Nagyon kellemes meglepetés, szépen megy. Egy citroen 1.6 hdi-vel (92le) összehasonlítva kb pariban van.
Különbség, hogy a francia dízelben szép egyenletesen jön meg az erő 1500-tól, ez kb 2000-ig teljesen halott.
2000-3000 között viszont érzésre nagyon jót tol, a hirtelen ébredő nyomaték miatt erősebbnek érződik a francia dízelnél. Nem szabad 2000 alá hagyni menni a fordulatot.
A 6-os váltóval autópályán is halk és takarékos. A gördülési zaj erősebb mint pl egy J astrában.
Motor és szélzaj gyakorlatilag semmi. 70.000km átlaga 5.9.
A Cee'dtől szerintem nem kell félned, a világ egyik legmegbízhatóbb autójaként emlegetik. Ha volt is valamivel gond, az legfeljebb a dízel lehetett, de tudjuk, hogy azok érzékenyebbek ilyen téren. Én benzinesben gondolkodom, azokra még panaszt nem hallottam sem az első, pláne a második generációból sem.
Sziasztok! Autóvásárlás előtt állok, a keret 3,5 millió körül. Az egyik jelölt a Cee'd kombi (2013-től), az 1.4 crdi-ből van pár 100e km alatti a Pappasnál és a Schillernél is. A költségvetésbe még némi hitellel beleférne új 1.4 benzin is. (a bika 1.6 crdi, valamint az 1.4 és 1.6 benzin kombiból csak gyakorlatilag újak vannak, plusz pár garin kívüli futásteljesítményű.)
Szerviztapasztalatokról érdeklődnék 80e km után, ha van már ilyen.
A Totalcar népítéletek között még csak alacsony futásteljesítményű autók vannak, és bár jókat írtak több netes portálon is az autóról, de használtként jóval kevesebb az infó.
A többi modellel (főként az 1.4 benzinessel) szemben elsősorban az éhezőművész fogyasztása számít, ami városban sem nő az egekig (spritmonitor.de szerint min. 2 liter a különbség, ami még azonos üzemanyagárnál is évi 135e Ft 20e km-nél), viszont van benne elég nyomaték, hogy 5 fővel is normálisan használható legyen városon kívül és autópályán (ide sokan írták, hogy az 1.4 benzin elég kevés). Korábban volt 1,4 dízel Corolla kombim, akkoriban pont egy picivel több nyomaték és egy 6. fokozat hiányzott, mi itt pont megvan.
Lécci csak olyan írjon, akinek konkrét tapasztalata van. Köszi szépen.
Nekem mostanában érkezik meg a rendelt autóm, 5.5 millió körül lesz forgalomba helyezéssel, mondjuk nekem egy csomó dolog teljesen felesleges ami abban a 7.7 millás autóban benne van.
Persze a Te döntésed az ezres Ceed de az 1.6 GDI szerintem jobb választás. Olcsóbb is. Alkudni, alkudni! Keress meg több kereskedést is! Egy EX Limitáltat talán ki tudnál hozni öt misiből forgalomba helyezéssel.
Köszi, ezt olvastam régebben (gyönyörű ez a GTLine kivitel :-)). Sajna a Népítéletben egyetlen ezres turbós motoros autó sincs értékelve, ezért keresnék még teszteket, értékeléseket.
Teljesen igazad van abban is, hogy sokkal hamarabb megvesznek az emberek 6-7 millió Ft körül egy Golfot, akkor is, ha abban esetleg kicsit kevesebb extra van. Egy Ceed 5,5 - 6 millió Ft-ig lehet versenyben, akinek annál több pénze van, az már egy magasbb polcról választ autót magának.
Nekem "szerencsére" mindent összeszámolva is csak max. 5 millió Ft-om van, szóval nekem kiváló lesz a Ceed :-)
Tesztvezettem már ezres EcoBoost turbós Ford Focust, annak nem volt rossz a hangja. Abban a 125 lóerős kivitel már messze jobban tudott menni, mint amennyire én merek, szóval egyelőre a Ceedben is az ezrest céloztam meg.
Köszi ! Akkor lehet mindegyikben van ez. Minden esetre a szerviz is úgy látja, hogy érzékelhető a jelenség és foglalkoznak vele. Az lehet, hogy ez gyárilag ilyen de azt gondolom ez többeket zavar mint nem nem hiába írták meg több külföldi fórumban sokan. Valószínűnek tartom, hogy a gyártóhoz is el kellett jutnia ennek a "problémának". Szívesen kipróbálnék egy új facelift-es 1.6 GDI Ceed-et de főleg egy 1.6 GDI Hyundai i30-at is.
Hát ha ez a felszereltség nem is jön ki ennyiért egy Golf-ban de majdnem. Miért vegyen valaki Kia-t ha van autóra ennyi pénze? Ennyi pénzért már sok jó autó közül lehet választani. Szerintem itthon a VW-t előbb megveszik ennyiért. Öt-öt és fél milla körül viszont szerintem a Ceed a nyerő ár-értékben.
Tudjuk, hiába tagadják: a Skodát évek óta elnyomják a TUDJUKKIK. Az összeesküvők a Kiához is megérkeztek, mert a Ceed sokkal jobb lehetne, mint amilyen. Tovább »
"Nálad okés rendben de ha nem nagy kérés azért figyeld meg te is."
Most hogy felhívtad a figyelmet erre, jobban odafigyeltem és valóban érezhető egyfajta gyenge vibráció a kormányon pontosan 2500-as fordulatszámnál halk morgás kiséretében. De nem zavaró és utána el is múlik, talán ezért sem figyeltem fel rá. Kipróbáltam minden fokozatban. Ugyanakkor jelentkezik, tehát egyértelműen a motortól jöhet. Erre szerintem csak a gyáriak tudnának valós magyarázatot adni, hiszen ezek szerint tipusspecifikus.
Szerintem megéri az árát, hiszen még mindig több garit kapsz hozzá, mint egy új bármilyenhez! Valamint tényleg kenterbe veri a hasonló kaliberű használtakat. Az 1.6-os turbó nélküli motor pedig egyfajta hosszú életű garancia a ma divatos felspanolt határokat feszegető kis turbós motorokkal szemben. Én először egy VW Jettában gondolkodtam, de még pár millát oda kellett volna adnom egy hasonló felszereltségű turbósért, de ezt itt le is írom: http://nepitelet.hu/autok/kia/ceed_2012/csaladi_ekszer/
Ha csak alapjáraton ketyeg a motor, akkor nagyjából óránként fogyaszt egy litert, szóval legfeljebb 1 liter benzinbe fáj ez a művelet üzemanyag oldalon.