Mint írtam, az Armytek Prime A2 PRO lámpámmal, jók a tapasztalataim. Ezért rendeltem be a C2 PRO -t. Nem kell kikapcsolni, nem kell gombot nyomkodni, így is látom, mikor narancsra vált a villogása (5 mp -ként villant). Ekkor még 25% van az akkuban. 30 lm -os esti sétánál ez még több mint 10 óra üzemidőt jelent, és a TURBO fokozat is továbbra elérhető. Nem kell idegeskedni, hogy idő előtt lemerül. És ez ad igazi biztonságérzetet, hogy a fő lámpára számíthatok. Ezért mertem bevállalni az Armytek Prime C2 PRO -t (és az ára sem rossz, de még nem kaptam meg).
Az Armytek Tiara A1 PRO, Prime A2 PRO, Predator PRO lámpáim mind jelzik, mikor az akku 25% -ra merül, kapcsolgatás, újra indítás, miegymás nélkül. ;-) Ezért is szeretnék még pár Armytek terméket beszerezni.
Pár hete én is jártam úgy, hogy elfogyott a lámpából a delej. Világít a kapcsolója, de ehhez nem sok energia kell, ki is tudja jelezni a feszültséget pár gombnyomással, de arra lusta vagyok, úgyhogy előkaptam a tartalék lámpát. Meg abban se vagyok biztos, hogy a feszültség kijelzése közben terheli is az akkut. Maga a villogás persze egyben terhelés is, de azért egy magas vagy turbo fokozat mégis több lehet, szóval elég sokszor kell nézegetni, hogy legyen az embernek annyi tapasztalata a kijelzett érték és a még hátralevő használhatóság összefüggéséről, hogy ne fordulhasson elő a lemerülés használat közben. Meg egy pihent akkut frissen megterhelni pár másodpercre az más, mint magas fokozaton 10 percekig. Arra meg kinek van ideje, hogy mondjuk fél perc high fokozat után nézze az akkufeszültséget indulás előtt.
Ennél én sokkal biztonságosabbnak érzem a tartalék lámpát. Akár egy kisebb edc vagy kulcstartó lámpácskát is.
Láthatjátok, nem fényáramra, fényerőre volt szükségem. A házszámok 10 - 15 m -nél nincsenek messzebb a járdától, és a legtöbb esetben, pár m távolságot kellett bevilágítania a lámpáknak. Elvétve pár 10 m -re a természetben. Inkább az volt a lényeg, hogy 20 - 30 km -ről, ne keljen hazamennem.
1., Régebben volt Fenix PD35 -asom (2013 vagy 2014 -es modell, még oldalsó gumikapcsolóval), 1,5 óra TURBO fokozat helyett volt 5 perc, és MAX 6 - 7 alkalommal működött.
2., De nem ez volt a fő problémám. Nem volt energiaszint kijelzése. El kezdett villogni, és vége. ECO módban sem ment ez után már túl sokat.
3., Volt régebben még 1 próbálkozásom. A Nitecore P12 -es (2015 -ös modell) volt. Ez ugyan kijelezte a feszültségi szintet, de mikor váratlan, kicsit többet kellett használnom (a Nitecore egyébként gyenge hatásfokú, a 70 lm -nal messze meg nem világított), ez is cserben hagyott. Míg a MagLite, Led Lenser eddig egyszer sem.
Jó ideig maradtam az AA / AAA -s lámpáknál, és kb tavaly kezdtem újra a Li-Ion -os lámpák között keresgetni. És nemrég megtaláltam az Armytek termékeit. 25% töltöttségi szinten vált sárgára a lámpa. Képes alacsonyabb fokozatokon is üzemelni. Eddig jó a tapasztalatom velük kapcsolatban. ;-)
- Télen - hamarabb sötétedik / később világosodik > Munkából hazafelé, kivilágítatlan parkon át, gyengébben kivilágított utcákon, ügyfelek lakhelyének megtalálása esetében, pláne ha pár 100 lakosú falura megyek ki (5 óra után már sötét szokott lenni, a falukon, mellékutakon a kivilágítás semmit sem ér), az ajtó zárásakor / nyitásakor, is szükség van a + fényre.
- Tavasz - gyümölcs, zöldség a pincében > A ház alatti pincét leszigeteltük, itt nem lehet gyümölcsöt, zöldséget tárolni, csak a kinti pincében, ami alulról nincs leszigetelve. Próbáltam a vermet is, nem az igazi. A kinti pincémben aprócska, pár ablak van, amiket le is szoktam szigetelni, így a fény nem nagyon jut be. A talajvíz végett, biztos ami biztos, áramtalanítani is szoktam. Tavasszal a krumpli csírázik (el kell távolítani a csírát, hogy használható maradjon a krumpli), a gyümölcsöt, zöldséget válogatni kell, nehogy az egész termés megromoljon. 25 - 30 ládányi terményről van szó, ki kell húznia (mikorra a kertben is lesz friss). Legalább 2 hetente azért át kell nézni. Ha látni szeretnék, kell a lámpa.
- Nyár - Nappal meleg van > Hát igen, a bogrács szezon. Éjjel élünk mi is, nappal ha lehet, ha tehetem, inkább pihenek. Éjjel a szabadban, nyáron is sötét tud lenni. Megint csak kell a lámpa / lámpás.
- Ősz - kerti munkálatok > Mivel ilyenkor akarom behozni azt a munkát, amit a nyáron elhanyagoltam, meg a kerti munka is több, kezd hamarabb sötétedni (de a munkát szeretném befejezni pl. rakodás, maradék rész felásása, stb.), megint előkerül a lámpa, fejlámpa.
- Egész évben - ha javítani kell valamit, kisebb szereléseknél, éjjeli szükségletek esetében, ablaktalan lépcsőházak esetében, itt / ott, ekkor / akkor, rövidebb / hosszabb időre előkerül valamelyik lámpa.
Szerintem, az egész évben kell használnom a lámpáimat. Egyenlőre, nem látok úgy mint a denevérek. ;-)
Egyre korábban világosodik, egyre később sötétedik. Azt hihetnénk lassan vége a lámpa szezonnak, lassan el tudjuk rakni a lámpáinkat. De nem. Ahogy kitavaszodik, a hó elolvad, jönnek az áradások, emelkedik a talajvíz. Nálam a kinti pince már nedvesedik. Előbb, utóbb, áramtalanítanom fog kelleni a kinti pincémet, miközben az alma, krumpli, zöldség itt található. Tavasszal van velük a legtöbb munka. Az almát válogatni, zöldséget, krumplit csírátlanítani kell, rosszakat kidobni.
Úgyhogy a fejlámpák, fejpántok, mágnestalpas lámpák megint előkerülnek, ill. el sem kell pakolnom ezeket a tél után. ;-)
KUPONOS ÁR: negyvennégyegészhetvenhat amerikai dollár - regisztrált svéd postával együtt - raktáron van, nem kell rá heteket várni, hogy feladják!
Mivel egyedi kedvezményről van szó ezért a kupont nem írhatom ki nyilvános felületre, ahogy az árat is csak így, hogy mi értsük. Akit érdekel az üzenetben jelezze az itteni felhasználónevével együtt ezen az oldalon alul a kapcsolaton keresztül. A részleteket válaszban tudom megírni. Mivel a darabszám is limitált ezért kérem az írjon aki valóban szeretne is vásárolni. Köszönöm!
Ezek szerint olyan a karakterisztikája, mint egy feszültség stabilizátornak, igaz hogy a vizszintes tengelyen nem az áramerősség szerepel, hanem az akku kapacitása 100%-tól lemerülésig -0%-, 10%-ig tartja az 1,5V-os kimeneti feszültséget!
Írtam, hogy nem kell a 14500 -as a ZL lámpámba. 1 db AA -s NiMh akkuval, 21 lm fokozaton (esti séta) is csak világít, világít, világít, ... . ;-)
Egyébként, azért is jó az a 1,5 V -os Li-Ion akku, mert merülésig stabil 1,5 V kimeneti feszültséggel rendelkezik. Így az akku egész kapacitását ki lehet használni. Lehet, hogy a lámpádon is segítene, vagyis stabil lenne a kimenet. ;-)
Rá szoktam tölteni, nem hagyom lemerülni. A dögök amúgy az adatlapján stabilizáltnak hirdették.. de ha pozitívan áll hozzá az ember, akkor így meg tovább világít. :-)
Nem csak az végett vettem. Bár a lámpáim többsége 0,9 V -ra képes lemeríteni az AA -s akkukat, így kihasználva a MAX kapacitásukat, azért akad pár lámpám, melyek 1,1 V -nál már lekapcsolnak. Ezekhez gondoltam ezeket az akkukat. Kicsit becsapom a lámpa ellenőrzését.
A 14500 -as akkukkal egyébként sem nyernék. Itt a régebbi ZL SC5 OP:
És már megvan a SC5w MK II is. A SC52 régebbi modell, már a SC53 is kint van, és ezek felett állnak a SC5 -ösök.
Azért kicsit más mint a Lumintop TOOL AA. A ZL lámpák stabilizáltak. A TOOL AA 550 lm -ről 350 lm -re csökken kb fél óra alatt. Szerintem nem meríted ki a 800 mAh -át az akkuból, hamarabb felteszed töltőre. Vagy hagyod 3 V -ig merülni a 14500 -as akkut?
Mert a Fenix LD22, FD20 2x 1,5 V -os akkura megy. 14500 -as akkukat nem rakhatsz bele. Egyébként a Nitecore EA42, EA21, MT20A, Olight S2A, Armytek Prime A2 PRO, Zebralight SC5 OP, SC5w, H53w, Led Lenser M5, MT06 lámpáim sem használnak 14500 -as akkukat. Ha belerakod ezekbe a 14500 -as akkut / akkukat, tönkre vágod a lámpákat. ;-)
Mivel a Fenix lámpáim nem ellenőrzik az akkumulátorok töltöttségi szintjét, nem is fogyasztanak sokat, ezért kipróbálásra megrendeltem a Fenix 1,5 V -os akkuját. 2 db -ot. 1600 mAh -ás, 2,4 Wh -ás Li-Ion akku van benne, és 2000 mAh -os NiMh akkuknak felelnek meg. Mivel belső töltéssel rendelkeznek, ezért bárhol, bármikor, bármiről, feltudom tölteni ezeket. 1 próbát mindenképpen megérnek.
Majd kipróbálom, hogy az egyes akku típusok mennyi üzemidőt bírnak.
Ezen a héten a frissített Convoy L2 modellről írtam. Igaz nekem csak az új színből van, az XHP50.2 LED-es verzióból nem is valószínű, hogy venni fogok, mert nem látom értelmét a házon belüli ellenfél, a Convoy L6 mellett.
Na akkor már értem, hogy miért nem lehettem autóipari technikus színtévesztőként.. Elektromos járműhajtás szakmérnök viszont lehetek.. :-) Na majd a zasszony segít.
Az nem nagyon volt soha 100$ alatt. Itthon meg 30e valós garival.
Volt valamikor mikor új volt VC4-em is. Megbízható öreg töltő, a legnagyobb baja talán az, hogy 2 akkunál tud tölteni 1A-el, ha több akku van benne akkor a töltőáram maximum 500 mA. Kapacitást nem mér, csak azt írja ki, hogy mennyit töltött az akkuba. Ennyiért ajándék.