Sziasztok nemrég letöltöttem a Bitcoin nevű programot a gépemre de mielőtt bányászni tudnék le kell töltenem a blokklánc összes elemét a gépemre amikor elkezdte a letöltést nagyon gyorsan ment de mostanra annyira lelassult az egész folyamat, hogy alig haladok vele előre szerintetek mi miatt van ez ,vagy mi lehet a gond vagy ez a természetes? Válaszotokat előre is köszönöm.
Letölthető innen ez a kis szösszenet: IS BITCOIN A REAL CURRENCY? David Yermack,NATIONAL BUREAU OF ECONOMIC RESEARCH 1050 Massachusetts Avenue, Cambridge -, ha valakit érdekel.
1. A bitcoin rendszernek nem célja a hagyományos pénzek lecserélése.
2. Mindössze egy párhuzamos alternatívát kínál azoknak, akik tudják hasznosítani az előnyeit.
3. vannak helyzetek amikor előnyösebb használni
4. nem fogja fenyegetni a pénzügyi rendszert
Ez legyen a kozos nevezo, en is igy gondolom...
De hogy tovabbra is teged idezzelek:
"Bizonyára azért írkálsz ilyeneket, mert nem olvastál rendesen utána, hogy"... itt a forumon sokan pont azt alltijak, hogy a fenti 4 pont ellenkezoje igaz. Na, veluk vitazok, nem veled. Veled egyetertek!
"par helyen elfogadjak, mint a McDonaldos kupont is elfogadjak nehany helyen, de senki nem gondolja komolyan hogy valaha lecserelik a penzt"
Bizonyára azért írkálsz ilyeneket, mert nem olvastál rendesen utána, hogy mi is az a bitcoin. Nem indexes meg portfoliós cikkekből kéne tájékozódni.
A bitcoin rendszernek nem célja a hagyományos pénzek lecserélése.
Mindössze egy párhuzamos alternatívát kínál azoknak, akik tudják hasznosítani az előnyeit.
Amikor elterjedt az internet, senki nem állította, hogy az e-mail majd teljes egészében lecseréli a hagyományos postai levelezési rendszert, de vannak helyzetek amikor előnyösebb használni.
"Ha az a kerdes, hogy par helyen lehet-e hasznalni, akkor igen. Valoszinuleg azert turik, mert nem latnak benne komoly veszelyt a jelenlegi elfogadott penzekre..."
Egyrészt a technikai fejlődést nem érdemes korlátozni, másrészt kis pénzkészlete miatt ha el is terjed valószínűleg magas árfolyamon a gazdagabbak terepe lesz, nem fogja fenyegetni a pénzügyi rendszert. Főleg mert digitális jellegénél fogva leginkább az e-kereskedelemben a legvalószínűbb az elterjedése.
"Egyik legnagyobb hibaja, pont hogy korlatos mennyiseg van belole."
Egyik legnagyobb előnye, hogy korlátos mennyiség van belőle, így hosszú távú befektetésnek is alkalmas lehet.
"A penz mennyiseget a kozponti bankok szabalyozzak, a gazdasag igenyei szerint (lasd most penznyomtatas USA-ban)."
Vagyis elinflálják a pénzt, hogy mégtöbbet kelljen robotolni a népeknek, bitcoint nem infálja el senki.
"Ahogy no a gazdasag, a meglevo ertekek, ugy kell egyre tobb penz, hogy meg lehessen venni az arut.
Az arany pont ezert nem volt jo penznek, mert korlatos. Mar regen tobb a szugseges penz mint az arany."
Bitcoin osztható nyolc tizedesjegyig, így amint szükség lesz rá, magától kialakul az aktuálisan legmegfelelőbb elszámolási részegysége.
nem az a kerdes, hogy elfogadjak-e par helyen, mert igen, par helyen elfogadjak, mint a McDonaldos kupont is elfogadjak nehany helyen, de senki nem gondolja komolyan hogy valaha lecserelik a penzt McDonaldos kuponra...
Jelenleg Kinaban a yuan a torvenyes fizetoeszkoz, ez gondolom senkinek nem vitas. A jelenlegi politikai, monetaris hatalom nyomtatja, tartja fent. Ha Kina nem tamogatja (lasd a cikk) akkor nem ertem mi modon valtana le a jelenlegi penzugyi rendszert, es a hatalom nem lesz kepes megvedeni a yuant a BTC-vel szemben. Eleg hihetetlen...
Ha az a kerdes, hogy par helyen lehet-e hasznalni, akkor igen. Valoszinuleg azert turik, mert nem latnak benne komoly veszelyt a jelenlegi elfogadott penzekre...
Egyik legnagyobb hibaja, pont hogy korlatos mennyiseg van belole. A penz mennyiseget a kozponti bankok szabalyozzak, a gazdasag igenyei szerint (lasd most penznyomtatas USA-ban). Ahogy no a gazdasag, a meglevo ertekek, ugy kell egyre tobb penz, hogy meg lehessen venni az arut.
Az arany pont ezert nem volt jo penznek, mert korlatos. Mar regen tobb a szugseges penz mint az arany.
Regen, amikor a franciaknal haboru volt es tobb penz kellett, de nem volt tobb arany/ezust, akkor kartyalapokra irta ra a kiraly, hogy penz, es azt hasznaltak...
"A kínai jegybank tavaly december elején először a bankoknak, majd két héttel később az ország fizetési szolgáltatóinak is megtiltotta, hogy a Bitcoin tőzsdék számára fizetéseket teljesítsenek."
Számos egyéb legális módon tudnak be és kifizetéseket teljesíteni.
A kínai tőzsde továbbra is működik, a kínai hatósági állásfoglalás szerint az emberek saját kockázatukra használhatják.
"Az Alibaba, Kína legnagyobb e-kereskedelmi szolgáltatója megszünteti a Bitcoin és más virtuális valuták rajta keresztül történő értékesítését"
Bitcoint yüanért majd vesznek máshol.
Az Alibaba platformjain eddig sem lehetett, és ezután sem lehet Bitcoinnal fizetni.
Tehát cuccokat eddig se lehetet ott bitcoinért venni. Nem történt lényegi változás.
"a tanulsag: aki bitcoint akar elismertetni, annok Kina-val (stb.stb.stb.) kell megkuzdeni... sok sikert hozza..."
Nem kell senkivel megküzdeni, a bitcoin egy már működő decentralizált globális pénzügyi rendszer, nem elengedhetetlen a használatához a kínai kormányzati elismerés, anélkül is működik. Teljes egészében a kereslet-kínálat mozgatja az árfolyamot.
Megfigyelhető ugyanakkor, hogy a kínai korlátozásokkal ellentétben viszont az usa egyre engedékenyebb a bitcoin elfogadása terén, talán politikai okokból.
A kínai jegybank tavaly december elején először a bankoknak, majd két héttel később az ország fizetési szolgáltatóinak is megtiltotta, hogy a Bitcoin tőzsdék számára fizetéseket teljesítsenek.
Az Alibaba, Kína legnagyobb e-kereskedelmi szolgáltatója megszünteti a Bitcoin és más virtuális valuták rajta keresztül történő értékesítését
a tanulsag: aki bitcoint akar elismertetni, annok Kina-val (stb.stb.stb.) kell megkuzdeni... sok sikert hozza...
Kina vs. Satoshi Nakamotó, vicnek jo csak...
ez pont olyan, mint egy uj orszagot elismertetni, elvileg jo otlet csinalni egy "tokeletes orszagot", de ezt senki sem fogja hagyni...
eszembe jutott meg: nezzuk meg milyen "botrany" lett itthon a devizahitelezesbol: Ft helyett egy, amugy teljesen legitim, stabil, elismert, sok orszagban hasznalt penzt hasznaltak es ossze is dolt a rendszer. Mi lett volna, ha nem euro hitel, hanem Bitcoin hitel lett volna... bele gondolni is rossz...
Persze akkor is azok sirankoztak volna leghangosabban, akik most leghangosabban dicserik a bitcoint (hanyszor hallottam anno, hogy milyen jo dolog a devizahitel...most meg hogy becsaptak oket....)
"Namarmost semmi nem garantalja, hogy csak 1 peldanyban fusson a neten ez a szoftver. Azaz letre lehet hozni egy BTC-2 nevu virtualis valutat, ami tok ugyanugy viselkedik, mint a BTC.
Tehar nem igaz, hogy veges mennyisegben letezik."
Autóból sem csak egy márka létezik, nyugodtan csinálhatsz másik márkát, kérdés, hogy a piac elfogadja-e.
Felvetésed azért zöldség, mert bármely állam is bocsátana ki bitcoin protokoll alapokon e-pénz alternatíát, az nem rendelkezne a bitcoin összes előnyeivel, pl. nyilván nem lenne decentralizált, ezért a globális piac nem fogadná el, egy centralizált rendszerhez nem adnák az emberek a számítási kapacitásukat, nem futtatnák a klienst, stb...
Most is van pár tízféle alternatíva, de a piac konszenzusos alapokon az elsőt, a bitcoint fogadja el.
De devizát sem csak egyet ismersz. Néhányat fontosabbnak tekintesz a többinél és talán azok között is tudsz válogatni.
Az egyik nagy esélyes trónkövetelőnek az LTC-t tartják, mert 1) gyorsabb tranzakciókat tesz lehetővé, 2) nem lehet célhardvert készíteni hozzá (még).
Biztos, hogy a másik 40 valamennyinek is van valami "mássága" a BTC-hez képest, de ha egy változat nem tud érdemi többletet hozzátenni a BTC tulajdonságaihoz, akkor csak vadhajtás marad. De majd meglátjuk, melyik marad talpon.
Sőt igazából ez technikailag is előfordulhat, ha ideiglenesen egy nagyobb hálózatnyi gép szigetszerűen elszigetelődik, akkor a sziget önálló életet kezd élni addig, amíg ismét össze nem kapcsolódik az eredeti hálózattal. (lásd: https://en.bitcoin.it/wiki/Weaknesses#Segmentation )
Tökéletesen értem a felvetésedet, de itt szvsz nem fogsz értelmes választ kapni.
(Az ilyen "befektetési eszközök" felfutó szakaszában a hívők előtt mindenki értetlen panelproli, aki nem hisz a csodás jövőben; tehát hogy az árfolyam fel, és csakis felfelé fog menni..)
A BTC előnye az lehet, hogy ez az első, ami ennyire elterjedt.
Semmi más nincs mögötte.
"Tehar nem igaz, hogy veges mennyisegben letezik."
A BTC véges mennyiségben létezik, de lehet (ugyanilyen alapon) BTC-2, BTC-3,..
"Ha tegyuk fel az USA ugy dont, hogy a mai naptol atter a bitcoinra, akkor letrehozza a BTC-USA nevu verziot, es azt fogadja el."
Igen.
Bár szvsz az USÁnak nem érdeke egy ilyen valuta.
(Mint ahogy nekünk sem egy olyan autó, aminek a kormányát nem lehet elfordítani, hanem csak egyenesen megy..)
"Az eredeti BTC ertektelen marad."
A BTC addig ér valamit, amíg hajlandóak igazi pénzt adni érte.
A BTC elfogadóhelyek tudtommal mind átváltják igazi pénzre a termékeikért kapott BTC-t.
A BTC jelenleg spekulatív, felfutó szakaszban van. Ha ez egyszer normalizálódik, és "beáll" az árfolyam, akkor lehet belőle igazi pénz. Én ebben kételkedem, szerintem előbb-utóbb kipukkad a lufi, és összeomlik.
(A BTC hívők kedvéért; buta analfabéta panelproli vagyok, kőbaltával és szakócával darabolom a mamuthúst, stb, stb.. csak hogy ne kelljen reagálniuk a hsz.-omra :)
Van egy furcsa dolog ezzel a BTC-vel, de ha tevednek valaki vilagositson mar fel. Ez egy nagyon fontos dolog, de sehol nem olvastam rola:
Ugy olvastam, a BTC alapja egy szoftver, ami egy algorimuson alapszik. Hasonlo kicsit a torrenthez, hogy nincs kozponti adatbazis(legalabbis nagyon kicsi) es elosztva vannak az adaton az interneten.
Namarmost semmi nem garantalja, hogy csak 1 peldanyban fusson a neten ez a szoftver. Azaz letre lehet hozni egy BTC-2 nevu virtualis valutat, ami tok ugyanugy viselkedik, mint a BTC.
Tehar nem igaz, hogy veges mennyisegben letezik.
Ha tegyuk fel az USA ugy dont, hogy a mai naptol atter a bitcoinra, akkor letrehozza a BTC-USA nevu verziot, es azt fogadja el. Az eredeti BTC ertektelen marad.
Ha ez igy van, akkor elegge bullshit szaga van az egesznek.
"The SkyCraft SD-1 Minisport is the first aircraft that can be bought with Bitcoin. At the current exchange rate, the SD-1 can be purchased for just under 80 BTC, with only a 2.85 BTC deposit required to hold a production slot. All Bitcoin transactions are securely processed using Bitpay through theBuy A Plane page."
"Ez nem így van, ne akard bemagyarázni, hogy én mit érték értékmegőrzőn: én nem azt értem értékmegőrzőn, "amire valaki garanciát vállal", mivel pl. az aranynak sem garantálja senki az értékét, mégis értékmegőrző lehet.
Én ezt írtam: "a BTC-nél hiányzik a legfontosabb, hogy valaki garantálja az értékét, vagy legalább azt, hogy golnap is fizetni lehet vele.", és ez továbbra is igaz."
Vagyis pont azt írtad, amit tagadsz. :D
"Számolási feladat: számold ki, hány hét telt el 1980 óta !"
Mindegy hány hét telt el, az arany sose ment fel azóta 1980-as árfolyamra, tehát definíciód szerint nem értékmegőrző, vagyis ezt megint bebuktad.
"mivel a "használók" nem értékmegőrzőnek veszik a BTC-t. :-D"
Megint egy kinyilatkoztatás, hiszen W_B troll belelát az emberek fejébe, hogy ki miért vette. :D
Még mindig nem írtad, mért állítottad, hogy te vagy Gergő76. :)
Na most már részemről nem vitatkozok tovább egy lemezjátszóval, úgyhogy a hozzászólásaidat ignorálni fogom.
így remélhetőleg majd valamikor jövő év folyamán magadtól is kikopsz innen amikor rádöbbensz, hogy a bitcoin technológia tovább terjed mindenki hasznára.
"Dehogynem. Amiről az állítottad, nem írtad, bebizonyosodott, hogy írtad."
Megint hazudsz. :-(
Idézzük be akkor !
Ezt írtad:
zölderd (440): "Igen te azt érted értékmegőrzőn amire valaki garanciát vállal."
Ez nem így van, ne akard bemagyarázni, hogy én mit érték értékmegőrzőn: én nem azt értem értékmegőrzőn, "amire valaki garanciát vállal", mivel pl. az aranynak sem garantálja senki az értékét, mégis értékmegőrző lehet.
Én ezt írtam: "a BTC-nél hiányzik a legfontosabb, hogy valaki garantálja az értékét, vagy legalább azt, hogy golnap is fizetni lehet vele.", és ez továbbra is igaz.
"Akkor ennyi erővel az arany sem értékmegőrző, ha 1980-ban vetted 1300 dolláros árfolyamon."
Számolási feladat: számold ki, hány hét telt el 1980 óta !
"folyamatosan bővül a bitcoint használók tábora, akik nem alkalmaznák ha nem lenne alkalmas értékmegőrzőnek, pénznek."
Ez egy szintaktikus érvelési hiba volt a részedről. :) Lassan végigmész a teljes listán. :)
A két állítás nincs egymással kapcsolatban, mivel a "használók" nem értékmegőrzőnek veszik a BTC-t. :-D
"Itt a wifis analógia, használják vezeték nélkül, holott te csak vezetékkel tudod elképzelni (állandó árfolyam)."
Ez a "hamis párhuzam"-ra "analógia. :-D
Semmi köze a ketőtnek egymáshoz, max. a te zavaros fejedben. :-D
Dehogynem. Amiről az állítottad, nem írtad, bebizonyosodott, hogy írtad.
Máskor legalább nézd meg, hogy miket írtál előtte, hogy némi koherencia legyen felfedezhető a kinyilatkoztatásaidban.
"Értékmegőrző mindenesetre nem lehet az, aminek ennyire hektikusan összevissza ugrál az árfolyama; ahogy írtam is, két hét alatt a felére esett."
Szerinted nem, ismét egy kinyilatkoztatás.. Értéket akkor nem őrizne meg, ha többé nem éri el a max. árfolyamot. Ezt meg előre nem tudhatod, se ennél, se az aranynál, se másnál. Gyakorlatilag attól is függ milyen árfolyamon vásároltál.
Akkor ennyi erővel az arany sem értékmegőrző, ha 1980-ban vetted 1300 dolláros árfolyamon.
"Ha ezel az azonossággal nem vagy tisztában, akkor az sok mindent megmagyaráz."
Mért ne lennék tisztában, hiszen Gergő76 elmagyarázta.
Vagyis megintcsak önellentmondásba keveredtél.
Apropó, jó lenne tisztázni, miért érezted szükségét azt hazudni, hogy Te vagy Gergő76?
Másrészt még mindig ott van az összes állításoddal ellentétben, hogy folyamatosan bővül a bitcoint használók tábora, akik nem alkalmaznák ha nem lenne alkalmas értékmegőrzőnek, pénznek. De használják és emg vannak elégedve vele.
Itt a wifis analógia, használják vezeték nélkül, holott te csak vezetékkel tudod elképzelni (állandó árfolyam).