Nagyon igazatok van, Yasin és az őt alakító színész, kifejezetten irritált engem is ….Na, még hasonlóan, csak más okból Yasemin férje is….Ez utóbbi színész most a Yargi –Ítélet sorozatban is taszító figurát hoz.
Alice, szívemből szólt, amit Yagizről írtál, és Sinan karakterének jellemzésében is egyezünk. Caglar Ertuglunak a legújabb, Teskilat hírszerzős sorozatán kívül van még egy romantikus vígjáték sorozata is, az Afili Ask – A szerelem csapdájában, ami közvetlenül a Fazilet sikere után született 2019-ben. Mindkettő fenn van a Sorozatbaráton. Bele is kukkantottam, de nem tetszett a páros, és az erőltetett török humor sem. Ebben a műfajban az Álmodozóhoz hasonlítgatok, és azt nálam egyik romcomjuk sem múlta még felül. Így hát megőriztem jó emlékezetemben Yagizként.
A Szerelmi taktikákban ami leginkább tetszett, az a varázslatos Kappadokia és a fantasztikusan lenyűgöző hőlégballonok:)) ….háát, az Álmodozó kémiáját ne is keressük, hiába voltak benne merészebb jelenetek... Demet Özdemir, bár helyes volt, de az erős festés kissé öregítette, Sükrü pedig tipikus szépfiúként nem tetszett. Amúgy szerintem a film nem volt se rosszabb, se jobb, mint a legtöbb romcom…..egyszer megnézhető, leginkább Demet miatt.
Can Yamanról új hír, hogy a Disney Plus nyilvánosságra hozta új sorozatának címét.
El Turco – A török, melynek alapját dr. Orhan Yeniaras dokumentumregénye adja, aki számos történelmi regény népszerű, ma is élő szerzője.
"Van egy Moena nevű falu a Manzoni-hegység lábánál, Olaszország Tarento régiójában. A falu főterén félhold- és csillagtalapzaton janicsár mellszobor áll. A minden év augusztusában megrendezett karneválon a falu lakói török nemzetiségi ruhában, félhold- és csillagos zászlókkal a kezükben vonulnak az utcára. Ebben a faluban, ahol senki nem beszél törökül, az emberek a mellszoborra mutatva mégis azt mondják: "Ő a mi ősünk, mi törökök vagyunk, ez pedig a mi Törökországunk."
Ki hát ez a török? Balaban Agha oszmán hírszerző tiszt, akit Bécs második török ostrománál (1683) a moenaiak megsérülten találtak és megmentettek, aztán a faluban letelepedve sikeres parasztfelkelést szervezett az adókat kicsikaró főurak ellen. A falu napjainkban nevezetes török karneváljai az Ő emlékét őrzik. A dokumentumregény Bécs második ostromának ismeretlen aspektusait, valamint Balaban Ağa rendkívüli történetét mutatja be."
Szerintem a lehető legjobb sztori ez Can Yaman számára, a törökök és az olaszok szívének egyaránt kedves hőst fog alakítani! Biztosan jól is áll majd neki a kosztümös szerep (ráadásul a Sandokanra készülve már lovaglásban, kardvívásban alaposan kiképzett). Állítólag júliusban kezdik a forgatást, partnernője nagy valószínűséggel olasz (nemzetközileg ismert) színésznő lesz! Hogy a Sandokan forgatását ehhez a dátumhoz képest mikor fogják végre indítani, azt homály fedi….
Yasint alakító színészről ugyanezt gondolom, akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy sem külsőre sem színészi teljesítményre nem kiemelkedő.
A Teskilat című sorozatot nézem, épp a két főszereplő miatt. Caglar itt nagyon jól játszik, szerintem a szerep is jobban tetszik neki, a kémia ugyanúgy megvan kettejük között, viszont mivel katonai, hírszerzéses sorozat, ezért sok kommentet olvastam, hogy kérik a rajongók, hogy ne legyen benne semmi szerelmi szál, és az utolsó pár részben nem is volt. Ami érdekes, hogy pont fordítva lett a személyiség, Serdar(Caglar) érzelmes, önfejű míg Zehra(Deniz) racionális, érzelmeit kontroll alatt tartó.
Én most nézem újra feliratosan a Fazilet asszonyt, mivel szinkronosan engem is zavar, főleg Yagiz szinkronhangja. A Hazan, Sinan, Yagiz hármasra reagálva, nekem végig Yagiz karaktere volt szimpatikus, befelé forduló, gondolkodó, racionális karakter, akinek pont ellentéte Sinan, akit az érzelmei vezetnek, spontán, instabil, olykor gyerekes. Amit sugallt a film az az, hogy fontos pillanatokban Sinan nem volt Hazan mellett illetve nem tudta kezelni őt. Nekem is tetszett a befejezés, mindennek össze kellett omlania, hogy valami új kezdődjön el.
Fazilet asszonytól és lányaitól én sem tudtam elszakadni, sajnos a szinkronos változatba is bele-bele nézek, mióta befejeztem a feliratost.
Nekem 2 szereplő nem tetszett igazán, a Yasint alakító szőke gyerek /akit már láttam a Kegyetlen városban is - ott is 0 volt a teljesítménye./ Ezek a törökök minden magas fiatal embernek filmszerepet adnak.
A másik színész Çağlar Ertuğrul, akiből az egész film megnézése után a monoton beszéde és szemforgatása maradt meg bennem. Szinkronhangja nagyon sokat segít rajta.
Nem érzek ellenállhatatlan vágyat, hogy Çağlar Ertuğrul-t ismét lássam valamelyik filmjében. Bár rákerestem mely filmekben játszott idáig, én most láttam először. A nagy keresésben találtam is egy filmet, Teşkilat - Szervezet címmel, melyben a Hazant alakító Deniz Baysal-lal játszik együtt.
Visszatértem az időközben hanyagolt Szerelem van a levegőben c. filmhez, kb. 3 hétig bele sem néztem. Már majdnem véglegesen abbahagytam a filmet, mert annyira untatott, pl.a nyomozásos és lakókocsis jelenetek, és a sok fölösleges dolog /nem ez lett volna az első film, amit félbehagynék mint pl. Kiraz Mevsimi - Cseresznyeszezon, Makacs szerelem stb. filmeket.
De végül is Kerem Bürsin miatt kitartottam, elhatároztam napi 1 részt talán képes vagyok végignézni, szerencsére 5 évet ugrottak az időben, így most egy kicsit megint érdekesebb lett a történet, így akár 2-3 részt is képes vagyok végignézni. Nekem nem jön be ez a film, nem értem mitől lett sikeres.
Legalább ennyire untat a Kiralik Aşk - Kiadó szerelem c. film is, szerencsére az utóbbi időkben a műsorváltozás miatt már csak napi 1 résszel kell megküzdeni.
Újra folytatom a Perzselő szenvedélyek c. filmet is, ez annyira nem is rossz, sőt érdekes, hogyan alakulnak az események, a szerelmek, hogyan győzik le Çelebi-t, aki nem egy egyszerű ember, kissé elmebeteg és gátlástalan.
Nézi valaki?
Én is megnéztem a múlt héten
Szerelmi taktikákat (Ask Taktikleri) c. filmet, elsősorban Demet Özdemir miatt.
A YouTube naponta többször is elemzi Can Yaman és Demet Özdemír szerelmét, szinte minden összeállítás azt sugallja, hogy mennyire szerelmesek egymásba. És ez már hónapok óta így megy. Hol Can Yaman új filmjében akarják őket együtt szerepeltetni, hol Demetet férjhez adni Oğuzhan Koçhoz, aztán tudni vélik, hogy ez egy kamu kapcsolat, és ez a tehetetlen pali Demet hátán akar felkapaszkodni. Az igazi szerelme Can.
Persze mivel az Álmodozó filmbe nagyon sokszor belenéztem, engem is sokszor elgondolkodtatott, hogy a szerelmet el lehet e ennyire játszani? Ezért is néztem meg a Szerelmi taktikákat. Mert ha egy hosszú sorozatban végig "érezzük" a szerelmet, egy másfél órás filmben is biztos sikerül.
DE NEM! Nem sikerült, nem láttam Demet szemében azt a csillogást.
Nagyon csinos volt, a hátul nyitott ruhájában megvillant izmos háta, mintha csak versenyezni akarna Can Yamannal.
Şükrü Özyıldız játéka sem volt igazán megnyerő. Pedig őt már több filmben is láttam.
Sajnos a törökök mozifilmet nem tudnak csinálni, gondolom ezt is letudták 1 hét alatt, vagy hamarabb, mint ahogy a sorozatoknál szokták csinálni.
Nem tetszett Demet sminkje, nagyon előnytelen volt a hajviselete, minden bőrhibája külön látszott. Ilyen apró részletekre nem figyelnek oda. Egy sorozat esetén még megértem, de egy másfél órás filmben?
A legújabb hírek szerint Can Yaman visszatér Törökországba, a jól informáltak tudni vélik, hogy új filmjében a párja ismét Özge Gürel lesz.
Hát igen, ha egy páros jól teljesít, akkor ujabb lehetőséget kapnak, hogy ujra együtt játszhassanak.
Már nem is tudom, hogy Özge Gürelt nem szeretem, vagy Özge Gürelt és szinkronhangját együttesen?!
Krisztikém, örülök, hogy tetszett a nőnapi ajándék, a kalapos fotó mellé Can Yaman azt posztolta: hamarosan találkozunk, ….vagyis jönnek az új projektek!
Na, de Fazilet asszony és lányai… ebben fedeztem fel Alp Navruzt és mindjárt utána kerestem tőle mást is, de amikor belenéztem a Fogd a kezembe, hát alig ismertem rá, és gyorsan el is hagytam. Ez a helyes, kócos fiú később csak az Ada Masaliban tér vissza, bár néhány évvel idősebb és jóval kigyúrtabb formájában, (abból láttam is pár részt, de aztán nem kötött le) szerintem is ezek a karakterek, ez a lazaság, ez a kinézet áll neki igazán jól.
Sinant (sajnos!) nem a tékozló fiú megtért esetére formálták a forgatókönyvírók és mi az érzelmeinkkel megyünk utánuk … így hát sokszor elbuktatják, visszaesik, számtalanszor bocsánatot is nyer, drukkoltam is eleinte neki és sajgott a szívem érte (és a legvégén is!), de közben meg Yagiz annyiszor bizonyít, hogy szinte észrevétlenül egyszercsak teljesen elhódít, ahogyan Hazané, a mi szemünk is rányílik. Nem tudom már, mikor jött el az a pont, amikor a hezitálásom véget ért és egyértelműen neki kezdtem szorítani és küllemében is legalább olyan helyesnek kezdtem látni, mint Sinant, de megtörtént…. (most én már csak a tévében futó, szinkronosba nézegetek bele időnként, de változatlanul zavar a két fiú hasonló szinkronhangja).
A részletek már homályba merültek, de a szituáció, hogy két testvérbe légy szerelmes, és az egyiket elhagyd a másikért (bármilyen okból is) ….hát….. a való életben igencsak kemény helyzet, őrült nagy, senkivel sem törődő szerelemnek kell lennie, hogy ez megtörténhessen. Legalábbis az én annobéli praxisomból, ahogy felvillan egy szituáció, emlékszem, milyen iramban ugrottam ki az egészből, pedig sajgott, mert (sajnos) jobban megtetszett a később megismert fivér, mint az öcsi, akivel épp kezdődőben volt valami. De még a baráti gabalyodások is nagy szívzűröket és szörnyű ellenségeskedéseket okozhatnak….. Mindenesetre az ilyen drámákat nagy élvezettel követjük a könyvekben, filmekben (valójában ugye az irodalom java arról szól, hogy a hősök nem a megfelelő emberbe szeretnek bele, és hatalmas akadályokat kell legyőzniük, ami jó esetben happy end, máskor meg iszonyú drámába torkollik), de a való életben jobb megkímélni magunkat a sok bonyodalomtól…..mondom én nagy bölcsen a veszélyeztetettek köréből kiesettek nyugalmával…..bár igaz, soha se mondd, hogy soha:))
Anolia, szerintem is a csúcsszerep Fazilet asszonyé, lubickol is benne a színésznő, bár nekem gyakran túl sok is volt már belőle, leginkább a Sinan – Hazan – Yagiz hármas tartott izgalomban. Mindenesetre nagyon fordulatos forgatókönyvet raktak össze, nagy családi drámákkal és tisztességesen le is zárták, miközben még az utolsó epizódok sem fulladtak unalomba, végig fenn tudták tartani a feszültséget, és a befejezéssel is teljesen elégedett voltam.
A témáról jut eszembe, ajánlottam már, de most ismét előhozakodom vele, ugyancsak két fiútestvér szerelmes egy lányba a Kuzey – Güney -Tűz és víz (Kivanc Tatlitug - Bugra Gülsoy) drámasorozatban. Na és ne feledjük, az Aski Memnu - Tiltott szerelem (Kivanc Tatlitug – Beren Saat) szintén végtelenül izgalmas, megrázó történetét sem. Itt az unokaöcs szeret bele a nagybácsi ifjú feleségébe (huú…de nagyon drukkoltam nekik!) Mindkettőt tudom ajánlani, pár éve, amikor láttam, nagyon tetszettek. Talán most visszagondolva ezt a sorrendet állítanám fel: Tiltott szerelem, Fazilet asszony és lányai, Tűz és víz.
Krisztikém, sajnos semmi biztatót nem olvastam Demet Özdemir és Can Yaman kapcsolatáról, azt viszont igen, hogy a közeljövőben biztosan nem szerepelnek együtt, de még egy asztalhoz sem ülnek le, (hiába szeretnék a rajongók, akik egyre többen lesznek, ahogy az Álmodozót a világ minden táján vetítik) - legalábbis ilyesmiket ad hírül a török média. Most nagy lázban tartja a török sorozatok színészeit és a fórumokat, hogy ki kap ajánlatot és milyet az idén az országban startoló nemzetközi digitális platformtól, a Disney Plus-tól. Állítólag a Disney szeretett volna egy közös sorozatot a népszerű párossal, Can Yamannal és Demet Özdemírrel, de Demet elzárkózott ettől, akkor állítólag Kerem Bürsint környékezték meg, de ő nemet mondott. Most már azt írják, bizonyos, hogy Bugra Gülsoy lesz Demet partnere és a produkció címe valami ilyesmi: A világ és közöttem - áprilisban el is kezdik forgatni.
Addig viszont meg lehet nézni Demet Özdemir - Sükrü Ozyildiz, a nyáron forgatott vígjátékát, a Szerelmi taktikákat (Ask Taktikleri), ami bekerült a Netflix 10 legkedveltebb filmjei közé. Most fedeztem fel, elérhető a neten is magyar szinkronnal. Aranyos, szórakoztató vígjátéknak tűnik két eltökélt szerelemtagadóval, akik mégiscsak a verembe esnek! Bőven láttunk már ilyet (is!), de kellemes másfél órás kikapcsolódásnak ígérkezik két helyes fiatallal. Szasza drága, hosszával még a Te tűréshatáraidat sem feszegeti!
A való életben változatlanul az énekes, Oguzan Koc a párja, akivel eljegyezték egymást és a pletykák szerint nyári, tengerparti esküvőt terveznek, bár olykor felröppennek hírek szakításokról és kibékülésekről is…..
Arról is sokat cikkeznek, hogy úgy tűnik már megszakadt a kapcsolat Hande Ercel és Kerem Bürsin között is. Egy-két hónapja külön utakon járnak, közös fotóik sincsenek a közösségi oldalakon. Hát…..így lehet ez a forgatásokon született szerelmek többségével…..jegyzem meg pikírt módon. Az az őrületes, egymás iránti rajongás csak a filmkockákon él örökké….
Can Yaman Disney Plus sorozatáról még nem árulnak el sokat, de talán áprilistól szeretnék ezt is forgatni és egy nemzetközi sztár női partnert feltételeznek, de hogy ki lenne ő, azt még titokban tartják. Azt viszont biztosnak vélik a forgatókönyvíró személye alapján, hogy nem romantikus komédia sorozat lesz, hanem keményebb dráma. Aztán valamikor az év második felében talán végre elkezdik Olaszországban a Sandokán forgatását is. Rövidesen viszont a Canale 5 olasz csatornán debütál a náluk forgatott Viola come il mare krimisorozata, ebben láthatjuk legközelebb. Biztosan felkerül az internetre, és előbb-utóbb mi is megnézhetjük!
Az elszánt bűnüldöző.....
Én most a törökök közül változatlanul a Yargi– Ítélet című krimi – dráma – szerelem témájú, nagyon izgi sorozattal szórakozom, amit a 743-as bejegyzésemben már ajánlottam, de most is felhívom a figyelmeteket rá – nem bánjátok meg! Még forgatják ugyan, de rendszeresen fordítják, 19 rész van fenn, és olyan csavaros, hogy csak na !!!
Pinar Deniz és Kaan Urgancıoğlu, a Yargi remek párosa.....
Krisztikém, egyszer még talán a Végtelen szerelem is sorra kerül, csak az a baj, hogy annyira végtelenül hosszú….. és a forgatókönyvírók még a boldog véggel sem jutalmaznak meg …. (bennem a hiba!) nincs nagy kitartásom, egy idő után újabb sztorik felé fordulok….
Az igazat megvallva nem egy egyszerű film. Telis-tele van meglepetésekkel, bosszúval, csavaros fordulatokkal, rosszindulattal stb. Nehéz felsorolni a negatív érzelmeket, és hogy mennyire megrázó volt számomra a vége azt is nehéz elmondani.
Teljesen megértem Anolia ellenszenvét Sinan iránt. A végére mindenki elfordul tőle, mivel annyira megváltozik.
Sokat gondolkodtam a történéseken, de én elsősorban Sinan, Hazan, és Yagiz vonalra koncentrálva gondoltam végig, hogy mi is történt valójában.
Arra jutottam, hogy muszáj volt a történetet így megírni, mert az eljegyzésig igazából Sinan nem csinált olyan rettenetes dolgokat, amik miatt megérdemelte volna, hogy elhagyják őt, és mi pedig csak sajnálni tudnánk érte. Így ezzel a fordulattal viszont egyenesen megutáljuk őt.
Azon gondolkodtam el, hogy Sinan mit tehetett volna, amikor Hazan el kezdett tőle eltávolodni. Hagynia kellett volna, és nem csinálni semmit hátha megoldódik a helyzet? Vagy folyamatosan nyaggatni és rászállni, hogy megtudja az okát?
Azt hiszem a szerelem egy pillanat műve. Nem kell hozzá sok, elég egy megfelelő mondat, ami megfog és az ember szívéig hatol, vagy egy tett egy gesztus, és szinte nem is vesszük észre, valami megváltozott bennünk.
Éppen ezért amikor Sinan érzi, hogy a lány el kezdett eltávolodni tőle (ezt mondta is neki, hogy messze van), szerintem nagyon nehéz helyzetbe került.
Ha végig gondoljuk, akkor nem igazán tudnánk jó megoldást a helyzetre. Anolia Te úgy fogalmaztál, hogy nem volt mellette.
De hogy is lehetett volna, hiszen szerintem Hazan is ellökte magától, például amikor Sinan elment hogy beszéljen vele, és Hazan nem engedte be hiába csengetett.
Azon is elgondolkodtam, hogy mennyire helyes vagy helytelen, elfogadható, vagy éppen nem elfogadható, hogy a bátyjába lett szerelmes. Szerintem teljesen mindegy, hogy a bátyja a szeretett személy vagy egy teljesen idegen személy, hiszen ha szerelmes lesz az ember, akkor nem tudja befolyásolni kibe legyen szerelmes. Ráadásul egy életünk van, és csak sajnálatból nem maradhatunk a párunk mellett akit már nem szeretünk úgy ahogy kellene.
Éppen ezért, nem tudom Sinan cselekedeteit elfogadni. És szerintem ezt kellett tenniük a forgatókönyv íróknak is, hogy így elforduljunk Sinantól. Gondoljatok csak bele, egyébként sajnálnánk Sinant.
Azt nem tudom elfogadni, hogy valaki annyira bosszúszomjas legyen, elboruljon az agya, hogy ne lássa meg, mindet és mindenki elpusztít maga körül a bosszújával. Még saját magát is!
De azért a sorozat végén nagyon megérint, hogy mindennek ellenére Yagiz a testvére mellé áll, illetve Fazilet asszony miértjei.
Egyébként ezen film nyomán azt mondom, hogy érdemes a Végtelen Szerelem sorozatot is megnézni! Persze arra azt mondtuk anno, hogy tele van rosszindulattal, bosszúval stb., de szerintem ilyen szempontból nem rosszabb a Fazilet asszony lányainál sorozattól.
Nekem egyébként a kedvenc sorozatom lett a Végtelen Szerelem Burak Özcivittel. Nagyon jól játszik benne, és sok szép érzelmes jelenet van benne. Persze a vége annak sem happy end, de nekem akkor is a kedvencem marad.
Ja, és ennek kapcsán jutott eszembe, hogy az a ház amibe a vége felé Yagiz beköltözik, benne van a Végtelen szerelem sorozatba. Kemal oda költözik, hogy as szeretett nő közelében Nihan mellett legyen. Egyébként azért is ajánlom a Végtelen Szerelem sorozatot nektek, mert szinkronizált és nem kell olvasni.
Ki mással, Can Yamannal! Aki nagyon ért a nők nyelvén:))
„Életemben voltak nagyon erős női alakok, akik felneveltek, neveltek és lehetővé tették, hogy higgyek magamban. Örökké hálás leszek nekik.” Can Yaman
"Minden nő sikerének inspirálónak kell lennie a másik számára. Mindenekelőtt légy életed hősnője.Köszönünk mindent, amit teszel.Inspiráló és bátor nemzetközi nőnapot mindenkinek." Can Yaman Media
És amit minden nő megérdemelne, de csak (sajnos) virtuálisan közvetíthetem:
WOMENSDAY MANIA – NŐNAPI MÁNIA
Szerelem első látásra: Can Yaman Mania! A szenvedély parfümje!
"Intenzív, megfoghatatlan, mennydörgő ötlet.
Egy röpke, élénk, érzéki pillantás.
Erős, intenzív és édes gondolat, mint egy eper.
Borítékolható, izgalmas és meleg érzés, mint a kakaó.
Megállíthatatlan érzelem, lehengerlő és kitartó, mint a whisky.
Utazás a szerelembe első látásra, végtelen és egyedi a Can Yaman Mania!
Egy uniszex illat for her, for him, for you!"
Lelki szemeim előtt már ezzel a fotóval a leendő Sandokant látom....:))
Sajnos én is teljesen belefeledkeztem a Fazilet asszony és lányai sorozat nézésébe. Már 1 hete minden más filmet hanyagolok, hogy minél előbb a végére érhessek.
Ennyi rosszindulatú, beteg, egymást a markában tartó gonosz embert még sorozatban nem láttam. Már alig van normális épeszű ember a sorozatban.
Én nem gondolom, hogy Sinan egy igazán rendes és szerelmes férfi, lehet, hogy első pillanatban megtetszik neki a fiús lány, de a későbbiekben egyre több negatív tulajdonsága kerül előtérbe, ami nem igazán jellemző egy szerelmes férfira.
Többek között, soha nem lehet rá számítani, indulatos, agresszív, meggondolatlan, az érzelmei irányítják, ami legtöbbször rossz irányba viszi, stb.
Hát egy ilyen férfi messziről kerüljön el egy nőt.
Hát nem is csoda, ha Hazan előbb-utóbb rádöbben, hogy a másik fiúba szerelmes.
Én láttam Alp Navruzzal az Elimi Birakma /Fogd a kezem/ és az Ada Masali filmeket is, ez utóbbiban nem volt annyira mit eljátszania, a film is egy idő után unalmassá vált.
Ebben filmben pedig ugy tűnik sikerült eljátszani Sinan szerepét, mert a kezdeti szimpátia részemről átment ellenszenvvé.
De az igazi főszereplő Fazilet asszony, nagyon tetszik. Mindenkinek próbálja megtalálni a gyenge pontját, de legalább nem gonosz és rosszindulatú. Nagyon jól játszik, egy igazi anyatigris, persze mindenről ő sem tud, de jól vág az agya, mindenkit kiismer, felismeri a lehetőségeket saját és lányai érdekében.
Persze a sok "elmebetegen" túl ebben a filmben is van mindenkinek valami titka, amit nem mond el másnak, vagy csak néhányan ismernek, így rendesen meg tudják kavarni az eseményeket.
Kíváncsian várom mi fog kiderülni a végén, van is elképzelésem, de nem akarom előre megtudni.
Elsőként leszögezem, magyar sorozatokat, és egyéb más szórakoztató műsorokat nem nézek. Ahogy nem nézek amerikai vagy egyéb krimiket sem.
Most csak az Outlandert, a Kurulus Osmant a Szerelem van a levegőben, és ezt a sorozat van napirenden, amik kitöltik rendesen a szabadidőmet.
El kell mondanom, hogy annyira beszippantott ez a sorozat, hogy esténként csak azt veszem észre, hogy már éjfél is elmúlt és nekem le kéne feküdnöm, mert reggel korán kell kelnem! Ráadásul az Osman sorozatot is háttérbe szorítja nekem!
Szóval megint elfogott a lendület és emiatt a hímzésemet megint háttérbe szorítom, pedig lassan már befejezném,.... de csak nézem és nézem ezt a sorozatot.
Nagyon sajnálom Sinant. Tudom nehéz a baklövését elfogadni, de szerintem aki igazán szeret az képes megbocsájtani. Főleg ha látja a másikon a pozitív változásokat.
Szerintem nagyon visszatudja adni azt a sorozat, hogy milyen változásokon megy keresztül Sinan a lányért, mennyire fáj neki a hibája stb.
Engem kicsit a Szerelem ízére emlékeztet, ahol Ferit egy kőszila volt, és Nasli szép lassan megolvasztotta a szívét.
Ennél a sorozatnál pedig egy nagy nőcsábászt látunk, aki falja a nőket és nem érdekli, hogy a mit élhetnek át a lányok a szakításkor.
Ahogy ezt Sinan is megfogalmazta, teljesen megváltoztatta őt, és most már számít neki, hogy mit veszít el, és nem akarta elveszíteni a lányt. Nagyon fontos neki, mert nagyon szereti. Éppen ezért rengeteg mindent megtesz azért, hogy megbocsásson neki a lány.
Az egészben az a legszebb, hogy Sinan a lány szépségét még a fiús öltözködése alatt is meglátta, és úgy szeretett bele a jóságába a személyiségébe is, és a szépségébe.
Nekem ez tetszett meg igazán!
Mivel még a sorozat elején járok kevésbé tudom, hogy Yagizt mi fogta meg a lányba. de látszik, hogy szép lassan ő is ráébred, hogy ez a lány egy kincs!
Szóval én is csak őrlődöm és várom, hogy Sinan és Hazan kibéküljenek. Azt persze még nem tudom, hogy a végén mit fog véteni Sinan amivel elveszíti a lányt. De gondolom majd szép lassan kiderül.
Nekem Alp Navruz ezzel a frizurával és kinézettel tetszik. Nézegettem a képeit és a későbbiek már nem igazán jönnek be. Úgy veszem észre, hogy a későbbi "felnőttesebb" kinézet a Ada Masali a Sziget meséje sorozatnál jelenik meg. Majd abba is belepillantok pont ezért. Kíváncsi vagyok, hogy ottani megjelenése nekem hogy jön be, illetve a játéka milyen.
Hazanról annyit, hogy Deniz Baysal színésznő is legalább annyira szép, mint Demet Özdemir. Szóval, ahogy korábban már tárgyaltuk, nagyon sok szép török színésznő és színész van, és igazából nagyon nehéz közöttük választani.
Na most a kedvenceim sora a következőképpen alakul:
1. Burak Özcivit
2. Can Yaman és Serkan Cayoglu
3. Alp Navruz
Nálam a többiek csak ezután jöhetnek.
Utoljára annyit, hogy most ha választani kellene az Álmodozó és e között a sorozat között, akkor most nálam ez a nyerő.
Részemről Krisztikém, boldogan fogadom a „megkövetésedet”:)) Jól működik az "örömforrás megosztás" :)
Indul hát a Fazilet Maraton!
És még csak igazán a 14-15. török! epizód után jönnek a csavaros meglepik és őrületes szívdrámák:))
Én is sokat hezitáltam (Hazannal együtt) Sinan és Yagiz között, de micsoda édes dilemma …
A mai tapasztalatom azt mondatja: a Sinan-típus kapásból hódít, megőrjít és elveszejt… a Yagiz-típusnak mindenért alaposan meg kell dolgoznia és az értékei csak szép lassan bontakoznak ki….., de az a bizonyos tapasztalat (ma már!) a bizalomra szavaz:))
Jó szórakozást hozzá Mindenkinek!
Szasza drága, látod ugye, mennyire hiányzol? Várunk ám vissza!
Szeretném megkövetni mindazokat, aki ajánlották a Fazilet asszony és lányai sorozatot. Teljesen igazatok van!!!
Elkezdtem megnézni. Hát el kell ismernem, annak ellenére, hogy a reklámból nekem nem voltak szimpatikusak a szereplők, egyszerűen engem is magával ragadott ez a sorozat!
Ugyanúgy, ahogy Anolia én sem tudtam abbahagyni. Ezért eljutottam 14-15 (török) részig, mert én sem tudok várni a magyar szinkronra. De persze szinkronosan is újra nézem!
Szóval nem maradok ki a jóból.
Nekem Sinan, vagyis Alp Navruz tetszett, és én neki drukkolnék, bár tudom mi a vége. Eltudta velem hitetni, hogy milyen szerelmes lett a lányba, mennyire szereti.
Ahogy Kleó is, én is keresgettem rövidebb videókat kettejükről.
Szasza hozzászólása engem is mélyen megérintett. Nagyon elszomorodtam amikor elolvastam, és hirtelen nem tudtam mit írni. Nagyon szépen megfogalmaztad amit érzek, érzünk! Én nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni.
Én is tudom, hogy nem tudunk folyamatosan a török sorozatokról írni. Éppen ezért vettem én is vissza a lendületből. És szeretem amikor másról is beszélgetünk. Azonban Szasza hiány nálam nagy űrt hagyna maga után, de gondolom másnál is. Nekem Ő lett a második mamám annak ellenére, hogy még az arcát sem ismerem. De a személyisége, a vidám kedve az írásai annyira megfogtak, hogy még így ismeretlenül is nagyon közel érzem magamhoz. És így vagyok ezzel Veled és Anoliával is.
Telje mértékben egyetértek minden szavaddal. Jó lenne, ha ez a kis társaság megmaradna, legalább így ebben a virtuális környezetben. Persze hiányzanak nekem a többiek is, de tudom, hogy a társaságban való részvétel önkéntes, aki akar csatlakozik hozzánk... Jó lenne tudni a többiekről is, például mindenki jól van és szerencsésen átvészelte a koronavírust!
Remélem, hogy Szasza meggondolja magát én nem mond le rólunk! Hiányoznának az írásai és Ő maga is!
Elszorul a szívem, könnybe lábad a szemem, ahogy olvasom….mert messze vagyok már én is az ifjúságtól és egyre jobban megvisel minden elválás, még a kedves ismeretlen ismerősé is a virtuális világból…. Szasza drága, őszintén fáj, ha elköszönsz, ne tedd….azt meg tudod, soha se mondjuk, hogy SOHA, és azt a szót sem használjuk, hogy UTOLSÓ…
Persze, már mindent elmondtunk a török sorozatokról, többet is, mint érdemelnék, de olykor jól esik olyan dolgokat taglalni, amik csak életédesítő kis semmiségek….s miközben véleményt cserélünk, velünk van az író személyisége is.
Szerencsések vagyunk, mert egy igazán szerethető, barátságos, segítőkész és másokat sohasem sértegető kis virtuális csoportra találtunk, így hát ne hagyd el ezt a kis pihe-puha fészket, nagyon hiányozna a humorod, az iróniád, a litániád és elsősorban Te magad! Igaz, túl vagyunk a csúcson, amikor hajtott a lelkesedés, és mára már igencsak megritkultak a mindenképpen megosztani kívánt gondolatok, gyérebbek a bejegyzések, elkopott a török sorozatok újdonsága is, de azért olykor, amikor igazán úgy érzed, mégiscsak jó lenne felkeresni ezt a kört, ne habozz azt a gondolatot, bármiről is szól, fellőni a felhőkbe, előbb, utóbb célba talál.
Én is hasonlóképp vagyok ezzel, amikor nagyon háttérbe szorul a téma (mármint a topiké), nincs mit mondani… aztán találok valami érdekeset, nem is csak feltétlenül törököt, és Rátok gondolok, hátha valaki szintén örömét leli benne….mert valljuk be, hogy mit nézünk, mivel szórakozunk a való világban nem, vagy csakis a legperifériásabb téma.
Úgyhogy Szasza drága, nem fogadom el a felmondásodat, fellebbezek a feljebbvalónál, hogy adja vissza a jókedvedet, vegye el minden keserűségedet, szórjon Rád humormorzsákat és így jól megpakolva dobd le közénk minden terhedet!
És naná, hogy jól emlékszem az Outlanderről írt idézeteidre, arra meg kiváltképp:
„Minden lánynak járna egy Jamie Frazer!„ Te és Kriszti már biztosan tudjátok, hogy miért:)) És tényleg szívből örülök, hogy nézed, hogy tetszik. Na, ezért is jó ez a fórum, megoszthatjuk a kis örömforrásokat, és addig is háttérbe szoríthatjuk a mindennapok lopakodó vagy éppen ránk rontó árnyait.
Nagy - nagy öleléssel küldök egy óriási adag pozitív energiát Neked!
Az utolsó hozzászólásom óta, párszor benéztem a fórumra. Csupán olvasó üzemmódban működtem, nem ment az írás. Lefagytam. Lelkemben keserűség. Már nem jönnek a gondolatok úgy, mint régebben :(
A török sorozatokról annyit, hogy utoljára csak az Álmodozó és a Szerelem van a levegőben c. sorozatokat, néztem. Utóbbit nézem most is, mert még eltart egy pár hétig. (Persze, sokszor már csak a háttérből.) Ezeket pedig már bőven kitárgyaltuk anno. Okafogyottá váltak!)
Szóval, már "nincs új a nap alatt" nálam!
És az utolsó hozzászólásom után, nem is szerettem volna az unalomba kergetni a fórumot!
Igaz, ezzel kapcsolatban Krisztikém próbálta az "öreg barátját" a szárnyai alá venni, de mivel én már csak "hetvenkedni" tudok a korommal megváltozni nem! Úgy a helyes, ha a fiatalok fórumoznak. (Aztán még attól is "tartok", hogy a végén már törökül lehet csak kommunikálni ezen a fórumon?! :)))
Egy gondolat erejéig még zavarok. ( Habár ez sem a török fórum tartozéka!)
Kleo Drága! Köszönöm, nagyon jól esett, hogy felhívtad a figyelmemet arra, hogy a Sony Max kezdi vetíteni Outlander c. nagysikerű amerikai sorozatot. És milyen kedvesen tetted ezt!
" Szasza drága, hozzád szólok, de másokhoz is, akiket érdekel egy színvonalasan elkészített, nagyon kalandos, izgalmas, romantikus történet! ( Ha nem is török! :) Jó szórakozást hozzá! "
És igen! Láss csodát! Természetesen nézem!
És rossz szokásomhoz híven, ismét egy litániát tudnék írni róla! De nem teszem!
Kleo! Emlékszel, hogy a Outlander c. film előtt, még anno, magáról a könyvről,, az írónőről, a főszereplőről is beszélgettünk?!
Emlékszel, hogy amit írtam az ezekről mennyire tetszett Neked? Arra gondolok, amit Diana Gabaldon: Outlander, Az idegen c. könyvről, illetve az írónőről, és a főszereplőről í
Most búcsúzóul, bemásolom ide azt a pár sort. Íme:
" Kleo drága! Nemcsak filmről írtál, hanem egy könyvről is, mégpedig Diana Gabaldon: Outlander, Az idegen c. könyvéről. Én olvastam valahol Gabaldon-ról, hogy született történetmesélő. Hogy magával ragadó és szívmelengető pazarul idézi meg a skót vidéket és történelmet. Na most ezután, feltétlenül el kellene olvasni a könyvet! Vagy, legalább "belelesni" a filmbe! Ja, és még ezt az alábbi kritikát is olvastam a könyvről, amely roppant megtetszett és szeretném megosztani:
Minden lánynak járna egy Jamie Fraser!
Tudtátok, hogy van egy vírus, melynek neve Outlander? Lassan világjárvány szintű. Bizony! Én már csak tudom! Elkaptam! Úgy történt, hogy először, hallottam róla, aztán láttam másnál a tüneteket, és végül elkaptam! Jelentem gyógyítható! Enyhe tünetek esetére a könyv, erősebb tünetekhez a könyv és a film. Enyhe tüntetnek számít a könyv olvasása, mindig, és mindenhol, az erős, mikor már másra sem tudsz gondolni! Szóval én így jártam, és most gyógyulok! Szedem a köteteket, szépen sorban! Viccet félretéve! Nagyon tetszik, köszi csajok az ajánlást! Eseménydús, izgalmas, tele történelemmel, csodás tájakkal, szerelemmel. Elvarázsolt, beleszerettem! Nagyon ajánlom! "
Végül az utolsó gondolat, melyhez most vettem egy nagy levegőt és írok tovább. Dehogy most miért is írtam egyáltalán?!
Azért mert Kleo drága azt kérdezte ma is, hogy: "Szasza drága, itt vagy még??? "
És szívemet elöntötte a melegség, a szeretet, mert eszembe jutott a sok számtalan ilyen szeretetteljes megszólítása ismeretlenül IS! Akárcsak Krisztikémnek, a mindig szerető, gondoskodása IS!
Eszembe jutott továbbá tavalyról az a félév, amikor szinte "postafordultával" írtunk és lelkendeztünk a kedvenc török sorozatokért. És a véleményünket, barátsággal, tisztelettel osztottunk meg egymással. Még akkor is, ha éppen nem volt egyforma a véleményünk. És igen drága Kleo, hogy válaszolja arra, hogy itt vagyok-e még, igen, de utoljára!
Búcsúzom! Drága Krisztikém! Drága Kleo!
Köszönöm a barátságotokat, melyet élvezhettem itt a fórumon.
Kívánok további nagyon szép, boldog órát, napot, hetet, hónapot, évet, ÉLETET!
Gyorsan visszatértem, mert igazán örülök Neked Alice875!
Ritkán van valami visszajelzés!!!! Szasza, Anolia, Nekrisz meg én térünk ide be rendszeresen, kisebb - nagyobb kihagyásokkal, de legtöbbször úgy érzem, csak magamnak és a nagy űrnek írogatok, fogalmunk sincs mások bekukkantanak-e néha, pláne esetleg merítenek-e az ajánlásokból….úgyhogy tényleg szuper jó, ha egy-egy reagálás beesik!
Örülök, hogy Neked is tetszett a Fazilet asszony és lányai, egyetértek, kicsit később szippant be igazán, de akkor nagyon! Én is előjegyeztem már a Teskilat sorozatot magamnak, ahol szintén együtt játszik a két kedvenc, de még nem került rá sor (egyelőre leírás szerinti katonás, hazafias témával még próbálok megbarátkozni).
A Szerelem ízét kb. 2 éve láttuk, nagy kedvenc volt, akkor sokat írtunk róla, Özge Gürelt alaposan szétcincáltuk, Can Yamant meg dédelgettük:) Nálam azóta is a trónon ül, de egyértelműen az Erkenci Kus (Álmodozó) miatt, amiről aztán ugyancsak sokat áradoztam anno…Ha esetleg nem láttad, sürgős pótolnivaló, Demet Özdemirrel óriási kémiát közvetítettek..
Én az itteni ajánlásra néztem meg fél éve a Fazilet asszony lányait, felirattal. Az első 10 rész nem igazán tetszett, de utána nem bírtam abba hagyni. Annyira megszerettem a főszereplőket, hogy azóta is nézem a Teskilat című sorozatot, amit jelenleg is forgatnak. Elég akciódús, pörgős, és a két színész (Caglar és Deniz) közötti kémia ott is nagyon jól működik. A Fazilet mostani szinkronos részeknél ugyanez a problémám, mintha mindkét fiúnak Szabó Máté lenne a szinkronja.
Jelenleg még A szerelem íze című sorozatot nézem, viszont a női főszereplővel (Özge Gürel) nem tudok megbarátkozni.
Hurrá! Megmozdult a fórum, vannak vélemények, ajánlások, sőt új bejelentkezés! dmmddm gyere máskor is!
Krisztikém, annak meg külön is örülök, hogy belevágtál az Outlander (Az Idegen) nagy kalandjába, nem fogod megbánni, nagyon lendületes, sodornak az események! És hát a vadregényes skót vidék, na meg a szenvedélyes harcos, Jamie Fraser se semmi:))
Már sokszor leírtuk, mindig hangulat kell (az időn kívül) egy-egy sorozat követéséhez, sok mindentől függ, hogy éppen megragad vagy sem. Ezért nem írom, hogy: DE, DE, DE végy erőt az elején magadon és ne hagyd ki, vagy vedd fel a listádra a Fazilet asszony és lányait!
Nekem anno, pár éve feliratosan nagyon tetszett és most is belenézek egy-egy epizódba, a szinkron jó, egy bajom van vele, hogy a két fiú magyar hangja nagyon hasonló lett. Ha nem nézek oda, alig tudom megkülönböztetni Szabó Mátétól a másik hangot (nem néztem utána, kié).
A történet eleje, meg kell hagyni, a lepusztult külvárosi környezettel, a két szegény leányzóval és a végtelenül harsány, erőszakos anyával valóban nem túl vonzó, de aztán nagyon beindulnak a történések, és azzal együtt a változások is….olyan nem várt fordulatokkal, hogy csak kapkodod a fejed. És kíváncsi vagy az újabb meglepetésekre, ahogy Anoliát is elkapta és nem elég már a napi 40 perc. Nekem a családi – romantikus vonulatból ez az egyik legérdekesebb, legcsavarosabb török sorozat, ami végig izgalomban tartott, és nem előretekergetve, de valóban végig is néztem. (50 török rész!) És még arra is képes voltam, amit előzőleg csak az Erkenci Kus párosa váltott ki, hogy, amikor véget ért, egy-két összeállítást a Yagiz - Hazan párosról (mert, hogy végig nekik drukkoltam) még pluszban megnézegettem a neten.
Nagyon helyesek voltak együtt, és igazán elvarázsolt a köztük lévő finoman, óvatosan alakuló vonzalom (ami a legmélyebb pontról indult).
Anolia, jó pár sorozatot felsoroltál, közülük az Icerde (Tégla) nekem is nagy kedvencem, persze egészen más műfajú, jóval keményebb, maffiás történet, de nem hiányzik belőle a két fiú (Cagatay Ulusoy – Aras Bulut Iynemli) romantikus, kevésbé szokványos szerelmi kapcsolata sem. A bűnügyi történeteik közül ez tetszett a legjobban. Szintén már régebben láttam, de én is Anoliát erősítve ismét csak ajánlani tudom! Ez után kezdték forgatni Aras Bulut Iynemli főszereplésével a Cukur (Gödör) már négy évadot megélt, nagysikerű maffia sorozatot, amiről mindenütt csak jókat olvastam, de még nem tudtam rávenni magam, hogy belekezdjek, terjedelmessége távol tart.
A Kiadó szerelembe is pár éve néztem bele, de nem kapott el, a főszereplő srác (Baris Arduc) meg végképp nem nyert, már a megjelenését is unalmasnak találtam. Egy darabig kerestem benne a sármosságot a fapofa mögött, aztán feladtam. A karakter, olyan, mint a Sen Cal Kapimi Serkanja, de ott Kerem Bürsin rögtön meghódított. Ám a sztori később itt is úgy ellaposodott, hogy sajnos ez is a félbehagyott sorik számát gyarapítja nálam. Az Ada Masalit a nyáron, amíg csak kb.10-12 rész volt fenn, azt megnéztem, utána hosszú szünetet tartottak, és ősszel már az újabb epizódokat nem kerestem, annyi elég is volt, egyébként addig kedves, nem túl megrázó, de nézhető történetnek tartottam.
Az Ezelt (a török sorozatok felfedezésének kezdetén) szintén elkezdtem én is (71 török epizód) elég hosszan követtem is, izgalmas, nagyon fordulatos, jól kidolgozott (egyesek szerint minden idők egyik legsikeresebb török sorozata, állítólag nálunk is ez volt az első török sorozat, amit a tévében vetítettek), de később már a túl sok csavar leállított, pihentettem, aztán azóta sem kerítettem elő. Hiába, én már nem bírom az iszonyat hosszú sorozatokat, megunom ugyanazokat a szereplőket, a problémáikat heteken át figyelni, egy idő után egyszerűen új témákra, új szereplőkre vágyom… annyi, de annyi van (bár mostanában nem nagyon találok igazán kedvemre valót)
Az Elárulva (Sadakadsiz) sorozatról én is jókat olvastam, de nem néztem, mert láttam az eredeti angolt, (Doktor Foster) ami nagyon remek volt (sokkal rövidebb is persze) és a története bennem van.
Ami törököt most nézek, és ajánlani is tudom, az a Yargi (Ítélet) egy izgalmas bűnügyi história Pinar Deniz – Kaan Urgancioglu főszereplésével (Ő volt a rossz fiú a Végtelen szerelemben). A nő egy, a szabályokra fittyet hányó, merész ügyvéd, a férfi egy szabálykövető, precíz ügyész, de egyszer csak beüt a mennykő, s a családjuk lesz a tét, ahol egyik fél az áldozat, a másik fél a gyanúsított oldalán találja magát…..nagyon izgalmas thriller, és persze a köztük kiviruló szerelem is bonyolítja a helyzetet. A sorozatot még forgatják, a 23. résznél tartanak, magyar felirattal jelenleg 15 rész már nézhető.
Egyébként mostanában leginkább más nemzetek sorozataival szórakozom, amiket ajánlani is tudok! Pl. Az ártatlan (Harlan Coben regényéből), egy spanyol sorozat a Netflixen, de fenn van a Sorozatbaráton is. A nagy pénzrablás (La Casa De Papel) lebilincselő, szuper sorozatuk után vágtam bele, (AKI nem látta, nézze meg, kihagyhatatlan!) a spanyolok egyre jobbak, izgalmas thriller ez is, 6x60 perc, ami épp elég is volt nekem.
A szerző krimijeit nagyon kedvelem, több könyvét is olvastam, általában valamilyen múltbéli, eltitkolt (bűnös) tett, esemény következtében fordul fel a jelen harmóniája, ami aztán nagy izgalmakat okoz….. Vigyázok rád (Safe), Örökre eltűnt, Az erdő, Maradj mellettem, Az idegen (The Stanger) van fenn a kínálatban.
Még én is csak kettőt néztem meg, majd idővel jön a többi…, ha más felül nem írja….
Az utóbbi időben nem sok hozzászólás érkezett a fórumra. Én már régóta készülök írni, sok sorozatot megnéztem az elmúlt időszakban és vannak még mindig befejezetlen sorozataim is.
Ezekről a filmekről már megírtam a véleményemet Pl. A nagykövet lánya, Ada Masali stb. Komolyan csak 3 rész van háta ezekből a filmekből, de még nem tudtam magam rávenni a befejezésre.Ennyire érdekesek voltak??!!!
Az elmúlt időszakban 2 jó filmet láttam, Içerde - A tégla 39 részes, feliratosan néztük a YouTube-on, még a férjem is, neki is nagyon tetszett:
Sarp (Çağatay Ulusoy) és családja a fiú rendőr akadémiai avatására készül, amikor a fiút váratlanul behívják a rendőrkapitányságra. Yusuf Kaya ( Mustafa Uğurlu), a kapitányság igazgatója, a fiú apjának sötét múltjára hivatkozva azzal vádolja meg Sarp-ot, hogy apjához hasonlóan ő maga is a maffiavezér, Celal Duman, vagy ahogy az alvilágban ismerik, Kebapçı /Kebabos/ Celal (Çetin Tekindor) embere. Sarp-ot mélyen felháborítja és megviseli ez a vád, mert apja éppen Celal miatt került hosszú évekkel ezelőtt börtönbe. Yusuf igazgató legfőbb vágya, hogy az évtizedeken át tartó sikertelen próbálkozások után, végre fogást találjon Kebapçın, és börtönbe tudja juttatni a maffiavezért. Ennek a célnak az eléréséhez pedig, kész bármit megtenni...
A sorozat, (dr. Foster adaptációja), műfaját tekintve, pszichológiai thriller. Asya (Cansu Dere), egy sikeres orvos. Férjével, Volkannal (Caner Cindoruk), és fiukkal, Alival csendes, boldog életet élnek. Asya, házasságát egy szál fehér rózsa ártatlanságához hasonlítja. Egy nap, Asya egy hosszú, szőke hajszálat talál férje sálján. Elkezd kételkedni férjében, a házasságukban. Amit eddig boldog otthonnak és életnek tartott, azt most ez a semmiből előbukkanó dolog teljesen más megvilágításba helyez. Asya mindent megtesz azért, hogy ne ő legyen az, akit feláldoznak ebben a történetben.
Én is nézem az Édes kis hazugságot, bár nem szeretem Furkan Palalit, ez egy könnyed kis film, nem unalmas, egy átlagos családi film. Nézhető.
De nagy csalódás számomra a Szerelem van a levegőben, amit eddig is kizárólag Kerem Bursin miatt néztem, de most, hogy nyomozásba kezdtek kicsit félretettem a filmet. Eddig próbáltam tv-n követni, most várom már több mint 1 hete, hogy gyűljenek a részek, akkor majd erőt veszek magamon és visszanézem.
Halálosan idegesít a 2 nő bugyuta viselkedése, egyáltalán nem értem mitől sikeres ez a film.
A másik nagy csalódásom a Szerelem kiadó. Unalmas, végre a nagynéni háttérbe került a vinnyogásával együtt, de megjelent a lánya, aki legalább annyira idegesítő.
Na és a szerelmespárunk kapcsolata is borzasztóan unalmas. Persze azért még nézem, de nem nagy lelkesedéssel.
Nézem még a Fazilet asszony és lányai c.filmet is, amit indulás után 1 héttel kezdtem, így utólagosan egyben néztem meg. Tetszett is nagyon, Fazilet asszony remekül alakít, szinkronhangja pedig jobb mint az eredeti. De meguntam a filmre való napi várakozást, így elkezdtem feliratosan nézni, mostmár a 14. részt is megnéztem. A történet fordulatos, mindenki mindenkinek próbál keresztbe tenni, kivéve a 2 fiút és apjukat. Fazilet asszonynak mindig van valami meglepő ötlete, amit gátlástalanul meg is valósít.
Aztán itt van még a Perzselő szenvedélyek. Ezt is utólag nézem, reklámmentesen. Nézhető film, talán így a vége felé kezd érdekessé válni. A sok hiábavaló küzdelem után érdekel, hogy hogyan fogják Çelebit legyőzni, aki kissé elmebeteg és gátlástalan.
Néztem még a Megtörve (Carpisma c. sorozatot is, amelyben sok ismert színész játszott, mint pl. Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu és még sok ismert ember.
Elmondhatom, hogy a végét már sietősen fejeztem be, gyorsnézésben, lapozgatással.
Aztán valamikor réges régen elhatároztam, hogy régebbi sorozatokat is nézni fogok. A legutóbbi választásom Ezel - bosszú mindhalálig c. filmsorozat, ami 2009-ben készült. Számomra már kicsit "lassú" ez a film, ráadásul csaponganak az időben, nagyon kellene figyelni, mikor mi történik. De érdekes lesz, mennyire sikerül Ömernek azaz Ezelnek a börtönből kiszabadulva átplasztikázva megértenie volt barátait és szerelmét, mennyire és hogyan tud rajtuk bosszút állni, hogy ártatlanul felhasználva börtönbe juttatták. Ezt a YouTube-on nézem, itt a legegyszerűbb. Ha van egy kis időm bekapcsolom a tv-t és ott folytatom ahol abbahagytam.
Tudom soknak tűnik ennyi film nézése, de vannak olyanok, amelyeket egy vagy két hétig elő sem veszek. Ja és nem nézek tv műsorokat, nem birom elviselni az 5 percnél hosszabb reklámokat.
Ráadásul mindig nézek feliratosan filmet, így mindig ragad rám néhány török szó.
Pl. az Içerde - A tégla nagyon tetszett eredetiben.
Hát lehet válogatni, én először nem nagyon akartam a sorozatbarátot, de most már örülük neki, hogy kaptam meghívót. Rengeteg uj sorozat van, lehetne válogatni belőlük.
Nyugodtan írd meg a véleményed. Lehet, hogy most azért nem érdekelnek az alábbiakban jelzett sorozatok, mert most nem vagyok olyan hangulatban. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy esetleg később nem nézem meg. Főleg ha Ti is leírjátok mennyire jó. Attól én is kedvet kaphatok!
"Valahogy nem érdekelt a Fazilet asszon lányai (nekem nem voltak szimpatikusak a lány szereplők), illetve az édes kis hazugság sem."
Bocsánat, hogy e topikot csak olvasóként belekotyogok,de az Édes kis hazugság nagyon aranyos sorozat, nem túl hosszú, 28 török rész. Én is csak véletlenül lestem bele, ott ragadtam, és azóta már megnéztem végig. Nagyon ajánlom ! Lehet nevetni is rajta, de komoly témákat is boncolgat.
Köszönjük szépen Can Yamanról a tájékoztatást. Én örülök ha hallók róla. Remélem hamarosan látunk Tőle új filmet is.
Én elkezdtem nézni az Outlander "Idegen" sorozatot. Bár nem török sorozat, de nagyon tetszik. Feliratosan fenn van a Netflixen is. Szerintem nagyon jó kis sorozat, érdemes megnézni.
Szeretem a történelmi és kosztümös filmeket. Nagyon szép benne a főszereplő színésznő is. Ha jól emlékszem Golden globe-ot is kapott.
Mostanában nem igazán nézek török sorozatot, csak az Osmant. Valahogy nem érdekelt a Fazilet asszon lányai (nekem nem voltak szimpatikusak a lány szereplők), illetve az édes kis hazugság sem. Talán azért mert nem a megszokott szereplőim vannak benne.
A Szerelem van a levegőben sorozat esetében pedig mivel nem érek este úgy haza hogy lássam, így lemaradok róla. Majd utólag megnézem, de persze az már nem lesz olyan, pontosan azért, mert a sorozatbarátról nem olyan egyszerű filmet nézni.
Most láttam meg, a Sony Max ma, február 5-én 17.50-től kezdi vetíteni dupla részekkel a Diana Gabaldon regényéből készült, Outlander (Az idegen) c. nagysikerű amerikai sorozatot.
Hétvégén és keddenként kerül adásba, különböző időpontokban ismétlik is.
Szasza drága, hozzád szólok, de másokhoz is, akiket érdekel egy színvonalasan elkészített, nagyon kalandos, izgalmas, romantikus történet! (Ha nem is török:) Jó szórakozást hozzá!
"A II. világháborút követően Claire Randall és a háborúból hazatérő férje második nászútra indul, amelynek során Claire váratlanul az 1740-es évek Skóciájában találja magát. A kor emberei hamarosan gyanakodni kezdenek Claire-re, mivel angol kémnek nézik....."
„A streaming platform néhány erős projekttel készül Törökországba érkezésére. Projektjeiről egyelőre nem sok részletet tudni, de ami napvilágra került, az az, hogy meg lesznek a legfontosabb nemzetközi figurái. Az egyik első megerősített Can Yaman. A „streaming” platform sablonjából nem hiányozhat az, aki a legnépszerűbb török színésznek tekinthető.”
A Disney Plus sorozat lesz az első olyan sorozat, amelyet Can Yaman a Bay Yanlış után Törökországban forgat. Ezért Can Yaman várhatóan februárban érkezik Törökországba.
A hírek szerint a forgatás 4 hónapig tart. Az új sorozatot Can Yaman főszereplésével az Ay Yapım forgatja, Uluç Bayraktar lesz a rendező, akinek a nevéhez olyan népszerű sorozatok köthetők mint: Babil, Carpisma, Icerda, Ezel, Karadey, Menekse ile Hali. A forgatókönyvet Kerem Deren írja, aki eddig nagyon sikeres tévésorozatokat készített, többek között a sokak által minden idők legjobb sorozatának tartott Ezelt.
Ahogy a felsorolást látom, ezek mind összetett, kemény drámasorozatok.
Egy másik Disney Plus projekt Aras Bulut İynemlié, aki Cukur - Gödör, már 4 évados, kemény maffiasorozatával nagy népszerűségre tett szert. A Disney török sorozatban Atatürk, a Török Köztársaság alapítója és első elnöke személyét játsza a róla szóló életrajzi drámasorozatban.
Egy további Disney+ sorozat, a Szökés forgatását már el is kezdték Engin Akyürek főszereplésével.A maga Akyürek által írt és rendezett történet középpontjában két haditudósító áll.
Ami még a levegőben van, hogy Hande Ercel is részt vesz majd az egyik legnépszerűbb Disney+ projektben, és ugyancsak találgatják, hogy áll a Kerem Bürsinnel való szerződés, de róluk még nincsenek megerősített információk.
Az összefoglalás az alábbi cikkek alapján készült:
A Disney produkció után a jelenlegi tudósítások szerint, júniusban kezdődik a járvány miatt többször elhalasztott Sandokan forgatása, amit szintén négy hónapos időtartamra terveznek.
Közben már a képernyőn márciustól látható lesz, legalábbis Olaszországban a Canal 5 csatornán Can Yaman - Francesca Chillemi főszereplésével az ősszel forgatott Viola come ile Mare romantikus-krimi-vígjáték sorozat. Remélhetőleg hamarosan lefordítják magyar nyelvre is!
Francesca Chillemi egyébként 18 évesen Miss Italy volt és utána beindult a filmes karrierje, számos film, sorozat szereplője. Nálunk mostanában az Angela nővér nyomoz (Isten megsegít minket) már 6 évadot megélt sorozat egyik főszerepében látható. Érdekesség, hogy a 6. évad utolsó epizódjában vendégszerepel Can Yaman is. Nálunk a Story 4 vetíti esténként, de én is csak rákukkantottam, majd az utolsó részt megnézem Can Yaman kedvéért.
Rengeteg tudósítás szól Can Yaman legutóbbi tévés szerepléséről a Canal 5 népszerű műsorában.
Van egy levél neked - Ce Posta per Te
Can Yaman: "Erős nőkkel a mi oldalunkon legyőzhetetlenek vagyunk"
Január 15-én a Ce Posta per Te – Van egy levél neked – népszerű reality-féle olasz műsorban (civilek egy hírességgel való találkozást kérnek szeretteiknek) Maria de Filippi vendége volt Can Yaman! Immár harmadszor!
A török tudósítások persze azt emelték ki, 100 ezer eurót kapott a vendégszereplésért, az olaszok meg azt, hogy a műsor minden nézettségi rekordot megdöntött!
Idézetek a cikkekből:
“A női világ igazi felmagasztalása. Can Yaman visszatérése a nagyon népszerű Canale5 hangulatshow stúdiójába jó alkalom volt számára, hogy beszéljen arról, hogy néhány nő milyen fontossággal bír az életében. Nem, nem az összes tapintatlanságra gondolunk, amelyek rendszeresen olvashatók a pletykaoldalakon (főleg, ha egy olyan szexi ikonról beszélünk, amelyet a közönség szeret, mint a török színész). Yaman bizalmasan beszélt Maria De Filippi műsorában, és mesélt a nagymamáihoz és az anyjához fűződő kapcsolatáról .”
Can Yaman volt az ajándék, amelyet egy fiú, a 21 éves szíciliai Emanuele kért Maria De Filippitől – ezzel a meglepetéssel kedveskedett és köszönte meg a nagymamájának és édesanyjának a sok áldozatot és szeretetet, hogy felnevelték és enyhítették apja hiányának fájdalmát.
„A török színész megmosolyogtatta Emanuele édesanyját és nagymamáját, a szicíliai fiatalt, aki a műsorba írt. Miután megdicsérte őket mindazért, amit Emanuele-ért tettek, a török színész úgy döntött, hogy bizalmat szavaznak egymásnak, azért is, mert néhány párhuzamot észlelt története és Maria De Filippi története között. „Ha a gyerekkoromra gondolok, sok hasonlóságot találok ezzel a történettel. Két nagyon erős nagymamám volt . Életem első három évében anyai nagymamám vigyázott rám. A negyedik évtől ott volt az apai. Életem első tíz évében nagyon erős nők voltak, és mindig hálás leszek nekik. Ha szeretet van veled, ha ilyen erős nők vannak melletted, akkor legyőzhetetlen, elpusztíthatatlan vagy . Ha nem kaptam volna meg ezt az ajándékot az életemben, talán nem így alakultak volna a dolgok."
Yaman beszélt az anyjával való kapcsolatáról: „ Ő lett a legjobb barátom, mindenben . Kicsi koromban mindent megosztott velem. Mindig együtt hoztunk döntéseket. Ez egy gyönyörű dolog."
Ennek a pillanatnak a befejezéseként egy tánc következett, amelyet a színész a nagymamának és az anyának adott.
Ed Sheeran Perfect című dalára táncolt az (olvadozó) hölgyekkel."
Drága Szasza, ahogyan Kriszti, én is mindig jókedvvel olvasom derűs, csipkelődő, sok-sok iróniával és - ami csak az erős jellemek sajátja - egészséges öniróniával fűszerezett soraidat. Legyen szó a török sorozatokról, azok szereplőiről vagy éppen más témákról, élvezet követni „litániákká” formált gondolatfutamaidat.
Ahogy Anolia írta, én is úgy gondolom, a lelkiállapotunktól, élethelyzetünktől függ, hogy éppen mi az, ami érdekel, kikapcsol, szórakoztat. Mostanában én sem a „török időket” élem (inkább a skandináv és más sikeres krimisorozatok kaptak el) ezért is nem írogatok ide gyakrabban. Nekem az Álmodozó volt, ami hozzátok vezetett, ami olyan érzelmeket váltott ki, hogy szükségét éreztem megosztani másokkal is itt a fórumon, de erről anno bőven írtam. (Ebből Can Yaman fordulatokban gazdag életére való időnkénti ránézés maradt meg.)
Bár a Sen Cal Kapimit (Szerelem van a levegőben) jó ideig néztem szinkronosan, de már több hetes lemaradásom van, ott kezdtem szenvedni, amikor az erőszakos nagyi feltűnik és fondorkodik, aztán a hagyományos esküvőhöz vezető, mindenféle előkészületeket, vásárlásokat taglaló epizódoknál végképp betelt a pohár, és azóta sem tudom magam rávenni a folytatásra ….felesleges, sorozatnyújtó részek ezek már… Igen, ahogyan Kriszti is kifogásolja, nem tudnak időben leállni!
Most ez megy a Nagykövet lányánál is, amit hellyel-közzel fél szemmel még figyelek, le kellett volna zárniuk a történetet Nahre kilépésekor. Mert mit látunk? Máve ugyanaz a városi, modern női karakter, mint a nagykövet lánya, ugyanúgy van egy megszállott, elvetemült pasi az életében, mint amilyen Akin volt, Sancar anyja ugyanúgy utálja őt is, mint a nagykövet lányát, ugyanúgy aljasul fondorkodnak ellene stb. - nem erőltette meg magát a forgatókönyvíró. Ráadásul oly hirtelen az egymásra találás, hogy agyonvágja és teljesen ellehetetleníti, az amúgy sem túl hiteles, óriási Nahre - Sancar szerelem sztoriját és nincs benne semmi meglepetés, lassan és unalmasan csordogál a végkifejlet felé ..
És aztán, na, mi jön utána?
A Fazilet asszony és lányai, amit viszont bátran ajánlok! Jól összeturmixolták! Bőven van benne mindenből!
Két szép, ám nagyon eltérő jellemű, szegény leányzó a feltörekvő, mindenre (de tényleg mindenre!) elszánt anyucival és persze nem hiányzik a két gazdag fickó sem, az egyik ugyan nemtörődöm és laza, a másik kötelességtudó és merev, ám mindkettő nagyon sármos és szerethető. Egy a baj, s ez minden konfliktus forrása, hogy mindketten ugyanazt a lányt akarják. Ez a felállás rögtön az elején egyértelmű, nem árulok el vele titkot. És a mellékszerepekben is érdekes figurák tűnnek fel, meglepő történetszálakkal. Ami jó, nincs benne túl sok áskálódás, persze az ellenlábasok nem nélkülözhetők egy ilyen történetfolyamban, de nincs egy mindig győzedelmeskedő főgonosz, a gyakran meghökkentő, csavaros történet folyamatosan fenntartja az érdeklődést.
Pár éve, törökös korszakom elején feliratosan végignéztem (50 török rész) – és akkor nagyon tetszett, izgalmasnak, nagyon fordulatosnak, érdekesnek találtam. Ajánlottam is már itt a fórumon, de most szinkronosan a TV2-n jelenik meg, és ugyan délután lesz, de a TV2 Play-en később is követhető, na meg persze a Sorozatbaráton is. Valamennyit biztosan nézek belőle, mert kíváncsi vagyok a szinkronra, hogy a mai énem ugyanúgy reagál-e, mint a 3 évvel ezelőtti, azt még nem tudom…..és persze, már ismerem a történetet is.
A testvérpárt alakító két férfifőszereplő: Alp Navruz és Caglar Ertuglur - én az utóbbinak drukkoltam végig, és nagyon meg is kedveltem. A két lány közül pedig a barna, Deniz Baysal színésznő lett a favorit nálam. Az anyát alakító színésznő, Nazan Kesal egyébként fantasztikusan jól játszotta a lányai érdekben semmitől vissza nem riadó, ám rajtuk keresztül mindenképpen a felkapaszkodásra törekvő, végtelenül irányítani akaró, önző anya szerepét.
Kíváncsi vagyok megragad-e Benneteket, majd írjatok róla, tetszik vagy nem tetszik!
Talán a jövő héten kezdik a vetítését, gondolom, kitart tavaszig.....
Jó szórakozást hozzá!
Can Yamanról is vannak remek hírek, rövidesen felteszem!
Ahogy többször leírtam én nagyon szeretem olvasni Szasza írásait. Bár egyes részei nem kapcsolódik teljes egészében a török sorozatokhoz, de imádom minden egyes sorát. Sokat kuncogok rajta. Szívesen olvasom, és várom, hogy írjon nekünk.
Én is tudom, hogy itt a török sorozatokról kéne írni, de nincs másik hely ahol a gondolatainkat megtudjuk egymással osztani. Szóval ha egy kicsit másfelé is elkalandozunk kérlek nézzétek el nekünk.
Én örülök, ha másról is írtok.
Én most a Madárka sorozatot nézem Burak Özcivittel és Fahriye Evcen színésznővel. Először Burakkal a Végtelen szerelem sorozatot láttam. Abban nagyon szerettem a partnerét Neslihan Atagült. Kicsit szomorú is voltam, hogy ők nem jöttek össze, mert szép pár lettek volna. Egy hete erőt vettem magamon, hogy elkezdjem megnézni a Madárka (Calikusu) sorozatot. Ha valakit érdekel a Videán rajta van.
Szóval kicsit fenntartásokkal kezdtem el nézni, és az első részt átpörgetve néztem meg. Ezután viszont szép lassan de megszerettem a sorozatot. Jó mert magyar szinkronos, így egyéb munka mellett is lehet nézni. Burak Özcivit hangja itt is Fehér Tibor, úgy mint a Végtelen szerelemben. Ráadásul nem egy nagyon hosszú sorozat. 72 részes, de egy egy rész 45-48 perc. Szóval tolerálhatóan hosszú.
Kicsit tartottam a tartalmától. Eléggé fenntartással kezeltem. De most már szívesen nézem, és egy nap több részt nézek meg. Persze még nem jutottam a végére.
Nekem nagyon tetszik és ezáltal nagyon megszerettem Fahriye Evcent is. Azt hiszem, hogy ő is a legszebb színésznők közé tartozik. Ráadásul őt vette el Burak Özcivit.
Szóval aki még nem látta, szívesen ajánlom hogy nézze meg.
Kíváncsi vagyok, hogy tetszik nektek a Szerelem sokadik lására (vagy Eper illata - Cilek Kokusu) sorozat. Én imádtam.
Elkezdtem nézni újra az Álmodozókat, de valahogy újra abbahagytam, amikor a Life tévén megláttam a későbbi részek egyikét amiben Can anyja és valami nagybácsi szerepel. Valahogy nem tetszik, hogy ezt is jól elnyújtották tök felesleges részekkel azért hogy minél tovább tartson a sorozat. Emiatt csalódtam egy kicsit a Cseresznyeszezonban is (Kiraz Mevsimi -Virágzó szerelem). Nálam elég lett volna belőle max. 30-35 (török) rész.
Amennyire szerettem a Sen Cal Kapimi (Te csengess az ajtómon /Szerelem van a levegőben) sorozatot, most annyira nem nézem. Itt is kb. a 34-35 résztől (török) már kevésbé érdekelt, így abbahagytam. Talán most majd szinkronosan megnézem.
Sok mindenben egyetértek veled a leírtakból, de ezeket nem is részletezném. Egy mondat ragadta meg a figyelmemet:
"Node nem vagyunk egyformák! Van akit a sok sorozat érdekel, van akit más."
Én a magam részéről tiltakozom, engem sok minden érdekel, a török sorozatokon kívül is. Úgy gondolom valakinek az érdeklődését egy adott élethelyzet, a körülmények, a lelkiállapot és még számos tényező befolyásolja.
Én minden fogyasztó voltam és vagyok, most lelkiállapotom miatt leginkább a török sorozatok kötnek le. De láthatjátok a véleményemből is, hogy nem bírom megnézni akármelyiket, kritikusan szemlélem e alkotásokat és ezek szereplőit is. De ha jól el is szórakoztat némelyik miért ne nézhetnénk. Az amerikai filmek mennyivel jobbak, ahol csak ölik egymást . Hány Gyilkos elmék és egyéb kórházi sorozatot néztünk végig? Én már ezzel a műfajjal telítődtem, már másra vágytam
Én is kapcsolódtam a Facebook-on a különböző török sorozatok kedvelőihez, majd azonnal ki is léptem. Én nem szeretek naponta vélemény nyilvánítani sem a filmekről, sem a szereplőkről. Elkezdem nézni, aztán ha tetszik akár a téma, akár a játék elmondom, ha a szereplők is jók, ajánlom nektek megnézésre
Én is megnéztem mostanában a Dancing with the Stars c. táncos műsort, és a Nagy Őt Tóth Dáviddal.
Sokszor néztem régebben Való Világot, főzős versenyeket is és más olyan műrsorokat, ahol az emberek, hírességek, celebek megmutatják magukat. Mert kiderül, a való életben teljen mások.
A Nagy Ő c. műsorhoz kapcsolódóan én mást láttam, mint ami a vége lett, de így lett kitalálva. Tóth Dávid végignyalta az utolsóként benntmaradt lányokat, így volt kitalálva, vállalta, biztos jó pénz kapott érte, a lányok pedig elhitték, hogy valóban közöttük keresi élete párját.
És csalódtak.Van aki őszintén, van akinek pedig ez volt a szerepe szerint leosztva.
Én is azért szeretek /szerettem/ ilyen műsorokat nézni, mert jó emberismerőnek vallom magam, nekem nem kell sok találkozás, hogy valakit kiismerjek. 1 óra elég, és megmondom valakiről milyen ember.
Ezért szeretem nézni az ilyen műsorokat is, mert mindenki megjátsza magát az elején, aztán lehullik a máz.
Általában az emberekről alkotott első véleményem be is igazolódik.
Kedves Szasza nem megbántani akarlak, de hát ez a török sorozatok fóruma, itt elsősorban ezekről mondunk véleményt, és a benne szereplő színészekről.
Azt, hogy ezen kívül kit és mi érdekel szerintem nem itt fejtjük ki, mert nem ez a fórum témája.
Kedves Fórumtársak!
Ebben az évben valószínűleg ez az utolsó hozzászólásom:
Ezúton kívánok mindenkinek békés, boldog karácsonyt, és örömökben gazdag, boldog új évet!