Keresés

Részletes keresés

-Zoki- Creative Commons License 2006.01.31 0 0 32000
Előzmény: -Zoki- (31999)
-Zoki- Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31999
Ezzel a Totalcommander pluginnal lehet olvasni az ext2, ext3, resiserFS particíokat. Nálam tökéletesen müködik. A hálózati meghajtóknál csinál egy linux-meghajtók bejegyzést, és begyüjti oda a linux-os particiókat.
Visszafelé nem próbálnám meg semmi esetre sem, ugyanis az MS a saját specifikációtit sem tartja be, és ezért könnyen elveszhet minden a win-es partición.
Előzmény: Ambu-Lonci (31989)
akosbakos Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31998

hasonló problémával kűzködök, van egy Iaudio MP3 lejátszóm, bent a cégnél megy az XP-n, itthon nem megy. Az USB-k jók, a nyomtatót vezérlik webcam etc..

Nekem azt mondták, hogy vagy win2000 (winxp) újra, vagy nem elég feszültséget ad az USB port. (nekem is usb-n tölti) ATX-s alaplap mittudomén...

Előzmény: whitehartlane (31996)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31997
rali, hol vagy? Igaz ez? Tényleg így simán el lehet olvasni a cuccot? (Én nem hiszem, eddig más alól csak az első 512 bájtját sikerült mindíg elolvasni...)

Üdv:
AL
Előzmény: Ambu-Lonci (31995)
whitehartlane Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31996

hello, lenne egy kérdésem:

Windows 2000-em van, egy mp3 lejátszót akarok csatlakoztatni hozzá, de nem ismeri fel az usb-n keresztül. elvileg automatkusan fel kellene ismernie, nem? xp-n próbáltam, az felismerte automatikusan, próbáltam win98-on is, ahhoz ugyan le kellett tölteni egy drivert (ami a gyártó oldalán rajt is volt), de azon is működött, ugyanezen az oldalon kerestem 2000-hez is drivert, de ahhoz nem volt, ezért is gondolom, hogy automatikusan fel kellene ismernie, de nem. Az mp3 lejátszó kijelzőjén sincs az a jel, ami jelzi a kapcsolatot a géppel, mi lehet a baj?

Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31995
Vazze. Akkor nem volt titkosítva. Mutasd meg, addig nem hiszem el.

AL
Előzmény: szalapala (31994)
szalapala Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31994
Nem vagyok LINUX-os fiú, akkor láttam életemben először LINUX-ot amikor feltettem.
rali adta atippet, sikerült is.

Innentől csak röhögök a szövegeden, hogy mivel Te ezt még sose csináltad, ezért nem is megoldás.

Előzmény: Ambu-Lonci (31989)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31993
Ha sok gép van és ez a probléma rendszeres, akkor a titkosítást csoport házirenddel le lehet (és szerintem érdemes is) tiltani.

Bolond helyzet: a trójaiak, vírusok meg egyebek, mivel a futtató felhasználó nevében futnak, szó nélkül hozzáférnek ezekhez. Viszont a gazdája ha vigyázatlan, szó nélkül el tudja veszteni az adatokat. A legbiztosabb egy valamilyen kivehető tároló, ha már valamit nagyon titokban kell tudni.

Valamint tényleg mindenkinek javasolnám szíves figyelmébe a fontos adatok rendszeres mentését.

Most hihetetlen iszonyú mázlid volt. A gépen a titkosító kulcsok még megvoltak (mert mondjuk még nem próbálkozott senki töréssel máshogy), tudtad a jelszót (amit ráadásul nem változtattak meg azóta), satöbbi. Ha ezek nem lettek volna adottak, akkor szopacs van.

Sajnos olyan jó az XP titkosítása, hogy abban az esetben game (adat) over.

Üdv:
AL
Előzmény: djagrasto (31992)
djagrasto Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31992
De igazatok van, én is hibáztam, bár nem értem ma sem minek kell senkit nem érdeklő adatokat titkosítani egy olyan teremben amihez csak neki van kulcsa egy olyan gépen ami jelszóval védett és csak ő dolgozik rajta....
Előzmény: djagrasto (31991)
djagrasto Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31991
Az a gond, hogy úgy adta át a rendszert, hogy nem is tudtam hol vannak a doksik. Utolag láttam, hogy hol, mégkésőbb azt, hogy titkosítva. A szoftverbázisból letöltött regtisztitó progi annyira meggyilkolta a win-t, hogy csökkentettben sem indult. Gondolhatjátok milyen gépek vannak egy istenhátamögötti 40 fős kollégium internetlaborjában....
Előzmény: djagrasto (31990)
djagrasto Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31990

Köszi! Isten vagy!

Jelszót tudtam, a progi 100%-osan működött!

Április 9-én rád fogok szavazni!!!!! :)

Örök hála!

Előzmény: Ambu-Lonci (31984)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31989
Á, nem kell ennyit kavarni. Ráadásul nem is megoldás. Ha TÉNYLEG TITKOSÍTVA van, és nem keveri össze a kolléga a titkosítást azzal hogy csak nem az övé és nincs alapból minden rendszergazdának joga az adott file-okra, akkor a Linux (akármilyen szuper dolog is) SEM FOGJA TUDNI OLVASNI!!! Azért Encrypted File System, az ég szerelmére. Elhiszem, hogy nem tartjátok sokra a Microsoftot, de azért ennyire nem hülyék ők sem. Ha titkosítani akarnak valamit, meg tudják úgy tenni, hogy ti Linuxos fiúk sem fértek hozzá. Sőt, ha kiveszed a HDD-t és valami csuda rendszer mellé teszed be, akkor sem. Az egyetlen jelenleg létező olyan dolog, ami azt állítja magáról hogy képes visszakódolni az adatokat, az az elcomsoftos progi, amit írtam.

Ha viszont belép az eredeti telepítésű Windows-ba csökkentett módban, vagy a lassú rendszert legalább addig kivárta volna, amíg az adatokat le tudja menteni (vagy ami még korrektebb, de ezt nem is feltételezem: a fontos adatokról rendszeresen készülne mentés) akkor ezt az egészet nem szívja meg.

Egyébként a Linuxot is formázhatod Ext2-re is (Ext3 helyett - de lehet, hogy nem is kell, mert a progi már azt is tudja), amit TUD olvasni az XP, ha felteszed a megfelelő programot rá.
És fordítva: a Linux tudja írni is az NTFS-t, csak defaultban read-only módban indul el, mert nem 100%-ig biztonságos.

Üdv:
AL
Előzmény: szalapala (31987)
Jahno Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31988

Office SP2-őt mondjuk letöltöd az msdownload.netacademia.net oldalról, aztán felrakod direktben.

Itt a teljes magyarhoz tartozó link:

http://msdownload.netacademia.net/info.aspx?prid=2042

Előzmény: Csacskamacka (31981)
szalapala Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31987
Én is így jártam.
Feltettem egy LINUX-ot, az tudja olvasni és másolni is az XP-doksikat. (Felülírni és törölni nem.)
Át kell másolni új helyre. (DVD, új partíció, attól függ, melyik kényelmesebb.)
A LINUX ext3 fájlrendszerét a Windows nem látja, ezért egy FAT32-es partícióra érdemes másolni, mert NTFS-re meg a LINUX nem bír írni.

És utána telepíted az XP-t.
Előzmény: djagrasto (31983)
Jahno Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31986
Ha ez komoly probléma, akkor kösd fel a gatyád :-)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31985
Ja, legközelebb ELŐSZÖR MENTENI, UTÁNA PRÓBÁLKOZNI!!!

AL
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31984
Ha egy kicsit olvasgatod az XP topicot, akkor ez már milliószor szerepelt.
Arra való a titkosítás, hogy az így védett dokumentumokat ne lehessen elolvasni.
Akkor sem, ha újra telepíted a windows-t. Ha csinált az elődöd ahhoz a felhasználóhoz, aki nevében az adatokat titkosították jelszó visszaállító floppy-t, akkor lehetséges, ha nem, akkor csak egy fizetős progi van amit próbálhatsz (az elcomsoft Advanced EFS recovery) erre a célra, ami vagy működik, vagy bebuktad.
Ha nem titkosított csak másé, akkor vedd saját tulajdonba a file-okat.

AL
djagrasto Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31983

Sziasztok!

Van egy számomra elég komoly probléma. Egy kollégiumba kerültem nemrég mint rendszergazda. A windows elég gáz állapotban volt, újra kellett volna telepíteni, de nem volt rá időm. (új munkahely, sok új hülyeség.) Gondoltam segítek valamit a helyzeten egy registry cleanerrel, nem akartam gázt csinálni, ráengedtem az automatát, persze újraindításkor nem állt fel a windows. Gondoltam nem gond, legalább újratelepítem. (javítás sem segített) Az eredeti a C:-n volt, ezt rátettem a másik partícióra, D:-re. Össze is jött a dolog, de ma szembesültem egy problémával. Az elődöm a dokumentumokat a windowssal titkosította. Hiába vagyok rendszergazdai jogokkal, a dokumentumokat nem tudom megnyitni. (zölddel jelennek meg az intézőben)

Tud valaki erre valami megoldást?

Előre is köszi.

akosbakos Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31982

Ha nem legális ne csodálkozz,

Ha legális akkor nagyon furi, próbáld meg újrs feltelepíteni a Office 2003-t

Előzmény: Csacskamacka (31981)
Csacskamacka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31981

Sziasztok!

Sajna az off2003-as topikban nem kaptam választ, hátha itt kapok.

Szal Office 2003 pro HU van a gépen. Automata frissítés letöltés lefut (SP1), de már nem telepít. Aszongya nem lehet. Semmi hibaüzenet, hogy konkretén miért nem.

Valaki tudja? Így persze az SP2-t sem tudom letölteni...

Köszkösz!

akosbakos Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31980

két gép között lehet Ad-hock kapcsolat is (crosslink kábel kábel nélkül :) )

De általában már nem csak 2 gépet szoktak összekötni tehát megéri  a legolcsóbb hubot megvenni.

Előzmény: Zozo___ (31977)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31979
Ha nem, akkor is, úgynevezett "ad-hoc" módban.

Üdv:
AL
Előzmény: Zozo___ (31977)
akosbakos Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31978

a router=útválasztó. Magyarul: van egy ADSL előfizud meg akarod anyu apu közt  2 külön gépre. Veszel egy wireless adsl routert ebbe bele belepötyögöd általában webes adminnisztrációs felületen  a szolgáltatótól kapott username/pass és utána ezt beteszed a szoba sarkába és a többi gép elvileg (persze határokon belül) bárhol lehet (házin belül) mert vezeték nélküli lesz a kapcsolat, de ehhez a gépeknek is rendelkezni kell "antennával" amit vehetsz PCI-s kártyaként is van esetleg alaplapi kivezetés is.

Ha notebookod van általában már szériafelszerelés.

És meg is van osztva az interneted.

Zozo___ Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31977
Nem feltetlenul kell router, attol fugg mit szeretnel osszekotni. Pl ket gepet ossze lehet kotni ket wireless kartyaval, ha legalabb az egyik kartya kepes "access point" modban mukodni.
Előzmény: Zeusz77 (31976)
Zeusz77 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31976
Sziasztok, egy amatör kérdésem lenne: wireless kapcsolathoz miért kell router?? Hogyan működik egy wireless kapcsolat? Köszi
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.30 0 0 31975
Ja, ez spec. egy "mezei" Prolinea vagy mijat@k. P3/400 vagy ilyesmi :-O
Nem azon múlik, mennyire komoly! (A hostnevet is nem véletlenül nem látod:)))
Persze ez már kimúlóban van, de tavaly még hótt éles vót.
Előzmény: rali (31974)
rali Creative Commons License 2006.01.30 0 0 31974
Ez is x86 struktúrán szalad?
Azt gondoltam ezek valami különleges processzorokkal dolgoznak.
Előzmény: Gorcsev (31972)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.30 0 0 31973
Kieg: Bios-ból lehet azt indítani, telepíteni vagy ha megborul, asszem...
Robicsek: az előbb ugye irtam a hsz-t, most nyomtam 1 reload-ot, erre ezt kapom:
"Firefox is configured to use a proxy server that is refusing connections."
Vicces, nem? :)))))))
Előzmény: rali (31971)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.30 0 0 31972
A Compaq saját izéja. Konfig, diagnosztika, ilyesmik.
ID 12 (decimal 18) is used by Compaq for their configuration utility partition.
Előzmény: rali (31971)
rali Creative Commons License 2006.01.30 0 0 31971
Azt látom, hogy ezek partíciók.

Mi aza type18?
Előzmény: Gorcsev (31970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!