Ha minden igaz, az AAA Auto két és fél év után, 2009.03.24.-én bezárt Magyarországon. Pedig mekkora arcuk volt anno!
Nagy könnyeket persze nem sokan fognak csorgatni utánuk. Gondolom most mennek újabb "ígéretes" piacokat behülyíteni...Kína, Ukrajna, stb. Csak ott ha bevillantanak egy-két hazaihoz hasonló gerinctelen affért, a közönség lehet, hogy betáraz majd, pereskedés helyett.
Nem tudom, hogy miért nem volt eddig jó vélemény. De mi jan 4.-én vettünk egy 2006-os Kia Picantot. Jan 7.-én már nálam volt. És azóta is TÖKÉLETESEN működik. Gyors ügyintézés. Bár az átvételnél egy kicsit többet kellett várni (45perc a 15 perc helyett) a hidegben. De megvan. Ez a lényeg. És már beleöltünk több mint 20ezer km-t.
Először azt hittem, csak én vagyok túlérzékeny. De úgy tűnik, bevett szokás az, amivel mi is találkoztunk a hogyishívják kereskedésben. Az eddigieket olvasva szinte sablontörténet:
Január 16.-án kisautót vettünk Fóton. Hitelbírálatig séta. Annak rendje és módja szerint raklapnyi aláírni való. Kis pénz, kisautó , kis figyelmetlenség. Nekem is 3-4 munkanapot ígértek az átvétel lehetőségére. 22.-én pont arra jártunk, nézzünk hát be! Csak lesz vmi. Útközben derült ki, hogy az adásvételi második lapján 768e Ft helyett 1,734e Ft vételárhátralék szerepel. Egy milliót "tévedni" agy alig 850e-es autón...
Meg is reklamáltuk. Csak előtte még bő fél órát álltunk a töküres recepciónál. Bent megnyugtattak, hogy minden rendben van. Annyi az annyi. Igencsak erőlködni kellett, hogy a négy alapművelet legegyszerűbbikével bizonyítsák már be az alábbi egyenletet: 86e + 1,734e = 854e . Végre ki lett javítva. Javasoltam, hogy ha már helyben vagyunk, akkor az alvázszámot is helyesbítsék a szerződésen. Az irataink sajnos nem találhatók, mert "kontrolling" alatt vannak. Majd kapunk új szerződést. Vajon visszadátumozva, vagy az aktuális keletkezés szerint? Mert akkor felmerül, mi volt az átírás alapja? Így nem lehet tudni, mikor is vehetjük át a kocsit végre. De még délután hívnak. Na ez sem történt meg.
23.-án megkerestem hát én a kereskedést telefonon. Észrevételemet továbbítják a reklamációra és 24 órán belül hívnak.
Autó bezárva. Miért jó a kereskedőnek tárolgatni azt, amitől régen meg kellett volna szabadulnia?
Mindenesetre baromira bosszant, hogy a vétel pillanatától potyára fizetem a biztosításokat és a pénz ott fekszik egy elzárt autóban. Bármennyire nem kötelezi a Ptk a kereskedőt időben, ez nem a tőle elvárható magatartás. A majd visszahívjukkal meg tele a padlás.
Kedves Ügyfélszolgálat! Ha lenne eredménye az Önök megkeresésének, nyilván nem nyúlnának a panaszosok ehhez a fórumhoz. Erős a gyanúm, hogy nem a recesszió, sokkal inkább üzletpolitikájuk vezet a bezárásokhoz és a szélnekeresztéshez.
Akár a banki utalás teszi ki a várakozás nagyrészét, akár a tutyimutyiság, itt az ideje, hogy én is a Fogyasztóvédelmen keresztül kezdeményezzem a helyzet rendezését.
Úgy érzem egy vagyok a sok félrevezetett Ügyfél közül.
Mindig is tudtam, hogy az autókereskedok nem maszületett bárányok, de ez sok volt a jóból:
Beadtam egy országos hálózattal rendelkezo autókereskedésbe (nevet nem mondok.. 3 egyforma betubol áll a neve, ABC elso betuje) az autómat bizományos árusításba. Kb 1 hónapot volt ott az autó, közben jelentkezett rá egy vevo, hogy o megvenné de hozzam ki a kereskedésbol mert ott drágábban van kitéve.. Mondtam persze kihozom..
Bementem a kereskedésbe, hogy szeretném kihozni az autót.. Röpke fél óra és elo is került az autó a papírokkal együtt, amik között ott volt az a papír is amin fel volt vezetve milyen állapotban és tartozékokkal adtuk be az autót.
Miután elohozták az autót az üres parkolóban úgy álltak meg vele, hogy majdnem a parkoló szélén álló bokorba volt az autó hátulja. Gyanússá vált a dolog... És lám amikor a csomagtartót kinyitottam üres volt.. Se emelo, se szerszámok, se elakadás jelzo háromszög..
Visszamentem és az ott levo ügyintézot kérdore vontam, hogy lehet hogy hiányzik, ha a papíron ott van, hogy benne volt amikor átvették az autót.. Hebegés-habogás.. utána néz.. Kb. 20 perc és egyenként elokerültek a dolgok..
Magyarázat: "a fiúk kivették amikor tisztították a kocsit.." (kár, hogy lemosva, kárpittisztítás után vittem oda a kocsit..)
kárpótlás: kedvezményre jogosító utalvány... autó vásárlásra esetén.. Na köszi de nem, nálatok biztos nem..
Nekem az alábbi problémáim támadtak a bbb :DD autóval:
1.Én X. hó Y-án vásároltam tőlük egy autót, részletre(banki hitel). Az autó azóta sem lett átadva, pedig ígérték, négy munkanapon belül megtörténik az átadás. Utánanéztem a dolgoknak, s kiderült hogy a cég számára a banktól a vételár folyósítása kb két hétig tart. Én ezt megértem, de akkor mondták volna azt, hogy ennyit kell várni.
2.:)) Az általam vásárolt autót a szerződések megírása után sem "szedték le a netről":)) SŐT!! 300 ezer Ft árkedvezménnyel hirdették tovább!!!!! Felhívtam őket, mire közölték ez egy másik autó, nem az enyém, amikor pedig egyezett az autó hirdetésének azonosítója, a pontos futásteljesítmény stb. Aztán viszont behúztam őket a csőbe:)) egy másik tel számról felhívtam őket, álnéven és az autóm után érdeklődtem, szeretném megvenni, megvan-e még? Azt mondták, hogy már eladták. Ez az egy szerencséjük!! :((
Kérdem én, mi ez ha nem a fogyasztó megtévesztése? Gondolj bele, kinézel magadnak egy használtautót a neten, felhívod őket, hogy megvennéd, mire közlik hogy már eladták, s ennek ellenére még egy hónap múlva is ott van a hírdetés a neten....:((((((((
Az általam itt vásárolt autóval visszajáró vendégek vagyok.
Az olaj és a víz tűnik el belőle.
Nemrég lett cserélve a lehúzó gyűrű, ezután elvileg a bekopásig jobban fogy az olaj.
Viszont a víz fogyására a 3A szerelője sem tudott mit mondani. Néztek már rajta - állítólag - mindent. Pár száz km után a víz egész egyszerűen eltűnik a tartályból. Ezzel a hibával négyszer vittük már vissza. A "javítások" ideje soha nem volt rövidebb 2-3 hétnél.
Mi már erősen gondolkodunk egy peren, amihez viszont valamilyen szakértői véleményt is be kell szerezni. Az előző tulajt én sajnos nem tudom megkeresni, pedig lehet, hogy érdemes lenne.
Ha úgy alakul, majd keresni foglak.
Egyébként nem tudom, milyen lehet az ő sokpontos (talán 25?) átvizsgálásuk. Vétel után rögtön elvittek olajcserére a kocsit, ahol mondták, hogy az olajleeresztő csavar menete meg van szakadva, a csavar pedig vissza van ragasztva. De ez csak a jéghegy csúcsa, ahogy olvasom.
Egy suzukin nyomkodhatsz bármilyen gombot nem fogja kiírni, hogy olaj ok! Pár éve még valószínűleg te is a nivót nézegetted ( 5-7 ezer km-enként), hogy eszi e a Lada az olajat.
De ha mindenféleképpen okosabb akarsz lenni mondok olyan példát amikor egy vadonat új autórol derűlt ki, hogy kettőböl rakták össze. Balesetett szenvedett az autószállító tlérer és nem hagyták kárbaveszni a szállítmányt. Így egy kis munka után már a szalonban voltak a gépek!
Műszerfalon a napiszámláló gombját. Ha megnyomom, akkor kiírja a mennyiséget, ha nem nyomom meg, akkor csak annyit ír ki, hogy 710-es alkatrész Oké:-))