Keresés

Részletes keresés

Omnium Creative Commons License 2019.10.25 0 0 13529

Talán 2 éve már kipróbáltam a Hilding Original matracot. Ha jól emlékszem talán a MedSil volt, mert nem memoryt és nem kemény matracot próbáltam. Azért próbáltam, hogy minél teljesebb képet kapjak a matracokból, de akkor nem rugósban gondolkodtam. Sajnos nagyon nem volt jó. Deréktájon feszült az izom és ha jól emlékszem a komfort se volt meg :(. Akkor más rugóst ki sem próbáltam a Guruban. Biztos ami biztos egyszer még ráfekszem. Annyi matracot próbálok amennyit csak lehet.

Komfortra bejön a memory, csak az a fránya melegedés.

 

Pár hónapja egy nagyon tapasztalt eladóval (másik kereskedés) átbeszéltük, hogy mi lehet nekem jó és nem túl rózsás a helyzet. Elég jól ismer, és ő ajánlotta a Levitalt is hogy egy próbát megér.

 

A Levital Sense még versenyben van :). Az Isbir CoolFlowt is kipróbáltam és nagyon kényelmes volt. Utoljára talán a Aqua Lite 2100-on volt ennyire jó feküdni (aminek a kistestvérét vettem meg). Élőben is kiütközött, hogy milyen vastag matrac. Nem értem, hogy miért nem tudják megoldani, hogy a felső részét le lehessen venni.

Ha ki van állítva, akkor szeretném kipróbálni az Isbir HyperSenset és esetleg a Yatas Majesty-et. Ha rugósban találom meg a nekem valót akkor elviselem a hibáit.

 

Előzmény: Alváskultúra (13525)
PentaxMan Creative Commons License 2019.10.25 0 0 13528
Alváskultúra (X) 2019.10.25 0 0 13527

Szia Varshi,

 

a Premium ugye nem emlékezőhab viszont egy feszes matrac. El tudom képzelni, hogy bizonyos egészségügyi változások után normál testalkat mellet már túl feszes. Ilyen esetben ugye egy fedőmatrac segíthetne, ebben az esetben azonban majd a másik problémakörbe zuhanunk bele. Amennyiben egy matrac felveszi a nappali hőmérsékletet, úgy valóban majd kell valamennyi idő amire visszahűl. Rugós matracoknál ez gyorsabb, hiszen csak a rugók fölötti komfortréteknek kell felvennie az új hőmérsékletet, hiszen a rugók közötti levegő gyorsabban hűl vissza.

 

Nagyjából mindkét problémára megoldás lehet egy olyan 4-5 cm vastag HR hab fedőmatrac, ami légáteresztőbb, gyorsabban hűl, mint a memoryfoam, lágyítja a túlzottan feszessé vált komfortot. egyenlőre ilyen termékünk nincs, viszont a HR hab részét a megadott méretben le tudjuk vágatni, pillanatnyilag az egyedi matrachuzat egy szűk keresztmetszet...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Varshi (13526)
Varshi Creative Commons License 2019.10.25 0 0 13526

Kedves Laci!

 

Pár éve használjuk már a nálatok vett Medical Concept matracot (egyik oldal: Premium, másik oldal: Luxus).

Két problémám van:

1. Továbbra se bírom megszokni, hogy bemelegszik az egész alattam, és melegem van éjszaka. Ha nappal felmelegedett az ágy (nyáron, nyilván), akkor hiába hűtöm le klímával a szobát, az ágy sokáig meleg marad.

 

2. Lett pár sportsérülésem, ami mindkét vállamat eléggé amortizálta. Viszont átmeletileg lett egy másik ágy a házunkban, amire olcsó Jysk-es bonellrugós matracok kerültek. Aludtam rajta párszor, és a vállamnak nagyon jól esett, hogy be tudott süppedni, és nem nyomta/feszítette a kemény matrac.
A másik, hogy kevésbé melegszik be, ez már a régi bonellrugósunkról való váltásnál is feltűnt.

 

A probléma vele, hogy csak oldalt fejve igazán kényelmes, bár én többnyire így alszom. De a nejemnek - más alkat - sehogy se. :)

 

--

Mit tudnál javasolni?

Alváskultúra (X) 2019.10.25 0 0 13525

Szia Omnium,

 

egy próbát esetleg megér. Hilding Original Multi Medicott Silver. 400db zsákrugó/m2, egyik oldalon hideghab, másik oldalon latex komfortréteg a rugók fölött. Mosható antiallergén huzat, ergonómiai zónák és egy kellemesen lágy matrac.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Omnium (13524)
Omnium Creative Commons License 2019.10.25 0 0 13524

Szia László, köszönöm a választ.

Alapból nem memoryban gondolkodtam. Kétszer próbáltam a Sense Touch-t, de a másodiknál elbizonytalanodtam(alátámasztás deréktájon). Ekkor jött a Contour Touch, amit szintén másodjára próbáltam és az továbbra is jó volt, csak a melegedés kérdés előjött, és azt szűrtem le a boltban, hogy ez nem biztos, hogy jó nekem :(. Nem merek kockáztatni.

Már nem emlékszem, hogy az évek során próbáltam volna a Climatic matracot. Túl sok matracot próbáltam :). Sajnos a legtöbb túl kemény nekem, és akkor erre még rájön a melegedés. Nem egyszerű.
Még a rugós matrac is szóba jött. Pár éve csak kíváncsiságból próbáltam Sealy (típust nem tudok) matracot, komfortra nagyon jó volt. A memoryt itt is kizárom. A huzat leszedésének hiánya és az extra nagy lepedő miatt a rugósok hátrányból indulnak nálam. 150e alatt esélytelen számomra a jó rugós matrac. Túl kemények és a kevés rugó miatt. ~200e Ft még ok nekem (90x200). 

Előzmény: Alváskultúra (13520)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.24 0 0 13523

Nem kereskedőként, csak egy végfelhasználóként aki nemrég hasonlóakat keresett: a táskarugós matracok közül -- megfelelő weboldalról vásárolva -- az Allegro Vivo / Largo csak kicsit lóg a büdzsé felé, érdemes lehet kipróbálni a tudatos döntéshez.

Előzmény: furulyastamas (13515)
Alváskultúra (X) 2019.10.24 0 1 13522

Kedves Bikeband,

 

szerintem valami félreértés van. Az ergonómiai zónák keletkezése valóban gazdasáor a vége felé: Lehet, hogy ez egy kicsit kiábrándító lehet most, viszont gyorsan hozzá kell fűznöm: az ergonómiai zónák -így vagy úgy- megjelenése a matracokban óriásit lendítettek az alváskultúra fejlődésén. 

 

Az ergonómiai zónák jelentős szerepet játszanak a formakövetésben a differenciált és egyenletes alátámasztásban és a Levital matracok megjelenéséig az egyetlen módszer volt arra, hogy ergonómiailag megfelelően támasszunk alá egy testet.

 

Olyat el tudok képzelni, hogy egy-egy termékre azt mondom vagy írom, hogy marketing zónás matrac, ami az én olvasatomban annyit jelent, hogy elég sok esetben csak felületi "karcolgatások" vannak a matracon, amit elneveznek zónázott matracnak.

 

Szóval a valódi ergonómiai zónákkal rendelkezőknak van értelme.

 

Ez pl. úgy van a neten, hogy "7 pulzuszónás" matrac. Ilyenekre gondoltam....

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: bikeband (13521)
bikeband Creative Commons License 2019.10.24 0 0 13521

köszönöm a válaszát!

 

azt szeretném kérdezni hogy a zónázott matrac akkor most parasztvakítás?

Pálinkás úr blogján a hüjeségek között említi,írása egyértelműen arra utal hogy nem más ez mind egy kereskedelmi fogás, marketing.

http://alvaskultura.blogspot.com/2013/10/matracok-es-hujesegek-zonazott-latex.html

Előzmény: Alváskultúra (13518)
Alváskultúra (X) 2019.10.24 0 0 13520

Szia Omnium,

 

a gélhabok ugye azért jöttek létre, hogy ne melegedjenek és általában nem is teszik ezt. Ilyen ultra érzékenységnél esetleg át lehet gondolni, hogy érdemes-e egyáltalán emlékezőhabos matracban gondolkodni, hiszen mára már a csúcs minőségű hideghabokból is lehet minőségi alátámasztást és tényleg nagyon jó légáteresztést kapni. Ez lehet akár a Levital matracokból valamelyik hidegab tetővel ellátott típus, lágy matracok közül lehetne a Signum HR Climatic matrac is. A 20 centis kritériumnak mindegyik megfelel.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Omnium (13519)
Omnium Creative Commons License 2019.10.23 0 0 13519

Hello :)

Jelenleg egy Arial habos matracon fekszek, de sajnos átmelegszik (amit amúgy is rosszul viselek) pedig alátámasztásban tökéletes. Üzletben már próbáltam a Levital matracokat és a Touch a szimpatikusabb (lágy matracokat kedvelem).
A Countour Touch jobban tetszik, mint a Sense Touch, csak félek a gélhab rétegtől. Szellőzik és a gél még el is vezeti a hőt?

Volt AquaLite 1700 matracom, ott a felső réteg nem okozott melegedési problémát. Oldalt alváshoz keresek jól szellőző matracot. Jelenleg még 100 kg alatt vagyok, de a rossz alvástól növekszik a testsúlyom. Amúgy 80-90kg a normál. Az eddigi matracaimnál ha nem a melegedés, akkor az alátámasztás volt a probléma. A derekam nagyon válogatós :D. Minimum 20cm-es matrac kell.

Alváskultúra (X) 2019.10.23 0 0 13518

Szia,

 

a Selfort egy elég feszes matrac, a Wool Extra 100% merino gyapjú oldala még feszesebb. Még keményebb (árban egy kicsit magasabban, zónázott, kétoldalas) a HR Titanium (ez lassan kifogy és nem lesz utána egy darabig, szintén zónázott matrac) vagy a Diamond Queen habmatrac.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: bikeband (13517)
bikeband Creative Commons License 2019.10.23 0 0 13517
Ugyanez keményben létezik?
Van egy felkemeny ikea matracom ami vasarlas elott kenyelmes volt, aztan kiderult puha mert a hatam alatt süpped jópár centit...
Előzmény: Alváskultúra (13514)
Alváskultúra (X) 2019.10.21 0 0 13516

Kedves Furulxyástamás,

 

amennyiben egy pesti kiruccanás belefér, akkor szerintem a 13. kerület erre egy alkalmas hely lehet: Matracguru, Gigamatrac, Rottex Budapest Mintabolt, Kika, Álom Design (itt inkább csak drága dolgok vannak), Matrackirály, Kika...

 

Amennyiben Szeged, akkor esetleg az Alvásstúdiót tudnám még javasolni. Kicsi üzlet viszont korrekt hozzáállás, jó kiszolgálás és szerintem nem szidnak senkit fölöslegesen.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás lászló

Előzmény: furulyastamas (13515)
furulyastamas Creative Commons License 2019.10.21 0 0 13515

Tisztelt László!

 

Matracvásárlás előtt állok, de nehezen jutok döntésre. Szegeden élek, így egyelőre csak a városban fellelhető bemutató termeket, üzleteket jártam végig. A problémám az, hogy mindenhol teljesen mást mondanak így nem alakult ki határozott véleményem, ráadásul az egyes boltok vezetői próbálják a másik bolt termékeit lehúzni. A Revotica szerint a yisk matracot vásárlók hozzájuk mennek panasszal, a Cardo eladó szerint pedig a Revoticában vásárlók hozzájuk mennek panasszal. Kicsit kiábrándító. Táskarugós matracban gondolkodom, de ahogy mélyebbre ásom magam a témában, egyre nyitottabb leszek más variációra is. 180x200-as méretű matracot szeretnék vásárolni, egyelőre csak magamnak, 80 kg, 176 cm. 80.000-130.000 Ft között mozog a rászánható összeg. Nagyon tetszik a Revotica széles választéka és jó ára, de nem találtam sehol véleményt róla. Nem zárkózom el a Budapesti vásárlástól sem.

 

Válaszát előre is köszönöm.

Alváskultúra (X) 2019.10.21 0 0 13514

Szia Bikeband,

 

a félkemény/kemény általában annyit jelent, hogy a félkeménynél keményebb, a keményebbnél kicsit lágyabb:-) Komolyan. Persze egy általánosan ca 80 kg esetén érvényes. Ebben az árfekvésben már lehet kapni jobb minőségű vákuummatracokat, akár 22cm vastagságban és 15 év garival. Feszesek, megbízhatók, megfizethetők. Ilyen lehet pl. a Ceriflex Selena Comfort olasz vákuumatrac is, de biztos vagyok benne, hogy több gyártó vagy vállalkozás is kínál hasonló árfekvésben megbízható termékeket.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: bikeband (13513)
bikeband Creative Commons License 2019.10.21 0 0 13513
Udv
180*200 as matracot vennék kb 100 ezer ft korul 2személynek.
Én 85, párom 55kg

Milyet erdemes? Jol gondolom a hideghab ami szoba jöhet?
Es milyet?
Pl bonell rugos ikeashoz tudok viszonyitani. Sultan högbo bonell rugos
Abbol kozepes van vagy félkemény (nemtom a meghatarozasat) az puha.
Annal jobb lenne kemenyebb.

A kemény/félkemény mit jelent? Egyik oldala mas mint a masik?
Alváskultúra (X) 2019.10.21 0 0 13512

Kedves Házas Ember,

 

az üzletet Outlet Matrac üzletnek hívjék és közvetlenül a Regio játék mellett van. A Google térkép egy kicsit meg van csúszva:-)

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Házas Ember (13510)
Alváskultúra (X) 2019.10.21 0 0 13511

Kedves Lacika,

 

nem vagyok benne biztos, hogy érdemes emlékezőhab matracban gondolkodni. A normál emlékezőhabok hátránya már több cikket is megihletett -talán nem véletlenül. Szerintem ebben az árkategóriában a csúcs minőségű HR hideghaboknál nehezen lehet jobb megoldást találni. Ilyen termék lehet nálunk a Signum HR Climatic vagy még a Signum HR Infinity is beleférhet a büdzsébe.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Lacika004 (13509)
Házas Ember Creative Commons License 2019.10.19 0 0 13510

Tisztelt Pálinkás Úr!

 

A RENO Udvarban hol lehet megtalálni a matracvasarlas.hu oldalhoz tartozó bemutatótermet és boltot? A honlap szerint ott van, de mi hiába kerestük, nem találtuk :-((

Lacika004 Creative Commons License 2019.10.19 0 0 13509
Köszönöm szépen a választ! Dormeo akkor kiesett, az ikearól ezt írja a honlapjukon: Kényelmet fokozó anyag:
Poliuretán emlékező habszivacs, 50 kg/m3., Poliuretán habszivacs, 28 kg/m3.
150e forint körül mik lennének az ajánlottak ebben a méretben (160x200) amit érdemes lenne kipróbálni?
Alváskultúra (X) 2019.10.14 0 0 13508

Szia Lacika004,

 

ikeás matracról nem derült ki a memory réteg vastagsága, ergonómiai zónák nélkül valószínű, hogy ugyanolyan matrac lesz mint a többi 13+2, 13+4, stb memory matracok.  Imemory esetében még nagyobb a baj szerintem,, mert a hangzatos 3 zóna is jó esetben csak kettő. Erről van egy kis értekezés a 13488 -as válaszomban egy másik megmarketingelt matraccal kapcsolatban.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Lacika004 (13507)
Lacika004 Creative Commons License 2019.10.13 0 0 13507
Sziasztok,

Segítségeget szeretnék kérni, matracvásárlás közepén vagyunk éppen, most egy ikea rugósat használunk, ami már elkezdett nagyon kényelmetlen lenni, ha egyikünk megfordul,a másikat kilövi,stb..:)

Megnéztünk párat,Ikeaból tetszett a MATRAND közepesen kemény verzió (115e Ft) és most kipróbáltuk a dormeo Imemory s plust,(ami mindenféle kedvezménnyel most 165e Ft körül van 220-ról), ez szintén nagyon jónak tűnik. Igazából mindkettő kényelmesnek tűnt a rövid próba alatt,viszont nem tudom mennyire lehet így megítélni két perc fekvés után a hosszútávú eredményt. A kérdésem az volna,hogy ár érték arányban megérik e az árukat vagy túlárazottak és van ugyanilyen minőségű más markában is olcsóbban? Köszi! :)
Hooshee Creative Commons License 2019.10.09 0 0 13506

A női hőháztartás a világ nyolcadik csodája, az biztos :)

Előzmény: rob19 (13505)
rob19 Creative Commons License 2019.10.09 0 0 13505

ez a hőtermelés egyénenként is eltérő lehet, mert nálunk amíg én egész nyarat végig alszom egy huzattal és télre belerakom a huzatba az Ikea legkönnyebb nyári paplanját, addig a feleségem nyáron az őszivel, télen meg extra fűtéssel aludna.... pedig ugyan abban az ágyban alszunk :D

Előzmény: Alváskultúra (13502)
Alváskultúra (X) 2019.10.09 0 0 13504

Szia,

 

ugye nem toll, hanem pehely. Súlyra azt hiszem többe kerül, mint az arany. Van olyan szállítmány, ami fegyveres kíséretet kap. Olyan könnyű egy ilyen pehely, hogy ha leejted, percek kellenek, hogy elérje a padlót. Generációkon kersztül vannak csalások, akik azzal foglalkoznak, hogy az elhagyott fészkekből összegyűjtik ezeket a pelyheket. Meg ilyenek. Persze lehet, hogy a fele nem igaz, de még akkor is nagyon cool. Ha ennyire nincs hőmérséklet ingadozás, akkor az összegombolósnak sincs sok értelme szerintem. Az én tapasztalatom szerint az ilyet rá kell bízni a hölgyekre. Fölöslegesen járunk utána, fölöslegesen konfrontálódunk, hiába érvelgetünk -úgyis ők választanak:-)

 

minél több dologból maradunk ki, annál kevesebb baj történik...

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: Hooshee (13503)
Hooshee Creative Commons License 2019.10.09 0 0 13503

NAgyon köszi, máris jobban értem. Nálunk klíma is van, télen se nyitott ablak, szóval a hőfok +-3 foknál többet nem mozog. Eddig egy Ikeás paplanunk volt, azt nyárinak mondták, asszem ott is melegségi fok volt, és 10es skálán hármas ,vagy ilyesmi. Alapvetően nekem semmi bajom nem volt vele, sőt. 

 

Na ilyen összegombolósat nézett asszonykám, bambuszost. Azon azért erősen meglepődtem, hogy a toll bollerbeck többször annyiba kerül mint a bambusz...

Előzmény: Alváskultúra (13502)
Alváskultúra (X) 2019.10.09 0 0 13502

Szia Hooshee,

 

paplan egy külön világ és a választás majd egy kicsit a matrachoz fog hasonlítani és árban is akár a csillagos ég. A legdrágább paplan, ami Magyarországon elérhető pl. 940k/db. Persze olyan is: 100% hernyóselyem, kézzel szedett válogatott pehely (azt hiszem az antarktiszi régióból).

 

Na de vissza a földre. A legtöbb valamire való paplannak van valamilyen tulajdonsága. Selyem-hűsít, bamboo-természetes és jó a nedvességszabályozása, pehely-könnyű és jól klimatizál, stb...

 

El kell dönteni, hogy természetes vagy szintetikus. A természetes paplanok általában nem moshatók vagy nem hatékonyan. A legjobb, legdrágább paplanok (kivéve Andersen és általában a pehely termékek) valamilyen szintetikus, funkcionális száltöltettel készülnek. Én egy időben hoztam be (kellene, mert lenne rá igény) a Centa Star Nord Feder termékcsaládját. Megfizethető, szép, jó. Na de ez most mindegy is.

 

Alapvetően egy paplan nem paplan. Minimum 2 paplan a paplan, normál esetben pedig van egy nyári, egy őszi-tavaszi és egy téli. Ez egy kicsit soknak tűnik főként abban az esetben ha fűtött és klimatizált a lakás. Mi pl. nem klímázunk sehol, ezért egy nyári nagyon indokolt lehet. Viszont télen is nyitva van az ablak nálunk a hálószobában, így egy téli nem árt... Minden esetre ha nem elég vastag vagy túl meleg, akkor kuka. 

 

A Nord Feder-nél erre volt táblázat. Testsúlykilogrammonként 0,3 Watt hőt termelünk. A testsúly és a hálószoba hőmérséklete egy koordináta rendszerben megadta a javasolt paplan vastagságát. Billerbeck-nél pl. meleg pontok vannak 1-2-3-4.

 

Vagy megoldás lehet egy kombi paplan, ahol van egy nyári, van egy átmeneti (kicsit vastagabb csak) és ha a kettőt összegombolom vagy összepattentolom, akkor van egy ütős téli paplanom.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Hooshee (13501)
Hooshee Creative Commons License 2019.10.09 0 0 13501

Tudom hogy nem kifejezetten matrac kérdés, de paplant kéne vennem. VAn különösen ajánlott márka, vagy valami jó kis szakmai oldal ahol művelődhetek? Pl asszony valami bambuszos matracot akar, én meg úgy vagyok vele, mint a matracban a kókusszal...

Alváskultúra (X) 2019.10.09 0 0 13500

Szia Eolga,

 

köszi szépen a tapasztalatokat, annál is inkább nagyon jó, hogy vannak ilyen visszajelzések, mert ezek általában (99%) elmaradnak a vásárlás után.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: eolga (13499)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!