Mindenkit szeretettel várunk erre az oldalra, aki Krétára szeretne menni szállodába félpanziós ellátással, vagy AI ellátással. De azokat is szeretettel várjuk, aki apartmanba megy.
25 km-re saccolom, de Amoudara és Gouves között van Heraklion, ahol a tenger felé kitüremkedik (hülye kifejezés, de talán érthető) egy kicsit a szárazföld, így teljesen láthatatlan Gouves felől nézve. Minket 6 km távolságból sem zavart, mert csak néha látszódott, akkor is csak kicsit.
Ez a konkrét link a nekem érdekes június végi időpontokban 120 eFt-ért adja az utakat Törökországba. Az pedig csak 18 eFt-al kevesebb, mint a krétai (sőt, ha a vízumot figyelembe vesszük, akkor már csak 13 eFt-al). Ez pedig messze van az általad említett 50 eFt-tól.
Tehát szerintem max. 10-15 eFt különbség a török riviéra javára, nem pedig 50 !!! Annyit pedig szvsz megér Kréta!
Ezennel lerántom a leplet az amoudarai "urándúsítóról"! Mi Amoudara keleti részén laktunk, onnan csak igen kivételesen tiszta időben látszódott a nyugati részen fekvő "reaktor". Hangyányi volt onnan nézve. Azért a kíváncsiság miatt elzarándokoltunk egyszer a közelébe autóval, hogy legyen képanyag a fórumba. :)
Húha, akkor kérem a linket az 50 eFt-at olcsóbb török szállodára!!!
Az általam kinézett (elsőként belinkelt Aphrodite) 4*-os szálloda Krétán június utolsó hetében AI ellátással 138 eFt/fő (repülő + transzfer + szállás + AI ellátás az árban).
Ha tényleg tudsz ugyanebben az időben ugyanilyen ellátással ugyanilyen színvonalú török szállodát linkelni 88 eFt-ért , akkor elhiszem, hogy komolyan beszélsz !!!
(Igazából 83 eFt-ért kellene mondanod, mert Törökországba 5 eFt a vízum, de ettől most tekintsünk el!)
Május 7-8-a környékén szeretnénk Krétára menni (pontosabbat még nem döntöttünk, hogy melyik részére, csak annyi biztos, hogy tengerpart, és olyan hely, hogy a Szamaria-szurdokot meg tudjuk nézni). A neten kerestünk utakat, de nem igen találtunk.
Kérdéseink:
1. Május elején milyen hőmérséklet lehet a szigeten? És a tengerben lehet már olyankor fürödni szerintetek?
2. Május eljén induló utazásokat nem láttunk, inkább 20-a utánit.
3. Tudtok utazási irodát ajánlani, ahol már májusban is vannak lehetőségek? (Neckermanon és a Tui-n kívül valami megbízható, de azért olcsóbb lehetőségre gondolok) Szerintem első körben félpanziót szeretnénk, szállodában.
4. Mit ajánlanátok, ha a Szamária-szurdokot meg szeretnénk nézni, egyébként meg imádjuk a természetet és a hegyeket, viszont 2-3 napot tunyulni is szeretnénk a parton. Az is szuper lenne, ha a kirándulások egy részét busszal meg tudnánk tenni. Ja, és valami nem nagyon nyüzsis helyet keresnénk, ahol tudunk este sétálni, nézelődni, van hangulata a falunak, de azért nincs tömegnyomor.
Lehet, hogy keverem Amoudaraval, hálistennek épp csak átmentem ezeken a helyeken (elég volt az is). Viszont van egy igen részletes térképem pl. Lendasról, ha érdekel... Szerinted mi a különbség?
Szerintem azért nem érdemes elmenni Krétára, hogy az általad betett képen látható "élményt" magadénak tudhasd. Az északi part amúgy is eléggé ocsmány, emberek egymás hegyén-hátán, iszonyatos üdülő-komplexumok kb 150 km hosszan. Ellenberger ha megnézed ezt a linket, megtudod, hogy miért érdemes pont Krétára menni és nem máshova.
A török riviéra pedig pedig olyan 50e forinttal olcsóbb fejenként, mint Kréta, nem beszélve az egyéb árakról, amelyek még alacsonyabbak.
A görögök pedig igencsak rendben vannak, csak kell tudni viszonyulni hozzájuk. Nekem sikerült.
Köszi a javaslatot, végülis nem ragaszkodom Krétához, de valamiért Krétáról a kultúra jut az eszembe, a török riviéráról meg valamiért azt hiszem, hogy az a világvége. Kréta azért is nyerő, mert Santorinire szeretnénk átruccanni.
Amúgy a török szállodák szvsz. nem olcsóbbak és ott kevesebb látnivalót érhetsz el magánúton.
A görögökről egyébként eléggé vegyes véleményem van, van amikor aranyosak (pl. volt szerencsém 2004-ben pontosan a foci Európa Bajnokság döntőjének estéjén ott lenni, hát nagyon örültek a gyözelemnek), de van amikor annyira lenézik a magyarokat, mintha ők találták volna fel az Európai Uniót :-(((
A repülőkkel nekem nem volt bajom, szinte alig voltunk Gouvesben, nem is nagyon tűnt fel, hogy ott fordulnak. Még az első 1-2 igen, de utána már baromora nem. Nem vészes, de ez magánvélemény.
É-D irányban, vagy fordítva? Akkor most merről is fúj? :-) Bocs, ha értetlenkedem, de engem is érdekel, melyik a kevésbé szeles rész, az északi, vagy a déli part? :-))))
Egyébként én decemberben vettem meg a repjegyeket, szeptember 2-án repülünk, de szállást még nem foglaltunk, emiatt érdekel a kérdés. Végigolvastam pár száz hozzászólást, gyönyörű képek, remek beszámolók, gratu a hozzászólóknak/íróknak! :-)
Ha az olajfinomítót akarod bámulni a tengerparton és hallgatni az ötpercenként elhúzó repülőgépek zaját, akkor menj Gouvesbe, egyébként meg ne. Ránézésre a szálloda elég parasztvakító, gyakorlatilag ha egy medence szélén szeretnél eltölteni egy hetet, akkor kiváló, de mondjuk Törökországban ugyanezt lényegesen olcsóbban is meg tudod tenni.
Egyébként Krétán a szelek észak-déli irányban fújnak, vagy fordítva, nem kelet-nyugati irányban, ennek végiggondolásában egy kis középiskolai földrajz vagy a józan ész is segít :-) A legdurvább a meltemi, az keleten söpör át, a többi csak sima szél.
Feltennék egy kérdést, nem tudom szabad-e? (A másik topicban már attól is megijedtem, hogy csak beleolvastam, lehet, hogy figyelik az olvasókat is és már az is bűn, hogy valaki csak úgy olvasgat. Menekültem is gyorsan)
Tehát a sziget északi részén, vagy a déli részén kisebb a szél? Azt olvastam, hogy az északi részen elég komoly szél fúj. Ez így van a déli oldalon is?