéd, hogy jó címre küldted-e: sharedtimekukacfreemail.hu ?

 

Köszi!

Előzmény: Anti-timeshare (686)
GABEboy Creative Commons License 2007.01.24 0 0 687
Sziasztok!

Barátnőm inzisztálása mellett múlt héten résztvettünk egy abbáziás előadáson. Én igen szkeptikus vagyok az összes ilyen jellegű "szuper lehetőségek szinte ingyen" ajánlatokkal szemben, most sem volt másként. Szívem szerint 10 perc után felálltam volna, mert eleve nem tájékoztattak bennünket arról, hogy egy minimum 2 órás programon kell átesnünk. Nem vagyok naív, tudom, hogy ezt direkt nem mondták, hiszen akkor el sem megy az ember. Arról nem is beszélve, hogy egy 6500 forintos befizetés ellenében egy ajándék (kedvezményes) apartman szállási lehetőséget adnak max 4 fő részére, 2 éjszakára a keszthelyi szállodájukba. A telefonos hölgy csak ennyit mondott, ez volt a mézesmadzag.
A többit nem ragozom, kb ugyanazon mentünk keresztül, mint a többiek, akik elmentek hasonló meghívásokra. Filmnézés, beszélgetés külön asztaloknál, stb. Természetesen lehetett azonnal látni a hátulütőit az egész ajánlatnak, hiába a szép csomagolás. Rövidre is zártam viszonylag gyorsan, ekkor azt mondta a munkatárs, hogy beszélgessünk még (bármiről), mert csak akkor kapjuk meg a telefonon beígért kedvezményes szállás lehetőségét. Gondoltam, ha már itt vagyunk, legyen. Meg is kaptuk kb fél órával később. A papíron van egy telefonszám, amit fel kell hívni és a 6500 Ft befizetése után mehetünk Keszthelyre. Mielőtt telefonálnék, megkérdeznélek benneteket, hogy volt-e valaki közületek, aki ugyanilyenen részt vett és esetleg már túl van egy ilyen "ajándék" felhasználásán. A 6500 forintért cserébe csak az alvási lehetőséget kapjuk vagy esetleg a hotel többi szolgáltatását is ígénybe vehetjük?
Természetesen nem vagyok telhetetlen, de ha az utóbbi (azaz csak az appartman), akkor gondolom a többi szolgáltatás méreg drága, magyarán ott hozzák be a hasznukat.
Előre is köszönöm az esetleges válaszaitokat.
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.01.24 0 0 686
mail ment
Előzmény: Sharedtime (685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!