Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Hogyne. A Chrome-nak pedig egyetlen alternatívája van: valami más brózer, pl. Vivaldi, Brave, Opera, Safari, Firefox, IceCat, Otter, w3c, links, lynx, stb, stb... ;)
"Nem próbáltam ilyeneket feltenni már hosszabb ideje, mióta egyes oldalak kipofáztak, hogy "hé, te ilyet használsz, ez nekünk nem jó."Feltétlenül kell ilyen?"
Hát nem árt.
Ha meg valami siko'gat miatta, kikapcsolod a jávaszkriptet (2 katt), oszt' elcsitul. (Persze van olyan is, hogy kell a js., de min. 95% megúszható.)
A guglinál azt írják, hogy az uBlock Origin már nem sokáig lesz támogatva, mert nem felel meg a gugli működési szabályainak, vagy ilyesmi... és ennek a Lite verzióját ajánlgatja lentebb...
Azért én feltettem kipróbálásra az uBlock Origin-t, hátha nem harap. :)
Mondjuk az Operában alapból van, és default be is van kapcsolva... Akkor jöttem rá, amikor az egyik oldal kifogásolta nemrég. De a Chrome-ra rátenni nem is jutott eszembe... Ott főleg a youtube ment.
A hé Te ilyet használsz másra is jó, meg aztán mi van ha kipofázza van egy verziód és kész? Annyival rosszabb lesz az élet? Vagy legalább tudja az oldal mivel áll szembe és konkrétabb lehet ha valami nem műxik vagy nem támogatja, ahogy írod.
"Feltétlenül kell ilyen?" Nem. Ha elviseled az állandóan előugró reklámokat, akkor nem.
"Nem próbáltam ilyeneket feltenni már hosszabb ideje, mióta egyes oldalak kipofáztak, hogy "hé, te ilyet használsz, ez nekünk nem jó." Vannak oldalak, amelyek az ingyenességért cserébe azt kérik, hogy az ő esetükben engedélyezd a reklámblokkolót. Amikor ilyenre szökségem van, akkor ennél engedélyezem.
"Nem tudom, 4 napja mi volt. Nálam a legfrissebb: Verzió: 133.0.6943.99 (Hivatalos verzió) (64 bites), de volt már 133.0.6943.59 is. Igaz, egyikkel sem volt semmi bajom. De azért nézd meg, hogy frissítés után is megmarad-e a probléma."
.
A ....60-as végűről most frtissítettem ....99-re, és csodák csodája, a lassulás megszűnt.
(Ami megvolt a 60-as és 54-es végű verzióval is, meg az előtte levővel is, azt hiszem.)
Ez most akkor happy end. :)
.
"És egyetértve az előttem szőlőval az uBlock Origint mindenképp tedd fel. Az AdBlock már nem működik hosszabb ideje. "
.
Nem próbáltam ilyeneket feltenni már hosszabb ideje, mióta egyes oldalak kipofáztak, hogy "hé, te ilyet használsz, ez nekünk nem jó."
Feltétlenül kell ilyen?
(Opera használata közben - egy Oprea frissítés után - is szólt ilyet egy oldal, pedig én nem is tettem fel ilyen blokkolót oda.)
Nem tudom, 4 napja mi volt. Nálam a legfrissebb: Verzió: 133.0.6943.99 (Hivatalos verzió) (64 bites), de volt már 133.0.6943.59 is. Igaz, egyikkel sem volt semmi bajom. De azért nézd meg, hogy frissítés után is megmarad-e a probléma. És egyetértve az előttem szőlőval az uBlock Origint mindenképp tedd fel. Az AdBlock már nem működik hosszabb ideje.
Az volt, hogy a böngésző felső részén (amit állandóan használtam, youtube videókat néztem stb.), felülről úgy három centire vízszintesen volt egy éles sötét-világos terület közötti váltás (a böngészőt így tervezte a grafikus, nyilván), és most ott a monitoron van egy vízszintes vonal, ami a közepesen világos képeknél, videóknál világosabb vonalat mutat, mint a többi rész, főleg akkor, ha zöld is van a színben.
Ha a kép sötét, vagy világos, nem látszik, de ha szürke (vagy színes, de nem piros vagy sárga, vagy pl. nem tiszta sötétkék), és közepesen világos, ott a valamivel világosabb (egy-két mm vastag) vonal, elég hosszú, bár nem éri el egyik oldalon sem a képernyő szélét.
Vannak a youtube-on fixáló videók, de egyik sem tüntette el... igaz, sok órán keresztül kellene max. fényerőn futtatni, a leírás szerint, de erre még nem szántam rá magam.
A youtube-ot mostantól a Firefox-on használom, a Chrome valamiért alapból zabálja az erőforrásokat azon az oldalon, akkor is, ha még el sem indítottam a videót.
Vajon van valami windowsos program a hagyományos lcd monitoron "beégett" pixelek (alakzatok, vonalak, foltok, bármi) kijavítására?
A youtube-on vannak erre hosszabb videók, de nem hoztak eredményt. Vagy csak nem megfelelő videóval próbálkoztam? (Vagy ami "beégett", az már úgy is marad...)
nincs semmi baj ezeknek a dolgoknak a működőképességével, most is egy ilyen gép előtt ülök ha egyszer be vannak aktiválva úgymaradnak csak nem kell legálisnak gondolni, mert abból származhatnak komplikációk
Office kapcsán itt már belekeveredtünk, ment a szokásos, le is hülyéztek, maradok csendben. Néhány tagnak azóta megszűnt az Office elérése, pedig megvették és....