Érdeklődnék, hogy a képen látható Nohab mennyire tekinthető ritkának így vörös csillag nélkül? Csak azért kérdezem, mert ezen kívül én még nem találkoztam ilyennel. Gyári állapot, nem átfestett, még a '90-es évek elején vettem.
"Annak érdekében, hogy a gyerekeknek minél nagyobb élményben legyen része a játék használata során, kérjük segítsétek a készítőket azzal, hogy ha van bármilyen TT méretarányú modellvasút egységetek (alkatrész, sín, váltó, kis ház, híd, vagon, mozdony stb.), amire Nektek már nincs rá szükségetek, küldjétek el nekik. Az sem baj, ha valami hibája van, mert megjavítják."
A VIII. kerületi cserkész szövetség gyűjt tt-s dolgokat a gyermekklinikának. Már én is küldtem nekik. Szerintem ott lenne a legkiválóbb helyen. Sajnos nem találom már a kapcsolatot, de valamikor itt is fent volt a felhívás, ha jól emlékszem.
Egy kollégámnak még ifjú korából megmaradtak TT-s cuccai. Csak kerülgeti őket a garázsban, használni már nem fogja, a kamaszodó lánya pláne nem. Viszont kidobni sem szeretné, annál többre tartja őket. Engem kért meg, hogy segítsek új gazdát keresni a gyűjteményének. Én H0-ban vagyok érdekelt, TT-vel nem tudok mit kezdeni. Részleteket nem tudok, igazán ő sem tudja, hogy mije van, mert 30 éve nem nyúlt a dobozokhoz. '80-as évekbeli, NDK-s cuccok és valami kezdetleges, amortizálódott terepasztal. Pénzt nem akar érte kérni, elsősorban nehezebb körülmények között élő gyerekes családnak ajánlaná fel. A Kelenvölgyben lakik Budán, a mobilos elérhetősége az adataimnál lévő email címen keresztül szerezhető meg.
szeretném megköszönni mindenkinek, a tájékoztatást a modellekről, vásároltam is két mozdonyt, nem keveset spórolva. Igazán klassz a közösség, hogy segíti a modellezőtársakat!
Köszönöm a segítséget és a tanácsokat.Nem lombozódott le a kedvem,de megfontolom a tanácsokat.Az a honlap amit írtál nem semmi milyen villamosok vannak rajta,de mint ahogy írtam régebbi típusokban gondolkodom Az az igazság hogy H0-ban és H0e-ben készítettem már modelleket,amit el is adtam. Az Mk 48-asról van is képem,persze nem a legjobb minőségű a fénykép,de nagyjából kivehetők a részletek.Egyelőre ennyi,még jelentkezem.
És főként arra készülj fel, hogy olyanok is véleményt alkotnak, akik maguk nem építenek modelleket. :-) (de ez részemről is tréfa...)
És az informatív része: Muki ügyben keresd meg Enyedi Lacit, mert neki van egy gyönyörűen megépített TT-s kis mütyürje. Annak idején még a tévében is bemutattuk, annyira tetszett.
Ő hátha tud neked ötletet, segítséget adni a helyes útirányhoz. Legközelebb a Temofeszten lesz kint remélhetőleg Lehoczki Gabi asztala mellett.
Az igazán szegecsszámlálók találnak rajtuk kifogást, de szerintem a kidolgozottsága pont jó ahhoz, hogy legyen egy jó kiindulási alapod egy ICSV-hez és a Tatra T5C5-höz. Már csak hajtás kell bele, ami nem egyszerű, de a Tatra esetében próbálok fogást találni egy német gyártón, aki pont ezek alá és 12 mm-re épít mechanizmust.
Az ICSV más eset, ott érdemes ötletelni.
Az UV-k és társai nagyon jó irány, de ha eladásra is szánod, akkor fel kell kötni a gatyát.
Ha bármilyen kérdésed lenne, keress bátran, az én elérhetőségem publikus itt, nincs semmi rejtegetni valóm!
Ha eladásra akarod akkor egy bizottság előtt kell bemutatni a modellt ahol mindenki elmondja a véleményét, mit hogy kellene és akkor már nem is kellene belefogni. (ez a komolytalan része)
Akkor most tréfa nélkül.
Sok sikert! Magasan van a mérce a TT-seknél! Kicsi a méret és csak 12mm a nyomtáv!!!
A 2 méter távolságból hasonlít talán ....... az nem elfogadott.
Az apró kidolgozott részleteket szeretik, keresik a modellen a gyűjtők, és a szépen kidolgozott modelleket veszik.
Érdeklődnék,hogy TT méretű villamosok építésébe szeretnék belefogni,nem tudom milyen fogadtatásra számíthatok?Elsőként egy BKV-s Mukit építenék,majd további BKV-s villamosok jöhetnek szóba pl:UV vagy régebbi típusú favázas villamosok.Mi a véleményetek a dologról?Előre is köszi.