Keresés

Részletes keresés

esztier Creative Commons License 2008.12.29 0 0 306
hm nem vagyok már a régi, az egyik Szentpétervárat cseréld Moszkvára.
Emelett: a vonatjegyet ott érdemes megvenni, vagy neten szerencsétlenkedjünk? és az árakat miért nem képesek kisírni, miért csak contact us van?:/
Előzmény: esztier (305)
esztier Creative Commons License 2008.12.29 0 0 305
Köszönöm a gyors választ:).
Ez a te-féle módszer elég szimpatikus, Bécsbe ki tudnak minket vinni autóval, onnan nem vészes. A 8 óra vonat pedig nekünk nem akadály, ha jól szervezzük egy esti szállást is spórolhatunk vele, nekem tetszik. Bécsből melyik légitársaságot ajánlod? onnan nagyon sok indít Szentpétervárra járatot.
Akkor a Griboedovát megnézzük, csak nekem fáj a szívem 5000-et otthagyni egy éjszakáért. Bár tudom h ez a minimum. A bővebb infromációk meg ránk férnének, köszi:) főleg a voucherrel kapcsolatban.
Oroszul tanulunk igen, bár nem valami nagy í tudásunk, így két és fél év után. Tehát ha nagyon akarok valamit el tudom mondani, de a választ csak akkor értem ha szótagolnak:D Amúgy az Elte Trefort Ágoston Gyakorlóiskolába járunk, de ez nem a reklám helye, meg amúgy sincs mit reklámozni rajta...
Előzmény: Latya (K.L.) (304)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.12.29 0 0 304

A vonat  moszkváig ( 40 óra!!) és vissza kb 150 Euro, onnan  Pétervár ( 8 óra) és Moszkva vissza minimum 30€ -50€. ( ülve, vagy platzkartos)

Az Aeroflot most kb 78 ezer A MALÉV is ennyi lehetne, ha az online foglalása nem olyan lene, amilyen. Vagy addig meg nem szűnik..... Ez a közel 80e Ft olyan átlag árnak vehető, sztem még az indulás előtti hetekben is  csak annyi, ha csak nem lesz valami kiemelkedő esemény, amire elindulnak az árak az égig.

kicsit visszább nézve már leírtam, hogy mennyiért jutottem el, most 54 ezerre jönne ki  Bp-Bécs( busz)-Moszkva(repcsi)-Pétervár ( vonat)  kombináció oda-vissza.  Egy embernél ez nem olyan nagy nyereség, 3-ra nézve már 60 ezer. ( Ez kb 3 vízum) Ha mákotok van talán ennyiért ki tudtok fogni valami akciós jegyeket. Talán, valamikor.....Budapestről. Mondjuk én várnék február.márciusig, aztán ha addig nincs akcija az én variációmat, vagy az Aeroflotot lefoglalnám. 

Vonatra van még a city-star jegy, amin a virtualtourist.com-on egy GyuriFt nevű srác a nagy spillere:  Lehet, hogy működni fog a dolog, de nagyon jó fellépés kell az orosz helyjegy pénztárakban hozzá, meg a kallerekkel is jól kell szót érteni. Mind nyelvtanilag, mind máshogy.

A Hostel Griboedova 71 -ben a nővérem lakott idén nyáron. nagyon meg volt vele elégedve, a hostelworld-ön foglalta. Ott az se sokkal drágább. Tiszta, jó fej lakók.

Esetleg kifaggatom róla bővebben, vagy megadom az emiljét.

Ti egyébként oroszt tanultok? melyik suliba jártok?

Előzmény: esztier (303)
esztier Creative Commons License 2008.12.29 0 0 303
Sziasztok!

Nyár elején mennénk két hétre Szentpétervárra, pontosabban jún. 22-től júl. 5-ig. A fő irányelvek, hogy legyen olcsó:). Tulajdonképpen csóró kis gimnazisták vagyunk, szóval elég nehéz kivitelezni a dolgot. A segítségeteket szeretném kérni:

Utazás: -repülő: melyik légitársasággal, hogy a legolcsóbb? Az sem baj, ha Bécsből indul, és az se ha egy egész napot kell elütnünk átszálláskor.
-vonat: megy egyáltalán Szentpétervárra? Én eddig csak olyat találtam, ami Moszkvába megy, de onnan ugye még elég sok idő Szentpétervár

Szállás: Olyan hely kéne, ahol hivatalosan meg lehet szállni, segítenek a voucherrel és van konyha, ahol magunknak csinálhatunk ételt. Saját szoba is jól jönne (3 személy), de minél egyszerűbb (olcsóbb:), annál jobb, mi hálózsákban is kihúzzuk, ha muszáj.
Én eddig itt nézelődtem: , innen a Hostel "Menshikovskiy" elég jól hangzó 15 dolláros éjszakái fogtak meg, ám kicsit túl olcsónak tűnik, és a honlapok halottak.
Amit még nézegettem az a Hostel "Metro Tour", Hostel "All Seasons" és a Hostel - "Griboedova 71" tűnt jónak.
RogerWilco Creative Commons License 2008.10.23 0 0 302
OK, neked jobbak az infóid, azóta én is olvastam a SVO3-ra menő vonatról. SVO2-re sem rossz, állítólag, csak kissé sokat kell a csomagokkal baktatni.
Előzmény: SzaboCsabaBence (299)
quad Creative Commons License 2008.10.14 0 0 301
12-én vasárnap elzárták a petrodvoreci szökőkutakat. Nyitás májusban. 
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.10.11 0 0 300
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2008.09.26 0 0 299
Azt hiszem inkább Te kevered a szavaim értelmét: a mondatom úgy kezdődik "hogyha jövőre mész"... :)

Seremetyevón az év végi ünnepekre avatják SVO-3-at, az Aeroflot új terminálját. Fényévnyire lesz az egyébként amúgy nem rossz Domogyedodovotól.
A gyorsvasút már hosszú hónapok óta üzemel Seremetyevóról a központba (decembertől a Belorusz pályaudvarra), tehát nincs semmilyen taxi és dugó. Közelebb van a reptér a belvároshoz (ráadásul Moszkva elitebb részéhez van közel, nem úgy, mint DME), és a vasút is modernebb, gyorsabb egy fokkal, mint DME felől.

Ami a csatlakozásokat illeti: tényleges belföldi csatlakozás kizárólag SVO-n van az Aeroflot járatokra, mivel senki nem fog átszállni egy Malév gépről egy másik cég gépére DME-n:l ez egyszerűen hatalmas anyagi bukta lenne, ráadásul a csatlakozás sem lenne biztosított a külön kiállított menetjegyek miatt.

Szóval érdemes utánanézni... :)
Előzmény: RogerWilco (296)
Zsazira Creative Commons License 2008.09.26 0 0 298
Emlékeim szerint a British Airways az elsők között ment át Domogyedovóra évekkel ezelőtt. Hát, én kétlem, hogy egy ilyen légitársaság egy lepukkant, ótvar reptérért odaadta volna Seremetyevo "csillogását"! Jelzem én még a boldog szovjet korszakban indultam Domogyedovóról, akkor még tényleg pocsék volt, de biztos valamit bütyköltek rajta azóta, ha sorra minden légitársaság oda akar repülni...
Előzmény: SzaboCsabaBence (294)
Marko61 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 297
Nagyon köszönöm az infókat. Üdv Marko61.
RogerWilco Creative Commons License 2008.09.26 0 0 296
sokkal jobb reptérre megy (Seremetyevo), mint a Malév, amely ráadásul sokkal jobban megközelíthető, mint a Malév által használt Domogyedovo.

Azt hiszem te valamit keverhetsz, a DME-ról gyorsvasút megy a központba, a SVO-ról tkp csak taxi jöhet számba és jó esélyed van hosszasan csücsülni a moszkvai csúcsforgalomban. A DME-t nemrég újították fel, a SVO még mindig az 1980-as olimpia fényében fürdik :-)) A DME-ról ráadásul elég sok belföldi csatlakozás is van, igaz, a csődközeli Air Union gépeit átpakolták a SVO-ra.

Persze mndenki oda megy, ahova tetszik, de azért érdemes pontosabban utánanézni ennek a reptér dolognak.
Előzmény: SzaboCsabaBence (294)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.09.25 0 0 295
Háát ez itt Szentpétervár fórum...... de én a www.flyniki.com -on Bécsből ->Moszkva 151€ oda/vissza  + 3600 Ft volánbusz Bp-/Bécs oda visza a bécsi reptéren letett és felvett  jó csatlakozással. Ez idén volt május /júniusban.  Most  talán mintha még csak áprilisig lennének jegyek, de nem nehéz találni 150€ körüli árat.  Mondjuk egy embernél a kb 20 e Ft-nyi difi a malévhoz képest nem olyan sok, de ha már ketten mentek azért határozottan elgondolkoztató. Főleg, ha a nyugati országrészben laktok..... 
Előzmény: Marko61 (293)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2008.09.25 0 0 294
Szia Marko!

www.malev.hu
www.aeroflot.ru

Ha már jövőre mész, én inkább az Aeroflotot ajánlanám: sokkal jobb reptérre megy (Seremetyevo), mint a Malév, amely ráadásul sokkal jobban megközelíthető, mint a Malév által használt Domogyedovo.

A jegyár változó, de nézz pár fuvarkalkulációt. A Malévnél illetékekkel és díjakkal együtt 64.000,- a legolcsóbb jegy, és az Aeroflotnál is fillérre ugyanennyi. Ez utóbbinál könnyebben foghatsz ki kb. 15-20 ezer Forintot árengedményt jelentő akciót egy-másfél hónappal indulás előtt. A Malévnél Moszkvába szinte sosincs akció, mivel nagyon jól tudják tölteni ezt a járatot.
Ami a foglalást illeti: semmi értelme fél évvel előre jegyet váltani, mivel indulás előtt egy-másfél hónappal (pláne pl. májusban) még általában lehet kapni a legolcsóbb kategóriás jegyet, vagy max. annál 10-12 ezer Forinttal drágábbat.

Az átszállásos verzió 59 ezerből jön ki, de ezért Zürichen vagy egyenesen Rómán (!) át kell repülnöd, a Rómán át járó Alitalia ráadásul már lényegében csődbe is ment. Szóval 5 ezer Forint spórolás miatt nem éri meg.

Ha meg nagyon van időd (kb. 36 óra egy útra), mehetsz vonattal 37.000,- Forintért, háromágyas hálófülkében (a kétágyasban már kb. közelít a repülő árához, az egyágyas meg meg is haladja azt).
Előzmény: Marko61 (293)
Marko61 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 293
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Jövő év májusban szernék Moszkvába utazni.Hol lehet a legolcsóbb repülőjegyet lefoglalni oda vissza, és kb. mennyiért. Előre is köszönöm. Üdv Marko61
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2008.09.22 0 0 292
Ez aztán nagy engedmény, mert a legutóbbi időkig így volt, csak két éve eltörölték ezt a lehetőséget. Most meg visszaállítják, ügyes :)

Ami a kritikán aluliságot illeti: heti két járattal nem lehet sikeresen üzemelni egy ötmilliós városba.
Előzmény: quad (291)
quad Creative Commons License 2008.09.22 0 0 291

Egy jó hír: Lehet, hogy jövőre vízum nélkül is lehet majd Szentpétervárra utazni:

Az orosz Állami Duma első olvastban elfogadta azt a törvényjavaslatot, hogy a menetrend szerinti hajójáratok (kompok) utasainak nem kell vízum a 72 órát meg nem haladó beutazáshoz.  

(egyébként ez nam csak Pétervárra, hanem az összes többi kikötővárosra - pl Kalinyingrád - érvényes lesz)

De azért várjuk meg a végét

quad Creative Commons License 2008.09.22 0 0 290

Sajnos arra nem sikerült rávenni a Rossziát, hogy télen is legyen legalább heti egy járat, de ez nem érinti a jövő nyári menetrendet.

A fő gond a Rossziával, hogy rengetegszer késve indúl vissza, és jóval éjfél után érkezik meg Szentpétervárra. (A rossz nyelvek szerint a pilóták érdekeltek a késésben, mert akkor már egyész napos napidíjat kapnak, de ha pontosan visszaérnek, akkor csak félnapost)

Újév környékén csak Charter járatok vannak, de szerintem az utazási irodáknál arra is lehet helyet kapni

Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.09.22 0 0 289
Most néztem: pl, jövő jüniusban 282€ egy oda- vissza mindennel jegy.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.09.22 0 0 288
mi volt benne a kritikán aluli?
Előzmény: SzaboCsabaBence (287)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2008.09.22 0 0 287
Nem tudom, ez is csak egy repülős info. Bár az újraindítás ellen szól, hogy egyrészt karácsony-szilveszterkor minden télen repültek eddig is, és a nyári menetrendből is még egy hónap lenne hátra. De majd meglátjuk. Úgyis kritikán aluli volt ez a heti két járat, mégha közvetlen gép járat is volt.
Előzmény: Latya (K.L.) (286)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.09.22 0 0 286
hmm, én néhány hete még tudtam(volna) foglalni jövő nyárra náluk jegyet? Vagy lehet, hogy csak télen nem repülnek,  jövő nyáron megint?
Előzmény: SzaboCsabaBence (285)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2008.09.21 0 0 285
Jövő vasárnap repül utoljára a Rossiya Budapestre, ezért őszintén remélem, hogy tényleg újraindítja a pétervári járatát a Malév a nyári menetrendtől (ha addig nem csődöl be persze).
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.09.21 0 0 284
köszi!  Mondjuk  kicsit sok benne a szóismétlés......, de remélem  egy két dolgot tud belőle hasznosítani az, aki oda készül, és egyénileg szeretne eljutni.
Előzmény: quad (283)
quad Creative Commons License 2008.09.19 0 0 283

Latya!

Végre volt annyi időm, hogy elolvassam a beszámolód. Nagyon jó.

Minden Szentpétervárra és Moszkvába látogatónak ajánlanám "alapműként"

Előzmény: Latya (K.L.) (282)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.08.27 0 0 282

A tárhely szolgáltató miatt változtatni kellett az elérésen:

http://szentpetervar.uw.hu/

Előzmény: Latya (K.L.) (281)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.08.27 0 0 281
köszi. mondjuk a megjelenésében nem türöződik a  sok idő, viszont én jól elvoltam vele 3 hónapig  :)
Előzmény: szeva2008 (280)
szeva2008 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 280

Szia Latya!

Belenéztem, nagyon tetszik, gratulálok!

Holnap tuti minden betűjét el is olvasom. Köszönöm a lehetőséget.

Üdv. szepeva

Előzmény: Latya (K.L.) (279)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.08.24 0 0 279

Szasztok. Nagyjából elkészült az útinaplóm a június elejei Moszkva-Pétervár kirándulásról. Nehéz szülés volt, iszonyú sok időt fordítottam rá.  Remélem tudok néhány hasznos praktikával szolgálni az oda készülőknek.

http://szentpetervar.uw.hu/index.htm

Ha valaki meg tudja mondani, hogy miért kell az index.htm-et a végére tenni, és miért nem jó csak simán a .......uw.hu   azt megköszönném.

Butt Creative Commons License 2008.07.29 0 0 278

Nos, nem is tudom, hol kezdjem, mit írjak és hogyan, de a lényeg, hogy Moszkvát és Szentpétervárat legalább egyszer az életben látnia kell mindenkinek!

Az biztos, hogy a 7 teljes nap kevés erre a két városra együtt, még talán külön-külön is az lenne.

A vendéglátóm egy építész csaj volt, ő és a barátnője (aki szintén építész) kísérgettek Moszkvában, mindent elmagyaráztak, de még a felét se jegyeztem meg. :) 4 napot töltöttem Moszkvában, ezalatt jártunk a Kreml-ben, az Arhangelszkoje Park-ban (ide állítólag 350 rubel lett volna a beugró külföldieknek, kiírva 170-et láttam, de végül 50-ért vettek nekem jegyet, ennél többet nem is nagyon ért), láttuk a Cathedral of Christ the Saviort kívülről-belülről (ennél szebbet még soha, sehol), voltunk (borozgatva) hajókázni a Moszkva folyón, piknikeztünk egy hatalmas parkban, aminek a nevére nem emléxem, de a rendőr nem engedett be bennünket egy szatyor sörrel, úgyhogy kénytelenek voltunk egy metrómegállóval odébb másik bejáratot keresni; egy éjszakai séta során pedig egy poénos srác befújt bennünket poroltóval.

Megtudtam, hogy az elmúlt 5 évben nagy felújítások kezdődtek, mert van pénze a kormánynak, és ez kezd meglátszani a városon, rengeteg a gyönyörű park, sok épület is tatarozás alatt áll, és ami külön érdekesség, hogy általában nem azt a ronda, zöld hálót feszítik ki, amit pl. nálunk szoktak, hanem egy épületet ábrázolót, így aztán messziről nem is látszik, hogy az tulajdonképpen nem is az épület.

Szentpétervárra a lány öccse kísért el minket, de itt is akadt haver, így aztán az esténkénti lájtos alkoholizálások itt se maradtak el, ami miatt kevesebb idő jutott a nevezetességekre, de ápolni kellett a barátságot. :)

Odafelé éjjel 1:47-kor indult a vonat, de sajna sima üléses, így csak kb. 2 órát tudtam aludni. Visszafelé du. 3 után indultunk, ez már hálókocsis volt, de mivel de. 11-ig aludtunk, ezért a vonaton én már nem is tudtam aludni. Ez az 1 + 2 fél nap így nagyon kevés volt Szentpétervárra, egy buszos városnézés (300 v. 350 rubel), egy fotókiállítás megtekintése és a teljes napon Petergof (Petrodvorec) fért bele. Ide ajánlgattak utat a városközpontból 1000 rubelért, de mi metróval és vonattal mentünk, a vonatjegy oda-vissza 96 rubel volt, úgyhogy jóval olcsóbban megúsztuk, még úgy is, hogy elsőre rossz pályaudvarra mentünk.

Ott be akartunk menni a múzeumba is, vettünk is jegyet, még örültünk is, hogy nekem 150 helyett 120 rubelért sikerült, de kiderült, hogy ez nem a múzeumba, hanem a szökőkutakhoz szól. Sebaj, ez engem amúgy is jobban érdekelt.

Ja, és nem igaz, hogy Szentpéterváron júliusban ki lehet tenni a megtelt táblát, mi az első útba akadó hostelben találtunk szállást fejenként 780 rubelért/éjszaka (egy négyágyas szobában aludtunk hárman). Ráadásul ez a Nyevszkijen volt, csak beljebb kellett menni 2-3 háztömbnyit. Végül is ez egy teljesen felújított lakás volt, 5 szobával és 2 wc+zuhanyzófülke párossal, a hűtőgéphasználat is csak 20 rubel volt pl. /szoba/nap. A cipőt már a bejáratnál le kellett venni, beljebb csak papucsban vagy zokniban volt szabad menni. A regisztrációmat azért ellenőrizte az adminisztrátor, csak úgy nem alhat ott akárki. A pályaudvaron is ajánlgattak szállást, úgyhogy akár már ott lehetne szerezni.

Vittem összesen 600 eurót és 1450 rubelt, ebből 300 eurót hazahoztam, és maradt 920 rubelem is, amit ott akartam ugyan hagyni, de aztán elfelejtkeztem róla, és végül hazahoztam. Majd megőrzöm, talán jó lesz legközelebb, szívesen kimennék még néhányszor. Mondták is, hogy egyszer télen is el kellene látogatnom, vannak jó sípályáik (más kérdés, hogy nem tudok síelni).

Állítólag a metrón nem szabad fényképezni, de én ezt csak utólag olvastam, nem tudom, hogy igaz-e, én bátran fényképeztem ott is, nem szólt érte senki, de lehet, csak szerencsém volt, hogy nem vittek el a zsaruk. :) Ja, és a jegy... 155 rubelért lehet venni 10 utazásra szóló kártyát, vagyis kb. 100 Ft egy utazás, és akárhányszor át lehet szállni akármelyik vonalra a metrón belül. A buszra 15 rubel egy jegy, ha a buszon veszem, és 17, ha előre. A marsrutka 15 volt kisebb távra, volt, hogy ezzel mentünk, Seremetyevóról be Moszkvába is csak 60 rubel volt. Érdekes volt megfigyelni, hogy mindenki becsületesen fizet a sofőrnek, aki pl. hátra szállt be, az előreadta a pénzt. Villamossal és trolival nem utaztam, a villamos állítólag lassú. A metróállomások között meg hatalmas távolságok lehetnek, vagy háromszor annyi ideig megy a metró két megálló között, mint Pesten.

Vettem egy sim kártyát (Megafon-ost) 100 rubelért, amiből 30 lebeszélhető volt, de automatáknál nagyon egyszerűen fel lehet tölteni az egyenleget, csak be kell pötyögni a számot, meg bedugni a pénzt. Így azért sokkal olcsóbb volt hazatelefonálni, 7,50 ill. 7 rubel/perc volt, az sms meg kevesebb mint 2 rubel. Igaz, regisztrálni kellett a kártyát (és csak egy nap múlva aktiválták), szóval helyi segítség nélkül ez se ment volna...

Már az első nap után vízhólyagos lett a bal talpam (pedig a legkényelmesebb cipőmet vittem), annyit mászkáltunk, de vettünk rá kenőcsöt meg ragtapaszt egy patikában összesen vagy 86 rubelért, és 1-2 nap múlva el is múlt tőle.

Angol felirat nagyon kevés helyen van, inkább csak pályaudvarokon, és ahogy észrevettem, nem is sokan beszélnek angolul.

Ja, van egy-két érdekes szokásuk az oroszoknak. Hosszú út előtt leülnek (tévé lehalkít), és 5 másodpercig csendben ülnek, hogy szerencsés útja legyen az utazónak. A másik is ilyen babonaféle, azt főként pályaudvarokon csinálják, hogy hátrafelé eldobnak egy pénzérmét, ha még vissza akarnak térni oda.

Szóval megszerettem ezt az országot, és mindenkit, akivel találkoztam, beszéltem, mindenki nagyon rendes és kedves volt velem.

Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.07.25 0 0 277
.....Még annyit sem buktam, mert  most telefonáltak, hogy azt is átutalták. Azaz nem vesztettem semmit. Tehát mégsem olyan nagy kockázat a pénzfelvétel!!!!
Előzmény: Latya (K.L.) (276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!