Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.20 0 0 9465

"az oltásellenesek körében valami ennél szofisztikáltabb érveléssel semmire se lehet menni."

 

Sajnos a modern társadalomban felértékelődik szükséges a tudás.

Ha a tudatlan emberek hozzák a döntéseket (márpedig a saját szintjén mindenki ezt teszi), akkor vissza lehet térni az ókori állapotokhoz. Mennyi is lehetett a várható életkor abban az időben? Talán 30 év?

Előzmény: JimmyQ (9443)
jamaica2 Creative Commons License 2021.11.20 0 1 9464

A maszkviselés a kevésbé ragályos influenzát visszaszorította.

Előzmény: Törölt nick (9461)
jamaica2 Creative Commons License 2021.11.20 0 1 9463

Persze az előző hullám idején az Urológiai Klinika is átállt Covid betegek ápolására. Szerinted, ha az EÜ-ben az urológusok sem urológiai betegeket kezelnek az nem összeomlás????????

Előzmény: Törölt nick (9462)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.20 -2 0 9462

Persze könnyen lehet, hogy az ilyen elbolondított népség még erre a vaskos üzenetre se fogékony. Csak mennek a saját ostoba prófétáik után.

 

Nem kellett volna hülyeségeket beszélnie a szakembereknek a járvány elején, hogy majd az oltás megállítja a járványt, vagy hogy a maszk megvéd. Meg  nem kellett volna 2-3%-os halálozási rátákkal riogatni, meg az egészségügyek összemlásával. Sehol sem omlott össze az egészségügy, és nem halt meg a világ 3%-a, ami 250 millió ember lenne. És sokan átverve érzik magukat ezek után, és keresnek alternatív prófétákat, nem kevésbé ostobák mint a szakemberek, vagy a politikusok.

 

Tavaly azt mondták a szakemberek, amíg nincs oltás, marad a maszkviselés. Pár hete még a 4. hullám is elképzelhetetlen volt. Viktor meg elkezdi a saját faszságait mondani, hogy aki nem oltja magát az meghal. Kevésbé lenne elbolondítva a népség ha az utolsó másfél évben nem szólaltak volna meg a kutatók meg a politikusok. Mindenki nyomja a riogatást teli torokból, románia 2 hete 1 millió halottat vízionált, mostanra meg lecsengett a hullám.

 

Okosítani szeretné valaki a népet? Lássák el hiteles tényszerű információkkal. Legalább kormányzati és szakértő szinten. Azt sem tudják vagy nem akarják megmondani hogy a halottak közül mennyi volt oltott, mennyi oltatlan. Talán nem kéne egy kalap alá venni az összes covidos elhunytat, talán számba kéne venni hogy ha volt a covidnál komolyabb betegsége, akkor nem covid halottként elszámolni. De ez megendhetetlen, a cél minél nagyobb riadalom keltése, csakhogy az emberek nem ennyire sötétek, és maguk is fel tudják mérni a rizikót az információ morzsák alapján.

 

 

 

Előzmény: JimmyQ (9443)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.20 -1 1 9461

A mutációkról pedig csak annyit hogy amíg európában a 3. oltásnál járnak, a szegényebb országokban ilyen 5-6% átoltottságuk van, mert oda már nem jut elég vakcina. És majd a nyomornegyedekben kifejlődött epszilon meg omega variáns miatt hirtelen az lesz hogy egyszercsak az új variánsra 0% hatékonysággal fog megvédeni a jelenlegi vakcina. És az egész világ ugyanott lesz mint 2019 végén, csak egy gazdasági válsággal kiegészítve, és gyakoribb zavargásokkal, éhinségekkel, a lezárások miatti energiaválsággal, stb. Ott merje azt mondani bárki hogy na akkor újra az egészet, fél év kijárási tilalom, lezárjuk a világot újra, amig az újabb vakcinát kifejlesztik.

 

Vagy azt is lehet hogy azt  mondják hogy 0.2% mortalitás elfogadható mértékű, és nem zárják le a világot mindenféle jött ment erősebb influznavírusokhoz hasonló dolgok miatt. És azt is számításba kell venni ha tényleg jön egy gyorsan terjedő komoly vírus, 15-30% mortalitással, maradjon szavahihető szakember a világban amikor szükség lesz rá. Mert jelenleg Merkely üveggombből jóslása nem sokban különbözik a sarki zöldséges véleményétől, vagy egy tenyérjóstól.

Előzmény: Törölt nick (9460)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.19 -1 1 9460

 

Bevallom egyre inkább meg tudom érteni az oltáselleneseket, az utóbbi időben a feltünési viszketegsékben szenvedő virológusok, orvosok, mentőápolók, egyéb kutatók segget csináltak a szájukból, de finoman szólva is tévedtek, üveggömbből jósoltak és tudománynak állították be.

 

Előszőr csak az volt a cél hogy a kórházakat ne egyszerre terhelje le a sok beteg, hanem időben elosztva, "laposítsuk a görbét". Csak ezt a vírussal elfelejtették közölni a szakemberek, ezért van amikor egyetlen beteg sem fekszik a kórházakban, van amikor több 10ezer. Az emberek csak azt csinálták amit mondtak az okosak, de a laposítsuk a görbe kudarc lett. Aztán kitalálták hogy csak a vakcinát kell kivárni, addig türelmesen hordja mindenki a maszkot, és kerülje a szociális kapcsolatokat, sőt volt amikor sétálni sem mehettél ki az utcára egyedül hajnali 3-kor sem. Mondani sem kell hogy egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek hogy a maszk megvéd-e vagy sem, de lószart nem védett, látszatnak azért jó volt. De mindegy is, mindenki várta az oltást mint a messiást, és akkor végre leveheti a maszkot, meg vége lehet az egésznek. Meg számolgatták a nyájumminutást hogy közben a természetesen megfertőzödtek is már védettek lesznek. Egybehangzó vélemény volt hogy ha az emberek 2/3-a megkapja az oltást, az gyakorlatilag véget vet a járványnak. Merkely is úgy számolt hogy nem lesz 4. hullám. A valóság az hogy lehet hogy keményebb hullám lesz mint amikor még oltás sem volt, és az már csak illúzió hogy majd egyszer a távoli jövőben maszk nélkül is engedik mozogni az embereket. Sőt már a kötelező oltás is tervben van több országban. De legalább már nem merik azt mondani hogy ezzel véget vetnek a járványnak, meg a tömeges fertőződéseknek. Mert igen, ebben is tévedtek hogy az oltottak majd kevésbé fertőznek, szinte ugyanúgy fertőznek, csak rá kell nézni a jelenlegi adatokra.

 

Szinte az egész járványban nincs egyetlen olyan pont amiben nem tévedtek volna óriásit a szakemberek. És ugyanezek a szakemberek mondják hogy biztonságosak a vakcinák, hiszen a kristálygömbbe belenéztek, és kiszámolták előre 30 évre. Én tudománypárti vagyok, de ezt az ámokfutást amit végeztek, most már  magam sem vagyok benne 100% biztos hogy csak azért mert valaki doktori címet visel, hallgatni kéne rá.

 

Van egy átlag 30 éves egészséges ember aki kb. 0.01%-al betegszik meg súlyosan, kicsit sem csodálkozok hogy az átlagember átlag IQ-val oszt szoroz, és látva hogy a szakemberek hiteltelenek, az jön ki neki hogy kissebb rikikóz vállal ha nem veszi fel az oltást, minthogy valami kínai szart a karjába fecskendezzenek, amiről még csak annyi derült ki hogy fél év alatt nem okozott nagyobb kárt az emberek szervezetében, aztán hogy mit hoz a jövő, majd elválik, de egy biztos hogy a szakembereknek fingjuk sincs róla, de ezt mégsem mondhatják ki. Nem azért tanultak ennyit hogy azt mondja valamiről hogy nem lát a jövőbe, vagy egyszerűemn nem tudja.

Előzmény: JimmyQ (9441)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.19 -1 0 9459

minden öreg covidban hal meg? vagy már mindenki nyelvet dekonstruál?

Előzmény: AggasztóbbMutáns (9458)
AggasztóbbMutáns Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9458

Mivel öregek halnak meg benne, annak lehet tekinteni többnyire.

Előzmény: 12 voltos (9457)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.19 -1 0 9457

lehet hogy már öregkori halál is megszűnik, az is mind covid halál lesz.

Előzmény: AggasztóbbMutáns (9456)
AggasztóbbMutáns Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9456

"De a végén mindenkinek be kell majd oltania magát, még az oltásellenesek is rá fognak arra jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak"

 

Nem akartam elhinni, hogy ezt mondta. Ez csak egy hülye duma a sok közül, vagy 100% mortalitása lett a covidnak az oltástól?

jamaica2 Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9455

És vannak a passzív dohányosok is, akik mások füstjétől kapnak tüdőrákot.

Előzmény: jamaica2 (9453)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9454

Az evolúcióval kapcsolatban engedtessék meg, hogy Attenborough szavait idézzem:

Korábban az élőlényeknek valamilyen új fizikai képességre kellett szert tenniük ahhoz, hogy az éltmódjukon változtassanak. Az ember számára elegendő egy ötlet, amit a következő nemzedéknek tovább tud adni.

(Sajnos az emberi logika nem garantálja, hogy az ötleteink egymással összeegyeztethetőek lesznek. Főleg ha a döntéseket - például népszavazáson - olyanok hozzák, akik az egész rendszer működését nem látják át.)

 

\

 

Miért nőhet az esetszám 100 százalékos átoltottságnál?
https://24.hu/tudomany/2021/11/19/koronavirus-gyerekek-negyedik-hullam-gibraltar/
sokan akarva-akaratlanul megváltóként tekintenek a vakcinára, abban a hitben ringatják magukat, hogy az oltásokkal egyszer és mindenkorra vége a járványnak.
a fertőzés oltottaknál is okozhat tüneteket, megbetegedést, de a súlyos, kórházi ápolást igénylő betegségtől és a haláltól nagy arányban megvéd.
A vakcinált emberek – ha elkapják – kevésbé és kevesebb ideig fertőznek.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211119/koronavirus-szigorito-intezkedesek-magyarorszagon-a-szomszedban-jon-a-kotelezo-oltas-511636#
Ausztria, ahol hétfőtől országos lezárás jön, bejelentette a kötelező oltást.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-nyakig-vagyunk-negyedik-hullamban
A kormányfő kifejtette: akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak. Mindenki felelős saját magáért, de itt többről van szó, mert mindenki, aki nincs beoltva, nemcsak magára, hanem a többiekre nézve is veszélyt jelent - fogalmazott. Hozzátette: a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csak a járvány terjedésének a sebességét lassítják.
"De a végén mindenkinek be kell majd oltania magát, még az oltásellenesek is rá fognak arra jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak"

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/6-millio-18-ezer-beoltott-11-289-az-uj-fertozott-elhunyt-135-beteg
- Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken.

- A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

- A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

- Az egészségügyi  dolgozók és a betegek védelme, valamint betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő  harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt.

Előzmény: 12 voltos (9449)
jamaica2 Creative Commons License 2021.11.19 0 1 9453

Ha kap 100 ember ELNYELT egésztest 6 Sievert ionizáló sugárzást 1 nap alatt, akkor is csak 100 emberből 50 fog kezelés nélkül elhunyni.

Van radon gáz (földből jön ki) okozta tüdőrák, van azbeszttől tüdő rák, van spontán keletkező tüdőrák. Tehát van aki nem dohányzik és tüdőrákot kap. A 6 Sievert ionizáló sugárzáshoz hasonlóan van túlélő aki 90 éves gyárkéményként dohányzot és túléli a füstöt.

Nem csak tüdő, száj, garat, torok rákot okoz a dohányzás, de nem nagyon ismert, hogy húgyhólyag rákot is. Azbeszt és a radon meg nem.

Előzmény: Törölt nick (9431)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9452

"Tehát az alanyok egészségi, genetikai állapotára nem lehet fogni azt, hogy az összes nálunk alkalmazott vakcina eredő hatékonysága mégis sokkal (kb 2.5-ször) gyengébbnek mutatkozott"

 

Nem tudom, mennyire igaz, hogy az idősek főleg kínai farmot kaptak. Egyik ismerősömről konkrétan tudom.

 

Van itt más probléma is. Ha nálunk a kínai és/vagy orosz vakcinákat fogják gyártani.

A kínai nem túl hatásos az idősek körében. A másik pedig vektorvakcina, és az emlékeztető oltásoknál ez gondot jelenthet. Nem véletlen, hogy az első és a második dózis nem egyforma. Aztán mi lesz a negyedik és az ötödik esetén?

 

 

(Egyébként pedig rendszerben kellene gondolkozni. Nem kiragadott mondatokra reagálni, ami egy másik elképzelésbe illik. Mert az csak parttalan vitához vezet. Kerek egész történetekről kellene vitatkoznunk.)

Előzmény: JimmyQ (9447)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.19 -2 0 9451

ööö...

x...

Előzmény: JimmyQ (9450)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.19 0 2 9450

Az evolúció minden élőlényre egyformán érvényes. Azok az egyedek tudnak elszaporodni, amelyek alkalmazkodtak a környezetük változásaihoz. Értelmetlen ezt "elkorcsosulásnak" nevezned, akkor is ha már nagyon mások, mint voltak az elődeik, a maguk korábbi környezetében. Sőt akkor is értelmetlen elkorcsosulásnak nevezni, ha a környezet változását részben ők maguk idézték elő.

 

Akkor is értelmetlen, ha ez környezetváltozás nagyon drasztikus, például olyan drasztikus, mint amikor a nagyon elszaporodott anaerob mikroorganizmusok (pl kék-baktériumok) fotoszintézise során kibocsájtott oxigéngáz annyira feldúsult a légkörben, hogy erősen mérgező oxidáló hatása miatt kipusztult az anaerob sejtek jelentős része, csak az oxigénnek ellenállók maradtak, sőt kialakultak, majd mindjobban elterjedtek az oxigént kifejezetten kedvelő, sőt azt felhasználó aerob sejtek. Amikor a légkörben az oxigén koncentrációja elérte a mai érték 1%-át, lehetővé vált az erjedés mellett a biológiai oxidáció, a sejtlégzés is. Ami az erjedésnél mintegy hússzor jobb hatásfokú energiakinyerést biztosított. Ez megteremtette az eukarióta sejtek kialakulásának és a sejtek differenciálódásának lehetőségét. Végül is ez az "elkorcsosulás" indította meg a soksejtű szövetes szervezetek evolúcióját.

Előzmény: 12 voltos (9449)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9449

én nem a természet többi élőlényének elkorcsosulásáról beszéltem...

Előzmény: JimmyQ (9448)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.19 0 1 9448

"az ember elkorcsosul genetikailag a sok oltástól meg gyógyszertől!"

A vakcinában lévő genetikai kódot biztosan nem örökíti.

 

"mi lesz így a szent evolúcióval? :)"

 

Él és virul!Az evolúció nem valami ideálisnak képzelt archaikus környezethez való adaptálódást jelent, hanem az akkor éppen adott környezethez. Nekünk a mi jelen környezetünkhöz kell alkalmazkodnunk, s ehhez hozzátartoznak a civilizáció összes vívmányai meg összes ártalmai is.

 

Azok a fűfélék, amelyeket az ember elkezdett mesterségesen szaporítani, alkalmazkodtak a civilizáció által megváltoztatott környezetükhöz, számukra már nem az jelentett szaporodási, terjedési előnyt, ha az érett magvaik könnyen lehullottak, hogy a szél szétfújhassa őket, hanem épp ellenkezőleg az, ha mindaddig a kalászban maradtak, ameddig az ember betakarította őket, hogy aztán a következő idényben egy jól előkészített talajban elvesse. A magvukat hullató fűfélékkel nem foglalkozott az ember, azok így nem is tudtak olyan hatalmas termőterületeket benépesíteni, mint a búza meg a többi gabonaféle. Még a nagyipari gabonatermelésre se lehet azt mondani, hogy elkorcsosította volna a szent evolúció produktumait, mert az a nagyipar gabona is az evolúció műve, egyes fűfélék alkalmazkodása a megváltozott környezetükhöz.

Előzmény: 12 voltos (9444)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9447

Itt nem nekem kellene megértenem valamit, hanem neked rendesen elolvasni, amit írtam:

 

"Ahogy az várható is volt, a Pfizer és a Moderna Magyarországon közel ugyanúgy csökkenti a fertőződés és a halál kockázatát, mint az USA-ban."

 

Tehát a Pfizer és a Moderna egyformán hatott a két társadalomban, sőt, a számok alapján a magyaroknál még egy kicsit jobban is. Tehát az alanyok egészségi, genetikai állapotára nem lehet fogni azt, hogy az összes nálunk alkalmazott vakcina eredő hatékonysága mégis sokkal (kb 2.5-ször) gyengébbnek mutatkozott, mint az USA-ban (ahol lényeges mennyiségben csak Pfizert és Modernát alkalmaztak). A linkelt cikk ezt igen alaposan dokumentáltja.

 

A hozzászólásod többi részével egyetértek.

Előzmény: Törölt nick (9445)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9446

"Engem felháborít, amikor egyes orvosok azt nyilatkozzák, hogy a gyerekek nem fertőződnek meg, ezért nem szükséges őket oltani. A harmadik hullám - többek között - azért volt olyan magas, mert a gyerekek vitték haza a fertőzést az iskolából. Családon belül is tudok erre példát mondani."

 

nem emlékszem hogy ilyet mondtak volna. kezdettől mondta minden szakértő hogy a gyerekek is megfertőződnek és terjesztenek, de nem nagyon betegszenek meg.

Előzmény: Törölt nick (9445)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9445

"De a különféle vakcinák eredő hatásosságában mégis nagyon nagy különbség mutatkozik a két országban."

 

Azt kellene megérteni, hogy a vakcina nem egy idealizált közegben fejti ki a hatását. A hatékonysága az alanyok állapotától is függ. Tehát ne úgy képzeld el, mint egy ideális kényszert az elméleti mechanikában. Ne úgy képzeld el, mint egy idealizált feszültségforrást az elméleti elektrotechnikában. Rátettem 12 voltot oszt jónapot. Inkább úgy képzeld el, hogy esetleg a vezeték zárlatos. (Persze a hasonlat nem tökéletes.)

 

Tegnap néztem a kormányinfót. A miniszter beismerte, hogy vannak esetek, amikor a vakcina beadása nem célszerű. Nem tért ki rá részletesen, hogy ilyen esetekben mit lehet/kell tenni. Egyedi elbírálás alapján történik. Egy fél mondatban pedig azt is belátta, hogy a beoltottak is megfertőződhetnek, és továbbadhatják a fertőzést. A beoltottak többségénél csupán a betegség lefolyása enyhébb.

Engem felháborít, amikor egyes orvosok azt nyilatkozzák, hogy a gyerekek nem fertőződnek meg, ezért nem szükséges őket oltani. A harmadik hullám - többek között - azért volt olyan magas, mert a gyerekek vitték haza a fertőzést az iskolából. Családon belül is tudok erre példát mondani.

Előzmény: JimmyQ (9439)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9444

megőrzik az emberiség genetikai kódját a védettségre. az ember elkorcsosul genetikailag a sok oltástól meg gyógyszertől!

:)

mi lesz így a szent evolúcióval? :)

Előzmény: JimmyQ (9443)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9443

Bár én nagyon utálom azt a sok uszítást és hazugságot, amit ez az ember összehordott az elmúlt évtizedekben, de most azt kell mondjam, hogy az oltásellenesek körében valami ennél szofisztikáltabb érveléssel semmire se lehet menni. A felmérések azt mutatják, hogy a társadalom alacsonyabb iskolázottságú, kevésbé művelt, tájékozatlanabb, a téveszmékre fogékonyabb rétegéről van szó, akik néha nem képesek megkülönböztetni a valódi ismereteket a sarlatánok rögeszméitől.

Persze könnyen lehet, hogy az ilyen elbolondított népség még erre a vaskos üzenetre se fogékony. Csak mennek a saját ostoba prófétáik után.

Előzmény: 12 voltos (9442)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.19 0 1 9442

"oltatlanok vagy beadatják vagy meghalnak"

ez az új duma. miközben tudjuk hogy az emberek nagy részén tünet nélkül átmegy...

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 9441

Már megint olyan dolgokat állítasz tényként, amelyek csak a képzeleteben léteznek.

Mintha 3 hónaponként kellene újraoltatni, holott egyelőre általában 6 hónap után ajánják, sőt 4 hónapnál hamarabb nem is szabad. Sőt tudjuk, hogy korábban sok vírus elleni vakcinánál megfigyelték már, hogy az emléketető oltás már sokkal tovább, évekre is elegendő védelmet biztosított.

 

"Legfeljebb pár  évig vissza lehet szorítani, hogy aztán újult erővel lecsapjon."

Akkor szerinted ne is szorítsuk vissza, hanem hadd arasson folyamatosan?

Mert a védekezés neked kényelmetlenséget okoz.

Előzmény: Törölt nick (9440)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.18 -2 1 9440

https://index.hu/belfold/2021/11/18/duda-erno-atoltottsagi-mutatok-vedettsegi-igazolvany/

 

Az újabb hírek szerint már nincs ilyen hogy oltott meg oltatlan. A kérdés hogy mikor voltál oltva, pl. május előtt, akkor már biztosan oltatlannak számít az aki elmúlt 60 éves, de pár hónap múlva is csokat csökken a védettségi szint, úgyhogy közel sincs 6 millió oltott az orszában, az csak papíron annyi. Arról nem is beszélve hogy aki orosz vagy kínai vakcinát kapott, közel sem olyan hatékony mint a nyugati vakcinák.

 

Aki a legutolsó oltását 3 hónapnál régebben kapta meg, vagy nem fog ezentúl 3 havonta vakcinát kérni, arra mondhatjuk hogy oltatlan, akkor is ha nem jár több adag vakcina. És ilyen alapon már lehetne azt mondani hogy nem törődik eléggé az illető az egészségével így a tüdőgyulladást otthon lesz szives kiheverni, mert azokat sorolják előre akik nemrég kapták meg a 3. oltást, tehát nem lófráltak felelőtlenül.

 

Ha pedig felvetted a 3. oltást és a 4. oltás csak jövőre szabad felvenni, addig jobb lenne ezeknek az embereknek otthon maradnia, és nem felelőtlenül terjeszteni oltatlanként a vírust.

 

Ugye hogy nem is olyan nehéz hirtelen az oltatlanok csoportjába kerülni, csak várni kell az újabb és újabb hírekre, és hirtelen 1.5 - 2 millió ember felelőtlen oltatlanná válik egyik pillanatról a másikra. Látod ugye hogy mi a probléma ezzel az egész történettel, érzékeled mire próbálok itt célozni? És hogy ez a probléma megoldhatatlan, mert ez a vírus a jellegéből kiindulva nem kiirtható, úgy ahogy az influenza sem fog eltűnni korlátozásokkal, meg oltásokkal. Legfeljebb pár  évig vissza lehet szorítani, hogy aztán újult erővel lecsapjon.

 

 

Előzmény: JimmyQ (9425)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 9439

https://telex.hu/koronavirus/2021/11/18/vakcina-oltas-oltashatekonysag-oltottak-megfertozodese-halala-kockazat-esely-magyarorszag-amerika-kulonbseg

Ahogy az várható is volt, a Pfizer és a Moderna Magyarországon közel ugyanúgy csökkenti a fertőződés és a halál kockázatát, mint az USA-ban. De a különféle vakcinák eredő hatásosságában mégis nagyon nagy különbség mutatkozik a két országban. Így mostanra már meglehetősen biztosnak látszik, hogy ezeknek a rosszabb hazai adatoknak az okozói azok a vakcinák, amiket az USA-ban nem használtak: Az AstraZeneca, a Szputnyik, és a Sinopharm.

A hatóság feltehetően ezért késlekedik még mindig a különféle vakcinatípusok hatásossági adatainak nyilvánosságra hozatalával.

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.18 0 1 9438

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211118/duda-erno-sokkal-kevesebb-vedett-ember-van-magyarorszagon-mint-oltott-511518

"ha kötelezővé lehet tenni azt, hogy csak jogosítvánnyal szabad autót vezetni, és a részegen vezetőket szankcionálják, akkor azt is el lehet várni, hogy egy egészségügyi dolgozó, vagy egy pedagógus be legyen oltva, mikor egy potenciálisan halálos betegségről beszélünk. Ugyanis, aki nem oltatja be magát, nemcsak saját magára jelent veszélyt, hanem mindenkire, akiket a jelenlegi eszközökkel nem tudunk megvédeni."

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 9437

Mondd, te tényleg nem érted, hogy ez csak egy szabad hozzáférésű korlátlan piacon volna érv? A mi egészségügyünk hiánygazdálkodásos körülményei között nem az. A piások és füstösök adójából nem nő annyira az e.ü. ellátás kínálati oldala, mint amennyi extra kapacitást ők elhasználnak. Mert van teljesítmény volumen korlát. Egy korlátozott méretű kapacitáson kell osztoznunk, aki ebből többet használ, azt csak mások rovására kaphatja meg.

Előzmény: 12 voltos (9430)
jogértelmező Creative Commons License 2021.11.18 0 0 9436

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!