Egyébként Tiboromnak olyan jók a tapasztalatai, -és ugye ezek évtizedes folyamatos tapasztalatok- hogy a tavaszi motor üzembehelyezések során én is ráállok.
Még annyi jutott eszembe, bár nem ismerem a Fimol "lélektanát", de valszeg az sem mindegy milyen 2T olajat használsz vele, és az sem, hogy milyen arányban kevered be a Fimolt. Lehet, ha a kelleténél többet öntesz bele, akkor rakodik le. Én korábban 4T motorok esetében jókat hallottam róla.
Esztergályosom erősen ajánlotta nekem a 350-es bejáratásához, miután megfúrta, másik ismerős használta is, csöndesebb is volt a motorja, jobban is ment picit, de utána szétszedésnél nagyon szidta, állítólag lerakodik mindenhova, és ragacsos. :) Én nem próbáltam, még nem mentem szinte semmit a jawával (mióta a rendszám rajta van, azóta egyáltalán nem), de szerintem egy próbát megér.
Amúgy mi a véleményetek a fimol-ról?? Egyik haverom állítja, hogy a simsonja sokkal csendesebb tőle, szebb a járása, (mióta azt használja a fű is zöldebb a kertjében, stb...)
Használ közületek valaki ilyen "csodaszert" vagy egy nagy kamu az egész?? (sztem az, bár nem próbáltam)
Nekem volt, hogy a Mustang berúgás után előre forgott párat, gyengén, majd megfordult a forgásirány, és erőre kapott, előre kaparva indultam el betonon hátrafelé. :))))) (meglepetésnek nem a legjobb... :)))
Egyébként ha felső holtponton van a gyújtás, esetleg utána, hátrafele tolva be lehet indítani úgy. A velorexeken a hátramenet így működik. Egy kapcsolóval megcseréled a két megszakítót, és utógyújtása lesz. Beindul úgy is, és tudsz tolatni. Ezek a fránya csehek mindig kitaláltak valami okosságot! :)
Ritkán járok erre, mert az az igazság hibátlanúl működik minden babetám. A multhéten újítottunk be nagybáttyámmal egy piros 207-est, amit 10 perc alatt keltettünk életre, hibátlanúl működik azóta is. Majd mutatok képet is ha otthonról írok.
Most a Rigámba, meg a DT-m felújításába vagyok beletemetkezve, úgyhogy van tennivaló mindig :)
Szerintem: Hát.. ,vagy ö készítette. Vagy. -Csak ők fogyaszthatják. -Belőle készült. -Övé volt a disznó. -Övé volt a licence. -Ő az ötletgazda. -Övé a Paraszt gyár. -Ő a főszakács. -Ez az üzlet neve. –Vagy az éppen menő valóság show alfahímjének ez a hímtagja.- Még azt is ráírhatják, hogy a Doppler gyárban készült a paraszt engedélyével… És így tovább…
Vannak itt komolyabb tuning mesterek!? pl robogóhengeres babettát csinált, esetleg kéthengeres babettablokkot, esetleg indítómotoros blokkot!? 207-es blokra !? vagy más egyéb finomság !?
Ha gondolod, a régebbi táblákat le tudom fotózni. :) "új" vázam az a műhely padlásán van, oda jelenleg körülményes feljutni, de neten rákeresel, találsz későbbi jawa számozásút.