2 hét múlva költözök ki Olaszországba Torino mellé. (Carema).... Most diplomáztam szociális munkásként, de már van egy marketing meneger szakmám...... 24 éves vagyok..... Szeretnék több évet kinnt maradni és ha nem is a szakmámban de egy jó állást találni.....
Angolból van nyelvizsgám, de 2 hónapja tanulom az olaszt is......... Ha tudtok nekem segíteni munkahely teremtésben az előre is megköszönöm......
Külföldön(olaszország,németország,franciaország stb.) élő,vagy jó nyelv és helyismerettel rendelkező,autókhoz legalább némileg értő valaki segitségét szeretném kérni,használt auto vásárláshoz.Észak Olaszország előnyben.
Természetesen nem várom el ingyen! Megfelelő eggyütmüködés esetén ,jelentős mellékjövedelemre tehet szert.
Ha valaki tudna segiteni,kérem mielőbb jelentkezzen!
olasz viszonylatban nem tul messze toled.Varese mellett lakunk. Ha erdekel tobb is,akkor folytassuk emilben. Folyamatosan keresek itt magyarokat,egyreszt ismerkedes,infocsere,stb. celjabol,masreszt egy nemreg indult uzletet is epitek Olaszorszagban,amihez szinten keresek erdeklodoket.
Először is nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra.Nagyon sok érdekes infót találtam.
Én 26 éves szombathelyi lány vagyok.
Nagyon szeretnék kijutni én is Olaszba, és már sok helyen próbálkoztam,sajnos nem sok sikerrel. nem beszélek olaszul, épp csak pár szót tudok, viszont szívesen tanulnék nyelvet.Már sokszor jártam ott kint, és nagyon tetszik az ország,az emberek,a környezet.
Olvastam a levelezéseteknél, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával,mármint hogy nyelvtudás nélkül szeretnék kijutni dolgozni.
NAgyon szívesen venném, ha valaki esetleg tudna segíteni,hogyan kezdjek hozzá.
SZiasztok, annyiban volt szerencsem, hogy egy honap utan talaltam munkat, de ehhez napi kb 50-100 onelatrajzot kuldtem neten, es egyfolytaban jartam a varost, egyebkent Torino, oktober ota dolgozom a cegnel, eloszor munkakozvetito altal, majd rendes alkalmazottkent. Megbecsulnek, szeretnek, jol erzem magam. Egy call center, de nem telemarketing, hanem szamitastechnikai aszisztencia, tehat mindefele szamitogepes problemakkal hivnak a vilag rengetg pontjarol. Viszont olaszul, nemetul, angolul es neha magyarul is fogadok hivasokat. De erdekes. Torinoban van bejelentett lakcimem, betegbiztositasom, adoszamom, szemelyim. tehat ugyan olyannak szamitok, mint 1 olasz. De nem a penz miatt vagyok itt, hanemm mert imadom Torinot, jol erzem magam.
Biztos vagy ebben az adozasi dologban? Ha valahol hivatalosan dolgozol,akkor az ottani torvenyek szerint kell adoznod. Magyarorszagnak semmi koze a te itt megkeresett es adozott fizetesedhez mar. En itt dolgozok 2 eve,de ilyenrol meg soha nem hallottam.
Érdekelne, hogy hogy sikerült megcsinálnod a szerencséd és mivel foglalkozol most evice01 ? Ha van időd és kedved, szívesen venném ha megosztanád. :) Köszi!
Igen olasz cégnél dolgoznék. Azitthoni cég befejezte tevékenységét MO-n. De az anyacég kint továbra is működik. Egy kinti munkaerő közvetitő vagy hogy hivjákkal leszünk szerződésben. A szállást és a kaját fizetik. Sajna kell itthon is fizetni adót közben kiderítettük! A magyar és az ottani adókülömbözetet. Tehát ha ott csak 20% akkor itthon kb 15% ! Ez lejön az 1000 eu ból +hétvégi kaja +hazautazás. Hát nem igen marad pénz de végül is jó kalnad.
En is ugy tudom, hogy nem vonnak le semmit itthon (Ha a ceg olasz-ha magyar akkor ugy tudom, igen). Mennyi orara kapod az ezer eurot? Tapasztalataim szerint a minibal-atlagfizetes ekorul mozog, bar ha neked kell fizetni az alberletet, kajat akkor ebbol eleg sok elmegy. Egy alkalmazott altalaban ennyit keres, foleg a fiatalok. Abban en is egyetertek, hogy olasz nyelvtudas nelkul nem nagyon lehet munkat talalni, mivel hogy ertetned meg magad a fonokoddel? Az oregfelugyeletet, takaritast (ahol azt gondolna az ember, nem kell nyelvtudas)altalaban a romanoknak adjak, akik 1 het alatt folyamatosan, szinte perfekt beszelnek olaszul es nincsenek nyelvi problemaik. Nekem szerencsem volt, es buszke vagyok, mert segitseg nelkul ertem el. Mindenkinek sok sikert.
Tudomasom szerint nem vonnak le semmit Magyarorszagon. Ha hivatalosan dolgozol akkor itt adozol meg fizeted amit kell,ha meg feketen,akkor ugye ki tudja ezt ott...viszont az adozasnak erdemes utananezned,hogy megy.
Te most ezt komolyan gondolod? Szerinted mit tudsz itt dolgozni nyelvtudas nelkul? Es a ha valaki toled most megkerdezne,nem nagyon beszel magyarul,de odamenne dolgozni es mennyi a fizetes,tudnal neki valaszolni valami ertelmeset?
Olyanokat keresek, akik tervezik az olaszországi munkavállalást. Szeretnék majd ősszel kiutazni, hogy olasztudásom csiszolgassam :) Esetleg, ha van olyan, aki tud munkaajánlatokat, azt szívesen veszem. Olaszul tudok egy keveset (úgy alapfok felett vmivel :) )Köszi!
Sziasztok! Egykérdéssel fordulnék hozzátok. Megyek ki olaszországba dolgozni. Az lenne a kérdésem hogy ott kint nettó fizut kapok akkor itthon magyarországon vonnak e le még valamit vagy sem. 3 hónapról lenne szó de lehet többről is. 3 hónap a tuti. Tudnátok segiteni mert ezen mulik hogy megéri-e kimenni vagy sem. Nettó 1000 eurót mondtak nekem per hó.
Sziasztok. Afelöl érdeklödnék,hogy munkát keresnék Olazországba de nem nagyon tudok Olaszul. Sikerülhet igy? És kb mennyi a fizu,? És mennyiért lehet lajást bérelni?
Munkaügyben kérnék én is egy kis segitséget, mint oly sokan :) Én Milanoban lakom 1 holnapja, és még juliusig itt maradok nyelvet tanulni.Utána nyárra szeretnék leköltözni valami turisztikailag forgalmas tengerparti városba. Erre az időre keresek vmi szezonális munkát. ..Ha valami hasznos linket küldenétek annak is nagyon örülnék!! Előre is köszönöm!
Ja és hallott valaki valamit erről a CLUB ANIMAZIONE-ról??? Olvastam a weboldaukat (www.clubanimazione.it), egész jo munkának tünik, de azt például, hogy mennyit fizet, sehol sem találom ...
a privi cimedre most elküldök egy web-oldalt, ez a 3-as olasz tv-adó müsorához tartozik, ami hetente 1x, este 9kor van, ami itt a legnagyobb közönségü idöpont, cime "Chi l'ha visto?" azaz "Ki látta?" Sokan nézik, sokat megtaláltak, sokat nem, meg kell probálni!
Ezen az oldalon van balra a listában az a gomb hogy Scriveteci ha rákattintasz elöjön az adás mailbox cime, oda lehet irni. Megtenném én is, de nem tudom a képeket beszerelni és a szöveget is - amit természetesen leforditok - jobb ha te szerkeszted meg.
Csináljuk ugy hogy elküldöd nekem a szöveget, elég ha a gyerek és az eltünés adatait tartalmazza én leforditva és kicsit kiegészitve visszaküldöm, és beszerkesztitek a képekkel együtt.
Azt is ird bele hogy mért pont Olaszban keresed, nem baj ha csak szalmaszál, egy anyának mindenbe szabad kapaszkodni.
Most publikus a mailcimem, naponta nézem a postát. Szóval rajta, próba szerencse, reméljük!
Máté németet és kevés angolt tanult, de egyiket sem beszélte. Szi.igazolvány és TB-kártya volt Nála.2oo4. május 1-től már elég volt a szi. is. Nem tudom hogyan oldható meg egy rövid, olasz szöveg hozzáadása, de, gondolom a srác, aki szerkesztette, meg tudja oldani. Segitesz forditani? Az eddigieket is kösz! üdv.
Bérelni tudsz ha fizetni tudsz. EU-tagként "csak ugy" is itt lehetsz ha a pénztárcád birja. De mivel sok söpredék jár erre, az emberek - nem ok nélkül - bizalmatlanok. Tuti hogy megkérdezik majd mivel foglalkozol, mi célból vagy itt. Ha találsz lakást, meg kell a certificato di residenza - t szerezni, azaz bejelentkezni a városnál, aztán egyszer kijönnek ellenörizni. Itt is kérdezhetik, mi célból vagy itt. Szóval készülj fel a válaszra, ne hebegj.
Megprobálok az olasz neten körülnézni, hova lehet feltenni a fotókat, ehhez esetleg a magyar szöveg helyett pársoros olasz tömörités kell. Ha találok érdemeset, szólok, megcsináljuk együtt, jó?
Valami nyelven beszél a Máté? Volt nála valamilyen igazolvány mikor megszökött? Azt hiszem, 3 éve még személyivel nem lehetett ide jönni, bár aki akar, ámegy a határokon....
Papirok tekinteteben biztos kernek tartozkodasi engedelyt, hogy hivatalosan vagy Olaszorszagban. Munkavallalasi engedely nem kell mar de (talan nem is letezik),az emberek bizalmatlanok, tehat valami igazolast, munkaszerzodes, hogy mivel foglalkozol. Ilyet esetleg kerhet a berbeado, vagy attol fugg milyen szimpatikus vagy. A masik lehetoseg a neki mindegy mindegy alapon, amikor tobbet ker lakber gyanant. Arak: pl www.secondamano.it (casa, affitto)