Keresés

Részletes keresés

zeuszka Creative Commons License 2002.11.20 0 0 99
szerintem 1. Connery, 2. Moore, a többi kb. egy szint
Előzmény: Gruppo Atletico (97)
alibenkuka Creative Commons License 2002.11.20 0 0 98
Szabad itt saját oldalat reklámozni? (nem származik semmi anyagi előnyöm a látogatottság növeléséből):
Az én Bond gyűjteményem
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.11.20 0 0 97
En ugyan Roger Moore-ral lattam eloszor Bond-filmet, es jobban is csipom, mint Conneryt, ugyhogy nekem o az elso, azert ha targyilagosan nezem, (tehat a legbondosabb Bond) akkor:

1. Pierce Brosnan
2. Sean Connery
3. Roger Moore
4. George Lazenby
5. Timothy Dalton

Előzmény: sidespin (94)
disp Creative Commons License 2002.11.20 0 0 96
Ez sorrend szerintem (midenkitől láttam filmet):

1. Sean Connery
2. Roger Moore
3. Pierce Brosnan
4. George Lazenby
5. Timothy Dalton

Előzmény: sidespin (94)
ssissy Creative Commons License 2002.11.20 0 0 95
Sziasztok!

Nagyon örültem, hogy ráleltem erre a fórumra.
Az eddigi James Bond-okat sikerült felvennem a TV2-ből,de sajnos "Az araszpisztolyos férfi"-ről éppen lemaradtam. Nincs meg valemelyikőtöknek véletlenül? Bármilyen hordozó szóba jöhet (DVD, CD, VHS). Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni. E-mail: kattila@mozaik.info.hu

sidespin Creative Commons License 2002.11.13 0 0 94
Megjelent hát Moore! Sokkal jobb volt, mint amire számítottam, eddigi tapasztallataimat és emlékeimet magasan felül múlta az alakítás és a figura.

Összeállítottam a magam részéről 1 sorrendet, de hangsúlyozom, hogy pl. 1 Dalton filmet sem láttam, csak a fizimiska alapján ransoroltam. Tehát ez még változhat.

1. Timothy Dalton
2. Roger Moore
3. Pierce Brosnan
4. George Lazenby
5. Sean Connery

Előzmény: Pavlov (93)
Kannibál Kovács Creative Commons License 2002.11.07 0 0 92
A Garbage tetszett, Sheryl Crow viszont nem. Madonnát még nem hallottam. Közben utánanéztem az Octopussynak: a dal címe All time high, az előadó pedig Rita Coolidge.
Megtaláltam az intenetes honlapját is.
Előzmény: Pavlov (88)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.11.05 0 0 90
Pavlov:
a Garbage szerintem nagyon jo lett, viszont a Madonnaval kapcsolatban fenntartasaim vannak. Nem is annyira a dallammal, inkabb a hangszerelessel. Egesz jo kis Bond-zene lehetne klasszikus(abb) hangszerelessel (a Garbage szvsz pont megtalalta az egyensulyt), igy viszont szerintem elegge Bond-idegen lett. Meg azt se mondhatom, hogy nem tetszik a hangszereles, egyszeruen szerintem nem illik egy Bond-filmhez. (Lehet, hogy a filmben mas valtozat fog szerepelni?)

Meg valami:
latom, hogy jovo hetfon a Live and let die kovetkezik, ezek szerint tovabbjutottunk a tv3-on leadott reszeken. Yeah, csak igy tovabb! :-)

Előzmény: Pavlov (88)
Kannibál Kovács Creative Commons License 2002.11.05 0 0 87
Egy-két dolgot a filmzenékről:
A klasszikus John Barry-féle főcímzene zseniális és egyben iskolateremtő. Nálam a Volet egyszer egy vadnyugat és a Star Wars zenéjével egyenrangú.
A Thunderball Tom Jones-dala: szerintem az egyik legjobb, tökéletesen kifejezi a hatvanas évek hangulatát. A You only live twice Nancy Sinatra dala is gyönyörű lírai (valaki fel is dolgozta pár éve). Szeretem a nyolcvanas évek dalait is: a-ha, Duran Duran és az Octopussy dala (ennek az előadója sajnos nem jut eszembe).
Kilencvenes évek: Tina Turner a csúcs!
Kannibál Kovács Creative Commons License 2002.11.04 0 0 86
Visszatérve a Goldfingerre: a sztori jó volt, de unalmasan lett leírva. Én 17 évesen olvastam, akkoriban nekem Robert Ludlum volt a mérce. Ahhoz képest gyenge volt, főleg az akasztott ki, amikor a szerző majdnem harminc oldalon át részletezte Bond és Goldfinger nevezetes golfjátszmáját. A könyvből készült film viszont nagyon jó volt.
Amúgy a Thunderball békaemberes szigonycsatája nálam minden idők egyik legjobb - mai szemmel nézve is lebilincselő - akciójelenete. De a You only live twice helikopteres-Little Nellys üldözése is megállná a mai filmekben a helyét. Hihetetlen belegondolni, hogy tizenöt évvel korábban készült, mint a Kék villám, amelyik egy nagyon jó helikopteres akciómozi.
Az On her majestic service utolsó fél órája is remek. Kár, hogy addig az első másfelet végig kell szenvedni. Érdekes, hogy abban a filmben először a film végén hangzik fel a klasszikus John Barry-főcímzene, amikor a helikopterek megtámadják Blofeld alpesi főhadiszállását. Valószínűleg a készítők is érezték, hogy valami nem stimmel, és fel kell ébreszteni végre a nézőt, hogy ez mégis csak egy Bond-film. Amúgy a verekedési jelenetek remekül meg lettek koreografálva, bár a Diamonds... liftes bunyója csípőből leveri őket.
Érdekes a From Russia... is, amelyik szintén kilóg a sorból. Az ötvenes évek Hitchcock-kémfilmjeire emlékeztet, inkább thriller, mint akciófilm. A Hirsch-könyvben olvastam, hogy akkoriban még reménykedtek a producerek, hogy a Mestert meg tudják nyerni egy film erejéig. Kár, hogy nem sikerült... Azért a Dr. No-ban van egy igazi Hitchcock-szituáció (sajnos nem tudom, filmes szaknyelven hogy mondják ezt), amikor az ágyban fekvő Bond fölfedezi a takarója alatt a mérges pókot (?), és izzadva figyeli, ahogy végül lemászik róla.

Előzmény: Pavlov (85)
Kannibál Kovács Creative Commons License 2002.11.04 0 0 84
Visszatérve a szinkronra: Telly Savalas rettenetes volt Jakab Csaba hangján. Remélem Roger Moore-t Láng József hangján fogom hallani. (Itt jegyezném meg, hogy én pl. a Bud Spencer-filmeket csak akkor nézem meg, ha Bujtor szinkronizálja. De Eddie Murphy is nézhetetlen, ha nem Dörner a hangja.)
Egyébként érdekesek a könyvek: a Goldfinger szinte olvashatatlanul szar volt, míg a Thunderball könyvben is szuper. A You only live twice könyvben még csak nyomokban sem emlékeztetett a filmre (ami nem baj, mert a könyv gyenge volt).

Na embereke, itt vannak a Bond-cicák!!!!

Előzmény: disp (83)
disp Creative Commons License 2002.11.04 0 0 83
Nézd vissza a Thunderball-t már ott uis FANTOM-nak hívjá a szervezetet.
Előzmény: Kannibál Kovács (81)
Kannibál Kovács Creative Commons License 2002.11.04 0 0 81
Üdvözlet!
Néhány észrevétel a kagylókettes JB-sorozatával kapcsolatban:
Köszönet a kettesnek a sorozatért. Remélem, végig leadják, és marad a hétfő esti időpont. Annak idején a TV3 már elkezdte egyszer, de kb az 5. film után abbahagyták.
A szinkron csapnivaló. Engem például idegesít, hogy képtelenek a S.P.E.C.T.R.E szervezetet a nevén nevezni. A Dr. No-ban SPION volt, aztán FANTOM, először az On her Majestic Sevice-ben nevezték a rendes nevén. FANTOM - ennyire agyatlannak néznek minket?
A legutóbbi dolgozat - a Diamonds are forever - nagyon gyenge dolgozat volt. Miért nem fogyasztották le rendesen Sean Conneryt? Nem tetszett az autósüldözés sem, biztosan a Steve McQueen-filmeket plagizálták. Kár, hogy Blofeldet nem Donald Pleasance játszotta. Nem tudja valaki, hogy miért kellett ez a Harry Gray nevű izé?
A jövő héten indul a Roger Moora-széria. Eddig csak kettőt láttam belőlük (The spy who loved me, A view to a kill). Egyébként röhej, hogy ez utóbbit Halálvágta címmel játszák, holott a fordítás szerint kb. az lenne, hogy Egy pillantás a gyilkosságra (utalás a 007-es kódra). Az sem tetszik, hogy a Living daylights magyar címe Halálos rémületbven. Úristen, mintha egy C-szériás horror lenne Az eleven napfény!!!!

sidespin Creative Commons License 2002.10.22 0 0 79
fenébe, már bánom, hogy nem néztem végig! Csak annyit vettem ki, hogy a pasas arcilag nem az igazi, viszont a mozgása, az akció jeéenetei, a verekedések sokkal de sokkal profibbak mint Connery esetében. És ahogy falhoz vágta a kést...! Szóval olyasmit tud mozgásban, ami kella Bond figurához szerintem.
Bateman Creative Commons License 2002.10.22 0 0 78
A tegnapi Lazenby film egyébként tényleg nem egy szokványos JB film, ezért nem jön be mindenkinek.
Nekem pl. qrvára bejött a sok ökölharc, a szerelmi szál viszont kevésbé.
Amitől nagyon ki voltam, hogy a Dunán pont vele párhuzamosan egy Gassman vígjáték ment ami sajna ütötte JB-t, úgy hogy a felétől tudtam csak csatlakozni.
Szőrös Creative Commons License 2002.10.22 0 0 76
sokan épp ezt a filmet tartják a legjobb Bond-filmnek, (mégtöbben, pedig a legrosszabbnak)
Valószínűleg a szokatlan szerelmi szál okozza a nagyon eltérő véleményeket, ill. a tragikus befejezés. Erre a szerepre egyik híres Bond színész se lett volna alkalmas.
Szerintem is az egyik legjobb. Kedvenc részem, amikor Bond eljátsza a buzgó címerszakértőt.
Ez az egyetlen Bond film, amiben két sláger van: a főcímhez írt intrumentális szám, és a Louis Amstrong dal. Utóbbinak nagyon jó feldolgozásai vannak: Fun Lovin Criminals és My Bloody Valentine
sidespin Creative Commons License 2002.10.22 0 0 74
nalam nem éppen, mert jamesbond kezdete után 15 perccel elmentem csicsikázni. Amúgy féktelenül pár hónapja volt egy másik adón is.

Szóval Lazenby. Vélemények?

sidespin Creative Commons License 2002.10.22 0 0 72
csodálkozom is rajta, hogy azóta senki sem írt ide. Tegnap új Bondot láthattunk.
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.08.21 0 0 71
A tv2-n azt igerik, hogy szeptembertol leadjak az osszes Bond-filmet.
alibenkuka Creative Commons License 2002.04.27 0 0 70
http://jamesbond.lap.hu
Érdemes megnézni!!!
csabio Creative Commons License 2002.02.15 0 0 69
Keresem a James Bond sorozatot DivX-en.
csabio@freemail.hu
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.14 0 0 68
Megkezdodott a Bond 20 forgatasa! :-)
Hajra: www.jamesbond.com
toniokröger Creative Commons License 2001.06.03 0 0 67
Én régebben nem rajongtam a filmekért, de az Aranyszem után el kezdtem megnézni amit lehetett. Most teljes a gyűjtemény, hiszen mind megjelent videon.
Nekem is Connery a No.1, majd Brosnan, Moore, Dalton a sorrend.
Szerintem jók ezek a filmek.
_DaVD_ Creative Commons License 2001.06.03 0 0 66
Itt
némi információt találhattok a 20. filmről. Igaz, túl sok minden még nincs nyilvánosságra hozva a dologból, de majd jövő télen okosabbak leszünk :)
bondlevibond Creative Commons License 2001.02.04 0 0 65
Sziasztok

Magyar James Bond forgatas kezdodik marciusban.
Otleket, szineszeket es jo forgatokonyvirokat keresek.

http://www.freeweb.hu/bond007/

LEvi

Kipper Creative Commons License 2001.01.29 0 0 64
Sziasztok, Bond rajongók! Szeretném felhozni a süllyesztőből ezt a topicot, elvégre Bond örökzöld. Személy szerint én ezt a Brosnan féle új figurát kevésbé szeretem, a TWINE második fele nekem túl nyomasztó, de a régiek... Connery pofátlansága, ahogy virágot dob áldozata tetemére, Moore paródia-stílusa, ahogy Jaws-ra mosolyog, Dalton fanatizmusa - nekem ezek jobban játszanak, de itt pont az a jó, hogy mindenki megtalálja a szája íze és vérmérséklete szerinti hőst (vagy épp gonoszt).

Van kedvetek játszani? Ha igen, mondjátok meg, melyik filmben (haladók számára kinek a szájából, milyen szövegkörnyezetben) hangzottak el az alábbiak:

k1: - Mr Stromberg prefers not to shake hands.
k2: - He was the man on the Eiffel Tower!
k3: - Any higher, Mr Bond, my ears will pop.
k4: - She must be ready to kill me.
k5: - Tell him he's fired.

sunsetcocktail Creative Commons License 2000.08.02 0 0 63
De szép is volna, ha egyszer mi csinálhatnánk egy Bond-filmet! Tele vagyok ötletekkel. Ez a figura telitalálat maradt negyven éven át, és még mindig rengeteg kihasználatlan lehetoség rejlik benne. egyáltalán nem volna hátrány pl. egy-két szimpla beszélgetos jelenet. A rajongók összeszarnák magukat, ha Bond végre másfél mondatnál többet mondana egyszerre, és ettol nem is lenne kevésbé rejtélyes figura. Szerintem Brosnan, aki amúgy nem valami hiperszuper színész, Bond karakterét tokéletesen tudná hozni, csak írna neki valaki egy-két kevésbé primitív mondatot, és hagynák, hogy belopjon egy kis kíméletlenséget a szerepbe! A fickó végül is kíméletlen gyilkos. Connery még fegyvertelen embert is mozdulatlan képpel puffantott le a fotelbol, és ez így volt jól. Lovagias kém kevés van, azok is halottak.
disp_ Creative Commons License 2000.06.20 0 0 62
Előzmény: Sothy (61)
Sothy Creative Commons License 2000.06.20 0 0 61
Sziasztok!

Most már csak egy honlapra adjatok nekem linket, amin az összes Bond film fel van sorolva, hogy mikor készültek, ki a főszereplő, mi a címe (hehe), és ha van további info az meg pláne jó!

Ugyanis ilyen lapot még nem találtam. Még a hivatalos James Bond site-on sem!! Semmi Filmográfia, vagy hasonló! :-((

Tud valaki segíteni?

Thamulus Creative Commons License 2000.03.05 0 0 60
A Brosnan-féle nyálas, reklám-Bondot borzasztó gagyinak tartom, pláne egy Sean Connery-hez képest.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!