Haho, azt tudom javasolni, hogy szerezz be egy fogdoso embert, aki mindent megtapogat hatul, mikozben mesz, vagy add neki at a kocsi vezeteset, mig te megtalalod a zorgo cuccot. Egyebkent Carinam van, de elmondom mi zorgott nekem hatul, hatha ad otletet: A potkereket burkolo lap meggorbult es az adott ki hangot, es a kalaptarto is ket helyen: a kasztnihoz erve es az ablakuveghez erve. Mindegyiket kiparnaztam, a potkerek fedlapjat csak jobban lerogzitettem, most minden klappol.
Van egy 1998-as évjáratú 5-ajtós corollám. Nos, következő a problémám: rossz úton jobb hátulról folyamatos zörgés hallatszik
Nekem ugyan '99-es 3 ajtós Corollám van, de nekem is jobb hátulról zörög valami. Ahogy nézem, ez sajnos 7-8 éves korban már előfordul. :( Még én sem találtam meg az okot, nekem olyan, mintha a műanyag borítás alatt zörögne valami. Szvsz reménytelen megoldani. Végül úgy járnék, mint néhány Citroenes. Megszüntetek egy zörgést, de a javítása miatti kárpitlebontással kreálok 2 új zörgő helyet.:)
Van egy 1998-as évjáratú 5-ajtós corollám. Nos, következő a problémám: rossz úton jobb hátulról folyamatos zörgés hallatszik. Nem jöttem rá, hogy mi okozza, pedig jól megnéztem mindent. Persze álló helyzetben, amikor kézzel rugóztatom az autó hátulját nem hallani semmit. Akinek van ötlete, kérem, hogy segítsen.
Mondhatni, talán a legjobb és legnagyobb méretű, de mindenképpen a legmegbízhatóbb középkategóriás ÖREG autó. Aki nem ismeri annak összehasonlításként talán passat, mondeo tipusokat mondanék ...
Ha belső keringetést használsz, és kint hideg van, szerintem nem meglepő, ha párásodik. Mondjam azt, hogy az a meglepő, ha nem? :o) Néha adj hozzá kinti levegőt is. Nem lehet, hogy korábban úgy ment be a friss levegő, hogy nem vetted észre, most meg megjavították, és nem jön?
SziasztoK! Érdekelne, hogy a 2.2 D-CAT (177le) Corolla Verso mennyit fogyaszt, ha tudk a vki! Nem a katalógusadat szerint, hanem a hétköznapokban sok-sok kilométerrel a háta mögött! Köszi
Szegény Avensisemmel különös dolgok történtek javítás közben.
Mióta elhoztam a szervízből, brutálisan párásodnak az ablakok. Nem tudom, mi a default, mert ez az első autóm, és a szerelés alatt a bérautók (suzuki, megane) is párásodtak, de én saját (korábbi) magához szeretném hasonlítani.
Szóval, szervíz előtt, az első pár perc után semmi pára nem volt benne, akármilyen időben mentem vele. Aztán megtörtem, kicserélték az elejét, többek között az auto klímát, fényezték, kitakarították, és azóta nagyon, ráadásul csúnyán, foltosan párásodik.
Eleinte azt hittem, koszosak és zsírosak az ablakok. Mosás helyett összekenték őket. Tényleg koszosak voltak, hosszú ideig sikáltam őket ciffel, de a pára-probléma nem oldódott meg. Amúgy korábban sosem mostam belül az ablakokat, mivel nem voltak koszosak, és én nem koszoltam össze őket. És nem voltak párásak, így törölgetni sem kellett őket. Most már kell...
Akit kérdeztem, azt mondta, ne keringessem bent a levegőt, ugyanis emiatt párás. Mivel régen is bent keringettem, ezzel a tanáccsal nem tudok mit kezdeni.
Azt is mondták, hogy lehet kapni párátlanító spray-t, amitől pár hétig nem lesz vele gond, de én az eredeti állapotot szeretném, tiszta, szép, nem párásodó ablakokat.
Mit csinálhattak vele a barbárok? Rákentek valami lakkot fényezéskor? Lemostak valami védőréteget? Hova vigyem, ahol értenek ehhez, és nem néznek hülyének, ha azt mondom, hogy régen sokkal kevésbé párásodott?
Én azt mondtam, h várjunk másnapig mert beszélek az első érdeklődővel. Így korrekt, ő volt az első
Felhívtam és viszi.
Kb ennyi lett volna neki is. Felhív és átviszem neki a foglalót. A telefonban előtte lévő napon 2x! mondtam el h KELL! Ha vki ennyire xxx akkor ezzel mit csináljak?
Persze. Lehettem volna gyorsabb is. De már jártam úgy, h súlyos százezrekbe került a vétel, mert elsiettem az autóvásárlást.
Én azt mondtam, h várjunk másnapig mert beszélek az első érdeklődővel. Így korrekt, ő volt az első
Felhívtam és viszi.
Kb ennyi lett volna neki is. Felhív és átviszem neki a foglalót. A telefonban előtte lévő napon 2x! mondtam el h KELL! Ha vki ennyire xxx akkor ezzel mit csináljak?
Persze. Lehettem volna gyorsabb is. De már jártam fizett súlyos százezreket azért mert elsiettem az autóvásárlást.
Valahol jogos, bar az a helyzet, hogy az a valaki elobb vitte a penzt. Es mint elado, az a biztos, ami itt van a kezemben. Igeretekkel tele van a padlas.
A napokban vettem egy video iPod-ot, melyet a Corollámban szeretnék használni. Amit a boltban adtak hozzá FM transmitter (kis rádióadó, mely az iPod zenéjét sugározza, Te pedig az autórádión behangolod az adott frekvenciát) nem működik, mert a generátor miatt folyamatosan sípol. Van egy megoldás a Dension Ice Link, mely olyan 50-60.000 Ft. Esetleg tud valaki egy olyan megoldást, ami nem kerül ennyibe, és használható? A Toyota Mayernél megkérdeztem, lehetséges-e hogy a rádió hátuljából kivezetnek egy kábel, melynek a vége egy JACK dugó, és akkor tökéletesen tudnám használni, de a válasz az volt, hogy csak a Toyota saját MP3 lejátszóját lehet beletenni. Ha valakinek van ötelete, megköszönném.
Na ez egy igen szép kis autó, és biztos hogy jó választás is lesz. És figyeld meg, hogy hiába diesel, nagyon jó kis menettulajdonságokkal rendelkezik. Még majdnem megkockáztatok egy olyan kijelentést, hogy fog úgy menni, mint egy 1.4VVTi, csak fele annyiból:) Azért olajkályha, és ne ijedj meg majd attól, ha kopogósnak fogod hallani, a D4-D elég nyers hangú...