Keresés

Részletes keresés

moonshadow Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1400

Sajna amikor még én voltam gyerek, nem voltak kókuszrost matracok, az ágyban leginkább a kinézete számított.

Őseim anno rendszerint kombinált összecsukható-kinyitható rekamiékkal próbáltak megörvendeztetni hasztalan, nyolcadikos koromban volt amikor alig tudtam kikelni az ágyból mert majdnem derékszögben ébredtem a francos rugós betétes gagyi rekamié matracok miatt.

Szerintem a gyerekek tanulmányi előmenetelét is elősegíti, ha legalább egy novetex szintű kókuszrost matracot kapnak fix ágyráccsal, amiből kipihenten ébredhetnek.

Amióta megvan a matracom, nem szivesen alszom máshol, pl. rokonoknál, vagy kirándulás során panziókban, mert a rossz (túl puha és behajlós) ágyon nem tudok jóformán aludni.

 

Előzmény: Suneey (1398)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1399
Gyereknel hany eves kortol javasolt? 5-10-15-20? Mondjuk egy kereskedo altal mikortol, azert teged kerdezlek. Hany evem van meg az 1M-ig:)
Előzmény: Suneey (1398)
Suneey Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1398
A Tempur matracokat mindig kettesével vásárolják, vagy dupla méretűt vesznek. Férj és feleség; barát-barátnő, élettársak párban.

A gyerekeknek ha kicsik azért nem vesznek, mert még nem kell. Fiatalok, egészségesek, sokat mozognak. Ha megnőnek és lesz saját keresetük, akkor majd vesznek maguknak. Ha szeretnének alhatnak néha a szülők ágyában, sokszor kipróbálhatják otthon. Aki tud vesz nekik is, de ez nem törvényszerű. Nem olyan, mint a fagyi vagy a vasárnapi ebéd, hogy egyszerre mindenkinek.

Autót sem vesznek a gyerekeknek külön. Nincs mindenre keret.

Ahogyan egyik fórumozó társunk helyesen rátapintott: Autóra sokan milliókat költenek, mert fontosnak tartják. A lakás utána a legfontosabbnak. De valóban: "Életünk egy harmadát matracunkon éljük." - erre a legtöbben nem gondolnak.
Philosopher Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1397
:) Pedig lehetséges, hogy két ellentétes állítás egyszerre igaz legyen.

Nem egy igazság van. Nagyon sok igazság lehet. Attól függ kinek vagy minek a szempontjából nézzük.

Axiómának is megvan a saját igazsága annak ellenére, hogy nagyon sokszor átesik a ló túloldalára. Nagy dirrel-durral írja a hsz-eit és gyakran költ hozzá olyan dolgokat, amiről nem is volt szó.

Sokféleképpen láthatjuk a világot és ahány nézőpont, annyi igazság. Én így gondolom.
Előzmény: Törölt nick (1385)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1396
Kőgazdag? Bruhahaha! Rendkívül takarékos életet élek, a lakásunkban minden a lehető legenergiatakarékosabb, nem dohányzom, nem iszom de még csak nem is kávézom. Napi 10 órát dolgozom főállásban és utána még jön a "maszek". (És akkor még nem is beszéltem a páromról.) Még a hobbim is az, hogy ritka gyümölcsöket termesztek (kis mennyiségben) és hát ezzel is plusszba billen az anyagi mérlegünk mutatója. Gyakorlatilag nincs is időm pénzt költeni (és sajnos a családomra se sok) mert majdnem mindig húzom az igát. A matracvásárlás előtti nagy kiadásom egy tv vétele volt 4! évvel ezelőtt. És igen, ha ilyen élet mellett két ember jópár év alatt félre tud tenni többszázezer forintot, majd ezt egy egyszerű mozdulattal "elherdálja" ágyra és ez kőgazdagságot jelent, akkor az vagyok. Burzsuj.

u.i: Nem vagyok egoista, de ha néhány ember ennyire tudatosan élné az életét akkor nem lenne ennyi nyavajgás az országban.
Előzmény: Axióma (1395)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1395
OK, ezek szerint te a kogazdag 1%-ba tartozol, gratulalok. Es ekozben azzal foglalkozol, hogy ide beregisztralsz a Tempurt dicsoiteni. Ez igy tolem nagyon tavol all, de miert is legyunk egyformak.
Sajna a lotto 5-ost se mi nyertuk, 1 talalatra nem fizetnek semmit...
Előzmény: dvdcd (1394)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1394
Nem kerülte ám el a figyelmemet, hogy ezt már többször is feltetted, csak azért nem válaszoltam nehogy olaj legyen a tűzre nálad. De hát legyen ha már így rákérdeztél: van egy csodálatos nejem és két kis tündér gyerkőcöm. A gyerkőcök még picik, náluk még semmi jelentősége nem lenne memóriahabos matracnak. És igen a nejemnek is vettünk, sőt még ágyat is kellet hozzá vennünk, mert előtte egy kárpitos franciaágyunk volt. És vettem hozzá két Comfort párnát is és várom hozzá a kispárnákat is. Nem kell kiszámolnod, hogy ez mennyibe került (tudom én is), de remélem ez nem jelent számodra újabb problémákat az irányomban? És ugye nem az lesz a következő kérdésed, hogy miből élek, mennyit keresek és mennyi adót fizetek?
Előzmény: Axióma (1393)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1393
Dehogy, csak akkor van ez a szemleletem, ha eppen errol beszelunk!
Hany darab Tempur matracot vasaroltal? Ezek szerint vannak gyerekeid, felteszem parod is, csak neked "jar" tempur?
Előzmény: dvdcd (1392)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1392
"Korrektul 1 km 40-60 Ft korul van az auto ertekveszteset nem (csak amortizacio javitasat) beleszamolva. Draga autonal plusz km-enkent 20-60 Ft az ertekvesztes..."

Atyavilág !!! Te mindent ilyen szemlélettel vizsgálsz? Ha veszel egy liter tejet és két nap múlva iszod meg a végét, akkor kiszámolod, hogy mennyi kamatot vesztettél azzal, hogy az árát nem fektetted inkább másba? Vagy, hogy mennyit veszített az értékéből az a pohár tej? Húúú, és a tartós tejet még nem is említettem :-) Az nem lehet, hogy egy kicsit túliskoláztad magad? Nem értem miért nem úgy fogalmazódik meg benned ez a téma, hogy beülünk a Suzukinkba a családdal, elviszem a gyerekeket moziba (ahogy ezt én is tettem ma) vagy kirándulni és ha már úgyis abban a nagyvárosban vagyunk, akkor kipróbálom azt a fránya matracot. Igaz, hogy a milyenségéről nem szóltál egy szót sem, csak az áráról. De minek az áráról? Honnan tudod, hogy nem ér 3 forintot sem, vagy megér akár 300000-t is ha még az életben nem láttál ilyet? Ez olyan mintha azt mondanád egy autóra, hogy az nem ér meg 3 millió forintot anélkül, hogy tudnád milyen márkáról van szó. Apropó autó. Ez azért nem teljesen jó hasonlat, mert nekem is egy 10 éves autóm van ami a használtautó piacon nem ér többet mint 500000 forint. Lecserélhetném akár egy 2-3 évesre, de minek. Egy évbe kb 15000 km-t megyek vele (tehát nem sokat) és semmivel sem nyújtana nagyobb komfortérzetet egy 2 millióval drágább autó. A klíma abban is csak hideget fúj, a légzsák abban is csak pofán ver ütközéskor, az ABS abban is csak blokkolásgátol stb stb. De azért ez az ágyamra nem volt igaz. Abban "muszáj" napi 8 órát aludni minden nap és ezt akármilyen számítási rendszerrel nézed ez az életed egyharmada, ami ráadásul kihat a másik kétharmadra is. Itt ha csak kicsivel is több komfortérzetet tudsz elérni mint egy másik matracon akkor arra érdemes áldozni, ha pedig érezhetően nagyobb kényelmet nyújt, akkor már nincs is tovább min gondolkodni. Persze ha engedi a pénztárcád. De ha engedi akkor más kifogás nem állja meg a helyét.
Azért megnézném azt a filmjelenetet amikor te és én együtt mennénk matracot vásárolni. Csak még azt nem tudom, hogy milyen film lenne? Vígjáték vagy dráma? :-)))
Előzmény: Axióma (1371)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1391
Jo, mint korabban irtam, tulreagaltam... az uj autot hitelbol megoldast en se ertem azoknal, akik meglepik.
Előzmény: moonshadow (1389)
vadkaland Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1390

Bírom Paljoc humorát, még jó, hogy néha ír, mert így legalább van miért olvasni a fórumot mostanában:))))

 

A többieken is jókat derülök, a kezdeti méreg után, jobb, mint a kabaré:))

moonshadow Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1389

"Na, te is azt hiszed, hogy azert nem koltok matracra, mert olyanra koltok, amivel villoghatok... koszi:(("

 

Ezt a fene se írta.

annyit írtam, hogy ha jobban belegondolunk, 1/3 életünket a matracon éljük de minimum napi 6-8 órát, ezzel szemben pl. egy autóba napi 1-2 órát zötykölődünk, mégis több milliót kiadunk érte, van aki évtizedekre eladósítja magát egy autóért, míg egy matracért sokalljuk a 250-et.

Meg mint ahogy írtam én sem adnék ki annyit érte, nekem novetex van ami az elvárásaimat teljesíti, 100-120 körül volt ha jól emlékszem, de bőven megérte, mert pihenten tudok nekiindulni  a napnak.

Előzmény: Axióma (1381)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1388
OFF 4,5 km, nyaron biciklivel vegig merek (szoktam) menni azon az utvonalon, osszesen 320 m van varoson kivul... de muszaj hidegben kocsi, plusz a kolkoket kell szallitani (oket mar csak 1,5 km-en, varoson belul, ami nem is foutvonal). Szoval nyugi, vigyazok, komolyabb utra nem vallaltam volna be a kispolszkit (ritkan elmegyek vele 10-15 km-re, de csak egyedul, vagy inkabb azt sem ha nem muszaj). ON
Előzmény: paljoc (1387)
paljoc Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1387

"Bar en a kispolszkiban szoktam villogni..."

 

Olyankor feltétlen tekerd a tempurt magad köré, akármilyen jól is vezetsz!!!

Előzmény: Axióma (1384)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1384
1.0, sot pontosan 993 ccm:) Bar en a kispolszkiban szoktam villogni, a swifttel a ferjem jar.
Jogos, vszinu tulspilaztam, de gyakorlatilag mindenki megmagyarazza, hogy en biztos rossz helyre koltom a penzem, ha a draga matracokra nincs mar, hiszen az kene az egyik legfontosabb legyen. Es erdekes, hogy meg mindig nem derult ki egyetlen tempur-osrol sem, hogy egyedulallo, vagy csaladja van (250e vs. 1M)
Előzmény: Törölt nick (1382)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1381
Na, te is azt hiszed, hogy azert nem koltok matracra, mert olyanra koltok, amivel villoghatok... koszi:((
Előzmény: moonshadow (1377)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1380
Hmmm, nagyon rátapintottál a lényegre! A szocializáció! Ez az ami eddig nem került szóba:

A szocializáció már egészen kisgyermek korban kezdődik. Nem mindegy, hogy egy vastag fehér szőnyegen tanulunk meg járni vagy egy parkettán, esetleg valamilyen járólapon.

A szociológia leíró társadalomtudomány. Azt vizsgálja: min múlik, hogy ki mire viszi az életben, melyik társadalmi rétegbe fog tartozni.
Döbbenetes dolgokat lehet olvasni a szociológia könyvekben.
Előzmény: moonshadow (1377)
Philosopher Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1379
Na ez mindjárt sokkal korrektebb hsz., mint az előző volt!

Általában így van ahogy mondod. Amikor azonban ki kell várni valaminek az árcsökkenését, akkor az legtöbbször örökkévalóságnak tűnik.
Gondoljunk csak a GPS-re, az LCD-Tv-re.

A Rádiótelefonoknál, nem csökkentik a végtelenségig az árat, hanem amikor már nem adnak el egy adott típusból megfelelő mennyiséget, akkor beszüntetik a gyártást és kihoznak egy új típust, amit újra lehet drágán adni.

Van igazság benne amit mondasz, általánosságban.

Számtalanszor jártam már úgy, hogy nem vettem meg időben egy szuper jó terméket, később beszüntették a gyártást és hasonlót sem lehetett többet kapni! Azóta sem lehet.

Az 1kg-os aranytömbnek sem fog leesni a végén 100 Ft-ra az ára. Azért van egy határ.

Úgy gondolom így van ez a Tempur matracnál is. Akik eddig vettek a világon, meg akik még ezután vesznek, azok már nem nagyon tudnak majd máson aludni. 15 évente cserélik és vesznek újat. A gyár berendezkedik erre a mennyiségre és ezzel dolgozik. Nem akar minden áron mindenkinek gyártani. Nem is tudna.

Ha jól tudom 1992-ben dobták piacra Amerikában, mint az első memóriahabos matracot, Európában 2003-ban kezdték el forgalmazni. Az elmúlt 6 év alatt nem csökkent az ára, sőt az infláció arányában, és a Forint-Euro áringadozás folytán Magyarországon 20%-al emelkedett is az utóbbi 1 évben.

Az az érvelés is tökéletesen érthető, hogy ha valaki azt mondja: "Még fiatal vagyok, elalszom bármin, majd 50 éves koromban ráérek megvenni a legjobbat, most más a fontos." - Mindenkinek a szíve joga, saját döntése, hogy mit hová tesz a fontossági listán.

Le lehet másolni, hiszen bármit le lehet. Pont ugyanazt, az összetétel pontos ismerete nélkül nem lehet előállítani, de nagyon hasonlót igen. Sűrűségben bárki gyárthat 85kg/köbméter sűrűségű memória habot. Árban ugyanarra, vagy drágábbra fog kijönni, mint amibe a Tempur kerül és márkaneve még nem lesz hozzá.

Többen megpróbálták kísérleti jelleggel és sikerült is, csak épp látták, hogy ez k***a drága és abbahagyták. Megmaradt kísérleti stádiumban.
Lehet kapni 75kg/köbméter sűrűségű belga memory alapanyagot. Bárki rendelhet, és gyárthatja, akinek ilyen gyára van és erre van berendezkedve, de senki nem rendel belőle, mert olyan drágára jön ki, hogy nem tudná eladni. Magyarországon és Szlovákiában is van memory gyár. Maradnak a 60kg/köbméternél és így is 100 ezer körül jön ki egy kész matrac végfelhasználói ára.

Régen az emberek ökrökkel szántottak és kaszával arattak. A lakosság 85%-a dolgozott a mezőgazdaságban mégis sokkal olcsóbb volt az ennivaló.

Ma az EU lakosságának 6%-a foglalkozik a mezőgazdasággal és túltermel. A gépek, traktorok, kombájnok viszont méreg drágák, így az étel is az. A túltermelés pedig nem hozza a várt árcsökkenést.

Mi lett volna, ha az alkimistáknak sikerül aranyat vegyi úton előállítani könnyedén és olcsón? Kicsivel érne csak többet ma az arany, mint a vas.

20 évesen én is azt mondtam, van fontosabb a matracnál. Hogyne lenne! Nem is gondoltam ilyesmire. Lakás, autó, család, tanulás, munkahely! Hát persze, ezek mind fontosabbak. Ma az egészségem a legfontosabb és a mindennél előbbre való. Ha elveszik, pénzen nem tudom visszaszerezni...
Amikor valaki súlyos beteg lesz, odaadná mindenét, hogy meggyógyuljon és újra egészséges lehessen. Legtöbbször azonban minden vagyona kevés rá... Hány ilyen történettel találkozunk naponta?

Mindenkinek aki itt érvel igaza van. Megvan a saját igazsága. Minden ember más, mégis tudunk egymás mellett élni és többé-kevésbé megértjük egymást...
Előzmény: Csavarhúzós (1360)
vadkaland Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1378
Legyen igazad, szívből kívánom!!!
Előzmény: Vasti (1376)
moonshadow Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1377

"Nekem van ket gyerekem, ferjem, ugyhogy HULYESEGRE se idom, se penzem - es egy "tuti100 hogy nem veszem meg" matrac kiprobalasa teljesen ez a kategoria. Tudok szelektalni, muszaj a hatekonysag! (Szorozd csak be: 4 szemelyes csalad, az 1M forint csak matracra??? Felteszem vagy egyedul elnek a tempurosok, vagy csak magukat kenyeztetik vele a csalad le van szarva, vagy 50e-ert veszik csak dicsekszenek vele. "

 

Csak nézőpont és szocializáció kérdése.

Nekem ugyan "csak" novetex matracom van, kókuszrost-szivacs rétegelt cucc, de nagyon bevált, a régi rugós ágyakhoz képest eleinte csodaszámba ment, hogy kipihenten tudok ébredni és így nekiállni a napi feladatoknak.

El is gondolkodtam azon, hogy egy ágyon éljük le életünk kb. egyharmadát, így sztem nem lenne sok érte akár a 250 ezer ft sem. Ami sok számomra, az az árkülönbség pl. az autók között, minek 4 millával több mercire 20 éves hitelt felvenni, ha seattal is szinte ugyanolyan kényelmesen odaérek valahová...

Tempur matracért én sem adnék ki 250-et, mert szerintem annyival nem jobb a novetexnél, de egyébként az életünkben használt egyéb cuccok árához képest nem tartom soknak érte a 250-et sem. Egyszerűen nem kezelik az emberek valós értékükön azokat a dolgokat, amikkel nem tudnak embertársaik előtt villogni.

Előzmény: Axióma (1337)
Vasti Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1376
Szerintem csak annyi a "probléma", hogy hétvége van, az idő sem volt tegnap túl jó (mindenki be volt zárva a lakásba), és ráért ilyen hülyésgekkel foglalkozni ;-)

Egy átlagos dolgos hétköznapon, vagy egy szép napsütéses hétvégén az utolsó 1000 hozzászólás nem került volna a topicba ;-))) Holnap tuti normalizálódik már a helyzet. Addig meg mindenki (?) jól szórakozott ;-)

Üdv: Vasti
Előzmény: vadkaland (1375)
vadkaland Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1375

Na ettől hullik még ki a hajam...:) Vettem ma egy cipőt, 14ezerért, sztem kb 3 évig fogom használni, csak abba őrülök bele, hogy nem tudom mennyiért is lesz a lábamon a cipő naponta, ha 200 km-t utazok egyik nap IC-vel, másnap meg BMW-vel:))))

Lehet jobb ha visszaviszem a boltba, még bele nem dilizek!

Röhejesek az utóbbi hsz-ek!!!

 

Lehet jobb lett volna, ha dvdcd megtartja magának a tapasztalatait és az új matraca feletti örömét. Bár ez a fórum direkt ezért jött létre!!!!

 

Én személy szerint örülök annak, hogy van egy ember aki megtalálta a számára tökéletes matracot, jókat alszik, és ezt megosztotta a fórumozókkal.

 

Miért nem lehet már leakadni a témáról???????

 

Előzmény: paljoc (1374)
paljoc Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1374

"sz...nak a kérdésekre, a segítésre."

 

Dehogy szarnak, pont, hogy megmondták: az a legjobb és olcsó is, mert csak pár forint naponta! :-))))

Előzmény: vadkaland (1372)
gjud Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1373

Köszi szépen az infót!

Megnézem akkor az Edettoban is. A MecsekMatracnál néztük eddig.

 

Azért ha tudna valaki a garanciális kérdésekről is némi infóval szolgálni, azt is nagyon megköszönném.

vadkaland Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1372

Ahogy látod a többiek el vannak foglalva valós, vagy vélt sérelmeikkel, sebeik nyalogatásával, sz...nak a kérdésekre, a segítésre.

Sztem nyissatok külön fórumot a tempurnak és marjátok ott egymást!!

 

Én is a Lineát választottam, kedden jön meg (Dinamic). Nem tudom te hol nézted, de én legolcsóbban az Edettonál találtam. A Mecsek Matracháznál ua. 10e-rel drágább!!! Annyit megér, hívd fel őket, minden héten kedden kapnak árut. A Rottexről nem tudok semmit, de ha felhívod a gyárat, kapásból megmondják a pécsi viszonteladóikat. Én is így találtam rá az Edettora. Egy telefont megér.

 

Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: gjud (1367)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1371
Mar ne is haragudj, de a matrac milyensegerol se eddig, se ezutan nem nyilatkoztam! Egyedul annyit, hogy nem lehet vegtelen a hatarhaszna, de ez nyilvanvalo barmire (kiveve talan a perpetuum mobile-t).
Az autonak viszont nem csak benzinkoltsege van... Korrektul 1 km 40-60 Ft korul van az auto ertekveszteset nem (csak amortizacio javitasat) beleszamolva. Draga autonal plusz km-enkent 20-60 Ft az ertekvesztes...
Egyebkent ujabb szep analogia matracokra is:)
Előzmény: dvdcd (1370)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1370
Szerintem te már ingyen sem próbálnád ki, nehogy véletlenül megváltozzon a véleményed.
Engedd meg nekem, hogy cserébe amiért ilyen ügyesen kioktattál, hogy nem 45 forinton alszom éjszakánként, egy kicsit törlesszek az adósságomon:

Suzuki Swift 1.0-átok van, ami nem eszik többet 100km-en mint 6 liter benzin. Kb 280 forintos benzinárnál ez azt jelenti, hogy kilométerenként 16,8 forintba kerül, ami a 18 km-es távot nézve oda-vissza 605,- forintba kerülne. (spóroltam neked 1075 forintot) De gondolom ezt sem engedheted meg magadnak egy olyan dolog kipróbálásáért amiről viszont rendkívül őszintén tudsz nyilatkozni, annak ellenére, hogy nem is ismered.
Előzmény: Axióma (1368)
Vasti Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1369
Ebben tök igazad van. Lelkes fiatal koromban én is pl. meghallgattam olyan hifiket, amik anyagi okból sohasem lehettek az enyémek: de aztán rövid időn belül leszoktam a dologról, mert minek "igényt teremteni" olyan dologra, ami nem lehet az enyém?! ;-))) Utána meg az ember elégedetlen azzal, ami van, és a hosszú távú elégedetlenség nem a nyugodt élet alapja ;-)

Szóval én sem szoktam olyan dolgokkal foglalkozni (olyan eladó lakást megnézni, olyan használt autót elvinni egy próbakörre, stb.), amint biztosan nem fogok megvenni: nincs felesleges időm ilyen értelmetlen dolgokra, meg másét sem akarom rabolni ;-)
Arról nem is beszélve, hogy nekem az élet értékei egészen mások, mint egy, a szomszédénál jobb akármi - mindegy, csak jobb legyen, ha kell, ha nem, még ha a gatyám rámegy, akkor is ;-)

Előzmény: Axióma (1368)
Axióma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1368
Azert vettem magamra, mert itt en vagyok az ekletans pelda, aki nem aldoz 1680Ft-ot egy olyan matrac kiprobalasara, amit nem akar megvenni. Erre jott a te hsz-ed, hogy persze az ilyenek megtehetnek ha nem mas baromsagra koltenek... Mintha mas miatt nem lehetne hogy az embernek nincs penze ra. [Jelzem, nekunk peldaul konkretan havi majdnem 100e lakashitelunk van, tehat ha ugy nezzuk, beruhaztunk egy epitkezesbe. Nem arrol van szo, hogy keveset keresunk, vagy arrol, hogy amit keresunk feleljuk hulyesegre. ]
Előzmény: Vasti (1347)
gjud Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1367

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, mi a véleményetek a Linea Natura ortopédiai matracok gyártójáról? Elsősorban garanciális szempontból érdekel, vannak-e garanciális problémák, ezek érvényesíthetősége? Szóval mennyire megbízható a cég?
Több termék kipróbálása után a King Memory típus tűnik szimpinek, ez 5 zónás, 8 cm memory + 4 cm memory-hideghab keverék + 6 cm ortopédikus hab. Eredetileg kókusz is van benne, de a kereskedő azt nem ajánlja, mert szerinte pár év alatt összetömörödik és teknős lesz a matrac tőle. 160 X 200 cm: 160eFt.

Néztük még a Magniflex green matracot, árban 120e Ft, az is kényelmesde csak 2 cm a memory réteg. Nem tudom, hosszú távon az milyen lesz.
A másik kérdés ezzel kapcsolatban: nekünk felnyitható ágyneműtartós ágyunk van, tehát a matrac sima pozdorja lapra kerülne. Ez befolyásolja a garancia érvényesíthetőségét?
Még egy kérdés: Rottex Pécsett hol kapható? Kipróbálnám azt is.
Előre is köszönöm a segítséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!