Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A-Ascona érdeklődött múltkor, hogy Sármelléken merre lehetnek a kerozin-tárolók. A repülőtér északi részén vannak, a vasút mellett, egészen közel a nemzetközi repülőtér új épületeihez.
ez a kerdes azert kerult elo, mert az volt NDK beli Uhysst am T. SS-20 taroloknal is nagyon kicsi a bejarat a bunkerbe, ami azert ha közuton is menni akartak jobb ha nem magasabb 4m nel es max 3m szelesek a hordozojarmuvel egyutt
aki olvasta a Bokor Imre , a Kiskiralyok Munderban cimu könyvet, ami fökepp a VSZ idok magyar katonai vezetöiröl szolt, többek között sokszor meg erettsegi es egyeb vegzettsegu tabornokrol is szo van-lasd Czinege Lajos, aki pl.kovacslegeny volt!! a konyvben van szo a tapolcan a laktanyaban a kapun kivul tobzodo es mindent termeszetesen vadul fenykepezo imperilaista kemek ellen egy toronyhazat epitettetek, aminek kivulrol voltak ablakai, belul egy szint sem volt termeszetesen-ott tudtak a Scudokat szerelni, meg felallitottm függöleges pozicioban is
SS-20-as nem volt Magyarorszagon ha jo tudom-bar ez is mobil telepitesu raketa- a kerdes adodik-iogy a Magyar granitoknal is, a fotot elnezve, ez a ketto egyutt nem fert be szerintem a Granitba, ha a raketa rajta volt, mar tul magas, akkor meg nem tudott kihajtani az ajton... a honlapon fennt vannak meg a tobbi volt NVA es UdssR objektum is , meglepo miylen jo allapüotban vannak meg a napokban is-tobbet pl, vadaszgep tarolot termenytarolo bunkernek vagy geptarolnak hasznalnak
Egy kicsit elhagytam Sármelléket és nosztalgiáztam inkább. Egykori laktanyámról keresgéltem a neten és találtam egy filmet, ami éppen abban a körletben játszódik, ahol 1976-ban Csintalan S. hallgató keze alatt katonáskodtam :-)
uton voltam ma, ezt talaltam-gy nez ki a szovjetek nagyobb raketakategoriaban is gondolkodtak-SS 20 milyen kategorianak felel meg? http://www.sachsenschiene.net/bunker/dep/dep_04.htm
Mint már szó volt róla, sajnos a Gránit a bekerített területen van :-( (furcsa módon éppen arról tüntek el ez ajtók az utóbbi években). A többi a szabadon bejárható területen van, bár ott is lehet találkozni puskás emberrel, mert az önkormányzat mezőőre rendszeresen körbejárja a területet, viszont előbb kérdez és csak azután lő :-))