Keresés

Részletes keresés

szerbo Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12852

Szia Tehtube a gyors választ. Egy Wersi Hélios-t használok elég jó hangok keverhetők rajta és van egy  Dr Böhm Star Sound is ,az is elmegy, de annyira macerás cipelni ,különösen a Böhm org -át. Ez a Solton sokkal mobilisabbnak tünik .Még nem hallottam a hangját ha jobb mint afen emlitetteké akkor egy jó lezlivel elfogadható lenne.

tehtube Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12851

Szia. Egy ne tévesszen meg. Azért, mert egy hangszerre ráraktak sok fekete-fehér húzóregisztert, attól még nem lesz B3 hangú. Még sok csöves-elektromechanikus Hammondnak sincs B3 hangja. Lezlivel néhány egyszerűbb, vibrátómentes hangzás szépen kikeverhető. Legkönnyebben a 888 vagy 8888, esetleg valami perkával megbolondítva, de még sok fizikai modellezéses is elbukik ha jönnek a magasabb regiszterek. Viszont biztos hogy kellemesebb a hangja mint sok digitálisnak. Fel kell készülni a számtalan kontaktus tisztogatására. Szerencsére elég jól szervizelhetők.

Előzmény: szerbo (12850)
szerbo Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12850

Helló Hammond szerető topiktársak.Szeretnék többet megtudni :Solton B1000S tip orgonáról.Ha tudtok közelebbi használható infót ,osszátok meg mindannyiunk okulására köszi.

LaurensHammond Creative Commons License 2011.01.24 0 0 12849

Vegighallgattam a Tilosban nyomott elo musorotokat, leestem a szekrol! Az elso szam mintha Syrius egyuttes 1971-es improvizacioja lenne instrumentalban, nem gondoltam volna hogy manapsag meg ilyen hangzassal talalkozok. Ez egy allati jo jamsession-kent jott le nekem. Az album mintha masabb lenne nem de? Ebbol egy keveropultrol valo felvetelre befizetnek:-) Oriasi a banda, ez kell a Magyar fulbe!!!

Előzmény: LittleBig2 (12847)
LaurensHammond Creative Commons License 2011.01.24 0 0 12848

Nagyon profi megszolalas, buszkek vagyunk Ratok!!!

Előzmény: LittleBig2 (12847)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 12847

Teljes műsor

És itt van a teljes anyag az archívumban.

Matyooo

Előzmény: LittleBig2 (12846)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 12846

Ma, azaz vasárnap este 8-tól 10-ig a Qualitons játszik a Tilos rádióban, élőben. Sima rádión is befogható a 90.3Mhz frekvencián, és a neten is hallgatható a tilos.hu oldalon.

Jazzy szett lesz, pörkölt zabálás után közvetlenül, mindenképpen új színben tűntetjük fel a dalainkat :)

www.myspace.com/thequalitons

Matyooo

LaurensHammond Creative Commons License 2011.01.23 0 0 12845

victoraudio.hu weboldalon dobj mail-t, es osszeirom. de amugy hasonloak mint Tehtube szaktars leirt.

Előzmény: Pittyolo (12844)
Pittyolo Creative Commons License 2011.01.22 0 0 12844

Heló!

Engem is érdekelnének ezek az anyagok! Megtudod mondani a címeiket? 

Előreis köszi!

Előzmény: LaurensHammond (12843)
LaurensHammond Creative Commons License 2011.01.22 0 0 12843

Vateran arulok ilyen oktato dvd-ket, Neked mint Hammond szereto ember felarban tudok joparat. Gospeles oktatom is van dupla DVD.

Keress meg!

Előzmény: Mr Eskimo (12840)
Qqberci Creative Commons License 2011.01.22 0 0 12842

Olaj, oldószer, kontakt-spray a manuál halálát jelenti. Szétszedésnél célszerű a szervízkönyv szerint eljárni, mert akkor általában össze is lehet rakni :-)))

Előzmény: Mr Eskimo (12840)
Mr Eskimo Creative Commons License 2011.01.22 0 0 12841

Igazából én leginkább lassú gospel és jazz számokhoz tudom elképzelni, de nekem az ilyesmihez még mindig zongora kell, túl érzéketlennek érzek bármilyen orgonát, mert zongorán tanultam 3 évig ezt a mindent egyedül játszós bárzongora stílust. Most viszont bandában kéne blues-os (funky, rock'n'roll is belefér) témákat játszanom, a legtöbb számunk pörgős, nem lenne időm a lábpedálokkal foglalkoznom...

A csatlakozók közül van, amit felismertek?

Előzmény: tehtube (12839)
Mr Eskimo Creative Commons License 2011.01.22 0 0 12840

Hű, erre ennyire érzékeny? Akkor majd mást megoldást kell találnom. Egyelőre még szét sem sikerült szednem a manuál részt, csak a hátulját.

A tananyagok engem is érdekelnek, ezeket honnan lehetne beszerezni? Csak Ebay, amazon?

Előzmény: Qqberci (12838)
tehtube Creative Commons License 2011.01.22 0 0 12839

Nem vetném élből és abszolút el a lábpedált. Van néháyn szám ami igazából három manuálon szólal mexépen mint pl. A Whiters Shades Of Pale.

Előzmény: Mr Eskimo (12837)
Qqberci Creative Commons License 2011.01.22 0 0 12838

gondolom meg kell olajozni

TILOS!!! Ha megteszed, kereshetsz magadnak másik hangszert!

Előzmény: Mr Eskimo (12837)
Mr Eskimo Creative Commons License 2011.01.21 0 0 12837

Sziasztok! Megvettem, elhoztam a Philicordát, csak nem volt még időm fotózni szerda óta, mert sok melóm volt - most lőttem pár képet:

1: http://img337.imageshack.us/i/img7651c.jpg/

2: http://img827.imageshack.us/i/img7648i.jpg/

3: http://img835.imageshack.us/i/img7646m.jpg/

4: http://img59.imageshack.us/i/img7647q.jpg/

5: http://img88.imageshack.us/i/img7650t.jpg/

Tetszik a hangja, minden billentyű ép (csak kettő kicsit "ragadós", néha lent marad, de gondolom meg kell olajozni vagy tisztogatni majd), ezért nem is töprengtünk sokat a megvételével. Javítanivalók: lábpedálok alig szólnak, de az már ott sem zavart, mert nem fogom őket használni, viszont a hangerő-pedál nincs bekötve (látszólag be van huzalozva hátul, de nem működik), azt majd el fogom vinni, ha találok valakit, aki még foglalkozik ilyen korú orgonák szerelésével. :)

A 2-es és 3-as képen a csatlakozók nem tudjátok, mire szolgálnak? Kerestem gépkönyvet, de másik verzióhoz találtam csak és abban sincs benne.

Az 5-ös gondolom a Leslie kimenet.

tehtube Creative Commons License 2011.01.21 0 0 12836

Igen, az orgonánál elengedhetetlen az ízes játékhoz a két manuál szimultán használata. Van ami nem látszik, de ugyanolyan fontos, a hangerőpedállal való folytonos dinamikapumpálás. Szintén JOS, TM, RScott munkáit érdemes megfigyelni.

Tony Monacoból okosan. Van több dvd ahol többet beszél mint játszik.

A Hammond Inside 2 szájbarágóan alapos. Azzal érdemes kezdeni.

Mindenképpen Jimmy Smit-t kéne elsajátítanod, mert a Deep purple alapú, Jon Lord orgonálási stílusú zenék JOS-tól erednek.

A szólók megoldásai rendre visszaköszönnek, így hát kár a tanítványtól lesni amikor ott a nagymester is. Greg Rolie is hasonló stílusú.

Lord a hetvenes évek elejéig a Hootchie Coochie Man, Walk On The Wild Side, Back At The Chicken Shack számokat vette át Smithtől

Továbbá Booker T. Jonestól a Green Onions, Be My Lady-t.

Előzmény: Pittyolo (12835)
Pittyolo Creative Commons License 2011.01.21 0 0 12835

Heló!

Köszi a választ,azthiszem akkor azthiszem nekilátok a koncertfelvételek figyelésébe. Igazából amire igazán szükségem lenne,az hogy rendesen a kétmanuálos játékot kigyakoroljam...deakkor remélhetőleg majd idővel megszokom.

Amúgy Tony Monaco játékát nagyon kedvelem,az általad ajánlott videóból láttam pár részletet,akkor azt lehet megrendelem,mert nekem hasznosnak tűnt. Jon Lord-ot is gyakran szoktam figyelni. Sajnos a David Cohen-es videót már megnéztem...de sokkal okosabb nem lettem tőle,ahogy azt te is írtad...

Amúgy jelenleg egy 'klasszikus-rock' bandában játszok (irányvonal leginkább P.Box,P.mobil,Deep Purple jellegű),valamint egy Santana-tribute zenekarban. De itthon 'magam szórakoztatására' szeretnék még elmélyülni a jazz-es hammondozás rejtelmeiben. 

Köszönöm mégegyszer a segítő válaszod!

Üdv!

Előzmény: tehtube (12834)
tehtube Creative Commons License 2011.01.20 0 0 12834

Szia.

Itt kissé másképp működik a dolog. Persze attól függ melyik hammondos műfajról beszélünk?

Mondjuk szinte mindegyik alapja a jazz Hammond, Jimmy Smith. Ő nem tudott kottát olvasni, hivatkozván Errol Garnerre.

Azért nagyon sok jazz kotta kering a nagyvilágban ha az örökzöldek címére rákeresel.

Ki lehet bármilyen egyéni stílust is alakítani, kérdés, mennyire lesz élvezetes?

A hammondozásra inkább rá kell érezni. Van némi irodalom, de nem lényeges. Fejben kell majd zongorázásról átállni. Meg kell figyelni az orgonisták hozzáállását, mozgását, játékstílusát.

Ezek vannak nekem, ezeket a kifejezetten oktatóvideókat tudom ajánlani:

Joey DeFrancesco: Jamey Abersold Jazz Vol 118 Groovin

Jimmy Foster: Organ Sessions Vol 1-2

Bruno Micheli: Hammond Inside 2

Tony Monaco: Playing Jazz hammond Video Series 1-5

Brian Auger: Lessions

Hammondology Vol 3, Gospel B3

-Továbbá jó előadók koncertvideói:

Jimmy Smith: live'69, 1988-as német, de igazából bármit tőle.

Rhoda Scott 2006 A38, 1972-1974

Joey DeFrancesco:szintén bármi

Rockból Jon Lord, Emerson, de rajtuk is érezni a Jimmy Smith iskolát.

Amit nem ajánlok:

David Bennett Cohen: Blues And Rock Techniques For Hammond Organ

(pedig a címe sokat sejetető!)

üdv.

Előzmény: Pittyolo (12833)
Pittyolo Creative Commons License 2011.01.20 0 0 12833

Üdv mindenkinek!

Régóta olvasom a fórumot,nagyon sok hasznos dolgot olvastam itt eddig,de lenne most egy kérdésem/kérésem. Valami kotta-szerűségekre lenne szükségem,vagy oktatóanyagra,ha van ilyen,amivel rendesen tudnám gyakorolni az orgonálást két manuálon. Esetleg,ha digitális formában tudna valaki nekem küldeni,vagy tudnátok javasolni,hogy milyen kottáskönyvet vásároljak,akkor nagyon hálás lennék érte! :)

Előreis köszönöm a segítségeteket!

Üdv,

Pittyolo

Qqberci Creative Commons License 2011.01.19 0 0 12832

A 4xEL34 egy biztonságos 100 W, kellõ tartalékkal az erõs beütésekhez...

Előzmény: tehtube (12831)
tehtube Creative Commons License 2011.01.19 0 0 12831

Én is csodálkoztam a számértékeken, mert ismervén a Marshall erősítőket, azok 4 EL34 csővel kb. 100W-osak.

A torzítás valóban fennáll, de az egy bizonyos határig követelmény is az ízes lezli hangzáshoz.

Lehet hogy a bemenő teljesítményről tudtam. És mintha valóban, képletesen horpadna az oldala az 1000V-tól.

Előzmény: Qqberci (12830)
Qqberci Creative Commons License 2011.01.19 0 0 12830

A csodák nem ebben a mûfajban szoktak lenni, a két kimenõtrafó már "kilóra" sincs 120 illetve 170 W-os (errõl Matyó tud részleteket mesélni...). Ha pedig félhangerő után valódi fizikai fájdalmat okoz, az attól van, hogy rendesen torzít. A nagy hangerõ nem "fáj", csak érzed a nyomást, a lüktetést. Ami "fáj", az a torzítás...

A 2xEL34 maximális disszipációja 30+30=60 W. Ez tiszta B-osztályú beállítás esetén kis jóindulattal 170 W bemenõ teljesítményt jelent (de akkor már horpad az oldala...), amibõl kijöhet max. 110 W...

Előzmény: tehtube (12829)
tehtube Creative Commons License 2011.01.19 0 0 12829

Misi mondta. Az Elektromos Művek kicsit feltuningolta. 900 helyett most 1000V-ot kapnak.

Mindenesetre füllel is összevethető, ill. össze nem vethető az iszonyatos hangerőkülönbség.

Vadiúj csövek vannak benne, nagyon ritkán indítom be, a két 142-esem mellett.

Előzmény: Qqberci (12828)
Qqberci Creative Commons License 2011.01.19 0 0 12828

A magas ~120W, a mély ~170W.

Az vagy nincs annyi, vagy nagyon sûrûn cserélgeted az EL34-eket... :-)))

Előzmény: tehtube (12819)
tehtube Creative Commons License 2011.01.19 0 0 12827
Előzmény: szimizso1 (12826)
szimizso1 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 12826

A rugós zengető, és -a vélhetőleg- hangolható szűrő még hiányzik. A torzító remekül műkszik:-)

Előzmény: tehtube (12825)
tehtube Creative Commons License 2011.01.18 0 0 12825

Akkor kérjük meg, mutassa be Soós Norbert -Jon Lord- mit is használ a teljesen korhű, élethű Jon Lord/Deep Purple hangzás reprodukciójához?

Fontos persze a játék módja is. Jon(athan Douglas) Lord szintén Jimmy Smithen nevelkedett. A játékán és korai repertoárján ez teljességgel visszaköszön. Most azért írok a nicknév helyett rendes nevet, mert az azonosság miatt kissé tanácstalan vagyok.

Norbert kíváló úton halad a hagyományos rock, blues műfaj magabiztos kézbentartásához. Fontos volt hogy ne mint zongorista, rosszabb esetben billentyűs, még rosszabb esetben szintetizátoros fejjel gondolkodjon, hanem lényegüljön át hammondossá. Ezen túl van. Persze a tanulásnak sosincs vége. A másik, az etalonéval teljesen megegyező hanxerpark kialakítása. Méghozzá a nagy korszkából. Jó lenne erre egy részletes és fényképes beszámoló ide.

A hangzáshoz szerintem mégvalami szükségeltetik, a tér. Egy arénányi helyszín azért eléggé más. Meg a cucc is ki van tekerve, nincsenek zavarandó szomszédok.

Előzmény: szimizso1 (12824)
szimizso1 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 12824

Nagyon ja hangja a Hammondnak! Természetesen gratulálok az előadónak is, mert nélküle nem szólna így! Amióta beköltözött a torzító az én Hammondomba, azóta keresem a "precedens értékű" felvételeket. Azt hiszem, hogy kellő kezekben szólna most már így az enyém is sok szenvedés után. Aztán eladom az egészet....

Előzmény: tehtube (12823)
tehtube Creative Commons License 2011.01.18 0 0 12823

Így kezdett a Prelude: Happinass (Seherezádé) + I'm So Glad c. Deep Purple számokkal a Cry Free együttes szombaton kissé későn. A C3 mögött Jon Lord (Ss.Nt.) topiktárs.

http://www.megaupload.com/?d=IUOH8ENG

Azóta kitisztítottam a zsebemben eltömődött mikrofonnyílást, de ez a felvételen már nem változtat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!