Mi a haszna? Ti szoktatok otthon ünnepelni? Karácsony? Húsvét? Születés nap? Névnap? Tartjátok ezeket?
Minek? Ezeknek mi haszna? Semmi. Amit ezekre költötök, meg az ajándékokra, mind oda adhatnátok jótékony célra. Ha már ilyen rohadt nagy demagógok vagyunk, akkor otthon kezdődjön a dolog!
És a net-előfizetését is mondja le mindenki, és adja a pénzt az árvízkárosultaknak, nem? Teljesen felesleges jó dolgokat lefújni, attól még lehet adni az árvízkárosultaknak is, jut is, marad is.
A szépség még relatív lehet, de haszna mi van? A "léhábbnak" tartott szórakozások, mint a diszkó, a meccsre járás, vagy a falusi búcsú még valahol adhat többet az embernek, hogy énekelhet, táncolhat, buzdíthat vagy szídhat valakit, ehet-ihat, illetve a céllövölde és a dodgem is élmény. De itt mi van? Csak zombulsz fölfelé, nem extra csak az lesz, ha felgyullad a hegyoldal is, vagy ha rád esik a cucc.
Engem igenis zavar a sok prosztó alak, aki ott ordítozik az ablakom alatt, és mocskot csinál. Pár hülye miatt ne csesszük szét sok ezer ember nyugalmát!
A városban meg a városiak is költik a pénzt, akármilyen meglepő. Sőt, a vidékiek/falusiak sem a városban költik el az összes pénzüket.
ebből a szempontból egyáltalán nem érdekel, hogy jobb vagy bal - a víz sem kérdezte meg a kertkapu előtt...
hidd el, hogy nagyon jól tudom mi az árvíz és mit hagy maga után - az igazi munka akkor kezdődik, mert ehhez már nem kapnak segítséget - ilyenkor a pénz kell.
Gondolj bele, hogy milyen az, amikor egy konyha berendezését kell megtisztítanod, fertőtlenítened egy szaros, iszapos árvíz után. Én csináltam már néhányszor - az ember tenyerén nem marad bőr - és akkor az csak egy konyha és nem egy összedőlt ház:(
Ahogy elnéztem azokat a házakat, hát nem BMW-k álltak tökig az udvarban. Több volt a szegény, mint a biztosított. Persze volt felelőtlen is, aki nem kötött valamilyen okból.