Keresés

Részletes keresés

Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.01 -4 2 7047

Az, hogy az irányítójátekunk válogatott szinten csapnivaló nem újkeletű probléma. Nem csak ezen az EB-n, hanem a 2019-es vb-n is látványos volt. Nem mondom, hogy holnaptól Vámost kell a válogatott kezdőjébe tenni, de pl. az EB-n majdnem minden meccsen volt olyan pillanat, amikor Kovacsicsot le kellett volna hozni a pályáról. Csakhogy nem volt igazi alternatíva helyette (Lakatos a torna végére lett jobb). Nagyon hiányzik egy jól egyegyező irányító, aki megcsinálja a mini előnyöket a társaknak. És ha szívünkre tesszük a kezünket, akkor sem Kovacsics, sem Lakatos, sem pedig Szucsánszki nem ez a típus. Ez nem jelenti azt, hogy ne kerülhetnének a csapatba (persze válasszonak a szövetségi kapitányok egyet vagy kettőt közülük). De Vámos az, akiben bízhatunk azzal kapcsolatban, hogy ő lábbal megveri a védőjét és a meccsek bizonyos szakaszaiban erre nagy szükség van.

Előzmény: hatosfalat (7044)
RnD Creative Commons License 2021.01.01 -5 8 7046

"Egyik meccsen se volt értékelhető irányítójátékunk..."

 

LR sokat nem volt fent CRO meccsen, de adott négy labdát ziccerbe. Ezt azért értékelni kell.  Misi asszisztokban is jó volt ROM ellen amikor pályán volt, LR ugyanitt öt gólt lőtt de adott jó passzokat is (lásd például Faluvégi).

 

Misitől klasszikus irányítójátékot nem, de gólerős balkettes játékot elvárhatunk és ezt szerintem jó eséllyel hozni fogja ezután is. Mivel a 19-20 évesek között elsőosztályú irányítóink vannak, ezért könnyen lehet h Misi előbb-utóbb át is kerül baloldalra a válogatottban.

Előzmény: Tonio 2.0 (7035)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.01 0 7 7045

Nem tudom a legenda pontosan hol kezdődik, de kézilabdázóként Pálinger kiemelkedő volt.

Előzmény: Gojira (7040)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.01 -1 0 7044

Megint semmi mást nem csinálsz, mint bajnoki meccsből, meccsekből megtalálsz megmentőket. Klujber két éve nem csak a bajnokságban, hanem a bl meccseken (és nem török bajnoktól esünk ki két éve) is remekül játszik, aztán a válogatottban mégsem. Tóth Eszter kiválóan játszik a bajnokságban, de a válogatottban idegenül mozgott.

 

Előzmény: Trombozis4 (7042)
RnD Creative Commons License 2021.01.01 -8 10 7043

"..Kácsor is kiemelkedő a magyar bajnokságban (OK, most - talán a vírus miatt - nincs olyan formában, mint tavaly volt), vagy Tóth Eszter, de lehetne sorolni..."

 

Ajjj, nem lehetsz ennyire kockafejű. Te nézel meccseket?

 

Mert akkor nagyon jól tudod te is h Tóth Eszti játéka eléggé speciális és öt-hat nap gyakorlás nem elég ahhoz h a válogatottba be tudjuk építeni, pláne irányító poszton.

 

Kácsor teljesen újonc, csak perceket kapott  húszévesen, az első felnőtt világversenyén. Ráadásul egy nagyon gyengén felkészített csapatban. Nem most az EB-n dőlt el h jó lesz-e ő a válogatottban vagy sem.

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (7034)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.01 -5 0 7042

Erre csak annyit mondanék, hogy Kovacsics 10 éve válogatott, mindenkit jól ismer a csapatból, az edző kedvence és talán az EB legrosszabb asziszt/labdaeladás mutatóját hozta a kezdő irányítók közül. Pedig ő elvileg minden figurát ismer, álmából felkeltve is tudja a 'Veszprémet' meg a 'Metzet'. És majdnem 4 labdát ad el meccsenként. Szerintem ne misztifikaljuk túl az összeszokottságot, próbáljuk a legjobb egyéni képességű és aktuálisan legjobb formában levő játékosokat a pályára küldeni. Vámos ezek kritériumok alapján jelenleg a legjobb magyar irányító.

Előzmény: hatosfalat (7039)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.01.01 0 0 7041

igaz.

Előzmény: Gojira (7040)
Gojira Creative Commons License 2021.01.01 -3 3 7040

Most komolyan, mit vártál? Legendás kézilabdázó pl. Pádár Ildikó volt, nem ezek a pénzéhes hölgyek.

Előzmény: Kikinda Rangers (7036)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.01 -2 2 7039

Vámos a válogatottban nem irányító volt. Azt meg nekem senki ne mondja, hogy neki nem kellene irányítóként a csapatot irányítania, a többiek számára helyzeteket előkészítenie, hanem majd egyedül megoldja.

Sose játszott Elek Gábornál, három nap alatt nem fogja megtanulni az alapfigurákat sem. 

Előzmény: RnD (7028)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.01 -3 0 7038

Egyetértünk. A magyar bajnokságban mutatott teljesítmény egy belépő kellene, hogy legyen a válogatottba, de hozzá kell tenni, hogy a nemzeti válogatottak sokkal erősebbek, mint a magyar bajnokság csapatainak nagy része és nem lehet teher nélkül játszani úgy, mint pl. egy Vác-ETO meccsen a váci játékosoknak. Van, aki ehhez a szinthez fel tud nőni, van aki nem és van olyan is, akinek idő kell az átmenethez. Persze a beválogatás az aktuálisan válogatott játékosok teljesítményétől is függ. Az irányító poszton szerintem minimális kockázat van Vámos beválogatásában, mert több szegmensben is kiemelkedő (nem csak gólszerzésben, hanem az egy-egy elleni párharcokban, minimális technikai hibák számában, kulcspasszokban és védekezésben). Persze fokozatosan kell beépíteni, először csereként kisebb teherrel. Ha elég jó, akkor hamarosan úgy is kezdő lesz. Meg kell adni a lehetőséget.

Előzmény: Tonio 2.0 (7034)
LPX-424 Creative Commons License 2021.01.01 -3 1 7037

Megnéztem,kár volt,elvannak Ők nélkülünk.

Az Ágai csak alákérdez,a Hölgyek terelnek,szerintük még több szakember,pszihológus ,léleképítőt kell rendelni a csapathoz. Ha nem sikerül majd megint megmagyarázzák,Covid,sérülés stb.

Nincs szükség nézőre, szurkolóra elvannak Ők magukba.

Azt hiszem más sportágra kell koncentrálnom,szomorú vagyok,így elsején...

Előzmény: szabopalesz (7031)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.01.01 -4 5 7036

Ez borzalom. Rossz nézni, hogy ezek a legendás kézilabdázok emberileg rottyant karakterek, zsozsóéhes oligarchák!


Jo hogy Gorbicz Anita ott van? Igen, bazmeg, az a sok lóvé, ami pereg az MKSZ szerencsemalacából, nehogy véletlenül is hasznos felhasználásra kerüljön, minden feudális hűbéri kézre szükség van a zsetonok elkapására.


Bázmeg. Persze pozitívumok! A szerb meccs, amit behúztunk? Negyvenöt perc a hollandok ellen nagyon jó volt? A románok ellen tudunk kuzdeni?  - "... és ha ez a három összeérik az olimpiai selejtezőre..." (és itt Kirsner sokat sejtetően belenéz Ágai Kis meggyötört barna szemébe, a mondat befejezését a nézőkre hagyva! Hú, az anyád! Ilyenkor horkan fel az emberben a benne élő Goebbels!)


Remélem a jóságos Vitya bácsi nézi a műsort, és a váci Senior-üzemben már szövik a selyemzsinórt ezeknek a lehűtő harámbasáknak!

Előzmény: szabopalesz (7031)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.01.01 -2 0 7035

Sőt, az EB-t nézve értékelhető irányítójátékunk csak a románok (Lakatos) és a tét nélküli norvégok (Kovacsics) elleni meccsen volt.

 

Egyik meccsen se volt értékelhető irányítójátékunk, ekkor lőttek néhány gólt közbelövésből, illetve betörésből, de az irányítójátékuk ekkora se volt jó.

Sok mindent elmond, hogy ezen az Eb-n a legjobb irányítónk az amúgy balátlövő, és gyenge mentalitásúnak mondott Zácsik Szandra volt...

Előzmény: Trombozis4 (7033)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.01.01 -3 2 7034

A bajnokikat hajlamosak vagyunk túlértékelni.

Kácsor is kiemelkedő a magyar bajnokságban (OK, most - talán a vírus miatt - nincs olyan formában, mint tavaly volt), vagy Tóth Eszter, de lehetne sorolni. A válogatott más kávéház...

Ezért Vámostól se várjunk extrát! Ha behívják, és kiegészítő emberként hasznossá tudja tenni magát, amikor nem Misi irányít, az már fontos előrelépés lenne! Ne gondoljuk, hogy mert a bajnokságban a Loki szintjén, kellő bizalommal jól teljesít, már rögtön ő a megmentő!

Adott esetben a keretben helye lehet (én már az Eb-re is vittem volna egyébként).

Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.01 -3 4 7033

Vámos Petra készen áll a felnőtt válogatott meghívóra. Vámos nem teljesen ismeretlen, hiszen volt már világversenyen a válogatottal, tehát nem nulláról kell kezdeni a beépítését. A debreceni játéka alapján a góljai nagy részét nem kidolgozott figurákból szerzi (bár erre is van példa a falba történő befutasainál), hanem egy az egy elleni játékból, amikor egy ritmusváltással, lábbal megveri a védőjét. Mindezek mellett minimális technikai hibát vét és kiválóan védekezik. Vámos Petra nem a Debrecen csapatjátéka, hanem nagyrészt az egyéni képességei miatt eredményes, ami ugyanúgy használható a felnőtt válogatottnál is. Főleg annak tükrében, hogy irányító poszton nincs jelenleg olyan játékos a válogatott keretben, aki stabilan jó szintet hoz. Sőt, az EB-t nézve értékelhető irányítójátékunk csak a románok (Lakatos) és a tét nélküli norvégok (Kovacsics) elleni meccsen volt.

Előzmény: RnD (7028)
Gozo Creative Commons License 2021.01.01 0 3 7032

Szörnyű...

Előzmény: szabopalesz (7031)
szabopalesz Creative Commons License 2021.01.01 0 0 7031

MKSZ Elnökségi értékelés Pálingerrel és Kirsnerrel.

 

https://www.youtube.com/watch?v=19tOewQpxrw

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.31 -2 4 7030

Boldog Új Évet Mindenkinek! :-)

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.31 -3 4 7029

Ahogy mondod....védekezésünk az EB érdemben nem volt,szóval azt az alapoktól kell újra építeni,és ebben Petra nem lesz hátrányban.

Előzmény: RnD (7028)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -3 12 7028

Semmilyen különösebb kockázat nem lenne Vámos Petra beépítésében. Mint a tegnapi meccsen is kiderült, egy-az-egyben is tud helyzeteket teremteni, gólokat lőni. Plusz nagyon jó kettes védő. (És a védekezést amúgyis újra össze kell rakni a kvali előtt, mert most decemberben ez nem sikerült. Itt VP eleve nem indul hátrányból...)

Előzmény: hatosfalat (7025)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.31 -3 2 7027

'Most már óriási kockázat lenne öt nap alatt felépíteni egy új irányítót a selejtező előtt. '

 

Sokan meg azt mondják hogy drasztikusan át kell alakítani a keretet,én ezzel sem értek egyet de azzal sem hogy egy embert óriási kockázat lenne beépíteni a csapatba,ráadásul Petra tavaly játszott azok többségével akik ma is a keret tagjai,szóval nem tök idegenekkel kellene együtt játszania.

Előzmény: hatosfalat (7025)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.31 -1 0 7026

a legkisebb kockazat azt mondani, hogy teljesen erthetetlen, ami tortent, ez osszeomlas, ami megmagyarazhatatlan, ezt tobbet nem engedhetjuk meg (BOL, LOL)

oriasi kulonbseg van a berakni es a beepiteni kozott

nincs valos epito szk mukodes evtizedek ota, de most kulonosen, hiszen mindig a masik dolga

otleteles van

 

 

Előzmény: hatosfalat (7025)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.31 -2 0 7025

Ugyanazt mondom, mint korábban. Eb-re kellett volna kivinni Vámost és adott esetben beépíteni. Sőt én azt sem bántam volna, ha Misi sem megy az eb-re, hogy megnézzék melyik irányító a többiek közül, aki megállja ténylegesen a helyét.

Most már óriási kockázat lenne öt nap alatt felépíteni egy új irányítót a selejtező előtt. 

Előzmény: RnD (7024)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -4 6 7024

Érthetetlen....? Éppen te jöttél azzal h nem kellenek új játékosok a válogatottba - kivéve Zizit - mert nem lehet őket beépíteni.

 

Azért örülök h ezt a véleményedet megváltoztattad:)

Előzmény: hatosfalat (7019)
Igazság80 Creative Commons License 2020.12.31 0 4 7023

Boldog új évet mindenkinek!  

 

Ha van poszt, ahol optimista lehet bárki, az épp az irányító.  Most már rendszeresen érkeznek itt olyan teljesítmények, amire nem lehet azt mondani, hogy kifutott dolog és csak véletlen kijött 2 jó meccs valakiből, itt tényleg balra-jobbra lehet nézni most már.  És talán újíthatnánk itt, már-már a bőség zavara kezd lenni, persze csak ha hozzá mersz nyúlni a rendszerhez.

 

'Azonban Vámos Petra a jövő"

 

A jövő is, bár én úgy látom, hogy baromira jelenidő már ez a produkció...

Előzmény: jamaica2 (7022)
jamaica2 Creative Commons License 2020.12.31 -1 0 7022

Ez valóban nagy probléma. Talán ezért lehet Szucsánszki Zitának nagyobb esélye márciusra. Azonban Vámos Petra a jövő. Tóth Gabi kiesett szerintem az első 5 (Kovacsics, Szucsánszki, Vámos, Lakatos, Tóth Eszter)  irányítóból, csak extrém esetben kerülhet be a szűkítettbe is.

Előzmény: hatosfalat (7019)
vas-kos Creative Commons License 2020.12.31 -8 6 7021

A legjobb hozzászólás 2020-ban. Köszi jár a 10 pont.

Előzmény: allegro barbaro (7017)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.31 0 0 7020

Kérdés egyáltalán kikből tud ott bármit összerakni. Egyelőre nagy csönd van, hogy ki marad Siófokon.

Előzmény: Gozo (7018)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.31 -1 1 7019

A tegnapi Debrecen meccs egy meccs volt, nem akarok én is a minden hónapban más hazai világklasszist látók táborába lépni. De azért az visszajött, hogy érthetetlen Vámost miért nem vitték ki Dániába. Akár plussz egy embernek, ő biztos szívesen felvállalta volna azt a szerepet is, hogy csak lelátón ül és edzéseken segít. De az eb irányítójátékunk alapján valószínűleg be is cserélték volna. 

Most meg már nagyon nehéz lesz, szinte közös edzés nélkül kellene beválogatni, más klubok játékosai mellé irányítóba. 

Gozo Creative Commons License 2020.12.30 0 2 7018

Majd Danyi összerakja...

🙂

Előzmény: szabopalesz (7016)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!