Keresés

Részletes keresés

Gödény Creative Commons License 1999.10.29 0 0 11
Lehet, hogy a fiataloknal nagy harc lesz Feherkuton, de A35 es A50 kategoriaban mar fix az elso hely.

Es hogy az is tudja, mirol van szo, aki meg nem hallott ilyenrol, ime a szabályzat és néhány történet.

Előzmény: pulp (10)
pulp Creative Commons License 1999.10.29 0 0 10
Kellett ez a topic, örülök, hogy hulla véletlen rábukkantam.
Én ugyan teljesítménytúrán életemben egyszer voltam, de a tálékozódási versenyeket szeretem, legy az akár túraverseny, akár biciklis tájékozódás, akár tájfutás.

Az Irottkő 70-ről én is hallottam rémregényeket, a Kinizsi 100-ról nem kevésbé. Egyszer felültem egy gyorsvonatra hazamele menet és ott tláltam egy volt osztálytársamat. Először csak furcsa volt, hogy ugyanabban a pózban utazik 100 km-t, amikor viszont le kellett volna szállni, nem tudott megmozdulni. akkor derült ki, hogy a Kinizsi 100-ról jön. Leszedtük a vonatról, hívtunk neki egy taxit és hazaküldtük. Tényleg alig bírt kettőt lépni. Ez most nagyon jó poén, de én ki nem próbálom, az tuti.

Akit érdekel, hogy milyen is egy túraverseny, az most próbálhatja ki utoljára az idén: az Őszi Kupa az utolsó verseny az idén és holnap lesz a Mecsekben, Pécs felett a Fehérkúti Kulcsosháztól indulva. Nagy harc lesz a csapatok között, mert most dől el a bajnokság sorsa (ilyen is van már: 15 verseny összeserménye dönti el, ki tájékozódik a legjobban)

Aki biciklivel akar tájékozódási versenyre menni, még két lehetősége van az idén: holnap Parádon az Eger Nagydíj tájfutóverseny mellett, jövő szombaton Csákvár (Vértes) mellett a Spartacus Kupa mellett lesz tájbringa verseny is.

Próbáljátok ki őket, állllllaaaattttt!!!

Gödény Creative Commons License 1999.10.29 0 0 9
Egy oda sem menő vadász egész elhanyagolható tényező egy teljes bömbölő, bűzös, száguldó motoroscsapathoz képest. Aki idén a Kinizsi 100-on volt, Hegyeskőnél vagy a motorosok elől ugrált, vagy váratlanul felkaparhatott majdnem a csúcsra.
Előzmény: lab (8)
lab Creative Commons License 1999.10.28 0 0 8
Szintén az Irottkő 70-en történt, hogy a táv vége felé beértünk Kőszegfalvára, egyszer csak ránk köszön egy ember és megkérdezi:
-Valami túra van most, vagy mi?
-70 km-es túra van... stb.
-És ott az erdő szélén jöttetek, a tökföldeknél?
-Igen
-Akkor szerencse, hogy nem mentem oda vadászni..
lab Creative Commons License 1999.10.28 0 0 7
Az idei Irottkő 70-en kb fel óra folyamatos hegymenet után a belyegzőhelyen beszelgettünk a pecsétlő emberrel. Miután megtárgyaltuk, hogy az 1900 m-es szintemelkedes szinte teljes egésszében az elso 40-45 kilométerre esik, pókerarccal megjegyezte:
-Én még akartam durvítani egy kicsit, felvinni az utvonalat a Kendig-gerincre (kezével mutatja, hogy milyen meredek), de a többiek lebeszéltek. Talán majd jövőre...

Jövőre is megyünk!

Syrax Creative Commons License 1999.10.28 0 0 6
Egyik Bakony 50 (97-es?) előtt egy héttel gyakorló-túrát rendeztünk,jó 30 centis hóban. Nagy élmény volt,mikor köv. héten több szakaszon is a mi kimélyített lábnyomainkban haladt az egész nép! :)
kamikázé Creative Commons License 1999.10.28 0 0 5
Nyugi Carpy!

Szerintem előbb utóbb felduzzad ez a topic is, csak nagyon sok hobbistának most kezdődik igazán a túraszezon (például nekem is). Biztos vagyok benne, hogy a bringás és a futós topicból jónéhányan átszivárognak ide is. Én eddig csak az Olimpiai Ötpróba kereteiben indultam túraversenyeken, de nagyon teccik. Tavasz végétől ősz közepéig más (futó-, bringa-, triatlon-, úszó-) versenyeken indulok és télre nem marad más, mint a túrázás, de ez nem baj, mert ilyenkor a legszebbek a hegyek. A tájékozódás nehézségeiről meg a víz alatt szereztem tapasztalatokat jó néhány évvel ezelőtt tájékozódási búvárként. A sífutás meg engem is izgat, csak a túl "macerás" sportokat nem szeretem (sok cucc, alkalmas terep fellelése, kedvező időjárás stb).

kamikázé

Előzmény: Carpy (4)
Carpy Creative Commons License 1999.10.28 0 0 4
Hat senki nem szokott turazgatni?
Carpy Creative Commons License 1999.10.26 0 0 3
No igen, az orok dilemma. Vagy egyenesen. Vagy vissza... :(
Előzmény: Zmac (2)
Zmac Creative Commons License 1999.10.26 0 0 2
Nekem csak egy lámpám akkumulátora fogyott ki a Lom-hegyen, üres erdőben (utolsónak indultam), de az érzés valószínűleg hasonló volt. Annyit tudtam, hogy lefelé kell mennem a sötét, köves és bozótos hegyoldalban az országútig, ott pedig balra fordulni. Vagy jobbra.
Előzmény: Carpy (-)
kivi Creative Commons License 1999.10.26 0 0 1
Én csak bicajos, azon belül is főleg MTB TT-ken szoktam indulni (Nagy-Szoplák, BEAC Maxi, stb).

kivi

Som-Som Creative Commons License 1999.10.25 0 0 0
0 ilyen versenyen vettem részt.
Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 topiknyitó
Aki vett mar reszt valaha turaversenyen, aki mar keresett bojat 2 meteres csalanban, ami nem is ott volt, ahol a terkepen, akinek mar harmonikazott a terde a 71. km utan, akinek mar fogyott ki egy ejszaka 4 elemlampaja.... Az Mind Jojjon Ide. Igy az evvege fele ideje kibeszelni a versenyeket, versenyzoket, es a birakat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!