Keresés

Részletes keresés

kBagyula Creative Commons License 2002.04.09 0 0 209
Ja és az egyetlenegy bajom, az AssetCreatStuioval, hogy amit ment, beleömleszti egy könyvtárba egy rakat file közé aztán válogathatod... Csinálhatna saját mappát magától is az objektum neve alapján aztán rakhatná abba is akár. Így fogjuk használni a Trainz-ben is, csak a config-ot kell külön megcsinálni hozzá.
Pl: X(mappa)
- x.im
- x.txt... és így tovább.

Hali!

Előzmény: kBagyula (207)
kBagyula Creative Commons License 2002.04.09 0 0 208
Hello Sasha!

Ha kell a MAX plugin akkor elküldöm mailban. Így nem kell bajlódnotok a regisztrációval. Kell?
De már csak holnap délelőtt!

Üdv. kBagyula

Előzmény: Sasha - HFL Factory (205)
kBagyula Creative Commons License 2002.04.09 0 0 207
Hi daVe!

Ja ja, és már sikerült is jégkorongot csinálnom a Trainz-be (Hihi!) aztán rájöttem 1-2 dologra. A bajom az, hogy hogy a francba tudok olyan bőrt húzni az "object"-re amilyet szeretnék? Fehérrel színű képpel már megy (Láttatok már fehér jégkorongot?). Ma du. kiszedem az egyik házból a "skint" oszt analizálom (azannyát). Van export pluginom a 3DMAXhoz (4.0; 4.2) is de az maga nincs meg. Egyébként az egyszerűbb tárgyak létrehozása/konvertálása tök egyszerű a Trainzhez a config.txt-t is könnyű megcsinálni egy másik alapján. Fentebb(lentebb) elolvastam a hozzászólást és majd ahhoz tartom magam.

Üdv. Mindenkinek!
kBagyula

Előzmény: daVe (204)
nortsen Creative Commons License 2002.04.09 0 0 206
Kiály lenne,ha átkonvertálnátok...már írtam régebben,hogy a config cuccokban segítünk (HO TTrainz csapat),viszont nagy előrelépés lenne,ha nem kéne nekünk is megcsinálni a nohabot,szergejt. A interriort megcsináljuk vmikor, egyenlőre jó az F7-es belseje.
Én ugyan nem csináltam még MSTS alá modellt, de annak a tutrialját haszáltam fel a trainzhez, mikor meg nem volt guide....
Annyit tudok segíteni,hogy a plugin max alá itt van:
http://www.auran.com/jet/downloads.php?NavID=20
gmax alá pedig itt:
http://www.auran.com/trainz/contentcreation.htm
Trainz Asset Creation Studio néven
Ebben van a plugin.

Hajrá (a kopaszra)

Előzmény: Sasha - HFL Factory (205)
Sasha - HFL Factory Creative Commons License 2002.04.08 0 0 205
Sziasztok!

Utánanéztem nektek egy kicsit a Trainz alá való konvertálásnak. Letöltöttem a Trainz Content Creation Guide-t ebben leírnak "mindent"! Sokaktól hallottam azt, hogy a Trainz alá könnyebb lesz majd a modellezés mint a TrainSim alá, de szerintem az írások alapján ez nem így van! Néhány fontosabb dolog: A TrainSim-mel megegyezően, itt is 8x8-tól 512x512-ig mehet a textúra mérete. Ugyanúgy az UVW Map - Unwrap UVW párossal kell textúrázni, mint a TrainSim-ben. A textúrák Multi/Sub-Object típusúak! Aztán a csatolások, elnevezések, linkelések már homályosak. Exportálás előtt Collapse All! Na mindegy, nézzétek meg, talán segít! Amúgy ez a ...material... üzenet, a hibás textúrázásra utal! Vagy egyáltalán nem textúráztad a modellt! Sok sikert!

Üdv.

Előzmény: kBagyula (201)
daVe Creative Commons License 2002.04.08 0 0 204
A Jet az Auran játék "engine"-je (gusztustalan, ámde divatos kifejezéssel élve), a Trainz alatt is ez fut (bár biztos nem az ingyenesen letölthető változat).
Én épp csak belenéztem, de láttam, hogy kb. 100 osztályból áll, aztán elszörnyedtem. Ennyi erővel a DirectX-et is megtanulhatja az ember, és azzal mégiscsak többre megy :)

Gmax-ot honnan szereztél? Letöltötted hozzá az Auran saját plugin-jeit? Mert anélkül nem lehet a Trainz saját formátumába menteni!

Üdv:
daVe

Előzmény: kBagyula (203)
kBagyula Creative Commons License 2002.04.08 0 0 203
Hi daVe!
Mire jutottál a JET-tel? Kipróbáltam van benne 1 játékdemó meg egy rakás valami ami nemtom' mire való. Mindegy majd később szórakozom még vele. biztos ez is játékfejlesztő progi. Maradok a GMAXnál (Hangzásra olyan, mint a klimax, csak jobb talán valamivel, nemtom' nem vagyok csaj) Hihi!
Szerintem az Auran azt akarja, hogy ha az emberkéknek játszani van kedve akkor csináljanak maguknak játékot...házilag.

Na Hali!

kBagyula

Előzmény: daVe (194)
kBagyula Creative Commons License 2002.04.08 0 0 202
Köszi Nortsen a tippet! Este kipróbálom valami egyszerűn. :-)
Előzmény: kBagyula (201)
kBagyula Creative Commons License 2002.04.08 0 0 201
Hi All!

A GMAX állati jó, éjfélig szórakoztam vele csináltam egy jó nagy tartályt (olajipari) de nem sikerült konvertálnom :-( egyenlőre, mert vmi. "...material..." nem oké neki. Nézegettem a kocsikat, mozdonyokat, rájöttem hogy ez még bonyolult egy kicsit... pl. a forgózsámoly. De egyszerűbb objektumokat tudok már gyártani, csak menteni Trainz formátumba azt nem. Külön teccett benne a teásköcsög. Lehet, ha majd eccer ráérek akkor csinálok egy mókás WORMS terepasztalt mindenféle kozervesdobozzal, szemétdombal, meg girnyókkal akik kigúvadt szemekkel tekerik a modellvasút irányító egységét.... :-)

Ha esetleg valaki tud tippeket a ....material.. hibaüzenettel kapcsolatban szívesen venném, ha írna nekem.

Köszke előre is!

Üdv. kBagyula

Előzmény: ErAdEn (200)
ErAdEn Creative Commons License 2002.04.07 0 0 200
Hello mindenkinek!

Matiz: Én föltelepítettem a játékot (ISO), a keygen-nel csinált serial-lal (ilyenkor nem kell crack), aztán mikor kijött az SP, akkor azt egyszerűen csak installáltam, nem kellett semmit bűvészkedni.

Nortsen: Kösz az új cuccokat előre is.

Csomas: A keygen és a crack MÉG MINDIG fent van a trainz.fw.hu címen, de gondolom, az a serial is jó lesz, amit kBagyula küldött.

kBagyula: Látom, bejött a gmax... :-) Sok sikert hozzá!

kBagyula Creative Commons License 2002.04.07 0 0 199
Szasztok! Nortsen itt vagy? Ma alkalmam volt internetezni 1 kicsit, van mostmá Gmaxom meg egy rakat vackom hozzá. Asszem ma este nem alszom. Sikerült egy mozdonyt behoznom, egy kicsit át is alakítottam az elejét... eléggé furcsa lett szegény.

Legyetek jók! Ásó, Kapa, Csákány, TRAINZ meg ilyenek.

Üdv. kBagyula

Előzmény: kBagyula (198)
kBagyula Creative Commons License 2002.04.07 0 0 198
Hello! Nézd meg a postaládád!
Előzmény: Csomas (197)
Csomas Creative Commons License 2002.04.07 0 0 197
Nem akar menni nálam a Trainz, egy működő serial kellene. Légyszíves segítsetek. Köszi.
Csoma
nortsen Creative Commons License 2002.04.06 0 0 196
Jah gondolom olvastástok,hogy hamarosan megjelenik a Yardmaster modul.
nortsen Creative Commons License 2002.04.06 0 0 195
Az Aurannál regisztrált vagyok már egy ideje, és ha lesz vmi új dolog akkor azt ti is megkapjátok!
Van jó pár cuccom már onnan, csak sajna a felrakása nem megoldott egyenlőre nálam.
A HO TTrainz lap megjelenése kissé csúszik, mert nincs hova felrakni. Nem tud valaki helyet biztositani Linux+PHP+Mysql párosnak 1-2 Gbyte hellyel? A tárhely csak a download cuccoknak kell. Elvilek maga a lap 10Mb-ba belefér pár évig.
Tud vki segyíteni?
HotTrain f7es kell vkinek?
daVe Creative Commons License 2002.04.05 0 0 194
Ha megvan még az install, akkor tedd fel újra a játékot, installáld a service packet, majd generálj egy kulcsot a keygennel és írd be a Settings\config.dat file-ba. A crack ebben az esetben nem kell. And that's all there is to it :)

Először én is a crackelt játékra tettem fel a service packet, és kiírta, hogy a bin\train.exe nem eredeti, ezért nem módosítja. Én ennek ellenére elfuttattam a játékot, és ugyanazokat a hibákat kaptam, mint Te, a collector lehalt (nem fagyott, ESC-re kilépett), a driverben nem voltak vonatok, a surveyorban nem voltak pályák. De ha követed a fent írtakat, akkor megoldódik a dolog.

Ma kísérletképpen megpróbáltam egy generált kulcsot regisztrálni a Planet Aurannál, mondanom sem kell, azonnal lebuktam, és jól letiltották a profilomat :)
Mindenesetre csináltam újat és letöltöm a Jetet, kíváncsi vagyok rá.

Üdv:
daVe

Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 193
Nos, az eredeti, Trainz/bin könyvtárban található trainz.exe -t elmentettem, megvan. Lefuttattam a peccset, aztán a rar file-ban található trainz.exe-t beraktam a bin könyvtárba. Sokkal gyorsabban betöltődött a játék, a setupban van egy csomó új opció, csili-vili, de Collector kifagy, a Driver meg nem ad fel mozdonyokat. Akkor most mi a répa? Reinstall, újrapeccs, eredeti Trainz.exe visszamásol?? Ha leírnátok a helyes sorrendet, nagyon sokat segítene..

A mozdonyokkal kapcsolatban: nem sok jót tudok mondani, a TrainSimulatorhoz kidolgoztunk mindent. Megvannak a bevállt módszerek, mondhatni olajozottan folyik a gyártás :) A Trainz-hez gőzöm sincs, hogy kellene modelleket építeni; vagy hogy egyáltalán kompatibilisek -e egymással. Hallottam, hogy a Trainz-hez megjelent egy pack, ami 3DSMAX-ből exportálja a játékba a modelleket; de semmi többet nem tudok róla. Ha ez meglenne, akkor néhány nap alatt átálíthatóak lennének a modellek a másik játékba. De ne feledjük, hogy a cabview, controls dolog még akkor sem megoldott ! A TrainSimulatorhoz már mindezek megvannak, fotózzuk a járműveket, ismert, hogyan kerüljenek be a műszerfal képek...

Előzmény: daVe (190)
ErAdEn Creative Commons License 2002.04.05 0 0 192
Matiz:

Csatlakoznék daVe kérdéséhez; ha valahogy meg lehetne oldani az MSTS modelljeitek Trainz-esítését, az nagyon jó lenne.

Megy már az 1.1.2-es Trainz-ed? Ha nem, akkor írd meg, hogy ISO vagy RIP változatod van-e, feltéve, hogy daVe hozzászólása nem nem hozott eredményt. Szívesen segítek...

daVe Creative Commons License 2002.04.05 0 0 191
Matiz, a hfl-es mozdonyaitokat nincs kedvetek megcsinálni Trainz alá is? Gondolom ide sem nehezebb importálni.

Üdv:
daVe

daVe Creative Commons License 2002.04.05 0 0 190
Matiz:
Ha simán feltetted a service packet a crackelt játékra, akkor remélem, van biztonsági másolatod a patch előtti állapotról. A probléma az, hogy a service pack felismeri, hogy a bin könyvtárban lévő trainz.exe nem eredeti, ezért nem frissíti. Ezt a file-t előbb vissza kellett volna állítani eredeti álapotába. Tudom, erről eddig nem volt szó, a supergamez fórumában leírtam, azt hittem, itt is, de tévedtem.
Utolsó esélyként felteszem neked az én exe-met, töltsd le és tedd a bin könyvtárba, hátha működni fog. Mivel a könyvtáramat már megint letörölték (nagyon gyorsak voltak), most az upload/trainz könyvtárba teszem.

Üdv:
daVe

Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 189
Nem jott be, mert eltuntek a mozdonyok. Nincs mivel jatszani... A palyak megvannak, de mar a Collector is kiaakad.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 188
Itt is lejott; proba folyik!
Előzmény: daVe (186)
kBagyula Creative Commons License 2002.04.05 0 0 187
Lejött. Köszi szépen! Örök hála érte!
De csak 2 felhasználót enged be tudtátok? Mehet más is mostmár szabad a pálya a részemről. Mindenkinek kellemes hétvégét!

Üdv.
kBagyula

Előzmény: daVe (186)
daVe Creative Commons License 2002.04.05 0 0 186
Kész, fent van az egész.
4 x 12.582.912 byte + 1 x 6.577.553 byte a pontos méret. Önkitömörítő ace formátum.

Üdv:
daVe

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 185
egesz turheto sebesseggel erkezik. hany file? Most a c02 felenel jarok, latok meg egy c03-ast is.
kBagyula Creative Commons License 2002.04.05 0 0 184
Köszike! Töltöm, töltöm...
Előzmény: daVe (182)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 183
Toltom; koszonom.
Előzmény: daVe (182)
daVe Creative Commons License 2002.04.05 0 0 182
Matiz, kBagyula és mindenki, akit érint a dolog:
Felteszem legeslegeslegutoljára a service packet, cracket és keygent a szokásos helyre, vagyis az ftp://www.supergamez.hu/upload/dav/trainz szerverre. Kicsit lassan megy, kb 13:00-ra ér fel a teljes anyag.
Nagyon gyorsan, lehetőleg még ma szedjétek le, mert nem biztos, hogy holnap még ott lesz. Remélem ezúttal Ti lesztek gyorsabbak és nem a rendszergazdák :)

Üdv:
daVe

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 181
Arra gondoltam, hogy delutan akkor benezek, es ha nincs semmi akkor en meg csunyakat gondolok, mert jovo hetig varni kell :-))
Előzmény: ErAdEn (180)
ErAdEn Creative Commons License 2002.04.05 0 0 180
OK, most melóznom kell, de majd délután gondolok rátok. Ha akkor is melóznom kell, akkor már csak a jövő hét marad, bocs... :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!