Keresés

Részletes keresés

crockl Creative Commons License 2003.05.09 0 0 206
ha windoz alatt keszitik lamak az oldalt, akkor mit varsz? :)) (foleg hogy ie-n kivul massal nem birjak megnezni az oldalukat, meg a "keszitok" se:) )
Előzmény: best sunday dress (205)
best sunday dress Creative Commons License 2003.05.09 0 0 205
mozilla speciális Mozilla Public License alá tartozik, amely engedélyezi a kámörsöl fölhasználást, szvsz ez a kitátel fontos: "Any Modification which You create or to which You contribute must be made available in Source Code form under the terms of this License either on the same media as an Executable version or via an accepted Electronic Distribution Mechanism to anyone to whom you made an Executable version available" (http://mozilla.org/MPL/MPL-1.1.html)

*

ja, ínyencség, az eurolinuxos cég honlapjára belépve (http://www.informania.hu/) az alábbi hibaüzenet fogad:

Not Found
The requested URL /www/termekek\index_termek_kat.htm was not found on this server.

Apache/1.3.20 Server at www.informania.hu Port 80

hja, hogy a slasht tudni kéne használni? :-(( talán nem olyan szuper az eurowebmester? ;-)

(sportszeletet sorsolok ki, aki három percen belül nem talál file:/// kezdetű hivatkozásokat egy színescsicsás szutyokkal készült "web"oldalban)

Előzmény: best sunday dress (204)
best sunday dress Creative Commons License 2003.05.09 0 0 204
az OOo az biztos "lenyúlható", mert nem(csak) glp liszensze van, ezért is létezhet a magyar office

a mozilla liszenszét nem ismerem, elvileg mintha az is zárható lenne, vagy ha nem, akkor vmi spec. szabály alapján lesz netscape termék a mozillából (csinálnak még netscape-et ? :-)

a mandrake lenyúlása viszont erősen kétséges. a 7.2 az vmikor tényleg azzal a névvel ment, hogy mandrake gnu/linux, és minden gpl volt, de mitha a nyolcas szériában ez változott volna, nem gpl-es dolgok is kerültek volna bele. bár ha jól sejtem, pont az mdk control center és társaik gpl-esek. ám ha az eurolinux nem ad forráskódot, akkor mindenképpen jogilag is elmarasztalhatók

szvsz pedig totál erkölcstelen az egész, én már a magyar office kapcsán is morcos voltam.

<flame>
az is megérdemli, hogy megkopasszák, aki a mozilla szerkesztőt használja webfejlesztésre :))) bluefish + vi + verhás péter rekurzív perl srciptje nekem MINDENre elegendő (ja, flesszarságot nem használok. ami linksszel nem látható, azt nemis érdemes megnézni :)
</flame>

Előzmény: kpl (203)
kpl Creative Commons License 2003.05.09 0 0 203
Beírom ide is: a webmester 3.0 nevű manager progi bemutatóját érnemes meglesni. No ez ugye egy _magyarított_ Mozilla 1.2.x. vagy 1.3.x, és jól olvasható egy e-mail cím a levelezőben.

Az EuroLinux (a név mintha foglalt lenne) bevallottan mandrake-linux 9.1, az EuroOffice pedig nem bevallottan egy _magyarított_ OpenOffice.org 1.0.2

Szabad ilyet csinálni? És szabad ilyet Posta Click-Pack-ban ajánlgatni ? Árak a mandrake fórumban...

ggaabboo Creative Commons License 2003.05.05 0 0 202
Sziasztok!

Az Enigmail mellé kell gpg is. Én Windows-on használom, linuxon is ez kell, benne van a help-ben.

Üdv: Gabó

Előzmény: lip (198)
lip Creative Commons License 2003.05.01 0 0 201
Ugh, RTFM... Köszi, asszem meglehet, mi a baj. Az archívum kedvéért:
Én az Install gomb (Mozillának ilyen autoinstallja, vagy mi) által telepítettem fel az engimailt, ami rendben is van, ha a Mozilla azzal a gcc verzióval van fordítva, mint az Enibgmail, ami a "gyári" Mozillánál fennáll. Ha viszont disztibúcióból van feltéve a Mozilla, akkor valószínű, hogy a gcc verzió különbözik, és nem fog menni. Ilyen esetben vagy találsz egy ugyanolyan gcc-vel fordított darabot, vagy fordíthatod magadnak.
Előzmény: crockl (200)
crockl Creative Commons License 2003.05.01 0 0 200
Es olvastad ezt? http://enigmail.mozdev.org/help.html
Előzmény: crockl (199)
crockl Creative Commons License 2003.05.01 0 0 199
hanyas mozilla-t tettel fel?
Előzmény: lip (198)
lip Creative Commons License 2003.05.01 0 0 198
Segíccség.
Kényszerűségből és félig-meddig kíváncsiságból feltettem a Mozilla-mailnews-t, de nem tudom használni benne a gpg kulcsaimat.
Feltettem az EnigMail legfrissebb számát, aszonta "Success", de a jelek szerint inkább "Sucks ass"-t értett alatta, mert ha megpróbálom használni is, olyanokat mond, hogy "failed to initialize EnigMail", stb.
Életre lehet valahogy kelteni, vagy nem véletlen a 0.74 verziószám?
kpl Creative Commons License 2003.04.30 0 0 197
|)
Előzmény: crockl (196)
crockl Creative Commons License 2003.04.30 0 0 196
Mukodik, csak 404-es oldal jon be a framek-be. Es hogy miert? Mert ugyes okos windows user kattintotta ossze az oldalt:)
Ez van ott a http://www.verzalnet.hu/klub/ismerfrm.htm -be:
FRAME SRC="..\b.htm" NAME="bal"
FRAME SRC="..\ismertet.htm" NAME="jobb"
Ahol a \ jel helyett url-be / kellene. IE ezt automatikusan atalakitja, le se szarja az egeszet :) Szerencsere ezt mas bongeszok nem teszik, url-be eleresi utvonalnak / jelet varnak. (kiveve az operat aki szinten majmolja az ie egyes rossz szokasait:()

Szoval ezert.

Előzmény: kpl (195)
kpl Creative Commons License 2003.04.30 0 0 195
Ennek a lapnak a bal szélső oszlop három felső linkje nálatok működik? Az én mozilláimon és konqueromon csak az alatta lévő kettő. ie-val mind.
kpl Creative Commons License 2003.04.29 0 0 194
lám, mennyire eltérőek az igényeink...
nekem momentán ISA 33,6 :-)
Előzmény: best sunday dress (191)
kpl Creative Commons License 2003.04.29 0 0 193
Jaja! Most még ezzel összekombinátorkodom a csoportos könyvjelző lehetőségét... 8-]
Matáv meg rögtön kiszed a V.I.P ügyfelek közül ;-)
Előzmény: crockl (190)
crockl Creative Commons License 2003.04.29 0 0 192
nem proxy-s trukk,mert azt az oldalt a google eltarolja es barmikor elerheto:)
Amugy nem hulyeseg. Squid-nek, squid-hez van ilyen cache bongeszo kiegeszitoje, avagy program hozza, ha esetleg van fent localhoston (vagy helyi halon) squid es azon keresztul megy ki a bongeszo.
Előzmény: best sunday dress (191)
best sunday dress Creative Commons License 2003.04.29 0 0 191
félig off, én bash logoutba beraktam a mozilla/phoenix gyorstár törlését. lám, mennyire eltérőek az igényeink...

amúgy proxyval nem oldható meg ugyanez vmivel kényelmesebben? a google "tárolt változat" találata gondolom ilyen proxys trükk, az nekem nagyon bejön

Előzmény: kpl (189)
crockl Creative Commons License 2003.04.29 0 0 190
Na, ez a szep, amikor magadnak megvalaszolod:))
Előzmény: kpl (189)
kpl Creative Commons License 2003.04.29 0 0 189
Offline böngészés mozillával:
* Netről lekapcsolódik;
* File/Kapcsolat nélküli munka : kipipál;
* Ctrl-H -val Előzmények behív;
* Cache méretétől függő (minél nagyobb annál hosszabb) időtávlaton belül felkeresett és elraktározott weblapot offline olvasgat.
* Örül :-)
Előzmény: kpl (187)
pucogi Creative Commons License 2003.04.24 0 0 188
Redhat9 alatt jelentkezik a probléma.
A disztribúció "saját" mozilláját használom. Talán 1.3.x verziójú.
Helyi könyvtárnak egy fat32 partíción lévő alkönyvtárat adok meg, hogy a vindózos mozilla is lássa a leveleimet. A mozilla feltelepítése után minden jól működik, majd bizonyos idő - pár óra, egy nap - elteltével a "Get Msg" ikon elhalványul és nem reagál. A legördülő menüben a "get new messages" menüsor szürke lesz és nem reagál. Ja és mindezt root-ként teszem. A vinyón van elég hely és root-ként tudom írni és olvasni.
Eléggé tanácstalan vagyok.
üdv
p.
Előzmény: crockl (186)
kpl Creative Commons License 2003.04.24 0 0 187
Meg lehet oldani valahogy az offline böngészést a mozilla cache-ében? Itt van 20 mega doksi és nem férek hozzá :-((( Vagy csak béna vagyok?
crockl Creative Commons License 2003.04.23 0 0 186
Nincs, es eddig meg sose olvastam, se hallottam ilyesmirol. Kifelytened miben nyilvanul meg? Meg leirnad a kornyezetedet? milyen mozilla, milyen op rendszer, van-e hely a vinyon, stb stb.
Előzmény: pucogi (185)
pucogi Creative Commons License 2003.04.23 0 0 185
A Mozilla levelező programban egy idő után nem lehetséges az új levelek lekérdezése. Újratelepítés után egy darabik működik, majd újra "elmegy".
Másnak is van ilyen? Nincs valami ötletetek a megoldásra?

Köszönettel
p.

crockl Creative Commons License 2003.04.14 0 0 184
ajanlom meg az 1.4.02-es java virtual machine-t, mert stabilabb, es nem elhanyagolhato modon gyorsabb is :)
Előzmény: kpl (183)
kpl Creative Commons License 2003.04.14 0 0 183
256 MB rambővítés csodát tett! Gyorsabb is és nem fagy.
1.3-as javat telepítettem a netscape-től, az is megy tökéletesen. Mondjuk a kpm tele van ilyenkor java-vm bejegyzésekkel de eddig bírja... :-)
Előzmény: kpl (182)
kpl Creative Commons License 2003.04.09 0 0 182
Ez lehet a baja. Máris beígértem neki egy kis kifutóbővítést. :)
Előzmény: crockl (181)
crockl Creative Commons License 2003.04.09 0 0 181
Hat, nezd meg mennyit eszik amikor fut mozillad. Van hogy egesz nap fut nalam, nem inditom el csak reggel:) De tobbnyire 20Mb-tol 60Mb-ig szokott maszkalni. Mondjuk op rendszertol fuggetlenul 256 ram az mar elfogadhato. Mondjuk ha cask 64 mega-d van osszesen akkor valoszinu folyamatosan swap-el is ezerrel :)
Előzmény: kpl (180)
kpl Creative Commons License 2003.04.09 0 0 180
Valami csak van, mert próbáltam menteni valamit a netről, "File/Oldal mentése" és itt megáll. Proci pörög 86%-on és csak kilőni lehet. Újraindít, próbál menteni mást, ugyanaz mégegyszer. Ismétlés ismét fagy. XUL kitöröl, újraindít, próbál menteni, ment ahogy le van írva. Szóval valami van. Ez az XUL egyébként memóriában csücsül? Mert akkor az okozhatja hogy abból nincs túl sok. :-(
Előzmény: crockl (178)
NevemTeve Creative Commons License 2003.04.09 0 0 179
Mikor nem volt jol bellitva a linuxomban a LANG, a Mozilla megtette azt, hogy az INPUT/TEXT mezőbe begépelt ő helyett &#245; szekvenciát küldött be (persze url-encodolva), a szerver pedig csodalkozott, hogy mi van...
crockl Creative Commons License 2003.04.09 0 0 178
Nincs koze a fagyasnak tobbnyire eme file-hoz. Merete is tobbnyire 3 mega korul allapodik meg. En mar reg ota nem toroltem, tobbnyire akkor kellene ha valami nem jo l jelenik meg a kinezetbe, mert mondjuk 1.2-es utan felteszel egy 1.4b-t amibe valtoztak a xul dolgok es ezert a cache-el osszeveszhet. De ritka.
Előzmény: kpl (177)
kpl Creative Commons License 2003.04.09 0 0 177
Néha elfelejtem kitörölni, aztán csak dühöngök hogy pl. mentés közben csonttá fagyja magát. Az előbb is már 2,5 MB körül járt...Frissítés lesz a vége úgyis, de egy automata méretkorlátfigyelő törlést be lehetne építeni :-)
Előzmény: crockl (176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!