Nem tudom milyen ismerősöd van, de úgylátom ki akar nyírni téged! Ez a kormány tényleg életveszélyes :(
Nem tudom mennyi pénzed van nem túrkálok a pénztárcádban, de 20-25 körül olyan 207-eseket lehet kapni, amik mindennapi használatra alkalmasak, még ha nem is csillognak, esetleg apróbb hibákkal. Nehéz lesz komplett villát találnod meg kormányt :(
Már a babettás bookmarkok első pontja az oldal! :)
A kormány operálását már néztem, de ott nem volt világos, hogy pontosan hogy is kellene ennek lennie, a teleszkóp szerelős oldalnak köszönhetően viszont már azt hiszem értem.
Beindítottam a jószágot, úgy tűnik, hogy a kipufogó sem stimmel. Szerintem rosszul áll a kipufogóvég, és csavar sincs rajta, kifúj mellette. Továbbá nagy gáznál kifúj a könyökcső és a dob között is. Majd szétszedem, rakom oda valami tömítést (kenderkötél?).
Másik érdekesség: olvastam több helyen, hogy a dekompresszor hajlamos a hengerfejnél kifújni. Leállításkor ezen a Babettán is ezt tapasztaltam. Ez hogyan orvosolható?
Az első villa a váz nyakon lévő ütközőnek kell ütköznie végállásban. Ezt úgy is hívják, hogy határoló. Ha nincs a mocin, akkor kissé veszélyes annak használata, mert akkor a kormányt a kívántnál jobban is el lehet fordítani, te meg átesel a mocin.
Én a kormányt levágnám egy sarokcsiszolóval, ha van az alján dió, azt kiütném egy rúddal, a kormányt meg kiműteném és a Vaterán vennék egy jó állapotút helyette. Ahogy elnézem nem csak kormányt kell venni, hanem a villa felső lemezének rögzítő csavarját is, mert ahhoz is hozzáhegesztettek nagyon "szakszerűen".
Jelentem, megvan a Babetta, egy 206-os példányt hoztam el, ismerőstől. Viszont máris van egy kis problémám. Ma, amikor koppanásig kitekertem a kormányt, azt vettem észre, hogy a villa már hozzáér a tankhoz, de a kormány még fordul tovább. Mindkét irányban ezt el tudom játszani. Ez látszik az alábbi képen is:
Az látszik, hogy a kormány korábban már kendácsolás áldozata lett:
A képen látható fekete nyílig tehát az egész egységesen tovább fordul a megengedettnél:
A kormány közepén lévő csavar pedig megint csak nem stimmel, az egész kihúzható a kormánynyakból, úgy tűnik, hogy nem rögzül semmihez:
Sziasztok!Küllőkulcs:Centírozó műhelyben láttam,a mester törött villáskulcsokból faragott magának szerszámot(nipnikulcsot),gondolom sarokcsiszolóval.Kicsit sufnituning,de biztos bevált.És:ócccó!!!!!
Amit Tóni bácsi is használ a 210-esén, meg énis, meg még egy páran, az a Dellorto SHA 14.12! Ez a karbi tuti hogy elfér a 207-esen, sőt még jobban elfér mint a jikov. (ha jól emlékszem nagyobb a hely a karbi teteje és a váz között)
Ami van nekem az a Verhovina küllőkulcs,ami kb 20 forintos méretű lemezből préselt cucc. Az inkább a küllőanya elnyalására való mint feszítésére.Motorosbolt van itt kettő is,de szerintem ilyesmit nem tartanak,mert a szerelőknek is meg kell élni valamiből. Majd benézek a bicajboltba,hátha összejön.Amúgy amit vettél az vastag anyagú valami vagy szintén lemezből préselt?
Csak azért kérdeztem mert van 2db SHA1311. Most csináltam szívócsövet a gokartba szánt 207 es blokkra. És ha elfér akkor a másikat ráteszem a Babettára, de nem szívesen faragnám szét.
Nem mondtam, hogy nem Babettára való racsnit tettem fel! Csak azt mondtam, hogy találkoztam olyannal, ami pofával a kerék felé fordítva működött helyesen, míg a gyári pont fordítottja. A menet nyilván egyezett.
Abban igazad van, hogy a jobb oldalra szánt szabadonfutó lánckerék nem szerelhető bal oldalra, pont úgy mint a pedálok sem cserélhetők fel a hajtókarokon.