Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Kb. egy hónapja a következő hibajelenség jött elő az autómon ( 1.6 CRDI 2010-es évjárat ): 1600-1700 -as fordulatról intenzívebben elgyorsítva erős rezonancia hallható és érezhető a motor felől, ami ezt a fordulatszámot átlépve megszűnik. Alapjáraton nincs a hibajelenség, csak terhelésnél. KIA márkaszervizben már kétszer nézték, valamint egy ismerős szerelőnek ( Hyundai márkaszervizben ) is megmutattam, de nem találtak semmit. Találkozott esetleg már valaki ilyennel? Köszi!
Az autót egy szalonból vesszük, anno ők is adták el és ők vizsgáztatták is. Tegnap kipróbáltuk az autót. Nem éreztünk semmi szokatlant. A szervizkönyv is rendben van. Nyilván ez nem olyan jó megoldás, mint amit írtál, de reménykedem, hogy nem lesz vele semmi baj.
Kinéztünk és félig meddig meg is állapodtunk egy Kia ceed sw 1.6 crdi limited 128hk stc tipusu autóra. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mire kell odafigyeljék az autóval kapcsolatban? Ma fogjuk kipróbálni. Az autó 2012es, dízel, 80000 km van benne.
Nekem 7 éve van 1.4-es, (80KW) meg vagyok vele elégedve. Többnyire városban használom, de évente néhány ezret autópályán is nyomom. Négy személlyel már nem dinamikus, de két emberrel simán lehet sportosan autózni vele. Jellemzően egyedül autózom, így még jobb a helyzet.
Nekem nem ad annyival többet az 1.6 benzines, de ha meg tudod fizetni, akkor azt vedd meg.
1 eve vagyok egy 2014 1.6 crdi ceed kombi boldog tulajdonosa.A mai napig minden rendben telt, azonban anap folyaman sikerult kicsit kiszinezni a kocsi jobb elejet, a reszleteket le sem irom mert meg most sem tudom elhinni hogy milyen bena voltam... A manover soran sikerult a jobb oldali indexemet is lezuzuzni, bar az izzo epp maradt benne, csak a bura torott el. A kerdesem az lenne hogy volt e mar dolgotok ilyen cserevel es amennyiben igen hogyan lehet megoldani ezt a dolgot!?
Kérdés: ha nem csatolom be a biztonsági övem, azt a rohadt csipogást nem lehet kikapcsolni valahogy? Vagy legalább feljebb írni az értékét, mert most már 15km/ó-nál csipog. Félreértés ne essék, mindig használom az övem, csak idegesítő, hogy amikor kijárok az udvarból ill. bejárok akkor mindig reklamál az övért.... vagy vegyek bele egy plusz csatot...???
Ha inkább rövid utakon vagy többnyire városban használód jó lehet az 1.4. Ha szeretnéd, hogy legyen tartalék, dinamika a kocsidban akkor 1.6 GDI. Én külön örülni szoktam mikor olyan dolgom van amihez autópályáznom kell. Ezzel a motorra már lehet rendesen suhanni szóval nekem egy élmény... :-) Ha van lehetőséged az 1.6-osra azt válaszd. Persze nem rábeszélés mert tudom drágább nem csak megvenni. Többet fogyaszt - ha nem is sokkal- , a téli gumi is és felni is bizony lényegesen drágább hozzá ill, a teljesítmény adó biztosítás is több sajnos. :-( Meg ha nem használnátok ki a teljesítményt persze akkor is felesleges.
Köszönöm a linket, érdekes teszt. Sajna ez a teszt is arra világít rá, hogy a kicsi de turbós motorral se nem takarékosabb, se nem dinamikusabb, se nem olcsóbb az új Ceed.
A keresgélésből szinte biztosan kizárom az ezres három hengerest, marad az 1.4-es, vagy az 1.6-os. (Benzinesben nézelődöm, nem megyek annyit, hogy megérje a dízel...)
Igen, az android nagy szabadságot ad, szóval mehet rá bármilyen navigáció (kivéve a HERE, mert a mai napig nem készült olyan andridos HERE navi, ami fekvő képernyőn is működne; ez persze nem probléma egy telefonnál, mert egyszerűen álló helyzetbe lehet fordítani, de egy beépített képernyőt nehéz álló helyzetbe fordítani).
Azt írják, hogy navigáció is van benne, és a képeken a navis képernyő nagyon hasonlít egy iGO Primo navigációs képernyőjére, szóval gyanús, hogy nem túl jogtiszta a dolog...
Ettől a kis bibitől eltekintve amúgy nem tűnik rossznak a cucc :-))
Na, ez is egy érdekes teszt, két autó, mindkettő 120 lóerő, csak az egyik 1000 köbcentis turbós benzines, a másik 2000 köbcentis szívó benzines motorral van szerelve...