Keresés

Részletes keresés

Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.10 0 0 814
Van a harmadik, akit nem lehet meggyőzni, hogy 120 ezerért egy hét szállás nem olcsóbb egy 160 ezerbe kerülő nyaralásnál, amiben benne van az utazás és félpanzió is.
Előzmény: Wild_Bear (813)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.10 0 0 812
Egy forintért hirdetik és nulla licit van rajta...
Előzmény: Wild_Bear (808)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.10 0 0 811

Nem fogom itt megmagyarázni, miben és mitől jó az üdülőjog

 

Akkor minek jöttél ide? Ez egy olyan topik, ahol 100 nyomós ok van már felsorolva, hogy miért szar a TS de egy sem, hogy miért is jó.

Voltak előtted is hasonló TS értékesítők aki rögtön eltűntek amikor érveket kellett volna felhozni. (de személyeskedni mindegyik remekül tudott - elolvastad a moderálási elveket?)

Előzmény: sattilaaaa (809)
sattilaaaa Creative Commons License 2007.07.10 0 0 809

Aha, és hány eladó BMW hirdetést találtál? Ezek szerint a BMW is szar.

Nem fogom itt megmagyarázni, miben és mitől jó az üdülőjog, hisz tök mindegy, mit mondanék, az úgy sem jutna el a tudatotokig.

Csak egy aprócska megjegyzés:

számoljátok meg, hányan "elégedetlenkedtek" itt (ráadásul nincs is üdülőjogotok) és vessétek ezt össze azzal a kb. 40,000 családdal, akik rendelkeznek ezzel a lehetőséggel! Tehát őket mind átverték, akinek pl. 5 hete van, azt ötször is...?

Előzmény: Wild_Bear (808)
Wormie Creative Commons License 2007.07.09 0 0 807
Szerintetek ők - még ha anno „be is palizták” volna őket - az eltelt évek alatt bizonyára végeztek volna „egyszeri befektetés (kezdőbefizetés) miatt kieső tőkejövedelem”, „megtérülési hányados”, „banki kamat”, inflációs ráta” és egyéb számításokat...

Vagy nem???

 

Viccelsz? :-))))

Az átlag balek azt se tudja, mik azok a fogalmak, amiket leírtál. Másrészt magának is szégyelli bevallani, hogy jól rá....ott (lsd. még kognitív disszonancia kikapcsolása). Harmadrészt meg az ismerősei előtt lehet azzal kérkedni, hogy "van nyaralója" (a fenét, joga van jó drágán...)

 

Az a kevés %, aki esetleg megengedheti magának, és nem kell utánaszámolnia, hogy megéri-e ez vagy sem, az meg nagy ívben tojik rá.

Előzmény: sattilaaaa (804)
sattilaaaa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 806

Téged öcsém  - Anti-timeshare - valami nagy trahuma érhetett anno...

Orvos látott már???

Azt hiszem, h. bejegyzésem mondanivalójának egy halvány cseppje sem ért el a tudatodig, de rá se ránts, nem is Neked szólt.

Szerintem hagyd, hogy mások is hozzászólhassanak!

 

 

Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.09 0 0 805
Most őszintén, ezért képes voltál regisztrálni? Szerinted aki olvassa ezt a topikot, az itt felgyűlt tényeket az most egy ilyen szösszenet után veszi a telefont és rádcsörög, hogy mindenképpen egy tucat TS kell neki?

Inkább írtad volna le, hogy miért is jó a TS (azon kívül, hogy te gazdagodsz), mik az előnyei, csak ezt nehéz ugye? - na segítek, gyere a "mi nem tudjuk megfizetni, "van akinek a Trabi is jó, mások a Porschet szeretik", a "TS színvonalasabb" vagy a "TS sokkal olcsóbb" szalagokkal, akkor elhiszem hogy harmadosztályú TS értékesítő vagy - ha érveket is hozol, akkor feljutsz rögtön másodosztályba (sajnos elsőosztályú TS-értékesítő nem lehetsz, mert az meg sem próbál olyan helyen vitába szállni, ahol ellenőrízhető információk is vannak) Szóval hajrá! Neked még könnyű megduplázni a hozzászólásaid számát.
Előzmény: sattilaaaa (804)
sattilaaaa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 804
Előre bocsátanám, hogy én az általatok oly sok bejegyzésben „szapult” üdülési jog értékesítők közé tartozom.

A különbség csupán annyi más értékesítők és köztem, hogy én, ill. cégem ezeket a lehetőségeket másodkézből áruljuk.

Hogy miért fontos ezt megjegyeznem?

Nos, többek között azért, mert egyetlen RCI üdülőnek sem vagyunk az elkötelezettjei.

Továbbá azért, mert 2000 óta rengeteg klubtaggal volt alkalmunk találkozni, akik döntő többsége maximálisan meg volt, és van  elégedve az üdülőjogban rejlő lehetőségekkel.

Tudtátok Ti azt, hogy mára már több mint 40,000 üdülőjog tulajdonos van hazánkban???

Szerintetek ők - ahogy néhány hozzászólásban olvastam - mindnyájan „tökkelütöttek”, „buták”, „ostobák”???

Szerintetek ők - még ha anno „be is palizták” volna őket - az eltelt évek alatt bizonyára végeztek volna „egyszeri befektetés (kezdőbefizetés) miatt kieső tőkejövedelem”, „megtérülési hányados”, „banki kamat”, inflációs ráta” és egyéb számításokat...

Vagy nem???

Szerintetek ők annyira „balgák”, hogy palástolva az akkori „rossz döntésüket”, a mai napig sem jut eszükbe, hogy megszabaduljanak ettől a nyüves üdülőjoguktól???

Több mint 40,000 család ennyire tökkelütött lenne???

Jó néhány olyan klubtaggal is találkoztunk, találkoztam már, akiknek nem is egy, vagy kettő, hanem öt-tíz üdülőjoga van!!!

Oké, azt mondjátok, hogy ők a csúcs-bepalizható, giga-tökkelütöttek... No de ennyire???

Nem kedves Barátaim!

Egy cseppet sem tökkelütöttek, sőt még csak azt sem mondanám, hogy nekik nagyobb lenne az igényük az üdülést illetően, mint Nektek...

A különbség mindössze annyi Köztetek és köztük, hogy ők nem „agyalgattak”, számolgattak előre, hanem belevágtak, kipróbálták, megtapasztalták...

Anti-timeshare Creative Commons License 2007.06.16 0 0 803
Tettem egy megjegyzést a T.Szerkesztőség topikban is.
Nekem nincsen milliós bevételem (mert pl nem árulok TS-t), hogy meg tudjak venni néhány gerinctelen újságírót kilóra...
Előzmény: Wormie (802)
Wormie Creative Commons License 2007.06.15 0 0 802

Nem akarsz írni néhány megjegyzést (vagy ugyanezt, amit ide leírtál) a főszerkesztőnek? Vagy gondolod, hogy ez kvázi szponzorált cikk volt, valamelyik háttérben maradni akaró TS cég emberétől????

 

Fordított esetben, ha valami nagyon kritikus (mondhatni lehúzó) cikk íródik, és jelentkezik az érdekelt fél, akkor szoktak "javítani" a cikken, pl. egy keretben odaírják, hogy van más vélemény is.

Előzmény: Anti-timeshare (801)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.06.15 0 0 801

A bennelévő hazugságok és elhallgatások:

 

A fenntartási díj nagyságrendileg a normál szállásdíj harmada-fele...

 

Amíg 200-400 Euróért lehet bérelni hetente jó minőségű (4-5 csillagos) apartmanokat egy hétre addig a 100-200 Eurós fenntartási díj nem nagyságrenddel olcsóbb.

 

...így valóban olcsóbban nyaralhat, aki vállalja a kezdeti jelentõsebb befektetést.

 

Ez pedig az elhallgatás - a befektetés költsége (elmaradt haszna) is beleszámít az éves költségbe. Innentől az üdülési jog már drágább.

 

Fontos kiemelni, hogy ez a front-end ráfordítás csak hosszabb távon térül meg a megtakarításokból...

 

Ilyen számítást TS értékesítőkön kivül másoktól még nem láttam.

 

Cserelehetõség

A több mint 35 éve mûködõ RCI (Resort Condominiums Internationale) esetében a fentiek mellett meg kell fizetnünk a klubtagsági díjat, amely egy évre 99 euró, 5 évre csak 399 euró. Az RCI rendszere alapvetõen a cserében lehet segítségünkre, tehát amennyiben nem a már megszokott helyre és idõben szeretnénk menni, akkor a rendszeren belül segítenek találni valamit hetünkért cserébe.

A csere feltétele, hogy a tagsági díj mellett át kell utalni a cseredíjat is az RCI-nak. (A cseredíj Európába és a Földközi-tenger országaiba 153 euró, tengerentúlra 209 euró hetenként és családonként, míg a belföldi csere díja 122 euró.)

 

Aha, szóval a csere akkor még 100+150 Euro. Mitől lesz olcsóbb???

 

A gyakorlatban ezzel szemben az tapasztalható, hogy az üdülõjogokat csak nagyon nehezen és nyomott áron lehet eladni

 

Az igazság nincsen nagyon kibontva, de azért szerencsére leírták.

 

De annyira látszik, hogy TS tollából származik az írás, mert leírják, hogy olcsóbb, de semmivel nem támasztják alá.

 

Bravó Index, ismét bemutattad hova lehet lesüllyedni.

Előzmény: Anti-timeshare (799)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.06.15 0 0 799

Azért ez a cikk nagyon reklámszagú, az Index meddig tud még süllyedni?

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/uduljo070615/?main&rnd=159

 

Nyaraljon olcsón hosszú távon
  • Portfolio.hu
  • 2007. 06. 15., 13:22 | Frissítve: 1 órája

    Meglehetõsen rossz híre van hazánkban az üdülésijog-vásárlásnak, holott a koncepció alapjában véve jó üzleti lehetõséget tartogathatna a rendszeresen nyaralni vágyóknak. Ahhoz, hogy eldönthessük, kinek jelenthet jó megoldást az üdülési hetek vétele, bemutatjuk, hogyan is mûködik ez a konstrukció, milyen elõnyöket és hátrányokat kínál.

    gs500k Creative Commons License 2007.06.06 0 0 798
    Szia!

    Én is szerettem volna megkérdezni, hogy tud-e arról valamelyikőtök, hogy lenne kint nyilvántartásuk. Én 2 éve voltam a Regencyben, s már emlékem sincs róla, hogy megnézték-e az útlevelem, vagy csak a kérdőívben volt a nevem.
    A helyzet az, hogy megint szeretnék menni, mert nekem nagyon bejött a sziget és az apartman. Mivel eszembe sem jutna üdülési jogot venni, így szívesen végighallgatnám ismét őket, elég átlátszó a dolog, ha van pár kérdésed...onnantól nem nagyon tudnak mit kezdeni veled.
    Néztem más "ingyen üdülési lehetőséget" is, de egyedül a Regencyben van néha akciós félpanzió.
    Milyen egyéb lehetőségeket ismersz/ismertek?
    Előzmény: gigia (792)
    Anti-timeshare Creative Commons License 2007.05.29 0 0 796

    Szia!

     

    A fentieket javaslom mindenkinek átgondolásra, aki ilyen vásárlásán töri a fejét.

     

    A probléma, hogy aki vásárol az nem töri a fejét, hanem ott helyben elhiszi az értékesítők dumáját és aláírja a papirost (aztén utána sem néz utána).

     

    Amúgy a számításod alapja teljesen jó, az egyik serpenyőben van az egyénileg megrendelt szállás költsége (interneten, irodában repjeggyel együtt) a másik oldalon pedig az éves fix költségek (fenntartási költség, tagsági és csere díjjak) valamint a vásárlási díj tőke költsége (nem csak a kamat, hanem az érték csökkenés is amivel olcsóbban tudsz kiszállni - ez általában a teljes vételár).

     

    Értékesítésnél a következő hazugságokat szokták még elmondani - jobb minőségű szállást kapsz (ma már nagy az elérhető választék apartmanokba, sőt timeshare-es apartmanokba is lehet pénzért egy-egy hetet bérelni) illetve, hogy a vásárolt üdülési jog értéke folyamatosan emelkedik - nincs másodlagos piac, a sok százezerért vett jogokat sem lehet akár egy forintért is eladni.

     

    Igazából te nem is voltál megfelelő ügyfél számukra, mert kicsit konyítasz a számokhoz és van elképzelésed az apartman bérlési díjakről. De biztos volt ott más, aki vásárolt, nekik szólt az előadás.

     

    Üdv

    Előzmény: kerékpár (795)
    kerékpár Creative Commons License 2007.05.29 0 0 795

    Sziasztok!

     

    Leírom az én tapasztalataimat is - talán így könnyebb lesz leszerelni a "pénzügyi tanácsadókat" is.

     

    A feleségem mesélte egyik este, hogy felhívták telefonon, hogy 200 000 Ft értékű szállást kapunk, ha elmegyünk meghallgatni egy előadást. Mondtam neki, hogy amikor legközelebb hívják (először velem akarta megbeszélni az időpontot), kérdezze meg, hogy üdülési jogról van-e szó, mert akkor nem vesztegetjük az időnket.

     

    Megkérdezte, a telefonban azt mondták neki, hogy nem az. Mondjuk én kételkedtem, de az ő kedvéért elmentünk.

     

    Természetesen üdülési jog értékesítés. A szokásos videó és előadás az elfogyó vs. megmaradó 3 millió forintról, eddig nem különösebben érdekes, aztán jött a választás és a pénzügyi tanácsadó. Egy piros hetes magyar country club-ajánlattal kezdtünk, 1 440 000 Ft értékben (elmeséltük, hogy Skóciában voltunk nászúton, gondolom emiatt ajánlották ezt), meg jött a lelki ráhatás: "Ez a lehetőség az IGÉNYES nyaralóknak kedvező, nem azoknak, akiknek az is megfelel, ha a szántás szélére kifekszenek napozni". Ekkor szélesen elmosolyodtam, ami megzavarta őket. Ekkor elmondtam nekik, hogy mérnök-tanárként és multinál dolgozó középvezetőként elég sokat hallottam a pszichológiai meggyőzésről és emiatt elég érzékeny vagyok rá és felismerem, de ne zavartassák magukat. Ezután ilyenekkel nem fárasztottak.

     

    Ekkor papíron levezettem nekik a következőket:

    Egy hét két személyre normál szállodában, Ny-Eu-ban, időben rendelve és interneten a legkedvezőbb lehetőséget kiválasztva: kb. 100 000 Ft.

     

    Üdülési jog költségei:

    Éves fenntartási ktg: 40 000 Ft,

    RCI tagdíj:                  13-30 000 Ft attól függően, hány évre váltom meg

    RSI tagdíj:                  13-30 000 Ft  attól függően, hány évre váltom meg (itt mismásolás volt, hogy ez is kell-e a cseréhez)

    Csere költsége:          37 000 Ft

    Összesen minimum 90 000 Ft.

     

    Tehát 10 000 Ft-tal vagyok beljebb, mintha hagyományos módon szereznék szállást.

     

    Ekkor jött a szöveg arról, hogy "a szállodába tilos bármit bevinni, ide viszont bevihetjük a whisky-t és a Bailey's-t".

     

    Ekkor jött az érvem, ami után a hölgy nem próbált meggyőzni:

     

    TŐKEJÖVEDELEM:

    Egyszeri befektetés (kezdőbefizetés) miatt kieső tőkejövedelem: kb. 80 000 Ft/év (6% kamattal számolva)

    Elmondtam neki, hogy ha ilyen mértékben emelkedik az üdülési jogok ára is, akkor ez nem gond. Erre elkezdte mutogatni nekem a 10 éves árakat, hogy mennyire ment fel. Megnyugtattam, hogy engem nem ez érdekel, hanem hogy a szabadpiacon mennyiért lehet értékesíteni ezt az üdülési jogot, és hogy mielőtt döntenék, ennek mindenképpen utánanézek.

     

    Erre kibökte, hogy olyan 650 000 Ft-ért lehet eladni (de a vevőnek még 500 000 Ft-nyi ügyvédi költséget kell fizetni).

     

    Felvilágosítottam, hogy így évente kb. 150-200 ezer forint mínuszban lennék, és hogy az érzés, hogy 99 évig üdülési jog tulajdonos lehetek, ezt nem kompenzálja.

     

    A fentieket javaslom mindenkinek átgondolásra, aki ilyen vásárlásán töri a fejét.

     

    Üdv,

     

    kerékpár

     

    Wormie Creative Commons License 2007.05.16 0 0 794

    Ontopik műsor a Kossuth Rádióban:

    http://www.radio.hu/read/223334/rid/PVV6TQ==

     

    Kb. 9.30-kor kezdődött, itt meghallgathatjátok a neten:

    http://real1.radio.hu/kossuth.htm

     

    Szervező cégek, fogyasztóvédelem, bepalizott fogyasztók is nyilatkoznak.

    Lea29 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 793
    Az lesz. Nyáron itthon leszünk, jó az idő, sok a melo. Majd szeptember, vagy utána, de már nagyon várom és legalább 2 hét.
    Előzmény: gigia (792)
    gigia Creative Commons License 2007.05.14 0 0 792
    Nem hiszem, hogy van nyilvántartásuk. De ha menni akarsz, menj máshova! Kismillió magyar "cég" van, és legtöbbnek más a külföldi kapcsolata!
    Előzmény: Lea29 (791)
    Lea29 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 791

     

    Valaki árulja el már nekem vezetnek ezek valamilyen nyilvántartást?

    Az oké, hogy volt olyan aki 3 éve volt, de mi van ha még csak pár hónap telt el és megint jelentkezem? Ellenőrzik? Figyelik? Ott aláírjuk a papírt, hogy nem voltunk még kint és ha mégis akkor ki kell fizetni a szállást, ellátást. Ez honnan tudják?

    gigia Creative Commons License 2007.05.12 0 0 789

    Gondolom, külföldön lettél tulajdonos, akkor sajnos passz...

    Ha viszont Magyarországon bejegyzett társaság részvénycsomagját vetted meg, vagy vagyonértékű jogot, akkor hozzájuk kell fordulnod (és nem ahhoz, akitől vetted!!). Sokat buksz, de legalább el tudod adni, amid van!

    Megszivatni sajnos nem tudod őket...

    Sőt, könnyen lehet, hogy meg sem találod, aki átvert....

    Előzmény: csapesz71 (785)
    gigia Creative Commons License 2007.05.12 0 0 788

    Megjegyzés: RCI 1973 óta van :)))

    És igen, meg kell nézni a szerződést! Nem a "hölgy"-nek, meg a lila öltönyös vezérigazgatónak kell hinni!

    Előzmény: Lea29 (787)
    Lea29 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 787

    Már előre bocsánatot kérek azoktól akik úgymont "tulajdonosok".

    Ha akkor be tudták őket palizni, meg is érdemlik. Nem értem, hogy lehet valaki ilyen naiv.

     

    Frissen hazaérkezettek vagyunk. Egy RCI hét ingyen nyaralás, félpanzió ajándék, repjegy potom 56.000-/fő (ezt mi találtuk).Mi bajunk lehet? Meghallgatjuk.

     

    Felkészültünk, utánaolvastunk és ennyire jóra nem számítottam. Annyira jól felépített ez a marketing hogy le a kalappal. A "hölgy" jól dumál, még a végén majdnem el is hiszed, az eladó apartmanok egyszerűen lenyűgözőek, nem is tudom láttam -e már ilyen szépet, pedig sok helyen jártam már. Így hatnak rád.

     

    Aztán jön a rádumálás. Nálam ott lett vége a beszélgetésnek, hogy mondtam, szeretném megnézni előre a szerződést és utána döntök, nem kell hogy ilyen-olyan részletfizetés, csak egy már megkötött szerződést kitörölt adatokkal, vagy biankót hagy lássak. Áááá azt nem lehet.

    Mondtuk hazamegyünk tájékozódunk és majd utána döntünk, visszajövünk ha érdekel. ÁÁÁá azt sem lehet. Persze. Beállítok 2 millió Forinttal és azt mondják nem lehet:) Azért nem lehet, mert akkor vagy olyan hatás alatt hogy hajlamos vagy aláírni a szerződést.

     

    Haragszom azokra akik vettek. Haragszom, mert buták, ostobák és haragszom azért mert olyan lekezelően néztek ránk, hogy lám nekik erre nem tellik. Bár ott is inkább vettek volna kondibérletet 120-130 kilójuk miatt. Este meg berugatták őket és a teraszon hajnal 2-ig ordibáltak és vihogtak a kedves RCI-osokkal, hiába szólt rájuk a portás is. Engem nem érdekelt, nem szóltam, de más nemzet is volt ott. Nem szégyelik magukat?

    Több kérdésünk is volt, amire nem tudtak válaszolni, vagy a szerződésben biztosan nincs benne. Pld. garancia arra, hogy aki vásárol és tulajdonos lesz, utána küld ki embereket amiért 100 eurót igérnek páronként, mi a garancia, hogy mindig igy lesz és megkapja a pénzt.

    Megjegyzés: A "hölgy" azt mondta mióta van RCI igy működik, 7-8 éve.

    Volt velünk olyan aki 3 éve volt és akkor még nem járt jutalék. No comment.

     

    vidi313 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 786
    Ezt a választ én is türelmetlenül várom.
    Előzmény: csapesz71 (785)
    csapesz71 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 785
    Szia Csatlakozom az előttem szólóhoz, le a kalappal az ősziteségért:) De ha már beleszóltál, nem tudsz valamit javasolni, mint ex timeshareinges, hogy tudnánk ad 1 minél kevesebb veszteséggel kiszállni, ad 2 picit megszivatni a minket bepalizó céget, mert minket sajnos ott, abban a helyzetben átvertek, nem azt adták el, amit igértek! Köszi a választ előre is
    Előzmény: gigia (783)
    vidi313 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 784
    Jó volt olvasni az őszinte beszédet.
    Előzmény: gigia (783)
    gigia Creative Commons License 2007.05.02 0 0 783

    Igen, egyre kevesebb az ügyfél, és persze egyre jobban erőlködnek.

    Gondolom kiderült az előző kettőből, nekem is volt közöm az "üzlethez"...

     

    15-20 éve még nagyon necces, mondhatni bűncselekmény volt ilyet eladni Magyarországon.

    5-15 éve lehetett olyan embereket találni, akiknek ez jó, és volt olyan ajánlat, ami korrekt (volt akkor). Nem olcsó, korrekt!!! Én akkor és ott dolgoztam. Nem gazdagodtam meg, és tiszta a lelkiismeretem, nem vertem át senkit semmivel.

     

    Ma már nincs kinek eladni, de még mindig nagyot akarnak kaszálni. Egyre több az átverés, a mellébeszélés, az erőszakoskodás... Hát ezért hagytam ott az egészet. Abban a pillanatban, amikor azt láttam, hogy ha lenne rá pénzem, akkor se venném meg, amit árulok, távoztam...

    Előzmény: Törölt nick (778)
    gigia Creative Commons License 2007.05.02 0 0 782

    Ennél sokkal többféle jutalék van :)

    Emelkedő sorrendben a következők:

    - bármilyen emberpár sikeres meghívása

    - potenciális ügyfél sikeres meghívása

    - vásárló ügyfél sikeres meghívása

    - végigülni a rendezvényt eredménytelenül

    - ugyanez és vásárol valamit

    - ágálni a táblánál, kapcsolgatni a videót

    - pénzügyi hókuszpókusz az ügyféllel hiába

    - ugyanez nem hiába

    - igazgató, vezérigazgató, kontra, rekontra, fedáksári...

    Számolhattok úgy, hogy az eladási (nem a kikiáltási!) ár fél százaléka a legkisebb, és kb. ennyit ugrik lépcsőnként.

    Előzmény: Törölt nick (774)
    gigia Creative Commons License 2007.05.02 0 0 781
    Szerintem semmi gond ezzel! Fejenként kb. tízezer forintot nyersz rajta, egy utazási iroda kb. annyival adja drágábban a repülöjegy + szállást. És tudnod kell, hogy téged azért hívtak oda, hogy ott megint el akarjanak adni valamit, tehát még nincs vége a butításnak. Viszont amíg nem mondasz egyértelmű nemet, kényeztetni fognak :)
    Előzmény: brilla (780)
    brilla Creative Commons License 2007.05.02 0 0 780

    Sziasztok!

     

    Elolvastam számos hozzászólást, most már tudom, hogy nem szabad bedőlni nekik...De aki igénybe venné a bemutató üdülést, az miért jár rosszul? Ha nincs semmilyen vásárlási kötelezettsége, és telik neki a repülőjegyre, akkor miért ne próbálná ki azt az 1 hetet..?!

    csapesz71 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 779
    Hali Most hívtam pusztán kiváncsiságból az interval international céget, ők hivatottak az üd.jogok cseréjére. Namármost az üd.jog cseréje ugyanakkora kiba...ás, mint a többi része: - "cserélje el a saját hetét a 75 országban lévő több száz üdülő egyikére" - mondom a telefonba a póknak, mit szeretnék, igazából júl.-aug érdekelne, tengerpart, mondjuk olaszország, azt mondta, csak Velence mellett van pár apartmanjuk, de a cserét ide felejtsem el, mert sansztalan. Végigkérdeztem fél Európát, hát majd minden sansztalan volt, de azt mondta fizessem be a csere díját (asszem 130 eurót mondott, nem emlékszem, mert már forrt az agyvizem) , úgy könnyebb lesz. -"Tervezze a következő üdülését a színes katalógusunkkal és a negyedéves magazinunkkal" - hát abban pl. Olaszország nem csak Velence van, hanem még pár nyaralóhely. Szóval elképesztő, hogy tizenvalahány éve lehet az emberek átveréséből király módon élni. Én szeretnék valamit elkezdeni, ha pár millával kevesebbet kaszálnak miattam, már megérte, csak félek, egy fecske nem csinál nyarat alapon egyedül nehezen fog menni, ezért kérek mindenkit, aki érintett és van kedve egy kis igazságszolgáltatásra, jelentkezzen!!! Még a végére egy kis matematika: A 7végi "szeánszon" muraut kínálgattak 1,5 milláért, ezt nekünk mondták külön, de elképzelhető, hogy az valós szám. Tegyük fel, hogy 1 évben 1000 embert bepaliznak, ami sajnos szerintem jóval több. Szóval 1000 ember x 1,5 milla = 1,5 MILLIÁRD - ennyi a forgalmuk, ebből azért telik mercire, meg drága hotelben különterem bérlésre(csak a Gipsy kings CD helyett nem telik másikra:) ) Szóval forr a vérem, ha arra gondolok, hogy 1,5 milliárd forintot keresnek csalással.

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!